Találatok a következő kifejezésre: A barátomhoz vendégségbe (6 db)

Mit tegyek, amikor a lányom barátja vendégségbe jön hozzánk, megeszi az étel 70%-át?

A lányom és a barátja pár hónapja vannak együtt, már hazahozta bemutatni, együtt is laknak, az egyetem miatt egy másik városban, de nem túl messze.

Legjobb válasz: Fúú de utálom az ilyesmit. Nekem is volt egy ilyen barátom, de én ezt nem engedtem. Rászóltam, hogy hagyja abba ezt a díszzabálást, ráadásul ugyanez volt a szitu, hogy az Õ szülei sose hívtak meg, akik mellesleg a szomszéd városban laktak, de Anyuék szinte minden héten, akik 100 km-rel távolabb. Persze a barátom megsértõdött, és még fel volt háborodva, hogy nem is eszik sokat, de persze lejjebb adta az "igényeit"! Kár hogy a lányod nem veszi észre, hogy neki kéne közbelépni, mert így nem tudsz mit csinálni.. Max a leggenyóbb dolgot: Magatoknak félreteszel, és az asztalra csak kevés kerüljön. És akkor el lehet gondolkodni, ki a szemetebb...

Fúú de utálom az ilyesmit. Nekem is volt egy ilyen barátom, de én ezt nem engedtem. Rászóltam, hogy hagyja abba ezt a díszzabálást, ráadásul ugyanez volt a szitu, hogy az Õ szülei sose hívtak meg, akik mellesleg a szomszéd városban laktak, de Anyuék szinte minden héten, akik 100 km-rel távolabb. Persze a barátom megsértõdött, és még fel volt háborodva, hogy nem is eszik sokat, de persze lejjebb adta az "igényeit"! Kár hogy a lányod nem veszi észre, hogy neki kéne közbelépni, mert így nem tudsz mit csinálni.. Max a leggenyóbb dolgot: Magatoknak félreteszel, és az asztalra csak kevés kerüljön. És akkor el lehet gondolkodni, ki a szemetebb...
Mikor jönnek mondj le a közös étkezésröl. Ideig-óráig és ne legyen megfogalmazva hogy a srác miatt, egyszerüen most igy alakult. Meg fogják oldani, keresnek más lehetõséget, srác is részt vesz benne és kialakul.
hát elkérni a lányodtól pofátlanság. A lányod miért nem szól? csinálj töltött káposztát, tésztaféléket, májat, fõzelékeket. Abból ehet amennyi jól esik és nem is drága.
Fõzz annyit, hogy senkinek se jusson repeta, és mondd meg, hogy most csak ennyire futotta. Pár alkalom után talán leesik nekik.
Elhiszem hogy el vagy keseredve. Ha tudod türtõztesd magad hátha a lányod majd melléd áll, belátja hogy ez így nem mehet tovább. Sajnos vannak neveletlen önzõ fiatalok és szülõk is. Én megpróbálnék egyszerûbb olcsóbb ételeket készíteni, még ha vasárnap van akkor is. Vagy megoldás lehet amit az elõzõ írt, habár ha eddig nem vette észre magát, ezután se fogja.
Egyszerûen süss annyit, amennyibõl mindenkinek jut! 1-1 vagy 2-2 darab hús - nem tudom, mennyire vagytok nagyétkûek, illetve egy süti, meg egy tányér leves. Nem sérted meg õt sem, de nem is eszi el az ételt elõletek.
A sógorom Hulk fizimiskájú 150 kilós ember, de még õ sem eszik meg ennyit...jézusom. Mekkora lehet a srác?
Ha nem tudsz valakit jóllakatni akkor ne hivd meg vendégségbe.
Kérdezõ, majd írd meg, mit beszéltél a lányoddal (vagy hogy oldottad máshogy meg), érdekel nagyon, mert ez tényleg nagyon gáz helyzet! Sok sikert!
Vannak nagyétkû emberek. Ha nem gyõzöd kajával ellátni õt, akkor mondd meg neki, hogy legyen tekintettel a többiekre is, elõbb engedje, hogy a többiek kivegyék, ami nekik szükséges és ami marad, azt mind megeheti. Nem kell ezt bunkón megmondani, de azért azt kéne látnia, hogy a család kajájának nagy részét õ eszi, másnak meg nem jut. Itt nem arról van szó, hogy a kérdezõ nem fõz eleget. Én megmondanám neki, elvégre elég bunkó dolog a másik tányérjából elvenni a húst, mert õ még éhes. És a másikra nem gondol?
Nem olvastam a válaszokat, de én a helyedbe nem fõznék ha jönnek. Ha éhesek menjenek a boltba vegyenek kenyeret meg vajat és egyenek. Néha néha eljátszanám, ne én legyek már a marha aki eteti õket, de pénzem nincs rá. majd leszoknak arról hogy minden hétvégén ott vannak.
Mondd neki azt nyíltan az asztalnál, hogy ne zabáljál már fel mindent, te önzõ DISZNÓ!
Ez a fiú valószínûleg jól elvolt kényeztetve és a szülei nem tanították meg normailásan enni, hogy a húst nem magában zabaljuk fel hanem köretet vagy kenyeret eszünk hozza hogy laktatosabb legyen. Valószínû felnõtt korara meg a gyerekei elõl is képes lenne felfalni az ételt. Ezt hívjak falánkságnak.
Fizettesd ki vele a kaja egy részét.
A te lányodról van szó, azért hisztizik, mert ti engedtek neki. Baromi kínos a helyzet, de ez a ti házatok, tehát jogotok van határokat szabni. Persze így nagy a pofám, adott helyzetben nyilván ez nem ilyen egyértelmû, viszont ha vendégségbe jön, igenis azt eszi az ember, amit kap. Ha ennyit eszik, akkor egyen krumplis tésztát...
