Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm ha külföldre (12 db)

Mennyire elfogadható az ha a barátnőm kimegy külföldre dolgozni több hónapra?

1,5 éve vagyunk együtt és bejelentette, hogy Õ MEGY!több hónap úgy, hogy nem jön haza!de én várja már meg..

Legjobb válasz: Neked mennyire elfogadható?

Neked mennyire elfogadható?
mindkettõtöket meg lehet érteni, ha szereted és õ is, akkor szerintem 4 hónapot ki lehet bírni(nem azt mondom, hogy könnyen...) és ez egy jó próbája lesz a kapcsolatotoknak! ne úgy fogd fel, hogy csak neked lesz rossz, hidd el, hogy neki legalább olyan nehéz lesz nélküled...
én becsülném a bátorságát, esetleg te meglátogathatod egyszer, ha telik rá
Voltam ebben a szituban és hidd el, nem azért mentem ki, mert nem volt fontos a párom. Nem tudom milyen idõsek vagytok, de a barátnõd részérõl nem kis vállalkozás ez. Gondolj bele, ott 4 hónap alatt megkeres annyit, mint itthon másfél év alatt. Ha terveitek vannak, akkor nagyon is nem mindegy, hogy mennyi pénzetek van. A helyedben hagynám, vagy csatlakoznék hozzá a késõbbiekben. Ki lehet bírni, bár nagyon-nagyon nehéz. Neki fõleg, mert új környezet, ismeretlen emberek és még sorolhatnám. Ha egyébként szilárd talpakon áll a kapcsolatotok nem lesz gáz. Te is meglátogathatod kint, akár havonta is.
A kérdező hozzászólása: értsd: több hónap=> min. 4 hónap
Nekem nem elfogadható. Vagy ne menjen vagy vigyen engem is. Persze csak ha komoly kapcsolatról van szó.

Ha munkanelkulisegelyt fogok kapni es kozben kimegyek kulfoldre a baratnomhoz lakni, es munkat keresni, kerhetem kulfoldi szamlaszamra a segelyt?

Legjobb válasz: szerintem NEM. mert a munkanélküli segély akkor jár, ha munkát keresel (tehát tartós munkakeresõ vagy) ugyan, csak nem kapsz. és ha külföldön tartózkodsz, akkor az azt jelenti, h nem is keresel. azonnal megvonnák azt a kicsit is.

szerintem NEM. mert a munkanélküli segély akkor jár, ha munkát keresel (tehát tartós munkakeresõ vagy) ugyan, csak nem kapsz. és ha külföldön tartózkodsz, akkor az azt jelenti, h nem is keresel. azonnal megvonnák azt a kicsit is.
Három hónaponta kell jelentkezni, aki kap munkanélküli segélyt. Ezt hogyan fogod megoldani?
Lakóhely szerinti illetékesség alapján nem, de ha nem jelented be, hogy kimész, akkor megmaradhat, viszont a megadott idõben meg kell itthon jelenned. Ha kint vagy, és itthonról kijelentkeztél, akkor kint ugyanúgy beregisztrálhatsz a munkaügyibe, csak épp másak a feltételek.
Lemaradt: És ha közben találsz kint munkát, akkor munkába állás elõtt itthonról ki kell jelentkezni, az meg csak személyesen megy.Szóval megint lesz egy köröd haza. (Munkaügyi, TB és NAV)
Nyugodtan kimehetsz, de a biztonság kedvéért magyar számlára kérd. Ezt kártyával úgyis fel tudod venni. "Három hónaponta kell jelentkezni, aki kap munkanélküli segélyt. Ezt hogyan fogod megoldani?" Igen, Mikor O. V.- ék lecsökkentették 3 hónapra a munkanélküli támogatást- úgy , hogy nem tették mellé a beígért 1 millió munkahelyet!!!!!! Akkor mirõl beszélünk????? Beregisztrálsz, majd mikor jön 3 hónap múlva a "lejelentkezés" -és esetleg nem vagy itthon- egyszerûen nem mész el, és automatikusan törölni fognak. Ennyi!!!
"és ha külföldön tartózkodsz, akkor az azt jelenti, h nem is keresel" A kérdésben benne van, hogy külföldön keres majd munkát!
Én nem vagyok biztos benne, h a magyar állam fizet úgy munkanélkülit, ha az illetõ külföldön keres állást. Rá kéne kérdezni a Munkaügyiben. De legyen igazad, kedves utolsó.
Én tavaly jöttem ki Angliába úgy, hogy amikor felmondtam az otthoni munkahelyemen akkor elmentem munkanélkülire. Simán megadják és nem kell bejárni. Amikor lejár akkor egy meghatalmazással bárki megszüntetheti.Én nem akartam csalni és amikor bekerültem az ügyintézõhöz akkor elmondtam neki, hogy Anglia miatt mondtam fel és ha lehetséges akkor igényelném a segélyt. Otthoni bankszámlára vagy postai csekken adják csak, külföldire nem. Egy kikötés van, hogy ha találsz munkát akkor jelentkezz ki.


