Találatok a következő kifejezésre: A barátnőm 15 éves (97 db)

mi az a zoldpardon ? mit csinalnak ott az emberek ?
A kérdező hozzászólása: A Zöldpardon egy szórakozóhely, de ha nem is hallottál még róla, akkor minek írsz "választ"? Nem bunkó akartam lenni, csak nem értem a logikát...
A kérdező hozzászólása: A Zöldpardon egy szórakozóhely, de ha nem is hallottál még róla, akkor minek írsz "választ"? Nem bunkó akartam lenni, csak nem értem miért írtál...
Elvileg 18alatt csak szülõvel lehet menni (meg persze zöld kártyával)és ezt igazolni is kell... Habár multkor haverom apja bevitt mimdkettõnek szal nemnézik lyan szigorúan.

A barátnőmet 15 évesen megerőszakolták. Már 5 éve, de a barátnőm még mindig nem pasizik. A történtekről minimális szinten sem beszél, de tudjuk, hogy mikor ideges az miatt és mikor jut eszébe. Miben tudnánk neki segíteni?

A barátn?met 15 évesen meger?szakolták az apja 35 éves haverja. Feljelentést nem engedett tenni, orvosi vizsgálat után sem, a magánorvosnak azt mondták, hogy már megtették a feljelentést. Már 5 éve, de a barátn?m még mindig nem pasizik. Pedig egy csomó rendes srácnak bemutattuk már. Tavaly elkezdett járni egy általa választott sráccal, de 2 hónap után minden ok nélkül szakított vele, pedig jól el voltak és rendes fiú volt. A történtekr?l minimális szinten sem beszél. Nem jár el soha sehova, csak a macskáival foglalkozik. A családja egész érdekes. Amit pénzt keres azt lenyúlják. És nagyon sokszor cikizik és bántják még a történtekért (ha megtörtént akkor is az ? hibája stb.) Miben tudnánk neki segíteni? (pszichológus nem jöhet szóba fizetni se tudná és ha nekünk nem beszél róla egy idegennek pláne nem fog)

Legjobb válasz: Pedig erre nincs más megoldás, csak a pszichiáter. Ha bemegy kórházba/ klinikára, ott ingyenes az ellátás, nem muszáj magánorvoshoz menni. Ha nem segítenek rajta most, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, talán soha nem talál magának párt. Vigyétek el orvoshoz. Neki meglesznek a megfelelõ módszerei, hogy segítsen rajta.

