Találatok a következő kifejezésre: A babika végén (384 db)

Akinek a 38. héten 3, 5kg körülinek mérték a babát, végül mekkora súllyal született meg, és mikor?

Legjobb válasz: Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)

Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)
Nekem a 36. héten saccolták 3300-3400 grammra. 42. héten született meg 3950 grammal.
Nekem majdnem 4 kg-ra saccolták, aztán 3010 grammal született. Van némi különbség! ;)
elsõ babánál 36 héten 3 kg mérték, 41 héten született 3750 gr. A második babánál (veszélyeztetett, heti 2 CTG + uh), a 38 héten érte el a 3 kg, be is is indították a szülést, 3050 gr volt. :-) Itt jól mértek, gondolom alaposabban kellett mindent megnézni.
3500-ra saccolták 38 hetesen, 42 hetesen született 3990 grammal.
A 38. héten 3600-3800g-ra saccolták, ehhez képest 40+3 héten született 3100g-mal és 47 centivel.

Meddig volt harántfekvésben a babád? Végig, vagy befordult időben?

36 hetes km

Legjobb válasz: van még rá esély h befordul?nem nagy már ahhoz? 36 hetes vagyok

A kérdező hozzászólása: van még rá esély h befordul?nem nagy már ahhoz? 36 hetes vagyok
Az én kislányom végig fejvégû volt, de a 38 hétbe megfordult így farosan született.Ne aggódj meg tud még fordulni.Próbáld ki feküdj be egy kád meleg vízbe úgy hogy a hasad is ellepje és lazíts.Sok sikert!
28.heti uh-n már be volt fordulva
Sajna az én babám mradt haránt fekvésben, a 28.héten mondták, hogy még befordulhat, de nem fordult. így császárral szültem. :( Az a legrosszabb, hogy engem hosszában vágtak fel, kb 20cm-es a heg a hasamon. :( De ez ritka eset, reméljük nálatok szépen elhelyezkedik a babád!
mindkét gyermekem keresztben feküdt sokáig. az elsõ 33, am ásodik 30 hetesen fordult fejvégûbe.
24 hetesen még harántfekvésben volt a kislányom, 32 hetesen pedig már be volt fordulva.nem éreztem amikor befordult.
Mennyi az a nagyon kicsi suly?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! Azt mondta a doki, hogy ha mérné 2300-2400 gramm rá akkor nem szólna, de csak 1960 gr lett pontosan.. Mondjuk lassan de növekszik.. Keringés, lepényt tökéletes, tehát nem oxigén-tápanyag hiány miatt ekkora.. Jövõ hét szerdán megyek dokihoz újra, remélhetöleg addig hízik rendesen.. Vitamint , szénhidrátot eszek rendesen, kedvencem az édes íz, de úgy tünik a baba nem egy elhízós fajta:) köszi meg egyszer, remélem jönnek még válaszok!
