Találatok a következő kifejezésre: A babika végén fog (23 db)

Szia.Nekem 3 hónap kellett hozzá.A babám 4 hónapos korától nem kell a melltartó betét.
Szerintem a tejfolyás nem a kereslet-kínálattal függ össze, hanem a túl erõs tejleadó reflexszel (oxytocin nevû hormon szabályozza a tejleadást). De lehet, hogy tévedek. Nekem is kb. 3-4 hónap körül már nem folyt 2 szoptatás közben a tej, de a mai napig, ha szoptatok a jobb mellbõl, akkor a bal mellembõl még mindig szivárog a tej, pedig már 7 hónapos a baba, és elkezdtem a hozzátáplálást.
Nekem most nem olyan rég állt be a kereslet-kínálat, és most 3 hónapos múlt a babám. Napközben már nem kell a melltartóbetét. Éjszaka viszont még mindig kell, mert átalussza a babám az éjszakát (este 9-tõl reggel 7-ig alszik), és akkor bizony szivárog a tejem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A fogideg kezelés árthat a babának? Sajnos mindannyiszor érzéstelenítés kellett annyira be volt gyulladva a fogam és még nincs vége.

Lehet h terhes vagyok, ezért kérdem.

Legjobb válasz: A lidokain esetleg kicsit megemelheti a pulzust átmenetileg,de ettõl alkalmazható.A terhesség alatt a gyulladt,rossz fog többet árthat a babának.Próbáld ki a Parodontax vagy Sensodyne fogkrémet,használj szájvizet és puha sörtéjû fogkefét.

A lidokain esetleg kicsit megemelheti a pulzust átmenetileg, de ettõl alkalmazható.A terhesség alatt a gyulladt, rossz fog többet árthat a babának.Próbáld ki a Parodontax vagy Sensodyne fogkrémet, használj szájvizet és puha sörtéjû fogkefét.
Én is így voltam vele pár hónapja.Úgy gondoltam hogy terhes vagyok.Végül sajna nem, de voltam fogdokinál mert ki akartam cseréltetni egy amalgán tömésemet, de mondtam neki hogy lehet babás vagyok és ha igen nem e ártok a babónak. Azt mondta az elsõ 2 hétben nem de azt követõen 12 hétig nem szívesen ad lidokain injekciót, csak abban az esetben ha nagyon fáj a fog akkor mindenképp kezelni kell mert az sem jó a babának ha az anya szenved. Sajnos a te esetedben muszáj volt a kezelés, de ne aggódj biztosan nem lesz semmi gond.Én kérdeztem egy orvos válaszol oldalon hogy nem e árt az injekció de azt írta a doki hogy nem.Szóval errõl megoszlanak a vélemények.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!

Győrben fogok szülni, juni vége júli eleje! Hogyan és mit készítsek össze a kórházi csomagba, nekem és a babának?

Legjobb válasz: remélem kapsz választ én december végén jan elején.és engem is érdekelne.

remélem kapsz választ én december végén jan elején.és engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: :) :)
Szóval elõzõ vagyok most nézem kicsit értelmetlen lett az elsõ mondat. Gyõrben szültem 2x. :)
A kérdező hozzászólása: én így is megértettem:) :) köszönöm a segítséget:) :)
milyenek az ott dolgozók?csemcsemõsõk, orvosok, szülésznõk stb?
ja és mikor lehet szülés után letusolni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) :) :) :)


Január végén fog születni a babám. Milyen ruhákat, hány darabot kell vennem?

Legjobb válasz: Mi is január végére várjuk a kicsit. 56-osból elég, ha csak pár db-ot beszerzel, inkább a 62-esre menj rá. body rugdalódzó kardigánok, pulcsik zoknik kiskabát sapesz naci kesztûy sál,sapka

