Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm 15 éves 5 (6 db)

A barátnőmet 15 évesen megerőszakolták. Már 5 éve, de a barátnőm még mindig nem pasizik. A történtekről minimális szinten sem beszél, de tudjuk, hogy mikor ideges az miatt és mikor jut eszébe. Miben tudnánk neki segíteni?

A barátn?met 15 évesen meger?szakolták az apja 35 éves haverja. Feljelentést nem engedett tenni, orvosi vizsgálat után sem, a magánorvosnak azt mondták, hogy már megtették a feljelentést. Már 5 éve, de a barátn?m még mindig nem pasizik. Pedig egy csomó rendes srácnak bemutattuk már. Tavaly elkezdett járni egy általa választott sráccal, de 2 hónap után minden ok nélkül szakított vele, pedig jól el voltak és rendes fiú volt. A történtekr?l minimális szinten sem beszél. Nem jár el soha sehova, csak a macskáival foglalkozik. A családja egész érdekes. Amit pénzt keres azt lenyúlják. És nagyon sokszor cikizik és bántják még a történtekért (ha megtörtént akkor is az ? hibája stb.) Miben tudnánk neki segíteni? (pszichológus nem jöhet szóba fizetni se tudná és ha nekünk nem beszél róla egy idegennek pláne nem fog)

Legjobb válasz: Pedig erre nincs más megoldás, csak a pszichiáter. Ha bemegy kórházba/ klinikára, ott ingyenes az ellátás, nem muszáj magánorvoshoz menni. Ha nem segítenek rajta most, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, talán soha nem talál magának párt. Vigyétek el orvoshoz. Neki meglesznek a megfelelõ módszerei, hogy segítsen rajta.

