Találatok a következő kifejezésre: A barátom másfél hónapra, és szeretném (1 db)

A barátom elutazik másfél hónapra, és szeretném utolsó este elvinni vacsorázni. Találtam egy nagyon jó helyet, és meg akarom lepni őt. Nagyon hülyén jönne ki?

A barátom elutazik másfél hónapra, és szeretném utolsó este elvinni vacsorázni. Találtam egy nagyon jó helyet, és meg akarom lepni ?t. Nagyon hülyén jönne ki? Nem biztos, hogy hagyná, h én fizessek, de mégiscsak neki kéne engem elvinni vacsizni.. Nem? Amúgy 17 évesek vagyunk.

Legjobb válasz: Engem hívott már meg párszor barátnõm vacsorára, ennek több jo modja van ha értelmes a srác: -vagy fõzöl vacsorát és akkor nincs már kavarás ki mit fizet -vagy értelmes a csávo és belátja te is áldozni akarsz rá odaadod a pénzt és õ fizet étteremben, hogy ne legyen égés :) nálam ez ment mindig

Engem hívott már meg párszor barátnõm vacsorára, ennek több jo modja van ha értelmes a srác: -vagy fõzöl vacsorát és akkor nincs már kavarás ki mit fizet -vagy értelmes a csávo és belátja te is áldozni akarsz rá odaadod a pénzt és õ fizet étteremben, hogy ne legyen égés :) nálam ez ment mindig
szerintem is fõzz magad. nem kell semmi bonyolult kaja, õ ennyibõl is látni fogja, hogy fontos neked. és a pénzen sem lesz problémázás.
Ma már mindennel tele van a nõi egyenjogúság, szóval nem olyan gáz! (Amúgy lány vagyok:) ) Mostmár különben is olyanok az éttermek, hogy egy kicsi bõr izét hoznak és abban van a számla és oda kell tenni a pénzt, szóval senki nem fogja tudni, hogy ki fiztetett. Csak a párod, de õt meg meggyõzõd, hogy ez a Te ajándékod, stb... Ha esetleg mégis pincérnek fizetõs a hely, akkor add a páros kezébe a pénzt és õ fizeti a pincérnek. Az otthon-fõzés is egy jó dolog, de gondolom azért akarsz étterembe menni, mert nincs lehetõséged otthon kettesben lenni vele, vagy ilyesmi... Ha megtudod oldani és tudsz egy kicsit is fõzni, akkor az otthoncacsira szavazok :) !
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi a válaszokat! Azért akarom étterembe vinni, mert kinéztem egy nagyon jó helyet, ami iszonyatosan megfogott :) És mivel elutazik.. így nagyon szép lenne ez az este. Különleges. Tényleg nagyon jó hely (ha valaki ismeri, a Mom Park-ba a Pizza Ház) , mindenképpen akarom. Amúgy, csak ui-ként, szerintem az abban a pillanatban derül ki, mikor fizetünk, hogy épp a pincérnek kell, vagy otthagyja.. Nah mindegy, nekem annyira nem égõ. :) A korunk volt kérdéses, h mennyire ciki, vagy hogy mennyire szokás- nem szokás, vagyis mennyire LEHET szokás-nem szokás :) De köszi!
Szerintem siman...az en baratom 10 napra ment el, most eloszor voltunk tavol 9 honap alatt...es elvittem egy etterembe, de ugy h kezdettol mondtam h en fizetek....mondtam neki h ha gondolja fizessen O az en penzembol:P szerintem ez belefer egy jo kapcsolatba es nem gaz remelem minden oke lesz es elrepul az ido s hamarosan megint egyutt lesztek Udv
jaaaaaj most olvasom a korotok az nem gond, en is 17 vagyok a baratom 18...szerintem nem ego hanem edi:) udv meg 1x
A kérdező hozzászólása: Sszia, köszi neked is!! :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Temetés miatt iskolából?

Temetés délben lesz és nekem még a suliból haza is kellene jönnöm az meg fél óra és nem is mindig jár busz (suli 25kmre van) szerintetek ha megkérdezem az osztályfőnökömet normálisan a dologról akkor leigazol egy napot? Nem vagyok nagy hiányzós, összvissz egész évben 10 tanítási napot hiányoztam (ebbe benne van a 3 szülői igazolás, szóval már azokból kifogytam)
Mégis hogy lehet ezzel odaállni egy ofő elé?

7

Minden amit a 16. századi görög emberekről tudni lehet?

