Találatok a következő kifejezésre: A babak is (4401 db)

Ha szoptatás alatt olyan ételeket eszek, amik lazítják az én székletemet, akkor azok a babáét is fellazítják, vagy neki inkább csak hasfájást okoznak?

Kizárólag anyatejes a babám, de nagyon ritkán van széklete 4-5 nap). Azt tudom,hogy ez még normális, a baj csak azzal van, hogy kaka előtti napon már nagyon kínlódik, nagyon nyűgös, olykor akár másfél 2 napon át is. Amikor jön kaka NEM KEMÉNY, hanem híg, tehát az állagával nincs baj, csak azzal hogy túl ritkán jön ki. Igaz,elég egyoldalúan táplálkozom, alig eszem valami rostosat, mert eddig minden ilyesmitől fájt a hasa, és nem akartam kockáztatni,mostanra pedig már megszoktam. Nekem is székrekedésem van,jó lenne valami rostosat enni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Valóban jó lenne valami rostosat is bevinni az ételetekbe. Ha piciként fájt a hasa tõle, attól még nem biztos, hogy késõbb is fáj. Próbáld lassanként, mert a babák 3, 6 illetve 12 hetesen nagyot változnak.

Mennyi idõs a babád? Valóban jó lenne valami rostosat is bevinni az ételetekbe. Ha piciként fájt a hasa tõle, attól még nem biztos, hogy késõbb is fáj. Próbáld lassanként, mert a babák 3, 6 illetve 12 hetesen nagyot változnak.
A kérdező hozzászólása: öszönöm szépen a választ. 10 hetes a fiam

A babáitok is sokat alszanak ma?

A lányom délel?tt nem olt soha egy nagy alvó.Talán ha 2x30 percet aludt.Most meg már 9.30. lefeküdt és még most sem látom,hogy akarózna neki felkelni.Lehet hogy át fog állni egy nagy alvásra?Lehet hogy most megint front van?Mert úgy veszem észre ezekre érzékenyen reagál.Találgatok,találgatok.Segítetek?

Legjobb válasz: Szia! Mostanában már az én babókám sem egy nagy alvó délelõttönként, de ma jól alszik. De én ezt annak tulajdonítom, hogy tegnap a front miatt nagyon nyûgös volt, meg a pocival is küzdöttünk, úgyhogy a tegnapi nap fáradalmait piheni ki. 1hós babóka

Szia! Mostanában már az én babókám sem egy nagy alvó délelõttönként, de ma jól alszik. De én ezt annak tulajdonítom, hogy tegnap a front miatt nagyon nyûgös volt, meg a pocival is küzdöttünk, úgyhogy a tegnapi nap fáradalmait piheni ki. 1hós babóka
Hát az én csemetém nem alszik többet.Most is késett egy picit a lefekvéssel.De jó nektek!Front az van.És még lesz egy a jövõ hét közepén.Lehet, hogy a te babád érzékenyebb rá.Fõleg a szélre.
Hát az enyém roppantul nem...... Még csak most kéne, hogy felkeljen, de még el sem aludt..... Itt nyûglõdik a hátam mögött.....
Az én fiam is nyûgös. Mióta ezek a frontok jönnek-mennek, egyszerûen kibírhatatlan. Nagy nyûglõdések közepette alszik csak el, ráadásul kivinni sem merem ilyen szélben.
az enyém két órát aludt délelõtt 30 perc helyett
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A Manóm végül 12.30. kelt fel én meg le is passzoltam Apának, mert el kellett mennem ügyeket intézni.Én sem akartam kivinni ilyen szélben. Mit mondjak, már az ablakban vártak, fõleg Apa, mert már nem bírta tovább.: ) Remélem hamar kisüt a napocska és elmúlik ez a rosszkedv. Kitartást lányok és még egyszer köszi.

28 hetesen 2 kiló hízás nem kevés? Mekkora lehet ebből a baba súlya? A hasam elég nagy, a babót is nagynak tippelik, meghogy hamarabb meg is fog születni, koránál egy héttel nagyobb.

