Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm vete be (8 db)

SOS! 14db rivotrilt (erős nyugtató) vett be a barátnőm! Mit csináljak vele?

ugye ennyitől még nem lesz nagy baja, vagy igen?

Legjobb válasz: Hívd a mentõket, vagy vidd be te.

Hívd a mentõket, vagy vidd be te.
Ha jol tevedek, rivotril halalos adag 4 gramm x testtomeg, tehat pl ha 50 kg-s, akkor a halalos adag 200 gramm. Egy tablettaban pedig 2 milligram hatoanyag van, tehat szazezer tablettat kell bevegyen, hogy biztos megmurdeljen. (Persze lehet hogy mar tizezer tablettatol is meghalna, de 14-tol bajosan).
"ugye ennyitõl még nem lesz nagy baja" Szerintem ekkora mennyiségtõl pont kellõképp meg lehet murdélni...
Remélem lesz. És akkor majd rájön, hogy mekkora hülyeséget csinált. Te meg keress egy normális nõt, mert õ egy energiavámpir.
a mento ugy is kimegy, hogy nem egy faluban laktok. Csak mond meg nekik pontosan hol lakik. De mond el nekik mi tortent, es akkor megmondjak kell-e segitseg
A múltkor is volt egy ilyen kérdés. Barátnõ szintén nem egy városban lakott a kérdezõvel, csak ott az apa volt alkoholista és nem érdekelte. Senkinek nem lakik egy helyen a barátnõje és pont tud róla, hogy öngyilkos akar lenni? Érdekes kérdés mindenesetre.
a halalos adag grammban van, a tabletta hatoanyaga viszont MILLIgramban... vagyis 40 kg testtomeghez 80000 tabletta kell, es nem 80.
A kérdező hozzászólása: igen, azóta újraszámoltam én is...annyira tehetetlennek érzem magam, most felhívtam, az anyja részeg, õ úgy beszél mintha be lenne baszva, és nekiállt tejbegrízt fõzni
evidens, mivel a nyugtatok is egyfajta drogok, a baratnod be van tepve
hívj hozzá mentõt!!!
Mentõt hívj..
A kérdező hozzászólása: úristen, most olvastam azóta a 2új hozzászólást...lehet tényleg felhívok egy mentõt
A kérdező hozzászólása: utolsó, köszi, most kicsit megnyugtattál:) amúgy kb 40kg, szóval akkor neki 80db lenne a halálos adag. De azért jó lenne most mellette lenni..
Ha nem is hal meg, de kómába eshet.
Ha tudod hol lakik, hívj hozzá mentõt! Egyikünk sem orvos innen, mindenképp látnia kéne egynek!
A kérdező hozzászólása: 14 éves, és nem úgy bnõm. Aggódom érte, de nem egy városban lakunk, így nem tudom mit tehetnék vele. az anyukáját nem érdekli, mert alkoholista.
Nem lesz semmi baja sem, már ha egyáltalán bevette.

Lehet e a baratnom terhes? Escapelle tablettat vett be az esemeny utan kicsit tobb mint 1 nappal.

A helyzet az hogy ahogy irta a betegtajekoztatoba 1 hettel utana verzese volt ami tartott kb 5-7 napot . Ezutan a verzes utan egy hettel meg kelett volna neki jonnie de mar kesik vagy 4-5 napja. A LENYEG AMIT KERDEZNI AKAROK HOGY LEHET E TERHES A VERZESE UTAN.

Legjobb válasz: Visszaolvastad, hogy mit írtál? Leírnád még egyszer, hogy érteni is lehessen? Addig is: az escapelle-nek is van hibaszázaléka. Nem minden esetben hat. Minél késõbb veszi be valaki, annál kisebb a hatékonysága.