egyszerûen mondd meg a lányodnak, h reméled, a következõ pasija nem lesz ilyen neveletlen tahó. mert ez nem jóétkûség, szimpla suttyóság. vendégségben illik normálisan enni, hiszen a háziasszony azért fõzött, h a vendég jóízûen ehessen, de illik azt is tudni hol a határ. nyugodtan lehet mondani, hogy vagy hoztok valamit, szívesen kisütöm, megfõzöm, hogy annyit egyen a pasid, amennyi belefér, de egyedül képtelen vagy kifizetni egy egész havi kosztpénzt egy hétvégére, csak mert ott van a fiú. nyugodtan állj a sarkadra.
Nekünk is volt egy ilyen a családban. Az egyik rokonom párja. Minden családi összejövetel elõtt összevesztek, mert kérte õt, hogy ne egyen annyit. Ettõl a pasi ideges lett, és fújtak egymásra egész idõ alatt - plusz még rengeteget is evett. Szedett vagy négyszer, amíg mások egyszer, plusz utána mindenki tányérjáról összekaparta magának a maradékokat. Undorító volt... Sajnos mi sem nagyon tudtunk mit kezdeni vele. A végén tényleg az volt, hogy mindenki elég ment egy tányér étel, és ennyi van, kész. Akkor meg jött, amit már említettem, hogy kaparta össze magának a megmaradt ételt, mint valami éhezõ... És undorítóan is tömte magát. Nem tudom, mit lehet az ilyenekkel csinálni, szerintem ez is egyfajta betegség. :(
Ez nagyon kellemetlen lehet. Én a férjemre simán rászólok, hogy ne egye már fel anyámék kajáját, ha látom, hogy túlzásba szalad. Nem tudom, hogy mekkora balhé lenne belõle de hogyha ebéd közben szólnál rá a fiúra, hogy talán ez már kicsit sok?? De amúgy az elöttem szólók is jókat írtak: - ne fõzz. Mond hogy most nem volt kedved - õk miért nem hívnak meg titeket???? - szedd ki elõre a tányérba az ételt - beszélj a lányoddal, hogy ez így nem pálya. Utóbbit ajánlom a leginkább
Konfrontacio*
Az en ferjem is nagyetku.Anyuek nem milliomosok es ezt en is tudtam.Igy mikor meg csak jartunk is keveset vittem el anyuekhoz mert rengeteget eszik. A mi csaladunk negy fos volt es anyu ugyanannyit fozott negyunkre mint most en kettonkre(: En nem akartam megbantani senkit, soha nem volt semmilyen konffontacio, mert jol alakitottam. Ebben a tortenetben a lanyod a buta es sajnos miatta kerultetek ilyen helyzetbe.Nem kontorfalaznek, mert a celzasokbol sem fog erteni szerintem.Ha meg ezen besertodik...haaat....
Szerintem is, ha a tányért viszed oda neki, a szánt adaggal, nem teszed ki az egész tálat. Mi pl. mindig így csináljuk, jobban el lehet férni, mintha mindent oda pakolnánk.
Vagy szedd ki neki és vidd el a tálat. Annyit kap. Örülhet még ki is szolgálják. :D
Persze, hogy jobban állnak a fiú szülei mint ti, mert nem engedik, hogy a hülegyerek kizabálja õket a vagyonukból. Pont, hogy nem azért fal nálatok õrült módon, mert ehhez van hozzászokva, hanem bepótolja az egész heti koplalást. Ha a szülõk nem támogatják, õ pedig egyetemista, akkor tiszta sor, hogy egész héten nem eszik egy igazit. Ráadásul az ilyen pofátlan alakok tökéletesen érzik, kinél meddig lehet elmenni. Lepd meg õt! Mondd meg neki: fiam, te nálunk nem fogod bevezetni a pofátlanságot, a másik ember semmibe vételét. Ha nem tetszik a normális viselkedés, nem kell többet jönnöd. Én két szelet húst sütök egy embernek, ha neked kevés, egyél mielõtt idejössz. Anyagiakra ne hivatkozz, pont semmi köze az anyagi helyzetetekhez. Ha zabálni akar, teremtse elõ a rávalót. Ha a lányod hápog, mondd meg neki: édes lányom, nem engem kell szeretnie hanem téged. Bár aki eleszi elõled a kaját, az tuti nem szeret, csak használ téged. Ne finomkodj, a tahó ember csak a tahóságból ért.
Mond meg a lányodnak hogy ez igy nem mehet továb hogy mindig nálatok esztek! Menjenek neha a fiua szüleihez kajáni!
Most nem azért, de megint elrontottad! A lányoddal nem mersz õszintén beszélni? Nálatok így kentek el mindent, hogy ne legyen botrány? És mit csinálsz, ha megint lefogy az ürge, majd mit mondasz a lányodnak? Homokba dugod a fejedet, azt hiszed jó példával jász a lányod elõtt? Õ is így homokba fogja dugni a fejét, ha valami gond adódik az éleben?
A kérdező hozzászólása: nos megvolt a 3 napos hétvége. Bevallom nem kimérten fõztem, de kimérve tettem nekik az asztalra, én szedtem a lányoméknak. De elõtte beszéltem a lányommal finoman, hogy észrevettem, hogy a párja felszedett pár kilót és ideje a hízást megakadályozni, fogjuk vissza a kaját:) megértette, egyet is értett velem. Úgyhogy jól sikerült:)
Ecxem volt ilyen, bár én rengetegszer veszekedtem vele hogy nem egészséges annyit zabálni, másnál nem is illik, otthon az utolsó falatot is megette(elõlem is), nagyszüleimhez jártunk együtt sokat, ott is pofátlan módon, volt hogy kivettem a kezébõl, hogy itt volt elég. De akkor hisztizett, hogy de éhes. De orvoshoz nem volt hajlandó elmenni, semmi sport, 130 kg, igy a végwe az lett hogy meguntm hogy minden pénzem az õ etetésére megy el, de kimozdulni már nem bir mert telezabálta magát. Most egy hozzám hasonlóan vékony lánnyal van együtt pár hónapja, kiváncsi leszek meddig birják, mert ez nem normális.
