Találatok a következő kifejezésre: A babaholmikhoz a (56 db)

Segítség, most vasalom a babaholmikat, és nem tudom mit csináljak a plüss rugikkal? Azokat is kell vasalni? És a törölközőket?

és még egy kérdés elég 40 fokon mosni a ruhákat?

Legjobb válasz: jöhet a sopánkodás és a lepontozás! :) én csak 40 fokon mostam és sose vasaltam a babaholmikat (semmit). annyit azért tettem, hogy szódabikarbónát tettem a mosószer mellé (fele-fele arányban), az fertõtlenít. naponta kap tiszta ruhát (vagy ha baleset éri) semmi baja a babámnak, gyönyörû a bõre, nem beteg, nincs allergiája.

jöhet a sopánkodás és a lepontozás! :) én csak 40 fokon mostam és sose vasaltam a babaholmikat (semmit). annyit azért tettem, hogy szódabikarbónát tettem a mosószer mellé (fele-fele arányban), az fertõtlenít. naponta kap tiszta ruhát (vagy ha baleset éri) semmi baja a babámnak, gyönyörû a bõre, nem beteg, nincs allergiája.
Én azokat nem vasaltam, csak az ágynemût, egyéb pamut rucikat:) Én 60 fokon mostam mindig, de nem hiszem, hogy gond a 40 fok, mivel ezek a ruhák még gyakorlatilag nem koszolódnak:)
A kérdező hozzászólása: és 60 fokon nem mentek tönkre, fõleg a plüss dolgokra gondolok?
a plüss rugikkal vigyázz! lehet õket vasalni, de nekem volt egyetlenegy, ami rátapadt a vasalóra az elsõ pillanatban. pedig nem volt más anyagú, mint a többi. nem értettem.
Én is 40 fokon mosom a babaruhákat és a plüssöket is vasalom, még a törcsit is. Az egyik pelenka anyagú, azt azért, a másikon meg van egy kengurufej, azt meg azért, szóval a fertõtlenítés mellett leginkább azért vasalom õket, hogy jobban nézzen ki. :) Amúgy volt, hogy nem érkeztem kivasalni (ruhát, törcsit) és már szükség volt rá, akkor nem vasaltam. A mosásról még annyit, hogy az én gyermekeim szõkék-kék szemûek-fehér bõrûek, így a dokinéni javaslatára nem használok öblítõt, csak mosószert (Dreft baby), mert hajlamosabbak az allergiára (is).
Ez igény kérdése! Én mindent vasaltam a babának!

Akkor is nézegettétek a babaholmikat, amikor még nem voltatok terhesek?

Vagyis amíg csak készültetek rá? Ilyenekre gondolok, mint babakocsi, kiságy, ruhácskák stb.

Legjobb válasz: Igen, én nézegettem.

Igen, én nézegettem.
Igen már 20 évesen is amikor még nem is volt itt az ideje. De álmodoztam, azóta már lehetne de 4 éve várjuk a csodát.:(
Persze, sõt már akkor is, amikor még volt pár év a gyerekvállalásig. Párom férfi léttére el tudott idõzni a babarészlegen. Amikor eldöntöttük, hogy most már jöhet, akkor egybõl haza is hurcolt halom édes babaholmit.Pedig még fél évet kellett várni a teherbeesésre :)
Én csak ruhácskákat szoktam néha. :) De még odébb van a baba-dolog. :(
Amikor a férjemmel úgy éreztük, hogy most már jöhet a gyerek, vettünk egy 62-es kombidresszt, mert "olyan cuki" volt. Harmadik gyerekünk is használta. :o) Babakocsit, kiságyat, és majdnem mindent örököltünk, így ezeket nem kellett megvenni. De csak akkor kaptuk meg õket, amikor már terhes voltam.
Nézegettem, mert az unokaöcséimnek mindig vettem ezt-azt.:) Aztán besokalltam, mert sokat kellett várnunk a babára, és annyira vágytam már rá, hogy a saját gyerekemnek nézegethessem a babacuccokat, hogy egy idõben el kellett kerülnöm a babaosztályt, mert csak arra emlékeztetett, hogy nekünk miért nincs még.:( Azóta már van, és így a legjobb a babaholmikat nézegetni.:)

Mikor kezdjem el átnézni a babaholmikat, hogy mindennel időben elkészüljünk?