Pedig erre nincs más megoldás, csak a pszichiáter. Ha bemegy kórházba/ klinikára, ott ingyenes az ellátás, nem muszáj magánorvoshoz menni. Ha nem segítenek rajta most, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, talán soha nem talál magának párt. Vigyétek el orvoshoz. Neki meglesznek a megfelelõ módszerei, hogy segítsen rajta.
Elsõnek adom a pontot.Muszáj orvos a történtek miatt.A stresszet talán egy kis levegõváltozás tudná enyhíteni.(tábor, wellness, külföld, belföldön valahol máshol)Már rég el kellett volna mennie pszichiáterhez.Poszttraumatikus stressznek hívják, ha jól tudom.Sajnálom a b.nõdet.:( Szerintem azért szakított vele, mert a srácnak több kellett, és a barátnõdnek nem tetszett\eszébe juttatta a történtek.Hogy lehetnek már ilyenek a szülei?:S
Rosszul gondolod.Egy idegennek hamarabb beszél, fõleg ha az az idegen egy pszichiáter.Minden nagyvárosban van ingyenes.Idõpontot kell kérni, és elmenni.Ha õ nem, akkor senki nem tud segíteni neki.Mert úgy látom egyedül nem birkózik meg vele.
Ez azért nem kerek pár helyen. Ahogy 18:34 is mondta, orvosnak kötelessége rendõrséghez fordulni. Ha elmész vérvizsgálatra, vagy nõgyógyászati vizsgálatra, mert ha már a GYANÚ is felmerült, hogy esetleg történt valami, orvosnak már ezt is jelentenie KELL. Viszont, ha ennyire foglalkoztok a barátnõddel, akkor miért nem rántjátok ki abból a családból? Mert az nem nagy segítség, hogy pasit kerestek neki. A családjától szabadítsátok meg, vegyétek rá, hogy költözzön el, stb. Támogassátok inkább így! És a pszichológus viszont kötelezõ. Nem mindegyik kerül hat számjegybe, sõt, van aki lényegében semmiért elvállalja.
ebben már csak orvos tudna segíteni.A pszichológus/pszichiáter nem csak pénzért dolgozik, ez tévhit.Egyébként elképesztõ, hogy ilyen a családja, szerintem minél hamarabb ki kellene kerülnie abból a környezetbõl mert biztos hogy nagyon-nagyon sokat rontanak az egyébként is rossz helyzetén.Ha ilyen a család az teljesen negatív irányba tudja befolyásolni az ember személyiségét úgy, hogy amikor benne van észre sem veszi(tudom, mert sajnos tapasztaltam).Ami pedig titeket illet szerintem ne erõltessétek rá a pasizós dolgot, úgysem lesz képes normális párkapcsolatot kialakítani amíg nem teszi túl magát a történteken és ez teljesen érthetõ az õ helyzetében úgymond normális, hogy így áll a dologhoz.Minél hamarabb segítségre és környezetváltozásra lenne szüksége, max annyit tehettek még, hogy megpróbáljáto rávenni, hogy beszéljen nektek is a dologról, de ne erõszakoskodjatok, csak szépen nyugodtan.Mondjátok el, hogy nem fontos, csak ha akarja, nincs mit szégyellni ezen, és hátha jobb lesz neki, ha megnyílik elõttetek. 21N
Szerintem is pszichológus tudna csak rajta segíteni. Egy ilyen esetet nem könnyû feldolgozni, fõleg ha a családja sem érti meg. Ha így folytatja és nem segít rajta egy szakember akkor lehet hogy örökre egyedül marad és magányos lesz. Szörnyû trauma lehetett ez számára.
olyan nincs, hogy az orvosnak azt mondták tettek feljelentést, mert az orvosnak kell azonnal értesíteni a rendõrséget ez az elsõ ami sántít, a másik pedig , hogy ezt történt és a szülei nem tettek amúgy sem???egy 15éves kislány nem dönthet arról, hogy tesz-e vagy nem felejelentést....kérdezd meg mégegyszer a barátnõdet, hogy mi történt , mert ez ebben a formában biztos, hogy nem...mellesleg remélem is , hogy nem, csak figyelemfelkeltés
A pszichológus semmit nem tud segíteni, a pszichiáter meg PÉNZÉRT felírhat gyógyszereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A baráti „csapatunk” 16-20 éves korig terjed még tanulunk és a szüleink nyakán élõsködünk (nyári gyakorlaton alig fizetnek néhány 1000 ez kitörésre sehogy sem elég) ezért sajnos anyagilag nem nagyon tudjuk támogatni. Eddig bulikba meg táborokba hívtuk, de oda se jött el. Az egész ügy alapból úgy derült ki, hogy egyiknapról a másikra nem jött ki a szobájából. Ha mi mentünk el hozzá, akkor se beszélt nagyon csak azt mondta, hogy fáradt. Aztán 2-3 hét múlva volt egy öngyilkossági kísérlete. Pszichiátriára került és ott mondták, hogy ennek a gyanúja áll fent. Akkor akarta elvinni az anyukája orvoshoz, amibõl rettenetesen nagy hiszti lett (az apja végett még ezt sem akarta engedni) és végül is a nõvérének mondott el mindent. Egy magánorvoshoz vitte el, aki annyit tudott mondani, hogy már nem szûz. (ha nem talál friss nyomot az orvos nem tud mit csinálni). Persze terjedtek itt a faluban a „hírek” és érdekes, hogy a gyanúsított pasi másnap már le is lépett innen (és ahogy utólag kiderült több lánnyal is megcsinálta ezt, egyrõl tudunk, hogy feljelentést tett, de a pasi azt mondta a rendõröknek, hogy a lány beleegyezett ezek után dobták az ügyet a szennyesbe felháborító és hihetetlen, de ezt csinálják) A barátnõm apja sem hiszi el a mai napig a dolgokat és ezért is piszkálja elég sokat, de ismertem elõtte és utána is. Én biztos vagyok benne, hogy nem hazudik. Azóta teljesen ramaty állapotban van. (pl 20 évesen 35 kg). Az a baj, hogy hiába keresnénk pszichológust és hiába kérnénk idõpontot elmenni helyette nem tudunk. Elrángatni sem tudjuk és az nem hiányzik, hogy minket is megutáljon. Ezért is kérdeztem, hogy valahogy máshogy hogyan tudnánk segíteni. (1-2 éve amikor nálunk beittunk annyit tudtam belõle kiszedni, hogy elsõ dolga a forró zuhany volt és nem akart mást mint nyugodtan és békében elmenni=(meghalni) nem pedig idegen rendõröknek bizonyítgatni az igazát+ évekig még mesélni a dolgokat+ tudja jól hogy milyen az apja, meg ha lecsukták volna az illetõt 2 év múlva úgy is szabadon mászkálna és amúgy se lenne neki az már vigasz) A pasi családja (romák persze) a faluban, amikor látják vagy elõfordult már, hogy a buszon estek neki a barátnõmnek, hogy megdugatta magát aztán nem tudott róla otthon elszámolni és össze-vissza szidják. Azért a magyar rendõrség sem arról híres, hogy fellépjenek a kisebbség ellen (nem vagyok rasszista, de tény ami tény). Csak úgy rossz, hogy én is már évek óta együtt vagyok a barátommal és a társaságban mindenkinek van barátja õ meg egyedül van.

21 éves biszexuális lány vagyok, a barátnőm 15 éves lány. Ez gáz? úgymond elítélendő dolog?

Tegyetek fel kérdéseket nyugodtan. De léccives írjatok válaszokat..véleményeket! 21/L

Legjobb válasz: Én nem ítélem el. Nem tudom, hallottál-e az ókori athéni szokásokról. Egyrészt a szerelem leggyakrabban az azonos nemûek között volt normális, ezen kívül az idõsebbeknek kamasz szerelmük volt. Mindkettõnek azért volt jó, mert a fiatal tanult az idõsebbtõl bölcsességet, filozófiát, átadta az élettapasztalatait, az idõsebbnek pedig ott volt egy ifjú tanítvány, társ, szeretõ. Azt hozzátenném, hogy általában nem volt anális szex, combszex, simogatás... Szóval aki elítéli, az azért ítéli el, mert korlátolt, ostoba, felbujtott, agymosott ember. Ha mégis elítélnélek, akkor csak azért ítélnélek el, ha kihasználnád a másik embert, de ez független nemtõl és kortól is. Amennyiben kölcsönösen elõnyös ez a kapcsolat, csak rajta. Sok sikert!!!

