Találatok a következő kifejezésre: A babakocsi dönthetem (46 db)

pont 4 hónapos volt a fiam mikor neki is egy fokot meg kellett emelni a babakocsi háttámláját különben végig ordította az utat!
Emeld fel az alját, had nézelõdjön, gyorsan elalszik majd és akkor tedd vízszintbe megint. Nálunk is így mûködött!
Mikor délután megyünk ki akkor én is megemelem már(4, 5 hónapos) mert különben õ is sír...
nekünk mózeskosaras a babakocsi, amit lecserélek a hétvégén már dönthetõre mert 5 hós lesz a kicsim, õ is szeretne bámészkodni, ,

Melyik lehet ez a babakocsi? Esernyőre csukható, vízszintesig dönthető, rossz terepen is jól "viselkedő" babakocsi. Biztosan van ilyen, de az Én utamba még nem akadt ilyen. Szerintetek?

Most három hónapos a kicsi lányunk, neki keresünk a Bergon mellé egy autósmen?késboltbajárós kis babakocsit.

Legjobb válasz: most akkor üzletbe járós, vagy terepen jól menõs?

most akkor üzletbe járós, vagy terepen jól menõs?
Mennyire pici? mert pár fokozatba állítható ha nem is vízszintesig 6 hónapos kortól ahsználható
http://www.brumimaci.hu/termek/pierre_cardin_ps518_babakocsi.. Szia... Ilyen a miénk, nagyon szeretem...könnyû és bírja a terepet! Tesztelve:) A háttámlája ugyan nem teljesen vízszintesig dönthetõ...de szinte...szóval kényelmes nagyon! A kislányom is kb. 3 hós volt mikor megkapta. Pikk-pakk össze lehet zárni, könnyû...és az ára is reális szerintem! Csak ajánlani tudom Nektek:)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos a kicsikénk. Az 518-ast már nézegettem, de többen írták, hogy nagyon gyengék a PC kocsik. Te, mint használó, légyszives mondj errõl valamit? Stabil a kocsitok? Az ára nagyon tettszene:) Meg maga a kocsi is:)
A kérdező hozzászólása: 518-asról még egy kérdés! Egy kézzel tudod irányítani?
A Pierre Cardin-nal kapcsolatban. Mi 1 éve használjuk és semmi baja, tökéletes. És ez az egy darab kocsink van. Éppen azon gondolkodtam, hogy sokan pár hónap alatt jó pár kocsit elhasználnak, cserélgetnek. Vagy egyszerre több kocsijuk is van. Nem értem miért? Nem felel meg nekik egy kocsi sem? Vagy mi lehet az ok, mert nekem Pierre Cardin van születése óta és tökéletesen megfelel. Nem kellene másik kocsi.
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy jó véleménnyel vagy a PC-ról. A kérdésed már bennem is megfogalmazódott! Nekünk a Bergonunk a nagylánynak lett véve 7 éve. Õt kiszolgálta teljesen, 3 évig használtuk, aztán a barátnõm kislánya is használta 2 évig, s most a kicsi lányunk is "abba született". Most nálunk azért merült fel egy kisebb kocsi vásárlása, mert a nagylányt minden reggel autóval visszük isibe és hozzuk du.haza. A Bergon pedig nem erre van kitalálva. Most még megoldottuk a hordozóval(kézben bevittem benne a babát az isibe) de õszre már nehéz lenne úgy hozni vinni. Meg boltba így pl. nem lehet bemenni. De Én is sokat hallom, olvasom, itt is, hogy van, aki 8 babakocsit is megvesz. Nekem ez furi:)
A kérdező hozzászólása: Nektek, kedves 20-as hozzászóló, melyik fajta PC van? Kicsire csukódik?
Én is földúton használtam PC-t, mindent bírt 3 gyereket szolgált ki, semmi baja. A típust sajnos nem tudom, de teljesen fektethetõ, sportkocsivá alakítható, de lapra csukható, nem esernyõre. Én nagyon szerettem. Nem tudom, mi ez a PC elleni dolog mostanában. Talán már gyengébbek lettek az újak..