Pedig erre nincs más megoldás, csak a pszichiáter. Ha bemegy kórházba/ klinikára, ott ingyenes az ellátás, nem muszáj magánorvoshoz menni. Ha nem segítenek rajta most, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, talán soha nem talál magának párt. Vigyétek el orvoshoz. Neki meglesznek a megfelelõ módszerei, hogy segítsen rajta.
Elsõnek adom a pontot.Muszáj orvos a történtek miatt.A stresszet talán egy kis levegõváltozás tudná enyhíteni.(tábor, wellness, külföld, belföldön valahol máshol)Már rég el kellett volna mennie pszichiáterhez.Poszttraumatikus stressznek hívják, ha jól tudom.Sajnálom a b.nõdet.:( Szerintem azért szakított vele, mert a srácnak több kellett, és a barátnõdnek nem tetszett\eszébe juttatta a történtek.Hogy lehetnek már ilyenek a szülei?:S
Rosszul gondolod.Egy idegennek hamarabb beszél, fõleg ha az az idegen egy pszichiáter.Minden nagyvárosban van ingyenes.Idõpontot kell kérni, és elmenni.Ha õ nem, akkor senki nem tud segíteni neki.Mert úgy látom egyedül nem birkózik meg vele.
Ez azért nem kerek pár helyen. Ahogy 18:34 is mondta, orvosnak kötelessége rendõrséghez fordulni. Ha elmész vérvizsgálatra, vagy nõgyógyászati vizsgálatra, mert ha már a GYANÚ is felmerült, hogy esetleg történt valami, orvosnak már ezt is jelentenie KELL. Viszont, ha ennyire foglalkoztok a barátnõddel, akkor miért nem rántjátok ki abból a családból? Mert az nem nagy segítség, hogy pasit kerestek neki. A családjától szabadítsátok meg, vegyétek rá, hogy költözzön el, stb. Támogassátok inkább így! És a pszichológus viszont kötelezõ. Nem mindegyik kerül hat számjegybe, sõt, van aki lényegében semmiért elvállalja.
ebben már csak orvos tudna segíteni.A pszichológus/pszichiáter nem csak pénzért dolgozik, ez tévhit.Egyébként elképesztõ, hogy ilyen a családja, szerintem minél hamarabb ki kellene kerülnie abból a környezetbõl mert biztos hogy nagyon-nagyon sokat rontanak az egyébként is rossz helyzetén.Ha ilyen a család az teljesen negatív irányba tudja befolyásolni az ember személyiségét úgy, hogy amikor benne van észre sem veszi(tudom, mert sajnos tapasztaltam).Ami pedig titeket illet szerintem ne erõltessétek rá a pasizós dolgot, úgysem lesz képes normális párkapcsolatot kialakítani amíg nem teszi túl magát a történteken és ez teljesen érthetõ az õ helyzetében úgymond normális, hogy így áll a dologhoz.Minél hamarabb segítségre és környezetváltozásra lenne szüksége, max annyit tehettek még, hogy megpróbáljáto rávenni, hogy beszéljen nektek is a dologról, de ne erõszakoskodjatok, csak szépen nyugodtan.Mondjátok el, hogy nem fontos, csak ha akarja, nincs mit szégyellni ezen, és hátha jobb lesz neki, ha megnyílik elõttetek. 21N
Szerintem is pszichológus tudna csak rajta segíteni. Egy ilyen esetet nem könnyû feldolgozni, fõleg ha a családja sem érti meg. Ha így folytatja és nem segít rajta egy szakember akkor lehet hogy örökre egyedül marad és magányos lesz. Szörnyû trauma lehetett ez számára.
olyan nincs, hogy az orvosnak azt mondták tettek feljelentést, mert az orvosnak kell azonnal értesíteni a rendõrséget ez az elsõ ami sántít, a másik pedig , hogy ezt történt és a szülei nem tettek amúgy sem???egy 15éves kislány nem dönthet arról, hogy tesz-e vagy nem felejelentést....kérdezd meg mégegyszer a barátnõdet, hogy mi történt , mert ez ebben a formában biztos, hogy nem...mellesleg remélem is , hogy nem, csak figyelemfelkeltés
A pszichológus semmit nem tud segíteni, a pszichiáter meg PÉNZÉRT felírhat gyógyszereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A baráti „csapatunk” 16-20 éves korig terjed még tanulunk és a szüleink nyakán élõsködünk (nyári gyakorlaton alig fizetnek néhány 1000 ez kitörésre sehogy sem elég) ezért sajnos anyagilag nem nagyon tudjuk támogatni. Eddig bulikba meg táborokba hívtuk, de oda se jött el. Az egész ügy alapból úgy derült ki, hogy egyiknapról a másikra nem jött ki a szobájából. Ha mi mentünk el hozzá, akkor se beszélt nagyon csak azt mondta, hogy fáradt. Aztán 2-3 hét múlva volt egy öngyilkossági kísérlete. Pszichiátriára került és ott mondták, hogy ennek a gyanúja áll fent. Akkor akarta elvinni az anyukája orvoshoz, amibõl rettenetesen nagy hiszti lett (az apja végett még ezt sem akarta engedni) és végül is a nõvérének mondott el mindent. Egy magánorvoshoz vitte el, aki annyit tudott mondani, hogy már nem szûz. (ha nem talál friss nyomot az orvos nem tud mit csinálni). Persze terjedtek itt a faluban a „hírek” és érdekes, hogy a gyanúsított pasi másnap már le is lépett innen (és ahogy utólag kiderült több lánnyal is megcsinálta ezt, egyrõl tudunk, hogy feljelentést tett, de a pasi azt mondta a rendõröknek, hogy a lány beleegyezett ezek után dobták az ügyet a szennyesbe felháborító és hihetetlen, de ezt csinálják) A barátnõm apja sem hiszi el a mai napig a dolgokat és ezért is piszkálja elég sokat, de ismertem elõtte és utána is. Én biztos vagyok benne, hogy nem hazudik. Azóta teljesen ramaty állapotban van. (pl 20 évesen 35 kg). Az a baj, hogy hiába keresnénk pszichológust és hiába kérnénk idõpontot elmenni helyette nem tudunk. Elrángatni sem tudjuk és az nem hiányzik, hogy minket is megutáljon. Ezért is kérdeztem, hogy valahogy máshogy hogyan tudnánk segíteni. (1-2 éve amikor nálunk beittunk annyit tudtam belõle kiszedni, hogy elsõ dolga a forró zuhany volt és nem akart mást mint nyugodtan és békében elmenni=(meghalni) nem pedig idegen rendõröknek bizonyítgatni az igazát+ évekig még mesélni a dolgokat+ tudja jól hogy milyen az apja, meg ha lecsukták volna az illetõt 2 év múlva úgy is szabadon mászkálna és amúgy se lenne neki az már vigasz) A pasi családja (romák persze) a faluban, amikor látják vagy elõfordult már, hogy a buszon estek neki a barátnõmnek, hogy megdugatta magát aztán nem tudott róla otthon elszámolni és össze-vissza szidják. Azért a magyar rendõrség sem arról híres, hogy fellépjenek a kisebbség ellen (nem vagyok rasszista, de tény ami tény). Csak úgy rossz, hogy én is már évek óta együtt vagyok a barátommal és a társaságban mindenkinek van barátja õ meg egyedül van.

