Találatok a következő kifejezésre: A barátom megy dolgozni, de (2 db)

A barátom külföldre megy dolgozni, de nem akarja, hogy vele tartsak. Mit tegyek?

A párom ?sszel külföldre megy, tervei szerint maximum 2-3 évet marad kinn, de id?nként hazalátogat majd. Ahogy beszélgettünk, azt mondta, hogy ha magával vinne, akkor annyi pénzt kellene rám költenie, hogy nem lenne értelme kinn dolgozni, maradhatna itthon is. Engem viszont nem akar azzal "terhelni", hogy itthon várjak ez id? alatt rá, és közben nem tud semmi biztosat ígérni.

Legjobb válasz: Ezek szerintem õ nem igazán akarja ezt a kapcsolatot. Ha igazán szertne, akkor vagy magával vinne (te is tudnál külföldön dolgozni és akkor nem csak az õ pénzébõl élnétek) vagy azt mondaná, hogy "várj rám, mert szeretlek, de csak így tudom megoldani, hogy a jövõben legyen mibõl élnünk" és persze idõnként hazajönne hozzád. De ha nem így akarja, akkor tuti mást fog keresni kinn... A véleményén csak úgy tudsz változtatni, ha azt mondod, hogy te is mész és ott dolgozol.

Ezek szerintem õ nem igazán akarja ezt a kapcsolatot. Ha igazán szertne, akkor vagy magával vinne (te is tudnál külföldön dolgozni és akkor nem csak az õ pénzébõl élnétek) vagy azt mondaná, hogy "várj rám, mert szeretlek, de csak így tudom megoldani, hogy a jövõben legyen mibõl élnünk" és persze idõnként hazajönne hozzád. De ha nem így akarja, akkor tuti mást fog keresni kinn... A véleményén csak úgy tudsz változtatni, ha azt mondod, hogy te is mész és ott dolgozol.
A kérdező hozzászólása: Dehogy várnám el. Ha végigolvastad volna, tudnád, hogy nem akarja hagyni, hogy érettségivel-kétnyelvvizsgával csak mosogassak és ne egyetemre járjak...
Ez nagyon gáz, elvárnád tõle, hogy eltartson téged? Te miért nem dolgozhatnál?
A kérdező hozzászólása: Ajj, az a gond, hogy itt mindannyiatoknak igaza van. Gyakorlatilag tökéletesen látom a problémát: Ha vele megyek, mosogathatok és ha esetleg szakítunk, akkor ott állok egyedül, x évesen, diploma és minden nélkül. Ha itthon maradok, akkor a távolság lehet megöli az egészet. Vagy, ha tényleg összetartozunk, akkor megmaradhat!?
Viszont ha vele mész, tönkre teheted a jövõdet is. Mert ez egy kapcsolat, ami egyik napról a másikra véget érhet, sose tudhatjuk. Te meg kimennél vele, érettségivel legfeljebb mosogatást, pincérkedést ajánlanának, és egyszer csak egyedül maradhatsz. Akkor mi lesz? Szerintem a jövõd érdekében fontosabb, hogy továbbtanulj.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én is pontosan ezt látom, amit leírtál, kedves utolsó válaszadó. :(
Ez nagyon nehez dolog, es komoly valasztas. Erre komolyan le kell ulni es megbeszelni. Akarmennyire szeressen, meg hazassag eseten is nagy dolog ha a ferfi tobb mint par honapra elmegy. en elhiszem h te odaado lennel es biztos vagyok benne h megvarnad. De o? Akarhogy szeressen egy ferfi, megis ferfi....mit csinalsz ha vartal ra 3 evet es megtudod h beleszeretett ott mas valakibe? Hogy fogod erezni magad mikor varod a levelet es egyre ritkabban jon? Ezek a dolgok szep lassan bele fognak oriteni teged. ltavolodnatok, valtozik az ember, mikor uj embereket ismer meg.A nyers igazsag sajnos az, h vagy vele mesz...vagy nem