Legjobb válasz: Szia. A hízás attól is függ, hogy hány kilóról indultál. A babád elveszi ami neki kell, õ nem szenved hiányt, max. Tõled vonja el a vitaminokat is. Az én babám 28 hetesen 1100 gramm volt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. A hízás attól is függ, hogy hány kilóról indultál. A babád elveszi ami neki kell, õ nem szenved hiányt, max. Tõled vonja el a vitaminokat is. Az én babám 28 hetesen 1100 gramm volt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
A suly miatt ne aggodj, ez valtozo, hogy ki mennyit hizik. Az is lehet, hogy majd most kezdesz el egy kicsit tobbet felszedni, de ez nem torvenyszeru.Hat a 28. heten olyan 1000gramm szokott lenni, de ettol is persze lehet elteres. :o)
Szia. Én is a 28. hetet taposom, és 3 kg plusznál tartok. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nálunk eddig mindig minden rendben volt.
Szia De szerencsés vagy, atya Úristen! :) De örülnék ha rajtam is ennyi lenne...Én 10 nél tartok...sajna Boldog babavárást 29 hetes kismama
A súly sok mindentõl függ. Befolyásolhatja, hogy volt-e hányós idõszakod, avagy sem. Nekem a 28. heti UH-n 1086 gramm volt a kicsi, fél l a magzatvíz ilyenkor, szóval elviekben kb. fél kg-mal többet tenne ki a kicsi a tartozékaival, mint 2 kg, de szerintem ezzel sincs semmi probléma. Ha bármikor baj lenne a súlyoddal, a dokid vagy a védõnõd úgy is szólna. Én a 28. héten már 7 kg-nál tartottam.
A kérdező hozzászólása: Nem volt hányós idõszakom, egyszer sem hánytam. Ez a második terhességem, az elsõnél összesen kilencet híztam, de már nem emlékszem, hogy ilyen tájt mennyinél tartottam. Köszi a válaszokat


Babgulyásnál fagyasztott babot használok, a babnak is annyi idő kell hogy megpuhuljon mint a húsnak?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Attól függ milyen húsból akarod fõzni. A fagyasztott babnak jóval kevesebb idõ kell, mint egy beáztatott szárazbabnak. Kb. fél óra alatt megfõ. Ha marhahúsból csinálod, akkor annak több mint egy óra kell.

Attól függ milyen húsból akarod fõzni. A fagyasztott babnak jóval kevesebb idõ kell, mint egy beáztatott szárazbabnak. Kb. fél óra alatt megfõ. Ha marhahúsból csinálod, akkor annak több mint egy óra kell.
mindenképpen elõbb tedd föl a húst, ha marha vagy disznó, amikor félpuha , akkor tedd bele a fagyos fejtettbabot, és a zöldségeket.

Ahol a baba szulei kulonbozo anyanyelvuek, es a babahoz is ezen a ket nyelven beszelnek, kb mikor kezdett el beszelni a babajuk?

Lanyom 15 hos lesz, meg semmit nem mond. Tudom hogy ilyen esetben allitolag kesobb kezdenek el beszelni, de mar olyan kivancsi vagyok, hogy melyik nyelven es mit fog mondani eloszor! (en magyarul, apukaja spanyolul beszel vel)

Legjobb válasz: A lányom angol anyanyelvû férjével a következõt találta ki:a baba anyukája csak magyarul beszél a gyerekkel, a férjével és mindenki mással csak angolul(telefonálni és skype-olni szokott magyarul is,amit a baba szintén hall)Az apuka csak angolul beszél mindenkivel.Tehát,a babának majd magyarul kell beszélnie az anyjához,és angolul az apjához. De fogja tudni azt is,hogy az anyukája érti azt is,amit angolul mond,mert hallja majd,hogy a szülei angolul beszélnek. Nem tudom,hogy mennyire fog ez beválni náluk,mert a baba még csak 6 hetes,de remélem,hogy jó az elgondolás és klasszul párhuzamosan tanul majd mindkét nyelven.Különben meg ne aggódj,15 hós babának nem feltétlenül kell kezdeni beszélni,akkor sem,ha csak 1 nyelvet hall.A lányom másfél éves elmúlt és még mindig csak az itt meg az ott szavakat mondta,mindaddig,míg bölcsibe nem került,és rá nem jött,hogy ezzel a szókinccsel nem lesznek sikerei.