35 hetesen 2300 grammra becsülték a fiamat. Épp ma voltam újra dokinal. 3 hét telt el... Ma 3075 grammra becsülte. :-) Nem tudom esetleg el lett e mérve valamelyik súly vagy tényleg ennyit szedett volna fel a picur, de ha így folytatja 3, 6 kg körül fog világra jönni! Egyébként nekem a 2300 grammra nem mondta azt a dokim, h kicsi lenne... Szóval szerintem ne aggódj elõre, még van ideje súlyt szedni magára! :-) 38 hkm
5-ös vagyok.Amikor 36 hetesen ránézett látszódott hogy kevesebb a magzatvíz, a lepény 3 fokban érett volt. Másnap reggel kellett befeküdjek. Feküdj sokat az oldaladon, és egyél sok szénhidrátot, azzal ne foglalkozz, hogy te közben mennyit hízol. Flow jó lett? Írhatsz privát ban is, ha van még kérdésed!
A kérdező hozzászólása: Kedves 5-ös ! mikor döntött úgy a doki hogy infúziót fogsz kapni ? hanyadik héten ? attól sokkal gyorsabban hízott??
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat!!remélem el fogja érni azért a 2500 gr-ot az én babám is !!
5-õs vagyok, az lemaradt, hogy 4 hétnek mondták a lemaradást. Agár nekem is 10/10!
36 hetesen 2050g-ra mérték, 39, 6-ra született 2670 g-mal, 48 cm-rel.2500-zal hoztuk haza, Most lassan 10 hónapos lesz kicsit több mint 8 kiló, 76 cm, nagyon kiegyensúlyozott, örökmozgó baba, aki még soha nem volt beteg. 2 hétig infúzióztak, a szülés elõtti nap 2500-ra becsülték a súlyát. Fel a fejjel kérdezõ, ha ebben a cipõben jársz. Ja azt még elmondanám hogy csodálatos gyors, könnyû szülésem volt, ! ( pont a kicsi súly miatt)
Ha jól emlékszem, nekem 36. héten mondtak 2300g-ot. Én is kicsinek tartottam, aztán 3160-nal született. Nem volt óriás, de szerintem teljesne normális. Igaz, hogy egy héttel a kiírt idõpont után gondolta úgy, hogy elõbújik.
Nekem 34 hetesen 1900 gramm-nak mérték, meg is ijesztettek rendesen.Azt mondták 32 hetesnek felel meg.Végül 36 hetesen elfolyt a magzatvizem és 2650 g-mal 10/10 Apgarral teljesen egészségesen megszületett.
A kérdező hozzászólása: Nálam 2 kg
Szia! Én is most voltam 35 hetes uh-n 2200g-ra becsülték és azt írták a papíromra, hogy 33 hetesnek felel meg a mérete. Az áramlás jó, méhlepényre nem mondtak semmit. Már van egy kisfiam, 37. héten õt is 2 héttel kisebbnek látták.Végül 38. héten született 2950g-mal, 10/10 apgarral. Remélem most is így lesz


