Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm kisfiának (37 db)

Lehet valami baj a barátnőm kisfiával?

3 és fél éves kisfiúról van szó. Későn kezdett el beszélni, azelőtt csak "hadovált" a saját kis nyelvén amit senki nem értett. Most is elég nehéz érteni vagy egyáltalán nem érteni amit mond. Még sokszor a szülők sem értik. Sokszor összejárunk, szeretjük őket, csak nem akarom őket megbántani hogy szerintem már szépen tisztán kellene beszélni neki. Azon kívűl nagyon aktív gyerek, állandóan rohangál, ugrál, kiabál, verekszik. Ha mi megyünk hozzájuk semmivel nem engedi játszani a fiamat, mindent elvesz tőle. Ha valami miatt rászólnak dühkitörése lesz, nem lehet neki szépen elmagyarázni semmit, hogy miért nem lehet ezt csinálni. Fetreng a földön, mindent dobál és ha nem engednek a szülők még mindig, akkor ledugja az ujját a torkán. Semmi nem köti le 10 percnél tovább. Sokszor beszélgettünk már együtt erről, hogy kezelhetetlen, mert teljesen ki vannak tőle. Felvetettem hogy nem-e hiperaktív. Azt mondták hogy biztos hogy nem. Angliában élünk, a védőnő sem tudja felmérni a helyzetet. Oviba jár de csak pár órát tölt ott és ott sem beszél. Nem akarom nekik mondani, de jó lenne tudni, hogy csak rossz nevelés, vagy tényleg van a háttérben valami. Pár szót írok ahogy beszél a kisfiú. atajok-akarok,potoj-motor,tosi-kocsi,totós-kalóz,tösi-köszi, minden z hang=s vagy sz, k=t c=s

Legjobb válasz: Logopédus!

Logopédus!
Csak a nem beszéléshez tudok hozzászólni. Nem biztos, hogy baj. Nálunk két olyan rokon gyerek is van, aki 4 évesen kezdett beszélni. Már nagyok és mindkettõ értelmes, teljesen egészséges.
2-es vagyok. Persze nem ártana szakembernek megmutatni, mert általában ilyenkor már beszélnek a gyerekek.
A kétnyelvû környezet hatással lehet a beszédtanulásra. A késõi beszédintulás talán részben ennek tudható be. A pöszeség alapvetõen ebben a korban nem probléma. Egy hallásvizsgálat azért nem ártana. A viselkedésérõl a leírtak alapján nem lehet eldönteni, hogy hiperaktív-e, de nem zárható ki. Az angliai viszonyokat nem ismerem, de biztos van hely, ahol fel tudnák mérni a kisfiút. Valamilyen mozgásterápia mindenképpen javasolt lenne, (Ayres, Tsmt), ez hatással lehet a beszédmotorikájára és a figyelmére, aktivitására is.
Ha nem akarják elvinni kivizsgálni, vagy nevelési tanácsadóba, akkor esetleg próbálkozz azzal, hogy lehet a gyereknek valami traumája van (bármitõl megijedhetett amit õk nem tartanak ijesztõnek, tehát nem betegség), amit nem vettek észre, és esetleg gyerekpszichológushoz kéne vinni. Aztán a szakemberre már csak hallgatnak ha valami komolyabb kivizsgálásra van szükség. Remélem semmi komoly és kinövi, de jobb félni, mint megijedni.
Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, ez elég összetett tünetegyüttes, szinte bármi lehet (autizmus, hiperaktivitás, vagy bármi más!)

Mit mondhatnék még ezenkívül megnyugtatót a barátnőmnek? Kisfia lesz megint, pedig lányt akart és most valósággal összeomlott.

Nem tudok neki már értelmeset mondani, majd lenyugszik és kész, nem kell mondanom semmit? Csak azt hajtogatta hogy neki miért nem jár végre egy kislány ő miért nem érdemli meg, már a férjét is szidta hogy az nem tud lányt...Próbáltam neki mondani hogy másnak nem is lehet gyereke, de ez csak olaj volt a tűzre. Ráadásul nekem van egy lánykám is és még azt is mondta hogy bezzeg nekem milyen szerencsém van stb. Nem tudok rá haragudni, mert az ideg beszél belőle, de normális dolog ez hogy ennyire kiakadt? Mit lehet ezzel tenni?

Legjobb válasz: Mennyi fia van már?