Második baba, tehát szinte alig kell vennünk egy-két dolgot. A többi holmi a padláson, a pincében és a nagyszül?knél van. Mikor érdemes el?venni ?ket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen rohangálnunk, ha valami mégis tönkrement az állásban? A szobát még festeni kell, amit január-február környékén szeretnénk megtenni. Most 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 28-30 hetesen szerintem bõven elég.

28-30 hetesen szerintem bõven elég.
Én kb 16 hetesen vettem elõ a régi kisruhákat, átnéztem hogy mi használható még és mi nem, külön dobozokba raktam a fiús és a lányos ruhákat, most a szoba egyik sarkában várnak arra hogy kimossam, vasaljam õket.Én már tudom hogy kisfiam lesz de azért még a lányos ruhákat sem teszem el.Kimosni csak a 30.hét környékén fogom. 23hkm
ja, és nekem is 2. baba
én a 12. héten kezdtem el, mégis messze vagyok még a végétõl. De nem a pénzt gyûjtögetem, hanem apránként vásárolgatok. A babaruhákból minden megvan, készen a plédek, takarók, textílpelus, törölközõk, cumisüveg kifõzve, fülbevaló készen, etetõcumit már vettem. Ami hiányzik (javarésze nem egy vagyon, de nem mindíg állunk úgy anyagilag, hogy 1-2 nap alatt megvegyem): - egy jó kézi mellszívó, betét, játszócumi, tejszaporító tea és homeós bogyó (nem tudtam szoptatni, de azért próbálkozunk), hordozó, bimbóvédõ, babaágy tartozékokkal, kapucnis törölközõ.
A kérdező hozzászólása: Elsõ babával 7. hónapban voltunk vásárolni. Egy nap alatt mindent megvettünk. Most nem kell ennyi mindent vennünk, csak ami esetleg tönkrement. Vagy még ruhákat, de azt szerintem nagyrészt vaterán, teszveszen veszek majd.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ fiú, most még nem tudjuk kukacos vagy nunis. :)
Én már elkezdeném, ha voltál már terhes, akkor tudod milyen nehéz a vége, örülsz, ha élsz, nemhogy boltokba járkálj vásárolni. Ráadásul egy nagyobb gyerek is nehezíti a pihenésedet, amíg van erõd, legyél túl rajta. Persze nem kell mosni, meg ilyenek, csak nézd át, dobozold be, válogasd külön a méreteket, hogy késõbb csak elõ kelljen venni. Mondjuk az nem derült ki milyen nemû a nagy, és a picit tudod-e már.. Már ha ez fontos a cuccok szempontjából.
Hát, én a 30. hét körül vettem elõ a ruhákat (szintén második baba) de közben rájöttem, hogy az új cuccokkal együtt nagyon nem is tudom hova rakni. Kimostam, kivasaltam mindent, aztán ment vissza a zacskóba:( Most remélem a napokban kész lesz a szekrényük, úgyhogy újramosok mindent. 36 hetes vagyok. A másik, úgy gondoltam alig kell majd venni valamit, hát...egyrészt a nagy fiú, a kicsi lány, rengeteg új ruhát szereztem neki, új hálózsákokat, bébijátékokat, pihenõszéket, új textilpelusokat, mert a régiek nagyon rondák már, szóval azért tényleg át kell nézni idõben a dolgokat. És hozzátenném, hogy még sehol sem tartunk a babaszobával:)
Nekünk az elsõ lesz. Mihelyst meg tudjuk, hogy mi lesz akkor már elkezdjük szép apránként megvenni.
Én 12. héttõl vásároltam, kaptunk ruhákat. Nekem már a 72-es méretik ki van vasalva mosva minden. Még a kórházi cuccokat mosom ki újra, még textilpelust kell venni, cumisüveget és amit a doki kiír, de ez még ráér:) 27hkm


Mennyit költöttél a babaholmikra?

