Találatok a következő kifejezésre: A bal van egy csomó már (5 db)

A bal mellbimbómnál van egy csomó már sok éve, most 21 vagyok. El fog múlni?

Azt olvastam, hogy ez gyakori és nincs vele semmi baj, és majd el fog múlni id?vel, de már 21 férfi vagyok és még nem t?nt el. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia, Kívül vagy belül van??? Bármelyik, ne olvasgass, hanem orvoshoz menj, õk értenek hozzá.

Szia, Kívül vagy belül van??? Bármelyik, ne olvasgass, hanem orvoshoz menj, õk értenek hozzá.
A háziorvos biztosan segíteni fog. Kérj mammográfiai szûrést. Ez olyan mint egy röntgen felvétel, nem kell félni tõle.Itt a neten rákereshetsz. Ne várj vele, mert nem fog elmúlani, sõt nég rosszabbul is végzõdhet a dolog.
Szerintem a háziorvosnak mutasd meg, õ majd eldönti, hogy bõrgyógyászatra, vagy hova küld tovább, ha szükséges.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy el kellene mennem.. De mégis milyen orvos foglalkozik ilyesmivel?
menjél orvoshoz mert legrosszab esetben lehet hogy valami daganat féleség( ne gondolj egybõl rosszra)
Ne haragudj, nem néztem az alkategóriát. :$ Mindenképp jó lenne orvosnak megmutatnod, lehet, hogy csak ún. zsírcsomó, és ha nem okoz problémát, nem növekszik, akkor nincs vele semmi tennivaló.
A kérdező hozzászólása: Fiú lévén nincs nõgyógyászom
A nõgyógyászod mit mondott???
A kérdező hozzászólása: Belül
Azért nem szabad vele várni, mert minden jóindulatú csomó valamitõl beindulhat sok év után. Amúgy sincs helye ott egy csomónak, bármilyen ki kell vetetni.

A bal mellemben van egy kis csomó. Tegnap fájt, de ma már kevésbé. Igazából ma vettem észre, hogy ott van az a kis csomó.14 éves vagyok és kicsit félek, mert nem tudom mitől van ez:/ Mi ez? Mit csináljak? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.

Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.
tini korban amikor nõ a mell nagyon gyakori. Annó nekem is volt mindkettõben.
Szia! Azonnal orvos, õ majd megállapítja, hogy zsírcsomó, vagy komolyabb. Elküld mammográfiai vizsgálatra, nem fáj és tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Még egy valami valamikor volt egy kis sárga valami a melltartómban De mostanában már nincs. Ez micsoda?
Nem fogja elküldeni mammográfiára 14 évesen. Eleve elötte uh van még ha kell is ilyen vizsgálat. Kérdezõ az a sárga dolog nem tudom mi lehet azt érdemes lenne megkérdezni, na meg akkor egy uttal megkérdzheted ezt a csomót is de az tuti hogy hormonális korodból adódóan.
14 éves korban SZINTE elképzelhetetlen a rák. Arról ne is beszéljünk, ha már fájna akkor annak már régóta lennének más tünetei is.

Nagyon összezuhantam! Már régóta van egy nagyobb összenyomható csomó a bal herém felett, 2 éve kb. Fürdéskor olyan mint ha tiszta eres lenne a bal herém és teljesen megereszkedik. Mostanában a jobb lágyékomba/combomnál is érzek fura fájdalmat?

Mostanában a csuklóm is fáj ritkán és nem er?sen,egyb?l csontáttétre gondolok. Tegyük hozzá,hogy elég régóta hipochonder vagyok,de most tényleg nagyon beijedtem és

Legjobb válasz: 2 éve ülsz a seggeden és szenvedsz? Ne haragudj, de ehhez csak gratulálni tudok. Ha bajod van, akkor orvoshoz kell menni, nem ülni 2 évig és várni, hogy biztosan olyan stádiumban legyen a dolog, hogy már semmit ne tudjanak vele kezdeni. Egyébként jó eséllyel szimplán herevisszértágulatod van (varicocele - keress rá neten a képek között)

2 éve ülsz a seggeden és szenvedsz? Ne haragudj, de ehhez csak gratulálni tudok. Ha bajod van, akkor orvoshoz kell menni, nem ülni 2 évig és várni, hogy biztosan olyan stádiumban legyen a dolog, hogy már semmit ne tudjanak vele kezdeni. Egyébként jó eséllyel szimplán herevisszértágulatod van (varicocele - keress rá neten a képek között)
Az a kis csomó a mellékheréd, de hogy megnyugodj, menj orvoshoz.
2 év alatt hererákban már rég meghaltál volna, nem kell aggódni. Azért tudod összenyomni, mert ahogy elõttem is írták, herevisszér-tágulatod van. 15 perces mûtét, semmi komoly. Hosszú távon meddõséget okozhat.
A kérdező hozzászólása: tudom.hogy felelötlensèg volt eddig várni , de csütörtökön elmegyek
amúgy tényleg lehet a mellékheréd is... de amúgy nekem is fáj ha nyomkodom...
Lehet here visszértágulat is. Kiveszik a beteg eret és kész.Az utódok miatt menj el minél elõbb, nehogy nemzõképtelen legyél.
A kérdező hozzászólása: meg azt vettem észre, hogy reggel mikor felkelek semmi elváltozást nem érzek rajta teljesen egyforma mind a kettõ és fájni se fáj , de ahogy felállok vagy a nap vége fele igen. Köszönöm a válaszokat és holnap megyek az urulógushoz.