Én nem ítélem el. Nem tudom, hallottál-e az ókori athéni szokásokról. Egyrészt a szerelem leggyakrabban az azonos nemûek között volt normális, ezen kívül az idõsebbeknek kamasz szerelmük volt. Mindkettõnek azért volt jó, mert a fiatal tanult az idõsebbtõl bölcsességet, filozófiát, átadta az élettapasztalatait, az idõsebbnek pedig ott volt egy ifjú tanítvány, társ, szeretõ. Azt hozzátenném, hogy általában nem volt anális szex, combszex, simogatás... Szóval aki elítéli, az azért ítéli el, mert korlátolt, ostoba, felbujtott, agymosott ember. Ha mégis elítélnélek, akkor csak azért ítélnélek el, ha kihasználnád a másik embert, de ez független nemtõl és kortól is. Amennyiben kölcsönösen elõnyös ez a kapcsolat, csak rajta. Sok sikert!!!
Több dolog miatt is: 1: túl sok a korkülönbség, szerintem nálad valami error van, ha csak egy 15 évessel tudtál kapcsolatot létesíteni és vele vagy egy szellemi-lelki színvonalon. - ez gáz, de nem feltétlenül elítélendõ. 2: Akarva-akaratlanul kihasználhatod õt, emellett egy 15 éves lánynak még nincs teljesen kialakulva sem az én-képe, és sok minden... Ha legbelül õ nem teljesen leszbikus, akkor ezzel a kapcsolattal könnyen akadályt állíthatsz és tönkre teheted a normális szexuális fejlõdését. - ez már inkább elítélendõ dolog lehet 3.4...
Az én ízlésemnek kicsit fiatal hozzád, de még belefér.
Az a helyzet, hogy egy roppant korlátolt társadalomban élünk, ahol divat elítélni mindenféle másságot, legyen az faji, vallási vagy szexuális. Persze nem lehet általánosítani, de azért ez a jellemzõ, sajnos. Én személy szerint egyáltalán nem ítélem el sem a korkülönbség, sem az azonos nem miatt. Sõt, örülök neki, ha boldogok vagytok együtt. Ha te fiú lennél, akkor senkit sem izgatna a dolog, szerintem. Amikor 15 voltam, a barátom 23 volt... Hogy a törvény mit mond errõl, azt nem tudom. Mármint elvileg van egy korhatár, ami alatt nem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni, még ha bele is egyezik a kiskorú. 14 vagy 16 év ez a határ? Biztos van itt valaki, aki tudja. Szóval hajrá!
Szerintem nem gond! Fiú-lány esetben sem lenne az. :)
Én is 21 vagyok, nem vagyok biszex ugyan, de úgy érzem, közelebb állok a 15 éves korosztályhoz, mint a 21 évesekhez. Mármint nem viselkedem már úgy, mint 15 évesen, de a lényeg, hogy nem foglalkoztatnak a felnõttek szokásos problémái, jobban kijönnék egy 15 évessel. Persze ez csak én vagyok. A lényeg, hogy szerintem nem gáz.
Igen, kicsit fiatal, egy 15 éves lány még nem igazán tudja, h mit akar. De am sztem egyáltalán nem elítélendõ dolog, senkinek semmi köze hozzá.
elítélendõ, mert õ még kiskorú, te meg már nem. DE csak ezért.
az alaphelyzetbõl undorito hogy biszex vagy...ennyi idõsen ideje lenne eldönteni mi akarsz lenni ha lánynak születtél viseld el !!! undorodok a melegektöl és a lezbiktõl de te duplán gusztustalan vagy és a veled egyformán gondolkodók is. divatb**ik -.-
Öhmm...kedves kérdezö! Pont volt itt egy kérdés! Egy anya rakta fel, hogy a 15 éves lány, szerelmes a 25 éves tanárjába és vissza ugyan ez! De komolyan ketesd meg! Érdemes! Minden le van irva, hogy mit gondolnak erröl az emberek! Ezért azt ajánlom vigyázz! Egyébként azt 'birom' a leszbikben, hogy nem csak a sajáámtnemükhöz vonzodnak, hanem még pedofil hajlammal is birnak! Azt hiszem megyek kidobni a taccsot!:S
15 éves lány vagyok és most ismerkedek egy 20 éves lánnyal. A saját helyzetembõl kiindulva se gondolom h el kéne ítélni, de amint már írták mások is, szerintem ez mind a két fél számára elõnyös kapcsolat. Szívesen beszélgetnék amúgy errõl veled, szóval ha gondolod írj üzenetet. :D Sok sikert amúgy nektek, és remélem h sokáig fog tartani :D
Nem elítélendõ, ha jól bánsz vele és vigyázol rá. Én például egy 29 évesbe szerettem bele (16 vagyok), és tudtam hogy õrültség, de nem érdekelt. Az érzelmeknek nem állíthat akadályt a korkülönbség.
egyáltalán nem gaz és nem is ítélendo el! ha szeretitek egymást, akkor nem para. a többiekkel meg ne foglalkozz, ez nem is pedofília, az akkor lenne, ha 14 év alatt lenne a lány. Szerintem ha jó a kapcsolat egyáltalán nem számít a korkulonbseg!:) ;)

A barátnőmbe (15 éves) kerülhetett előnedv, mit csináljunk?

kb. 15-20 másodpercig lehettem benne, de többször is, nem mentem el, de kerülhetett belé el?nedv. A védekezésre figyeltünk, de "kipróbáltuk milyen nélküle". Mostmár tudom, hogy nem kellett volna.:( A mensije elég szabálytalan, már most is 2 hónapja késik, ezért a 72 órás nem zavarná meg mégjobban? A késés 99,999% h nem baba miatt van, már máskor is el?fordult neki. Mennyi az esélye, hogy teherbe esik? Vegyünk 72 órás tablettát?

Legjobb válasz: Ha nem mentél el benne, akkor nagyobb a akockázat, h 72 órásssal többet ártassz.