(kiságy, babakocsi,ruhák stb...) Én most szeretnék elkezdeni vásárolgatni a picimnek, és kíváncsi vagyok mennyib?l lehet ezt megúszni.

Legjobb válasz: Nekem valahol 120 és 150 között mozog, bár én szinte mindenbõl használtat vettem, kivétel, amibõl nem egészséges.

Nekem valahol 120 és 150 között mozog, bár én szinte mindenbõl használtat vettem, kivétel, amibõl nem egészséges.
Én le se merem írni menniybõl jöttem ki, de ne is az én példámat vedd figyelembe mert én megbolondultam a terhesség alatt:) Szinte mindenbõl a legdrágábbat és a legdesig-osabbat vettem mára már megbántam! Szerintem is amúgy ki lehet jönni 250.-300-ból attól függ mibõl milyet akarsz! Sok boldogságot a babyhez és jó vásárlást:) Egy vásárlás mániás L/25
Mi amit vettünk, azt használtan vettük kivéve a babakocsi és a hordozó(akciós volt).Kb.150 e költöttünk, de ebben minden benne volt, légzésfigyelõ, mellszívó, ruha...
Nekem sincs babás ismerõsöm, vagyis van, de az egyik most fog szülni, a másiknek pedig 3 hónapos a picurka. Semmit nem kaptunk, a vateráról és a teszveszrõl szereztünk be mindent. Idõigényes, mert meg kell találni, ami igazán jó és jó árban van, de megéri. Mi legalább 100ezret spóroltunk, ami valljuk be nem kis összeg.
Nálunk nem lesz 150000, mi kevesebbõl oldjuk meg.
Szia! Hát kb 200.000-250.000-bõl ki lehet jönni, ha nem újat veszel mindenbõl(babakocsi stb.)
Én 7 számjegyû összeget. De mi magunkra is sokat költünk.
Lepontoztátok a 15.05-ös de mi is 7 számjegyût költöttünk a baba érkezésére.Ki igy ki ugy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem én pontozlak le titeket, de szerintem senki nem foglalkozik ezzel. Egy kiságyat is találtunk a vaterán 4900 Ft-ért. úgyhogy szerintem nem fogok semmit újonnan venni.
Én is a Vateráról és a Teszveszrõl vásároltam, de nagyon megérte.Kocsi, ágy, ágynemûk, hordozó, ruhák, 500db.pelenka, cumisüvegek, pelenkázólap, textilpelusok, kozmetikumok 60000ft. volt.Féléves koráig elég minden.Legalább 200000 ft.-ot spóroltam ha nem többet.
Kiságyat mi is kaptunk. Babakocsit ujjat vettünk nem a legmenõbbet, de nagyon jó volt Pierre Garden 20000 forintért akciósan. Matrac és egyéb kellékek max 25-30 ezer forintért.
Szia Kiságyat kaptuk. Légzésfigyelõt nem vettem, a fejést kézzel oldottam meg, mérleget szintén nem vettem csak stresszeltem volna magam vele. Pici ruhákból keveset és fõleg akciósakat vettem , de csak újat.Mivel apránként vettem mindent így a végén azért úgy gondoltam kicsit elengedem magam és vettem szopipárnát, fejvédõt, falvédõt , párnát, takarót szettbe 24000-ért , de így is összességébe 100.000 ft-ból kijöttünk.
Ruhákat, légzésfigyelõt, kiságyat kaptuk. Vettem még pár kisruhát, a textilpelust, cumisüvet, orrszívót, ezeket újan. Használtan vateráról alig használt babakocsit 6500ft-ért, ágynemû garniturát 5000ért, babajátékokat 1600ft-ért. Ahogy számolgattam még 40ezer sem volt az egész amit költöttünk. Persze sokat számít, hogy kaptunk sok mindent.
Azért vigyázz, nehogy az legyen, hogy ami túl olcsó vaterán vagy teszen az xar is..:( Mi igy jártunk kétszer is egymás után. De ezt leszámítva nekünk is elsõ baba volt a fiam, nincs rokonság ahonnan kaphattunk volna ezt azt, de TUTI biztos vagyok benne hogy 100 ezer nél nem költöttünk többet!!! Rendkívül jó turkálókat lehet kifogni, teszen vaterán is gyönyörû kisruhákat lehet kifogni. Ikeában már 7900 ért van kiságy, kókuszmatracot is lehet kapni 5 ezerért is, szóval sztem a 250-300.ezer erõs túlzás...
A kérdező hozzászólása: csak kilencezerbe kerül, úgyhogy tényleg érdemes szétnézni. Köszzi::
Na látod! Érdemes szétnézni! :) jó sokat lehet spórolni és jobban is jársz vele, mint ha újonnan megvennéd a legolcsóbb gagyit! :) Sok sikert a keresgéléshez! (Utolsó elõtti)
A kérdező hozzászólása: Köszi! találtunk a vaterán egy jó kis babakocsit! Azt fogjuk megvenni, mert nincs túl sok pénzünk. Tényleg nem érné meg újat venni. Köszi mégegyszer.!
Ja, a légzésfigyelõt és a mellszívót is használtan vettük. Jó babázást! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!! Azt gondoltam nem kell ennyi minden a babának, de úgy látom hogy mégis... Úgy gondoltam a kérdést, hogy minden új. Mert nekünk sajnos nincsen "babás" ismerõsünk ezért újat kell venni mindenbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Hát kb. sejtettem hogy olyan 150-ezret fogtok írni.
A kérdező hozzászólása: Jöhetnek még válaszok!!