Nekem is két fiam van, én is szerettem volna egy kislányt de azért nem kadtam ki ennyire, mikor megtudtam, hogy a második is fiú. Keresztanyám mesélte(neki is 2 fia van), hogy a másodiknál biztos volt benne, hogy neki aztán lánya lesz, akkoriban még nem mondták meg az ultrahangon a nemét, így aztán mikor megszületett a baba, mondták neki, hogy fiú, és meg sem karta nézni, épp csak rápillantott, aztán a babát elvitték , és majd csak késõbb kapta vissza, addig volt ideje gondolkodni, és borzastó bûntudata lett, hogy milyen rossza anya, hogy nem örül a saját gyermekének, alig várta , hogy vissza vigyék, és mikor vissza vitték a kisfiát, nem gyõzött beteleni a kisfia szépségével és nagyon boldog volt. A barátnõdnél is csak elsõ reakció ez szerintem, és ha majd kicsit lenyugszik és elgondolkozik akkor észhez tér, nem hiszem, hogy kevésbé fogja szertni a saját gyerekét amiért fiú és nem lány, úgyhogy szerintem hagyd békén majd megnyugszik magától.
Mennyi fia van már?
A nagybátyám - akinek 3 lánya született, pedig õk is szerettek volna egy fiút - azt mondta, hogy egy kottából, egy hangszerrel egyféle zenét lehet játszani. :)
Nekem azt mondták az ultrahangon, hogy lányom lesz.Lányt vártam hetekig, lánynévvel mentem szülni.Megszületett, és az orvos azt kérdezte, hogy hívják a kisfiút. :-) Meg se tudtam szólalni, nem volt fiúnevem.Végül azért eszembe jutott egy név.1-2 perc volt a döbbeneté, aztán már csak az öröm maradt.Ja, és harmadik fiam!
Én is most várom a második fiamat.Nekem is kicsit nehéz volt "elfogadni" elsõre, hogy megint fiú.Amikor elõször közölte velem uh-on az orvos, azt hittem lefordulok az ágyról, csalódást éreztem, vágytam én is egy rózsaszínbe öltöztetett lányra.De mára úgy beleéltem magam, hogy mondtam a férjemnek, ha most lányt mondanának, lehet most csalódnék:) Szerintem õ is így lesz vele, majd meglátja, ahogy telik az idõ, megnyugszik, és ha már megszületett, rá sem fog gondolni, hogy õ lányt akart volna!A pozitívumot kell benne meglátnia, hogy a fiúk mennyire össze fognak majd tartani, és mennyi örömet szereznek!32 hetes km.
Azt, hogy hülye. Azt, hogy másnak egy sincs. Azt, hogy örüljön, hogy egészséges. Azt, hogy a fiúk anyásabbak. És megint azt, hogy hülye.
Sosem tartottam normális dolognak, ha valaki ennyire elvakultan tud nem örülni egy bizonyos nemû gyereknek.....hogy odáig fajul, hogy a férjét szidja meg téged, nem semmi. Az ilyen hisztivel semmit nem tudsz szerintem kezdeni, majd beletörõdik, ha megszülte és meglátja, mennyire szereti. Addig meg hisztizzen. Nem tudom, én megértem, mert nekem is van ismerõsöm aki mást akart mint ami lett, de hogy ennyire kikészüljön tõle valaki, hát azt már nem tudom felfogni...
Majd a következõ lány lesz!!!! (nekem is 2 fiam van)
Azt, hogy menjen sürgõsen szakemberhez.
Hát erre nehéz mit mondani, én meg se tudnék szólalni. Teljesen logikus érveid vannak, majd idõvel talán neki is változik a hozzáállása. Mi elsõ Babánkat várjuk, én és a Párom is (sok barátjával ellentétben) kislányra vágyott. De mindig úgy voltunk vele, hogy egészséges legyen, és örültünk, hogy 3 hónap után megfogant, más meg sajnos akár évekig is hiába próbálkozik. A 18 hetes Uh-n kislányt is mondott a doki, de én nem éltem bele magam, meg igazán õ se. Jó is volt, mert 3 hét múlva elmentünk 4D-sre, és ott kiderült, hogy mégis fiú. Erre mosolyogva azt mondta a dokinak: nem baj doktor úr, akkor is hazavisszük :D Azóta is fiút mondtak már 2x. Mikor mondjuk ismerõsnek, mindig hozzátesszük, hogy nem baj, a fõ hogy legyen egészséges, aztán majd a következõ kislány lesz :) 32h kismama
Nekem 3 lányom van, és egyiket sem cserélném el fiúra. Mikor a 3-ikat vártam, sokszor megfordult a fejemben, hogy mi lesz ha fiú, hogy bánok majd vele, annyira megszoktam a lányokat. És a sors úgy is akarta, hogy mind lány legyen:) Én örülök, de igazság szerint mindegy, hogy milyen nemû lett a pici, egy pillanat alatt hozzászokik, megszereti az ember. A férjem anno mondta, hogy kéne egy fiú aki továbbviszi a nevet, de nem lett, így a vezetékneve az enyészetté válik. Ez van:( Azt kellene valahogy megértenie a barátnõdnek, hogy egy kislány sem csak arról szól, hogy rózsaszínbe öltöztetjük. Gondolnunk kell a késõbbiekre is, a kamaszkorra, az udvarlókra, a menzeszre, stb. Én sokszor irigylem a fiús anyukákat, mert egészen más gondjaik vannak mint nekem, talán a kamaszkort lazábbra vehetik mint én. Na meg ott van az is, hogy majd ha felnõnek a fiúk, nagy lesz köztük az összetartás, még talán nagyobb mint egy fiú-lány testvéri viszonyban. A szomszédunkban 2 fiú után jött a kislány és azt veszem észre, hogy a kislány eléggé ki van rekesztve mindenbõl. Szegény, csak külsõ szemlélõje a játéknak, a "vadulásnak", õ nem tud beszállni. Szerintem jobb 3 egynemû:)