Én a helyedben már régen patáliát rendeztem volna.Oké, hogy a lányotok párja, de nálatok akkor is csak egy vendég.Arra meg külön vérszemet kaptam volna, ha a gyermekemtõl kunyerálja el az ételt.Ha meg a lányod cirkuszol, nyugodtan mondd meg neki, hogy jöjjenek, szívesen látod õket, de hozzanak maguknak külön kaját, mert neked nincs pénzed még az õ fiúkáját is etetni.Következetesnek kell lenni, mert ha ezt a dolgot annyiban hagyod, a fiú teljesen rátok fog szokni.
Egyszerûen nem hiszem el, hogy ilyen van. Már nem azt a részét, hogy mennyit eszik, mert az én võlegényem is tud enni, de nem pofátlan. Én pontosan tudom, hogy nincs az a kaja amit ne bírna megenni, mivel én fõzök rá. Simán képes megenni egy egész töltött csirkét körettel egy ültõ helyében. Egy kiló májból resztelt májat és sorolhatnám. Viszont ha nálunk vagyunk vendégségben SOHA nem eszik ennyit. Látja hányan vagyunk és inkább megkér engem, hogy szedjek neki. Õ sem akar kellemetlen helyzetbe kerülni, hogy miatta ne jusson másnak. Így egyszerûbb, mert én tudom, hogy nálunk mi az ami belefér és mi az ami nem. Sütit mindig úgy vesz, hogy közben azt nézi öcsémnek marad -e elég (õ még csak 7 éves). Szóval az, hogy máshol mennyit eszik, vagy hogy otthon megszokta, hogy egymaga bevághat egy komplett csirkét nincs összefüggésben azzal, hogy vendégségben ki zabáljuk a vendéglátót a vagyonából. Amúgy szoktunk vinni mindig valamit anyuéknak. Édességet, vagy sört (mert hétvégén anyu férjével söröznek a kerti munka közben és tudom, hogy az sem két forint), felvágottat (mert oké, hogy nem eszik annyi fõtt ételt, így szendviccsel pótolja, anyuéknak akkor csak kenyeret kell venni), ezekbõl ha lehet annyit, hogy maradjon miután elmegyünk. Szóval szerintem szólj a lányodnak, vagy porciózd ki, mindenkinek annyit a tányérjára amennyit gondolnál, aztán ha még enne, akkor el lehet zarándokolni a boltba szendvics alapanyagért. Gondolom ha nem mennének hozzátok akkor is ennének valamit. Felnõtt emberek, te adsz amennyit tudsz, ha ezen felül egyéb kívánság van oldja meg maga.
"Hogy sikerült? Történt valami változás?" Éjfélkor megkérdezed, hogy délután három óta mi változott, hétköznap, mikor a probléma jellemzõen hétvégén jön elõ. Komolyan?
Hogy sikerült? Történt valami változás?
hú!végolvastam mind a 7 oldalt!az összes lehetséges alternatívát leírták már a helyzet kezelésére/megoldására!engem csak az érdekelne, hogy a héten mit/mennyit esznek?és, hogy a fiú szüleihez miért nem mennek?
Micsoda orcátlanság!
Egyrészt mekkora paraszt. Nekem soha nem tanították meg, hogy nem illik megenni mindent vendégségben, de szerintem egy normális, értelmes ember erre magától is ráérez. Másrészt, és ha nagyétkû? Ki a búbánatot érdekel? Vendégségben akkor sem eszik, míg el nem ájul! Hiába nagyétkû, egy normális adag kajától sem fog éhen halni, ha meg igen, menjen orvoshoz, mert valószínûleg bélférge van.
Együtt élnek azt íród. Mennyit fõz a lányod hétköznap? Azért hamar rá lehet jönni, hogy a kaja nem 1-2 Ft. Ülj le és beszéld meg a lányoddal.
A lányod az se tudja mi a nagybetûs élet, mert ha tudná, magától rájönne, hogy ez nem normális pénzbelileg.Drasztikus lennék: semmivel nem támogatnám õket, 1hónapban egyszer fõznék nekik, máskor ha jönnének nem lenne kaja.Jelen pillanatban két gyereket tartasz el.Ha nem támogatják a srácot, menjen el dolgozni.Utálom az ilyen ingyenélõ egyetemistákat, és te ugyanolyan hibás vagy nevelésbelileg ebben a történetben.
az en parom is pont ilyen nagyetku ...testepito rengeteget sportol es hat ehez sokat kell enni, en ugy oldottam meg hogy ki szedem tanyerra az etelt neki mert ha nem o is megeszik mindent mas elol es anyueknak nem jut:) nalunk ez be valt es nem lett sertodes belole.
Egyetértek azzal, aki azt mondta, az anyagi helyzetetek nem õrá tartozik. Az tényleg mûködhet, hogy eleve csak egy adagot szedsz mindenkinek, a maradékot meg elteszed azzal, hogy ez lesz holnapra. Lányod hadd adja oda neki a magáét, elõbb-utóbb bele fog unni, hogy éhen marad.
44-es vagyok! Amikor a levest elsõ alkalommal mindenki kiszedte a tányérjára, a maradékot vedd le az asztalról azzal a szöveggel: no akkor ennyi lesz a holnapi ebédünk! Egyszerûen ne adj neki lehetõséget arra, hogy telezabálja magát!
Legközelebb fõzz egy nagy fazék babgulyást, belekockázol egy db füstölt csülköt. Utána pedig egy adag túróscsusza, annyit fõzz, hogy ha te elosztod mindenkinek a tányérjára jusson belõle. És kész. Pár szem gyümölcs, esetleg egy-egy szelet dinnye, nincs más. Utána beviszed a kávét, ezzel jelezve, hogy vége az ebédnek.
Talán én inkább az egyenes utat javasolnám. Igenis beszélj a lányoddal. Persze lehet olcsóbb dolgokat fõzni, meg lehet nem látni minden héten vendégül...ezek is jó módszerek. De itt alapjában véve a pasi nagyétkûsége a probléma, ennyit nem illik enni sehol sem. Még a saját családomban sem eszem el a kaját másoktól ilyen mértékben! Beszélj a lányoddal.