Visszaolvastad, hogy mit írtál? Leírnád még egyszer, hogy érteni is lehessen? Addig is: az escapelle-nek is van hibaszázaléka. Nem minden esetben hat. Minél késõbb veszi be valaki, annál kisebb a hatékonysága.
Meg volt neki a tabi után? De egy héttel utána meg meg kellet volna jönnie? Öcsém te noormális vagy???Ha most meg volt neki, ne várd hogy 1 hét múlva is megjöjjön! A másik az esemény utáni jól felborítja a hormonokat!Van akinek ez miatt késhet is, és nem keveset!
A kérdező hozzászólása: A tabletta bevetele utan egy hettel , a baratnomnek verzese volt ( de nem menstruacio mert annak meg nem volt ott az ideje ) ez a verzes tartott korulbelul 5 napig ! a lenyeg az lenne hogyha volt mar verzese akkor meg lehet terhes ? ( meg ha kesik is a menstruacioja )
Az escapelle bizonyos esetekben úm. ELÕREHOZZA a menstruációt (a tabletta hatására leválik idõ elõtt a méhnyálkahártya, azért hogy nehogy beágyazódhasson az esetleges magzat). Ilyen esetben hiába várja, hogy megjöjjön neki a normál idõpontban is (nincs elég idõ, hogy újra megvastagodjon a méhnyálkahártya, ergó nincs ami leváljon vérzés kíséretében). Azért, hogy biztosra menjetek: csináljon egy tesztet. Elég idõ eltelt (=két hétnek kell minimum), kimutatná, ha mégse hatott volna a bogyó.
Nem terhes a barátnõd. Ha az esemény utánitól vérzett egy hétig, az tulajdonképpen a normál mensijét "helyettesítette". Egy héttel késõbb, persze hogy nem jött meg újra a mensije, mert nem alakult még ki az új méhnyálkahártya. Plusz, ez a tabletta rendesen megkavarja amúgy is a hormonokat. Szóval ne izgulj, és védekezzetek valami olyan módszerrel, hogy ne legyen szükség erre a megoldásra. Nagyon nem egészséges.

A barátnőm 15, 5 hetes terhes, belázasodott37, 5-38 fok volt és tartós maradt a láza. A Védőnőt megkérdezte, hogy vehet-e be rubophent azt mondta a védőnő, hogy igen, 2nap alatt 3tbl-t vett be. Ezzel árthat a babójának?

Legjobb válasz: Nem ártott,én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be,ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas,fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg,nem lesz baj ,ne félj.Boldog babavárást nektek!