Szia. Nekem is van két fiam. A pocaklakóra több mint 2, 5évet vártunk. Nekünk is teljesen mindegy volt, hogy milyen nemû lesz a harmadik gyermekünk. Ráadásul az elsõ két terhességem problémamentes volt, most meg 19hetesen a görcsöktõl kezdve a vérzésig minden volt. Nagyon megijedtünk, hogy elveszíthetjük. Ráadásul mikor kiderült, hogy ismét kisfiút hordok a szívem alatt, mi voltunk a világ legboldogabb emberei. Mert nekünk nem számított, hogy milyen nemû lesz, csak az , hogy maradjon velünk, és egészséges legyen. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy három kisfiú boldog szülei vagyunk/leszünk. 25hkm
A kérdező hozzászólása: belehelyezkedni nem tudok az érzéseibe mert én is szerettem volna ezt is azt is de sose éreztem ilyet hogy ki8szúrás lenne bármelyik nem ...örültem volna 2 fiúnak vagy 2 lánykának is..
Bocsi, de a barátnéd egy súlyosan korlátolt agyú, hisztérikus liba 5 éves kislány viselkedésével!Egy normális nõ így nem viselkedik!szegény férje!
Azt, hogy vizsgáltassa ki magát! Ne haragudj, de örüljön, hogy egészséges gyerekei lehetnek! Én is kislányt akartam mindig is, sosem gondoltam, hogy nekem kisfiam lehetne, de ha fiú lett volna végül, hát akkor neki örülnék tiszta szívvel. Barátnõm 5 gyermekét veszítette már el a 24 és a 32 hét között. 2 éve örökbe fogadható babára várnak. Na õk örülnének 5 fiúnak is.
A kérdező hozzászólása: Igen remélem erre téved és olvassa...sajnos õ ilyen kiakadós meg szélsõségesebb típus. Ez van megváltozni már nem fog. Szereti nagyon a gyerekeit amúgy úgyhogy biztos most is ha megnyugszik örülni fog, csak most van kiakadva. Jó lett volna valahogy megnyugtatni. Már mondta azt is hogy alig várja hogy megszüljön mert akkor egybõl terhes akar lenni újra...de szerintem meg most csak azért sok gyereket vállalni hátha lány lesz elég meredek..://
Én meg annak örülnék ha végre összejönne a második annyi szenvedés után amit már átéltem nemhogy még válogassak.Már van egy kisfiam és nagyon örülnék még egynek csak lenne már
Kérdezd meg, hogyha a kezében fogja tartani, akkor nem e lesz lelkiismeret furdalása, hogy ilyen haraggal gondolt rá. Én is elszontyolodtam, de azért ez már túlzás.
barátném anyukájának 5 lány után született végre fia, gondolhatod mennyit vártak rá, de egyszercsak sikerült :) szóval nincs veszve semmi :D
Basszus nem semmi egy hisztérika. Másnak annyi is elég ha azt mondják, egészséges. Én egy ilyen hiszti alkalmával nem mondanék semmit, csak felállnék és otthagynám. Fõjön a saját levében. Minek az ilyennek egyáltalán még egy gyerek? Szeretni sem fogja mert nem lány hanem fiú? Á ezen most annyira felhúztam magam. -.-"
Az ilyen szemelyt en sem ertem, nekem egy sem lehet, de az miatt sem borulok ki, persze nem mindegy, de azt az eletet kell elni amit kapunk, es ha valamit kapunk, meg kell becsülni.
A kérdező hozzászólása: 2.
Szia. Hát sajnos biztos a hormonok is teszik a kiakadását ennyire durvának. Nekünk elsõ babánk lány lett. Õ volt akkor a családban a 3. lány unoka. Természetesen mindenkinek mikor meséltük hogy lány lesz, minden rokon el volt keseredve hogy jaj de kár hogy nem fiú. Meglepetésemre párom volt az aki ezen jobban kiakadt, hogy hogy tudnak ilyenek lenni, mert ha nem örülnek neki, akkor nem is kell majd eljönni megnézni sem. Nohát persze mindenki elszégyelte magát, és nagyon örülnek a kislánynak. Most pedig 27. hétben vagyok és egyetlen fiú unokát hordom végre a szívem alatt. Mindenki repes a boldogságtól, de én modntam ha lány lenne, akkor is ugyanennyire várnánk, mert nem az számít hogy milyen a neme, hanem az hogy egészségesek legyünk és minden rendben legyen. Barátnõdet egy picit hagyd, had legyen a gondolataival. Aztán egyszer majd ha máskor nem a szülõágyon rá fog jönni8 hogy mennyire szerencsés hogy egészséges kisfia született.

