Találatok a következő kifejezésre: A babaholmikhoz a (58 db)

Segítség, most vasalom a babaholmikat, és nem tudom mit csináljak a plüss rugikkal? Azokat is kell vasalni? És a törölközőket?

és még egy kérdés elég 40 fokon mosni a ruhákat?

Legjobb válasz: jöhet a sopánkodás és a lepontozás! :) én csak 40 fokon mostam és sose vasaltam a babaholmikat (semmit). annyit azért tettem, hogy szódabikarbónát tettem a mosószer mellé (fele-fele arányban), az fertõtlenít. naponta kap tiszta ruhát (vagy ha baleset éri) semmi baja a babámnak, gyönyörû a bõre, nem beteg, nincs allergiája.

jöhet a sopánkodás és a lepontozás! :) én csak 40 fokon mostam és sose vasaltam a babaholmikat (semmit). annyit azért tettem, hogy szódabikarbónát tettem a mosószer mellé (fele-fele arányban), az fertõtlenít. naponta kap tiszta ruhát (vagy ha baleset éri) semmi baja a babámnak, gyönyörû a bõre, nem beteg, nincs allergiája.
Én azokat nem vasaltam, csak az ágynemût, egyéb pamut rucikat:) Én 60 fokon mostam mindig, de nem hiszem, hogy gond a 40 fok, mivel ezek a ruhák még gyakorlatilag nem koszolódnak:)
A kérdező hozzászólása: és 60 fokon nem mentek tönkre, fõleg a plüss dolgokra gondolok?
a plüss rugikkal vigyázz! lehet õket vasalni, de nekem volt egyetlenegy, ami rátapadt a vasalóra az elsõ pillanatban. pedig nem volt más anyagú, mint a többi. nem értettem.
Én is 40 fokon mosom a babaruhákat és a plüssöket is vasalom, még a törcsit is. Az egyik pelenka anyagú, azt azért, a másikon meg van egy kengurufej, azt meg azért, szóval a fertõtlenítés mellett leginkább azért vasalom õket, hogy jobban nézzen ki. :) Amúgy volt, hogy nem érkeztem kivasalni (ruhát, törcsit) és már szükség volt rá, akkor nem vasaltam. A mosásról még annyit, hogy az én gyermekeim szõkék-kék szemûek-fehér bõrûek, így a dokinéni javaslatára nem használok öblítõt, csak mosószert (Dreft baby), mert hajlamosabbak az allergiára (is).
Ez igény kérdése! Én mindent vasaltam a babának!

Debreceniek, hol adjátok el/veszitek a babaholmikat?

Beadjátok bizományiba, esetleg közösségi oldalon, vagy máshol? Megosztanátok velem hogy hol adtok el vagy vesztek babaholmit, és hogy ajánlod-e vagy sem, beválik-e vagy sem? Minden érdekel. Akár privibe is jöhet az infó. Köszönöm.

Mikortól kezdtétek megvenni a babaholmikat és mi az amire feltétlenül szükség van és mi az ami felesleges?

Nem vagyok babonás, hamar el fogom kezdeni a vásárlást, mert apránként nem annyira megterhelõ, mint egyben megvenni mindent.

Legjobb válasz: Feltétlen szükség van ruhákra is :))) Mellszívóból én kézit választottam, aventosat, mert nagyon dícsérték, remélhetõleg be fogjönni.