A lányom angol anyanyelvû férjével a következõt találta ki:a baba anyukája csak magyarul beszél a gyerekkel, a férjével és mindenki mással csak angolul(telefonálni és skype-olni szokott magyarul is, amit a baba szintén hall)Az apuka csak angolul beszél mindenkivel.Tehát, a babának majd magyarul kell beszélnie az anyjához, és angolul az apjához. De fogja tudni azt is, hogy az anyukája érti azt is, amit angolul mond, mert hallja majd, hogy a szülei angolul beszélnek. Nem tudom, hogy mennyire fog ez beválni náluk, mert a baba még csak 6 hetes, de remélem, hogy jó az elgondolás és klasszul párhuzamosan tanul majd mindkét nyelven.Különben meg ne aggódj, 15 hós babának nem feltétlenül kell kezdeni beszélni, akkor sem, ha csak 1 nyelvet hall.A lányom másfél éves elmúlt és még mindig csak az itt meg az ott szavakat mondta, mindaddig, míg bölcsibe nem került, és rá nem jött, hogy ezzel a szókinccsel nem lesznek sikerei.
Keresztlányomhoz édesanyja oroszul édesapja magyarul beszél. Olyan másfél éves koráig csak szavakat mondott hol magyarul, hol oroszul. Két évesen már jöttek az értelmes rövid mondatok magyarul. Megérteni tökéletesen értette az oroszt, de magyarul válaszolt rá. Most 2és fél éves, folyékonyan beszél magyarul és ha már oroszul kérdezik, oroszul válaszul egy egy szóval. Mindenképpen nagy elõny a pinduroknak, ha már kicsi koruktól megkezdve két nyelvet hall!
A kérdező hozzászólása: Igen, nalunk is pont ugy van, hogy en csak magyarul beszelek vele, de a parommal meg mindenki massal spanyolul ( Madridban elunk), viszont az apukaja nem tud magyarul, szoval o spanyolul. Es mar kb 6 honapos koraban feltunt hogy erzi a kulonbseget a ket nyelv kozott, mert ha latta hogy vkivel spanyolul beszelek, akkor csak ugy nezett, meglepodve mint aki nem erti a dolgot, hogy velem a mami nem igy beszel :)
Erre én is nagyon kiváncsi vagyok, mi is különbözõ nyelven beszélünk a kisfiamhoz, most másfél éves, de még nem beszél. Mindkét nyelvet érti, magyarul szerintem jobban, de én vagyok vele egész nap. Talán most kezd egy-két szóval próbálkozni, na és egész nap halandzsázik. :)
A kérdező hozzászólása: Az en torpem is egesz nap mondja a magaet :) A nap 24 orajabol kb 20-t en is egydul vagyok vele (sajnos).

Normális a nemvárt környékén rózsaszínes folyás wc-kor? Igaz, hogy sokaknak ez a babát is jelezheti? Vagy mindenképpen mensi lesz?

Meddig tarthat ez? Menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: rószaszin folyás ha baba van nem a nemvárt környékén van hanem a beágyazódás környékén vagyis egy héttel a nem várt elött ... az jelezhet babát ha mensi körül vagy pont akkor van rózsaszines folyásod az - és most nem megijeszteni akarlak- de jelenthet rosszat is és biztos ir majd olyan aki azt mondja neki is volt és gyerek lett belöle... orvoshoz menj el hátha kitapintja már a méh nagyobbodást báruh-n még nem látja a babát de elöször mindenképp csinálj egy tesztet -csak a biztonság kedvéért-

rószaszin folyás ha baba van nem a nemvárt környékén van hanem a beágyazódás környékén vagyis egy héttel a nem várt elött ... az jelezhet babát ha mensi körül vagy pont akkor van rózsaszines folyásod az - és most nem megijeszteni akarlak- de jelenthet rosszat is és biztos ir majd olyan aki azt mondja neki is volt és gyerek lett belöle... orvoshoz menj el hátha kitapintja már a méh nagyobbodást báruh-n még nem látja a babát de elöször mindenképp csinálj egy tesztet -csak a biztonság kedvéért-
A kérdező hozzászólása: Tegnap du Gravi Hcg halvány pozi, ma Baby markt negatív..nem tudom hogy mi lehet..

Megkaptam a h1n1injekciót. Szoptatom 5hetes babámat. Szerintetek tejbe átkerülve védi a babát is? Meri valaki közösségbe vinni ilyen pici babáját?

Legjobb válasz: Átmegy az ellenanyag,amit a te szervezeted termel.Közösségbe nem vinném a helyedben.Gondolok itt bevásárló központokra,ünnepségekre.Én is csak levegõzni viszem ki a 6 hetes babámat.