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_babahordozo/babakocsi/3.. Peg Pérego Aria, nagyon nagyon jó kocsi, v*teráról vettük mi is. 25000Ft.
Én vagyok a PC-s. :) Nekünk PS682 van. Mondjuk nem fér bele az árkategóriádba, mert ehhez van, mozes, és hordozó is, de Neked nem is kellene hozzá már mózes. Viszont vízszintesig dönthetõ a háttámlája. Jónak tûnik az is, amit az egyik kedves válaszoló linkelt. Vagy nézd meg ezt. Nekem nagyon tetszene, ha nem lenne kocsim :) És olyan csajos :) )) http://baba-mama.teszvesz.hu/babakocsi_babahordozo/babakocsi..
A kérdező hozzászólása: A Tiana nagyon szép, de azt írják, hogy városi kocsi.Mi nem városban lakunk. Nem utsó sorban embertelen az ára:( Kedves utolsó! Szerintem jó lehet az Ava is. Én azért nem merek ilyet venni, mert még nagyon pici a lánykánk. Õ még nem tud ülni, ezért kellene a fektetõs. De jó/szép kis kocsinak tûnik.
nem tudom, hogy volt-e már és én is csak képrõl ismerem, de masszívnak tûnik és emellett esernyõre csukható: chipolino tiana
Peg perego pliko 3 , ez minden igényt kielégít. http://www.google.hu/search?q=peg+perego+pliko+p3&hl=hu&prmd..
Ez engem is érdekelne!Egy 4 hónapos manó anyukája.
Chicco ct 0.5, majdnem vízszintesig dönthetõ, dupla és közepesen nagy kerekei vannak. A pliko tényleg jó, de elég drága, és kerekei problémásak. Nem írtad, mennyit szánnál rá, használt vagy új...
Bocs, 0.4!!!, a 0.5 már nagyon sportos, és kisebb a kereke, nem dönthetõ annyira.
Nekünk is Chicco van, liteway típus. 3 hónaposan megutálta a fiam a mózest, akkor vettük. Vízszintesig dönthetõ, könnyû kocsi. Bevásárlókosár helyett alulra akasztható hátizsák van hozzá, alul kevés pakolható bele, úgyhogy én hátizsáknak használom. 15 hónapos kb. 11 kiló a fiam, most már egy kézzel nehezen irányítható, de pár hónapja még úgy is ment.
Én épp most vettem a 4 hós fiamnak Bergon helyett Hoco típusút. nagyon meg vagyok vele elégedve. http://www.bababoo.hu/termekek/hoco_scootoliv/Hoco_Scooter-O.. Csak a színe nem ilyen.
Hát én 40-ért biztos Chiccot vennék. Nézd meg õket, szépek, könnyûek, könnyen kezelhetõk, strapabírók.
A kérdező hozzászólása: A Pliko3 nagyon jónak tûnik, de túlzásnak tartom az árát. Mindjárt nézem a Chicco-kat. Hátha kereten belül vannak.
Figyu, egy esernyõ kocsi összecsukva legalább 110-120 cm hosszú, tehát keresztben fér el a kocsiban. Viszont vannak olyan kis sport kocsik (mi most peg perego aria-t vettünk), ami könnyen csukható, és pici helyet foglal, tehát tudok mellé vásárolni is, de a terepet is jobban bírja. Egyébként volt régebben nekünk egy pierre cardin 637, az elég jól ment terepen is.
Ezért gondoltam:http://babyplanet.hu/babakocsik/sport-babakocsi/chicco/lite-.. Nekem egy Ponee-m van, azt már nem gyártják, 5, 5 kg, imádom. Még a lányomnak vettem, nagyon sokat használtam, és semmi baja. Igaz lapra csukható, de nagyon kis helyen elfér. Azóta vettem nyaraláshoz egy esernyõs Chiccot is, az is tök jó. Azon kívül egy Peg perego Unom van, nagyon jó, de egy komplett kocsi, nem kifejezetten sportkocsi, és elég drága.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm! Nagyon köszönöm! Az Aria nagyon jó vétel volna, de azt írja, inkább sima útra ajánlott. Nekünk abból van a legkevesebb:(:( Mindjárt megyünk, szétnézünk a Brendonban, Tégelben. Közelünkben csak ezek a babaáruházak vannak. Kíváncsi vagyok milyenek lesznek életben a képen tettszõ babakocsik. Jártatok már úgy, hogy neten kinéztétek, de a valóságban csalódás volt?