A barátnőm lánya (15 éves) 5 hetes terhes, de az anyja még nem tudja, mert nem meri elmondani. Mivel elvált az anyuka, odaadhatja a gyámhivatal az apának a lányát? És születhet egészségesen a gyerek?

Legjobb válasz: Nemtudom mennyire fejlett egy 15 éves lány,de valószinûleg ki tudja hordani a babát ha igy döntenek. Mindenképpen segitségre lesz szüksége,de ha az anyukája mellette áll nem hinném hogy a gyámhivatal elvehetné a babát.

Nemtudom mennyire fejlett egy 15 éves lány, de valószinûleg ki tudja hordani a babát ha igy döntenek. Mindenképpen segitségre lesz szüksége, de ha az anyukája mellette áll nem hinném hogy a gyámhivatal elvehetné a babát.
Az elsõt én irtam: Nem a babát hanem a lányt akartam irni!
Szia! Most 26 éves vok és 15. születésnapomon szültem a fiamat mindketten egészségesek vagyunk! emiatt ne aggodj. attol függ ki lesz a gyámja hogy az apa is 18év alatti-e?, mert ha nem akkor õ lesz az.viszont ha nem vállalja akkor a "nagymami" lesz a gyám.Nehéz helyzet de ha jo a kapcsolat az anyujával akkor meg lehet oldani mindent!!! sok sikert nektek:) !
Nehéz helyzet, az tény. Amennyiben az anya megengedi, hogy megtartsa a gyermeket a lány és annak õ lesz a gyámja, nem hiszem, hogy a bíróság átküldené a lányt az apjához a bébi meg maradna az anyánál, hiszen a lány és a baba egy család lesznek és nem szakíthatja szét épeszû ember. Másrészt viszont fontos tudniazt is, hogy azthiszem a törvényszerint a lány anyja rendelkezik a lány testével, olyan értelemben, hogy ha nem akarja hogy az a gyerek megszülessen abortuszra is kötelezheti a lányát, a 12.ik hétig. Tehát ha olyan az anya habitusa, de a lány szeretné a babát, akkor érdemes késõbb szólni, bár azthiszem az orvos már elõtte beszélhet az anyával, nálunk is ezt tette volna ha nem én szólok pedig 17, 5 voltam. De a legtöbb amit Te tehetsz, az az, hogy felvilágosítod a lányt, hogy mivel jár egy gyerek, nem csak aranyos és lehet vele babázni stb. Hanem komoly feladat egy életen át, ahol lesznek nagyon szép percek is és nagyon nehezek is. S természetesen még az eleén le kell tisztázni a kispapával is a játékszabályokat. Nem feltétlen kell össze kötni az életüket, sõtt ilyen fiatalon talán nem is érdemes, (mondjuk erre is ellen példa vagyok, mert mi azóta is jól megvagyunk), de mind az anyagiakból, mind a "nevelésbõl" ki kell vennie a részét. Sajnos a leendõ nagymama számára ha olyan volt az exférje tartogathat kellemetlen perceket az eset, hisz a férj jöhet azzal, hogy nem tudott vigyázni a rá bízott közös gyerekre, de szerintem ha nála van a lány ez akkor is bekövetkezik...
Nem adja oda a gyámhivatal semmiféleképpen az apának a lányt, miért adná oda?Ha van a családnak rendesen jövedelme, akkor nincs gond.Azért irom ezt, mert ha megszületik a baba, akkor a babának is a 15 éves lány édesanyja lesz a gyámja.Remélem érthetõ amit leírtam!Természetesen születhet egészséges gyermeke, már 12-13 évesen is szülnek egészséges babát!
Mielõbb el kéne mondani az anyukának mert most még talán lehet segíteni.Mindenképp tudnia kell róla.