Átmegy az ellenanyag, amit a te szervezeted termel.Közösségbe nem vinném a helyedben.Gondolok itt bevásárló központokra, ünnepségekre.Én is csak levegõzni viszem ki a 6 hetes babámat.
De igen, valamennyi ÁTMEGY, de közel sem ad olyan védettséget, mint ha oltást kapna (amit nem kaphat ilyen piciként). Ha el is kapja, mindenképpen enyhébb tünetekre számíthatsz nála, így szoptasd bátran, ezzel tudod a legjobban megvédeni. Akkor is szoptasd, ha az oltás ellenére elkapnád, mert az még erõsebb védelmet ad neki. Én közösségbe nen vinném, mert a szoptatás valamennyire védi, de közel sem 100%-osan.
A védettség nem megy át. Volt egy ismerõsöm aki a sima influenza ellenit kapta és szoptatott. A nagy gyerek a suliból haza hozta és rá pár nappal a kicsin is kijött. Nem kapja meg. Védõnõ.
Nem megy át a tejjel.Ezt orvosok is megmondják!!!!!! A tejjel erösíted az immunrendszerét.Szerintem közösségbe ne nagyon menjetek ha nem muszály.Mink sem ja´runk most a mászócsoportba a lányomal. 22 hós, 28 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én sem merem közösségbe vinni , azt hittem csak tulreagálom az egészet azért voltam kiváncsi más véleményére.

Van valamilyen specialis recepted amit szivesen keszitesz a babadnak, es a babad is nagyon szereti? Megosztanad velem?

Legjobb válasz: Túró desszert: Turmixgépbe két kanál zsírszegény túró, bele egy körte, fél banán (és vagy alma, vagy õszibarack, vagy bármi más) gyümölcs, pár csepp citrolé és turmix! :) Imádja, de mi is, úgyhogy 3 adagot szoktam csinálni, és mi felnõttek is azt esszük. (11 hónapos).

Túró desszert: Turmixgépbe két kanál zsírszegény túró, bele egy körte, fél banán (és vagy alma, vagy õszibarack, vagy bármi más) gyümölcs, pár csepp citrolé és turmix! :) Imádja, de mi is, úgyhogy 3 adagot szoktam csinálni, és mi felnõttek is azt esszük. (11 hónapos).
Ja, hogy fõételt is írjak: Bármelyik fõzelékünkbõl (amit magunknak csinálok, krumplifõzelék, vegyesfõzelék, tökfõzelék, babfõzelék, stb) összeturmixolok egy adagot, és sajtot reszelek bele. Az is nagy kedvenc!
A kukoricát imádja. Szoktam sima kukoricafõzit is csinálni, vagy felesben cukorborsóval. Imádja. 1 év után most a túróstésztát imádja, csak sajna meghajtja...
Megfõzök egy kicsi szelet csirkemellet, egy kicsi krumplit, egy édesebb almát, és összeturmixolom egy banánnal. Sárgarépa, burgonya, pici hagyma olajon megfuttatva+husi. Ezt a kettõt nagyon szereti. 10 hónapos
uszonnára: sült sütõtök almával, pár csepp citromlével, 1 kiskanál mézzel, 1 beletördelt babapiskótával elnyomkodva fõétel: serpenyõben sült natur halfilé és vízben fõtt krumpli pici vajjal durván elnyomkodva Amúgy 12 hónapos kora óta azt eszi amit mi, csak 1-2 ilyen babakedvenc maradt meg.
desszertnek: turmix alá egy alma/barack/meggy/körte/banán + túró + natúr zabpehely fõzelékként: brokkoli + pici karfiol + risz + csirkehusi, illetve szereti nagyon a gyümölcsös fõziket: barack + rizs + pulykahús vagy alma, körte + tészta/rizs/krumpli + csirkehús Vannak más kedvencek is, de nem írtad mennyi idõs ababád!
A kérdező hozzászólása: 8 honapos a kisfiam, koszonom a valaszokat

A babák is tudnak halkan pukizni?

Lehet, hogy kicsit lökött a kérdésem, de eddig nem vettem észre, hogy kislányom hang nélkül pukizott volna. Ma viszont kétszer is furcsa szag csapta meg az orrom, viszont nem hallottam semmit. Lehetett ?, vagy máshol keressem a szag forrását?

Legjobb válasz: Szia!A babák is emberek.Ha nem is hallod attól még pukizhatnak.

Szia!A babák is emberek.Ha nem is hallod attól még pukizhatnak.
:) aranyos kérdés, de igen, tudnak. Volt, hogy a fiam halk pukiját méterekrõl megéreztem:)
Miért te nem tudsz:_DD

25 hetes terhes vagyok es nekem tok kinos a szex a parommal, es mindig mondom, hogy ne mert felebred a baba ez hulyeseg? Nem tudom en szegyenlos is vagyok a testem miatt, meg a babat is feltem hogy o ilyenkor mit erez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell emiatt aggódnod, ha neked jó, az a babának is jó, (ha nincs nyitva a méhszáj, ill. az orvos nem tilt el - akkor nem árt a babának). A testedet meg ne szégyeld, a párod biztosan így is gyönyörûnek tart, legalábbis nálunk így volt. :) Boldog babavárást! 6 hetes kislány anyukája