hinnem h ennek lenne tobb ertelme. Ne legy naiv....egy ferfit konnyu leszedni a labarol.S foleg ha nem vagy ott.. Menj vele, probald ki, lassatok milyen..hha o is beleegyezik.Mert ha egyutt akartok maradni, vagy o vagy te nem mesz el. A lenyeg h akarhol vagytok egyutt legyetek. A baratom 3 evet jart az exevel, amig elkerult mas varosba egyetemre.Elhiszed h ugy nem tudtak tartani a kapcsolatot? Mert 10 oras az ut oda.Ez tette tonkre a kapcsolatukat. Es megismert engem, es elvolt tavolodva a csajtol, es eleg volt h tobbet ne erdekelje a no. S ezt en is azutan tudtam meg, miutan mar egyutt voltunk. Ha egyutt es komoyl a olog, akkor egyutt joban rosszban, ha szeret annyira. Nagyon nehe a dontes, de vedd pozitivan, es harcolj azert ami a tied!
A kérdező hozzászólása: Igen, jelentkeztem egyetemre. Sima érettségivel az a baj, hogy nagyon nehéz külföldinek munkát kapni. Meg aztán Õ is oda megy, ahova küldik, lehet, hogy át fogják helyezni egy másik országba, így meg aztán pláne nem könnyû. De néhány év múlva mindenképpen haza fog jönni!
menj vele mindenképp (persze csak úgy hogy elötte megbeszéltitek) és elmondod neki hogyha te is kimehetnél vele akkor te is kinnt dolgozál és keresnél pénzthogy neki ne kelljen téged eltartani(és legyen értelme kint lenni) lehet hogy a végén az lenne belõle hogy kint laktok 20 évig:) az oan meseszerû lenne (de télleg!ha látja hogy ennyi mindent megtennél érte lehet h itthon marad veled és keres itthon egy oan állást amivel sokat kereshet:) ))
Jelentkeztél egyetemre, fõiskolára, valamilyen tanfolyamra? Valamilyen szinten igaza van a párodnak, hogy nem akarja hogy kimenj - hisz semmilyen végzettséged nincs. Ha továbbtanulsz, úgyis kevesebb idõtök jutna egymásra, így pedig csak a sulira koncentrálhatsz. Manapság olyan fejlett a technika, hogy a kapcsolattartás is megoldott - tudom, nem az igazi, de jobb, mint a semmi. Szerintem bízz meg a barátodban, engedd ki, te pedig legyél azon, hogy minél hamarabb utánamehess (szerezz diplomát, szakmát)! A puding próbája az evés, én drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Igenis szeret! És mivel én csak most érettségiztem, nem sok munka közül választhatnék, azt meg nem engedi meg, hogy mosogassak, míg Õ a diplomás munkáját végzi...
most ezt miért? a faszért nem szerethet azért mert kimegy dolgozni? és miért keresne mást? a nõk sokkal hûtlenebbek! Mit tegyél ha nem tarthatsz veled de szereted? MARADJ OTTHON!
És igaza van, hogy nem engedné. Te értelmesebb vagy ennél (a két nyelvvizsga azért nem véletlen). Ezt könnyû lesz megbánni. Szerintem kezdd el az egyetemet, aztán egy idõ után még mindig kimehetsz utána (passzív félévet kérsz, halasztasz stb.), ha még érdemes lesz. Ez lesz a kapcsolat igazi próbája.

Szerintetek normális ez a lány részéről? 4 éves kapcsolat. Ugy volt h a barátja Olaszba megy dolgozni 3 hónapra. Ezt ő elfogadta. DE

De végül 6 hónapra megy, még az ünnepekre se jön haza. A csaj kiakadt, azt mondja ha elmegy ? szakít vele. A fiú csak menni akar. Azt tudni kell h minden este találkoznak, vasárnap egésznap együtt vannak. A lány sehova nem megy a párja nélkül. Nem azért mert nem engedi, nem akar. És csak 19 évesek.

