Találatok a következő kifejezésre: A babaruhákat kimosni (14 db)

Mikor kezdtétek el kimosni-vasalni a babaruhákat?

33hetes vagyok azt hiszem rámtört a fészekrakási ösztön mert 2 napja nekiugrottam a takaritásnak,vasalásnak..De annyira jó csodálni,nézegetni a rucikat.

Legjobb válasz: Mi összeraktuk a bútorokat és elkezdtem mosni és vasalni a babaruhákat,hogy tisztán kerüljenek a helyükre.Maximum,ha úgy alakul még egyszer mosok majd a vége felé.Bár szerintem nem jó túlsterilizálni a gyereket. 28 hetes kismama

Mi összeraktuk a bútorokat és elkezdtem mosni és vasalni a babaruhákat, hogy tisztán kerüljenek a helyükre.Maximum, ha úgy alakul még egyszer mosok majd a vége felé.Bár szerintem nem jó túlsterilizálni a gyereket. 28 hetes kismama
én 35 hetesen kimostam/-vasaltam a ruhákat és vákuumzacskóba tettem, mert nem akartam két hétután újramosni, jó is volt, 40. héten szültem.
Szia.Én is a 33dik héten:) Olyan jó volt pakolgatni, meg berendezni a szobáját:D!Már nagyon várom/várjuk õt!
Én soha nem vasaltam ki a babaruhákat!!!
Én se nem mostam se nem vasaltam. Minek?? (ja ja fertõtlenít bla bla bal)

Nagyon korai 26 hetesen kimosni a babaruhákat?

Ikreket várok tehát benne van a pakliban h hamarabb jönnek.Lassan mindennel megvagyok.

Legjobb válasz: Kedves Elsõ! Az ikerterhesség tudtommal nem kívánság. Ha az lettél volna, nem vállalod? Egyet elvetetsz, vagy mégis ezt hogy érted? :)

Kedves Elsõ! Az ikerterhesség tudtommal nem kívánság. Ha az lettél volna, nem vállalod? Egyet elvetetsz, vagy mégis ezt hogy érted? :)
Hát szerintem nyugodtan megcsinálhatod, én megcsináltam. Sok kölcsönruhát kaptam és egybõl ki is mostam, amint megkaptam õket, szépen beraktam a kis szekrénykéjébe, amit neki szántam. Még tuti a 30. hét elõtt volt... Két hét után sem hiszem, hogy sokkal frissebb a ruha, pár héttel elõtte meg csak meg kell csinálni, sosem tudhatod, hogy lesz...
Elsõ vagyok. Biztos nem mennék abortuszra, de utána tuti el kötetném magam ;) Meg fogadnék fel egy dadust vagy csak egy takarítónõt a lényeg, h ha lennének ikreim akkor tuti kérnék segítséget. Sajnos semmilyen segítségem nem volt a fiamhoz, pedig elsõ baba. Se anyukám, se testvérem, ráadásul bele estem a szülés utáni depresszióba.... :( Így nehéz volt belerázódnom az anyaságba. Na a védõnõrõl ne is beszéljünk :/
Szerintem még korai, tapasztalatból mondom. Én 36 hetesen mostam ki õket, 42. hétre szültem (mert elszámoltak) és még így se volt friss illatuk a ruháknak :/ Pedig nem gagyi mosóport és öblítõt használok...
Akkor hát Ti is összehoztátok a tökéletes párost!:) És a kislányotok hogy fogadta a hírt, hogy kistesói lesznek, rögtön kettõ??:D 25 hetes, ikres kismami
Nekem is ikreim vannak, (fiú-lány)pont karácsonykor születtek, 36 hétre. igaz már most 3 évesek lesznek. Na de nem álltunk meg, most márciusra várjuk a tesót.(öcsikét) Nagyon jól teszed ha már kimosol, stb. Engem az ikrekkel a 28.héten befektettek pár napra mert nagyon keméynedett a pocakom. sok ikrest már a 30.héttõl befektetnek és szülésig haza se mehet. én is úgy voltam vele, hogy ha menni kell váratlanul, kész legyen minden. A mostani terhességemmel is pont a 28.hétben járok, a hétvégén rendeztük át a szobát, jövõhéten rakjuk össze a kiságyat, a jézuska hozza a babakocsit, és szépen lassan átnézegetem az ikrek cuccait, átmosom, vasalom õket, ami kezdetben kell majd a kicsinek.újat még nem vettem egy darabot sem, de van is bõven.:) további kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nálunk is egy fiú egy lány!:) ) De már van egy 3.5 éves lányunk is.:) Nekem már a kórházi motyóm is meg van nagyjából már csak be kell pakolni.A piciknek pár apróság hiányzik.Nekem a fõ oka annak h ilyen hamar elkészülök h kezd igen nehéz lenni a pocakom és nem bírok már vásárolgatni.Na meg mi is apránként szerezzük be a dolgokat h ne legyen megterhelõ.:)
Nyugi Én még semmit nem csináltam, sem , mosás, sem vásárlás , semmi .27hkm :-))))))
Igen és 36 hetesen mostam ki.37 hetesen szültem..mintha megéreztem volna..:-))De amire kellett be volt minden pakolva elõkészitve..:-) Ikreket de jo neked..:-))De akkor is ráérsz sztem 30-32 hetesen....
20hetesen bevásároltam mindent, kimosás, vasalás, stb meglett max 30 hétre. Most 3, 5hós a babám, és még nem nagyon kellett neki semmit venni peluson kívül. Akkor én is elkapkodtam volna? :D
Elsõ vagyok. Sok szerencsét az ikrekhez és jó egészséget szeretnék nektek kíván. Mindig tiszteltem azokat akiknek ikreik születnek, nagyon bátor vagy :) Én nem bírnám :D Sokszor ez az egy is sok nekem, nem, h h egyszerre kettõ sírjon :D Bár ezt lehet azért gondolom így, mert nagyon rossz alvó a fiam, mai napig :/ De nektek sok boldogságot :)
A kérdező hozzászólása: Azért nem hiszem h 42 hétig fogok hordani ikreket.:) Bár a lányomat is túlhordtam.
szerintem korai, ha amúgy problémamentes a terhességed..
A kérdező hozzászólása: Szerintem még nem fogja fel rendesen.Tudja h majd lesznek tesói meg tudj a nevüket, felismeri az uh képet és puszilgatja a pocimat de nem hiszem h tudja milyen lesz ha itt lesznek.Igazából én sem tudom..:)