Nem ártott, én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be, ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas, fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg, nem lesz baj , ne félj.Boldog babavárást nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors, és megnyugtató válaszokat:) Neked is boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólóval, paracetamol tartalmú gyógyszereket szabad szedni. A lázat pedig mielõbb csillapítani kell, az árthat a babának. Jobbulást!
hát nézz utána neten és mutads meg neki vagy szakértõt kérdezzen !
szia! szerintem ezt te csak úgy tudod megoldani ha elviszed a barátnõdet egy pszichológushoz és mellette állsz h tudja h rád mindig számíthat! Ez lenne sztem a legjobb megoldás! 19/L
Az esemény utána a terhességet akadályozza meg.
Az elõttem szólóhoz: mit szóltál volna hozzá, ha téged néztek volna kezdetleges életnek, akinek még nincs tudata? Az esemény utáni tabletta és az abortusz közt csak annyi a különbség, hogy a tablettánál nem lehet tudni, volt-e egyáltalán megtermékenyített petesejt. Nála azt írod, védekeztek, tehát az esélye elhanyagolható. Ha ezt nem éri fel ésszel, lehet hogy jó volna ha pszihológus segítene neki.
Már nem azért, de az abortusz egy kezdetleges életet szüntet meg, akinek még nincs tudata. A 72 órás tabletta a teherbeesést gátolja meg. Szóval a 72 órás az olyan szintû mint a gumi ha úgy vesszük, szóval ennyi erõvel már maszturbálni is bûn...
Hát igen... a nõk nem ésszel gondolkodnak.
Valahogy arról kellene meggyõznöd õt, hogy annak ellenére bocásson meg magának, hogy úgy érzi, mintha abortusza lett volna. Ha megígéri magának, hogy többet ilyet nem csinál, taláén könnyebben menne neki. Abban igaza van, hogy ez egyfajta kémiai abortusz, csak nem lehet tudni, tényleg volt-e magzatkezdemény, vagy sem. Lehet, hogy nem volt. Próbáljon erre koncentrálni. ha egy pár a termékeny idõben közsül, csak 20% az esélye arra, hogy megfogannak, és 80% az esélye annak, hogy nem lesz belõle baba.
már bocsika, nem lehet hogy felfújja a barátnõd a dolgot?minek után nem is volt oka bevenni, hisz védekeztek, így közel nem biztos sõt mondhatnám hogy 99, 99999 százalék hogy nem volt terhes.
A kérdező hozzászólása: Az nem segítség, hogy hallgasson az eszére és hasonló megjegyzések... Minden másban tud az eszére hallgatni, de ebben nem:(
Igen, a nõk valahogy mindig fölcserélik, hogy mikor kell az eszükre és mikor a szívükre hallgatni.
A kérdező hozzászólása: Felnõtt nõ, nem 15 éves, de úgy érezte abból a kapcsolatból nem jöhetett volna baba (egyszer feküdtek le, védekeztek, mégis megijedt), pedig akkor is gyõzködtem, hogy szinte 0 % esélye lett volna, hogy teherbe esett. Sokat gondol azóta is erre, nagyon ritkán beszél róla, de tudom, hogy nem bocsátott meg magának.
A kérdező hozzászólása: Azóta is sokat beszélgettünk errõl és nem jutottunk elõrébb:( Hátha valakinek van valami jó ötlete.
A kérdező hozzászólása: Rengeteget utánaolvasott, nõdokival is beszélt, az esze tudja, hogy mi a különbség, csak a szíve, lelke nem. A megbocsátás sajna nem észbõl jön... :(
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nemcsak én nem tudok segíteni, látom másnak sincs hasznos ötlete:( Kedves utolsó válaszadó: gondolkodni nemtõl függetlenül mindenki ésszel szokott, csak van ami túlmegy azon, hogy ésszel megoldható legyen. (érzelmek, megbocsátás, harag stb.)
A 72 órás tabletta leválasztja a méhnyálkahártyát, hogy megakadályozza a terhesség létrejöttét.. hiszen ha nincs amin megtapadhat a megtermékenyített petesejt, akkor nincs terhesség sem. Ezért van az, hogy az eseményutáni tabletta bevétele után pár nappal a menstruációs ciklustól függetlenül vérzés jelentkezik. A létrejött terhességet már nem szünteti meg a tabletta. Ha ezt elmondod neki, az talán segít, bár valószínû h ezt már nemegyszer hallotta..

A baratnom be vet ugy nevezet terheseg eleni tabletat es a masikat ma este kell, a ket tableta kozot lehet szeretkezni?

tehat a tegnap volt egy kis balesetunk el szakat a gumi ,s ma lehet kozusulni????

Legjobb válasz: Inkább ne.

Inkább ne.
ma még a közös állást sem javasolnám... ma inkább a nyelvtankönyvre koncentrálj
Helyette inkább tanulj meg helyesen írni.
óvszerrel igen. de tényleg legalább a helysírási ellenõrzõt használd már..... "arra" bezzeg van eszed, de megtanulni helyesen írni nem. Remek.....:(
A kérdező hozzászólása: mijen hejesiras elenorzot????
szerintem tuti kamu :D ilyen hülye ember nem létezik, aki azt ami elrontható, azt el is rontja :D

A barátnőm 72 órás tabit vett be de csak kb 5-6 csepp vér jött belőke. Megnyugodhatunk hogy nincs baba?