Ha nem mentél el benne, akkor nagyobb a akockázat, h 72 órásssal többet ártassz.
Nem tudom
vegyetek utónévkönyvet és válasszatok a babának nevet
Nincs más megoldás marad a 72 órás tabi. Mikor történt?
Hát figyelj biztos ami biztos, mert ha még be is zavarja az nem olyan nagy gond mintha a baba zavarná ba az egész életeteket, majd ráér akkor amikor felvagytok rá készülve(mert most a kérdés alapján arra jutottam h.még fiatalok vagytok)Tehát vegyetek tabit az a tuti.
72 órás tabi rengeteg hormont tartalmaz, ezért összezavarhatja a ciklust, de még mindig jobb, mint egy baba.
A kérdező hozzászólása: június 13, olyan 14-15 óra körül
Hát sajna ez elég necces!Nem szabad iet csinálni, a barátom is mondta h probáljuk ki, de õ ugy h menszes elõtt v után(vagy hogy mondta:D) mert akko nem tud megtermékenyülni a sperma!Nekünk is volt oan h kiszakadt a gumi és egybõl mentünk 72órás tabit venni, és azé kicsit parázztam meg minden akko s h beszedtem, és rendesen megjöt!:) De nagy hormon tartalma van:(, mindig rendesen védekezni kell!És hát még van 2 napotokrá h vegyetek 72 órás tabit!:(Azé sajnálak titeket, senkinek se jó egy ien!
A kérdező hozzászólása: Felhívtunk egy nõgyógyászt tegnap, aki azt mondta, hogy 99% hogy nem lesz terhes, de ott van az az 1%, ezért azt mondta, vegyünk 72 órást. Azt is mondta, hogy ez nem árt, sõt, talán jó is lesz mensijére. El is határoztuk, hogy akkor hétfõ reggel megyünk, de ma éjszaka megjött neki, úgyhogy ezt megúsztuk, és soha többé nem csinálok/lunk ilyet. A válaszokat nagyon köszönöm!
mitcsinált megmosta a hátát fürdés közben?
vagy kicserélte a pelenkáját kis korában?
Attól függ mit csinált vele.
Ha csak rávert a fenekére akkor semmit de ha pl fogdosta vagy ilyesmi akkor le is ültetik.
Kérdés mikor csinálta ésmit csinált? Az a gond, hogy általában csak akkor tudják a pedókat leültetni ha van róla konkrét bizonyíték pl látlelet. De ha a kiscsaj ezt valjja, a, de semmi nem utal erre (pl: az anyukája megerõsítése vagy ismerõsök elmondása) akkor is max a csajjal beszélget el 1-2 pszichológus, hogy valóban nem kamuzott-e, ezek után is max csak felfüggesztett börit kaphat. De ha egyszer oda bekerül, akkor könnyen nem jön ki, Magyarországon is elõszeretettel bánnak a sittesek a pedofilokkal és a gyerekmolesztálókkal.
A lány akar ellene tenni valamit? Ha beavatkozol, CSAK ROSSZABB lehet! Neked, és neki is. Ezt gondold át, és CSAK akkor avatkozz be, ha azt a lány kéri! Ammúgy pszichológus segítségét kérd, és ha lehet a lány beszélgessen el vele.
A kérdés az, hogy a barátnõd mennyi idõs volt amikor a kedves apa molesztálta/megerõszakolta vagy ahogy fogalmazol szexuálisan bántalmazta. Segítséget minden képp szükséges kérni egy ilyen dolog egy életre tönkre teheti az áldozatot. Ajánlom figyelmetekbe az: http://www.eszteralapitvany.hu/ itt minden kérdésre választ kaptok és jogi segítség nyújtást is kérhettek.

A barátnőm 15 éves és fogamzás gátlót használ akkor ez hosszú távon nem okozhat nála meddőséget nem? Azt tudom lehetnek mellékhatásai stb. De ennek kicsi a valószínűsége?

Legjobb válasz: nahát, az is egy felelõs nõgyógyász lehet, aki ezt felírja neki, vagy a szülõ, aki felíratja, nem a legjobb, és sok káros hatása lehet (tehát nem feltétlenül, az egyet nem értõk kedvéért)