szerintem az anyának azonnal el kell mondani a dolgot, hogy legyen idejük megbeszélni mi legyen a baba sorsa.szer.te is megtehetnéd, nem baj ha a gyerek megorrol.késõbb talán meg is köszöni, hogy nem egyedül kellett döntenie egy ennyire nehéz kérdésben.Az sem ártana ha a fiú szüleivel is leülnének beszélgetni , hiszen ehhez ketten kellettek.
az anyanak tudnia kell, mivel valoszinuleg alany meg iskolas ha egyaltalan az, igy a mamainak kell eltartania az uncsikat is, ami egy fizetesbol meglehetosen nehez.jo lenne ha az apuka is a kepbe kerulne mert mint irtak ha 18 folotti o a gyam, apasagit kell alairnia, ha nem akarja oket fizesse a gyerktartast mert szukseg lesz ra.es ha kevesebb 18nal az o szuleinek is joga van a gyamsaghoz, mert a koltsegeket is egyutt kell allniuk, ha mar a babat a kisfiuk csinalta, hiszen az o unokajuk is akkor is ha az apa nem akar veluk lenni.egyebkent a szulok beleegyezesevel szerintem ossze is hazasodhatnak, minden okuk megvan ra.es ha terhes orvosi vizsgalatokra van szuksege, azt pedig a szulo beleegyezes nelkul nem vegzik el.masreszt meg jobb elobb megmondani, mint kesobb mikor az anya csak a novekvo pocit latja.

15 évesen 13, 5 éves barátnőm van, nektek ennyi idősen volt barátnőtök, ha igen hány éves volt a lány?

Legjobb válasz: 15 vagyok, és még nem volt barátnõm, az ok egyszerû, még nem találtam meg az igazit, "bnõt" meg nem akarok mert mindenkinek csak azért van ennyi idõsen mert ez a trend, én meg pont leszarom.... remélem ez kielégítõ válasz volt....

15 vagyok, és még nem volt barátnõm, az ok egyszerû, még nem találtam meg az igazit, "bnõt" meg nem akarok mert mindenkinek csak azért van ennyi idõsen mert ez a trend, én meg pont leszarom.... remélem ez kielégítõ válasz volt....
18éves koromban volt egy 16éves, akivel 10 hónapig voltam együtt, majd lelépett külföldre családostul. Most 22évesen van 20éves, aki marad itthon remélem!
Úgyanmár... 16 éves vagyok, barátnõm 14, 9 hónapja vagyunk együtt, és nagyon szeretjük egymást, nincs semmi gondunk. Ja és én 15 õ meg 13 volt amikor összejöttünk. Ha igazán szeretitek egymást, akkor mi lehet a gond?:)
Nem gáz, az a másfél év, de az, hogy 13 évesen pasizik, az elég gáz. egy 13 éves az még KISLÁNY!!!!!
ugyan már, 8.-osként nem kezdeni szokták a "pasizást". 12 évesen is erre vannak hangolva, csak hát gyerekek és komolytalan az egész.
hát kicsit gáz hogy 13 évesen már pasizik, neked sem nagyon kéne csajoznod még, ha az én lányom lenne nem engedném neki
másfél év korkülönbség simán belefér még tiniként is. 3 év lenne már necces.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) )
A kérdező hozzászólása: és a te/ti véleményetek szerint ciki hogy 13ésfél éves barátnõm van?
14 év alatti lánnyal nem csinálhatsz semmi komolyat mert jön a rendõrbácsi.Szal képzelem milyen barátnõ lehet:küldesz neki sok levelet, meg adsz puszit az arcára ha névnapja van?
NEM GÁZ 19 ÉVES VAGYOK NYÁRI PÉNZEMBÖL VETEM EGY E36-OS BMW-T ÉS MOST A CSAJOM 16 ÉVES 2 ÉVE VAGYUNK EGYÜTT ÉS SOKAN AKARNAK ÖSZEJÖNI VELEM A KOCSI MIAAT DE ELKÜLDÖM ÕKET