Nekem is volt ilyen. A Pasijaim nagyon nagy étkûek voltak. Az egyik egy tányér töltött kárposztához fél vekni kenyeret evett meg. Mi sem sajnáltuk tõle, sõt az elsõ 2 alkalommal még mulattunk is rajta. Aztán késõbb még a sültkrumplihoz is kenyeret evett. Késõbb elárulta, hogy õ tényleg rengeteget eszik otthon (nem látszik meg rajta) és nem akar mindenkit lehúzni 2 tányér levessel és 2 tányér sültkrumplival és mivel a kenyér laktat ezért azt ette mellé... Õ nem önzõségbõl csinálta, csak õ tényleg nagyértkû. :P Igazából annyit tehetsz hogy félreteszel magatoknak, vagy közlöd a gyerekekkel, hogy ma nem volt kedved fõzni, kiteszel eléjük egy fél vekni kenyeret, vajat, meg 6-7szelet párizsit és osszák be egymás között...:P
1. Nem kell minden ételt az asztalra tenni. 2. Egyszerûen nem kell annyit csinálni. 3. Csinálj olyasmit, amit nem szeret annyira.
Fõzz sokat, de csak keveset tegyél ki az asztalra, a többit rakd félre magatoknak. + olcsóbb kajákat csinálj.
két lehetõség, elõbbi vitamentesebb, utóbbi talán jobb. 1: fõzz olcsóbb kajákat: krumplis tészta, fõzelékek, rakott krumpli... 2: fõzz annyit ami elvileg elég lenne négyõtöknek, aztán ha elkéri a lányodtól és õ oda is adja, akkor elsõ pár alkalommal korogni fog a hasa, aztán majd rászól, õ párja...
Ez a srác lehet, hogy bulémiás vagy nagyon ki van éhezve. Tegyél csak annyit az asztalra, hogy ne lehessen többet szedni. A többit meg tedd el sutyiban. Ez egy gátlástalan srác.
A kérdező hozzászólása: igazatok van.
Fõzz paprikás krumplit, krumplis tésztát, ilyeneket. Vagy tudd meg, hogy mit nem szeret, és fõzz azt. Hátha észbe kap! :)
Szerintem itt elsõ sorban a lányod a hülye, már ne haragudj. Nem tudja elmagyarázni, hogy figyumár, mi lenne, ha nem zabálnád meg az én kajámat is?
A szavaidból úgy vettem ki, hogy egyedüli gyermeked a lányod, lehet, hogy ezért kicsit el lett "kényeztetve". Egyetemre jár, valószínûleg elég érett és értelmes gyerek ahhoz, hogy felfogja ezeket a dolgokat. Igenis mondd meg neki, hogy nincs pénzetek minden hétvégén etetni a fiúját, úgyhogy vagy ne hozza haza minden hétvégén, vagy mondjuk két hétvégén hozzátok menjenek, két hétvégén meg hozzájuk. És nincs olyan, hogy "nem lehet vele beszélni, mert hisztizik". Ti vagytok a szülei, ti tartjátok még el, úgyhogy az van, amit ti mondotok. Tessék kicsit szigorúbbnak lenni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat:) az az igazság, hogy nem eszik meg mindent, nagyon szereti a húst, csak bírja a pénztárcánk is ezt. A lányom pedig inkább neki adja az utolsó falatot is, ilyen típus... Szerintem nekik nem esik le, hogy ez a helyzet, de igyekszem húsmentes ételt fõzni, vagy pedig csak levest fognak kapni.
Fõzz kiadósabb, de olcsóbb ételt. Abból nincs sértõdés. Pl. krumplit, tésztát, húsmentes ételeket.
A kérdező hozzászólása: Egy normális étkû ember jóllakik egy tányér levessel, 2-3 rántott szelettel, körettel, savanyúsággal hozzá, plusz pár kocka süteménnyel, szerintem. Én ennyit számolok egy emberre, persze lehet rám fújni:) nos, levesbõl 3 tányérral eszik, rántott szeletbõl 7et, vagy akár 8at, süteménybõl pedig a fél tepsit. Ne haragudjon az, aki írta hogy akkor ne vendégeljem meg, de ez azért ez sok minden hétvégén minimálbérbõl. Fõleg hogy a lányom tányérjáról veszi el az ételt...
Most lehet trükközni, hogy olcsóbb kajákat fõzöl ha jön, vagy ilyesmi, de én nem tökölnék, megmondanám neki, hogy ez így nem megy. Vagy egyen annyit, mint egy normális ember, vagy szálljon be a költségekbe. Nehogy már te jópofizzál, te érezd kényelmetlenül magad emiatt. Ha megsértõdik, akkor meg mehet a saját szüleihez.
Mi régebben egyik osztálytársunknál kajáltunk 5-en 6an, mert nagyon jól fõzött az anyukája és szerett is minket, de egy idõ után megelégelte, hogy mindig oda jártunk és kinézte, hogy melyik az a kaja, amiért annyira nem rajongunk. Mákos tészta volt. Mikor tudta h megyünk, mindig azt csinált és unalmas volt mindig azt enni, tehát leszoktunk a házalásról! :) ) csináld te is ezt.
Csinálj rakott krumplit, pörköltet tésztával vagy krumplival és beszélj a lányoddal hogy nem vagytok milliomosok..
Gyerekek! Itt a mértékletességrõl van szó! És nem arról, hogy ki mennyit eszik! A kérdezõnek tanácsra van szüksége és nem a ti napi beviteleitektõl... Sütemény helyett desszertként gyümölcs és ha nálatok vacsiznak akkor is csak gyümölcsöt tegyûél az asztalra meg egy-egy joghurtot.