Ki mikor kezdi el kimosni a babaruhákat? Hány hetesen? Milyen mosòporral/ öblitővel?

Legjobb válasz: 33-34. héten már biztosan kimostam mindhárom gyereknél. Elég sok ruha volt, különválogatva, fehérek, színesek, aztán takarók stb, idõ kellett, mire minden megszáradt, mindent átvasaltam. Én Persil Sensitive mosóport használtam és Gabi öblítõt.

33-34. héten már biztosan kimostam mindhárom gyereknél. Elég sok ruha volt, különválogatva, fehérek, színesek, aztán takarók stb, idõ kellett, mire minden megszáradt, mindent átvasaltam. Én Persil Sensitive mosóport használtam és Gabi öblítõt.
Pár héttel szülés elött, kb. 1-2 hónappal elötte mostam ki. Elõször vettem Dreft-et ami babáknak van. De rájöttem hogy csak pénzkidobás, mi sima Tomi folyékony mosószert használunk elejétõl fogva, öblitõt mindig sensitive-t veszek, Coccolinot vagy Lenort.
Néhány héttel szülés elõtt. Dreft baby-t használtam, ahhoz nem kell öblítõ.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg a szìnes ruhákhoz Tomi Baby-t használok nem port hanem folyékony gélt. A fehérekhez Ariel mosòport használok de forrò vízben feloldom és úgy rakom a gépbe. Öblitõ : Silan Sensitive már nem olyan tartòs mint régen így a ròzsaszín Coccolino-t használok Ezekkel moshatom majd a baba ruháit?
Igen, csak kezdetben ne váltogasd, ha beválik. Ha nem lesz érzékeny bõre a babának, akkor majd lehet váltogatni.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék váltani elégedett vagyok :) Köszönöm a válaszokat :)
én az öblítõ helyére ecetet öntöttem, ez kioldja az összes mosószert és fertõtlenít is.
38 hetesen kezdtem el kimosni, draft babyt és fehér chicco öblotõt használok.
A kérdező hozzászólása: És jò ez a Draft Baby? Minden foltot kihoz?