Melyik babakocsi legyen? A3in1 multifunkciós, vagy a vízszintesig dönthető babakocsi?

Kinek milyen van?És hogy vált be?

Legjobb válasz: Bocsi az offért, de a mi a különbség? Multifunkciósakat nem lehet vízszintesig dönteni? Bár még nincs meg a baba,mi már megvettük. Nem saját tapasztalat, de két ismerõs is ezt ajánlotta, sõt nagyon elégedettek voltak vele,azért vettünk. Nekünk ABC design 3 Tec van!

Bocsi az offért, de a mi a különbség? Multifunkciósakat nem lehet vízszintesig dönteni? Bár még nincs meg a baba, mi már megvettük. Nem saját tapasztalat, de két ismerõs is ezt ajánlotta, sõt nagyon elégedettek voltak vele, azért vettünk. Nekünk ABC design 3 Tec van!
utolsó vagyok, igen nekem ez volt a másik ami nem tetszett, hogy nem a tolókar forgatható, hanem a részt kell megcserélni...ezt nem lehet kivitelezni szerintem, fõleg nem a sport résznél, pedig ott a legfontosabb!!Ezért választottunk mi is hagyományosat, aminek forgatható a tolókara.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ezek a dolgok miatt gondolkozom én is nagyon a babakocsi kérdésen!És hogy a tolókar nem fordítható, hanem két irányban lehet csatlakoztatni a részeket a kocsin.Ha a baba benne van akkor azt emelgetni, rakosgatni nem lehet egyszerû feladat pláne nem egy embernek...
Attól is függ mennyi idõre mentek! Mert pár órát kibír a hordozóban, de napokra én nem hagynám benne!
Szia! A múzes nem összecsukható :( De én pl nme vittem a mózest! A hordozót bekötöm a kocsiba, mej mikor odaérünk kiveszem a vázat és rácsatolom a hordozót!Az más ha egész napos túrára mentek, de szerintem 1-2-3 órát akár a hordozóban is kibírhat! Gondolj bele, ha az autóút lenne olyan hosszú :) De kb fél éves korától (vagy ahogy ülni tud) már a sportrészt használod....ÉS az meg nme foglal nagy helyet összecsukva! Nálunk mondjuk 4 hós korától tovább amúgy sem volt el fekve!:(
A hordozót muszáj leszel vinni, mert abban van a kocsiban a pici!:) És igen, viszed a mózest is! Szerintem a mózes nem összecsukható!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Lehet, hogy hülyeség de az jutott eszembe hogy ha valahová megyünk kocsival akkor vinni kell legalább 2 részét, ugye a hordozót és a mózest is mert sokáig nem jó a babának ha a hordozóban van, és az autóút után abba áttenném ha megérkezünk.Kicsi autóban hogy fog elférni....A mózes összecsukható valamennyire?
Szia! Én mindenképp a multit javaslom! Nekünk volt egxy sima, aztán fél évcesen vettük meg a 3in1bent, és már bántam, hogy nem olyat vettünk rogön! Ha megtehetitek én azt javaslom! :) Úgyis venni kell egy hordozót a dönthetõ kocsihoz is, ha vinni akarjátok kocsival! A másikban meg minden benne van!
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem, hogy nem az a 3 részes, hanem úgymond a régebbi fajta több fokozatban állítható babakocsi, ami újszülött kortól használható.
Nekünk 3in1 van (Peg Perego Pliko Switch, használtan). Nagyon szeretjük, már a harmadik gyerek használja. A mózeskosár szuper volt, mert ha elaludt kint a babakocsiban, akkor nem kellett felébreszteni, ha bementünk. A hordozót nem használtuk babakocsival, csak autóban utazásra. A sportrészt mindkét irányba fel lehet tenni. "Lehet, hogy hülyeség de az jutott eszembe hogy ha valahová megyünk kocsival akkor vinni kell legalább 2 részét, ugye a hordozót és a mózest is mert sokáig nem jó a babának ha a hordozóban van, és az autóút után abba áttenném ha megérkezünk.Kicsi autóban hogy fog elférni....A mózes összecsukható valamennyire?" Mi ha kocsival mentünk, akkor a hordozóba raktuk, és csak azt vittük. Újszülöttet is bele lehet rakni, de ne legyen benne egyhuzamban 30-45 percnél többet (3 hónapos korától pedig max. 1, 5 órát). Tehát hosszabb úton 45 percenként álljatok meg az autóval, vegyétek ki, kicsit nyújtózzatok! Mi nem vittük a babakocsi vázat, hanem ha odaértünk, akkor magamra kötöttem mei-tai-ban inkább. Az utolsó válaszoló írta, hogy van mózeskosár, amit be lehet kötni. A miénket is be lehet egy bekötõ-szett segítségével, de ez nem igazán ajánlatos, mert nem a legbiztonságosabb megoldás, a legjobb a hordozó. Itt egy fórum, ahol ezt tárgyalják, érdemes beleolvasgatni, fõleg a második oldaltól: http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=2551 "És hogy a tolókar nem fordítható, hanem két irányban lehet csatlakoztatni a részeket a kocsin.Ha a baba benne van akkor azt emelgetni, rakosgatni nem lehet egyszerû feladat pláne nem egy embernek..." A miénkre is két irányból tehetõ fel a sportrész, de sose volt gond, mert menet közben nem fordítom meg soha az ülést. Mindig úgy hagyom, ahogy induláskor feltettem. Az sem gond, ha szembõl süt a nap, akkor sem kell megfordítani az ülést, mert a kupolát eléggé elõre lehet húzni, így nem süt a szemébe a nap.