Aki hosszú hónapokig vagy évekig várt a babára, végül hogyan és mikor esett teherbe?

Összejött spontán vagy orvosi segítséggel? Min változtattatok, hogy végül sikerült? Mit tanácsolnátok a régóta babára váró n?knek? Köszönöm.

Legjobb válasz: Elsõ terhességem vetéléssel végzõdött, azután ha nem is évekig de egy éven át kipróbáltam minden "praktikát" : hõmérõ, mikroszkóp, ovu teszt, asztrológus stb... aztán amikor tudatosan kiiktattam az életembõl a fentieket, még erre az oldalra sem jöttem fel, az évnek ugyanazon szakaszában egy hét eltéréssel megint pozitív lett a tesztem. Hónapokig görcsöltem rajta,és amikor elõször mondtam a páromnak, hogy na most kellene összebújni, mert most van peteérésem... na akkor nagyon rosszul éreztem magam, és leállítottam a babaprojektet. és baba lett:)talán át kell esni a fentieken, és ha nincs egyéb probléma, akkor lehet, hogy tényleg csak annyi a titok, hogy lazítani kell. L. 16+6 hét

Elsõ terhességem vetéléssel végzõdött, azután ha nem is évekig de egy éven át kipróbáltam minden "praktikát" : hõmérõ, mikroszkóp, ovu teszt, asztrológus stb... aztán amikor tudatosan kiiktattam az életembõl a fentieket, még erre az oldalra sem jöttem fel, az évnek ugyanazon szakaszában egy hét eltéréssel megint pozitív lett a tesztem. Hónapokig görcsöltem rajta, és amikor elõször mondtam a páromnak, hogy na most kellene összebújni, mert most van peteérésem... na akkor nagyon rosszul éreztem magam, és leállítottam a babaprojektet. és baba lett:) talán át kell esni a fentieken, és ha nincs egyéb probléma, akkor lehet, hogy tényleg csak annyi a titok, hogy lazítani kell. L. 16+6 hét
nekem az elsõ gyereknél hat hónap erõltetett para után lett végre pozitív a teszt, most a második gyerek ha jön jön alapon azonnal összejött, ráadásul szoptattam is még! szóval sok minden szólt biológiailag ellene, de a mentális görcs hiánya megtette áldásos hatásást. abban már kevésbéá vagyok májer, hogy hogyan beszéld meg magaddal, hogy lazítani kéne, hiszen ezt tudod, csak az odavezetõ utat nehéz megtalálni... egy dologból indulj ki, hogy ha csak egy méhed is van a mai tudomány tud bele fabrikáni gyereket!!!!ez adjon erõt, hogy ha minden kötél szakad, akkor a lomik így is úgy is ott van végsõ megoldásnak, sok embert ismerek, akik miután elhatározták, hogy lombikban "csinálnak" gyereket spontán megfogantak!
Szia! Én 8 évig nem estem teherbe, pedig nem védekeztem semmivel. Nagyon szerettem volna babát, de nem jött össze. Aztán már teljesen lemondtam a babáról, elkezdtem fogyózni, hogy ha már gyerekem nem lehet, akkor legalább jól érezzem magam a bõrömben.Leadtam 18 kg-ot. Elkezdtem használni a hüvelyzuhanyt, azt a tejsavas pezsgõtablettás készítményt, csupán csak a higiénia miatt, már nem terveztem babát. És lám, teherbe estem. Lehet, hogy a fogyástól, vagy a hüvelyzuhanytól, ki tudja, de örülök! 4 hónapos a kislányom!
Hát ez attól függ, miért nem jön össze a baba?Eü probléma vagy valami más miatt!Igy nem nagyon lehet tanácsot adni!Ird meg, miért nem jön össze a baba!
A kérdező hozzászólása: Semmi problémát nem találtak az orvosok, se nálam, se a páromnál. Nem tudom hogyan ne akarjak gyereket, ha egyszer akarunk, nem is kicsit... Tudom, hogy meg kellene próbálnom nem foglalkozni vele, de egyszerûen nem megy. El sem tudom képzelni, hogy egyszer majd nekünk is sikerül... :-((
Leírom az én esetemet, bár én vagyok az, aki akkor sem esik teherbe, ha nem ezen görcsöl. 6 hónap sikertelenség után mentem dokihoz, vizsgálódott, ahogy kell. Kiderült, hogy mûtét kell, mert eddig hiába próbálkoztunk:a petevezetékeim majdnem teljesen el voltak záródva!! A mûtét megvolt, de az elsõ alkalmas hónapban a gyógytea hatására megzavarodott a hormonháztartásom. Doki úgy gondolta, hogy ad Clostit, hátha az felpörgeti az eseményeket. Ma vagy holnap nem kellene megjönnie, de sajnos megfog. Pedig ebben a hónapban teljesen tünetmentes voltam, már ami a PMS-t illeti!! Még egy hónap gyógyszerezést vállalok, ha addig meg nem gondolom magam, de aztán vagy fél évig tuti nem akarok semmiféle ovu tesztrõl, stb hallani!! Én már feladtam, ittam teákat és úgy érzem elkövettem mindent, de belefáradtam. Talán majd nálam is akkor jön, mikor õ akar!!

Ugye egyszer véget ér a terhesség és kibujik a babám?

Ma vagyok 40+6 de meg csak egy fajasom sincs. Volt már vlki így?