Most készülök kimosni a babaruhákat, és őszintén szólva nem tudom, hogy merjem-e őket együtt mosni?

Ugyanúgy szétválogatjátok, mint a feln?tt ruhákat? Hány fokon mossam? Nekem nincs kímél? program a gépen. Olyan 1órás a legrövidebb programom, nem árt ez a kis ruháknak?El?re is köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Én szinte csak 100% pamut, fehér vagy színtartó ruhákat használtam az elsõ pár hónapban. Ezeket válogatás nélkül, 40 fokon, normál programmal mostam, Frosch mosószerrel és öblítõvel. Ha volt egy-két kényesebb darab, azokat külön mostam kézzel.

Én szinte csak 100% pamut, fehér vagy színtartó ruhákat használtam az elsõ pár hónapban. Ezeket válogatás nélkül, 40 fokon, normál programmal mostam, Frosch mosószerrel és öblítõvel. Ha volt egy-két kényesebb darab, azokat külön mostam kézzel.
Én egybe mosom a kisruháit, újonnan mindig kipróbálom, hogy ereszti-e a színét, és utána már egybe mosom a többivel. Mosógélt, és sensitive öblítõt használom, sima programmal, 40fokon mosom.
A legtöbb babaruha 60 fokon mosható. Nem az a lényeg, hogy mennyi ideig mossa. :) Elvileg nem szabadna, hogy eressze a színét, de balesetek elõfordulnak. Én használtam színfogó kendõt, tényleg jó!!! Az én babám nagyon fehér bõrû, kék szemû, szõke hajó. Volt párszor kiütése csecsemõkorában, így a dokinéni azt tanácsolta, hogy ne használjak öblítõt, csak mosógélt. Én amíg pici volt a Dreft sensitívet használtam, az õ ruhácskáit mindig külön mostam, egyben. 1 hét alatt simán összejött egy adagra való (textil pelus, ruhák, ágynemû). Ha jó minõségû rucikat vásárolták, bírniuk kell a strapát!!! :)
*szõke hajú... bocsi, elírtam. :) Egyébként a ruhák cimkéjén rajta van, hogy hány fokon lehet mosni. Én egyszer jártam úgy egy bodyval, hogy az elején ragasztott minta volt és mikor kimostam, eltûnt ról a színe. A folt, maga a gumirész ott maradt, csak a festék tûnt el.... :S Pedig nem is elõször mostam.
Nézd, ami "gyanús" azt szappannal kezd el mosni csap alatt, ha a hab színes, ereszti a színét. Amúgy én minden babaruhát együtt mosok, 80 perces program (semmilyen babaprogramom nincs, rendes mosógéllel), 40 fok. Öblítõ gyanánt kis ecetet szoktam használni. (60 fok egyébként tönkreteheti a nem csak pamut vagy mûszálas az anyagot, fakítja a színeket.)

23hetesen meg korai kimosni a babaruhäkat?

mär alig värom,hogy bepakolhassam a szekrenyet!nek korai ha mär most kimosok mindent?idöm van egy csomo,itthon vagyok egesz nap...

Legjobb válasz: Ahogy gondolod én még várok vele egy picit.