Ha a barátnőd kimegy egy évre külföldre de van lehetőségetek 2-3-szor találkozni, mennyi az esélye hogy a kapcsolat kitart addig amíg hazajön végleg?

Legjobb válasz: Esélyt nem tudok mondani, nekem két barátomnak is kiment a csaja külföldre tanulni, tudomásom van róla, hogy mindkét fiú hûséges volt, azonban a lány ahogy hazajött, mindkét pár szakított, mert annyira elszoktak egymástól és kölcsönösen megváltoztak.

Esélyt nem tudok mondani, nekem két barátomnak is kiment a csaja külföldre tanulni, tudomásom van róla, hogy mindkét fiú hûséges volt, azonban a lány ahogy hazajött, mindkét pár szakított, mert annyira elszoktak egymástól és kölcsönösen megváltoztak.
Szerintem az ilyesminek 100-ból 99-szer szakítás a vége. A távkapcsolatom ritkán mûködnek, pláne, ha ekkora a távolság és ha ilyen hosszú az idõ. :( Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem számolnotok kell ezzel az eshetõséggel nagyon is.
távkapcsolatok - elõzõ voltam.

Mit csináljak ha a barátnőm megy Rómába és én nem megyek külföldre és ezzel dicsekedik mindig és egyikünk családja se tehetős és már idegesít hogy állandóan ezt mondja. Már sírni szeretnék hogy ő mehet én meg nem mit tegyek?

Legjobb válasz: szerintem mondd meg neki kedvesen, hogy szeretnéd hogy kevesebbet beszéljen errõl, mert ez neked rossz érzés. Ha igazi barátnõd megfogja érteni. :)