Szia! Szerintem nem kell emiatt aggódnod, ha neked jó, az a babának is jó, (ha nincs nyitva a méhszáj, ill. az orvos nem tilt el - akkor nem árt a babának). A testedet meg ne szégyeld, a párod biztosan így is gyönyörûnek tart, legalábbis nálunk így volt. :) Boldog babavárást! 6 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: koszike!En meg ha hason vgayok mindig betakarom a pocim valamivel hogy ne latszodjon:P
Én úgy voltam vele, hogy inkább a párom reakciójától tartottam, hogy esetleg együttlét közben észreveszi, hogy rugdal a baba. :) Pedig így a vége felé újra megjött az "étvágyam", és jól is esik. Beszéltünk a férjemmel, és õ azt mondta, nem zavarja, de persze sokkal óvatosabb mindenben. :) Egyébként érdekes, mert bár a babám este és éjjel elég aktív, valahogy elnyugszik, míg együtt vagyunk. Állítólag a hormonokból õ is kap, tehát ha nekem jó, neki is. Volt, hogy végig rugdalt picit, de olyan pózt választottunk, ahol engem sem zavart (kutyus pózban, pocimat takarókkal és párnákkal kitámasztva, hogy ne lógjon), és a "végén" olyan kis nyugis lett, percekig csak "pihent" õ is. :) (Remélem, senki jó ízlését nem sértettem meg...) Az a lényeg, hogy kerüljétek azokat a pózokat, ahol nyomódhat a pocakod, ill. ahol túl mélyre hatolhat a párod, mert az egyrészt fáj, másrészt sérülést is okozhat.
Ha nem érzed jól magad abban a helyzetben , akkor nem kötelezõ ilyen módon részt venned a szexben, megbeszélhetnéd a pároddal, hogy ez neked kellemetlen ezmiatt és inkább más módot válassz legfeljebb az õ kielégítésére, ahol pl neked nem is kell levetkõznöd..késõbb komoly gondokat okoz, ha most szexeltek úgy ahogy neked nem esik jól.. Nekem is vannak fenntartásaim, fõleg így a vége felé..sokan mondják most legalább nem kell tartani a teherbeeséstõl, de pl én csak akkor tudok bármit csinálni, ha vak sötét van, de legalább 80%-ig..próbáld ki esetleg, ha teljesen behúzod a függönyt..én is szégyenlõs vagyok. Amiatt nem kell aggódnod, hogy a baba felkel, mert az neki nem baj mégha tényleg fel is kel..más miatt is felkel ám! Ha nem vagytok durvák akkor pedig gyenge ringatózást érez, ami még jól is esik neki..körülveszi a víz, meg a burok és abban ringatózik...ha buszozol, vagy kocsizol ugyanilyesmit érez, és õ odabent nem tudja hogy miért hintázik, de biztosan tetszik neki.
Háát igazad van ez tényleg nehéz, mert én például mindennek érzem magam csak szexinek nem:-(( Ez pedig kell hozzá, hogy jól érezze mmagam és felszabadult legyek. talán a sötét tényleg segít... 27.hetes
Nekem nem is az a gondom, hogy a baba mit érezhet, hanem inkább olyan 'kiábrándító' nagy pocakkal... próbálom ilyenkor kikapcsolni az agyam, hogy most nem kismama vagyok, hanem csak NÕ, de elég ha picit megmozdul, és máris kizökkent. Emiatt nálunk is megritkultak az együttlétek.
en ugyan ezt csinaltam a ferjemmel mikor terhes lettem nem engedtem magamhoz kozel a ferjemet( sexualisan) hogy ne hogy a babanknak valami baja legyen en ugy voltam ezzel hogy ha a ferjemmel lefekszek kart tesz a gyerekbe a ferjem nagyon rosz volt:) es persze hulyeseg is! ugy hogy en egesz terhesegem alatt nem sexeltem abszolult!
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat edik vagytok!!En nemtudom en is igy erzem de lehet hulyeseg :D
Szerintem ez normàlis !én is igy voltam:) !Ugyan ezek a gondolatok jàtszodtak le bennem is!Valamit biztos èrez......?
Az is jó megoldás, ha vesztek éjjeli fényt (pl. zöldet vagy kéket, kb. 400 Ft), annak olyan minimális és sejtelmes fénye van, hogy nem fog látszódni semmid, amit esetleg (de szerintem teljesen feleslegesen) szégyellsz. :) Utolsó voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!