Segítenétek? A barátnőm kisfiának mostanában van a névnapja!

De olyan balga vagyok hogy nem tudom hogy hívják!:S Milyen névnap van?Köszi!

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_hu_nevnap_datum.html

Ide rakom enis ha mar kimasoltam:D http://www.keresztnevek.hu/névnapok
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket!Azzal nem akarom megbántani hogy felhívom!Nekem se esne jól!
Ha mostanában van a névnapja, nem lehet esetleg Barnabás? Csütörtökön volt, és elég népszerû név.
nézd meg a naptárban vagy hívd fel telefonon, hogy mikor lesz pontosan... :S >(

Rászóljak a barátnőm kisfiára? Hogyan oldjam meg a helyzetet, hogy ne legyen sértődés? - bővebben lent-

Barátnőmmel sokszor járunk át egymáshoz. Egykorúak a gyerekeink, jól elvannak együtt, viszont a kisfia gyakran csinál nálunk olyan dolgokat, amiket én nem engedek meg a saját gyerekemnek -nappaliban a "dohányzó" asztalra felmászik, -belemászik a játék tároló dobozba, úgy, hogy tele van játékokkal(már össze is tört így egy játékot), -az összes létező játékot behalmozza a nappali közepére, úgy, hogy nem is játszik vele-én azt tanítom a fiamnak, hogy amivel nem játszik, elpakoljuk,hogy ne egyen oltári nagy kupi, mivel elég kicsi a lakásunk. Anyukája nem szól rá, a fiam pedig nem érti, hogy neki miért nem lehet. Egyből elkezdi utánozni, és egy hétbe telik, mire visszazökkentem a megszokott "rendhez". Mit csináljak? Jogos, ha rászólok a kisfiúra, vagy az anyukájának szóljak? Nem akarom, hogy sértődés legyen. Vagy ne szóljak, hanem törődjek bele, had csinálja. Tanácstalan vagyok...

Legjobb válasz: Pistike, itt nalunk mas szabalyok vannak, mint nalatok. Itt nem szabad az asztalra maszni, behurcolni mindent, a daobozba maszni. Rendben? Itt nem az anyanak kell szolni. Nalatok vannak, a ti szabalyaitok szerint kell viselkedni. Naluk majd ti vislekedtek az o szabalyaik szerint

Pistike, itt nalunk mas szabalyok vannak, mint nalatok. Itt nem szabad az asztalra maszni, behurcolni mindent, a daobozba maszni. Rendben? Itt nem az anyanak kell szolni. Nalatok vannak, a ti szabalyaitok szerint kell viselkedni. Naluk majd ti vislekedtek az o szabalyaik szerint
Neked kell rászólni, a ti lakásotok, a ti szabályaitok. Mindenhol más van megengedve, ha neki otthon szabad felmászni a dohányzóasztalra, akkor nem tudhatja, hogy nálatok meg nem (mondjuk szerintem sem kellene oda felmászni, de mindegy). Én is szóltam már rá a barátnõm gyerekére ha nálunk voltak, õ is szólt az enyémre, nálunk ebbõl nincs sértõdés.
neked kell a gyerekre rászólni, ez a te lakásod, az van amit te mondasz, pakoljon el maga utan, az anyja meg majd észre veszi magat!
Èn a gyerekekre szoktam rászolni. Engem zavar, én észre vettem és ennyi. Van hogy valahol az én gyerekem csinál olyat amit észre sem veszek, és nem bánom ha rászolnak, ö is tudja, hogy más is szolhat dolgokért. Èn lányom nem utánoz senkit sem, ö tisztában van vele, hogy mindenkinek mást szabad. Ha engem zavar viszont rászolok.
Én finoman megjegyezném az anyukának, hogy nálatok mi van és hogy így a Te fiad összezavarodik. Az, hogy otthon hogy viselkedik, az más kérdés, de azért vendégségben rászólhatna a gyerekére, hogy ezt ne csinálja.
Szerintem simán rászólhatsz. Nálatok mások a szabályok, mint náluk otthon, ezt Õ is meg fogja tanulni idõvel. :)
Én rászólnék simán a gyerekre!
Én meg így csinálnám!Mikor a kisfiad utánozza, akkor a helyedbe rászólnék a fiamra nem mérgesen, csak így:"Életem ez tudod butaság, ilyet nem szabad csinálni"Lehet, még ezt is hozzátenném, hogy "ilyet csak a buta gyerekek csinálnak"Nem lenne az, hogy rászóltál a gyerekére, de legalább észrevenné magát a barátnõd.
Nálunk is volt ilyen helyzet oltári kupit csináltak a "bnõm" gyerekei (mi is ahhoz szoktattuk ha valamit elõvesz elpakolja)nem egyszer, és meguntam hogy én pakolok utánuk(náluk meg a gyerekemmel pakoltattak össze) és rászoltunk a párommal a gyerekekre szépen hogy léci pakoljátok el amit elpakoltatok, hatástalan volt(otthon is megtehetik) és elkezdett az egyik gyerek követelõzni hogy de õ kekszet AKAR enni..mi meg nem adtunk , mondtuk hogy ha majd összepakoltál magad után akkor már kissé mérgesen mert mi az hogy toporzékolva üvöltve követelõzik, mikor mi megkértük valamire (persze otthon mindig így ér el mindent ez a viselkedés sajnos megengedett a szülõkkel szemben) és nem kapott kekszet mivel nem pakolt össze, nah azóta se keresik a társaságunk, mert mi az hogy mi akarjuk nevelni a gyerekeit...én meg mondtam hogy ha ti nem akkor mi, nálunk is vannak szabályok nálatok is ..ennyi akinek nem tetszik mehet...