nahát, az is egy felelõs nõgyógyász lehet, aki ezt felírja neki, vagy a szülõ, aki felíratja, nem a legjobb, és sok káros hatása lehet (tehát nem feltétlenül, az egyet nem értõk kedvéért)
De, okozhat. A kockázat annál nagyobb, minél fiatalabb korban kezdi el valaki. Fõleg akkor, ha rendszertelen, még nem beállt menstruációval vág bele a szedésbe.
a fogamzásgátló hosszadalmas szedése következtében sajnos sokaknál elõfordul meddõség, vagy nehézkes teherbe esés, 15 éves korban pedig egyáltalán nem ajánlott!
#6: igen, minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Egyes gyógyszereknek bizony meglehetõsen gyakoriak és veszélyesek ezen mellékhatásai. A fogamzásgátlók ilyenek. Tudom, manapság boldog-boldogtalan ezt hajszolja, lassan 13-14 évesen már szedik (ismertem olyat, aki 13 éves korától, persze titokban szedte), és valóban, az esetek nagy részében semmi maradandó, visszafordíthatatlan márosodást nem okoz. (Bár aztán ki tudja, hogy mondjuk ennek 20 év múlva milyen hosszú távú hatásai bukkannak fel?) A tágabb környezetemben csak 2 olyan ember van, akinek visszafordíthatatlan károsodást okozott a tabletta. Igen, ez tényleg nem olyan sok. De azért bõven elég ahhoz, hogy ne nevezzük elhanyagolhatónak.Mi van, ha mondjuk õ pont abba az 1-2%-ba esik bele, akinek végleg tönkreteszi az életét? Persze, kényelmes, mert nem kell gumi, igen... csak aztán mi van, ha ezzel mondjuk épp szétbarmolja a szervezetét? Nem fogja vígasztalni, hogy hát õ csak az az 1% volt. (1% komoly mellékhatások esetében messze nem elhanyagolható.) (Az jelentéktelenebb mellékhatásokat, elhízás, fejfájás, apróbb hormonális zavarok ne is említsük, ezek kifejezetten gyakoriak.) Ráadásul ugye minél fiatalabban szedi valaki, annál valószínûbb, hogy késõbb maradandó károsodást okoz. Én pasiként soha nem engedném a barátnõmnek, hogy ilyeneket szedjen.Kevesebb macera az a koton, mint hogy valami baja legyen. Mondom, az utólag nem fogja vígasztalni, hogy õ csak 1% volt... Igen, hasznos dolog lehet a fogamzásgátló, de nem kéne lassan már cukorka helyett is azt szedni. Elvileg ez felnõtt embereknek lett kitalálva, nem kívánt terhesség megakadályozására. Ennek ellenére sok felelõtlen orvos minden másra felírja, oké, ciklus beállítására, féligmeddig rendeltetésszerû használat, bár mondjuk egy tizenévesnél úgymond normális, ha nem teljesen pontosak a ciklusai, és nem biztos, hogy megéri a kockázatot. De hallottam már olyat, hogy menstruációs fájdalmakra azt írtak fel, sõt! itt gyk-n olvastam, hogy pattanásos bõrre. [facepalm] Mi lesz a kvöetkezõ? Fejfájásra ciánkapszulát? :D Végülis jó rá...
Mert szerinted az mi, hogy a fogamzásgátló által leállított peteérés (=ez a gyógyszer hatásmechanizmusa) egyeseknél nem indul újra a fogamzásgátló elhagyását követõen?
Csak tudod, az a nagyon kevés százalék egyáltalán nem nulla. De látom, téged sem az eszedért szretnek. Nagy vígasz lesz annak, akinek soha nem lehet gyereke, hogy hát igen, te csak az a véeltlen fél százalék vagy. Ettõl neki biztos, jobb lesz.
a fogamzásgátló NEM okoz meddõséget...
Annyira okosak vagytok, de tenyleg... Nekem is felirtak 16 evesen, mert rendszertelen volt a menstruaciom es nagyon rosszul is voltam az elso 2napon. Vagy beszedtem egy marek gyogyszert, vagy fogamzasgatlot. Ha annyira karos lenne es meddoseget okozna szerintem senkinek nem irnak fel, nem hogy ilyen fiatalkorban. En is rakerdeztem, hogy nincsenek-e karos hatasai es mondta a doki, hogy rengeteget fejlodtek a fogamzasgatlok es egyre kevesebb a mellekhatas illetve karos hatas. Minden gyogyszernek vannak mellekhatasai. Lassan 5eve szedek kisebb szunetekkel fogamzasgatlot es el sem hiztam, nem is vagyok szoros mint egy majom es semmi mas bajom nem lett tole. Mielott elkezdtek valakit oltogatni, hogy jaj de sok esze van, meg a szuloknek is meg stb elobb kerdezzetek meg, hogy miert szedi... De akkor is ha csak a vedekezes miatt szedi, legalabb vedekezik es nem fog olyan kerdeseket kiirni, hogy lehetek-e terhes ha gumi nelkul voltunk egyutt a baratommal.
Képzeld, azért írtam, hogy nem okoz meddõséget, mert nem okoz! Olvass utána, kérdezd meg a nõdokikat, aztán utána pontozgass le, te okos! Kevesebb az esélye annak, hogy meddõ lesz, mint hogy tabletta mellett terhes, pedig az sem sok... ezek tények, nem kell a gyerekeket ijesztegetni. Létezik olyan, hogy nem indul be a peteérés, igen, de ez nagyon kis százaléknál fordul elõ, és ott sem biztos, hogy a fogamzásgátló a ludas, van aki idõsebb korban hagyja csak abba, és már nem indul újra a szervezete...

A barátnőm 15 évesen terhes és a gyámhatóság elveteti?

19 éves vagyok és barátn?m terhes elveteti a gyámhatóság annak ellenére is ha én megtartanám és a szül? is és a lány is megakarja tartani?És a barátnöm védelembe van véve!

Legjobb válasz: A barátnõdnek nincsenek szülei? És ki a gyámja?

