Találatok a következő kifejezésre: A babak is kepesek (14 db)

Van itt olyan akinek a férje számítógép függő és még a családját benne egy kis babával is képes háttérbe szorítani csak hogy játszhasson?

Segítsetek, akárhogy próbálom jelezni felé hogy ez már függőség és tönkre teheti vele a házasságunkat nem érdekli minden perce a játék körül forog (World of Tanks) ha nem játszik akkor beszél róla vagy olvas vele kapcsolatban engem már az őrületbe kerget de nem veszi észre magát. Valaki valami jó tanács?

Legjobb válasz: Hátul, zsinórok kihúzigálása:)

Hátul, zsinórok kihúzigálása:)
Minek szültél ilyennek gyereket?
Ne szívjátok a vérünket, hagyjatok minket szikkadni! a feleségem is állandóan rinyál, ha játszok a fifával
Igen a férjem, de õ nem hanyagol el minket. Csak este játszik fürdés után. A tiednek segítség kell. Vagy csomagolj össze és hagyd ott. Attól majd észbe kap.
mennyi ideje tart ez? Napi hány óra? Tanács csak annyi lenne, hogy korlátozd. Pl. játszik egy órát a gyerekkel, addig te tusolsz vagy fõzöl vagy elmész otthonról, és utána játszhat. Semmi baj a hobbival, ha mellette megcsinálja a többi dolgát. Talán lecseng pár hónap múlva ez a függõség. Ha nem, akkor írd fel, hogy mettõl meddig ül ott, számold ki neki órára pontosan és tartsd az orra elé, hátha rájön, hogy ez nem normális.
99%, hogy nem tudod megváltoztatni.azzal se ha otthagyod. Én is próbáltam az exnél minden praktikát, de szexi ruciban se hatottam meg, amikor meg kiszedtem a gépbõl a tápot, akkor meg agressziv lett.ekkor hagytam ott. Párom ellentéte, 10 percig se köti le semmilyen számítógépes játék, inkább velem foglalkozik.

Más babák is képesek mindenféle furcsa pózokban elaludni a kiságyban?

Az én 8hós csajszim két lába épp térdig kilóg a rácsok között. De alszik, úgy t?nik, csak nekem furcsa ez, neki nem. :)

Legjobb válasz: Ja nálunk olyan is volt, hogy két kézzel fogta a rácsot a fejét pedig neki támasztotta és rajtaütésszerûen elaludt nagyon édi volt:)

Ja nálunk olyan is volt, hogy két kézzel fogta a rácsot a fejét pedig neki támasztotta és rajtaütésszerûen elaludt nagyon édi volt:)
teljesen normális
Persze teljessen normális!Nálunk is igy van 8 hetes kora óta az éjjszakát is végig alussza (9-6)meg napközbe is alszik 4 órát (12-16)! Már többet tud enni mint pár hetessen meg a tejed is jó nem vizes hanem tápláló!
Igen, normális. Az én kisfiam képes volt ennyi idõsen akár 6-8 órát is aludni egyszerre nap közben, pedig éjjel is aludt! Védõnõm szerint vannak ilyen álomszuszékabb babák, majd változik. Igaza volt, most 6 hónapos lesz, és délelõtt 3 órát alszik egyben, délután kétszer fél-1 órát.

Akkor is megtartanátok a babát, ha a párotok nem akarja, és képes lenne elhagyni?

Jöv?hét vége felé kellene megjönnie. Ha nem jön meg (megszakitással védekezünk) és terhes leszek,de a párom nek akar még babát mit csináljak? Már elkezdtem szedni tablettát,de még az els? levélnél tartok.De akkor is félek hogy nem jön meg.Egyedül,szül?i,és más segitségével feltudnám nevelni,de rettent? rossz lenne igy.Vélemény? A mellem megduzzadt egy picit,és sokat vagyok éhes.De még koari lenne bármien tünetr?l beszélnem.

Legjobb válasz: Elõször is remélem a kérdésedbõl, hogy nem terhesség, másrészt neked kell döntened, hogy mennyire szereted a barátodat, és mennyire hibáztatnád a babát, ha elhagyna. Mert akkor ne legyen baba , ha egész életében azt a terhet viselné, hogy neheztelsz rá, mert miatta ment el a pasi. Szóval ilyen esetekben, ha nincs most baba, akkor javaslom, hogy ha nem tervezitek a babát, akkor vagy szedj fogamzásgátlót, vagy a párod barátkozzon meg a gumianyagokkal, mert így könnyen terhes maradhatsz és ezt jobb ha õ is elõre tudja, mert ketten csináltátok, de õ simán le tud lépni, ha pedig megtartod és nincs apasági akkor sosem perled ki belõle a gyerektartást sem, nemám a látogatást!