Van olyan oldal ahol csere-berélni is lehet a felesleges a babaholmikat?

Legjobb válasz: igen pl babaszoba.hu csevegõ

igen pl babaszoba.hu csevegõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor már nézem is:)
cserebere.hu
A kérdező hozzászólása: de, jó azt is megnézem, habtapit szeretnék szerezni, cserélni.

Milyen mosóporral mostok és milyen öblítőt használtok a babaholmik mosásakor, hogy nagyon jó illatúak legyenek?

Nekem sosem sikerül, de kaptam már két ismer?st?l is nagyon illatos babaholmit. Mi a praktikája?

Legjobb válasz: Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.

Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.
A kérdező hozzászólása: Mármint a Gabi öblítõ illata marad meg a ruhákban:D
bonux amiben vízlágyító is van!nálunk nagyon kemény a víz, így ha nem ezt használnám törni lehetne a ruhákat:S!és lenor a kék vagy sárga vagy zöld vagy bármelyik!
tomi mosópor, sárga silan öblítõ
Tudom, nem kérdezted és ezért OFF leszek: az orvosok egyöntetûen mondják, hogy csecsemõknél, kisgyerekeknél ne használjunk öblítõt, nagyon irritatív az õ bõrüknek. Azt mondják, hogy még az is jobb, ha egyáltalán nem használsz öblítõszert és esetleg a mosószerbõl marad a ruha szálai közt, mint hogy az öblítõt használd. (A mi dokink nagyon figyel az ilyenekre pl.) Ezért én ecetet használok öblítésre. Kiöblíti, nem lesz ecet-illata a ruháknak, igaz, hogy szuper-baba-illata se lesz.
Én dreft babyt használok, öblítõt nem, de mivel van benne valami illatanyag, így nagyon illatosak lesznek a ruhái.
Tide Sensitív és Coccolino Sensitív nekünk ez jó! :D
Tomi kristály Tavaszi virágoskert és Lenor vagy Silan szenzitív öblítõ A babarucikban nekem benne marad, de a mi ruháinkba nem :(
A kérdező hozzászólása: Én most próbáltam ki a Gabi öblítõt, ami meg is marad a ruhákban vasalás után is, de csak akkor, ha nem tömöm tele a mosógépet. Ezt vettem most észre. Dehát ezt ki engedheti meg magának mostanság?? Olyan jó szagú volt a fiam tõle, hogy az apja megkérdezte fektetés elõtt, hogy buliba készül-e:D A mosóporom sima Tomi.
Ariel Gold, és Lenor Sensitive. El lehet ájulni a babaszagtól olyan illatosak a ruhák tõle. Isteni!