szerintem mondd meg neki kedvesen, hogy szeretnéd hogy kevesebbet beszéljen errõl, mert ez neked rossz érzés. Ha igazi barátnõd megfogja érteni. :)
Ne irigykedj hanem örülj vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
FoJtatni biztos nem, foLYtatni lehet.
A kérdező hozzászólása: Mert a szülei nemfognak nekem minden 7végén szaladgálni visza vajdaságba.
Nem értem mi a probléma. 1 óra lófütty, ezen problémáztok? Itthonról is picit több, mint 1 óra nekem, míg átérek a barátomhoz, pedig mind a ketten pestiek vagyunk. A sulim 1, 5 órányira van és minden nap be kell járnom. Szóval kérdezem még egyszer: mi a baj??? Miért kéne havonta találkoznotok csak? Ha akrtok akár minden nap láthatjátok egymást, vagy tõle mehetsz dolgozni (vagy suliba), mert 1 óra az tényleg semmi. Kb. úgy adtad elõ, mintha 6 órányi távolságra lenne... Tényleg nem vágom... L/24
Ezért nem szabad feladni. Hidd el, láttam amit láttam, van olyan pár, akinek ez nem volt akadály :) És ezért nagyon tisztelem õket.
A kérdező hozzászólása: +Ez a lány nagyon megváltoztatta az életem, a barátaim is jobb szemmel néznek rám, sok roszat otthagytam érte, és nembántam meg.
1 óra az út. Nem értem miért kéne csak havonta, kéthavonta találkozni. Hétvégente simán lehetne. Próbáljátok meg, az elején kár feladni. Utána úgyis alakulnak a dolgok... Kiderül mûködik-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Az a gond hogy 4évrõl van szó és havonta 1-2alkalomal hazajönne, de nem mindig , ha csak fél év lenne nemizgulnék rajta.
Most látom a kommentedet. Van ismerõsöm, aki éveket bírt ki egy ilyen szituációban. És lassan házasodnak. Szóval ha igazán szereted, ezért nem hagyod el. És semmiképp ne beszéld le, mert lehet neki ez fontos.
Ez attól függ, mennyi idõre menne ki. Mert ha csak rövid idõre, pár hónap, fél év, akkor szerintem semmi baj. Viszont ha két, vagy több évre szól, tényleg nincs értelme. Tudod miért írom, hogy nem kell feladni egybõl? Én is kimegyek majd fél évre külföldre, de azért nem fogok lemondani a szerelemrõl. Ha megtalál, remélem elég erõs lesz ahhoz, hogy kibírjon ennyi idõt. Mert miért ne? Sokan túlélték már ezt, és meg is erõsödtek tõle. Plusz a mai világban már nem gond a kapcsolattartás, ott az msn, facebook, telefon. Ha meg nem bírná ki és egybõl feladná a másik fél, nem is ér annyit a kapcsolat... Szóval tudni kéne mennyi idõre megy ki. És lásd felül a két opciót. Persze ehhez szerelem kell :)
A kérdező hozzászólása: Vagy próbáljam lebeszélni, és próbáljam mondani neki hogy maradjon?
A kérdező hozzászólása: Hát nemigazán, de vajdasági vagyok, nemmegy olyan messze, durván 1óra alatt a településen lennék ha autóval mennék, de akkor is nagyon szeretem, meg aztmondta õ is engem és ahogy láttam rajta õ nagyon, mindig elsirja magát ha felhozom a témát hogy milesz ha...
Nem. Már az is durva, hogy megfordult a fejében, hogy itt hagyna. Elmenni nem tudnál vele vagy nem is hívott? Én nem folytatnám.
Nem valószínû, hogy lenne értelme de ez csak rajtatok múlik.
Más megoldás? Vonat? Busz?..

Külföldön terhes a barátnöm! Kint akar szülni. Helyesen cselekszem ha én is kiköltözöm?

Nos velem ez történt hogy nemrég voltam külföldön (lényegtelen) melyik ország. Egy régi barátnömnél akivel az alatt a rövid id? alatt össze is bujtam. De sajnos sikerült is összevesznünk. én hazajöttem azóta, de ennek 1 honapja. és kiderült hogy a lány terhes, volt már orvosnál is, szoval tuti. beszéltem vele de nem akar hazajönni (ö már rég kinnt van. és minden oda köti), így ugy gondolom hogy nekem kell kimenni hozzá! Kérdésem : helyesen cselekszem? Itthon fel kell adnom mindent ha kimegyek és ott kell lenni mellete ugy érzem. nem akar hazajönni, de ugy érzem igaza is van mert nekem kell bizonyítanom, . én 24 vagyok, ? 22. szoval helyesen cselekszem? A szívem és eszem is azt mondja ezt kell tennem.

Legjobb válasz: Teljesen helyesen teszed!!! és amúgy szereted a lányt?