A babakocsi háttámláját dönthetem kb.25 fokos szögben, ha a baba még nem ül?

Kombinált babakocsink van, és a háttámlát 4 szinten lehet emelni. 15 hetes babánál állíthatom a második szintre, hogy jobban tudjon nézel?dni és engem is jobban lásson v. maradjon vízszintesen? Nem akarok ártani a gerincének...

Legjobb válasz: Szia. Szerintem igen,mert már nerm annyira kicsi.Nekem a lányom 11 hetes,és szokott néha rövid ideig kitámasztva ülni.Még szeret is. A babakocsi meg támassza a háta´t.

Szia. Szerintem igen, mert már nerm annyira kicsi.Nekem a lányom 11 hetes, és szokott néha rövid ideig kitámasztva ülni.Még szeret is. A babakocsi meg támassza a háta´t.
Rövid ideig szerintem lehet.
Az én fiam is úgy utazik négy hónapos kora óta és nagyon élvezi. Nincs tõle semmi baja, és a védõnõ is mondta, hogy szabad így.

Anyukák! Mikortól használtátok a babakocsi sport részét? 4 hónapos a babám, de nagyon unja a mózest, mert nem lát ki belőle. A sport rész elég jól dönthető, de mégse vízszintes. Ti mikortól használtátok?

Legjobb válasz: A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?

A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?
6 hetesen már a sportrészt használtuk (vízszintesig dönthetõ, újszülött szûkítõ is van benne), az elsõ perctõl kezdve üvöltött a mózesben
Chicco liteway vízszintesig dönthetõt kezdtünk most használni, 2 és fél hós.
10 hónapos korától. 7 hónapos volt mikor már felült, addig nekem vízszintesbe volt, csak inkább gyakran megálltunk, kivettem nézelõdtünk. Igaz nekem nagyon nyugis volt, és szerette a kocsit fekvõben is. Aztán közbe tél lett, akkor azért nem sportkocsiztunk, bár akkor már ült és a háttámlát is ülõre vettük.
Szia, nekem 5 és fél hónapos a babám, és a múlthéten tettem át a sportrészbe. Ez egészen jól ledönthetõ de mégis kilát belõle. A lényeg az, (egyeztettem a dokival és a védõnõvel), hogy ha már próbálkozik az öledben ülõ pozícióba húzni magát, akkor már kezd a hátizma erõsödni. Aztán nézd meg, hogy mennyire tudod a sportrész vállpántjait picire állítani, megtartaná-e egyáltalán a kicsit. (van olyan kocsi, ami tényleg nagy még a 4 hó körüli babák méreteihez). Amire még figyelj, hogy ha beülteted a kocsiba, akkor a háttámla és az ülõrész által bezárt szög a baba fenekénél legyen. Ha nem tudod így beültetni, mert lejjebb csúszik a baba, és a törés inkább a hátához esik, akkor kicsi még a sportrészhez, és megterhelõ lesz a hátának.
Az én babám sem szereti a mózest, most 4 hónapos. Nekünk olyan a hordozónk, hogy rá lehet tenni a babakocsivázra. Mi már kb. 1 hónapja azzal járunk minden hova, mert a sportkocsiban még nagyon lecsúszik.