Van itt olyan aki januárra van kiírva? Hogy vagytok? Hogy álltok a babaholmikkal, szobával, kórházi csomaggal? Izgultok? Hol fogtok szülni? Mikorra vagytok kiírva?

Legjobb válasz: Szoba készen, szekrényben mosva vasalva sorakoznak a ruhák. Minden megvan, minden készen! Kórházi csomag megvan, de a kofferba még nem pakoltam be.

Szoba készen, szekrényben mosva vasalva sorakoznak a ruhák. Minden megvan, minden készen! Kórházi csomag megvan, de a kofferba még nem pakoltam be.
Január 6ra vagyok kiírva, a kislányom 2, 5 éves. Sok mindent nem kell venni, de még semmit nem vettem, még a kórházi cucc sincs összepakolva. A gyerekruhák nincsenek kimosva. Én ilyen ráérõs vagyok.
Második vagyok Az elsõ babánál a 32. hétre minden kész volt. A másodiknál 38 hetesen álltam neki, és most a harmadiknál sem sietem el.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szoba 90%-ban kész, még dekorálni kell, hogy kicsit babás legyen. A babaholmik megvannak, a fehérek kimosva, félig kivasalva, a világoskékek most száradnak, a többi szín vár. A kórházi csomag félig táskában, mert vennem kell még hálóinget és egy vékony köntöst, mert ami itthon van, elfoglalná a táska felét. Az ÁEK-ben fogok szülni (legalábbis remélem, hogy beérünk, nem lesz nagy hó, ónos esõ, influenza járvány, autópályazár, ufótámadás...). Izgulni nem izgulok, már szültem egyszer, a doki remek, megbízható és megígérte, hogy nem fog januárban ivós-berugós összejövetelre menni. :D Január 26 a céldátum, de a fiam is két héttel korábban jött. Mivel terhességi diabéteszem van, az elõzõ szülés császárral végzõdött, így valószínûbb a császár, de meglátjuk, mi lesz a vége. A lényeg, hogy egészségesen megszülessen a kicsi. És hogy vagyok? Mióta betöltöttem a 32. hetet, nagyon érzem, hogy terhes vagyok. Sokat fáj a derekam, nem tudok sokat állni (ezért is halad csigatempóban a vasalás), gyorsan fáradok, néha keményedik a pocakom, és most már fájdalmas, ha a baba kinyomja magát. Sokat járok éjszaka pisilni, nehezen alszom vissza, reggel persze durmolnék, át tudnám aludni a délelõttöt. Legalább a cukrom és a vérnyomásom rendben van.
Január 22, elsõ baba, kislány. Fáj a hátam és már unok bemenni dolgozni. Unom a sok pisilést, azt, hogy nem alszom jól. Babaholmik nagyjából meg vannak, mama még kötöget igazán egyedi, cuki rucikat. :) Mosás, vasalásnak neki sem álltam még. Kórházi csomag még csak fejben van meg, de hamarosan összepakolom. Elvileg az I. nõi klinikán, de inkább a Szent Imrében szeretnék. ( nincs fogadott doki, se szülésznõ) Nagyon félek, szeretnék már túl lenni rajta. :) Nagyon várom a lányomat:)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszi a válaszokat! Második: Hát én se siettem el nagyon, mi most hétvégén fogjuk elkezdeni festeni a szobát meg rendbe rakni mindent a házban. Így még nem álltam neki a ruhácskáinak :D Negyedik: Messzirõl jöttök majd a kórházba??? Nekünk is az a lényeg, hogy egészséges legyen! Jó hallani, hogy nem csak én vagyok úgy hogy délelõtt aludnék, este viszont nem vagyis nagyon nehezen, meg sûrûn kelek fel. Ötödik: Nekünk is elsõ baba és kislány :D Én is félek kicsit és már jó lenne nagyon ha a kezembe legyen :D Továbbiakra mindenkinek boldog napokat :D Egészséges pici manókat :D
január 1-re vagyok kiírva. Elsõ baba és kislány. Babaruhák szekrénybe vasalva. Kórházi csomag hiányos még de alakul. Még veszek 1 csomag pelust mert tuti nem lesz kedvem szaladgálni semerre. Nekem szopis melltartót majd netrõl rendelek meg ami még kell. Izgulni izgulok mert már várom a napot, de félni nem félek! :) Pécsen fogok szülni. Tegnaphoz képest nagyon jól vagyok nem fáj semmim mintha könnyebb lenne a mozgás. Kicsit vizesedek de annyira nem vészes. Alvás problémáim vannak 3 napig alig aludtam összesen 8 órát de mára bepótoltam. :)