Nyugodtan szolljal ra. En is szolltam mar ra a baratnom kislanyara mert tobbszor becsapkodta az ajtot. Szolltam, hogy nem szabad csapkodni az ajtot. A baratnom is raszollt a kisfiamra mert emeletes hazuk van es fent vannak nalluk a haloszobak. A kisfiam elindult felfele mert bujocskaztak es oda akart elbujni. A baratnom raszollt, hogy jatszani csak lent lehet nem megyunk fel. Nem volt sertodes. Ezek a szabalyok es en elfogadom ugy ahogy o is. Ebbol nincs harag.
Ilyen esetben én kicsit másként szólnék rá a gyerekre. Pl. ha beleül a játékos dobozba: vigyázz Petike (most csak mondtam egy nevet) mert az a doboz könnyen törik és elvágja a lábacskádat. Az asztalra nem szabad fölmászni, leesel és megütöd magad. Valahogy így. Kevésbé sértõ, ha úgy adjuk elõ, mintha a gyerkõc testi épségéért aggódnánk, ugyanakkor mégiscsak az történik, amit mi szeretnénk.
Ugyanígy gondolkodom én is, ahogy a 12. kommentedben írtad. Vannak szabályok, mint az asztalnál evés, és megvan a helye, ahol koszolhat, pocsolyázhat, stb. Pont tegnap volt barátnõm nálunk, és a tízóraihoz a fiam az asztalhoz ült, ahogy szokott, az õ fia meg szaladgált vele a lakásban. Majd frászt kaptam, de nem szóltam. Utána persze mostam le az ajtót a mancsos keze után, porszívóztam, mert mindenhol morzsa volt. Beleléptek, széthordták. Megfogadtam, hogyha legközelebb jönnek, megmondom a kisfiúnak, hogy mi az asztalnál eszünk, ha kér, akkor üljön le õ is. Remélem, anyuka nem haragszik meg, de ha járni fogunk egymáshoz, akkor nem fogok mindig takarítanu utánuk. Szóval én a gyerekhez beszélnék ilyenkor, ha normális az anyuka, észreveszi magát és õ is szól a gyerekének.
A kérdező hozzászólása: 8-as nak ment- elfelejtettem odaírni az elõbb- Akkor legközelebb szépen rászólok a kisfiúra. Csak nem sértõdik meg a barátnõm...
A kérdező hozzászólása: Azért én sem vagyok egy esze vesztett rendmániás, de vannak dolgok, amire figyelek. Kis lakásban élünk, így figyelek arra, hogy legalább legyen pár cm2 a lakásban, ahol nem lépünk játékra. Igyekszem a fiamat is rendre nevelni. A kertben, játszótéren lehet õrjöngeni. Szóljatok le, de nálunk evés csak az asztalnál van. Így szokta meg a gyerekem, nem is fordul meg a fejében, hogy máshol egyen. Az egy dolog, hogy fel lehet porszívózni, ki lehet mosni a ruháját, de ne szokja már meg a gyerekem, hogy bármit lehet, mert anya úgyis feltakarítja/kimossa utánam. Nyilván nincs vasszigor, de nincs teljesen szabadjára engedve. Kellenek határok, hogy tudja, van amit szabad, van amit nem. Ha mondjuk esett az esõ, ráadom a gumicsizmát, és nyugodtan pocsolyázhat. Ha viszont rendes cipõ van rajta, tudja, hogy nem léphet bele a pocsolyába. Olyat viszont nem csinálok, hogy a játszótéren nem mehet bele a homokba, nehogy koszos legyen a ruhája (ilyet is láttam már)-hisz azért mentünk oda, és nem az ünneplõjét adtam rá. szóval mindent az ésszerû határokon belül...
7! Abból lenne ám sértõdés! Simán lebutazni a barátnõ gyerekét - hat nálam addig tartana a barátság. Azért, mert náluk nem ezek a szabályok, meg nem buta a gyerek.
13:18-as vagyok. Az csak egy dolog, hogy mindenkinél más szabályok vannak, de ha elmegy a gyerekével másnál, akkor szerintem rá kéne szólni a gyerekére, ha az pld az asztalon mászkál.
Mi ilyenkor rászólunk egymás gyerekeire a barátnõmmel. Én utálom, ha a függönyt rángatják, a b.nõmet ez nem zavarja. Én itthon nyugodtan rászólok a kisfiúra, hogy itt nálunk nem lehet függönyt rángatni. És pl tudom, hogy a b.nõm utálja, ha a villanyt kapcsolgatják, így ha ott csinálja az én gyerekem ezt, semmi gondom ezzel, ha emiatt rászól a b.nõm, sõt már én is rászólok ott emiatt. Biztos a b.nõdnek is vannak dolgai, amiket meg õ utál. Nincs ebben semmi, nyugodtan szólj a gyerekre, hogy nálatok mások a szabályok.

