Találatok a következő kifejezésre: A barátom dolgott tett (2 db)

A barátom olyan dolgott tett, amivel beletaposott a lelkembe. Jogos a felháborodásom?

Tegnap tudtam meg, hogy hosszas betegeskedés után meghalt a nagymamám. Épp a munkahelyemen hìvott fel anyu és én egybõl elmondtam a barátomnak. Elég szarul éreztem magam ìgy is, de nem szerettem volna hosszasan panaszkodni, de ugye irtam neki napközben, hogy nem alig várom, hogy hazamenjek, nem vagyok jól, stb..

Legjobb válasz: Ha nem tudod így elfogadni, akkor nincs dolgotok együtt. Õ ilyen. Az én Párom is ilyen "flegma", talán nem ez a legjobb szó rá, de talán érted.

Ha nem tudod így elfogadni, akkor nincs dolgotok együtt. Õ ilyen. Az én Párom is ilyen "flegma", talán nem ez a legjobb szó rá, de talán érted.
"A haverja nagymamáját ismerte 12 éve, kb minden hèten kétszer náluk volt. Mivel a srác anyja pár éve meghalt, a nagymama volt a pótanyuka. Az én mamámat is ismerte természetesen. Az is megbocsátható, ha nem jön el a temetésre?" Más, hogy ismeri, és megint más, hogy mennyire közel áll hozzá... Temetés: én pl. irtózok a temetõktõl, nem tudom megmagyarázni.. temetésre csak akkor megyek, ha az illetõ közel áll hozzám. De ha a párom hozzátartozója halna meg, olyan, aki nem áll hozzám közel, csak azért elmennék, hogy a páromat támogassam. Ha nálatok ez nem evidens, akkor mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha melletted lenne! Ha ezek után sem megy el, akkor már el kell gondolkodnod a kapcsolatotokon....
Jó, nem tud vele mit kezdeni, vannak ilyen emberek. De ahhoz ugyan mit kellene csinálnia, hogy végighallgasson? Semmit, csak ott lennie. Ezt azért nem ártana átbeszélned vele, mert mi lesz késõbb, ha bármilyen komoly problémád lesz, mindig úgy áll majd hozzá, hogy eltûnik?
Nem vagyok benne biztos, hogy magától tudja, hogy most mit kéne tennie. Ha Te megmondod neki, hogy szeretnéd ha ott lenne, de õ minden magyarázat nélkül nemet mond és elzárkózik, az viszont bajos lehet. Próbáld meg valahogy megbeszélni vele.
A kérdező hozzászólása: A haverja nagymamáját ismerte 12 éve, kb minden hèten kétszer náluk volt. Mivel a srác anyja pár éve meghalt, a nagymama volt a pótanyuka. Az én mamámat is ismerte természetesen. Az is megbocsátható, ha nem jön el a temetésre?
Nem tud mit kezdeni a helyzettel, vannak ilyen emberek. Lehet, hogy azért, mert még nem élt át ilyet, de az is lehet, hogy pont azért, mert már volt része benne és lehetséges, hogy feltépne benne valamit, sõt, a leírásod alapján inkább az utóbbi. Másrészt tényleg nem mindegy, hogy ismerte-e akár a Te nagymamádat, akár a barátjáét. (Olyan embernek a temetésére meg nem nagyon szoktak járni, akit nem is ismertek.) Egyébként meg az sem egészséges, ha úgy gyászol az ember, hogy másokat hibáztat, hogy miért nincsenek mellette és miért ilyenek vagy olyanok.
Fel kell nõni... olyan jól hangzik... Én azt mondom, ez az, amihez ne akarjon senki felnõni! Ha téged valóban annyira megviselt volna, akkor hidd el - és nem bántásként mondom - nem dolgoztad volna végig a napot. És ma pláne nem ezen háborognál itt... Mindaddig nem tudja ezt sok ember, amíg nem hal meg olyan ismerõje, aki valóban közel állt hozzá... Én is ilyen voltam, én se tudtam sokáig a halállal mit kezdeni, az élet természetes velejárójának tartom... és épp ezért nem tudtam azokkal mit kezdeni, akik közvetlen ismerõsüket veszítették el... Októberben halt meg édesapám, azóta tudom, milyen ez az érzés... és párom, aki még nem volt ilyen helyzetben, õ sem tudta, hogy kezelje ezt az egészet. Így