A barátnõdnek nincsenek szülei? És ki a gyámja?
"a szülõ is és a lány is megakarja tartani?És a barátnöm védelembe van véve!" Ennek többször nekiugrottam, de nem értem. Milyen szülõ akarja megtartani? A ti szüleitek? És kinek a "védelmébe" van véve a barátnõd? Ebbõl az írási stílusból én inkább arra következtetek, éretlenek vagytok még mind a ketten a gyermekneveléshez. Ha megtartjátok, sajnálom a babát.
Kövezzetek meg, pontozzatok le, de én nagyon sajnálnám azt a gyereket, ha megszületik. Lehet, hogy a másik lányból mérnök lett, de gondolom õt nem vették védelembe, aminek elég komoly oka kell legyen. Ilyen nagyszülõkre, akiknél már az is kérdéses, hogy a lányukat fel tudják-e nevelni, meg két felelõtlen kamasz szülõvel.... hát maradjunk annyiban, hogy senki se lesz mérnök ebbõl a történetbõl. Kérdezõ: a barátnõd miért van védelemben??? Ez fontos!
jezusom. 15 evesen gyereket???? nem normais
Fantasztikus, hogy milyen felelõsségteljesek vagytok......
Késõbb majd elveszik, mert nem bírjátok felnevelni.
Attól, hogy a barátnõd védelembe van véve, még nem a gyámügy hozza meg az õt érintõ döntéseket, hanem a szülei, amíg nem nagykorú. De kétszer gondoljátok meg, mert visszaadni már nem lehet. Éretlenek vagytok tényleg a gyerekvállaláshoz.
Ha a lány gondozói(szülei)is szeretnék megtartani, akkor nem veheti el tõletek senki.A barátnõdet ez esetben senki nem fogja megkérdezni, hogy mit akar, hiszen még gyerek, 18 éven aluli.Ha már megcsináltátok, helyes, hogy nem akarjátok megöletni, de remélem kicsit több felelõsségtudattal fogjátok õt gondozni, nevelni, és remélem a nagyszülõk is segítenek majd. Egy védõnõ
a védõnõvel értek egyet!
A gyámahtóság NEM vetetheti el. Amúgy is elmúlt 14, tehát az anyja sem vetetheti el. Legfejjebb rábírhatja az abortuszra, de ha a kislány nem hajlandó, SEMMIT nem tehetnek vele erõszakkal. Tartsa meg. Az én lányommal is ez történt, nem dõlt össze a világ. Mégis mérnök lett belõle.
Nem házasodhat 16 év alatt, akár terhes, akár nem és a házasságkötéstõl sem lesz felnõtt, de nem baj, te biztosan jobban tudod.
Terhesség esetén 15 évesen is házasodhat!!! Jogilag így lesz felnõtt.
kedves 17:16-os védõnõ, ekkora baromságot rég hallottam: a kislány korlátozottan cselekvõképes, tehát hozhat döntést, senki nem kényszerítheti abortuszra!!!!!!
Ha felelõsség teljesek lettek volna ez a kérdés szóba se jött volna! Már a gyámhatóság említése is arra utal hogy tojáshéj a fenekükön. 19 éves fiú tudja mi a védekezés, de úgy látszik szart rá és nem gondolt szegény lányra csak magára. Önzõség? Önzõség. Aki még azt is tudja mi lesz a tettei következménye és ennek ellenére mégis megcsinálja, az hol van még az apaságtól??? Amint szembesül azzal mit jelent egy kisbaba, ne félj gondolkodás nélkül lelép... [email protected] gondolkodj már, mi a dolga egy 15 éves lánynak! Az életrõl fogalma sincs, gyereknevelésre viszont teljesen alkalmatlan egy kislány!
Ez az önzõség, ugyanis az abortuszt akarja megúszni, nehogy saját magának rossz legyen. Bárki bármit mond ez van! Inkább millió bántó szó minthogy a gyereked azt mondja neked a jövõben: nem vagy jó anya!
Ennyi idõsen gyereket? Inkább örökbe kellene adni, rengeteg házaspár örülne, ha örökbe tudná fogadni..ilyen fiatalon tönkretenni életeket..hát nem tudom.
Ú, milyen lenne már a gyereknek. 15 évesen a 30 - at töltené be az anyja.
Utolsó: Persze, durva lenne, de annyira már nem meglepõ, life.hu-n most volt egy cikk, csaj 23 évesen lett nagymama (11 évesen lett terhes, a lánya meg 11 évesen szült...)
most már muszáj felelõsségteljesen döntenetek, bármi is lesz az, de egy életért feleltek! Véleményem szerint az ilyen szituációban a legjobb döntés, ha megszüli a lány a babát és örökbeadja szeretõ családnak. én is anya vagyok, tisztában vagyok vele, hogy ez egy borzasztó nehéz döntés! De a körülményeket nézve, kevés az esély arra, hogy boldog családként tudjátok felnevelni a babátokat. sajnálom!
Ha a lány gyámság alatt ál a nagyszülök véleménye nem igen számit, a gyereknek a lány képviselõje lesz a gyámja te mint az apa láthatási jogot fogsz kapni, se a lányt se a gyerek nem élhet veled mivel kiskorúak és nincs bíró aki 2 kiskorút egy 19 éves fiúra bizna. Nem veszik el a gyereket ha a lány gondoskodik róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de most tegyünk pontot végére én kérdeztem és nem kritikát kértem.Kritizálni könnyû a másikat!Elmondom hogy ha vége lenne ennek kapcsolatnak a gyerek fontos marad nekem.Én nem a lányokat váltogatom mint sok férfi nekem elég egy ki szeret.Lényegre térve mindenki mond mindent pontos választ szeretnék.Az anyja neveli a barátnõmet és õ mellettünk áll.És a barátnõm akarta gyereket magától nem kényszerítettem és nem azért mert babázni akarna!!!!Amit elszeretnénk érni az az lenne hogy össze költözünk és a gyerek erre nem indok!kérdéseim: 1.Szeretném ha én lennék a gyerekem gyámja lehetséges? 2.Ha külön albérletben lakok és eltartanám õket hozzám költözhetnének?Persze össze is házasodnánk. És az a barátnõm anyja mindenbe beleegyezik.
Lehetsz a gyermek gyámja, és ha a szülei megengedik akkor persze, hogy hozzád költözhet. Egyébként nekem az egyik ismerõsöm 17 évesen lett anyuka, a barátja akkor 19 volt. Feleségül ment a barátjához, ehhez persze kellett a szülei beleegyezése is, és õk is összeköltöztek albérletbe, azóta együtt nevelik a babájukat, aki már 3 éves múlt. Kitartást nektek, és remélem boldogok lesztek.:)
Nem értem ha a barátnöd védelembe van véve hogy lakhat az anyánál amúgy te mint az apa nem lehetsz a gyám mivel szülõ vagy, a gyámügy nem fogják támogatni hogy összeköltözetek, ha ök nem problémáznak összeköltözhetek de 19 évesen mibõl fogsz eltartani egy babát egy gyesen lévõ anyukát meg egy albérletet hát te tudod.
Jézusom! Ha megszülné milliószor több bántó szó érné, elhiheted!
Elõre sajnálom szegény kislányt, ha elveteti, mert amit a kórházba fog kapni az orvosoktól azt egy életre elteheti magának. Az a sok bántó szó......:(
És miután a lány fiatalkorú még téged is elõvehetnek.
Nem vehetik elõ, mert a lány elmúlt 14.
ti akarjátok megtartani? Akkor tartsátok meg. A védelembe vétel nem akadályoz, hogy megtartsátok a babát. Rengeteg szakellátásban lévõ 18 alatti lány is szül gyereket (sajnos)
Jogos az egyik elöttem válaszoló véleménye, majd késöbb veszik el, (ha már uncsi lesz a babázás)Egyébként egy gyámot is ki kell jelölni ilyen esetben, mert egy 15-16 éves lánynak nem adják ki a kórházból a gyereket.Ez az egész nem egy okos ötlet, akárki akármit ir.
A mai 15 évesek közel sem olyan felelõség teljesek, mint régebben! Meg lehet nézni hol vannak azok a gyerekek akiket tizenévesek szültek... Egy dolog hogy te megtartanád, de gondolj már a kislányra!!! Õ még nem anya, egy kislány aki még magával sincs tisztában!!
