Találatok a következő kifejezésre: A barátom egy bizonyos (12 db)

Mi történik a lövedékkel? Egy barátommal egy bizonyos témában ellentmondásaink támadtak.Mégpedig:az ő állítása szerint pl. egy kilőtt lövedék amikor elhagyja a puska csövét egy bizonyos ideig még emelkedik, majd csak azután kez el zuhanni.

Az én állításom szerint amint elhagyja a cs? végét azonnal megsz?nik a tolónyomás/egy ideig talán egyenesen repül(mit?l is emelkedne)/majd ugye lassul és még a gravitáció is hatással van rá-tehát zuhan.Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy tartod azt a puskát. Ha fölfelé, akkor a lövedék kezdetben emelkedik. Amúgy pedig, ha nem lenne légellenállás, akkor parabolát írna le (érintõ abban a pontban, ahol ellövöd). Így viszont egy ún. "ballisztikus" görbét ír le: ez hasonlít a parabolára, de ugye folyamatosan lassul a közegellenállás miatt. Minden test, amelynek nincs hajtása, nem támaszkodik és nem vitorlázik, folyamatosan zuhan. A lövedék is. De persze ettõl még akár emelkedhet is, kezdetben.

Attól függ, hogy tartod azt a puskát. Ha fölfelé, akkor a lövedék kezdetben emelkedik. Amúgy pedig, ha nem lenne légellenállás, akkor parabolát írna le (érintõ abban a pontban, ahol ellövöd). Így viszont egy ún. "ballisztikus" görbét ír le: ez hasonlít a parabolára, de ugye folyamatosan lassul a közegellenállás miatt. Minden test, amelynek nincs hajtása, nem támaszkodik és nem vitorlázik, folyamatosan zuhan. A lövedék is. De persze ettõl még akár emelkedhet is, kezdetben.
is. :) igazából mindkettõtöknek igaza van. Meg az elöttem szólónak is. A fegyverek irányzéka úgy van kialakítva, hogy nem vízszintes a csõ, amikor elvileg vízszintesen lõsz, azaz a csõ vége és a célpont eyazon magaságban van. A csõ ilyenkor is enyhén felfelé néz, pontosan amiatt, amit te mondasz, mert külöben egybõl csökkeni kezdene a magassága. Így viszont a barátodnak van igaza abban, hogy az elején emelkedik. ábra: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://upload.wikimed..
bocsi, nem teljesen jó a link. erre gondoltam: http://en.wikipedia.org/wiki/File:TargetShooting3.gif
Ha a csõ vízszintesen áll, akkor neked van igazad.De ezt a barátodnak is mondd el, mert õ lehet, hogy úgy gondolta, hogy az irányzék van vízszintesre állítva, és akkor a csõ kicsit felfelé áll.Tehát nem egyértelmû a vita kérdése kõztetek.
Ha nagy a fogadás tétje, akkor legyetek úriemberek és egyezzetek ki döntetlenben! ;) A többit mind leírták fentebb.
Nem értek hozzá, de a csõbõl kilpve adódhatnak olyan légmozgások (turbulenciák), amik kicsit felkapják a lõszert, ugyanúgy, mint egy kifutópályáról induló repülõnél
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én még mindig úgy tartom, hogy nekem van igazam.Természetes, hogy ha a csõ vége egy picit is felfelé áll akkor emelôkedik a lövedék.Ezt aláírom.De az állításom szerint a VÍZSZINTESEN álló csõbõl kilõtt lövedék nem emelkedhet feljebb maga a csõ szintjénél, csak zuhanhat, vagy esetleg egy ideig még tartja a szintet./olyan esetrõl beszélek, hogy puska rögzítve van-tehát nem csapódik fel/
elõször emelkedik, ezt úgy hívják röppálya, ezt legjelentõsebben a csõ kialakítása(huzagolás, általában jobb irányú, ) meg"pörgeti" a tölténymagot a csõben, ezért repül stabilan egyenesen, de felléphet a kitérítõ erõ(?), még az is okozhatja, hogy a fegyverben végbemenõ robbanás(a lövés pillanata) megemeli a fegyver csövét, de ez nem azt jelenti, h a töltény megemelkedik magától, hanem a fegyver csövével együtt emelkedik meg. <MMM>