A barátnőm kisfiának ma van a névnapja, van valami aranyos kis dal amit küldhetnék nekik a facebook-on?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi idõs a fiúcska! Nézz körül youtube-on Alma együttes. Mi imádjuk õket, vannak aranyos zenéik!

Attól függ, mennyi idõs a fiúcska! Nézz körül youtube-on Alma együttes. Mi imádjuk õket, vannak aranyos zenéik!
A kérdező hozzászólása: 19 hónapos

A barátnőm kisfia 9 hónapos, és meg akarja kérdezni a dokit, hogy beoltja e a gyereket most. Szerintetek?

A kicsinek voltak gondok a veséjével és ezért is félti az anyja. Én mondtam neki, hogy nem fogja beoltani a doki a gyereket 1 éves kor el?tt. Engem is érdekelne hogy mit okoz az oltás az 1 év alattiaknál?

Legjobb válasz: az ANTSZ azt írja, hogy az EGÉSZ 18 év alatti lakosság esetében sincsenek elegendõ vizsgálati eredmények a mellék- és utóhatásokról! ennek ellenére bõszen ajánlgatják mindenkinek

az ANTSZ azt írja, hogy az EGÉSZ 18 év alatti lakosság esetében sincsenek elegendõ vizsgálati eredmények a mellék- és utóhatásokról! ennek ellenére bõszen ajánlgatják mindenkinek
A dokim azt mondta, hogy olyan anyag van benne, amit három éves kor alatt nem szoktak adni a kicsiknek. Aztán utána hozzátette, hogy attól még ráírták nekik, hogy egy éves kortól mehet az oltás.
Kérlek linkeld be azt, amit az ÁNTSZ honlapján találtál.Kíváncsi vagyok rá. Köszönöm
1 év alatt nem oltanak!
A kérdező hozzászólása: Tudom, de csak arra lennék kíváncsi, hogy miért? Mi a tudományos magyarázata, ha valaki tudja írja meg légyszi!
nem a honlapon volt, hanem azon a tájékoztatón, amit az oltást igénylõ szülõknek alá kellett írni
Szerintem még az orvosok sem biztosak a válaszokban.
Azt halottam, hogy tojást tartalmaz azért nem adják be az 1 év alatti babáknak, Ez nem tuti.
igen az is van benne tehát az érzékenyeknek sem javasolt

Mi tennétek? Mit tehetnek? A barátnőm kisfiának eltört a lába az óvodában a 3. héten.

Nem tudják az óvon?k mi törént,azzal hivták fel a barátn?met,hogy nincs baj,de a gyerek hisztizik,nem akar a lábára állni.Kiderült eltört a lábszárcsontja(szárkapocs csont).Nincs róla jegyz?könyv,semmi irásos anyag,nem látták mi történt.A kisfiú 3 éves most kezdte az óvodát.Az els? héten eltört a szemüvege,az udvarról a szül?k vadászták össze az alkatrészeket,és sürgösséggel javittatták,mert nincs tartalékszemüveg(fél évente controllálják).A gyerekekt gyakran találják az épület mögött bóklászni,óvónéni az udvar másik végében cseveg.A kissrácot dobták már fejbe k?vel,amit ? mondott el,neki nem hittek(nem fantáziálos).A törésröl azt mondta,hogy ugrálósat játszottak.

Legjobb válasz: Soha többé nem engedném oda járni a gyerekem.Az ovonõ felelõsége,hogy mindig vigyázzon a gyerekekre.Persze elõfordulhat baleset,még nálunk szülõknél is,de az,hogy fogalma sincs mi történt és még háborog mert a gyerek nem áll fel.Hallod azonnal feljelenteném az ovodát és mindenki aki felelõs.

Soha többé nem engedném oda járni a gyerekem.Az ovonõ felelõsége, hogy mindig vigyázzon a gyerekekre.Persze elõfordulhat baleset, még nálunk szülõknél is, de az, hogy fogalma sincs mi történt és még háborog mert a gyerek nem áll fel.Hallod azonnal feljelenteném az ovodát és mindenki aki felelõs.
Hát igy elég nevves, mert tuti el simitják az ügyet.Ha van ügyvéd ismerõsõd akkor kérjetek tanácsot.Nem e lehetne máshogy intézni.
Perelném konkrétan az óvodát!!!! na meg rögtön kivenném a gyereket! Logikus nem?
Jezusom!!! Azonnal vegyek ki a gyereket abbol az ovodabol, es nagyon hatarozottan lepjenek fel a szulok az ovoda ellen! Egy ilyen labteres nem gyerekjatok, ez nagyon durva! Nem baj, hogy ki a fonok, es kinek a kicsodaja hol dolgozik. Eloszor is masik ovi, hogy ne ilyen felelotlenek kozott legyen a kicsi. Felhaborito!!!
Hát ez nagyon durva. Szegény gyerek. És ügyvéd, ügyvéd ügyvéd, mert tuti el lesz simítva a dolog, mert ez az ország sajnos arról szól, hogy ki kinek a kije. És mi az hogy nem készült jegyzõkönyv, én ezt sem hagynám annyiban, ha már be lett fizetve a biztosítás akkor igenis jegyzõkönyv, mert anélkül persze nem fizet a biztosító. Ha kell elmennék a legvégsõkig, ha kell a rendõrségre és feljelentés gonadatlan veszélyeztetés miatt. Tudom addig is ajánlani a jogiforum.hu weboldalt, ahol a kérdésekrek ügyvédek, ügyvéd tanoncok és civilek is válaszolnak. Nekem már segítettek jogi kérdésben. Hajrá, ne hagyjátok annyiba. Milyen ovoda az ilyen. Minden követ meg kell mozgatni.
Szerintem egy nagyon jó ügyvédre lesz szükségük, aki majd elõre figyelmezteti az Önkörmányzatot, hogy a férj-feleség kapcsolat miatt összeférhetetlenség áll fent, ezért független fórumra kívánják vinni az ügyet. A helyi médiáknak is feltétlenül feltárnám az ügyet. A nyilvánosság ilyenkor nagyon jól jöhet. Minél többen értesülnek az ügyrõl, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Az már csak hab a tirtán, hogy befizették a biztositást, átvételi elismervény van az óvónõktõl, de a biztositóba nem jelentéték, le és persze mosakodnak, hogy kötvény nélkül nem érvényes...
A kérdező hozzászólása: A kivétel nem kérdés, az már igen hová tudják elhelyezni, ha meggyógyul.Feljelentést készülnek tenni az önkormányzat oktatási osztályán(aminek a vezetõje az óvóda igazgatónõjéneknak a férje).Gondolom lehetnek buktatók, erre szeretnék tanácsot ötletet kérni.
Leirnád melyik ovoda?Kõsz
Hát felháborító ami ott történt. Azt tudom én is tanácsolni amit az elõttem írok, ügyvéd és feljelentés mielõbb. Próbáljatok tanút keresne a konyhást vagy bárki aki mellétek állhat. Majd írd meg légyszi mire jutottatok és mi van a kisfiúval.
A biztositast se hagyjak annyiban!!!! VErjek az asztalt, nem eleg hogy eltort a laba nyomorult gyereknek, meg fizetni sem akarnak erte??? Ez teljesen jogtalan igy, a szulok legyenek kemenyebbek!!!
Minden követ meg kell mozgatni, semmiképp abba hagyni.Ez nagyon feháborító!Hajrá!!!
Keressetek egy jó ovit mihamarabb a kicsinek, hogy ne csak azt lássa, hogy rosszaz ovi!! szegénykém...! Jelentsétek fel az ovit és hívjátok fel a szülõk figyelmét erre!

