Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm hetes terhes, (13 db)

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.

A barátnőm 6 hetes terhes és most derült ki, hogy petefészek cisztája van. Megtarthatja a babát?

Legjobb válasz: Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes,akkora cisztája volt,hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt,mikor már leosztotta a dokit,hogy ö tudja hogy terhes,jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém,kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)

Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes, akkora cisztája volt, hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt, mikor már leosztotta a dokit, hogy ö tudja hogy terhes, jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém, kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)
biztos h megtarthatja.szerintem a kettõnek semmi köze egymáshoz.amúgy nekem a méhlepényem cisztás és semmi gond.
Nekem is volt egy 5cm cisztám méhen belül, de a kisfiam a 12. hétre lerugdosta :) Nekem akkor azt mondta a doki nyugodtan kihordhatom a terhességet. Azóta a fiam 14 hónapos egészséges, örökmozgó, most derült ki, hogy jön a tesó :)
Persze hogy megtarthatja! Ha elõtte sosem volt cisztája, akkor most valószínû a terhesség miatt alakult ki.Olyan hormonokat termel ami fenntartja a terhességet.Nyugi 12 hetes korára kb felszívódik. Tapasztalat :) Egy boldog kismama

Érdeklödni szeretnék barátnöm 6 hetes terhes és múlt héten nem láttak embriót uh-val csak szikhólyagot, de azóta is mensis görcsei vannak h nem lenne embrió akkor nem akarn nöni a méh ugye?

Legjobb válasz: Szia, nekem 5 hetesen látták a petezsákot, 7 hetesen látták a szívhangot! Pihenjen sokat a barátnõd! üdv. 25 hetes kismama

Szia, nekem 5 hetesen látták a petezsákot, 7 hetesen látták a szívhangot! Pihenjen sokat a barátnõd! üdv. 25 hetes kismama
Szia!Szerintem nincs ok az aggodalomra.Nálunk is csak a 7-ik hét után vált bizonyossá, hogy van élet!Az is elõfordulhat, hogy csak egyszerûen nem látszódott az uh-on az embrió.Pihenjen sokat a barátnõd!
Szia! Nyugodjatok meg! Épp egy ismerõsöm volt így! HA kicsit vastagabb a zsírréteg a pociján máris nem látni! Késõbb fogják! Lehet csak 8 hetesen:) !Bizti ott van a baba:) !


A barátnőm 15, 5 hetes terhes, belázasodott37, 5-38 fok volt és tartós maradt a láza. A Védőnőt megkérdezte, hogy vehet-e be rubophent azt mondta a védőnő, hogy igen, 2nap alatt 3tbl-t vett be. Ezzel árthat a babójának?

Legjobb válasz: Nem ártott,én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be,ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas,fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg,nem lesz baj ,ne félj.Boldog babavárást nektek!