Szerintetek ez a babakocsi használható újszülött kortól? Egyébként 170fokig dönthető.

http://www.manobabahaz.hu/id/01137_Pierre_Cardin_ps610_Babak..

Legjobb válasz: Szia, szerintem nyugodtan használható újszülöttnek is, legfeljebb teszel bele egy takarót, hogy egyenesebb legyen. Én már nagyon megbántam, hogy majd' százezer forintott elköltöttem mózesra meg sportkocsira.

Szia, szerintem nyugodtan használható újszülöttnek is, legfeljebb teszel bele egy takarót, hogy egyenesebb legyen. Én már nagyon megbántam, hogy majd' százezer forintott elköltöttem mózesra meg sportkocsira.
Szia! Tavaly októberben én is vettem a lányomnak (igaz akkor már elmúlt 1 éves), de úgy vettük, hogy a második babának is jó legyen. Igen ez egy hátrány, hogy nem lehet a kart úgy fordítani, hogy a baba lásson. Ledöntöttem a miénket és tényleg egy takaróval meg lehet oldani. A lányomnak olyan volt újszülött korában amibe szintén kellett takarót tenni, mert az sem volt teljesen egyenes (pedig az kimondottan újszülötteknek való). Tökéletes megoldásnak bizonyult. Most már több, mint 2 éves és semmilyen baja nem lett. Azt hiszem én is fogom használni a fiamnál. Szerintem megszokás kérdése. A másik babakocsinál forgatható volt a kar és azzal sem volt gondja amikor éppen nem látott, mert folyamatosan beszéltem hozzá. Viszont esõvédõt nem használtam így nem szokta meg és amikor a Pierre Cardinra rátettem nagyon sírt. Egy gyönyörû 2 éves és egy 22 hetes magzat anyukája
Egyetértek a 17:11es-el! Legyen szembõl tolható és vízszintesig dönthetõ! Vigyázni kell a baba gerincére és a légzését is nehezítheti a döntött tartás.Ennyi pénzért biztos találsz teljesen dönthetõt is, ha máshol nem használtan a vaterán vagy tesz-veszen.Nekünk is használt kocsink van, nem szégyen az!Senki meg nem mondja róla :) ))
Persze.
Mint gyógytornász mondom, hogy nem használható.
Nekem nem úgy tûnik. De ha azt mondja az eladó....
Ha 170 fokig dönthetõ, az jó. Viszont! Én ezt nem használnám újszülöttel, mert csak egy irányból lehet tolni, és nem hiszem hogy az újszülöttnek olyan hûdejó, hogy nem látja a szüleit. Mi menetiránnyal megegyezõen csak akkor használtuk a kocsit, amikor már ült és nézelõdött (kb. 8 hónaposan). De elõtte mindig keservesen sírni kezdett, ha nem látott... (És szerintem ezért is van, hogy van, ahol csak 3-6 hónapos kortól ajánlják.) De mindegy, ez csak az én véleményem...
A kérdező hozzászólása: Meg azt sem értem, hogy vannak olyan hordozók, sõt, szinte mind olyan, ami nem egyenes, tehát úgymond görnyedve van benne a baba. Az jót tesz a gerincének?
Igen tökéletes! Így gondoltam! Amúgy tök igazad van, minden újszülötteknek való autós ülésben görnyedve van a baba. A nem 180 fok, de még 170-sem. Pénteken azért utána kérdezek! A gyönyörû 2 éves és a 22 hetes magzat anyukája
A kérdező hozzászólása: Így gondoltad? Így jó ha felteszem kérdésen belül? Az elõzõ válaszolónak meg ... ez a kocsi 170fokig dönthetõ. A teljes ledöntés pedig 180fok!! Ha rakok bele egy takarót, akkor kiegyenlítõdik. Amúgy meg már írtam korábban, hogy lehet mózest is raknék bele, a biztonság kedvéért.
A hordozó más kérdés, mert biztonsági okokból nincs benne fektetve a baba és csak annyit tartózkodhat benne, ami feltétlenül muszáj. Ne haragudj, de mit nem lehet ezen érteni? Vízszintesen egészséges és kész! Mi ez a huzavona, megéri kockáztatni, hogy nem tesz jót a gerincének az a hülye babakocsi? Annyi a babakocsi mint a szemét, miért nem tudsz olyat választani, ami biztosan jó?! Bocs a kirohanásért, de egyszerûen fel nem foghatom miért éri meg kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Hordozó: azt írod, hogy csak annyit legyen benne, amennyit muszály.. nos, ha nekem fél órás dolgom van, az jót tesz neki? Abban meg görnyed is ráadásul... 10fok az eltérés, a TELJES VÍZSZINTESIG az tudod mennyi? Matekot tanultál? És olvasni? Írtam, hogy teszek bele mózest. Ezzel mi a bajod?? Az TELJESEN VÍZSZINTES! Sajnálom, de elég sötét vagy, agresszív, nem is értesz hozzá, pláne még nem is láttál, vagy használtál ilyen kocsit. Az, hogy ez a kocsi pl. 3 hónapos kortól ajánlott, az egy dolog. De ha tesz az ember bele egy mózest, akkor tök vízszintes, olyan, mint egy újszülött kocsi.
