Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm hetes (32 db)

A barátnőm 15, 5 hetes terhes, belázasodott37, 5-38 fok volt és tartós maradt a láza. A Védőnőt megkérdezte, hogy vehet-e be rubophent azt mondta a védőnő, hogy igen, 2nap alatt 3tbl-t vett be. Ezzel árthat a babójának?

Legjobb válasz: Nem ártott,én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be,ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas,fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg,nem lesz baj ,ne félj.Boldog babavárást nektek!

Nem ártott, én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be, ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas, fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg, nem lesz baj , ne félj.Boldog babavárást nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors, és megnyugtató válaszokat:) Neked is boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólóval, paracetamol tartalmú gyógyszereket szabad szedni. A lázat pedig mielõbb csillapítani kell, az árthat a babának. Jobbulást!

Hogyan vegyem rá a barátnőmet, hogy adja nekem a kiskutyáját? A barátnőm külföldön dolgozik. Amikor elhozta a 8 hetes kiskutyáját pont hívták, hogy menjen ki, és mivel előre nem tudhatta, így a kutyust nekem adta még kint van.

Megtanítottam sok mindenre pisilni,ülni,feküdni,és imádom.Két hónapja van nálam,de ugy érzem ő is szeret.Sír hogyha elmegyek(nem gyakran szoktam) meg ilyenek.2 hét múlva jön haza a bnőm,és ugy hiányozna ha elvinné...Akkor is ha néha egy ujabb utazásnál visszakaphatnám...Szeretném ha itt maradna velem.Szerintetek megbeszélhetjük??

Legjobb válasz: Ha a barátnõd szinte azonnal ki is ment dolgozni, akkor közte meg a kutyus között nem alakult ki mélyebb kapcsolat. Szerintem arra beszéld rá, hogy keressetek neki egy másik kutyust, így majd ketten mehettek sétáltatni õket. Ha meg megint elmegy dolgozni, a két kutyát te gondozod. Már nézegetheted a másik kutyust, hogy mire hazaér, tudj neki konkrét lehetõségeket mutatni!!!

Ha a barátnõd szinte azonnal ki is ment dolgozni, akkor közte meg a kutyus között nem alakult ki mélyebb kapcsolat. Szerintem arra beszéld rá, hogy keressetek neki egy másik kutyust, így majd ketten mehettek sétáltatni õket. Ha meg megint elmegy dolgozni, a két kutyát te gondozod. Már nézegetheted a másik kutyust, hogy mire hazaér, tudj neki konkrét lehetõségeket mutatni!!!
Ha a barátnõd, szerintem ezt simán elmondhatod neki:) Ha õ rögtön elment dolgozni, gondolom nemcsak a kutyában, hanem benne sem alakult ki a kötõdés, ami benned igen. Szóval neki sem hiszem, hogy nagy dolog lenne. Annyit tehetsz, hogyha pénzért vette, akkor mindenképp kifizeted és ha már nem megy el dolgozni, akkor menj el vele venni egy másikat:D (vagy tanácsold neki legalább) De csak ha már nem megy el, különben annak is ez lesz a sorsa.
Fajtatiszta kutya? Azért kérdezem, mert ha vette, akkor talán ugyanazért a pénzért Neked adná... Ha viszont örökbefogadott, keverék, akkor a pénz nem dominál, akkor máshogy kell megoldanotok. Mondd el neki, hogy nagyon megszeretted, és az elmúlt 2-3 hónap alatt annyira összenõttetek, hogy fájna, ha most elveszítenéd. Mindenképp beszéljétek meg, már csak azért is, mert az semelyik kutyának nem jó, ha a gazdája idõnként több hétre/hónapra lepasszolja. Más: "Sír hogyha elmegyek" - na ez viszont nem jó jel. Ez nem annak a jele, hogy a kutya mennyire szeret, hanem hogy szeparációs szorongása van. Olvass utána, és kezdj el dolgozni azon, hogy változzon a helyzet, mert bizony lesz olyan, hogy pár órára magára kell hagyni, és akkor azt végig fogja nyüszíteni...
Az utolsó mindent leírt, itt gondolok a szeparációs sztresszre is, ezen tényleg kezd el dolgozni, mert ha mégis a barátnõdhöz visszakerül, akkor megkeseroíted a barátnõd mindennapjait. Ha vette a kutyát, tényleg illene kifizetned, viszont jobb lenne ha nálad maradhatna, mert a 8 hetes kor a legmegfelelõbb idõszak az erõs kötelék kialakulásához, amit a kutya ugye veled, nem pedig a barátnõddel alakított ki. Nyugodtan mondd el neki azt, amit ide írtál, meg lehet beszélni vele.
Itt egy hasznos link, amiben kitérnek a sírásra is : http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Gondolom törzskömyvses a kiskutya?
A kérdező hozzászólása: Nem akarok a barátnõmnek sem rosszat.. :(
Ha a barátnõdnek van egy kis esze és szereti a kutyákat, akkor látja, hogy nálad jó helyen van és akkor maradhat nálad. Persze kifizeted neki.
Szerintem mond el a barátnõdnek hogy mi a helyzet. És ha szeretnéd a kutyust fizesd ki neki az árát, szerintem így a fer. Nem hiszem hogy haragudna rád.
3. vagyok. Azt akarta, hogy hívd kutyának?:D Azért hülyeség, mert a kutyának mindegy, hogy Kutya, Alice, vagy éppen amit a barátnõd választ, õ megszokja ahogy hívod. A Kutya-ról semmivel sem könnyebb rászoktatni mondjuk Böbére(:D), mint az Alicerõl.
Hát, tk-ves bolognese tuti több mint 40000 és olyan 70-80 E-nek tippelném.
A kérdező hozzászólása: De amugy sem ment volna kutyának hívni... :/
A kérdező hozzászólása: Igen törzskönyves.És még az is gáz, hogy a bnõm még nem döntött, hogy mi legyen a neve, és azt mondta hívjam addig még nem jön haza kutyának, de amikor a dokihoz mentünk kérdzte, hogy mi a neve én meg rávágtam, hogy Alice.És azóta így hívom hallgat is rá.Biztos haragudni fog-e miatt is.. :/:(( 40.000 Ft körül vette vagy több azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen ki szeretném fizetni ez nem is kérdés.Amit hagyott itt pénzt ennire, és oltásra abból sem költöttem magam vittem dokihoz, és vettem neki ennivalót.Bolognese kislányról van szó amúgy. :) A nagy melegben még kirándulni is vittem magammal, és jött mellettem póráz nélkül. :D Annyira okos. :) Akkor mostantól a sírásra odafigyelek jobban utánaolvastam köszönöm! :)
Esetleg ajánld fel a barátnõdnek, hogy veszel neki egy másik kutyát. Mivel úgysem kötõdik a mostanihoz, neki valószínûleg mindegy lesz.
13
A kérdező hozzászólása: azt hiszem a szerda a fordulo napja... akkor most szerdan mennyi lessz?
12hetes 5 napos. Fontos vizsgálatok vannak ebben az idõszakban. Megkérdezhetem miért nem tudod ezt és, hogy hány évesek vagytok??
nekem is akkor volt. 12hét5nap. Szerdán már13 hét.
A kérdező hozzászólása: en 24 o 22, o tudja, csak en nem tudtam, meg voltam zavarodva... de koszi a valaszokat, kellemes babavarast!
Nekem is akkor volt meg utoljára:) )))) 12+6hkm