Szeretkezés közben kiszakadt az óvszer, de ezt csak másnap vettük észre és harmadik nap (még 72 órán belül) a barátn?m 72 órás tabit vett be. Ennek hatására csak kb 5-6 csepp vér jött bel?le és úgy tudjuk, jóval többnek kellene ilyenkor jönnie. Megnyugodhatunk hogy nincs baba? Azóta görcsei vannak mint amikor menstruál meg volt amikor rájött egy kis rosszullét is.

Legjobb válasz: Nyugi 1szer én is bevettem, egyáltalán nem volt vérzésem (nem is lettem anyuka), és nem is kötelezõ hogy legyen csak esély van rá. A hasa is a tabitól fáj, szal csak nyugi. Esetleg 2 hét múlva teszteljetek de sztem nem kell pánikolni. ;)

Nyugi 1szer én is bevettem, egyáltalán nem volt vérzésem (nem is lettem anyuka), és nem is kötelezõ hogy legyen csak esély van rá. A hasa is a tabitól fáj, szal csak nyugi. Esetleg 2 hét múlva teszteljetek de sztem nem kell pánikolni. ;)
nem kell am, hogy verezzen, az semmit sem jelent, hogy verzik vagy nem. 2 het mulva csinaljatok tesztet
Hogy lehet másnap észrevenni hogy kiszakadt az óvszer? :O Nem értem... Másrészt vegyetek egy tesztet hogyha megakartok nyugodni (még ettõl is jobban) !
A kérdező hozzászólása: Amikor kidobtuk

A barátnőm késve vete be a tabletát (kb 17órával késöbb mint ahogy szokta) és kb20 órával a tableta bevétele elött szexeltünk. Lehetséges hogy terhes lett?

Legjobb válasz: Szia! 12 óra a határ (nem véletlenül). A 17 az már sok. Ha még idõben vagytok akkor 72 órás tabi, mert fennáll a terhesség lehetõsége.

Szia! 12 óra a határ (nem véletlenül). A 17 az már sok. Ha még idõben vagytok akkor 72 órás tabi, mert fennáll a terhesség lehetõsége.
ha tabit szed, nem ajánlatos pluszban még 72 órás is, reménykedjetek, hogy nem lesz gond és 7 nap kieg védekezés most.
A tájékoztató azt írja , hogy ha az elsõ héten történt , hogy elfelejtette bevenni 12 órán belül akkor ugyanugy vegye be , de csak abban az esetben , hogy ha az azt megelõzõ héten nem volt sexuális kapcsolat. Ha a 2. v 3. héten történt akkor meg minden esetben be lehet venni.nem lesz gond. (Ez csak 1 tabletta elfeeljtése esetén) Szerintem a 72 órás tabival nem szabad játszadozni!
Jah , és 1 hét kieg. fogamzásgátlás.
Az, hogy kell-e kiegészítõ fogamzásgátlást alkalmazni vagy sem a tablettától is függ. Ha mondjuk megmondanád milyet szed a barátnõd, akkor könnyebb dolgunk lenne.
A kérdező hozzászólása: Belara nevezetû tabletát szedi! és köszi a válaszokat...

A barátnőm Yadine fogamzásgátló szedése alatt lett terhes, és mivel nem tudtuk, ezért még a beágyazódás után kb. 4-5 szemet vett be, mire kiderült. Mekkora az esélye annak, hogy a baba nem egészséges?

Legjobb válasz: A Yadinnak nagyon alacsony a hormontartalma, valószínûleg nem lesz baj a babával, de azért inkább kérdezzetek meg az orvost, mert csak õ fogja tudni megmondani, hogy ártahtott -e a babábnak!

A Yadinnak nagyon alacsony a hormontartalma, valószínûleg nem lesz baj a babával, de azért inkább kérdezzetek meg az orvost, mert csak õ fogja tudni megmondani, hogy ártahtott -e a babábnak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!