Barátnőm kisfiának most volt koponya és hasi ultrahangja, 5 hónapos a baba. A két agyfélteke közt a középvonalon egy 1, 5 cm-s cisztát találtak. Gyakran felszívódik? Ha nem mit fognak vele csinálni?

Ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon legyen szíves!

Legjobb válasz: orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.

orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekik valószínû születés után alakult ki, azért aggódik. Mert a pocakban a legjobb szakemberek nézték, és ott még nem volt semmi.
Szia! az én kisfiamnak is volt egy 1cm-es. terhesség alatt nem volt nekünk sem. 2 hónapos korára szívódott fel. elég gyakran felszívódik. remélem a barátnõd kisfiánál sem okoz majd problémát, és idõvel felszívódik.
Szia! Mi lett a barátnõd kisfiával? Mert most mi épp ebben a cipõben járunk.

Mit tegyek, ha néhány hete egyébként szobatiszta kisfiam a barátnőmnek nem hajlandó szólni, hogy kaklinia kell?

Kisfiam márciusban volt 3 éves, kb. 4 hete szobatiszta; korábban is próbáltuk szoktatni, de most önmagától kezdett el kéret?zni és 3 hete nappalra levettem róla a pelenkát. Õ gyakran van bébiszitterrel vagy a mamámmal is, és velük is m?ködik a dolog, a barátn?mnek viszont nem hajlandó szólni, ha kakilnia kell, és ezt meg is mondta, hogy neki nem szól. Mit tegyek? Adjunk rá pelenkát, ha a barátn?m vigyáz rá? Nem fog így visszaesni?

Legjobb válasz: Én nem adnék rá. A barátnõdnek kellene vele valami egyességre jutni, hogy szóljon neki is. nem gondolom, hogy azon túl, hogy megemlíted a kisfiadnak, hogy neki ugyanúgy szólhat, mint neked, azon túl te meg tudod oldani. Véleményem szerint a barátnõdnek kell a kisfiad bizalmába férkõznie ezen a téren.