17:11-es vagyok. "Meg azt sem értem, hogy vannak olyan hordozók, sõt, szinte mind olyan, ami nem egyenes, tehát úgymond görnyedve van benne a baba. Az jót tesz a gerincének?" A hordozó más téma, abban azért van így a baba, mert úgy a legbiztonságosabb az autóban utazva. Viszont! A hordozóban az újszülött egyhuzamban 30-40 percet tölthet, 3 hónapos kora után pedig max. 1, 5 órát, különben nagyon megterheli a gerincét. Több órás út esetén párszor meg kell állni, kivenni a babát, kicsit nyújtózni vele. (És sajnos sok olyat látok, hogy a babát úgy "sétáltatják", hogy a hordozó a babakocsira van csatlakoztatva.) Úgyhogy igazad van, Kérdezõ, a hordozó sem jó a baba gerincének...
Nos egy babakocsis út sem lehet több ennél. Amúgy ez le van írva az autós ülések kézikönyvében, hogy meddig lehet benne a baba? Én a miénkben nem láttam pedig nem gagyi! Amikor a lányom volt újszülött akkor én még a babakocsiból is kivettem néha sétálás közben. Tehát mivel nekem van ilyen babakocsim és még akad itthon pléd is megnéztem és meg lehet egyenletesre csinálni. Az se jár jobban aki egész nap az autósülésben vagy abban a pihentetõszékben tartja a picúrt. A gyönyörû 2 éves és a 22 hetes magzat anyukája
Szerintem ez a babakocsi kérdés már rég el volt döntve, magyarul ha valaki mást mond akkor az már egy rosszindulatú ember...ezért kár volt kérdezni ha csak azt szeretnéd hallani amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Szóval! Használt már valaki ilyen babakocsit újszülött kortól? Lett a babának valami baja?
Kedves kérdezõ! Javasolhatnék annyit, hogy tedd fel azt a kérdést itt a kérdésen belül, hogy használt e már valaki ilyen típusú babakocsit újszülött kortól?! Ha igen a babának lett e valami problémája ebbõl?! Kórházban dolgozom (most a táppénz miatt nem) és ott pénteken rákérdezek egy ortopéd orvostól és megkérdezem a gyerekorvosunktól is, hogy mi a véleménye. A gyönyörû 2 éves és a 22 hetes magzat anyukája
A kérdező hozzászólása: Az eladó azt mondta, használható újszülött kortól is. Rákerestem a neten, itt a leírások fele azt írja, hogy használható, a másik fel meg azt, hogy csak 3-6 hónapos kortól használható. Ez miért van?
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket. Még valaki?
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket! Aki azt mondj nem használható, az miért mondja?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kedves választ, kedves utolsó. Már arra is gondoltam, hogy teszek bele egy mózest...
A kérdező hozzászólása: Amúgy az eladó is a takarós megoldást mondta, hogy sok anyuka vitt már egy így tõle babakocsit, és a takarós megoldást alkalmazták.
Nagyon szívesen kedves kérdezõ! A takarós megoldás azért is jó, legalább is nekem, mert téli babám lesz és ez + 1 réteg ami melegíti. Amúgy a babakocsi nagyon praktikus és könnyû vele tömeg közlekedni is. Most a fiamnál már nem követem el az esõvédõ és a lábzsák hibáját. Ha hideg van felteszem, szokjon csak hozzá nem úgy, mint a kislányom. Inkább ázott, mint, hogy fent tartsa az esõvédõt. Amúgy annyira nem is gáz ha lehajtod és a mózes kosár is jó ötlet. A gyönyörû 2 éves és a 22 hetes magzat anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, aranyos vagy:)
Újszülöttnek semmiféleképpen nem! Majdhogysnem az a legfõbb, hogy vízszintesig dönthetõ legyen, ez pedig nem teljesen fektethetõ le! Nem tesz jót a gerincének.3 hónapos kortól már talán de semmi esetre sem egy csecsemõnek.
A kérdező hozzászólása: Szûk látókörû vagy! TAPASZTALATOKRA LETTEM volna kíváncsi, nem okoskodásra, mert lehet újszülött kortól használni. Ha gyöpös vagy, nem kell válaszolni az itteni kérdésekre, és kioktatni.