Elõször is remélem a kérdésedbõl, hogy nem terhesség, másrészt neked kell döntened, hogy mennyire szereted a barátodat, és mennyire hibáztatnád a babát, ha elhagyna. Mert akkor ne legyen baba , ha egész életében azt a terhet viselné, hogy neheztelsz rá, mert miatta ment el a pasi. Szóval ilyen esetekben, ha nincs most baba, akkor javaslom, hogy ha nem tervezitek a babát, akkor vagy szedj fogamzásgátlót, vagy a párod barátkozzon meg a gumianyagokkal, mert így könnyen terhes maradhatsz és ezt jobb ha õ is elõre tudja, mert ketten csináltátok, de õ simán le tud lépni, ha pedig megtartod és nincs apasági akkor sosem perled ki belõle a gyerektartást sem, nemám a látogatást!
A kérdező hozzászólása: de itt ki beszél második abortuszról.én azt irtam ha ne adj isten megint egy bogyó növekszik bennem, SOHA még egyszer nem vetetném el, kerül amibe kerül.elsõre nem volt annyi bátorságom hogy szembe szálljak életem szerelmével.de most megtenném.én csak kiváncsi voltam, ki mit ir.
A kérdező hozzászólása: õ gondokozik másképp. én már elég érett lennék egy aprósághoz... most már nincs kérdésem.
Én négy babát veszítettem el, majd bele döglöttem, te meg itt ilyen felelõtlenül eldobod (eldobnád) a kis életeket?????? Miért okozol ekkora problémát magadnak??? Miért nem tudja az a nagy szerelem megtenni érted hogy felhúzza azt a nyamvadt gumióvszert??? Nem értelek, ha van eszed az internetet olvasni, van arra gógyid hogy ide írjál kérdést, akkor arra miért nem tellett, hogy utánanézzél hogy a megszakításos közösülésbõl simán lehet gyerek???? Vagy talán tudod, és ennek ellenére bevállalsz ilyeneket??? Nem vagy már gyerek úgy látom, tehát normálisan kellene gondolkodni! Nyugodtan le lehet pontozni, csak tessék. A kérdésedre válaszolva: a saját gyerekem ezerszer többet érne, mint egy gerinctelen ember aki elhagyná terhes párjá mert nem akarja gyereket, és fél felelõsséget vállalni.
Ha meg csak a jovo het vege fele kellene megjonnie, akkor a melled lehet duzzadt az ovulaciotol is. Az allando ehseg meg csak kesobb jon (nalam konkretan a 28. heten kezdodott). Ha jol veszem ki a szavaidbol, nagyon nem tervezett baba lenne, tehat ebben az esetben azt irom, ne parazz a terhesseg miatt. Ha a parom pedig kepes lenne elhagyni azert, mert teherbe estem es megtartom, akkor az bizony a paromat minositi, es a kapcsolatnak ezen a ponton lottek is, mert nekem egy ilyen ember nem kellene. Nem tudom hany eves vagy, de akarhany is, felelotlenseg ezzel a modszerrel szertekezni. Jol tetted, hogy elkezdted a tabletta szedeset, az elso honap utan mar aggodalom nelkul szeretkezhettek.
A kérdező hozzászólása: elnézést a helyesírásért:S
Ha már eldöntötted, hogy nem tartod meg, akkor miért kérdezed? (mert a kommentjeidbõl úgy tûnt eldöntötted). Amúgy ha tudnád hány nõ örülne ha babája lehetne?! Felelõtlen vagy nagyon!! Csak vigyázz, mert 2 abortusz után mi van ha 30 évesen már nem lehet gyereked amikor szeretnéd? te tudod mit csinálsz.
de hogyha úgyis tudod, hogy inkább a párodat választanád mint a babót - mint multkor - akkor most mi a kérdés? :-) Egyébként ha már akkora lesz benned a vágy egy gyermek után, hogy semmi más nem számít, akkor vagy új pasit keresel vagy eleve megtartod és kockáztatod hogy elhagy. Megjegyzem - akkor is ha lepontoztok:-).- ha ehagy mégsem nagy a szerelem. Lehet persze ideologizálni, de a nagy szerelem pont attól az, hogy ugyanaz a cél és mindenben kitartunk egymás mellett. És ha ebbe "bepottyan" egy baba az csak megkoronázza. De lehet, hogy 21 évesen még fiatalok vagytok és másként gondolkodtok, ezért nem lehet pálcát törni a döntés felett.
A kérdező hozzászólása: Igen, számitottam ilyen jellegû válaszra mint az utolsó. Nem is megyek ebbe bele.Van eszem igen.De nem tudom te mennyire vállaltad volna ugy a gyerekedet, hogy semmi nélkül.És ha felnõ mit mondok neki? Hát bocs gyermekem, az apád nem volt kiváncsi rád?????? Nem érdekel ha lepontoztok, én saját magam tudom hogy mit, és miért tettem meg ezt a fontos döntés.És nem csak azért mert féltem.Csak azt nem fogom ide leirni...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszi a válaszokat. 21éves vagyok. Volt már egy terhességem, de ez miatt meg kellett szakitanom.De az éhség érzetet én már akkor a 8.ik héttõl kezdtem érezni.Már a tabletta hatását várom, mert nem akarok ugy járni.Igen szeretem a barátomat, 7hónapja vagyunk együtt.De se házunk, én tanulok õ dolgozik.Igy csak az én szüleim tudnának segiteni.De ha ne adj isten megint igy járnék, biztos megtartanám.Most le lehet pontozni ha akartok, amiért eldobtam a saját gyermekem.De semmi nélkül én nem mertem válalni....
Én mindenképp megtartanám! Ide szerelem vagy oda szerelem, ha emiatt elhagy, akkor nem szeret engem. És akkor 30 év múlva sem fog. Akkor meg mirõl beszélünk...? Szóval, én megtartanám, ha erre kerül a sor (neadjisten), ne ne engedj a lelki zsarolásnak!!

