Találatok a következő kifejezésre: A bal van (1318 db)

Ma nagyon fájt a bal petefészkem és pont a balban van egy 20mm es tüsző. Ez a 14. ez peteérés vagy cyta lesz?

a dokim péntreken modta hogy 20mm es tüszöm van ami 48 orán belül kilöködik.de ma reggel nagyon fájt a petefészkem és kés?bb elis mulét de még mindig nincs nyálkám. max ma kelene peteérésemnek lennie de még nemvolt mert se nyálka és reggel pont a bal petefészkem féjt. a dokim nemadott tüszörepeszt? szurit mert nekem mindig kitud jönni magátol. clostit szedtem. lehet cysta lesz bel?le azért fájt vagy ez normális?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Én nem szedtem soha semmilyen peteérést serkentõt, spontán volt mindig peteérés-tüszõrepedés, de olyankor annyira begörcsöltem néha, hogy "kutyább" volt mint a menstruációs fájdalom. Nyálka meg nem mindenkinek kíséri a tüszõrepedést. Szerintem azt érezted.

Teljesen normális. Én nem szedtem soha semmilyen peteérést serkentõt, spontán volt mindig peteérés-tüszõrepedés, de olyankor annyira begörcsöltem néha, hogy "kutyább" volt mint a menstruációs fájdalom. Nyálka meg nem mindenkinek kíséri a tüszõrepedést. Szerintem azt érezted.
Ha te sem és a doki sem tudja, akkor szerinted ki lehet ennek megmondhatója?
A kérdező hozzászólása: én csak azoktol kérdem akik már éreztek ilyet és tudnak valami ujat mondani.
Szia! Ezzel én is így voltam, amkor nem szedtem a fog.gátlót. Elsõ hónapban , amikor abbahagytam olyan fájdalmaim voltak, hogy elmentem az orvoshoz, azt hittem kiszakad a petefészkem . Aztán mondta, hogy ez egy peteérési folyamat, jó kis tüszõrepedés és hasonlók. Persze mivel elõtte jó régóta szedtem a gyógyszert nem voltam ezekhez a fájdalmakhoz hozzászokva. Ezerszer erõsebb volt , mint menstruációkor. De szerncsére már a gyógyszer abbahagyása után egybõl volt peteérésem minden riogatás ellenére :) .Amikor megjött meg szinte semmi fájdalmam nem volt.Szóval tudom milyen ez a fájdalom. Én majd egy hétig kínlódtam vele. De szedhetsz rá fájdalomcsillapítót, ha nagyon fáj.

Mi az a rockszám a Harry Potter és a tűz serlegében amikor a bál van?

Legjobb válasz: Do The Hippogriff az elõadó pedig Draco and the Malfoys (nem véletlen :))

Do The Hippogriff az elõadó pedig Draco and the Malfoys (nem véletlen :) )
Valójában az elõadó The Weird Sisters, amit a film miatt szedtek össze. A tagok: Jarvis Cocker (Pulp) - vocals Jonny Greenwood (Radiohead) - lead guitar Jason Buckle (All Seeing I) - rhythm guitar Steve Mackey (Pulp) - bass Steve Claydon (Add N to (X)) - keyboards Phil Selway (Radiohead) - drums
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nagyon alapos volt utolsó. Amúgy meg szerintem nagyon jó szám. Meg a Magic Works is =)
Az elsõ válasz tök hülyeség, a DatM nem játszik ilyen zenét...

Jobb mellem feszes, 100-120g-t kiszopizik belőle a kéthetes lányom, a bal puha, abból 60-70-et. Utána még le is fejem, de az pár napja be sem keményedik a bal. Miért van ez, valamint mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.

Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.
Nalam is a bal termelt kevesebbett.Gyakrabban kezdtem belole szoptatni es meg a masik cicit is lekorozte.Mivel a bal mellem befelefordulo, lapos, nem szerettem belole szoptatni .Ezert 7 hosan elvalsztottam ebbol a cicibol.Azota 1-bol szopizik.
A kérdező hozzászólása: Bõven iszok folyadékot és eszek is! Ezért sem értem. Vagy már beállhatott a kereslet-kínálat? Szüléstõl van tejem azaz 2 és fél hete pontosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megijedtem, hisz még picik vagyunk és ragaszkodom az anyatejhez.Kipróbálom a More Milk-et, hátha .... Bár a 60 sem kevés, de eddig nyomta a 100-at 4 óránként.

A nagynénén tüdő ct-jén az van írva hogy több tumoros góc látható a bal lebenyen! Ez mit jelent?