Legjobb válasz: Szerintem ha emiatt szakítani akar a csaj, akkor baromira dedós kis... 6 hónap nem a világ vége, lehet még egy kicsit fel is pezsdítené a kapcsolatot. Én is kimennék a srác helyében! 23L

Szerintem ha emiatt szakítani akar a csaj, akkor baromira dedós kis... 6 hónap nem a világ vége, lehet még egy kicsit fel is pezsdítené a kapcsolatot. Én is kimennék a srác helyében! 23L
Nézõpont kérdése az egész. Kint jobban megszedheti magát a srác, ha 6 hónapot ajánlottak fel kapott az alkalmon. Nyeltanulásnak is jó és nem utolsó sorban azért jól mutat az ilyen az önéletrajzában. Azon én is kiakadnék, hogy az ünnepkre sem jön haza, de mit tudsz csinálni. Persze, hiányozni fog neked, de nincs jogod visszafogni õt. 19/L
Szia! Szerintem nem. Viszont az is hozzátartozik a dologhoz, hogy szerintem túl korán jöttek össze. Igaz, hogy nem írtad mióta ismerik egymást, de 15 évesen belevágni, nagy szerencséjük van, hogy 4 éve együtt vannak. A legtöbb pár aki ilyen idõsen talál egymásra mint õk jó ha fél, vagy egy évig együtt vannak.
Azért a zöldség szedés nem nagy lehetõség. Nemrég beszéltem egy sráccal, aki szintén ilyesmi munkára ment ki. Azt mondta, hogy olyan drága kint minden, hogy nem sokkal több maradt neki a fizetésébõl, mintha itthon maradt volna. Amúgy is úgy azt mondta, hogy úgy kezelték, mint egyesek itthon a roma származásúakat. Szóval ezért pl. nem érdemes kimenni 6 hónapra, és én valahol megértem a lányt. Meg ha mondjuk felajánlaná neki a srác, hogy segít neki kinn tölteni az ünnepeket.
Persze h normalis. Sot a fiu reszerol is normalis lenne, ha szakitana a lannyal. En elhiszem, hogy o az igazi es mellette akar megoregedni, de konyorgom, meg csak 19 evesek. Annyi pasijuk meg nojuk lesz meg, amennyit nem szegyenlenek. Tisztabb ugy, hogy szakitanak most, es 6 honap mulva mikor visszater a fiu, onnan folytatjak, ahol abba hagytak... felteve, hogy addig nem talalnak maguknak mast. Fiatalok, szerintem eljenek. Raaernek megallapodni 5-10 ev mulva is.
Vannak lányok akik nem tudják elképzelni az életuket a pasijuk nélkul. Ez nem a szerelem jele, inkább a támaszkodásé. Elhiszem, hogy hosszú az a 6 hónap, de ki lehet bírni. Mellesleg a lány is kimehet utána az unnepekre. Az én párom a jovo héten megy el 2 hónapra, és egy szóval sem beszéltem le, ez neki egy nagy lehetoség, inkább igyekszem tartani benne a lelket, hogy csak menjen.
Az ilyen "kisajátítós" csajt, már régen lapátra tehette volna!! Ahelyett, hogy örülne, hogy nem otthon tesped a pasi...
csajnak kéne, hogy legyen saját élete, mert ezzel, hogy csak a srácon keresztül él, meg fogja fojtani szegény srácot.
A kérdező hozzászólása: Ne gondoljatok nem tudom milyen munkára... gyümölcsöt meg zöldséget szedni megy. 2 ismerõsömrõl van szó. Mind2õt megértem. A pasi mondta hogy menjen vele, de õ meg az egyetemet nem hagyja. Mondtam neki, neked ez a fontos, neki az. Ha szeretitek egymást kibírjátok. De csaj, csak próbálja lebeszélni.
Szerintem itt a bizalom hiányáról van szó. A csaj nem bízik a barátjában, hogy fél évig féken tudja tartani magát...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!