3 hónapos kortól mennyire dönthető a babakocsi támlája? Sportkocsiról lenne szó.

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdi..

Legjobb válasz: Egy 3 hónaposnak még semennyire, nagyon kicsi és nem bírja a gerince. Majd olyan 5-6 hónaposan megemelheted egy fokozattal.

Egy 3 hónaposnak még semennyire, nagyon kicsi és nem bírja a gerince. Majd olyan 5-6 hónaposan megemelheted egy fokozattal.
Hát, én felemeltem már 2 hósan a fiamnál, egyébként nem ült meg a babakocsiban. Miután felemeltem neki kicsit, szépen fokozatosan haladva, elkezdte szeretni a sétákat. Aludni sosem aludt el benne. A mózest meg kikérte magának, most a lányom sem fekszik benne. Szerintem - ha te úgy látod, hogy kényelmes neki - nyugodtan megemelheted kicsit. 3 hós baba már forog és némelyik már az ujjadba kapaszkodva felhúzza magát félig ülõ helyzetbe torna közben, szerintem nem tesz jót, ha erõltetve vízszintesen tartjuk. Persze ha csak õ nem szeret úgy jobban lenni.
Teljesen döntve jó a 3 hónapos babának, ahogy az elõzõ írta. Egyébként a hordozó sem jó neki, abban sem szabad lennie a babának órákon át! Azt azért alakították ki úgy, mert elsõsorban autósülés funkciója van, és ez a legbiztonságosabb helyzet a babának az autóban. 3 hónapos koráig fél órát, utána 1, 5 órát lehet benne egyhuzamban a baba. Hosszú autóút során pedig idõközönként meg kell állni "nyújtózni" egy kicsit.
Amit linkeltél, az újszülött kortól használható (Suitable From Birth, azaz 150 fok alá dönthetõ; nem kell vízszintesig...) A sportkocsiknál 3 kategória van 0 hó-tól (150-180 fokig dönthetõ) 4 hó-tól (130-150 fokig dönthetõ) 6 hó-tól (130 fokig vagy semennyire sem) Ezeket azért érdemes betartani (bár ülésszûkítõvel lehet egy kicsit csalni, de nem a semmiért ez az ajánlás) Amúgy bébihordozóban sem ajánlják az ortopéd szakorvosok a napi másfél óránál többet, mert gerincpoblémákhoz vezethet
2. vagyok, belenéztem a videóba, elég jól dönthetõ, bár nem vízszintesig. Szerintem többen vesznek ilyet újszülöttnek is. Nekünk mózeses volt, több funkciós, télen született a babánk, én azt találtam megfelelõnek.
2. vagyok, talán a sport résszel az lehet a gond, hogy mivel kicsi még a baba és nem tudja tartani magát, elcsúszik benne valamelyik oldalra és ferdén fekszik ezáltal. A gerince oldara el van dõlve. Amit linkeltél, az szinte nem is lehet dönteni, vagy alig. Nem jól látom?
Igen, ez érdekes amit a 2. válaszoló ír. Tényleg azt mondják, hogy 6 hónapig csak teljesen fekvõ babakocsiba rakd a babádat, de emeld meg, és akkor mi van a hordozóval, amibe az újszülöttet hozzuk haza a kórházból 4 naposan?
Azért a hordozót a sportrésszel ne hasonlítsuk össze. A hordozóban azért nem fekszik, mert az direkt a magzati póz szerint lett kialakítva, míg a sportészben ül, csak a hátát döntöd.
Nálunk cserélhetõ a sport rész, rá is van írva, hogy 6 hó alatt nem ajánlott. Viszont a hordozóban kevésbé van vízszintben, mint a sport részben. Igazán nem tudom, ezek után, hogy mi is a fontos. Hordozóban is utazhat több órát, mint babakocsiban is.
Off: Hû, de gyönyörû ez a, babakocsi!