Legjobb válasz: Igen, rengetegen :) viszont tudom mennyire szar már ilyenkor, mert a 2, babám túlhordtam, isten tudja mikor jött volna magától, mert semmi jele nem volt, hogy meg szeretne születni, végül 40+3 meg kellett indítani, mert rossz értékek voltak a terheléses vizsgálaton. Most viszont a 3,-nál remélem bent marad végig, mert nagyon sûrû lesz a május amikor meg fog születni :) kitartást neked, már hamarosan vége

Igen, rengetegen :) viszont tudom mennyire szar már ilyenkor, mert a 2, babám túlhordtam, isten tudja mikor jött volna magától, mert semmi jele nem volt, hogy meg szeretne születni, végül 40+3 meg kellett indítani, mert rossz értékek voltak a terheléses vizsgálaton. Most viszont a 3, -nál remélem bent marad végig, mert nagyon sûrû lesz a május amikor meg fog születni :) kitartást neked, már hamarosan vége
Hát kitartást Neked!
A kérdező hozzászólása: Jól vagyok, de még mindig nem bújt ki a lustaság
Hogy vagy? Megszületett már a baba?
A kérdező hozzászólása: Már hétfõtõl kórházban vagyok. Alacsony volt a baba szivverese de azota jók az eredmények. Semmi nem történik csak varunk. Injekciót kapok mehnyak puhitasra.
Tudod van az a béna poén, hogy gyerek nem marad bent, repülõ nem marad fent... Átérzem, két gyerekem van, egyik 41. másik a 42. héten született. Orvos mit mond? Vizsgálatok? Azért már naponta jársz, ugye?
Elõbb utóbb kibujik, bent nem marad ugysem. Együtt érzek 40 et töltöttük ma. Hétfõn irány a korház.... Nem volt ilyen a környezetemben.mindenki hamarabb szült 1-2 héttel. Sz.r.
Nagy igazság az hogy bent nem marad :) ) Nekem 41+0-n szedték ki, sehogy se akart magától elindulni. De most már kint van, jól vagyunk :)
Most már biztos nem kell sokat várni. Nekem 41+2-re jött, nõvérem szintén túlhordta vagy 10 nappal. Kitartás. Fájás nekem sem volt elõtte, csak aznap kezdõdött mikor megindult a szülés.
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön császárom lesz ha addig nem gondolja meg magát.

Uzsoki utcai kórház mennyire bababarát? Végig nálam lesz majd a babám?