Ma fejtem tejet de alig jött. Mittöl lehet? A babám jól hizik, korához képest nagy baba. Akkor még is elég neki? annyit termel amennyi kell?

Legjobb válasz: nálam ugy müködik hogy lassan termelödik töbször tettem rá a babát mégse lett több, és mosmár felváltva ciciztettem így össze gyülik 70-80 ml és a többi 90ml táp néha ha ugy gondolom a kiürült cicire még vissza rakom öt.nálam így van 4 hónapja

nálam ugy müködik hogy lassan termelödik töbször tettem rá a babát mégse lett több, és mosmár felváltva ciciztettem így össze gyülik 70-80 ml és a többi 90ml táp néha ha ugy gondolom a kiürült cicire még vissza rakom öt.nálam így van 4 hónapja
megette a kicsi
szopi után fejted? ha igen pont annyi van ami kell neki
Szia! Megette a babád, és pont annyi tej termelõdik, amennyit megeszik, beállt a kereslet-kínálat. Általában az tud sokat fejni, aki mindig csinálja, akinek szopik a babája, annak megeszi a kicsi.
A kérdező hozzászólása: de akkor honnan érzem ha már kevesebb tejem van?
Onnan érzed, ha kevesebb van, hogy a babád többször kér enni, gyorsan végez és nemsokára újra éhes. Ezt a mell érzékeli és többet termel, ha nem alakul 1-2 nap után és a babád még mindig jelez, hogy enne, akkor jeletheti azt, hogy kevesebb a tejed. Amíg jól hízik, ne aggódj, megeszi amit kell!

1 hónapos babának milyen sűrűn kell szopiznia vagy inkább az igény szerinti szoptatás a jobb? A fiam 7 órát is képes aludni!

Legjobb válasz: szerintem, ha sokat eszik egyszerre, szépen fejlõdik, akkor nem kell keltegetni. igény szerintire szavazok én is, de azért nappal 2-2,5 órát igyekeztem minimumnak venni, ha hagyta. (addig játék, átpelusozás, masszírozás... de ha akkor is sírt, akkor megszoptattam.) ezt az oldalt ajánlom, én sokat tanultam tõlük: www.lll.hu