Mi is január végére várjuk a kicsit. 56-osból elég, ha csak pár db-ot beszerzel, inkább a 62-esre menj rá. body rugdalódzó kardigánok, pulcsik zoknik kiskabát sapesz naci kesztûy sál, sapka
kiegészítés az elöttemszólóhoz 4-6 body, 3-4 rugdalózó téli zsák (kezes lábas bélelt, amiben babakocsiztok, utaztok, stb.) - Fiam novemberi volt, és 62-68-ast kaptunk, sosem nõtt bele , elég a kicsi belõle szerintem. esetleg még harisnya.
Harisnya mindenképp hasznos. Pléd a babakocsizáshoz. hosszú ujjú dolgokat vegyél persze.
Sztem nem elég 5-6 db.mi most vagyunk 2hósak, van, hogy napi 3ruha is kell, mert lebukja esetleg kakis lesz, mi az 56ost 1.5hónapig hordtuk, pedig 3400grammal és 56cmrel születtünk.Most hordjuk a 62eset.Arra számíts , hogy a babák nagyon fázósak az elsõ pár hétben.A hosszú cuccok mellé vegyél még hálózsákot és sztem min.3takaró kell, mert az is balesetes lehet..pl nekünk ma kifolyt a pisi és elázott ez is.Nagyon jók a tescos ruhák.Olcsók, pamutok , kényelmes viselet nekik is és abból feltankolhatsz.Sapinál is készülj, hogy hipp hopp kinövik, kis zoknid is legyen, frotír s ha találsz olyat aminek nincs passzrésze az a legjobb, mert sokszor nagyon szorítanak..vegyél kókuszpólyát, mi júliusban születtünk mégis annyira fázott, h.majd egy hónapig abban aludt, plusz rajta egy pléd ja persze bársony ruciban..így tudott csak kényelmesen aludni.Abból indulj ki, hogy 36fokból jönnek a hidegbe.Én az elsõ hónapban ki sem vinném, ha nem muszáj.
Ja és még annyit, hogy mi is rohangáltunk állandóan ruhát venni, sztem az a 6db kevés..kb egy pár napra, de gondolom géppel mosol és nem akarod te sem 3-4 rucival elindítani a gépet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igaz még csak 21 hetes vagyok, de már most próbálom összeszedni a dolgokat, nem akarom hogy egyszerre sok legyen a kiadás. Nem tudom ki hogy van vele, de én állandóan parázok, nehogy valami kimaradjon, vagy kevés legyen.
Persze, hogy kell, és rugit, vagy badyt adnék rá, az tuti!
Az én kislányom 3, 5 hónapos, a szobájában 23 fok van. Õ kezdettõl rugdalózóban, vékony hálózsákban alszik és egy vékony takarót szoktam még rátenni, de azt van amikor lerugdossa. Hálózsákból érdemes nagyobbat venni, mert eleinte nem zavarja ha nagy rá, és azt is elég hamar kinövi. Abból 62-nél kisebbet szerintem ne vegyél. Rugdalózóból én a tescoban kapható egyszínû fehéret használom, abból 3 darab kb 1500 Ft és a célnak megfelelõ. Azért szeretem, mert mindkét lábánál végig patentos, így az elejétõl kezdve könnyû ráadni. Remélem segítettem :)
Az én lányom április végi, tavaly a kánikulában is body, vékony rugi és dupla takaró kellett rá, mert fázós volt nagyon. A hálózsák a takarót helyettesíti, mert nem tudják lerúgni, vagyis alá kell body minimum.

Mostmár végre fog másra is nevetni a babám?

3 hós lesz a fiam,rám és a játékaira nagyon nevet,meg hangosan kacag.És rengeteget gagyarászik,kiabál is.Néha az apukájára is.De másokra nem,kivéve 1-2 alkalmat.Mindenkit csak méreget,meg nagyon nézi az arcokat.Pár napja nagyon belejött,talán mostmár másokra is fog?

Legjobb válasz: Igen, fog. Idõvel egyre nyitottabb a világra, és ezzel (általában) együtt jár a sok mosolygás!

Igen, fog. Idõvel egyre nyitottabb a világra, és ezzel (általában) együtt jár a sok mosolygás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Ha olyan korházban fogok szülni ahová nekem kell vinni a babának a dolgait, akkor mit vigyek neki? Milyen ruhát? Pelust? Vagy egyáltalán? Május végén fog születni.

Legjobb válasz: Ezt kórháza válogatja, meg kell kérdezni. Nálunk ruhát nem kell vinni viszont pelenkát, cumisüveget és popsitörlõt igen. Popsikrémet adnak. Nincs szülõszoba látogatás? Vagy kérdezz meg valakit aki ott szült vagy a dokit esetleg hátha tudja.

Ezt kórháza válogatja, meg kell kérdezni. Nálunk ruhát nem kell vinni viszont pelenkát, cumisüveget és popsitörlõt igen. Popsikrémet adnak. Nincs szülõszoba látogatás? Vagy kérdezz meg valakit aki ott szült vagy a dokit esetleg hátha tudja.
Bodyt, rugdalózott, kis sapkát, hálózsákot.ha nem adnak 1. csomag pelenkát, törlõkendõt, popsikrémat, fürdetõket. melyik kórházba fogsz szülni, hogy neked kell vinni?
A kérdező hozzászólása: Külföldön(Angliában).
Hát azt szerintem ott kell megkérdezni mert itt teljesen mások a szokások gondolom.

A babám 3 hónapos, sokszor ébred fel a hasára, szélbántalmai vannak. Már sokkal jobb a helyzet, mint volt. A hasfájós korszak végén ez a probléma teljesen meg fog szűnni, vagy továbbra is marad a puki?

Legjobb válasz: Az én babámnak 4.5 hónapig voltak hasfájásai úgy igazán, és utána szépen lassan csökkent. Plusz, mikor fél évesen elkezdtem hozzátáplálni. De ettõl függetlenül, ha olyat ettem és sokat, amit neki nem bírt a pocija, volt hogy fájt neki.