Baj, ha a babakocsi nem 180 csak 175 fokban dönthető? Újszülött kortól lehet így is használni, nem árt a kicsi gerincének?

Legjobb válasz: Nekünk is ilyen volt, szerintem semmi gondot nem okoz. Ez messze van még az ültetéstõl....

Nekünk is ilyen volt, szerintem semmi gondot nem okoz. Ez messze van még az ültetéstõl....
mi vágattunk egy szintén 175fokos szivacsot, azt fordítva beteszed és máris vízszintas a fekvõfelület, és még télen plussz jóhogy alulról is melegítve van.

Hány hónaposan került ki a babátok a babakocsi mózes részéből a dönthető sportrészbe?

Az enyém 5 és fél hónapos és az utóbbi napokban roppant gyorsan megunja a babakocsit, unatkozik, ha csak fekszik és nézi az eget. Amíg alszik, addig OK, de az mostanság csak egy óra, utána ébred. Gondolom még korai áttenni a döntött sportba, de akkor van esetleg valami ötletetek, hogy hogyan szórakoztassam a babát? :)

Legjobb válasz: 6 hónaposan. Tedd át ha dönthetõ 160 fokig.

6 hónaposan. Tedd át ha dönthetõ 160 fokig.
Ha telejsen dönthetö akkor átteheted, abból jobban kilát talán. és hasra is fordíthatod, majd a kupolát felmeled, bekötöd a gyerkeet és már is jobb lesz neki. nekem elsö tavasszal volt 6 hós akkor már muszály voltam a dönthetö sportrészbe tenni. második most 8 hós hétvége óta használjuk a sport részt, de most is döntve.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Én is 5, 5 hónaposan tettem át a fiamat a sportba, mert a mózesbe már nem akart megmaradni. Nem ültettem fel teljesen, de így is már többet látott mint eddig. Ha nem ülteted teljesen, akkor szerintem semmmi gond nincsen abból, ha most átteszed. Egyéként is csak akkor szabad felültetni teljesen, ha már magától tud ülni. (11hós)
Már használhatod.
De csak egyed dönt rajta! Teljesen még ne ültesd!
Nekünk is olyan Pierre Cardin van, aminek külön sportrész feltétje van. Én körülbelül 5 hónapos kora elején kezdtem használni, de akkor már tudott ülni. Éppen azért tértem át a sportrészre, mert a mózeskosarasban féltem, hogy kiesik felülve, ugyanis abban nincs biztonsági öv. Szerintem akkor kezdd el használni a sportrészt, amikor látod, hogy már szeretne ülve nézelõdni kifelé. Amikor már 'nyöszörög', ha a mózeskosarasban le akarod fektetni, mert ki akar látni. Egyébként a ledöntött pozíciója a sportrésznek olyasmi szögben tartja a babát, mint egy hordozó, tehát 5 hónapos kora körül már biztos nem árt.
3 hónapos kor után már nem kell teljesen vízszintesen fektetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!