csak kívülállóként asszisztált a gyászomhoz, tudta, nem tud olyat mondani, amitõl nekem jobb lehetne... De ott volt a közelemben, hogy lássam-tudjam, ha kell, számíthatok rá... Viszont gyakran volt, amikor egyedül akartam maradni, ezt is megértette... Párod még ezt nem élte át, nem tudta, mire van szükséged... A viselkedésén csak akkor vagy jogosan felháborodva, ha kérted, hogy maradjon mellette, de õ mégis elment... Nem írtad, mióta vagytok együtt, ismerte-e a mamádat? mert ez is fontos tényezõ. Azt nem várhatod, hogy egy számára ismeretlen ember elvesztése iránt gyászt érezzen! És az erõltetett támogatás ilyen esetben nem mindig jó... Én azt javaslom, beszéljétek meg! te mondd el, mit szeretnél tõle, és miért, és hallgasd meg, õ miért nem tud ezzel mit kezdeni! Nem feltétlenül tahóságból tette... Ilyen helyzetben nem igazán könnyû a gyászolót támogatni.
Az, hogy átment a haverjához este piálni az tényleg bunkó dolog volt. Viszont sajnos ilyen emberek is vannak mint pl Én is.. Egyszerüen ebböl a szempontból érzelmi analfabéták vagyunk. Én sem tudom ezeket a helyzeteket kezelni, kerülöm ha ilyenrõl van szó. egyszerûen nem vagyok képes kinyilvánítani az ilyen esetekben az érzelmeket... Ezért nem kell bántanod a Párodat. Az esti haverozásé az már más kérdés. Én barátnõim is sokszor panaszkodtak, hogy soha nem mutatom ki az érzéseimet. meg menekülök az efajta dolgok elõl... de ezt el kell fogadni.
Nekem meghalt pár éve egy jó barátom, akkor barátnõm azon akadt ki, hogy neki azt mondtam, hogy barátom felelõtlen hülyeségével (extrém-sport baleset) jól kiszúrt a családjával (feleség+2 gyerek). Igen tényleg ez volt az elsõ gondolatom, családját sajnáltam elsõsorban, mert õ akkor már megszûnt létezni, és számukra sokkal nagyobb csapás volt ez a veszteség, mint nekem.
Hallottam már ilyenrõl, aki nem tud ezekkel a dolgokkal mit kezdeni... De mondjuk az valóban csúnya dolog volt, hogy utána el is tûnt a haverjaival, vagy nem tudom, és fõleg hogy le is tiltott... Ez a nem szép, nem az hogy nem beszélt errõl túl sokat. Én is egyszer elkeseredetten hívtam a barátom, mikor a nagymamám haldoklott, hogy jó lenne most találkozni, de õ nem akart. Az nekem is nagyon rosszul esett. De nem rúgtam ki, meg utána több órát skypeoltunk, aztán csak két év múlva szakítottunk. De õ ilyen volt, csak személyesen nem akart annyira, talán a családjával voltak gondok. De a tied gáz, hogy most el se érheted. Nem csak e miatt...
"sajnos tènyleg nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel" és te tudsz mit kezdeni a helyzettel? vagy csak keresel a bûnbakot aki lehet hibás? Megmondta, hogy nem tudja mit csináljon. Mondtad neki, hogy "ne csinálj semmit, csak maradj itt mellettem"?
hát. tényleg elég bunkó. nekem édesapám lassan 2 éve halt meg, de párom azóta is mindig kérdezget róla, meg elég sokat beszélünk róla. én felemlegetném neki, hogy elég tajparasztul viselkedett, és hogy a lelkiismerete tükörbenézzen vele, tuti nemszólnék hozzá egy darabig.
én is megsértõdtem volna. mert oké, nem lelkizõs, de azért muszáj, h a támaszod legyen, ha szükséged van rá. és ezt fel kéne érnie ésszel.
Nekem az a véleményem, hogy attól férfi a férfi, hogy lelkileg is lehet rá támaszkodni. Azért ne keverjük össze a lelkizést ezzel. Itt arról van szó, hogy nem lehet rá számítani, ha baj van. És igen, sajnos sok férfi menekül a betegségek, halálesetek, meg egyéb problémák elõl. Olyankor érdekes módon mindig a nõ marad egyedül. Tisztelet a kivételnek.

A barátom szörnyű dolgott tett? Ez nem megbocsájtható!