Van egy bizonyos helyzet és nem tudok mit csinálni! A szokásos tidráma, a legjobb barátnõdrõl kiderül hogy csak manipulált téged aztán féltékeny és tönkre tesz, megaláz és ott bánt meg ahol fáj aztán el akarja lopni a barátnõd? Mit tegyek?

Régebben volt egy lány akit a legjobb barátnõmnek tartottam, de folyton manipulált és mindíg csak azt akarta hogy nekem rossz legyen, szerintem féltékeny volt rám azóta volt egy nagy össze veszés és nem komonikáltunk utánna soha, én uj barátnõre találtam ami neki nem tetszik és ujra kicseszvelem de ugy hogy a másik barátnõm nem vesz észre ebbõl semmit õ egy aranyos lánynak tartja, elõször én is annak tartottam mert kitûnõ tökéletes kis stréber de belül nagyon gonosz. Szóval mit tegyek? Hiába mondok bármit is nem ér semmit már próbáltam, valahogy ki akarom készíteni a csajt! Idegileg! Valami ötlet?Nem tudok mit tenni ugy ,hogy muszály megkérdeznem valakit aki mondjuk élt át ilyet .. Kösz..

Legjobb válasz:
csak magadat készíted ki azzal ha foglalkozol vele. tudom, én is voltam ebben úgy csináltam hogy senki ismerõsnek nem mondtam semmit, hanem nekiindultam egyedül a városnak, elmentem ismerkedni olyan helyekre, ahol azelõtt még az életben nem voltam és az õ társasága nem teszi be a lábát. egy hónap alatt találtam is egy egyetemista csajt, aki nagyon jó barátnõm lett. csináltam egy 2. facebook-ot, kevés embert jelöltem és úgy állítottam be, hogy engem ne tudjanak és ott beszélgettem ezzel a lánnyal. szép lassan bevonódtam az õ társaságába és ezekkel az emberekkel jöttem-mentem. nagy vonalakban felvázoltam az elõtörténetet, hogy ez a csaj ezekkel és ezekkel az emberekkel együtt nem kedvel, meg rosszakat mond másoknak stb. így elmarni sem tudták az új embereket, mert elve negatívan álltak hozzá ahhoz a **** (és mert elõbb engem ismertek meg, hogy milyen jóarc is vagyok :D) aztán ugyanígy pasit is szereztem magamnak, vége lett a középsulinak és kitiltottam mindet, nem állok szóba egy régi emberrel sem. nem tud mit csinálni... egy közös ismerõssel találkoztam, annak összevissza kamuztam minden marhaságot, benyalta és most azt hiszik, hogy egy másik városban dolgozom hét közben.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); csak magadat készíted ki azzal ha foglalkozol vele. tudom, én is voltam ebben úgy csináltam hogy senki ismerõsnek nem mondtam semmit, hanem nekiindultam egyedül a városnak, elmentem ismerkedni olyan helyekre, ahol azelõtt még az életben nem voltam és az õ társasága nem teszi be a lábát. egy hónap alatt találtam is egy egyetemista csajt, aki nagyon jó barátnõm lett. csináltam egy 2. facebook-ot, kevés embert jelöltem és úgy állítottam be, hogy engem ne tudjanak és ott beszélgettem ezzel a lánnyal. szép lassan bevonódtam az õ társaságába és ezekkel az emberekkel jöttem-mentem. nagy vonalakban felvázoltam az elõtörténetet, hogy ez a csaj ezekkel és ezekkel az emberekkel együtt nem kedvel, meg rosszakat mond másoknak stb. így elmarni sem tudták az új embereket, mert elve negatívan álltak hozzá ahhoz a **** (és mert elõbb engem ismertek meg, hogy milyen jóarc is vagyok :D) aztán ugyanígy pasit is szereztem magamnak, vége lett a középsulinak és kitiltottam mindet, nem állok szóba egy régi emberrel sem. nem tud mit csinálni... egy közös ismerõssel találkoztam, annak összevissza kamuztam minden marhaságot, benyalta és most azt hiszik, hogy egy másik városban dolgozom hét közben.