Öltözködés
szokásaik
foglalkozások
kaják
mik voltak akkor
mit szerettek volna elérni
nemes célok
legnagyobb rangú ember
minden kémiás ismeret
végül feltalálták-e az aranyt

1

Miért van az, hogy a környezetemben kevés olyan ember van, aki nem gyűlöl valamit?

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy kezemen meg tudom számolni azokat, akiktől nem hallom folyton, hogy melegek, cigányok, zsidók, egyebek. Nem értem! Miért jó nekik, hogy fél órát dühöngnek, ha meglátnak pl. egy meleg párt kézen fogva sétálni? Olyan alacsony az ingerküszöbük, hogy néha csak lesek. Nem veszik észre, hogy a dühöngéssel önmaguktól vesznek el rengeteg időt. Én meg már űzött vadnak érzem magam, holott a mostanában közkedvelten gyűlölt tulajdonságok egyikével sem rendelkezem. De nem tudom, ha mondjuk iszlám nő lennék, minden napom rettegés lenne, azok között, akik most elvileg jóban vannak velem? Már nem tudom mit gondoljak, Kiket nevezhetnék barátnak és kiket nem.

3

Pl. Egy étteremben adott borravalót ki kapja? A pincér zsebre vágja, vagy elosztják?

Úgy értem, ha pl. egy pincér van végig, de amikor fizetek akkor más jön, akkor ő rakja zsebre vagy osztoznak? És a szakács az, hogy menyire elégedett az ember azért nagy részt rajta múlik?

4

Miért nem tudom megjegyezni a folyamatosan változó illemszabályokat, és miért másabb a gyakorlat?

Kiolvasok egy csomó illemkönyvet,de valahogy némelyik illemszabály konzervatívnak tűnik a gyakorlatban.Szóval minden másabb.Gondolok itt a bemutatkozásra.Kinek kell először bemutatkozni,és kit kell kinek bemutatni.Van egy csomó dolog amit nem szánok sértésnek,pusztán jó szándéknak tartok,és mégis sértésnek veszik az emberek.Például magázom elsőre a 30 és 40 év között az embert vagy egy magasabb beosztásútól pl.orvostól megkérdezem ,hogy szólíthatom(mert fogalmam sincs annyi státusz van)Túl sok a variáció a magyar nyelvben.Bizonytalanná tesz.Hogyan lehet ezeket fejleszteni?

1

Miért mondjuk mindig azt, hogy "egyedül vagyok, mint a kisujjam"?

Hiszen a kisujjam mellett is van ujjam! És a hüvelykujjamnak is csak 1 szomszédja van! De ha úgy vesszük, hogy csak egyik kézfejemen van 1 kisujjam, akkor a többi is egyedül van, hiszen nincsen párja! Akkor miért szokás ezt mondani?

4

Melyik a jobb, ha sok barátunk, vagy ha sok ellenségünk van?

mnármint a 2.-nál arra gondolok, hogy "mindenki elakart törni, de nekem sikerült a céljaimhoz elérni"...igazából nem tudom én sem, hogy ez így értelmes-e

6

Mi ez az új szokás, hogy "bitches love cake. "?

Nem értem az egészet, mi ennek a sztorija vagy mért mondogatják ennyien? Bocsánat a kategória miatt nem nagyon tudtam mibe tartozik ez bele.

2

Milyen dolog az, ha az áradó Dunát fényképezem?

Mert ma el voltam ott fényképezni, ahogy kiáradt, meg majd csütörtökön vagy pénteken is szeretnék, csak azt nem tudom, hogy tekinthetnek rám emiatt az emberek, akik látják, hogy ott fényképezgetek. Van ebben valami, amit furcsállhatnak?
Nektek mi a véleményetek róla?

4

Az idősebbekből miért hiányzik a katasztrófa-turizmus iránti vágy?

Mondtam egy idősebb rokonomnak, hogy majd a jövő héten megnézem az áradó Dunát Budapesten, erre ő azt mondta nem ér rá és különben sem érdekli.
Persze nem áltam le vele vitatkozni, hogy három hét alatt csak lenne 1-2 órája megnézni és negyedóra alatt ott lenne bkv-val és gyalog is félórán belül; mert láttam rajta hogy tényleg nem érdekli.
És valahogy a korosztályát sem. Sem a pártállamot építőket, sem a pártállam ellen harcolókat nem foglalkoztatja, hogy hanyadik kőkockáig ér(t) a Duna, pedig én évekig emlékezem és mutogatom másoknak a régebbi vízállásokat.

Miért nem veszik észre egy természeti jelenség szépségét?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!