Nem ártott, én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be, ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas, fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg, nem lesz baj , ne félj.Boldog babavárást nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors, és megnyugtató válaszokat:) Neked is boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólóval, paracetamol tartalmú gyógyszereket szabad szedni. A lázat pedig mielõbb csillapítani kell, az árthat a babának. Jobbulást!
Én ezzel megvártam a 12 hetet.
Én csak a rokonoknak mondtam el. Anyunak már az elején, a többieknek (még mindig családon belül) az elsõ UH után, tehát a 6. héten. Mindenki másnak a 13. héten, most karácsony alkalmából jelentettük be.
általában csak a közeliekkel találkoztunk, nekik akkor, mikor pozitívat teszteltem.Kicsit távolabbiaknak, de akikkel tartottuk a kapcsolatot, a doki után(6-7hetesen).. A még távolabbiak meg észrevették, mert megnõtt a hasam:P
mi 5hetesen elmondtuk, nem vagyok babonás, azota 17+4hetes vagyok :)
Szerettem volna megvárni a 12. hetet, de kénytelen voltam a 9. hét környékén elmondani a fônökömnek és mivel a titkárnôje egy elég pletykás csajszi volt, így seperc alatt az egész irodaépület megtudta. Ráadásul szenzációnak is tekintették, mert már 39 éves voltam, gyerek nélkül és mindenki szentül hitte, hogy meddô vagyok. Nem így terveztem, de most már így utólag a fene bánja. Viszont ajándékot a 7. hónapig senkitôl nem fogadtam el és én is csak 6, 5-7 hónaposan kezdtem 1-2 apróságot venni, majd 8 hónaposan minden mást.
Nem vagyunk babonásak, és a családban szokás is hamar bejelenteni, így mi a 6. héten mondtuk el. Jól esett a nagy öröm! :)
babonábol megvártam a 3 honapot:) )
A kérdező hozzászólása: Én a 10. hétben járok, szeretném legalább a 12.hétig titokban tartani a dolgot, de egyre nehezebb, mert itthon kell feküdnöm kisebb problémák miatt, régen pedig nagyon társasági ember voltam, egyre kínosabb minden egyes programot visszamondani. Mindegy, már csak 3 hét, kibírom :)
megvártam a 12 hetet. Bár anyukám amint megtudta kürtölte szét az örömét az ismerõsök/rokonok között. Nekik 4 hetesen mondtuk meg.
Mi a szívhangot vártuk meg a jóhírrel.
Én nem számítottam rá, de nagyon örültem. Pozitív tezst után (kb 6 hetesen) mondtam el. Mondjuk én dohányoztam addig és nehéz lett volna eltitkolni, amikor egy szálat sem szívtam utána. Ja és elõtte rendszeresen jártam hétvégente programokra, szórakozni, nem otthonülõ típus lévén bztos így sem tudtam volna a harmadik hónapig kihúzni :) Boldog babavárást!
továbbra is alanyi jogon jár
Gyest mindenki kap alanyi jogon, viszont a gyed-hez meghatározott idejû munkaviszony kell!
Ez engem is érdekelne, nem kell a 2 éves munkaviszony hozzá?
Ja, google a barátod, csak épp a szabályok változása miatt azokban a linkekben van pár dolog, ami már nem úgy van (pl. a wikisben az idõkorlátozás nélküli munkavégzés). Hivatalos oldalról tájékozódjon mindenki, pl. http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 vagy https://www.kormanyablak.gov.hu/web/v/ugyleiras/-/asset_publ..
Itt mindenre választ találsz: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/
Kissé alacsony a vörösvértest, és magas a fehér, de ezt okozhatja egy gyulladás is, ha nem tévedek.
Ilyeneket inkább a gyerekvállalás kategóriába kéne tenni, ott a sok kismama már profi ezekben.
alacsony a HGB, azaz vashiányos vérszegénység, ezért küldték a hematológiára. vaspótlás kell, lehet infúzióban.
ahogy az elsõ írja, nagyon alacsony a HGB, erõsen vashiányos, vérszegény.Barátnõm is így volt 2 vastablettát+még mást is kellett szednie
Hogyhogy nem tudja, hogy mit akar? A babat biztos szeretne? Akartatok a babat, vagy veletlen jott? Osszevesztetek, vagy miert ment el toled?
A kérdező hozzászólása: Hát a babát már szaeretné, az elején nem volt biztos benne.. Egyábként azért ment el mert állítólag nem érzi jól magát nálunk..viszont az apjánál meg igen ahol egerek vannak a lakásba, hideg van nagyon, kaja sincs, a fürdõbe nincs fûtés stb viszont jó neki!?
Jujj, probalj beszelni vele, es magyarzad el neki, hogy fontos a biztonsag most neki, es mar nemcsak sajat magaert a felelos! Hivd vissza, es legyel aranyos hozza, erezze, hogy fontos szamodra. Szegenyke. Valoszinu megijedt a ravaro feladattol. De miert nem szeret nalatok lenni? Teremts neki olyan otthont, hogy szivesen menjen haza, hozzad!!! Nem szabad, hogy most terhesen barmilyen betegseget osszeszedjen, es megfazzon az apjanal. Hozdd vissza, es mondd meg neki, hogy nagyon szereted, es nem mehet az apjahoz, hiszen a te gyereked is, nemcsak az ove, amit a szive alatt hord! Vigyazzal ra, a babahoz sok oromet kivanok nektek, allj melleje, mert nem konnyu kismamanak lenni. A biztonsag nagyon-nagyon fontos most is, es mindig egy anyanak egy gyerekkel!!! Ez lebegjen mindig a szemed elott, hogy biztonsagban legyenek nalatok, hiszen a te gyerekedrol van szo, es az anyajarol. Remelem visszamegy minel elobb, es egyutt varjatok a babatokat!
Valószínûleg szereti az apját, és az apja is szereti õt. Biztonságra vágyik, azért ment haza a családjához. Érzelmek tekintetében rendben volt a kapcsolatotok, kölcsönösen ragaszkodtok egymáshoz, vagy a jobb körülményekkel próbáltad "elvarázsolni" õt?
A kérdező hozzászólása: Az apja olyannyira szereti hogy felvetetett vele 180ezer forintos provident kölcsönt amibõl semmit sem fizetett vissza....Ez amúgy a megismerkedésünk elõtt történt!Augusztus óta ismerjük egymást és szeptembertõl vagyunk eggyütt én Vas megyébe lakom, õ Szabolcsba..szóval nálunk lakott 3, 5 hónapig!Elõttem võlegénye volt aki szintén csak kihasználta!A terhessége 2 hetétõl viselkedik így!Én nagyon megértõ kedves stb vagyok...feladtam érte a vezetõ beosztásom, ágyba vittem neki az ételt, semmi dolga, gondja nem volt!Most épp egyre jobban meg lesz fázva, de nem érti meg hogy nagyon rossz helyen van:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!