Teljesen helyesen teszed!!! és amúgy szereted a lányt?
Ha szíved és az eszed is ezt mondja, akkor menj.. mert ha kimész, nem biztos hogy összejön, de ha meg sem próbálod, akkor lehet egész életdben azon fogsz gondolkodni, hogy mi lett volna ha? A gyereked is tudni fogja szerintem, hogy meg sem próbáltad. Igazából, ha úgy gondolod, hogy Te kint is tudsz élni, és ha nem jön össze a dolog, akkor is megérte, akkor tegyed. Bár nem hiszem, hogy csak Neked kell kompromisszumokat kötnöd, Téged is van gondolom ami itthon tartson. Nem tudom mit kéne bizonyítanod, szerintem elgendõ bizonyíték, hogy vállalni akarod a felelõsséget. Mindenesetre egész biztos, hogy a nõnek jobb lenne, ha kimennél. Másrészt, ha meglesz a gyerek szerintem Te fogsz csak dolgozni, biztos lesz ott munkahelyed? Ilyenkor azért érdemesebb a nõnek otthagyni, mert azért neki biztos ki kell majd hagynia pár hónapot.
Ha szeretitek egymást (te írtad, hogy a szíved is ezt diktálja), és nem csak a pici és a lelkiismereted miatt érzed úgy, hogy kint kell vele lenned, akkor menj! Nagyon jól teszed! Sok sikert hármasban-, majd esetleg még tovább bõvítve a családot- az élethez!
Sztem utazz:) Végülis sztem fontosabb dolog nincs mint a család, és hát a gyermekedet várja:) a saját véred, és a lányt is szereted:) és vár téged:) és munkát is biztos fogsz ott találni.fõle, hogy õ kint él régebb óta.csak tud segíteni elhelyezkedni.:) Hajrá.és gratula a babához!
Akkor csomagolj, ne internetezz!
Sztem hibát követtek el, ha csak a ygerek miatt jöttök össze újra (márpedig ha nem lenne várandós akkor nem lennétek együtt, hiszen szakítottatok). Gyerekkel minden csak problémásabb, nehezebb lesz mint nélküle. És nektek baba nélkül sem ment együtt, úgy látszik.
válassza az aboruszt. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki hozzászolt!! és erõt adott!
Szerintem is az a jó, ha indulsz mielõbb! Nagyon jó életet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Persze hogy szeretem különben azt mondanám hogy vettesse el! És most beszéltem vele és megbocsájt nekem!! És azt szeretné hogy menjek ki!! :)
A kérdező hozzászólása: Szóval végülis én tudom a váaszt csak egy kis megersítés végett irtam ide, de várom még a vélemyényeket!!!
A kérdező hozzászólása: Nos én hibám végett vesztünk össze!! és egy kicsit igy lelkiismeret furdalásom van! Tudom hogy én hibáztam!! De ha az anyagi oldalát nézem odakinn annyit tudnék kb keresni mint itthon, .. Nem akar hazajönni és ilyen hogy abortusz szoba sem jöhet egyikönk részéröl sem!! de hol van még a 9. hónap!!??? De nemsokár veszem a repjegyet és megyek ki hozzá!! Állando kapcsolatban vagyunk és valólyában ugy mentem ki hogy munka is megoldhato, , de pitiáner dolgon vesztünk össze. Én lelkiismeretem ezt mondja, hogy mennem kell, márcsak azért is mert ö nem jön haza , mert neki már ott van mindene..((ez ilyen kiegészitö plusz info))
Hát persze, hogy helyesen teszed, most nagy szüksége lesz rád! Arra kérlek, ne veszekedj vele máskor, próbálj mindig 10-ig számolni és vetkõzd le a gyerekes sértõdéseket. Nekem olyan férjem van, hogy sosem vág vissza, még ha szándékosan bántom, akkor sem, és így utána magamba fordulva meglátom magamtól is, hol hibáztam, ezért végtelenül hálás vagyok neki, hogy ennyire meg tudja állni csendben az idõszakos hisztijeimet. Így egyre ritkábban török ki én is. Minden megoldható veszekedések nélkül, de ezt nagyon nehéz megtanulni. Sok szerencsét!

A barátnőm megvár ha külföldre kell utaznom?

Lassan 2 éve vagyunk együtt, egyszer szakítottunk 3 hétre. De azóta jobb a kapcsolatunk, mint el?tte, mert rájöttünk mindketten, hogy mennyire fontos nekünk a másik.

Legjobb válasz: Saját magamból kiindulva, mi a párommal egy éve vagyunk együtt és nálunk is felmerült hogy õ kimegy. Igaz én még a szüleimnél lakom és tanulok, csak 7végenként tudunk találkozni, de azt mondtam neki hogy ha õ is úgy szeretné akkor megvárom. Nálunk 3hónap merült fel. Ha kimegy tudom hogy nagyon rossz lesz, mert így is olyan lassan telnek a 7köznapok és már hétfõn azt várom hogy mikor lesz péntek hogy jöjjön, de ki kell hogy bírjam mert szeretem. Ha szeret téged akkor meg fog várni.