Hozzánk egy rokoncsalád jön néha. Anyuka normál adagot eszik, a férje húsból legalább 3szor repetázik, az ovis lányuk fújjog a levesre, és húsból többet eszik, mint az apja. Mikor elõször jöttek, leves, köretek, fõzelék, meg egy jó nagy tepsinyi sült csirkecomb volt, utána süti. Gondoltuk mindenki eszik a csirkecombból, és még pont lesz másnapra a családnak maradék. Hát... Úgy nekiálltak a comboknak, hogy mind elfogyott. Az apuka nem aggódott, látta még van süti, de a gyerek megkérdezte, hogy van-e még. Legalább 7-et elrágcsált, én nem is tudom, mennyit tudott volna még megenni. Már láttam anyám is nagyban hallgat, és le van döbbenve, de persze nem szólt.... :) Lehet, hogy mi vagyunk kisétkûek, hgoy 1 comb is elég a menübe... De ha annyit zabálnánk mi is, akkor semmi félretett pénzünk nem maradna. Azóta ha jönnek, nem visszük túlzásba a kaját. Olcsó kiadós kaját fõznünk, mindenkinek 1 szelet hússal és kész. Inkább a végére egy kiadósabb sütit csinálunk. Nem ingyenvendéglõ ez. Te is szépen számold ki mindenkinek az adagot, és ha elfogy, elfogy. A lányod meg ha odaadja a sajátját, akkor ránéz. Majd felébred egyszer...
A lányod választhat: vagy segítitek az egyetemi tanulmányait, és ebbe már akkor nem fér bele, hogy a barátját is ti etetitek. Vagy elmehet a lányod dolgozni, és oldja meg a hétvégi kajálásukat, ahogy tudják, ahogy akarják. Nincs több hétvégi kaja, mert egyszerûen nem futja!
Szóval a konyhában szépen kiméregeted a tányérokba és úgy "szolgálod fel", tálalod eléjük. Ha bezabálta és kérne még, nemes egyszerûséggel meg kell neki mondani, hogy nincs több, ennyi volt. 36os
ismerõséknél is volt hasonló, egyszerûen nem hívták a fiút egy idõ után. vagy meg kell neki mondani, hogy ez nem állapot. Egyébként meg nem értem, mert ahogy az elõzõ írta, vendégségbe társaság miatt megyek, nem zabálni. Ha közeli barátnál/rokonnál vagyok és étellel kínál, akkor tutira tudom, hogy örömét leli benne, ha eszem, ezért elfogadom. Ha nem olyan közeli rokon/barát, akkor eszem pár falatot, hogy megkóstoljam, mondhassam, hogy finom, de nem eszem magam degeszre. Szerintem ez lenne a normális.
úristen, hogy lehet ennyit zabálni?? gondolom lehet, vagy 200 kiló..xd amúgy nagyon undorító amit csinál.. én ha vendégségben vagyok, kb feleannyit szoktam enni, mint általában.. és persze csak akkor , ha megkínálnak.. de ez alap dolog..
Tányérokban, kimérve kell eléjük rakni az ételt, így nem annyit fog enni, amennyit akar, hanem amennyit kap. Ha kuncsorog a lányodtól és õ ad neki, hát az az õ baja. Ne foglalkozz vele. A lényeg, hogy neked és a férjednek annyi jusson, amennyi jól esik. De egyébként, ha a lányoddal jó a viszonyod, szerintem simán megmondhatod neki, hogy ez így nem pálya és ha nem beszél a sráccal, nem állítja le, akkor nem lesz többet ebédre meghívva. Ennyi.
Egyszerre csak annyi kaját csinálj, hogy mindenkinek egy adaggal jusson. Nem kell húst csinálni mindig. Ha meg a lányodtól elveszi hát szólj rá hogy ezt nem illik. Bár a lányod sem normális ha ezt hagyja.
1 kg krumpli+1 kg hús+1 kg virsli-hasamra csaptam és írtam+kenyér, meg eyg csomó süti, nehogy már este 8kor sütögetni ne legyen elég??? Különben meg jobb esetben azért mész a barátaidhoz, vagy rokonaidhoz, hogy megnézd õket, hogy vannak, beszélgessetek, az csak egy plusz, ha eléd rak egy terülj terülj asztalkámat!Elé rakhattam volna én is egy kis pogit, meg egy üdítõt.Elvégre nem azért jött, hogy jóllakassam nem?Másrészt, meg ha tudja, hogy nem vagyunk anyagilag a toppon, ott a két kicsi, akkor vegye kisebbre a száját, vagy kapjon be egy májkrémes kenyeret mielõtt eljön. Kérdezõ: (ez most jutott eszembe), mondd meg a fiataloknak, hogy hétvégén fõzzenek néha õk, te hétköznap dolgozol, fáradt vagy, meg legalább addíg is tudnak romantikázni.Ha nekik is kell megsütni, meg bepanírozni annyi ételt, majd rájönnek.....
"Mellesleg miért kell rántott húst készíteni? Drága, egészségtelen, és nem is túl finom étel. Utóbbi az én véleményem, az elsõ kettõ viszont tény." Öööö, mert más szerint meg pl. isteni finom? Amúgy is, lehet tepsiben is sütni, akkor már nem is olyan hej de egészségtelen.
"Egy normális étkû ember jóllakik egy tányér levessel, 2-3 rántott szelettel, körettel, savanyúsággal hozzá, plusz pár kocka süteménnyel" Én egy kis méretû nõ vagyok, így nem számítok normális étkûnek azt hiszem, de egy tányér levessel is jóllakok. Ennyi kajával egy hétig ellennék! :D
4 felnõttnek meg 2 gyereknek 1 kg hús + 1 kg krumpli + 1 kg virsli? én ennyit megeszek egy nap egyedül :D ti nem tudtok enni s haragszotok azokra akik tudnak és szeretnek..
A lányod nagyon jól tudja, hogy nem vagytok milliomosok! Ha már a fiúja ilyen szégyentelen, akkor én sem lennék mimóza, egyenesen neki mondanám az asztalnál, hogy bocsi, nekünk nagyon be kell osztani a pénzt, amit az asztalra teszek, azt úgy KELL elosztani, hogy mindenkinek egyformán jusson. Akinek az nem elég, kaphat zsíros kenyeret, vagy egyen otthon!
A kérdező hozzászólása: megpróbáltam kevesebbet fõzni, mindenkinek kiporciózva, akkor is az volt, amit írtam: elkéri a lányomtól.