szerintem, ha sokat eszik egyszerre, szépen fejlõdik, akkor nem kell keltegetni. igény szerintire szavazok én is, de azért nappal 2-2, 5 órát igyekeztem minimumnak venni, ha hagyta. (addig játék, átpelusozás, masszírozás... de ha akkor is sírt, akkor megszoptattam.) ezt az oldalt ajánlom, én sokat tanultam tõlük: http://www.lll.hu
Szerintem mindenképp igény szerint fogsz szoptani, mivel nem hagyod üvölteni a babát. Ha 2 óránként igényli, akkor úgy, ha 4 óránként akkor me úgy. Ha össze-vissza, akkor is kénytelen leszel megetetni. 1. babám 3 óránként evett már pár naposan, 4 hónapos korától szabályos 4 óránként, mert így kérte. 2. babám néha másfél, máskor 4 óránként, össze-vissza lesz éhes. Mindkettõt igény szerint szoptattam.
Azt szokták mondani hogy ha nem koraszülött és nem vékonyka akkor hagyni lehet aludni. Nem kell ébresztgetni. Igény szerint a legkényelmesebb neki de ha az életviteletek megengedi - nem jártok el sokat akkor érdemes- de késõbb ez azzal jár hogy a közértben megéhezhet mig ha 3-4 óránként enne akkor meg nem. Mérlegeljetek.
Én az igény szerinti szoptatásra szavazok. Viszont a 7 óra az sok. Nekem a védõnõm is azt mondta, hogy legsûrûbben 2 óránként szoptassak, viszont 4 óránál tovább ne várjak. Persze az éjszakai alvás kivétel. Szóval ha nappal alszik 7 órát, azt szerintem ne hagyd. Gratulálok a picidhez :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és hasznos tanácsokat! Minden jót!
7 órát?? Mázlista!
Ne aggódj az én kisfiam is ilyen volt és semmi baja. Valószínûleg tápláló a tejed. Ne keltsd fel enni, ha õ nem kéri! Szólni fog, ha éhes emiatt ne aggódj!

Ha a családban előfordult koraszülés és én is koraszülött voltam, akkor nagyobb az esélyem a normál kismamákhoz képest, hogy koraszülött legyen a babám?

Legjobb válasz: Nem ismerem a statisztikákat, nem vagyok orvos sem, de nekem a dokim megkérdezte, h anyumnak milyen szülése volt. És valószínûleg én is úgy szültem, mint õ. (Mellettem végig ott volt a doki, és kb.4órán keresztül kérte, h még ne nyomjak, tartsam

Nem ismerem a statisztikákat, nem vagyok orvos sem, de nekem a dokim megkérdezte, h anyumnak milyen szülése volt. És valószínûleg én is úgy szültem, mint õ. (Mellettem végig ott volt a doki, és kb.4órán keresztül kérte, h még ne nyomjak, tartsam
Ha nem dohányzás, alkohol okozta (ne vedd magadra, csak ezek is koraszülöttségre hajlamosító tényezõk), akkor sajnos növelheti az esélyt.
A kérdező hozzászólása: felmenõágon eddig minden generációban elõfordult legalább 1. nem dohányzom és soha nem is dohányoztam, és inni sem iszom alkoholt, gondot nem akarok azzal is okozni
Ha felmenõágon fordult elõ és nem oldalágon, akkor valószínûleg. De a koraszülésnek különféle okai lehetnek, ezért még a szülészorvosok sem tudnak megbízható tanácsot adni. A 6 és fél hónapra született lányomnak például az öt fiából 2 koraszülött.
Szóval: tartsam vissza. Anyuval nem volt senki, de az épp arra járó doki szó szerint visszanyomta a fejemet, h majd csak 2óra múlva kell megszületnem! Mondanom se kell, h mégis kipottyantam a vajúdóágyon. Gondolom ugyanaz a szitu lehetett, csak anyunak nem mondták, h miért kell visszatartani a nyomást.) 2.voltam
én 7.hónapra születtem.mind a 3 gyermekem 40.hétre.
7 és fél hónapra születtem, a kisfiam 40+3.-ra. A dokim szerint ez hülyeség-én is rákérdeztem. Bár ez attól is függ, hogy mi okozza a koraszülést. Stressz, dohányzás, alkohol...

1hónapos és 3hetes a babám! Nincs neki széklete két napja, de nagyon fáj a hasa és szeretne kakálni, Ráadásul az utolsó is nehezen jött ki és eléggé kemény volt főleg az eddigiekhez képest! Mit adhatok neki? nem szeretnék gyógyszert! Anyatejes!