Bejöhet velem a barátnőm fényképezni a 12. hetes ultrahangra?

Legjobb válasz: De mit akar fényképezni?

De mit akar fényképezni?
Jajj Isteneeeeeem :) )) Nekem még nincs egy babám sem, így nem tudok Neked segíteni és válaszolni a kérdésedre, csak gratulálni szeretnék a csöppségekhez!!! :) ) Boldog babavárást, remélem hamarosan nekünk is összejön :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ikrek a drágák :) Remélem jó képeket sikerül majd készíteni :)
Miért nem mehetne be? Nekem államiba jött be a tesóm, és kint egy nagy tv-n fotózott, meg videózott, én meg a paraván másik oldalán feküdtem. Max annyi a ciki, ha nincs paraván, és hasi UH-on nem látszik rendesen minden, és ezért hüvelyit is csinálnak.
Babák? Ikreket vársz? Gratulálok hozzájuk! :) De ha mégsem ikreket vársz akkor is gratulálok természetesen! :) Egyébként a kérdésedre válaszolva, ha a magándokid csinálja akkor biztosan beengedi a barátnõdet. Én a kórházba nem a magándokimhoz mentem a genetikai ultrahangokra és a 12 hetesre még beengedték az egyik barátnõmet, a 16 hetesre pedig Édesanyám jött volna velem, de nem engedtek be senkit. (Ez orvosfüggõ) De ahogy mondtam ha a magándokidhoz mész akkor szerintem Õ megengedi. :) Boldog babavárást! :) 22 hetes kismama
Ha magánorvosnál, akkor egyértelmû, rabold csak az idejét! :) )
A kérdező hozzászólása: A magánorvosom fogja csinálni a klinikán az uh-t, már 8. hetesen is csináltam a mobilommal képeket és nagyon szépen látszódtak a babák. Most pedig fõként szeretnék képeket készíteni, mivel így fogom elmondani édesanyámnak, hogy babát várok.
Ha csak nem 4 dimenziós, feleslegesnek tartom a fényképezést, mert nem sokat lehet látni, ráadásul a 12.héten még - szó szerint és ne értsd feélre - semmi olyan érdemlegeset, amibõl ki lehetne következtetni a babára, hogy mije hol van?Ugyanis épp, hogy kivehetõek a vonalai nagyjából, még jó minõségû UH-felvételen is. Egyébként te magad is tudsz fotót csinálni, ha annyira akarsz, akár a mobiloddal, akár fényképezõvel, de javaslom, ne sokáig rabold a doki idejét - pláne, ha nem is magánorvos.Tapasztalat!
A kérdező hozzászólása: de ott nem lehet képet kérni csak fényképezni
inkább kérj képet
A kérdező hozzászólása: Hát a babáimat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és sok sikert kívánok! :) )
továbbra is alanyi jogon jár
Gyest mindenki kap alanyi jogon, viszont a gyed-hez meghatározott idejû munkaviszony kell!
Ez engem is érdekelne, nem kell a 2 éves munkaviszony hozzá?
Ja, google a barátod, csak épp a szabályok változása miatt azokban a linkekben van pár dolog, ami már nem úgy van (pl. a wikisben az idõkorlátozás nélküli munkavégzés). Hivatalos oldalról tájékozódjon mindenki, pl. http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 vagy https://www.kormanyablak.gov.hu/web/v/ugyleiras/-/asset_publ..
Felesleges aggódni, fõleg, hogy a kifli sütve is volt, így biztosan semmilyen babára káros baktériumot nem ettél.
Csak a paszörizálás nélküli tejbõl készult sajt a veszélyes. Ilyen Magyarországon nincs. Csak a franciák gyártanak ilyet. És valóban a sütés is felér egy pasztörizálással. Szóval duplán ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:)