19. hetes várandós vagyok iker babákkal. Vettetek már ennyi idősen babaholmikat a születendő picurnak/roknak?

Legjobb válasz: Én is :) Azaz mostanra 20 hetes lettem. Venni még nem veszek, de gondolkodom azon, hogy a padlásról lehozok ráp zsákot, amíg még tudok mozogni, és keresek elõ lány ruhákat, amik a lányomé voltak. Hogy vagy?

Én is :) Azaz mostanra 20 hetes lettem. Venni még nem veszek, de gondolkodom azon, hogy a padlásról lehozok ráp zsákot, amíg még tudok mozogni, és keresek elõ lány ruhákat, amik a lányomé voltak. Hogy vagy?
Elõször is gratulálok! :) Másodszor, szerintem nyugodtan kezdj el vásárolgatni. Amúgy is nagy kiadás egy újszölött, ha nem kaptok mindent ajándékba, avagy nem az elsõ babák. Ha ketten vannak az még egy kicsit nagyobb összeg. Nem azt mondom, hogy menj el a boltba és azonnal vegyél meg mindent, de szépen sorjában lehet. Egyik héten egy fürdetõ kádat, kövtkezõn néhány ruhát, aztán kiságyakat, pelenkázót, bútorokat és a vége felé jöhetnek már cumik, meg az egyéb szükséges dolgok, szüléshez bepakolni a táskát. Szerintem ez egyfajta lelki felkészülés is. :) Nincs gond azzal, ha ezt azt megveszel már most.
Én anno a babakocsit és a kiságyakat a 20. héten vettük meg. Mivel szerettem volna személyesen megnézni, kiválasztani. Mert ugye benne van a pakliban hogy hamarabb be kell feküdni, van ikres aki hónapokkal elõtte már kórházban van sajnos. A vásárlás közben nézegettem persze a kisruhákat, hazahozós holmit, stb, és a férjem bememorizálta ezért a végén már rá tudtam bízni mert tudta milyet szeretnék.:) Aztán szerencsémre nem kellett befeküdnöm, viszont a 36.héten születtek. de én már 30 héttõl nagyon nehezen mozogtam a visszereim miatt, nem volt kedvem boltról boltra járkálni. Akkor már csak az otthoni kis rendezgetésben segítettem, ruhácskák mosásában, vasalásában. Jó egészséget, boldog babavárást!
Nem. Teljesen felesleges, elég, ha a 30. hét után, mert ha kimosod, ott fog porosodni a szekrényben. Én is ikres vagyok, de volt már egy ikerterhességem, akkor is csak a 32. hétre lett meg minden.
Én inkább folyamatosan vásároltam jobban jártam így....
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, én is ma fordulok a 20. hétbe. Mi még nem vettünk meg semmit, de mivel az ikreknél nem ritka, hogy hamarabb érkeznek valamivel, ezért most úgy gondolom, hogy olyan okt. végén, november elején majd beszerezgetem a cuccokat, és berendezgetem a szobát. Már alig várom! .-) Ti mikorra vagytok kiírva?
Én mindkét gyereknél a 16. hét körüli vizsgálatok után kezdtem el vásárlolni. Elsõnél különösen jól tettem, mert a végén feküdnöm kellett. Ikreknél meg pláne nem várnám meg a végét, fõleg ha elsõ babák!
Én vagyok a 20 hetes ikres. Január 11-re vagyok kiírva. De kisfiam is 38 hétre jött, meg mivel ikrek, én december közepével számolok. Nekem cuccokat nagyon nem kell venni, meg igazán elõszedni sem, mivel a kisfiam 1 éves és 4 hónapos, és még minden használatban van. (kiságy, pelenkázó). Viszont most úgy néz ki, 2 kislány lesz, ezért szeretném átnézni a padláson levõ gyerekruhákat, kiszedni a fiús zsákból a lányosakat, meg a lányom régi ruhái közül is a rózsaszíneket, amiket a kisfiamnál fent hagytam. Neked mik lesznek? 1 vagy 2 petéjûek?