A gyám nyilván az apa lesz.
Ez tipikusan az az eset, amikor a szülõk hülyesége miatt a agyerek szív. A francnak kellett megdönteni azt a KISLÁNYT? Nem jó válasz, hogy azért mert szereted.Ha szereted, tudsz várni. Nem jó válasz, hogy azért mert felelõsségteljesek vagytok.Nem vagytok azok.Qrvára nem vagytok. És nem jó válasz, hogy azért mert õ is azt akarta.És akkor mi van? 15 évesen "játszanak" vele a hormonok, az nem azt jelenti, hogy nektek is játszadozni kell. És ha már ennyi eszetek volt, tudhattátok volna, hogy van óvszer, fogamzásgátló tabletta, pesszárium, mindenféle olyan dolog, amikrõl a nagy hévben megfeledkeztetek. Nekem is van egy kérdésem (-->Miért voltatok ilyen hülyék?), ha erre válaszolsz, én is válaszolok a tiédre!
Védelembe van véve: ez azt jelenti, hogy a lány szüleinek a szülõi jogait felfüggesztették, vagy megszüntették, ergo az mindegy, hogy õk mit akarnak, a gyámja dönt. Az, hogy te 19 éves vagy, nem jelenti azt, hogy te leszel a születendõ baba gyámja. Miután a szülõanya kiskorú, az õ törvényes képviselõje lesz a gyerek gyámja, még teljes jogú apai elismerõ nyilatkozatot sem tehetsz az õ beleegyezése nélkül. A gyereket a lány beleegyezése nélkül nem vetethetik el, mert már elmúlt 14, de jobb döntés lenne, mint megtartani.Gyereknek, gyerek, nem egy felelõsségteljes döntés. OFF: Egy ekkora lány játszott volna inkább játékbabaával, mint faxal....
Nem értem, miért kell õket bántani. A kérdésére választ kért, nem azt, hogy piszkáljátok!Szerintem van nekik most elég bajuk, és nem arra kiváncsi(ak), hogy ki hogy tudja õket b...sztatni. Kérdezõ!! Ha a lány gyámja is bele egyezett, hogy megtartsátok a babát akkor azt senki nem veheti el tõletek. Ki a gyámja a lánynak? Rokon, nagyszülõ???
Utolsó, õk nem megoldani akarják a problémát, hanem megúszni... 19 évesen lehetne annyi eszed hogy ne azt beszéld a kiscsajba hogy nekünk kell ez a gyerek, mert...! Ne légy önzõ, ne akard elrontani a jövõjét! Szinte biztos hogy nem lesz közös jövõtök, ugyanmár!
Ha elveszed a kislányt, mentesülsz a jogi felelõsségre vonás alól. Ha nem, liliomtiprásnak minõsül és börtönre számíthatsz.
Lássuk csak. 1.Variáció: Abortusz. A kislánynak lehet jövõje, tanulhat, dolgozhat, "élhet". Nem kell 15 évesen felnõnie, hogy aztán 30 évesen megbolonduljon és "élni" akarjon, a gyereket meg nyûgnek tekintse és jó esetben a nagyszülõre, rossz esetben meg az államra bízza. 2.Variáció: Megszüli a gyereket, akit segélybõl próbál majd felnevelni, munkát nem talál, mert se iskolai végzettsége, se tapasztalata - na meg "negatívumnak" ott a gyerek. Apuka elõbb utóbb lelép, mert nem hinnném, hogy egy 19 éves fiúnak élete álma ennyi idõsen apává válni.
15 évesen nem házasodhat, 16 évesen is csak gyámhivatali engedéllyel.
Javítsatok ki, ha tévedek, de mintha 18 év alatt gyes sem járna. Ha mégis, akkor azt nem a kiskorú anyuka, hanem a gyámja kapja.
max 15 évesen.nagyon korai.
Igen, korai. Az elõzõ generáció még 16 évesen is babázott és tologatta az autókat. Nem pedig kefélt. Szánalmas.
Igen.
21:56-nek: nem feltétlen van így! Lehet, hogy valaki 15 évesen lefekszik valakivel, mert szereti, majd miután szakítanak, évekig nem szeretkezik senkivel. Nem lehet elõítéletekkel élni! 22:55-nek: ezzel sem értek teljesen egyet, hisz sok anyuka van, aki már 18 éveszen szült.. Akkor is. Nagyon sok nõt ismerek, aki 40-es, 50-es éveiben jár, és a gyermekét 17-8 évesen hozta a világra. Így elég nehezen tudom elképzelni, hogy 16 évesen babáztak. Fõleg, hogy akkor még otthon is sokat kellett segíteniük, fõzni- takarítani, nem úgy, mint manapság...
Elõzõ vagyok, a második 22:25-nek és nem 55-nek szólt..
korai volt 15 évesen mindenki szidja a romákat, hogy korán kezdenek nemi életet, de a magyarok ugyanolyan korán kezdik kettõs mérce
elég nagy hülyeség hogy így lesznek a ribik azért mert korán elvesztette a szüzességét attól még nem kell ribancnak lennie.én 13 voltam.. és még se vagyok ribanc. 17 éves koromra.. még 2-vel feküdtem le.. az ribanc 2 naponta mással. így nem valószínû hogy õ is az lesz.. maximum egy sexmániás állat.. de az nem ugyan az. és nem korai.. ez fejben és szívben dõl el.. ha szereted akivel lefeküdtél akkor nem követtél el hibát..és fejben is kész voltál rá.. akkor nem tarthat vissza semmi. ez mindenkinél változó vki már 12 évesen vki meg 22 évesen ez tõled függ. és nem másoktól ne tõlünk kérj véleményt.. csak néz magadba.. ha megbántad.. akkor nem tudsz vele mit csinálni.. ha nem bántad meg akkor meg nincs probléma. remélem segítettem. 17/L
utolsó, én ezzel a 13-al nem dicsekednék.. :D
Aki szerint korai volt az nem olvasta Shakespeare-tõl a Romeo és Júliát :) Ott egy 13 éves lányt akarnak a szülei férjhez adni Paris-hoz, s neki veszi el szüzességét Rómeó. (ok bevallom én 15 éves vagyok de még nem csókolóztam :P) 15/f
"Igen, korai. Az elõzõ generáció még 16 évesen is babázott és tologatta az autókat. Nem pedig kefélt. Szánalmas." Milyen elõzõ generáció? :D Tisztázom, hogy régebben a lányokat 16 évesen férjhez adták, tehát akkor már nagyon nem babáztak. Aztán nagymamám korában kb. gumi hiányában ha valaki elakarta veszteni a szüzességét, számolnia kellett a terhességgel, tehát okos dolog volt a házasság, de mondjuk akkor tényleg 18 éves korra tolódott el. Persze nagymamám mindig meséli, hogy mennyit sírt hogy nem tanulhatott, hanem dolgoznia kellett. Nem hiszem hogy babázott. Ilyen mostani 40 évesek korosztályánál nem volt akkora csoda ha valaki 16 évesen már nem volt szûz. Most se az. Tehát pár száz éve, mikor 16 évesen már szültek, és babájuk lett, akkor babáztak esetleg. :)
A híradóban volt, hogy elsõsök seprû nyelet dugtak fel egy kiscsajnak.
szerintem nem korai manapság már 12 éves korban is el szokták veszíteni én például hallottam olyanról is hogy az óvodában két lányt és egy fiút (4 évesek voltak) orál szexen kaptak
"bmeg ne legyetek már ilyenek.. 15évesen vesztettem el. és? nem vagyok ribanc.." De az vagy kár tagadni. Olyan tág vagy, hogy harangozni lehet benned.
Rég várok valakire aki csak annyit mond HE
Miért fontos, hogy mi mit gondolunk? Ezek szerint te az gondolod, hogy korai volt és zavar. Ugyi?
szerintem még korai 15 évesen szexelni.
sztem kicsit... bár nekem van barátnõm aki 13 évesen vesztette el és azért mert teljesen szerelmes volt. de sztem azért ez kicsit akkor is korai. L/16
..... rég nem vagyok más én csak a szived tükre...... vagy valami ilyesmi xD
a pasik mindig ilyenek. sérti az önbecslésüket, ha volt elõttük valaki a csajban.
Ribanc.
bmeg ne legyetek már ilyenek.. 15évesen vesztettem el. és? nem vagyok ribanc..
ja, sztem korai.. igy lesznek a ribik :DD
nem volt korai, énis most fogok lefeküdni a barátnõmmel(én 15 f, õ 15 l)