A legjobb barátom csaja nem biztos, hogy kedvel. Nem mutatja ki nyíltan, de észre lehet venni. A barátom szeretné, ha pár napot náluk töltenék vendégségbe. És ha ez nem tetszik a csajnak? Kellemetlen. Mi van, ha miattam kerülnek konfliktusba?

A barátom pedig hallani sem akar arról. hogy ne hozzá költözzek hanem szállóban legyek arra a pár napra. A csaj azt mondta a barátomnak, nem akarja, hogy féltékeny legyen a barátom. De erről szó sincs

Legjobb válasz: Fiú vagy vagy lány? :D

Fiú vagy vagy lány? :D
A kérdező hozzászólása: Fiú.
Ne törödj a csajjal, nök jönnek-mennek, de a barátság örök.

A barátomhoz megyek vendégségbe (már többször előfordult). Ilyenkor illik valamit vinni az anyukájának?

Szerintem nem, de anyukám er?sködik, hogy de-de, kell. Több, mint 1 éve vagyunk együtt a barátommal. De én nem érzem úgy, hogy nekem kellene valamit vinni az anyukájának. Szerintem ezt így imkáb a fiúk szokták.

Legjobb válasz: Szia! A baratod szokott a te anyukadnak valami ajandekot vinni? Szerintem ha ebedre vagy hivatalos,egy uveg bor talan. Udv:)

Szia! A baratod szokott a te anyukadnak valami ajandekot vinni? Szerintem ha ebedre vagy hivatalos, egy uveg bor talan. Udv:)
Az elsõ találkozásnál illik valamit vinni, mégis csak vendégségbe mész, de aztán többször nem fontos, csak családi ünnepen, pl. az õ névnapján, vagy születésnapján az anyukájának egy csokor virágot. Ez nem nyalizás, hanem megmutatod, hogy jól nevelt vagy és nem csak beállítasz enni, hanem tiszteled õt... Neked is jól esne, ha a név- vagy születésnapodon anyóspajtástól kapnál valami kis apróságot.. Ugyan így neki is.
Szerintem válaszd az arany középutat! Süss otthon vmit, és vigyél a barátod családjának egy kis kostolót. Persze csak a kisebbik részét:) Nem kell már a legelején elkapatni:) Szerintem ez a legaranyosabb gesztus. A virág, bonbon, stb. már olyan snassz. Ebben benne lenne a két kezed munkája is....
Szia. Szerintem nem kell vinned semmit, fõleg hogy már 1 éve együtt vagytok és már voltál ott többször is. Szerintem szülinap, névnap esetén egy kis bonbon, de nem szükséges. Én sem vittem a párom anyukájának soha semmit csak ilyen esetekben, de ez attól is függ, hogy milyen a barátod anyukája, családja. Az anyukád meg azért mondja, mert az anyukák már csak ilyenek! :) Szerintem ezen ne görcsölj ennyit.
Mindenkinek jól esik, ha meglepik néha egy kis aprósággal.Na nem minden alkalommal, de ha ott ebédelsz, vagy alszol, vagy akármi, akkor igazán megérdemli az anyuka néha az apró figyelmességed. Persze nem kötelezõ.
Szerintem néhány szál virág bárkinek bármilyen alkalommal adható. Pl ilyen szöveggel: nekem nagyon megtetszett ez a virág, remélem szivesen fogadod (tetszik fogadni)tõlem.
Sztem nagyon "nyalis" dolog. Ha kimondottan meghívott vagy vacsira vagy bármi alkalomra (családi szülinap, névnapi összejövetel, házassági évforduló, akármi) akkor vigyél, de akkor ne csak az anyósjelöltnek. Ha meg csak úgy ott alszol a barátoddal, akkor sztem nem kell semmit vinni.
anyukát le lehet szerelni --azzal, hogy igen vittem és elhallgat, régen ez volt a szokás.. kényszerbõl meg ne tedd fõleg 1 év után, szivbõl és szeretetbõl tedd, ha kedveskedni akarsz neki, talán már ennyi idõ után tudod mit szeret.... én is örülök, ha a párom gondol a szüleimre, elvégre neki köszönhetjük a gyermeket akit felneveltek számunkra, ezért örök hála nekik!!! elvégre nekünk adták a legféltettebb kincsüket nem? csak õszintén!!


Szerintetek ez normális? Vendégségben vagy és a párod haverjának a barátnõje be akar fogni elmosogatni téged és a párod is?

Hozzá teszem, amikor õ volt nálunk mi sosem kértük meg arra,hogy bármilyen házimunkát csináljon!ráadásul nem kedves hangnemben kért minket!

Legjobb válasz: Szerintem bunkóság.

Szerintem bunkóság.
A kérdező hozzászólása: Egyébként, teljesen igazad van, vissza kénne õket hívni!
Lehet, hogy vissza kellene õket hívni, és ugyanúgy viselkedni velük, mint õk. Vajon mit szólnának a felszólításnak? Ha már látszik, hogy nem hajlandók elmosogatni, akkor vége a barátságnak. Mondjuk én visszahívás, és az orrukra kopppintás nélkül is véget vetnék neki.
A kérdező hozzászólása: Én megcsináltam, de úgy voltam vele, hogy többet nem nagyon eszünk náluk ha majd megyünk, hanem a környéken vmi gyors kaját bekapunk inkább!így nem kell befognia minket arra, amit neki kénne csinálnia!
És végül mi volt a reakciótok erre a felszólításra? Ki mosogatott el?
A kérdező hozzászólása: Én úgy hittem, hogy majd jó házigazda lesz , ahogy mi is voltunk!de nem , így volt!csak 4en voltunk, tehát annyit igazán eltudott volna , mosogatni, amennyit nekem kellett helyette!és nincs még gyereke!más lett volna a helyzet, ha van gyereke, ha sokkal többen vagyunk, illetve ha mi is kényszerítettük volna vendégként arra, hogy õ mosogasson el, és azt is parancsolva!
Nem mindegy, hogy vendégségbe mentetek, vagy pedig együtt szerveztetek náluk bográcsozást, kerti sütögetést egy nagyobb társasággal. Utóbbi esetben mi mindig beállunk segíteni mosogatni egymásnál a barátokkal. Szólunk is egymásnak, hogy gyere, mosogassunk el.... Ha olyan házigazdáknál vagyunk, ahol kicsi gyerekek vannak, ott felajánlom, és nem csak udvariasságból. Ez az illik felajánlani, de elvárni amellett, hogy utasítsák vissza ez meg milyen dolog? Ha jóban vagyunk, vegyük már le az álarcot, legyünk õszinték, ne alakoskodjunk!
A kérdező hozzászólása: kénytelen vagyok megtûrni, nehogy a barátságuk rovására menjen a dolog!
A kérdező hozzászólása: egyébként igen parancsnokoskodó!azóta irritál a társasága is!
Nem normális, biztos valami diktátor elefánt, ami hozzá van szokva, hogy mindenki azt csinálja, amit mond
Nem illik inkább ilyet tenni. Az egy dolog, ha én kedves akarok lenni és felajánlom, hogy segítek elmosogatni.Általában visszautasítják a legtöbben ezt, de ha azt mondják, hogy azt nagyon megköszönném, akkor szívesen segítek. De az, hogy befog titeket és mint írtad nem is volt kedves hát én már csak azért sem csinálnám meg. Ugyan is aki vendégeket fogad annak számolnia kell, hogy õ maga mosogat, takarít, elpakol. Az egy szép gesztus ha a vendég felajánlja, hogy segít! Ha nem akar mosogatni, takarítani egy vacsi után, inkább hívott volna titeket étterembe :D
Dehogy normális! A vendégnek illik felajánlani a segítséget, a házigazdának meg illik visszautasítania, ezek a kötelezõ körök, de rohadtul nem szokás felszólítani a vendéget, hogy ugyan mosogasson már el.
Elég bunkó lehet az illetõ csaj.
Nem, nem normális, de a te reakciód sem az. Miféle barátság az, ahol az egyik diktátorkodik, a másik pedig "kénytelen eltûrni, nehogy a barátság rovására menjen"? Ez nem barátság, hanem úr-szolga viszony. Ráadásul neki behajolsz és bólogatsz, aztán van képed idejönni és a háta mögött elhordani mindennek. Szerinted ez milyen dolog? Egyikõtöket sem kérném barátnak, az biztos.