Pesti kismamák, Ti hol szereztétek be a babaholmik nagy részét?

Tudtok valami jó babaáruházat, ahol nem feltétlen drága cuccok vannak?

Legjobb válasz: Mi ezt nézegettük, szerencsére viszonylag jó áron vannak a dolgok :) http://www.minimano.hu/

Mi ezt nézegettük, szerencsére viszonylag jó áron vannak a dolgok :) http://www.minimano.hu/
elefanten bababolt, vagy elefani, valami ilyesmi dhgate.com soroksari uti babaoutlet :D
tücsök bababolt, ruhák a tescoból, mert jó mínõségûek, brendon bergon

Ha sokára tervezed a kis tesót, akkor is eltennéd a babaholmikat?

2009-ben született a kisfiam, de testvért nem tervezünk a közeljöv?ben, viszont eddig mindent eltettem,mert hogy szeretnénk még gyereket. De van értelme évekig(5-10) tárolni a ruhákat meg a többi dolgot(babakocsi, hordozó vagy inkább eladnátok/elajándékoznátok?

Legjobb válasz: Szerintem van, fõleg ha valaki anyagi helyzete elõreláthatólag nem teszi lehetõvé, hogy mindenbõl újat vegyen. A tárolás nem kerül semmibe, eladni meg fillérekért lehet. Én megtartanám.