Na szóval a legjobb barátommal jövőhétre tervezünk egy kis pettingett. Még szüz vagyok, és nem akarom elvesziteni, és ő se akarja elvenni nekem. Mit csináljak neki, ami még belefér egy bizonyos keretbe, illetve én mit engedjek meg neki?

A legjobb barátomról van szó, 18 éves. 4 év van köztünk. Csókolóztunk már, és elsőre nem is akartunk többet. Õ szeretne engem kicsit belevezetni a dolgokba, de limitáltan. Mit csináljak neki amivel kicsit felizgatom, de mégsem esel túlzásokba? Illetve neki mit engedjek meg?

Legjobb válasz: Te 22 vagy? 14 évesnél ez beteg.

Te 22 vagy? 14 évesnél ez beteg.
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok. :)
nem.
akármi lehet, de ha ezek után leállnál vele akkor(BÍÍÍÍP)vagy.
Végülis igaza van The teacher of-nak, de ahhoz hogy ezek után vissza menjen, baromi nagy pofa kell :D
Cyklon pedig van ilyen akinél van pofa ehhez és vissza is fogadják mint a kisangyal, bár ott a visszafogadóban van a hiba mert, mindenki csak addig megy ameddig hagyják neki.
Nem hiszem, hogy visszamegy.
The teacher of, tudom hogy van ilyen, az ilyen akinek van bõr a képén, aki meg ezek után vissza fogadja, az meg megérdemli a sorsát. Szóval teljes mértékben igazad van.
Balek vagy, de nem kicsi.
Szerelmeslnek lenni olyan jó dolog. Vakon szeretni és megbizni a másikban... tervezgetni a jövõre nézve. Csak kicsit szar mikor rájösz, hogy az egész mise egyoldalú és te magasról le vagy sajnalva. Nem tudom, hogy neked mi bajod van, de csinálj valamit, mert nem vagy oké. Össze jött veled, hogy visszakapja a régit és ezt te is tudod. Ne legyél naiv "balek", vagy ha mégis ezt valasztod, akkor csak tedd, meg is erdemled.

Kérlek nyugtassatok meg. A barátom minden nap megnézi egy bizonyos lány képeit FB-on. Sokat jelent?

Voltak gondjaink az utóbbi időben, és most megnéztem az előzményeit, és szombattól tegnapelőttig napi min. 1x nézegeti a csaj képeit:(( Remegek az idegességtől és sírhatnékom van:( Ma találkoztunk 1 hete először, és azt mondta, hogy szeret.

Legjobb válasz: Hát én nem nézegetem egy csaj képeit napi szinten, ha nem jelent sokat számomra...