Legjobb válasz:
Én is oda készülök, ezt találtam: [link] Kedves Anyuka! Az alábbi tájékoztatót kérjük figyelmesen olvassa el! Napi munkarendünk: Az osztályunk "rooming - in " rendszerben mûködik, ami azt jelenti, hogy a babák és a mamák együttléte rövid idõszakokat leszámítva éjjel-nappal biztosított. Az alábbi idõpontokban az összes újszülöttet kérjük visszahozni az osztályra: Reggel 07.15.- 09.45. - gyermekorvosi vizit Este 20.00.-22.00. - fürdetés Az együttlét feltételei: Természetes szülést követõen a baba a szülõszobán végig a mama mellett lehet, majd stabil, jó állapot esetén, rövid osztályos ellátás után (fél-egy óra) kikerülhet a mama mellé a gyermekágyas kórterembe. Császármetszés után – egészséges, érett újszülött esetén az együttlét kezdetét az édesanya állapota határozza meg . Kezelésre szoruló újszülöttek állapotuktól függõen kerülhetnek az anyukájuk mellé, errõl minden esetben részletesen tájékoztatni fogjuk Önt. Az inkubátorban ápolt kisbabát az anyuka az újszülött osztályon szabadon meglátogathatja. Amennyiben az édesanya állapota a kisbaba önálló ellátását még nem teszi lehetõvé, akkor az újszülöttet huzamosabb idõre nem hagyjuk a kórteremben, de a szoptatási idõpontokban a babát rendszeresen láthatja és segítséggel szoptathatja is. A baba ellátása Az újszülötteknek a szülõszobai öltöztetéshez ruhát, a késõbbiekben köldökápolási szereket és popsikenõcsöt, szükség esetén innivalót biztosítunk. A pelenkázást és köldökápolást a csecsemõs nõvér az elsõ napon megmutatja. Tápszert csak orvosi utasításra, betöltött 2 napos kor után adunk. Éjjel a babákat mindig a kiságyban altassák. (Az egy ágyban alvás balesetveszélyes!) Az éjszakás nõvér idõszakosan ellenõrzõ látogatást tesz, ilyenkor esetleg lámpát is kell kapcsolni, megértésüket köszönjük. Az újszülöttet soha ne hagyja egyedül! Kérjük, hogy a kisbabát a folyosón kizárólag a kiságyba fektetve szállítsa.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is oda készülök, ezt találtam: [link] Kedves Anyuka! Az alábbi tájékoztatót kérjük figyelmesen olvassa el! Napi munkarendünk: Az osztályunk "rooming - in " rendszerben mûködik, ami azt jelenti, hogy a babák és a mamák együttléte rövid idõszakokat leszámítva éjjel-nappal biztosított. Az alábbi idõpontokban az összes újszülöttet kérjük visszahozni az osztályra: Reggel 07.15.- 09.45. - gyermekorvosi vizit Este 20.00.-22.00. - fürdetés Az együttlét feltételei: Természetes szülést követõen a baba a szülõszobán végig a mama mellett lehet, majd stabil, jó állapot esetén, rövid osztályos ellátás után (fél-egy óra) kikerülhet a mama mellé a gyermekágyas kórterembe. Császármetszés után – egészséges, érett újszülött esetén az együttlét kezdetét az édesanya állapota határozza meg . Kezelésre szoruló újszülöttek állapotuktól függõen kerülhetnek az anyukájuk mellé, errõl minden esetben részletesen tájékoztatni fogjuk Önt. Az inkubátorban ápolt kisbabát az anyuka az újszülött osztályon szabadon meglátogathatja. Amennyiben az édesanya állapota a kisbaba önálló ellátását még nem teszi lehetõvé, akkor az újszülöttet huzamosabb idõre nem hagyjuk a kórteremben, de a szoptatási idõpontokban a babát rendszeresen láthatja és segítséggel szoptathatja is. A baba ellátása Az újszülötteknek a szülõszobai öltöztetéshez ruhát, a késõbbiekben köldökápolási szereket és popsikenõcsöt, szükség esetén innivalót biztosítunk. A pelenkázást és köldökápolást a csecsemõs nõvér az elsõ napon megmutatja. Tápszert csak orvosi utasításra, betöltött 2 napos kor után adunk. Éjjel a babákat mindig a kiságyban altassák. (Az egy ágyban alvás balesetveszélyes!) Az éjszakás nõvér idõszakosan ellenõrzõ látogatást tesz, ilyenkor esetleg lámpát is kell kapcsolni, megértésüket köszönjük. Az újszülöttet soha ne hagyja egyedül! Kérjük, hogy a kisbabát a folyosón kizárólag a kiságyba fektetve szállítsa.

36 hetes kismama vagyok. A terhességem alatt végig hajlamos voltam a gyulladásokra és gombára (előtte is, de jóval ritkábban). Most úgy érzem megint előjött, és azt hallotta, hogy ha szüléskor jön elő, megfertőzheti a babámat. Lehet ebből gond?

Szerdán találkozok az orvosommal,de van itthon cns kúpom,amit vég javasolt a terhesség alatt,h szedjek.

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.

Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.
Nem tudnád addig is felhívni a dokidat, hogy elhasználhatod-e a kúpot? Én azért a helyedben nem fognék otthoni barkácsoláshoz. Akkor sem, ha eddig végig ezt használtad gyulladásra, gombára. Nem tudhatjuk, hányadik hétig lehet pl. Beszélj az orvosoddal, vagy legalább a védõnõvel, ha az orvost nem éred el!
Ha szüléskor a baba találkozik a gombával, azaz kerül belõle a szájába, akkor szájpenésze lesz, ami könnyen kezelhetõ. Komolyabb baj nem lesz. De mindenképpen kezelni kell a fertõzést!
Ha csak gombád van, akkor nem lesz nagy gond, de ha más baktérium okozza a gyulladást, akkor gond lehet, ekkor császározni szoktak, de itthon nem, mert semmi másra nem vizsgálnak meg, csak a gomba, trichamonas és a streptococcusra, a többi vizsgálat fizetõs és drága és nem nézik meg, csak magánnál, ha kéred. (Más országban ez alap és ha van más fertõzés és a kismama nem szedhet olyan erõs antibiotikumot, akkor sajnos császár lesz belõle).
A canesten szülés elõtti hüvelyfertõtlenítésre alkalmas, szó szerint így van a betegtájékoztatójában. Használd ha szükséges, én az uccsó héten egy 3-as combit elhasználtam a biztonság kedvéért.
A Canesten csak és kizárólag gomba elleni készítmény, más kórokozókkal szemben hatástalan.
Széles spektrumú antibiotikum, gombás fertõzések és gyulladások kezelésére alkalmas. Ez megint csak a betegtájékoztatóból vett idézet.
Betegtájékoztató: Különbözõ gombák - általában Candida fajok - által okozott hüvelyfertõzés és hüvelygyulladás valamint a külsõ nemi szervek gyulladásos, fertõzéses gombás bõrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkezõ imidazol származék. Tehát csak a gombára érzékeny, egyébként köztudott, hogy a klotrimazol gomba elleni hatóanyag, más ellen nem jó. Ha csak klotrimazol van benne, hogy lenne más kórokozó ellen is hatásos.
Ja, és az antibiotikum nem jó gomba ellen, max. jól megszaporítja a szervezetben... És, ha antibiotikus lenne, akkor nem lehetne vény nélkül kapni.

Vega anyukák, adtok húst a babának?

Én igen :)

Legjobb válasz: Van egy vega házaspár rokonom, õk nem adnak a gyereküknek sem húst, soha nem is adtak neki (már 8 éves). Helyette sok babot meg ilyesmit esznek, ami jó fehérjeforrás (állítólag, mert hát én nem értek hozzá). Õk nem esznek tojást sem, csak tejterméket fogyasztanak.