Szerintem van, fõleg ha valaki anyagi helyzete elõreláthatólag nem teszi lehetõvé, hogy mindenbõl újat vegyen. A tárolás nem kerül semmibe, eladni meg fillérekért lehet. Én megtartanám.
Mi a közeljövõben tervezzük a második babát, ezért mindent elteszek. Sok kis ruhát már most mûanyag ládába pakoltam. Ha majd a második gyerkõc is kinövi, amihez nem ragaszkodom annyira, eladom, a szebbeket pedig elteszem. Hátha lesz még egy harmadik baba, vagy az öcsémnek vagy a sógoromnak lesz gyerkõce, akkor elajándékozom nekik. Az 56-os, 62-es ruhák szinte újak, alig hordta a fiam, olyan gyorsan nõ. Van, amit rá sem tudtam adni.
elõzõ Most a fiam játékaival is játszik a lányom, azokat is elraktam.
Fiam 2000-es, én elraktam a cuccait ill kölcsön is adtam belõle bár nem is akartam sokáig másodikat. A második(2009) lány lett, van amit tudok használni. Mindent eladttunk, kivéve a ruhákat. Már kicsi babakocsiját is eladtam, igaz harmadikat nem akarok
lányom 10 éves, a kisfiam 9 hetes. Annak idején elraktam a ruháit, és olyan jó volt elõszedni. Sok van, ami jó neki is. Persze, hogy jó elrakni! A nagylány most csak csodálkozik, hogy õ is ilyen pici volt....
Nálunk ugyanez a helyzet, 2009-ben született kisfiam, és mindent elraktam. Bár nem várunk 5-10 évet a következõ gyerekig, max. még 3-at (utána úgy érzem, hogy kiöregszem, nem szülnék már 40 fölött). Szóval minden rucit eltettem, mivel rugi-body úgyis kell az elején, a fél éves korától hordott kantáros naci, felsõk, aztán késõbb a külön melegítõk, rövidnadrágok, halásznadrágok, külön pólók, hosszú ujjú felsõk nem mennek ki a divatból. Tönkre nem ment egyik sem, ami foltos, azt is eltettem játszósnak. Minden gyerek egyformán koszolja a ruháit, a következõnek is ugyanúgy fognak kelleni piszkolható, nem kimenõs rucik. :) Bezacskóztam méret szerint, és fönt a padláson várakoznak. Ha nem lesz még egy gyerek, börzén el fogom adni - addig nem fognak tönkremenni, ebben biztos vagyok.
Én is eltettem. A babaruhák nem igazán mennek ki a divatból. Tizenéves rokongyerekekrõl eltett babaholmik is épp oly szépek voltak, mint az újonnan megvásároltak.
Pár dolgot nem teszek el:ami elöregszik, pl. müanyagos, gumis dolgok.ugyy se tudom majd használni.ruhákat meg olyannak adom akitöl visszafele is fogok kapni ha ugy alakul...
Én eltettem. Mondjuk nem vártunk 10 évet. A nagylányom 5 éves, a kisfiam 3. Én tudtam, hogy még lesz 3. babánk is. Egy évembe tellett, mire erre rájött a férjem is.:-))) A pici lány lassan 5 hónapos és bizony örülök, hogy nem adtam el a cuccokat. Fõleg a nagyobb dolgokat, mint babakocsi, kiságy... A ruhákat esetleg szelektálhatod. A szebbeket megtartod, a többi mehet. De ha van helyed a tárolásra, akkor miért ne?
Én is megtartanám, jól bezacskóznék mindent, nehogy baja legyen.
Mi nem terveztünk kistesót, de elraktuk a ruhákat, hátha kell majd a közeljövõben valakinek a családban. Most már nem úgy néz ki hogy egyhamar lesz bárkinek is babája, így elõvettük õket és feltettük Vaterára, jól jön a pénz, amit kapunk érte.
Én csak a kedvenceket. Ami nagyon szép állapotban maradt meg, és amúgy is nagyon tetszik. De a nagy részét eladtam, elajándékoztam, meg odaadtam a Máltásoknak, mert a fiam születése óta már 3-szor is költöztünk, fogunk is még, a fene se akar ennyi mindent cipelni, ráadásul helyem sincs ennyi holmit tárolni. És lehet, hogy 8-10 éves is lesz már a fiam, mire lesz tesója (ha lesz egyáltalán).
Ja, még annyi, hogy akkor persze eltettem volna jobban a dolgokat, ha a családban, ismeretségi körben bárkinél esedékes lenne a baba, de szerintem tuti senkinek nem lesz mostanság. Az öcsém még csak 21 éves, bár most éppen van barátnõje, de gyereket még tuti nem akarnak (amúgy se régóta járnak), a legjobb barátnõm 22 éves, õ lehet, hogy akar majd babát valamikor pár éven belül, de nála sose lehet tudni, hogy állnak a párjával, szóval ha erre várnék, szerintem lehet, hogy 10-15 évig is õrizhetném a cuccokat, unokatestvéreim sem terveznek mostanában gyereket, mind fiatalabbak nálam, és amúgy sem akarnak még.
Nálunk a nõvérem tettel el a 2001. januárjában született kislánya ruháit, játékait. Az én kisfiam 2008. decemberi, így a két gyerek között majdnem 8 év van. A kiságyba matracot, kiskádat, mellszívót kellett csupán vennünk, illetve babakocsit, mert az unokahugiénak már nagyon tropa volt a kereke. Mi jövõ év végére tervezzük a második babát, így megint el fog telni 4-5 év, mire Valaki használni fogja a ruhákat, de mindent szépen elpakoltam, dobozoltam, hogy a kistesónak is meglegyen. Aztán ki tudja, lehet, hogy a nõvéreméknél hamarabb jön a második (az elsõ után 11 néhány évvel).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!