Én nem adnék rá. A barátnõdnek kellene vele valami egyességre jutni, hogy szóljon neki is. nem gondolom, hogy azon túl, hogy megemlíted a kisfiadnak, hogy neki ugyanúgy szólhat, mint neked, azon túl te meg tudod oldani. Véleményem szerint a barátnõdnek kell a kisfiad bizalmába férkõznie ezen a téren.
Milyen barátno aki ilyet mond egy anyának?Nincs elmaradva a gyermeked.
Nincs elmaradva, de nézz rá, te úgy látod? Bírom az ilyen barátnõket.
Üzenem a barátnõdnek - egyem a zuzáját -, hogy minden ember különbözõ !!! Ez azt jelenti, hogy SENKI SE EGYFORMA, ha esetleg az apró agyával az elsõ változatot nem értené meg. Imádom az ilyen: ' hasamban már szobatiszta volt' és ' 3 hetesen angolul beszélt' anyukákat. Tudod ki az elmaradott?! Õ .. a csöppnyi agyával! Kellemes Ünnepeket!
A barátnõd hülye! :) Nincs elmaradva egyáltalán!
Fiam 11 hós, 8300 gramm és 72 cm! És nem aggódom!:) A lányom még kisebb volt ennyi idõsen, pedig én egy 176 cm magas anyuka vagyok. Viszont anyósom aprócska, az õ termetét örökölték. Ezek a barátnõk....
Teljesen normális a súlya és a hossza is!
Hülye a barátnõd (már bocsi). Az én kisfiam, 10 hónaposan 7500 gramm, 70 cm hosszú. A védõnõ nem gyõzi dicsérni annyira tetszik neki. Szép formás baba.
A kisfiad súlya-hossza tökéletes.
Az én lánykám 8, 5 hónaposan volt 9100 gramm és 76 centi. De õ magasabb az átlagnál, mindenki 1 évesnek nézte már akkor is. :) De a te babád szerintem pont átlagos. Már ha abból indulok ki, hogy a barátnõm kislánya 1 évesen 8000 gramm és 74 centi, és õ meg kicsinek számít. :)
Te jóóóó éééég! Ne figyelj már az ilyen megjegyzésekre. A fiam 15 hós 82cm, 9300 g. Ilyen típus.
szia akkor mit szólsz az én lányomhoz: 22 hó, 10 kg, és 80 cm. A barátnõd az én gyerekemet egyenesen anorexiásnak titulálná! :-))
Szerintem az én lányom nyer:2 évesen 9800 gr.Elhurcoltuk mindenhová, de semmit nem találtak nála.Még soványnak se mondanám.Hossza oké, nagyon értelmes! A barátnõd csak azért mondta, mert az övé ducibb és idegesíti, ezzel igazolja magát és a gyerekét.
Kisfiam 3400 grammal és 55 cm-rel született. 8 hónaposan volt 8600 gramm és 72 cm. Volt, aki megkérdezte, hogy mivel etetem, mert olyan kis husi baba. :) Amúgy teljesen átlagos testalkatú. A "barátnõd" meg szerintem elmaradott és hülye.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek teljesen megnyugottam.köszönöm a tippet holap megmutatom neki ezeket a válaszokat majd megirom hogy reagált rá.de azt hiszem elbeszélgetek vele erröl mert szerintem se volt szép hogy ilyet mondott vagyis szó szerint nem mondta igy ki de körülirta szépen hogy jaj de kis vékonyka meg még nem húzza fel egyedül magát a kiságyban és nem kapaszkodik meg hát ilyenek .szerintem sincs két egyforma gyerek dehát úgy néz ki nem éri fel....
A barátnõd elmaradott a sötét agyával.. A gyereke meg dagadt. Nem tesz túl jót vele, ha tovább hizlalja. Párodnak igaza van! Tudod mit? Én megmutatnám ezeket a válaszokat Neki!!!! :D De meg nézném a fejét
A fiúknál 8 hónaposan az átlag súly 8, 6kg és 71 cm.Miért lenne elmaradott?
A kérdező hozzászólása: mindig azzal jön hogy az övéhez képest soványka és még nem húzza fel magát .4-5 ször eszik egy nap igaz keveset iszik 100-200 ml teát egy nap de többet nem birok belediktálni.tejallergiás ezért sinlacot kap egy nap egyszer és 4 szer kaját .sajnos nem issza meg a speciáltápit
Csatlakozom az elsõhöz! Már bocs.. :-) http://gyermekek.hu/cikk.php?id=197 Ez szerint teljesen normális a babád, nemhogy elmaradott.. Barátnõd babája mekkora?
A kérdező hozzászólása: ja az ö babója 7, 5 hós 10, 5 kg 70 cm az enyémhez képest óriásbébi.de én nem látom soványnak a babómat nem kövér de nem is sovány szerintem egyébként már kotor a bébikomppal sokat mozog és jókedvü.megnyugtattatok köszönöm
Egyáltalán nincs elmaradva a babát, nagyon szép súlya van. A barátnõd babája viszont túlsúlyos. Az én fiam 1 évesen volt 10, 60 kg. És arra azt mondta a doktor nõ, hogy tökéletes. Az ilyen barátnõ nem barátnõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: a férjem szerint is az övé túlsúlyos és nem a miénk az elmaradott
Szia! Hülye egy barátnõd van, már bocsi! Szerintem az õ gyereke dagi, de különben is, minek hasonlítgatni?! Ne foglalkozz vele, semmi baja a babádnak!
Az én lányom most 10 HÓNAPOS és 9.260 gr és 74 cm. Már hogy lenne elmaradott??? Tökéletes, akkora és olyan mint amilyennek egy korabeli kisfiúnak lennie kell. Barátnõd meg nem komplett. Minden gyerek más, az övé is meg a Tied is teljesen normális, de ha a papírformát nézzük akkor a Te babád az ideális.
Az én babám ugyan ekkora és õt jó súlyban lévõ babának titulálják. Szóval inkább daginak. Születésije: 3680 g, 50 cm. Most 9, 5 hós: 9150 g, 72 cm. És a vnõ is fura mosollyal közli, hogy hááát jó a súlya...
Teljesen rendben van a babád, bébikompba viszont ne tedd, tapasztalat, megszenvedtünk, hogy másszon és a járást is várjuk 15 hósan. Minden rendben van, csak a komp miatt kialakult nála egyfajta óvatosság.
Az enyém 9 hósan épp, hogy 7 kiló volt, de mióta megszületett szekírozza a védõnõ - vagyis engem - hogy miért ennyi?Nézd, rendesen eszik, naponta legalább 3x szilárd kaját, tejet is iszik, de megmaradt a tápszer, mert jobban jóllakik vele, Synlac helyett pirított zsemlekockát adok neki jól összedarálva, mert ezzel jobban szereti, gyakorlatilag mindent eszik, a tojást kivéve - azt még nem próbáltuk - és épphogy hízik 50 dekát / hó, de õ ILYEN!!!Ennyi.Örökölte az apjától a gyors anyagcseréjét és egyáltalán az emésztését, mindent.Engem nem tud szapulni senki, hogy elmaradott a gyereked, mert meg se hallom, nem lóverseny ez, nem kell birkaként elhinni mindent, meg bólogatni, beállni a sorba.....Ha nem beteges a babád, akkor semmi gáz, az enyém mióta megszületett - lokopogom - nem volt beteg, se náthás semmi, gyógyszert, antibiotikumot az életben nem kellett még szednie, egészséges, mint a makk - pedig csak 7 hónapig szopott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!