17 éves vagyok a barátnöm 15 és ugy tervezük h együt maradunk örökre szerintetek igaz? és egymás szüzeségét vetük el

Legjobb válasz: Édi. Azért 17-15 évesen szerintem kicsit meredek egy életre tervezni, de én drukkolok. :D

Édi. Azért 17-15 évesen szerintem kicsit meredek egy életre tervezni, de én drukkolok. :D
Te és a barátnõd is egy barom. És összesen két barom vagytok. Egymásra találtatok gratula
Ne legyetek már ilyen pesszimisták, persze hogy lehet, ha teherbe ejtette a lányt. Erõs kötelék az...
igen, szerintem szerintem igaz, hogy így tervezitek... :D
LOL. Tervezgessétek inkább azt, hogy melyikõtöknél ültök le nyelvtanozni. Kegyetlenül rádfér.
Szerintem nem igaz.. pár év és szétmentek. Csak logikusan kéne nézni, persze lehetséges, de arra igen kicsi az esély. De azért hajrá. :D
17éves vagy de még a 8általános sincs meg úgy látom.. És nem nem igaz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: te meg kiszophatod a faszomat ;)
Mi a párommal így voltunk, csak mi 17 voltunk mindketten és ma a férjem.24/L
Bármi lehet, lottót is nyerhetsz, csak nincs sok esélyed. Valószínû szét fogtok menni.
Mi nem tudhatjuk hogy igaz-e :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!