Lehet attól,hogy olyat ettem volna?de az mi volt akkor ami én általam megfogta volna a hasát?és lehet az Infacoltól?kapta két napig és igazából azóta van ez!!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos mi is így vagyunk pedig már 4,5 hónapos és néha nem akar kakílni ezért (pár hetes kóra óta) vettem szélcsövet a gyógyszertárba és azzal segítek neki, inkább mint gyógyszerek!!!1,5 2cm-re benyomhatod neki ki-be addig amíg nem jön a nyomás kényszere!

Szia! Sajnos mi is így vagyunk pedig már 4, 5 hónapos és néha nem akar kakílni ezért (pár hetes kóra óta) vettem szélcsövet a gyógyszertárba és azzal segítek neki, inkább mint gyógyszerek!!!1, 5 2cm-re benyomhatod neki ki-be addig amíg nem jön a nyomás kényszere!
Adj neki kamillateát langyosan.Masszírozd, tornáztasd, melegen legyen. 5 napig nem gond ha nem kakál utánna orvos. Izgathatod a popsiját pl.popsikrémes, vazelines hõmérõ végét picit bedugod neki.
Gripe Water:ánizs és édesköménybõl készült szirup. Nekünk semmi nem vált be, amióta ezt használjuk napi 1 kaki garantált. Egyébként a glicerines kúp is jó, ki-be kell neki tologatni viszont azt csak néha lehet alkalmazni, mert ha hozzászokik az nem túl jó. Sok sikert!
Nagyon jó módszer, hogy lefekteted a kis hátára, a lábacskáit feltolod óvatosan a pocijához, biciklizel a lábaival, felváltva húzogatod a hasához õket. Olyat is szoktam, hogy összefogom a két lábát a bokáinál, és úgy körözök velük, vagy a baba mellé húzom õket, közben mondókázhatsz, énekelhetsz, ha sírdogálna. Remélem értelmezhetõ ez a katyvasz, jobban nem tudtam leírni. A fiamnak néha a mai napig csak ez segít ha egy-egy puki beszorul, vagy van egy kis székrekedése.

A babak akkor is kepesek meg tovabb enni, szopizni ha faj a hasuk?

Legjobb válasz: Igen,mivel a szopi megnyugtatja õket!Fáj a hasa ezért sír,te megszoptatod,amitõl ugyan megnyugszik,de fáj tõle még jobban a pocija mwert már tele van.... Nálunk a 3 óránkénti szopi vált be (persze néha csaltunk :) )

Igen, mivel a szopi megnyugtatja õket!Fáj a hasa ezért sír, te megszoptatod, amitõl ugyan megnyugszik, de fáj tõle még jobban a pocija mwert már tele van.... Nálunk a 3 óránkénti szopi vált be (persze néha csaltunk :) )
3 hetes kislányomnál azt vettem észre, hogy kimondottan szereti, ha megszoptatom, ha fáj a hasa. Gondolataimszerint, ilyenkor beindul az emésztés, és kijön, aminek ki kell. Meg szokott nyugodni tõle.

Szerintetek az lehetséges, hogy a 2. babót 3 héttel hamarabb érzem, mint az elsõt? (Nagyon korán) DE az elsõt is ahhoz képest, hogy elsõ babucim volt hamar éreztem.

És nektek a Linea Negra mikor jött elõ? Mert elsõnél csak a 30. hét körül, aztán teljesen el is tûnt, de most már látszik. A pocim is nagyon növekszik, pedig fogytam, és így is már jóval több idõs terhesnek nézek ki, pedig csak 168 cm 55 kilo vagyok. Mi lesz így a végéig? Lesz olyan idõszak, hogy megáll picit a növésben? (Pedig a baba méretre nem hatalmas) :)

Legjobb válasz: Igen. A második babát hamarabb érezheted és hamarabb pocakosodhatol is.

Igen. A második babát hamarabb érezheted és hamarabb pocakosodhatol is.
Én is hamarabb érzem a másodikat, mint az elsõt (már tudom, hogy mit "kell" érezni :D) Az is normális, hogy hamarabb nõtt a hasad, de ne aggódj, nagyobb nem biztos, hogy lesz, csak hamarabb látszik :)
Én a 2-at hamarabb a 3-at meg késõbb éreztem :) A hasam nekem is hamarabb elkezdett nõni, pláne most a 3-nál. A linea negra is kijött sajnos. Most vagyok 18 hetes
a másodikat énis jóval hamarabb éreztem :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! En most leszsk 12 hetes, elso babamat pedig 15 hetesen ereztem eloszor.:) de ma a vedonom is megerositett, hogy siman erezhetem akkod. Testalkat miatt is. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!