A baratnom 6 hetes es volt uh mondtak neki hogy kicsi a magzat nem tudjak megnezni hogy dobog e a szive 50/50 szazalek olyankor mivan?

Legjobb válasz: Meg kicsi a magzat, egy het mulva vagy ketto mulva tuti lesz szivhang.

Meg kicsi a magzat, egy het mulva vagy ketto mulva tuti lesz szivhang.
Gondolom pár hét elteltével visszarendeli a doki. Ha nem, akkor 2-3 hét múlva menjen vissza. Valószínûleg késõi peteérése volt és késõn fogan. Ilyenkor simán "csúszik" 1-2 hetet a magzat mérete. Papíron én is 27 hetes lennék, mégis 25 hetes vagyok.
Az van, hogy várni kell. Talán késõi ovuból fogant baba. És 6 hetesen még nem mindig van szívhang.

A barátnőm 6 hetes terhes és most derült ki, hogy petefészek cisztája van. Megtarthatja a babát?

Legjobb válasz: Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes,akkora cisztája volt,hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt,mikor már leosztotta a dokit,hogy ö tudja hogy terhes,jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém,kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)

Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes, akkora cisztája volt, hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt, mikor már leosztotta a dokit, hogy ö tudja hogy terhes, jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém, kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)
biztos h megtarthatja.szerintem a kettõnek semmi köze egymáshoz.amúgy nekem a méhlepényem cisztás és semmi gond.
Nekem is volt egy 5cm cisztám méhen belül, de a kisfiam a 12. hétre lerugdosta :) Nekem akkor azt mondta a doki nyugodtan kihordhatom a terhességet. Azóta a fiam 14 hónapos egészséges, örökmozgó, most derült ki, hogy jön a tesó :)
Persze hogy megtarthatja! Ha elõtte sosem volt cisztája, akkor most valószínû a terhesség miatt alakult ki.Olyan hormonokat termel ami fenntartja a terhességet.Nyugi 12 hetes korára kb felszívódik. Tapasztalat :) Egy boldog kismama

Tapasztalt valaki ilyet? A Barátnőm jelenleg 37 hetes várandós! Mai napon talált egy csomót a mellében! Nektek is volt ill van ilyen? Én már nem emlékszem rá, Kislányom 7 hónapos!

Régen volt egy daganat is ugyanebben a mellében! Én próbáltam nyugtatni, hogy csak a tejmirigyek! De valóban ez a véleményem, csak nem tudom, nekem volt-e?!

Legjobb válasz: Én pl nem tapasztaltam. De teljesen mindegy, hogy ki mit tapasztal, azonnal menjen orvoshoz. Akinek melldaganata van, rosszindulatú és mûtötték, az gyógyszert kap, hogy x évig ne menstruáljon, és teherbe sem eshet, mert a megemekedett hormnszint nagyon rájátszik a kiújulásra. Hétfõn elsõ út az orvoshoz.

Én pl nem tapasztaltam. De teljesen mindegy, hogy ki mit tapasztal, azonnal menjen orvoshoz. Akinek melldaganata van, rosszindulatú és mûtötték, az gyógyszert kap, hogy x évig ne menstruáljon, és teherbe sem eshet, mert a megemekedett hormnszint nagyon rájátszik a kiújulásra. Hétfõn elsõ út az orvoshoz.
nekem is volt, sõt a mai napig is megvan, de a dokik megnézték, és nem mondtak semmit. Már 4 és 3 évesek a gyerekeim, azt mondták ha fáj vagy ha nõl, akkor menjek vissza.
Ha volt már daganat a mellében valószínû önvizsgálatot tart minden hónapban. Ha ez feltûnt neki nem hiszem , hogy tejmirigy. El kell menni a dokihoz. Nekem is van egy csomó a mellemben, kivizsgáltattam terhességem alatt, de semmi extra(mirigyduzzanat). Önvizsgálatot kell tartanom havonta, ennyi. Forduljon dokihoz, az a biztos. Minél hamarabb, annál jobb. Hamarabb megnyugszik. Biztos nincs baj! Sok szerencsét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!