Ahogy gondolod én még várok vele egy picit.
Ha sok idõd vana kkor szerintem várj vele. Boldog Baba várást! 25 hetes kismami (elsõ válaszoló)
Szia! Szerintem még fölösleges kimosnod. Én se tudtam megállni és nagyon hamar bepakoltam a szekrényt. Sajnos, szülés elõtti hetekben újra át kellett mindent mosnom, mert már nem volt jó illatuk a ruháknak. De ha nagyon szeretnéd, kimoshatod, aztán késõbb átöblíted, így kiélheted magad :) Én megértelek, olyan jó dolog ez!
Én is várnék vele, annyi minden más jó dolgot tehetsz, használd ki az idõt, ismerkedj más kismamákkal, olvass sokat a várandóságról, szülésrõl, babákról, nevelésrõl (késõbb valószínû erre már nem nagyon lesz idõd) és moss majd késõbb. De ha nem tudsz ellenállni a sok-sok apró, gyönyörû babaruhának, hát legyen, de csak ha nem vagy babonás!!
Amikor én vártam a babámat, állandóan babaruhát mostam, a szekrényt rendeztem, dekoráltam a szobát:) Amikor megvettem a babakocsit, felmerült bennem, h tologatni kellene:) A párom állított le, végül beláttam, h tényleg hülyeség:) Ne aggódj, és moss nyugodtan:)
Én eddig csak a fehéreket mostam, egy adagot, többivel várok hogy jöjjön hozzá, ki is vasaltam, ez két hete volt, most vagyok 29 hetes.Ahogy gondolod.Az is igaz hogy jó elütni ezzel az idõt, és vasalni nem kellemes nagyobb pocival, de lehet neked még korai amiatt, hoy lehet át kell mosni mégegyszer.Jó készülést!
Szia! Én 24 hetes vagyok, és a hét végén fogom kiválogatni a ruhákat. Nekem már van egy 5éves lányom, és szerencsére tõle rengeteg ruci megmaradt. Nekem is azt mondták, hogy korai, de én leállítottam õket, mondván, hogy most még bõven van hozzá energiám, másrészt pedig nem nagyon emlékszem arra, hogy 5évvel ezelõtt milyen ruhákat pakoltam fel a padlásra és azóta azok milyen állapotban vannak. Ha valami mégis hiányzik, akkor még van idõm beszerezni, mert kétlem, hogy szülés elõtt 3-4héttel majd lesz kedvem textilpelusért és rugiért rohangálnom. Szóval szerintem nyugodtan kimoshatod a rucikat már most, ha lesz idõd és kedved, akkor majd átöblíted szülés elõtt. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: babonäs nem vagyok, csak sok az idöm... :) akkor meg vagy 2-3hetig lekötöm magam mässal, vagy nem is tudom, es csak aztän kezdem el.csak mär olyan türelmetlen vagyok!minden jot mindenkinek!!

Holnap kimosnám a babaruhákat. Milyen mosószert meg öblítőt használtok? Milyet vegyek? Az ecet és a mosószóda/dió megoldás nem szimpatikus, azt ne írjátok mert semmiképp nem használnám!

Legjobb válasz: Amilyet szeretnél. Az elején sensitive-et szoktak mindenbõl. A Tomi Baby mosópor egész jó, öblítõbõl is van hypoallergén, pl Gabi öblítõ.

Amilyet szeretnél. Az elején sensitive-et szoktak mindenbõl. A Tomi Baby mosópor egész jó, öblítõbõl is van hypoallergén, pl Gabi öblítõ.
Én a védõnõ javaslatára ugyanazt a mosóport használom, mint magunknak, öblítõ nélkül.
én sima Tomi-t használtam elejétõl fogva. A babamosószerek egy vagyonba kerülnek (a sima is...) és szerintem felesleges, régen nem is volt ilyen. Öblítõnek mindig sensitive-t veszek de a mosószerbõl a simát.
Én a Persil folyékony sensitivet használtam, öblitõ szintén sensitiv fehér szinû a Lenortól.
Dreft Babyt használtam az elsõ hónapokban, öblítõ nélkül, nagyon szerettem, puha volt minden és nagyon finom illatos! Késõbb elkezdtem öblítõt is használni, a Gabit, azt viszont már szerintem nem lehet kapni, mert jó fél éve sehol sem kapok. Amikor nagyobb lett, Tomi babyt kezdtem használni, fõleg mert a Dreft nem igazán alkalmas foltok eltávolítására, inkább egy kellemes kis öblítõnek mondanám :) Szóval eleinte én a Dreft babyt ajánlom, nem kell öblítõ sem hozzá. Foltokra pedig vegyél majd Vanisch szappant, szuperül kihozza az anyatejes kaki foltokat :)
Dreft babyt, de elõtte mostam poralapú Tomi babyvel is. Textilblítõt nem használok, mert allergizálhat!
Én is Dreft baby-t használok! Szerintem ennek van a legjobb illata. Öblítõnek a Softline kék színût vagy fehéret, a fehér színû hipoallergén. Ez nagyon jó minõségû öblítõ, külföldön népszerûbb mint itthon. Itthon nem árulják hipermarketekbe, inkább ilyen nagyobb háztartási üzletben vagy piacon. Ezért sokan azt hiszik hogy nem is jó minõségû.
Én nagyon szeretem a Frosh (békás) termékeket. Baba- és környezetbarát is és árban is jó, az illata remek. Van folyékony mosószerük is és a fehér mandulás illatú öblítõjük (utántöltõjük) a kedvenc nálunk. Ezekkel nyugodtan moshatsz újszülött holmikat is, jó szívvel ajánlom. (DM-ben, nagy hipermarketekben, Müllerben, rossmannban kaphatóak)
Én csak a Dreft Baby-t használtam, öblítõ nélkül, így is finom illatú lett minden. Ha nem is akarsz ecettel mosni (én sem :) ), érdemes egyszer elindítani a mosógépet tömény ecettel, 90 fokon, üresen, mert jól kipucolja. Nem marad ecetszag utána!
Én a Dreft Baby-t használtam, nagyon finom illata van. Öblítõbõl a Dm saját márkásat (Denkmit), ebbõl a sensitive (fehér) fajtát. Nagyon enyhe, alig érezhetõ illata van. A fiamnál is ezt a kombót használtam, nem lett érzékeny rá, viszont a babaruhák finom puhák maradtak. (Két hete mostam át a születendõ baba holmijait én is. :D)
Mindenképpen folyékony mososzert használj. Mi Perwollal mostunk, mint magunknak. Öblitõ nem szükséges, de az ecet fertõtlenit, szóval csak jót teszel vele, ha raksz az öblitõ adagolóba. Bár a vasalás is fertõtlenit és puhitja a babaruhákat, ha van erre idõd. Ha érzékeny a pici bõre, akkor viszont természetes mososzert válassz. Remélem tudtam segiteni:-)