Hát én nem nézegetem egy csaj képeit napi szinten, ha nem jelent sokat számomra...
Nem tudunk megnyugtatni... Ez nem normális dolog.
Ja, rohadt pofakönyv. Én be nem regelném magam oda semmi pénzért!
Hát ez nem jó jel már bocsi. De ha te tényleg a pasid elõzményeit nézegeted akkor ne csodálkozz ha ott hagy, mert nem hagysz neki elég teret. Mindenkinek kell hogy legyen egy magánszférája, az elõzményei pont ebbe a kategóriába tartoznak.
És hozta a laptopját, neked meg az elsõ dolgod volt, hogy az elõzményeit átkutasd... Nem ítéllek el, biztos megvan az okod arra, hogy ennyire ne bízzál benne. Egyébként: lehet tényleg nem jelent semmit.
A fenéért kell nektek állandóan kutatni a pasik után. Ne lepõdj meg, ha otthagy a f.szba, egy perc nyugtot, semmi magánéletet nem hagysz neki. Ahelyett hogy a nyamvadt frászbúkot nézed, inkább szerezz rendes barátokat, ne a virtuális nyomordba roskadj bele. És ne merjél lehurrogni, hogy mi a f.szért írtam ide, meg akkor én hol vagyok: munkahelyen bakker!
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy szeretnék, már a kapcsolat alatt is õszintén igyekeztem:( De sajnos nem jutottam sokra. Most viszont elkezdtem pszichoanalízisre járni.
Napi szinten megnézi? Azért ez sehogy sem jó. Mármint én is szoktam nézelõdni, de napi szinten...az már gyanús.
A kérdező hozzászólása: Igen, kb 12 napig naponta kétszer.. Azóta (a kérdés kiírása óta) összesen kétszer.
Buta vagy. Megjelölöd a kikémlelt csajt?:o elveszítetted a csendes megfigyelõi állást. A pasid nem kérdezte meg hogy minek jelölted meg? Amúgy meg, ha csak nézegeti abban nincs SEMMI. ha akarna tõle valamit akkor nyilván üzenetezgetnének is nem? Lehet jó vicceket, vagy jó idézeteket pakol ki a csaj, és azt olvasgatja. Ha üzenetezik majd vele, akkor szólj szerintem. Addig meg örülj hogy a tied:) téged szeret ennyi. De nem lehet kordába zárni. Szeme van mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Nem a profilját (nem is ismeri!), hanem a képeit, amik nyilvánosak. Napi háromszor!
Nem tudom, mi történt veled/veletek a kérdés kiírása óta, de nem gondolod, hogy esetleg szándékosan csinálta ezt, és hagyta szem elõtt a laptopját is? Már úgy értem, hogy te észrevedd... Ez is egy lehetõség. És talán tényleg nem kellene kémkedned utána :( Bár biztosan megvan az okod rá... ezt is megértem. Ennek ellenére a normális beszélgetés már sok gondot megoldott - a kiborított bili viszont csak bebüdösít...
A kérdező hozzászólása: Utolsó: igazad van. Viszont kiborult a bili. Szakítottunk. Szerinte egyébként õ nem csinált semmi rosszat, csak vágyott arra, hogy másképp bánjanak vele egy kapcsolatban (féltékeny voltam), és ezt élte ki a csaj képeinek nézegetésével.
És ezért szakítottatok? Mert féltékeny voltál? :(
A kérdező hozzászólása: Részérõl leginkább ezért, igen.
Nem kell erre válaszolni, de a féltékenységeden ezek után sem szeretnél változtatni?
hát nekem is hasonló a bnõm és most nem akarok rosszat szólni róla de az ilyeneket retkes f..szhiányos k..vának hívom és amikor a bnõm azért szakítani akart mert ne mondom meg a jelszavamat fb-n és utánna minden nap nézegette és ezmiatt félévig szó szerint csak a legjobb fiu haverommal beszéltem néha és már kezdtem besokallni meg kb 4X a szakitás szélére jutottunk emiatt akk fogtam magam kib.sztam vele és csináltam egy másikat és azon az összes lehetõ jöcsajt akit ismerek bejelöltem és összevissza flörtölgettem meg minden szal ink hagyta vna h azt csináljak amit akarok
Így jár aki kutakszik. Valószínûleg [email protected]á.
kõszi a tippet-bevállt:) )
ez egyértelmû jele annak h arra a lányra veri. namostörülsz?
A kérdező hozzászólása: Nem ismeri szerintem, max látásból. Szóval komoly nem lehet. De nem mondhatom el neki..:/
Majd kiderül. Ha szakít veled, akkor nem véletlenül nézegette. Ha nem szakít, akkor meg élsz tovább bizonytalanságban. Az élet ilyen játék...