Augusztus óta vagyok a barátommal.Aszt mondta h?séges így szeret meg úgy szeret meg mindenféle meglepetésekkel csábítgatott engemet.Az utóbbi id?ben furcsán viselkedett.Voltak féltékenykedései is meg stb. De most rájöttem és bizonyítékom van hogy megcsalt.Nyomoztam utána a közösségi oldalakon pl. a baráti körben és láttam hogy még 2-3 másik lánynak írogatja hogy szeretlek,imádlak stb. Ett?l besokkoltam.Nagyon szeretem de sírni nem tudok mert tudom hogy ez már nem megbocsájtható! Hogyan tehetném túl rajtam magamat?Mit csináljak? Amugy küldtem neki üzit hogy hívjon fel és akkor véget akarok vetni köztünk mindennek. A csajoknak meg írtam üzenetet mert ?ket is ugyanúgy kijátszotta.Velük is elhitegette hogy ?k az élete értelme meg senkivel nem csalja meg ?ket meg a többi rizsa.Írtam nekik üzit elmondtam hogy az "ex" barátom milyen szemét alak és hogy nem érdemlik meg hogy boldogtalanná tegyék az életüket miatta.Bizonyítékokat is küldtem nekik ha véletlenül nem hinnének nekem. Jól csináltam? Azt ne írjátok hogy üljünk le beszéljünk meg boccsássak meg neki mert már nem hiszek neki minden szava egy nagy hazugság!

Legjobb válasz: Szerintem nagyon jól tetted, hogy felvetted velük a kapcsolatot. Nekik is van joguk tudni róla. Javaslom vesd bele magad most az életbe, bulizz sokat, járj el sokat barátnõiddel, és felejtsd el õt.

Ez durva, de szerintem tök jó, h leleplezted! Én a helyedbe még jó pár évig nem hagynám, h egyszerre 5 lányt is csábítgasson. EZ undorító..
Valóban jól döntöttél de mostmár ténlyeg hagyd ezt a srácot és élj kicsit:D..el kell felejtened azt amit veled tett ami az elején ugyan nehéz, de meglátod ahogy telik az idõ egyre jobb lesz és eljön majd az az ember is aki szeretni fog és hûséges lesz hozzád:) szívbõl kívánom
Hat ez eleg szar. En elhivnam a sracot mintha mi sem tortent volna...es akkor adnek a pofajara, menekulesi utakat elzarva. ... Ez nem azt jelenti veszkedve csak szepen csendben rettentesen intelligensen, hadd remuljon halalra a szemetje. A vegen meg kozolnem vele, hogy az osszes nojet ertesitetted ....es lehet takarodni! Loser!
Sajnos nem csak a pasik tudnak ilyenek lenni. Én is jártam már így. És én is jeleztem ezt a dolgot a másik pasi felé.
Szerintem nagyon jól tetted, hogy felvetted velük a kapcsolatot. Nekik is van joguk tudni róla. Javaslom vesd bele magad most az életbe, bulizz sokat, járj el sokat barátnõiddel, és felejtsd el õt.
szakíts vele!!!!!! és azt jól tetted hogy megmondtad a lányoknak, mert velük is simán elhitetné azt amit veled. Úristen milyen pasik vannak:(:(
Én pl minden lánytól úgy köszönök el, hogy Csók: xy
Attól függ, hogyan írta a többi lánynak, hogy szereti. Sok srác "csak úgy" beírja mindenki képéhez, semmi valóság alap nélkül.
Akár még barátként is írhatja, h 'szeretlek', nem gondolod? Egyébként meg szerintem azzal, hogy írtál a feltételezett hülyített csajoknak, csak egy hisztis kislány képét mutattad, aki másképp nem tud bosszút állni. Mert valld be, hogy nem a lányok érdekében mondtad el nekik, hanem h rosszat tégy a pasiddal.. Bár lehet, hogy puszta jóindulat, de akkor sem kellett volna még bizonyítékot is küldeni, elég lett volna egy "vigyázz vele!". Mert egyáltalán nem a te dolgod, sok ember nem értékeli, ha bele akarnak szólni az életébe. Az is megeshetett volna, hogy az egyik csaj tudott mindenrõl, és csak arra várt, hogy a fiú szép lassan lekoptassa a többi lányt, és vele legyen.. Szóvel ez gyerekes bosszúnak tûnik. Inkább felemelt fejjel le kellett volna lépned, hogy lássa, hogy téged egyáltalán nem érdekel már, aztán pasizni sokat, ne túl feltûnõen, hogy ne gondolja bosszúnak, de észrevehetõen..
Szerintem elõször tanulj meg helyesen írni. Aztán szakíts.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!