Ötleteket kérek szépen! Egy külföldi barátom vendégségbe jön hozzám ma este és kifejezett kérése hogy magyaros étel legyen a menü. Szerintetek mit főzzek egy norvégnak? :D (desszert nem lényeges)

Legjobb válasz: Hát az én kedvencem a töltött paprika és káposzta, több kg házi tejföllel:D Meg persze a csirkepörkölt nokedlivel, szintén több kg tejföllel:D Én tuti tejfölös ételt csinálnék, mivel az Magyarországon kívül nem sok országban van:D mármint tejföl. És a túró is ritkább, tehát valami túrós lenne a desszert, csak úgy megemlíteném.:)

Hát az én kedvencem a töltött paprika és káposzta, több kg házi tejföllel:D Meg persze a csirkepörkölt nokedlivel, szintén több kg tejföllel:D Én tuti tejfölös ételt csinálnék, mivel az Magyarországon kívül nem sok országban van:D mármint tejföl. És a túró is ritkább, tehát valami túrós lenne a desszert, csak úgy megemlíteném.:)
Én is egy finom gulyást készítenék /lehetõleg marhalábszárból/. Utána elé tennék néhány gyönyörûen megpirított és vékony tócsit tejföllel. Hadd nyalja a szája szélét! Utána sörrel kínálnám.
Csirkepaprikás. Finom, és pillanatok alatt elkészül, nem kell tökölni vele.
Jó, és mielõtt leöntöd 30 liter tejföllel, kérdezd meg tõle nem érzékeny-e tejfehérjére, vagy cukorra. Aztán én gulyást csinálnék, vagy pörköltet nokedlivel, esetleg paprikás krumplit, bableves ( gulyás, jókai), hurka, kolbász, kenõmájas sincs sok helyen, piritóssal tök jó.., turós csusza jó sok szalonnával...
" Jó, és mielõtt leöntöd 30 liter tejföllel, kérdezd meg tõle nem érzékeny-e tejfehérjére, vagy cukorra. " Elsõ vagyok. Nem szabad leönteni senkinek a kajáját tejföllel, csak oda kell rakni a tányérja mellé a tejfölös tálat, és mondani, hogy ezt evvel szokás enni. Illetlenség lenne csak úgy rárakni, ezt mindenki magának szedi:D
Jajj, tudom, hogy nem szabad, és nem a konkrét leöntésre gondoltam, hanem, hogy kerülje fõzéskor, ne fõzzön teszem fel jó kis paprikás zúzamártást, vagy egyebet, hanem válogasson mást (és max, mellétálja)
Most fõtt meg a töltött paprikám :) )) Szerintem is ez jó ötlet vagy a töltött káposzta.
7.: jaaa, így már értem:) Ne haragudj.
Norvégnak halászlét. Hogy lássa, máskép is lehet. Nem tengeri halból! Pontyot és mást, lehet pisztrángot is bele, de a ponty fontos. Lazacból sehogy sem igazi. Vagy harcsa paprikást galuskával. deszert somlói galuska. igaz az nem nagyon jó sörrel ☻. Ne hagyd ki a valódi kisüstit, vagy más igazi tiszta pálinkát. Bár azt ott beszerezni :(
mustafa33: Norvégiában PONTYOT venni lehetetlen!!!!!
Olyan mindegy! Azon a vacsin már túl vannak, mi pedig azt sem tudjuk, mirõl is maradtunk le! :) )))
Hortobágyi palacsinta :) Sz.tem azal nem lehet mellé lõni Gulyásleves, bableves, pörik (sertés, csirke, csülök, marha) Lecsó (alatta szalonnával)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok sok ötletet és hogy vettétek a fáradtságot hogy segítsetek! Hogy mirõl maradtatok le? :) Végül is úgy döntöttem, hogy mivel szombat volt, ezért az anyukámtól eltanult szombati nyári menüt vetem be, ami nem teljesen magyaros, de azért egy picit mégis: Húsleves, Rántotthús petrezselymes krumplival, fokhagymás uborka salátával, és desszertnek egy kis palacsinta! Minden nagyon ízlett, sajnos a palacsintánál már nagyon tele voltunk így azt nem tudtuk teljes egészében értékelni, de azért jó volt... aztán jött az ivászat :D
Hát az aztán nagyon fantáziadús magyaros.. :DDD De legalább éhen nem vesztek.
A német ismerösök a hagyományos rakott krumpliért vannak oda, de azt csak akkor tudsz késziteni, ha rendes házi kolbászt tudsz szerezni - meg tejfölszerüséget, itt Creme fresh néven van hasonló. De egy finom pörkölt is jó, esetleg brassói - ahhoz a hozzávalókat mindenhol be tudod szerezni.
A gulyás, pörkölt mellett érdemes megemlíteni, a Bakonyi gombás sertéskarajt fõzõtejszínnel, vagy tejföllel finom nokedlivel. Igazi magyaros finomság, az éttermek étlapjairól sosem hiányzik. Otthoni elkészítése sem bonyolult.Szívesen leírom, ha kéred, hogyan csinálom én.
Persze ilyenkor már kevés az idõ a töltött káposztára, vagy az igazi házi disznótorosra = hurka + kolbász + pecsenye + párolt káposzta sült krumplival, utána a frissen sült fánk. Ezért ismernek minket kizárólag a gulyáslevesünkrõl, esetleg a csirkepaprikásról, mert az elõbbiek elkészítéséhez nem elegendõ 1-2 óra.
Gilyásleves, utána túrós csusza, vagy egy adag máglyarakás. A babgulyást azért nem mondom, hogy másnap ne emlegesse a "magyarok istenét" :) )) A csirkepörköltet én sem szívesen hagynám ki nokedlivel + fokhagymás ubi-salátával. Utána jöhetne egy adag frissen sült lángos, vagy töpörtõs pogácsa.
Krumplis tésztát.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, kicsit hülyén fogalmaztam, nem derül ki a szövegbõl hogy én magam is Norvégiában vagyok (van tejföl itt is, túró az nincs) és valami húsos ételre gondoltam. Tudom amit felsoroltatok az mind húsos is, de a töltött káposztát azt sajnos pont én nem szeretem. Még még mééééég ötleteket!!! <3
Ez is jó. Monarchiabeli univerzális. ☺