Az én babámnak 4.5 hónapig voltak hasfájásai úgy igazán, és utána szépen lassan csökkent. Plusz, mikor fél évesen elkezdtem hozzátáplálni. De ettõl függetlenül, ha olyat ettem és sokat, amit neki nem bírt a pocija, volt hogy fájt neki.
Szia! A pukik is javulni fognak, illetve õ sem fog sírni minden egyes pukiért.Te is pukizol mégsem sírsz, no ez alakul ki mostanában nálunk is. Nálunk is sokat javult a hasfájás, de a pukik még mindig megvannak akkor is ha nem eszem semmi olyat, ami puffaszt.Fektesd hasra, ha eddig még nem tetted.A lányom azóta sokkal nyugodtabban alszik, és könnyebben pukizik.

A babám hét hetes. Igény szerint szoptatom, van olyan, hogy egy-másfél óra múlva már éhes. Mivel estétől reggelig legalább négyszer etetek tudni szeretném hogy mikor fogja végig aludni az éjszakát? (és én? )

Legjobb válasz: Hét hetes még csak? Kisfiam 19 hónapos és még mindég fel kel 1-2x szopizni, jó nála már 90%-ban csak nyugtatásról van szó.

Hét hetes még csak? Kisfiam 19 hónapos és még mindég fel kel 1-2x szopizni, jó nála már 90%-ban csak nyugtatásról van szó.
elsõ vagyok. Pici még, ne várd már el tõle.
A lányom 2 éves koráig 3 óránként cicizett éjjel!De csak megszokásból.A kisfiam 3 hónapos, és 1.5 hónapja átalussza az éjszakát, így nyugodtan mondhatom hogy a kérdésedre nem lesz tökéletes válasz!Minden baba más, és más!Majd egyszer felnõ ahhoz hogy végigszundíthassa az éjszakát.Ki hamarabb, ki késõbb érik be erre!Hidd el hamarosan észre sem fogod venni hogy fent voltál éjjel!Én úgy megszoktam hogy mikor végre átaludta, a Dorotim még akkor is hetekig felkeltem azokba az idõkbe amikor máskor cicizni jött!
Igy van, ha bármikor megnyikkan és cicre rakod, akkor nem is fogja átaludni, mint az elsõ válaszolónál. Én beállitottam 3 óránkénti etetésre és 3 hónaposan mindegyik átaludta az éjszakát, gondolom, nem véletlenül (3 gyerek).
kb. olyan hat- nyolchetes kor körül már 4 óránkéntira ritkulnak éjjel a szopik és akkor meglephet azzal hogy átalussza az éjszakát de! neked nem fog szerintem akkor se sikerülni mert csorogni fog a tej a melledbõl..
A kérdező hozzászólása: Elég sok cikket találtam a neten ahol ezt természetesnek írták le. Mármint hogy ennyi idõs baba már végig alussza az éjszakát. Persze én nem bánom hogy sokszor eszik, csak túl kevésnek érzem azt az idõt amíg alszik. Most is sír, pedig az elõbb evett. Kicsit megszeretgettem, de nem akar aludni.
Igen, az én gyerekem úgy csinált mindent mint ahogyan az én babakönyvemben le van írva, nekem is másfél, két óránként evett éjszaka két óránként, a könyvben azt írta, hogy ahogy eléri az 5kg akkor lassan elhagyja az éjszakai szopit és úgy is volt két és fél hónapos korára már csak 5 vagy 5, 30kor kelt, aztán idõvel beálltunk a 5, 30-6óra, de szopi után visszaaludt, ezt megtartotta addig még szopizott, egészen egy éves koráig, úgy hogy ne add fel a reményt.
ha állandóan eteted, szoptatod, nem is fog aludni soha.

A babám 9 hós. Kb.2 hónapja bújt ki fent a foga. Azt vettem észre, hogy az egyiknek a vége picit barnább mint a többi. Ez már fogszuvasodás?

Mosom neki fürdetéskor amennyire engedi, de fogkrém nélkül. Teán (HIPP-es)kívül nem kap édeset. Abba is kevesebbet teszek, hogy ne legyen cukros nagyon. Kicsit most bepánikoltam :(

Legjobb válasz: Húú. Köszi a választ, nagyon rendes vagy! Szeretném megóvni a fogai amennyire lehet.

A kérdező hozzászólása: Húú. Köszi a választ, nagyon rendes vagy! Szeretném megóvni a fogai amennyire lehet.
A barátnõm asszisztens a gyerekorvos mellett õt megkérdeztem mert más sokszor írták itt anyukák, hogy ez szuvasodás e, és õ azt mondta, hogy ez zománc hiány. Van egy Zimaflour nevû tabletta amit egy éves kor után ajánlanak a dokik én majd adni fogom a babámnak. Olvass utána és addig is vidd el egy fogorvoshoz aki konkértumot tud mondani.
Nagyon szívesen örülök, hogy segíthettem. Remélem tényleg "csak" ez a probléma mert ez szépen kezelhetõ. Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!