Ti mikor kezdtétek el kimosni, kivasalni a babaruhákat?

Legjobb válasz: Elsõnél valamikor a 38.hét környékén (elõbb nem is volt semmink, mert dolgoztam, nem volt idõ vásárolni). Másodiknál már a 32-33.héten megvolt minden mosás, vasalás, kórházi csomag...

Elsõnél valamikor a 38.hét környékén (elõbb nem is volt semmink, mert dolgoztam, nem volt idõ vásárolni). Másodiknál már a 32-33.héten megvolt minden mosás, vasalás, kórházi csomag...
35 hetes vagyok, és pont ma szedtem össze a ruhákat. Ma mostam egy adagot a mienkbõl, azzal tele a szárító, úgyhogy ma nem kezdem el kimosni, csak holnap. Kb. 3-4 adag lesz, + a kisplédek, törölközõk, + a pelenkák stb. A fiamról maradtak ruhák, azokat válogattam már korábban, hogy mit adok rá belõlük a pici lányomra, azokat úgy raktam el, hogy mosva vasalva. Még mindig olyan jó illatuk van, és olyan tisztának tûnnek, nincs is szívem kimosni õket. Barátnõmtõl is kaptam két zsák ruhát, azokat ma válogattam, fényképeztem, õket is ki kéne mosni, vasalni.... De még múlt héten volt festés, most még pakolászás, takarítás, szekrények letörlése, szobarendezés (persze ezek a párommal, én csak pakolok be) Szóval én most kezdem, de azért pihenek is közben.
A kérdező hozzászólása: Atyaég! Nagyon vigyázz magadra kedves válaszoló, szigorúan tarts be mindent, amit mondanak!! Remélem a párod segít, amiben csak tud. Jajj, ne is mondd :) én is átválogattam a rucikat, a fehéreket és a színeseket ugye külön tettem és csak néztem, néztem, néztem, hogy mennyire picik és hogy ezeket mégis hogy hajtsam össze?:D nem is lehet szinte, csak félbe :) minden jót Neked! Erõt, egészséget és idõben elérkezõ, könnyû szülést! boldog babavárast mindenkinek!
Kedves Kérdezõ, nyugodtan állj neki, engem olyan boldogság töltött el, mikor kiteregettem a ruhácskáit, és az a finom öblítõ illat szállt a kis szobában. :) Majdnem elsírtam magam, olyan jó volt látni :)
Mert a 26.héten beindult a szülés, amit aztán visszatartottak, de kinyílt a méhszáj.Most feküdnöm kell szigorúan meg gyógyszereket szednem, de azt mondják azért a 37.hétig ki tudjuk húzni ha nem stresszelek :)
A kérdező hozzászólása: Na jó, hát akkor én is neki állok :) én nem szeretném, ha elõbb jönne, maradjon csak bent szépen, amíg szükséges, az neki a legjobb! Mondjuk én nem takarítok minden nap, de két naponta törölgetni kell, mert építkeznek az utcánkban és száll a por ezerrel..
Kedves utolsó!Mibõl gondolod hogy elöbb jön a pici?
Szia! Én most vagyok 29hetes, de az én kórházi csomagom már két hete készen van, és a babaruhák egy részét is kimostam már. Eredendõen a 36.hét környékére tartogattam ezt, de nagyon valószínû, hogy elõbb jön a pici, így gondoltam legyen minden készen. A baba csomagját is összeállítom ebben a hónapban, már csak a pipere dolgok hiányoznak, mint pl.fülpálcika, gézlap, alkohol, olaj stb.. Illetve még az ágynemût kell kimosni. Szekrényben van, minden nap takarítok így por sincs, baja nem lesz :)
Én 34 hetes terhes vagyok és már minden babaholmit kimostam, bevasaltam :) Kórházi csomagomat félig-meddig pakoltam össze, de a héten befejezem azt is.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy rengeteg ruhát kaptunk, ennyi szerintem még felesleges is, de ha már megvan, hát akkor ki nem dobom. És most vagyok 32 hetes, kb 3 részletbe kéne õket kimosni. Csak azon agyalok, hogy nem korai? Mondjuk bajuk nem hiszem, hogy lesz attól, hogy a szekrényben pihennek, vagy?
34 hetes vagyok, a nagyrésze már kivan mossva, vasalva, még kb 2 adag+ágynemû, plédek maradtak. Fáradt is vagyok, nagy is mostanában a meleg, így apránkénr szépen lassan megcsinálom!!