Ha egy hete nem találkoztatok, akkor hogyan nézted meg az elõzményeit???
A kérdező hozzászólása: Ma jött
Ez egyértelmû jele annak, hogy nem szeret, illetve hogy simán megcsalna azzal a lánnyal, ha alkalma lenne rá. Szerintem ennek a kapcsolatnak annyi.
"Ez egyértelmû jele annak, hogy nem szeret, illetve hogy simán megcsalna azzal a lánnyal, ha alkalma lenne rá. Szerintem ennek a kapcsolatnak annyi." Ez a komment egyértelmû jele annak, hogy a gondolkodásod korlátolt, simán összetévesztenél egy pandát egy beöltöszööt emberrel, ha alkalmad lenne rá. Szerintem enne a kommentnek meg sem szabadott volna születnie.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam. Muszáj lesz várnom pár napot, ha tényleg rájött, hogy szeret, és nem nézi meg többet, akkor megpróbálok túllépni rajta. Ha még egyszer is megnézi, kiborítom a bilit. Amúgy ti mit szóltok ahhoz a kifogáshoz, hogy krízis idõszakban volt a kapcsolat, és azért nézelõdött? (nyáron volt hasonló eset, tudom, hogy ez lenne az egyik válasz)
Ha tényleg egy héten át minden nap megnézte, az kicsit gyanús. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebbõl.
A kérdező hozzászólása: Hát, együtt voltunk egész este, többször megölelt és mondta, hogy szeret, még viccesen az esküvõt is megemlítette...Szerencsére így vissza tudtam fogni magam..Aztán meglátjuk. A csajt meg bejelöltem FB-on, nem is tudom biztosan, miért (neki nem ismerõse, azt nem tudom mondtam-e).
Csak annak nézegeted mindennap meg az adatlapját, akki neked tetszik:)
nehogy elmondd neki, h kilested az elõzményeit. a csajt meg nemtom mért kellett bejelölnöd? tuti bukta
Elhiszed nekem, hogy odavan, azaz plátói szerelem fûzi ehhez a lányhoz, és tuti, ha lehetne, már összejött volna vele! Szerintem jobb is, hogy szakítottál vele. Természetes, hogy féltékeny voltál, mikor érezted, hogy mögötted simlizik. Örülj neki, hogy megszabadultál tõle, majd egyszer olyan párod lesz, akinek te vagy a number one :)
Nincs önbizalmad.
A kérdező hozzászólása: de mit tehetnék ha tudom hogy szeret, imád, de mégsem esik jól hogy 5napig külföldön buliznak majd társasággal, isznak...és ott lesz ez a lány, aki idegesít.
nincs önbizalmad, csalódtál stb, félsz elveszíteni ami jó, ami a tiéd, ami fontos. De a félelem paranoiássá tehet, a túlzásba vitt féltékenység pedig aggasztó lehet a partnerednek, még ha szeret is. Nem is az al ényeg h mit csinál kivel, hanem hogy veled marad e, õszinte e, szeret e, mert ha másba nem is szerelmes, attól még az nem garancia rá hogy beléd az, érted. Vagy ha ragaszkodásból van veled valaki, akkor legyen tiszteletbõl veled, és szeretetbõl, de olyan erõs szeretettel mai minden rózsaszín lángolást felülmúl. Egy idõ után mikor felnõ az ember és sokáig van együtt valakivel, aki nagyon fontos neki, szinte testrészévé vált, aki nélkül nem tudna élni, az több a szerelemnél, más de több, értékesebb, úgym int a barátság, az anya gyermek kapcsolat, ez összeköt két embert idõs korûban is, és ez elég a obldogsághoz a oskadik év után, tehát nem kell megijedni ha nem mnidig egyforma al ángolás, van aki nem meri bevallani h nem érez semmit, van aki maga sem tudjam it érez, hitesd el vele h jó nõ vagy hogy szeret, segíts neki az önismeretben és mégjobb embernek érzi majd magát melletted, ettõl lesztek összeillõek, hogy kiegészítitek egymást, persze lehetk özös téma is, amitõl hasonlítatok, de kis távolságtartás, kis tetszelgés más pasiknak ettõl tûzbejönnek, kell az izgalom a kapcsiba bizonyos mértékig. De van határ, és pasi függõ. Sose légy csicska, mer lenéznek, kihasználnak, nemhogy hálásak lennének, de vannak kivételek. Vagy egyenrangúak legyetek, vagy a pasi keresse a nõt :)
Mert mégsem bízol benne.
Jersey szigetére szoktak keresni krumplit szedni embereket. Klasszikus még a spanyol naracsszedés :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
wwoof