Van egy vega házaspár rokonom, õk nem adnak a gyereküknek sem húst, soha nem is adtak neki (már 8 éves). Helyette sok babot meg ilyesmit esznek, ami jó fehérjeforrás (állítólag, mert hát én nem értek hozzá). Õk nem esznek tojást sem, csak tejterméket fogyasztanak.
"orvosilag megalapozott". Milyen tanulmányokra hivatkozva állítod ezt? Érdekelne... Persze nem a Kiskegyed típusú cikkekre vagyok kíváncsi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Jól teszed. A szülõ saját beállítottsága folytán nem gátolhatja meg a gyereket a megfelelõ fejlõdésben. Van vega ismerõs szülõpár, akik nem adtak a gyereknek húst. Na, nem is fejlõdött rendesen, gondok voltak vele. Ha nagy lesz, majd eldönti, mit akar, addig pedig neki is jár, ami a vega szülõnek is járt gyermekkorában, mert gondolom, ti is hússal nõttetek fel.
Igen, muszáj húst ennie! Akár vega a szülõ, akár nem, elsõsorban szülõ. Az idegrendszer megfelelõ mûködéséhez, fejlõdéséhez pedig állati eredetû zsírra és fehérjére is szükség van! Aki nem ad, az szándékosan veszélyezteti a gyermeke fejlõdését! Ha a gyerek felnõ, tudatosan dönthet saját táplálkozási irányultsága felõl. Addig viszont muszáj! Ez nem is kérdéses!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak, akik tudtak válaszolni a kérdésre, akikhez szólt! (vega anyukák, vagy "majdnem vega" anyukák) :) A többiek meg nyugodtan gondoljanak azt, amit akarnak, szabad. Ha vega lennél, akkor ugyanilyen indulattal támadnád a nem vegákat? Nem értem, miért kell indulatokat kelteni mindig...
Én ilyen mû vega vagyok, nem vallom magam annak, mégis az ismerõseim annak titulálnak. Havi szinten 2-3 alkalommal eszem fehér húst, vagy halat, húskészítményeket egyáltalán nem (pl. felvágott és társai). Mégis a családomnak, így a gyerekeimnek is majdnem napi szinten adok húst vagy felvágottat, mert szeretik és igénylik. Amikor pedig egészen kicsik voltak a srácok, meg se fordult a fejemben, hogy ne, vagy kevesebbet adjak nekik.
Az ÉN VÉLEMÉNYEM: Büntetném azokat a szülõket akik szándékosan megvonnak valamilyen tápanyagot egy fejlõdõ szervezettõl.Az ember mindenevõ ezért hús is kell hozzá.És egy gyerek igencsak fejlõdõ szervezet.Egy felnõtt ha úgy gondolja nem eszik húst mert egészségesebb ( Orvosilag bizonyított hogy a vegetáriánusok se nem egészségesebbek sem nem élnek tovább) ám legyen de nem hiába van kitalálva hogy kell a hús. Most persze le lehet pontozni de akkor is így gondolom.
Igen, adok neki.
A kérdező hozzászólása: Kedves 5. válaszoló! Ezt miért linkelted be?
A kérdező hozzászólása: Ne pontozzátok már le egymást, légyszi! Nekem hasznos. Egyébként én is úgy gondolom, hogy kell neki a hús, ezért adom. Majd ha nagyobb lesz, eldönti. Én kb. 3 éves korom óta nem vagy alig eszem húst, tejterméket, tojást bõven, halat csirkét elvétve. A lányom is hasonlóan, pedig adtam neki húst rendesen. A kicsinek is adom, csak kíváncsi voltam, mások hogyan csinálják. Nálam nem kimondottan meggyõzõdésrõl van szó, egyszerûen nem szeretem.
Kétszer is visszaolvastam, de egy hozzászólót sem látok, aki indulatokat keltett volna; mint ahogy írtad, kérdezõ.

Maguktól állnak rá a babák hogy végig alusszák az éjjelt?

6hetes a babám fél 9 kor lefekszik éjfél és 1 közt kel aztán fél 5 fél 6 közt ujra.ez jónak mondható? bár szerintem lehet kihúzzuk 3 hónapig az éjszakázást mert 4,5kg-mal született és most 6,4kg.kis bélpoklos :)

Legjobb válasz: Hát, nem akarlak elkeseríteni, de az én Lányom 19 hónapos múlt és még soha egy éjszakát sem aludt végig. Pedig mi aztán már mindent kipróbáltunk! Nagyon nagyon jó, ahogy most alszik a babád, de ez semmit nem jelent a világon. Javulhat és romolhat is ez az állapot!