Mivel és hogyan ajánlatos kimosni a babaruhákat a születés előtt?

Géppel,vagy inkább kézzel jobb átmosni miel?tt megszületik a kis babó?Hány fokon?Dreft-et ajánlottak,ti mit használtok,vagy használnátok?Öblitést csak tiszta vízben ajánlották nekem,vagy a sensitiv öblít?k is jók?

Legjobb válasz: Én már átmostam a kisruhákat és sensitiv öblítõt is használtam. Mossam újból az összeset anélkül??

nem tudom, nekem még nincd babám de azt még eddig nem hallottam hogy nem lehet öblitöt használni. én 32 éves vagyok de azt hiszem mikor én születtem talán mososzappan volt, öblitö talán bip vagy még az sem, még sem lettem pöttyös. sztem nem kell ennyire tul prázni... ha egyszer odakerülök, és öblitöt is fogok keveset használni. a lényeg hogy a baba ruháit külön mosd. mennyire vagy még szülés elött? már neki álltál mosni? 32
Én már átmostam a kisruhákat és sensitiv öblítõt is használtam. Mossam újból az összeset anélkül??
17:32 vagyok. A Norittal semmi nem jön ki, fõleg nem hidegen, ahogy irja!! A baba ugye pisil, kakil, ez néha kifolyik (nekünk szinte nap mint nap), bukik, ne higgyétek, hogy a kiméletes mosószer kiszedi! Szerintem inkább a sok átöblitésben van a megoldás.
Szia! Én Norit mosószert vettem és Gabi öblítõt. Mindkettõ kifejezetten babaruhákhoz való. Semmi illata nincs a ruháknak tõlük. A ruhákon lévõ tájékoztató szerinti fokon mostam ki géppel. 38 hetes kismama
Én Biopon folyékony + Gabi babáknak való öblitõt használok neki, de az elején a saját sima normál öblitõnket használtam, azzal sem volt semmi baja!! Csak kevesebbet rakok mindenbõl, és dupla öblités a végére. 2 hós bébi anyukája
Én mosógépben mostam születés elõtt és után is, kevés mosóporral, de öblítõ nélkül
gépben, 40 fokon, Dreft sensitivvel, öblítõ nélkül
én gépbe mostam tomi mosóporral(mandulatejes)mert az nem okoz semmiféle allergiát a baba börének!öblitöt egy darabig nem , majd a gabi baba öblitöt használtam:)
Szia! Én is géppel mostam, 40 fokon a sensitiv öblítõbõl egy picikét, és extra öblítéssel. (Van olyan gomb a mosógépeken általában) Aztán vasalás. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Végül kimostam gépbe mindet, kímélõ programon 30 fokon, Dreft mosószerrel, öblítõ nélkül, majd kivasaltam mindent.Nem parázok én ezen, csak szeretem tudni más véleményét is!Boldog babavárást mindenkinek!35 hetes kismami

Mikor érdemes kimosni a babaruhákat? 34hetes vagyok és azt se akarom, hogy sokáig álljon a szekrényben.