Nem merek elmenni urulógiára pedig már nagyon el kéne. Elég régóta van egy fél here nagyságú csomó a bal herém mellett ami olyan mintha ilyen giliszták lennének összegabalyodva benne és lenyúl egészen a herém aljáig?

Magán a heréken elváltozást nem észleltem, talán mintha jobb oldalt a mellékherém kicsit keményebb lenne. Annyiszor próbáltam már rávenni magam,de sose jön össze és nem jutok el az orvoshoz ,pedig el akarok menni. Attól félek,hogy kiderül,hogy hererákom van. Hogy vegyem rá magam és szerintetek mi lehet ez? 21F

Legjobb válasz: Visszér. Arra nem gondoltál még, ha esetleg rákos lennél (ez alapján nem valószínû, de ha most azt mondják hogy semmi bajod, akkor úgysem mész el), akkor csak rontaná az életben maradás esélyét a halogatás? Rengeteg olyan kis egészségügyi probléma van, amit a minél elõbbi orvosi szemle és kezelés megoldana egyszerû módon is. Helyette viszont elbagatellizálják a dolgot, vagy halogatják amíg súlyosabbra nem fordul át, hogy utána már szükség legyen akár azonnali vagy komolyabb beavatkozásra is. Miközben már hetekkel-hónapokkal túl lennél a dolgon akkor, ha elmentél volna amikor tapasztalsz változást.

Visszér. Arra nem gondoltál még, ha esetleg rákos lennél (ez alapján nem valószínû, de ha most azt mondják hogy semmi bajod, akkor úgysem mész el), akkor csak rontaná az életben maradás esélyét a halogatás? Rengeteg olyan kis egészségügyi probléma van, amit a minél elõbbi orvosi szemle és kezelés megoldana egyszerû módon is. Helyette viszont elbagatellizálják a dolgot, vagy halogatják amíg súlyosabbra nem fordul át, hogy utána már szükség legyen akár azonnali vagy komolyabb beavatkozásra is. Miközben már hetekkel-hónapokkal túl lennél a dolgon akkor, ha elmentél volna amikor tapasztalsz változást.
Észrevette volna, igen. Ha valami gyanús neki elküld ultrahangra.
A kérdező hozzászólása: Tudom , hogy el kéne mennem..már annyiszor elindultam de mindig visszafordultam, nem szégyenlõs vagyok, csak egyszerûen visszatart a félelem a hereráktól.
Ezek alapján rajtad itt senki nem fog tudni segíteni, mert az elhatározás benned kell hogy létrejöjjön. Más szemszögbõl: azzal, hogy nem veszel tudomást dolgokról, nem teszi õket meg nem történt dolgoknak, vagy nem létezõnek. A probléma adott, valós, és egyes esetekben csak rosszabb lesz, ha figyelmen kívül hagyod. Ettõl többet nem lehet mondani, és látszólag nincs is értelme. Ha nem mész el, akkor viszont éld úgy a napjaidat, hogy kizárod a dolgot, mert így még tudat alatt is stresszeled magad feleslegesen, ami csak több egészségügyi problémát generál.
"Tudom , hogy el kéne mennem..már annyiszor elindultam de mindig visszafordultam, nem szégyenlõs vagyok, csak egyszerûen visszatart a félelem a hereráktól." Ha hererák lenne, ezzel a mentalitással ítélnéd magad halálra. Tudom, nekem sajnos volt...
A kérdező hozzászólása: neked milyen tuneteid voltak?
Nekem nagyon kevés tünetem volt. Derékfájás, de nem erõs és nem is rendszeres, lent a gerincvégnél. És a bal herém keményebb lett egy kicsivel, mint a másik. Ennyi volt. Elhúztam jó darabig és utána hirtelen megdagadt a golyóm jó nagyra. Akkor mentem orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Reggel kipattantam az ágyból és elmentem urulógushoz. Herevisszér tágulatot állapított meg, áttapogatott de én úgy éreztem nem alaposan. Rá is kérdeztem azt mondta nyugodjak meg nincs hererákom. Tapintással észrevette volna?
A kérdező hozzászólása: Ultrahangra elküldött és mondta, hogy utánna majd megbeszéljük a többit, július 23.-ra kaptam idõpontot.

32 hetesen egy csomót érzek a bal mellemben, érez ilyet más is, vagy baj lehet? Előtejem már van, összefügghet vele?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy összefügg vele, szerintem ha mész dokihoz, említsd meg ne, biztos, ami biztos, nehogy valamimás legyen...

Nem biztos, hogy összefügg vele, szerintem ha mész dokihoz, említsd meg ne, biztos, ami biztos, nehogy valamimás legyen...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!