Legjobb válasz: A bal lebenyén több tumor van. (Bal lebeny= bal oldali tüdõ)

A bal lebenyén több tumor van. (Bal lebeny= bal oldali tüdõ)
A kérdező hozzászólása: Azt tudom a tumoros góc mit jelent?Amugy köszi a választ!
Valószínûleg azt, hogy daganatai vannak.

Van jelentősége hogy a bal kezét, bal lábát kapja be előszőr és szivesebben fordul a bal oldalára a baba?

Esetleg bal kezes lesz? Vagy teljesen véletlen?

Legjobb válasz: Jelek lehetnek, amibõl gondolhatod, hogy bal kezes lesz, de semmi sem biztos. Ha nagyobb rész a bal kezével végez mindent... azzal fog, azzal eszik, azzal fogja meg a ceruzát ha adsz neki, akkor nagy valószínûséggel bal kezes lesz. Nem írtad, hogy mennyi idõs a babád, de még az elsõ évben nem nagyon lehet eldönteni, sõt még változhat is.

Jelek lehetnek, amibõl gondolhatod, hogy bal kezes lesz, de semmi sem biztos. Ha nagyobb rész a bal kezével végez mindent... azzal fog, azzal eszik, azzal fogja meg a ceruzát ha adsz neki, akkor nagy valószínûséggel bal kezes lesz. Nem írtad, hogy mennyi idõs a babád, de még az elsõ évben nem nagyon lehet eldönteni, sõt még változhat is.

Fizika Egy 2m hosszú, 10kg tömegű, vízszintes rúd két végén van alátámasztva. A rúdra a bal oldali végétől 0, 5m távolságra elhanyagolható tömegű fonállal egy 10kg tömegű testet akasztunk. Mekkora erő vel nyomja a rúd két vége az alátámasztást?

[(ha valaki tudja levezetné?)csináltunk ilyet órán de valahogy akkor se megy és van ezen kívül 6 feladat ami szintén nem megy 20-ból]

Legjobb válasz: A lényeg az ilyen feladatoknál az, hogy nem csak az erõk eredõje nulla, hanem a forgatónyomaték bármely pontból nézve is nulla. Egyszerûbb feladat: Csak a 2 m hosszú 10 kg tömegû rúd van a két végén alátámasztva. A G=100 N súlyerõ a rúd tömegközéppontján hat, ez 1 méterre van mindkét alátámasztástól. Hat még az alátámasztásoknál is a testre tartóerõ, Fbal és Fjobb. Ezek összege 100 N kell legyen. Mondjuk a jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: Az erõkarok 1 illetve 2 m hossæúak: M = G·1m + Fbal·2m = 0 Vagyis Fbal 50 N lesz és felfelé mutat. Ha a bal oldali pontra mint forgástengelyre is felírnánk a forgatónyomatékot, Fjobb = 50 N jönne ki ott is. A két tartóerõ összege 100N, egyensúlyt tart a súlyerõvel. Most a te feladatod: A bal oldaltól 0,5 méterre hat még F=100 N erõ. A bal alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: F·0,5m + G·1m + Fjobb·2m = 0 Fjobb = -(50 Nm + 100 Nm)/2m Fjobb = -75N, vagyis 75N felfelé. A bal oldali alátámasztásnál e szerint 125 N tartóerõnek kell lennie, mert a két tartóerõ összege 100N+100N=200 N kell legyen. De kiszámolhatjuk azt is a forgatónyomatékból is: A jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomaték: F·1,5m + G·1m + Fbal·2m = 0 Fbal = -(150 Nm + 100 Nm)/2m Fbal = 125 N felfelé

A lényeg az ilyen feladatoknál az, hogy nem csak az erõk eredõje nulla, hanem a forgatónyomaték bármely pontból nézve is nulla. Egyszerûbb feladat: Csak a 2 m hosszú 10 kg tömegû rúd van a két végén alátámasztva. A G=100 N súlyerõ a rúd tömegközéppontján hat, ez 1 méterre van mindkét alátámasztástól. Hat még az alátámasztásoknál is a testre tartóerõ, Fbal és Fjobb. Ezek összege 100 N kell legyen. Mondjuk a jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: Az erõkarok 1 illetve 2 m hossæúak: M = G·1m + Fbal·2m = 0 Vagyis Fbal 50 N lesz és felfelé mutat. Ha a bal oldali pontra mint forgástengelyre is felírnánk a forgatónyomatékot, Fjobb = 50 N jönne ki ott is. A két tartóerõ összege 100N, egyensúlyt tart a súlyerõvel. Most a te feladatod: A bal oldaltól 0, 5 méterre hat még F=100 N erõ. A bal alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: F·0, 5m + G·1m + Fjobb·2m = 0 Fjobb = -(50 Nm + 100 Nm)/2m Fjobb = -75N, vagyis 75N felfelé. A bal oldali alátámasztásnál e szerint 125 N tartóerõnek kell lennie, mert a két tartóerõ összege 100N+100N=200 N kell legyen. De kiszámolhatjuk azt is a forgatónyomatékból is: A jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomaték: F·1, 5m + G·1m + Fbal·2m = 0 Fbal = -(150 Nm + 100 Nm)/2m Fbal = 125 N felfelé
A rúd egyik végére fel kell írni egy nyomatéki egyensúlyi egyenletet. Bal végre: 0, 5m*10kg*9, 81m/s^2+10kg*9, 81m/s^2*1m-2m*Fjobb=0, ebbõl Fjobb=73, 575N A 0, 5m*10kg*9, 81m/s^2 a felakasztott súly nyomatéka. A rúdé 10kg*9, 81m/s^2*1m. A rúd tömegét a rúd súlypontjában lehet figyelembe venni reakcióerõk meghatározásához. Egy vetületi egyenletbõl: Fbal=10kg*9, 81m/s^2+10kg*9, 81m/s^2-Fjobb=122, 625N
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszokat :)