Saját magamból kiindulva, mi a párommal egy éve vagyunk együtt és nálunk is felmerült hogy õ kimegy. Igaz én még a szüleimnél lakom és tanulok, csak 7végenként tudunk találkozni, de azt mondtam neki hogy ha õ is úgy szeretné akkor megvárom. Nálunk 3hónap merült fel. Ha kimegy tudom hogy nagyon rossz lesz, mert így is olyan lassan telnek a 7köznapok és már hétfõn azt várom hogy mikor lesz péntek hogy jöjjön, de ki kell hogy bírjam mert szeretem. Ha szeret téged akkor meg fog várni.
Nekünk lányoknak nagyon fontos, hogy tartozzunk valakihez. Nem véletlen, hogy újra összejöttetek a szakítás után. Légy türelmes, kedvesen mondd el, hogy mit tervezel, és nyugtasd meg õt, hogy mennyire szereted, és hogy mennyire fontos neked, és ezt a kis idõt bírjátok ki. Biztosan nem lesz semmi baj, hiszen szeretitek egymást, és ha megfelelõen, felnõtt fejjel gondolkoztok, és már a közös életetek tervezésén munkálkodtok, megértõ lesz, és megvár.
Az én párom is most ment ki Angliába!De valoszinü, h ö 10-ho ra.1 éve vagyunk együtt!Biztos megfogja érteni ha szeret!Szerintem üjj le vele és mond el neki!Kitarás!
Nem is túl régen három hónapja vagyunk együtt a barátommal, fiatalok vagyunk de nagyon szeretjük egymást..namost nyáron kimegyek Erdélybe egy hónapra..há t nem lesz könnyû nélküle, de fel sem merült, hogy emiatt esetleg megromlana a kapcsolatunk v elhagyna annyit azért ki lehet bírni ha szerelmes az ember lánya:D Szerintem ez nálatok sem lesz másként hiszen nem véletlenül vagytok együtt ennyi ideje..szóval biztos nehéz lesz és szerintem mindig annak nehezebb aki "marad" de ha szeret akkor nem lesz gond..:)
Biztos meg fog várni, ha nagyon szeret, csak ne hanyagold el akkor se ha kint vagy, naponta beszéljetek telefonon, vagy sms esetleg neten keresztül!A lényeg hogy érezze úgy is hogy szereted és hiányzik, ha nem tudsz vele lenni.Biztos örülne neki ha néha kapna tõled levelet is postán, az olyan romantikus szerintem.
Unokatesóm 3-4 hónapja volt együtt a barátjával, amikor 10 hónapra kiutazott amerikába cserediáknak. És KIBÍRTÁK. Szerientem ez csodálatos dolog, mert viszonylag friss kapcsolat, és ennyit kibírt. Büszke is vagyok rájuk :)
Igaz h 17 vagyok de énis távkapocsatban élek barátnömel van köztünk 150km és csak hetente vagy 2hetente tudunk talizni de msot pl 1hónpja nem látam mer minig közbejön v mi dolog hát nagyon nehéz igy de minden nap beszélünk msn-en és mivel nagyon szeretjük egymást ki lehet birni de nagyon nehéz ... Ha szeret akor szerintem kibirja :-)
Ha szeret természetesen meg fog várni. Ha meg nem vár meg, akkor ott ette meg a fene (mér bocsánat), de akkor nem vagy neki elég fontos. Mondd el neki minnél hamarabb, beszéld meg vele, bíztasd, hogy majd emaileztek, telefonáltok... 1-2 hónap nem olyan sok! Bíztasd, hogy õ is menjen el valamit nyári melózni, és majd augusztusban elmentek együtt nyaralni. Jó kis próba lesz, ha kibírjátok, akkor igazán megérdemlitek egymást!!
sehogy
Nyaralni sehogy, mindjárt vége a nyárnak.
ha a szülei nem engedik, sehogy. kellett neked kislánnyal összejönni :) Én 25 vagyok, barátnõm 22, de így is szenvedés van néha az anyja önfejûsége miatt.
Még kell gyõzni a szülõket, ez az egyetlen járható út.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!