Ha vendegsegbe mesz, es vendeglatoid nem kozeli baratok, ugyertem nem futsz veluk ossze csak parszor evente, illik levenni a cipot?

en ugy tudom h nem :) de mindenki ramszol,pedig szerintem az a helyes h labon maradjon :)

Legjobb válasz: Én is kerültem már többször ilyen helyzetbe, vannak rokonaim akikhez évente megyünk. Ebédre. De alig ismerem õket. Én mindig úgy szoktam, ha megyek valahová (akárkihez), hogy megállok az ajtóban/elõszobában és megkérdezem levegyem-e a cipõmet. Nem szégyen, ezt kedvesen megkérdezni.Mi felénk különben is ez a szokás. Persze ha nagyon saras vagy vizes, akkor ha azt mondja a házigazda nem kell, akkor is mondom, hogy de leveszem mert nagyon piszkos. Vagy bemegyek és ennyit mondok: leveszem itt a cipõmet, mert elég piszkos. Letehetem ide a fal mellé? - például. Szerintem ezt mindenképpen illik megkérdezni! Kivéve ha olyan helyre mentek be ahol kõlap van és pl. nappali vagy konyha vagy hasonló helység, szóval nem padlószõnyeg van. Én sem szeretem levenni a cipõmet, de mindig megkérdezem. Persze vendégségbe az esetek 80%ában úgyis azt mondják ne, és senki nem is veszi le. Legalábbis mi leültünk egy asztalhoz és ennyi. Igaz ugyan már voltam olyan helyen is ahol egy szobába ültünk körül egy asztalt, természetesen ott mindenki zokniban volt. Ne haragudj, hogy ennyit írtam ehhez a rövidke kérdéshez :) Szerintem mikor bemész kérdezd meg. De ha nem-et mond akkor kérdezz rá, hogy: biztos? És kész. (persze ha látod hogy a többieken akik már elõtted odaértek esetleg, nincs cipõ akkor mondd h de látom mások is levették leveszem.

Én is kerültem már többször ilyen helyzetbe, vannak rokonaim akikhez évente megyünk. Ebédre. De alig ismerem õket. Én mindig úgy szoktam, ha megyek valahová (akárkihez), hogy megállok az ajtóban/elõszobában és megkérdezem levegyem-e a cipõmet. Nem szégyen, ezt kedvesen megkérdezni.Mi felénk különben is ez a szokás. Persze ha nagyon saras vagy vizes, akkor ha azt mondja a házigazda nem kell, akkor is mondom, hogy de leveszem mert nagyon piszkos. Vagy bemegyek és ennyit mondok: leveszem itt a cipõmet, mert elég piszkos. Letehetem ide a fal mellé? - például. Szerintem ezt mindenképpen illik megkérdezni! Kivéve ha olyan helyre mentek be ahol kõlap van és pl. nappali vagy konyha vagy hasonló helység, szóval nem padlószõnyeg van. Én sem szeretem levenni a cipõmet, de mindig megkérdezem. Persze vendégségbe az esetek 80%ában úgyis azt mondják ne, és senki nem is veszi le. Legalábbis mi leültünk egy asztalhoz és ennyi. Igaz ugyan már voltam olyan helyen is ahol egy szobába ültünk körül egy asztalt, természetesen ott mindenki zokniban volt. Ne haragudj, hogy ennyit írtam ehhez a rövidke kérdéshez :) Szerintem mikor bemész kérdezd meg. De ha nem-et mond akkor kérdezz rá, hogy: biztos? És kész. (persze ha látod hogy a többieken akik már elõtted odaértek esetleg, nincs cipõ akkor mondd h de látom mások is levették leveszem.
Újra én :) Egyébként meg ha mindenki rád szól szerintem az nem véletlen, vedd le ! :D Emlékszem régen voltak olyan ismerõseink ( kb. hetente jöttek hozzánk) akik sosem vették le a cipõt, és a gyerekekre se szólt rá senki. Cipõvel rohangáltak a hálószobánkban! Bevezettük, hogy kinthagyjuk a szoba közepén a porszívót ha jönnek. :DDD Amikor te mész nincs kitéve porszívó? :DDD
Ha legeloszor megyek is egy helyre, akkor is leveszem a cipomet, hiszen igy illik! Mi nem jarunk a lakasban cipoben, es azert mert nem nalunk vagyunk, hanem valaki masnal, ezert ugyanugy lekell venni a cipot! De, persze valakik a szoba kozepen is atjarnak az utcai koszos cipoben, amit undoritonak tartok. Ugyhogy mindenkeppen vedd le a cipodet, mert ezt igy illik!!!!!
Ha nem szólnak elõre, hogy ott mi a szokás, akkor megkérdezem.
Nagyon egyszerû, amikor bemész, megkérdezed, hogy a cipõdet hova teheted, vagy hogy van e vendégpapucs rendszeresítve akkor vagy megmutatják hova, vagy közlik, hogyd hagyhatod magadon. egyébként ha vendégségbe megy valaki, és nem szeret zokniban és öltönyben csoszogni(furcsa is) nyugodtan vihet magával váltócipõt, vagy papucsot
Aki leveteti a vendégaivel a cipõt, az egyszerûen paraszt. Pontosabban proli, akinek nem ér meg egy takarítást a vendégei komfortérzete.
Én mindenhol leveszem a cipõm, ahová megyek (vendégségbe persze) kérdés nélkül. Még akkor is, ha mondják, hogy nem kell. De ha én vagyok a vendéglátó, sosem szólnék, ha valaki nem veszi le. Elnézem neki, ha neki így kényelmes, hogy nem tud úgy leülni a kanapén, vagy a fotelben, hogy maga alá húzza a lábát, akkor maradjon csizmában. De azért furcsálnám. Én speciál azt nem szeretem, amikor már az elõszoba elõtt mondják, hogy itt kell levenni a cipõt az ajtó elõtt. Mire való az elõszoba ha nem a cipõ-, kabátlevételre? De ezt még nem hallottam, hogy a cipõlevétel attól függ, hogy milyen sûrûn találkozunka vendéglátónkkal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!