Lehet hogy ez hülye kérdés de miért vannak pc-n az ikonok mindig a bal oldalon. Úgyértem amióta Windows 95-ös asztal elrendéz van azóta mindig így van. Miért az a természetes hogy bal oldalon vannak és az fura ha jobb oldalon vannak az ikonok?

Legjobb válasz: Automatikus elrendezés tényleg balra rendez de ez természetes az írásunkból fakad balról jobbra de nem törvényszerû.Nekem összevissza vannak az ikonjaim kupacokba rendezve.Kinõttem a helyet ezért felraktam egy 360 fokos asztalt így nincs zsúfoltság,a ritkán használt ikonokat nem is látom csak ha görgetek.

Automatikus elrendezés tényleg balra rendez de ez természetes az írásunkból fakad balról jobbra de nem törvényszerû.Nekem összevissza vannak az ikonjaim kupacokba rendezve.Kinõttem a helyet ezért felraktam egy 360 fokos asztalt így nincs zsúfoltság, a ritkán használt ikonokat nem is látom csak ha görgetek.
A kérdező hozzászólása: 360°-os asztal?Az meg milyen?Tudsz valami videót küldeni róla.Meg esetleg tudnál adni egy linket a letöltéshez ha tetszik.Win 7-en egyáltalán mûködik?

Adott 2, azaz kettő kanyarodósáv balra. A bal oldaliból csak balra a jobb oldaliból balra és egyenesen lehet továbbmenni. Miért akarnak sokan a belső sávból egyenesen menni? Ráadásul direkt, sorozatosan. Miért van ez? Miért ennyire bunkók az emberek?

Legjobb válasz: Azaz a legbelsõ sávból akarnak egyenesen menni? Én már azt bírom, hogy a középsõ (bal és egyenes) sávból jellemzõen egyenesen mennek, a jobb szélsõ (csak egyenes) meg tök üres. Nagyon sötétek az emberek, meg kell vallani.

Azaz a legbelsõ sávból akarnak egyenesen menni? Én már azt bírom, hogy a középsõ (bal és egyenes) sávból jellemzõen egyenesen mennek, a jobb szélsõ (csak egyenes) meg tök üres. Nagyon sötétek az emberek, meg kell vallani.

1-2 nap múlva (nem) kéne megjönnie. 1 hete nagyon érzem a bal oldalamat (petefészkemet), a bal mellem jobban meg van duzzadva. Ez miért van?

Legjobb válasz: Furcsa hogy a petefészkednél érzel egy kis feszülést. Nem lehet hogy a méhed jobb részén? ;-) A bal mellem van nekem is jobban megduzzadva. Remélem hogy + lesz neked! Viszont ha biztos a petefészked fájdogál, akkor nézesd majd meg dokival magad. Remélem tényleg baba van és azért érzel ilyet...:) Sok sikert! 6 hetes kismama

Furcsa hogy a petefészkednél érzel egy kis feszülést. Nem lehet hogy a méhed jobb részén? ;-) A bal mellem van nekem is jobban megduzzadva. Remélem hogy + lesz neked! Viszont ha biztos a petefészked fájdogál, akkor nézesd majd meg dokival magad. Remélem tényleg baba van és azért érzel ilyet...:) Sok sikert! 6 hetes kismama
szia, Lehet babóca, csinálj tesztet! Én is így voltam, majd szétszakadt a petefészkem és kiderült, hogy babát várok. Azóta már meg is született a kicsi, már 4 hónapos. :)
Lehet a miki jele vagy épp felfázásé, bár akkor nem értem a mellduzzadást. Az is fura, hogy csak a bal oldal. ... Szólj dokinak, ha nem jön meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!