FIUK! 13, 5 éves a barátnőm, én 15 vagyok . Járnátok ilyen korú lánnyal akit tényleg szeretnétek?

Legjobb válasz: Figyelj! Nem az a tényleges lényeg, hogy hány éves..(vagyis persze, nagy szerepe van, hisz 13 és fél évesen csak ne jöjjön össze egy 25 évessel..) de ha szeretitek egymást semmi akadálya!(: Nem a kor a lényeg, hanem az hogy SZERESD (:

Figyelj! Nem az a tényleges lényeg, hogy hány éves..(vagyis persze, nagy szerepe van, hisz 13 és fél évesen csak ne jöjjön össze egy 25 évessel..) de ha szeretitek egymást semmi akadálya!(: Nem a kor a lényeg, hanem az hogy SZERESD (:
13, 5 éves lánnyal oviba lehet csak járni!
ha tényleg nagyon szereted akkor szerintem nincs vele gond :) de vigyázz hogy mit csináltok mert mégis kicsi még :)
Ha elég érett lenne. Én is 15 vagyok, sajnos még a velem egykorú lányokat legtöbbjét se tartom érettenk. De nem olyan értelemben, hogy kapcsolatra készek, vannak akik már sokadik pasijukon vannak túl, piálnak, buliznak stb., de én nem erre gondolok érettség alatt.
A csaj fiatal, de te sem vagy idõs. Nincs köztetek két év sem. Arra azért tényleg vigyázz, hogy egy 13-14 éves lány még nagyon gyerek, és mivel te vagy az idõsebb (mondjuk még te is gyerek vagy, már ne is haragudj ;), vigyáznod kell rá. Remélem, nem az a célod, hogy minél elõbb ágynak döntsd, mert ahhoz 14 évesen még fiatal. (Alatta pedig büntetik is.) Szóval összegezve, nyugodtan járj vele. Tényleg nem sok az a másfél-két év.
a barátnõm is 14 nemtré 35/F
Bnõm 14 én 19 vok, dehát szeretem, ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat :) tényleg nagyon fontos nekem.
a szerelem nincs korhoz kötve :)
igen, miért ne?
Enyém most lesz csak 14, én nemrég töltöttem a 44-et. Szerintem sem a kor számít, az a fõ, hogy szeretjük egymást. :)
utolsó: ez most komoly? :D
Nekem volt egy 14 éves b nöm én 34 vagyok..
persze.. nem nagy külömbség
Mi a problémátok ezzel? Vannak még ilyen kapcsolatok: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/budapesten-kerte-meg-42-e.. Ez teljesen normális!