Csajok! Két kérdésem van: 1. Miben különbözik érzésileg ha a pasi óvszer nélkül hatol be? 2. Miért fáj, amikor egy bizonyos pontnál beljebb hatol a barátom? Szűzhártya nem szakadt még át? Viszont 1. szexnél véres volt az óvszer miután elmentünk.

Legjobb válasz: ha az óvszer véres volt, akk már rég bye-bye szûzhártya... :D Miért fáj? mert a méhnyakadat böködi a farkával. mondjuk. ez az egyik és a legvalószínûbb eshetõség. De lehet hogy a hüvelyed nem elég tág olyan mélyen... passz :/ Érzésileg? Ehh, gumival sokkal szarabb. Nem érezni a melegséget, a selymességet, meg még sok dolgot. f/20

ha az óvszer véres volt, akk már rég bye-bye szûzhártya... :D Miért fáj? mert a méhnyakadat böködi a farkával. mondjuk. ez az egyik és a legvalószínûbb eshetõség. De lehet hogy a hüvelyed nem elég tág olyan mélyen... passz :/ Érzésileg? Ehh, gumival sokkal szarabb. Nem érezni a melegséget, a selymességet, meg még sok dolgot. f/20
óvszer nélkül nekem is sokkal jobb!!! összehasonlíthatatlan 19/L
Nekem is sokkal jonn érzés óvszer nélkül, mint óvszerrel, nem is lehet összehasonlítani. S néhány póznál túl nagy a behatolás , ezért fáj. 21/L
minel szukebb annal jobb;)
Ja és a másik. ha kellõen ellazulsz és felszabadult leszel akkor az is be fog menni.
1.: neked semmi különösebb érzéssel nem jár. 2.: elhiszed nekem hogy nem kicsi a lyukad ??? :D:D:D olyan nincs, csak ne extra 35 centissel próbálkozz....
A kérdező hozzászólása: azaz akkor kicsi a lyukam:DXD barátom pénisze 17, 5 cm, és úgy kb 2-3cm nem megy be mert fáj... :D
1. Semmiben, csak a pasik hisztiznek, hogy nem éreznek semmit gumiban, a csajok észre sem veszik, hogy van-e vagy nincs. 2. Én is arra gondolok, hogy a méhnyakad bökdösi :) 23/L
nekem jobb ovszerrel, mert van rajta sikosito, meg valahogy tisztabbnak érzem a dolgot.
A kérdező hozzászólása: misszionárius pózba fájt, lovaglóba nem volt bennem teljesen, nemtudom meddig volt, de akkor nem fájt..
És itt pontosan mi a kérdés?
mondj egy példát, hogy mikre gondolsz
Mert arra tanítják õket, hogy leegyenek decensek, ha szoknya van rajtuk, zárják össze a lábukat, stb... Ami érthetõ is. Késõbb pedig a fent írt neveltetésbõl fakadóan hozzászoknak, hogy el kell fedniük dolgokat, és sokan átlendülnek a ló másiki oldalára.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!