Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm fogamzásgátló szedése (3 db)

Lehet terhes, a fogamzásgátló már az elsõ kihagyott gyógyszer után nem véd!!!
Igen lehet terhes, ha már nem szedi a gyógyszert, ha elolvassa a gyógyszer leírását, akkor kiderül, hogy ha 1-2 szemet elfelejt bevenni, akkor is lehet terhes, ha 2 hete hagyta abba, akkor erre eléggé nagy esélye van. Ha terveztétek a gyereket, akkor gratu, ha meg nem, akkor nem tudom elhinni, hogyan lehettek ennyire felelõtlenek!!!
Szerinted miért olyan nagy baj ha már egy szemet is kihagyunk? Mert teherbe lehet esni! Nem hogy 2 hét kihagyással. Ráadásul ilyenkor megeshet, h tömegével jönnek az érett petesejtek, miután felszabadulnak a gyógyszer alól..
Hogy lehetsz ekkora gyökér, kedves kérdezõ?
Nekem volt egy osztálytársam, aki nagy hassal iratkozott be a suliba anno.Kérdeztük hogyhogy terhes?Mondta, hogy fogamzásgátlót szedett, de szünetet tartott és azt hitte még véd a tabi amit már nem is szedett 2-3 hete.9 hónap múlva megszülte a fiát.Szóval igen lehet terhes a barátnõd.
utolsó, az a helyzet, hogy tévedsz ;)
Nagyban függ attól, hogy meddig szedte a gyógyszert, mivel az kiépít egy folyamatos hatást, szóval ha huzamosabb ideig szedte akkor 1 nap után nem áll vissza a fogamzó képesség... nem gyakorikérdéseken kell ilyeneket kérdezni amúgy, hanem a dokitól...
Persze, hogy lehet terhes!!Amit eddig leírtak, az mind úgy van.Viszont azért nem kell mindjárt pánikba esni, mert az én esetemben kellett másfél év a tabletta abbahagyása után mire teherbe tudtam esni.A doki szerint azért nem estem rögtön teherbe, mert a gyógyszer abbahagyása megbolygatta a hormonháztartásomat és a szervezetemnek idõre volt szükségemhogy helyreálljonak a dolgok és képes legyek kihordani egy babát.Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a párod a közeljövõben képes lesz teherbeesni, de azért inkább legyetek óvatosak!
Nehezedre esett volna elviselni a gumit a farkadon, mi? Hát most viseld a következményeket!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, amugy lehet normálisan is beszélni ez két parasznak szól a többieknek köszi:)
hát az azután követkzõ mensi után
kb. 5 hét múlva. Amikor a második havi adagot kezdi el. Addig vigyázz rá te, használjatok óvszert.
Ha a menstruációja ELSÕ napján (nagyon fontos, hogy ekkor kezdje) kezdi el szedni, akkor már 7 nap után védettséget ad a gyógyszer, de ha csak a 4. - 5. napon, akkor védekeznetek kell gumival is!De ha nagyon paráztok, akkor amíg el nem fogy a 21 szem, védekezzetek más módszerrel is!
A fogamzásgátló tabletta használati útmutatójáról olvassátok el, hogy mikortól nyújt védettséget.

A barátnőm Yadine fogamzásgátló szedése alatt lett terhes, és mivel nem tudtuk, ezért még a beágyazódás után kb. 4-5 szemet vett be, mire kiderült. Mekkora az esélye annak, hogy a baba nem egészséges?

Legjobb válasz: A Yadinnak nagyon alacsony a hormontartalma, valószínûleg nem lesz baj a babával, de azért inkább kérdezzetek meg az orvost, mert csak õ fogja tudni megmondani, hogy ártahtott -e a babábnak!

A Yadinnak nagyon alacsony a hormontartalma, valószínûleg nem lesz baj a babával, de azért inkább kérdezzetek meg az orvost, mert csak õ fogja tudni megmondani, hogy ártahtott -e a babábnak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!