Szerintetek gáz ha egy 12 éves lány deszkázik? :DD 5 haverommal szoktam lenni de mindeki 13-15 éves és rajtam kívül csak egy lány van a "bandában" (aki a legjobb barátnőm is 1ben szóval tök jó) :D

Legjobb válasz: Ha megy a deszkázás akkor sztem nincs vele baj (én is deszkázok, imádom, mindíg baseballsapka van rajtam és normális ruhák, nem ilyen hohgy piros rózsaszín sárga hanem fekete szûrke kék zöld ilyenek) Ha szereted ne hagyd abba, és az is jó ha vannak fiú haverjaid, velük is tök jól meg lehet beszélni a dolgokat 13/L

Ha megy a deszkázás akkor sztem nincs vele baj (én is deszkázok, imádom, mindíg baseballsapka van rajtam és normális ruhák, nem ilyen hohgy piros rózsaszín sárga hanem fekete szûrke kék zöld ilyenek) Ha szereted ne hagyd abba, és az is jó ha vannak fiú haverjaid, velük is tök jól meg lehet beszélni a dolgokat 13/L
Nem gáz, de bennem azt az érzetet kelti-akinek nem inge nem veszi magára-hogy csak ezzel akarja felhívni magára a figyelmet. Meg korosztályotokban amúgy is marha nagy divat a gördeszkázás.
Egyáltalán nem gáz:D szerintem nagyon jó. én most kezdtem el deszkázni és fiúk is segítenek megtanulni normálisan pl trükköket meg ilyesmi. és nem azért csinálom h feltûnést keltsek, hanem szimplán azért, mert deszkázni király:D 14/L
Nem megy az ollie. :'( 14/L
nem az
13F

14-15 évesek! Barátnőm és én beszélgettünk már a szexről. De ő nem akar még, inkább várna 1-2 évet! Mi a véleményetek? 14, 5 /F

Legjobb válasz: Mindenképp várjatok, ez nem menõ hogy uh már nem vagyok szüz, megfelelõ pasi, megfelelõ idõ, megfelelõ hely :)

Mindenképp várjatok, ez nem menõ hogy uh már nem vagyok szüz, megfelelõ pasi, megfelelõ idõ, megfelelõ hely :)
azt, hogy legalább a csajnak van esze, ha már neked nincs :) ne beszéld rá arra, hogy ilyen fiatalon szexeljetek, hidd el ehhez nem elég a testi érettség, és ha rosszul sül el az kihat az egész késõbbi (szexuális)életére... szóval felejtsd el ezt még egy jó pár évre :) 19/L
Az, hogy üljetek még kicsit vissza a sulipadba. :)
Jobban teszi ha vár. Már elegünk van a "lehetek terhes" kezdetû kérdésekbõl.
Nem akarok hülyeséget mondani de ha érdekel titeket a téma akkor kezdjėtek vibrátorral. Ebben semmi rossz nincsen, fõ az egészség!! :)
szerintem is ésszerû ez a gondolkodásmód. ha szeretitek egymást, még vártok. én se feküdtem még le senkivel, mert úgy érzem még korai. szerintem ez teljesen normális, semmiképp ne hamarkodjátok el! egyébként legyetek sokáig együtt! :)
Végre egy épeszû normális gondolkodású barátnõ!
Ha nem àll rà készen ak, vàrjàl rà. majd ha mindketten akarjàtok ak, lesz csodàlatos a dolog!:)
Okos kislány a barátnõd!!
Én a barátnõd helyébe várnék még úgy 2-3 évet. Teljesen normális ha nem akarja . Ha meg igazán szereted akkor kitudod várni. :)
A kérdező hozzászólása: Félre értés ne essék még én se most akarok!
Ez a témakör nem 18 év felettieknek van?
A kérdező hozzászólása: Jó mondjuk még énse tervezem, csak körülbelül fél év múlva lehetne errõl szó? Én most leszek 15, õ pedig majd jövõre tavasszal!
vannak szabályok amiket be kéne tartani!
Azt, hogy van esze és vár még a szexel. :) Jól teszi.
Ha te sem akarod, akkor miért akarsz a csordaszellemmel tartani? Csak azért, mert ez a menõ, nem lesz jó!! A csajnak meg 14-15 évesen még elég fájdalmas lehet. L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!