Hát, nem akarlak elkeseríteni, de az én Lányom 19 hónapos múlt és még soha egy éjszakát sem aludt végig. Pedig mi aztán már mindent kipróbáltunk! Nagyon nagyon jó, ahogy most alszik a babád, de ez semmit nem jelent a világon. Javulhat és romolhat is ez az állapot!
7-8hós korában elvettem az éjszakai cicit, mert harapdálta a mellem, 3 nap nyûglõdés volt, 4. naptól átaludta az éjszakát. Amit te írsz, hat hetesen tökéletes!
Ez teljesen jó. A mienk magától állt rá. 3, 6-al született, eleinte 3x kelt, 2 hónapos korára már átaludta az éjszakát.
Szia! Én rácáfolok a "nagy súllyal született babák hamarabb átalusszák az éjszakát" elméletre. :) Az én kislányom születési súlya 2020gr volt, ami ugye nem tartozik a nagy súly kategóriába. :) )) Ennek ellenére 5-6hetes korától átalszik minden éjszakát. :D Most 7hónapos. :) ))
Nekem 4 kg-val született a fiam, most 8 hetes és 2-3 óránként szopizik éjjel is..Neked szuper jó dolgod van!!
Lehet benne vmi. Lányom majdnem 4 kg-val született. Nagyon szerette a hasát, 5 hetes korától átalussza az éjszakát. Ez kezdetben azt jelentette, hogy este 9-10-tõl hajnap 5-6-ig, aztán meg nagyon hamar ráállt arra, hogy 11-12, olykor 13 órát aludt éjjel. Viszont nappal keveset. De nem bánom, mert így én is pihentem. Ma már lassan 2 éves, nincs gond az alvókájával azóta sem. Augusztus közepén születik az öccse, remélem, õ is ilyen lesz.
Nekem is nagy súllyal született a babám, õ 4 hós kora óta átalussza az éjszakát. Egyébként ismerõsi körben is a nagyobb súlyúak hamarabb szoktak rá a hosszú alvásra!
4 hetesen rémülten keltem reggel 6kor hogy kiadott enni a gyereknek mert nem ébresztett senki :) Aztán pár hétig én csináltam nála hajnal 5 körül egy álometetést mivel mi alacsony súllyal problémáztunk az orvossal! Aztán még nem volt 3 hónapos emlékszem amikor nem kellett 5kor sem a tápszer neki, megriadt kiköpte a cuclit....! Én innentõl hagytam aludni! Szóval nála természetesen alakult így! Tudom most kinevettek, de ha ébredne még most 11 hónaposan is akár többször, én felkelnék hozzá és nem problémáznék! Valszeg Zombi lennék de én érte vagyok :)
Valahol igen, belsõ kényszerként. A gyerekeim úgy álltak rá az éjszakai alvásra, hogy elvettem tõlük a cicit. A fiam 13hónapos volt, amikor leválasztottam végleg(lányommal 3hónapos várandós voltam), pár éjszaka még nehezen ment, de elfogadta, nincs cicizés, max simi, akkor inkább alszik. Lányom, 17hónapos, és 3hete vettem el tõle a cicit, õ azóta alszik éjjel. Minden zokszó nélkül. Igaz most töri át az ínyét a foga, ha megébred, kérné, de hamar megnyugszik, és visszaalszik. este 8-9tõl alszanak 7ig. Jah és súlyban réges régen benne voltak/vannak az alhatna is éjjel részben, vacsi is tartalmas, lefekkvés elõtt van ivászat, tehát sem éhség sem szomjúság nem volt, csak az anya közelsége(pontosabban cicije:) )
Az én kislányom nemsoká 1 éves, és õ sem aludt át még egy éjjelt sem. Én már annak is örülök, amikor pl. 4-5 órát alszik egyhuzamban, de ez is ritka. Ahogy a tied ébred, ez teljesen normális ekkora babánál. Persze mindig hallani olyat, hogy egy-egy baba már átalussza az éjjelt, de szerintem ez ekkora babánál, sõt a nagyobbaknál is igen ritka...
Szia, baba valogatja.Nagyfiam 3 eves korig nem aludt vegig.Kozepso fiam par hetes kora ota vegigaludta, es most van 4 honapos lanyom, õ is vegigalussza az ejszakat.9-6h-ig kb.Maguktol allnak ra:)

Ha március végére várom a babámat, milyen ruhákat vegyek neki? Akkor még elég szeszélyes az időjárás, tanácstalan vagyok.

Még csak 16 hetes vagyok, de pénteken úgyis Budapesten leszünk, elmennénk "felmérni a terepet".

Legjobb válasz: Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.

Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.
Szia! Március végén szültem a lányom. hideg idõ volt, még én is a téli kabátomat hordtam kb. 2-3 hétig. A lányomnak is úgy vásároltam hogy hosszú ujjú bodykat és még vastag bundazsákot, igaz ezt abszolút nem tudtuk kihasználni. Vastag sapi helyett úgy csináltam hogy bent egy vékonyka volt a fején és ha kimentünk arra húztam egy vastagabbat / de nem téli vastag volt/. Rugdalózóból is hosszú ujjút adtam a body fölé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!