Legjobb válasz: nekem panaszmentes terhességem volt,én a 37-38. héten vasalgattam a ruhákat.

nekem panaszmentes terhességem volt, én a 37-38. héten vasalgattam a ruhákat.
A héten töltöttem be a 37. hetet, és a múlt héten kezdtem el mosni és vasalni! A babarucikat már másfél hónapja kiválogattuk a lányommal, mert úgy éreztem ezt együtt kell csinálnunk. Boldog babavárást!
Én 34 hetesen kezdtem el mosni, vasalni õket, rengeteg ruhánk van, 3 hét lett mire végeztem vele, mert volt hogy 2 nap alatt is alig akartak megszáradni a vastagabb bélelt ruhácskák. Sima ariellel mostam, s coccolino sensitivvel öblítettem õket. Most 39 hetes vagyok, s ha kinyitom a szekrényt, nagyon jó illat árad belõle, de jövõ héten teszek majd bele egy coccolino illatpárnát, s attól mindig friss illata lesz.
Én már kimostam és kivasaltam azt ami megvan(biztos lesz még egy két darab hozzá)de most is néha cudarul érzem magam, meg görcsölök keményedek és nálam nem is lehet pontosan tudni mikor szülök(nincs utsó mensi idõpont)így aztán készenlétben vagyok meg inkább pihengetek és a jobb napokon csináltam meg a mosást, vasalást.A babának meg nem biztos hogy jó lenne ha túl illatos lenne a ruhája, én azt hallottam valaki egyáltalán nem használt semmit(dezodort sem és csak illatmentes túsfürdõt, öblítõt mosóport)mert a baba nem bírta.32 hetes
múlt hétvégén csináltuk meg a párommal, el is pakoltam a korházi borondbe a felét, mert nálunk nem adnak ruhát a babóra a kórházban. 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm a válaszokat. hát igen lassan én is nekikezdek a nagy mosásnak, van bõven. Csak kíváncsi voltam, hogy ki mikor lát ennek. Mindenkinek kívánok jó egészséget és könnyû szülést.

A babaruhákat szeretném kimosni. Szükséges hozzá külön speciális mosópor, öblítő, vmilyen sensitív, vagy moshatom azzal, amivel szoktam?

Legjobb válasz: Én vettem Gabi babamosóport és lenor vagy silan sensitiv öblítõt. Kb 3 hós koráig ezzel mostam, utána kipróbáltam hogy reagál a tomira, amivel a mi ruháinkat mosom de maradt a sensitiv öblítõ. Semmi gond nemvolt, így már csak külön mosomm õket a mieinktõl, de ugyanzzal a mosógéllel és sensitív öblítõvel.

Én vettem Gabi babamosóport és lenor vagy silan sensitiv öblítõt. Kb 3 hós koráig ezzel mostam, utána kipróbáltam hogy reagál a tomira, amivel a mi ruháinkat mosom de maradt a sensitiv öblítõ. Semmi gond nemvolt, így már csak külön mosomm õket a mieinktõl, de ugyanzzal a mosógéllel és sensitív öblítõvel.
Szia.Én ugyanazzal mostam és öblítettem a babám ruháit mint a miénket.(természetesen külön).Én ariel-el mosok, és coccolínoval öblítek.
Bonux levendulás mosópor öblítõ nélkül, vagy 2x kiöblítve.
Szia! Én Arielt használok, meg Coccolino öblítõt nekünk is, a babaruháknak is. A védõnõ azt mondja mindkettõrõl, hogy eléggé bababarát. Remélem, késõbb se lesz gond.
szia a babarucit külön kell mosni-és öblitõt sem lehet használni-legalábbis nekem ezt mondták.én speciális mosószert használok.bip-hypoallergén.
Én a gyerekeim (3) ruháit és textil pelenkáit újszülött koruktól együtt mostam a felnõttek ruháival. Tomi ill. Ariel mosóport használtunk és középkategóriás öblítõt. Senkinek semmi baja nem lett. Szénanáthájuk ugyan van úgy ovis koruk óta, de nem hinném hogy a mosóportól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!