Feltétlen szükség van ruhákra is :) )) Mellszívóból én kézit választottam, aventosat, mert nagyon dícsérték, remélhetõleg be fogjönni.
1-es vagyok. Olvasgattam itt a zenélõs játékokat. Ha még terhesség alatt veszel és párszor felhúzod, és a hasadhoz teszed, akkor állítólag majd a pici megfog rá nyugodni mikor már a nagyvilágban is hallja :) Az én férjem rohant altató zenélõs plüsst venni, mikor ezt megtudtuk :D
7 nem mondtam, hogy mondtad :) .....Férjem is tervezett ilyeneket (mérnök) ha sokat riasztott kamuból, akkor hibás a készülék, garanciába kicserélik vagy nem megfelelõen használtad. A választ egyébként a kérdezõnek szántam
A kérdező hozzászólása: Tudom, nagyon változó kinek mi jön be, illetve pénztárca függõ is nagyban. Légzésfigyelõt szeretnék biztos ami biztos, valahogy ez az elsõ pillanattól kezdve bennem volt, még úgy is hogy pár hónapig egy szobában lesz velünk a baba. Annyira félek, hogy valami lemarad és nem lesz mikor kell :) Elsõ baba, így biztos lesz ami majd nem kell illetve fordítva, de jó más véleményét is meghallgatni, mert most is sok mindent megtudtam ami eszembe se jutott hirtelen szóval köszönöm a válaszokat :) hordozó nekem nagyon fontos (kocsi miatt) illetve a kórház és az orvosok is pár perce vannak innen ahol lakom, így ha egyedül vagyok könnyebb lesz megoldani a szállítást. Babakocsival nagy bajban vagyok. Lényegében sétákhoz, esetleg míg elviszem gyalog orvoshoz kellene, kisvárosban lakok. Olyat szeretnék amihez több minden jár valami szettet, de nem tudok dönteni, hogy melyik lenne megfelelõ. A baj az, hogy jelenleg a második emeleten lakok a baba kb fél éves, de lehet egy éves is lesz amikor már költözni tudunk az új helyre. Jut eszembe akik nem liftes házban laknak és 2-3-4. emeleten és netán nincs épp ott a párjuk, hogyan viszik le a babakocsit? Még az elején oké, de ha már nagyobb a baba?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); - a textilpelenka lemaradt min. 10-15 db. Nagyon nagy hasznát fogod venni. - min. 3 lepedõ, gumis szélû a legpraktikusabb - a pelenkázóra szivacs, ha a pelenkázó komód - a doki fogja felírni a kozmetikumokat, de vehetsz sampont, fültisztító pálcikát, vattakorongot (törölgetéshez, lázmérõ fertõtlenítéséhez) - lázmérõ - nyugodtan megveheted az ágy fölé a zenélõ forgót, mi elsõ naptól használjuk, megnyugszik a baba a zenére - plédek, kicsi, nagy, vékony, vastag, min. 2 váltásnak - a hordozó nem csak utazáshoz kell, jól jöhet akkor is, ha kiviszed a konyhába magaddal, más szállít benneteket kocsival stb. - a babakocsinál gondold át az igényeidet. Sokat használod majd? Városba, aszfaltra, tömegközlekedéshez, vagy vidékre, aszfalt nélküli útra, csak sétához... - részemrõl a mellszívóban az elektromosra esküszöm, nekem a kézi semmit sem ért - nyugodtan vegyél elõre cumit, ne akkor kelljen rohangálni érte, amikor kell. - szerintem pár avent-os pohár is jól jön, tejet tárolni, késõbb kaját, esetleg tápszer szállításhoz is kiváló - kifogó, saját törölközõ a babának - orrszívó - éjszakai fény (nálunk sólámpa van, de elég egy kis éjjeli lámpa is), elég ezt felkapcsolni, ha éjjel pelusozni kell, vagy akkorát bukik a baba, hogy öltöztetni kell Ami még fontos: - legyen otthon elég mosószer, öblítõ, mert nagyon sokat fogsz mosni :) - egy jó vasaló - strapabíró mosógép
nem azt írtam h ne vegyen... hanem azt h én kivágtam ... am nekem is angelcare volt... am meg .. Kérdezõ, ezek a dolgok nagyon szubjektívek, h ki mit vesz és mennyiért, kinek mi vált be, mi a fontos neki ..... az elsõ gyereknél még én is "elszálltam" :-) így a 3ik után már nevetek az akkori önmagamon rutinosan selejteztem le ami nem kell :-P
Márpedig ha van rá keret, akkor igenis vegyél légzésfigyelõt! Mi Angelcaret vettünk. Téves riasztás a normál minõségû készülékeknél megfelelõ használat mellett, nagyon ritka. Amúgy meg inkább legyen kamu riasztás, minthogy ne tudd a bajt megelõzni. Azonban arra figyelj, hogy meg kell tanulni azt is, hogy légzési problémák esetén mi a teendõ. Babakádból sem a simát vettem, hanem Cam baby bagno-t a kényelem miatt, de egy hagyományos is ugyanúgy megteszi. Ruhapelusra is szükséged lesz, ill. jó ha van. 33hkm
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); cumit cumisüveget nem vettem - lévén akartam szoptatni :-) ez be is jött nem kellet egyik sem :-) kiskádból a simát vedd meg és a nagyobbat - mikor nagyobb lesz jó lesz pl pancsolni benne nyáron :-) kiságyból is érdemes átalakíthatósat venni nekünk 70*140-es van kb elsõs koráig Volt/lesz jó a gyereknek hordózó csak akkor kell ha van kocsi babakocsi -- hát itt aztán elszállasztat nagyon :-) nekem fektethetõs sport kocsim volt + egy meleg zsák benne - 1, 5 évig használtuk kb légzésfigyelõ - hmmm..... én 3 hét után kivágtam folyton beriasztott - megállt a szíven párszor tõle - ráadásképpen az éjszakai szopinál folyton elfelejtettem lekapcsolni - akkor meg a gyerek kapott szívbajt a visításától :-) játék az elején nem kell majd olyan 2-3 hónapos kortól mikor már többet van ébren és fogni is tud ami nekünk bevált az egy plüss volt amiben volt egy zenegér :-) így nagyon halk volt és ez tetszett a piciknek is - altatásnál jó volt ruhából nem kell sok nagyon hamar kinövik
Cumisüveg, mellszívó tényleg ráér a szülés után, mert lehet, hogy nem is lesz szükség egyikre sem. Fürdetõt és egyéb kozmetikumokat a gyerekorvos felírja, azt is felesleges venni, mert a gyógyszertári a legjobb. A listád kiegészíteném még: jó minõségû digitális lázmérõ, lekerekített végû körömvágó olló.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem ezeken kívül az orrszívó az, ami "életet menthet", mert ha bedugul a kis orra, akkor nem kap levegõt (csak az orrukon vesznek a picik még levegõt), nem tud aludni, enni. Úgyhogy azt mindenképpen. Ezen túl mondjuk matracvédõ huzat, gumislepedõ, kifogó, tetilpelus. Hintõport én egyáltalán nem használtam, vagyis egyszer elkezdtem a babaolaj-hintõpor kombót a hajlatoknál, mert rám szólt a doki, hogy melegben ne hagyjam el, bepállik a bõre. Nah, miután elkezdtem teljesen kisebesedett a kis bõre, alig bírtam helyrehozni, úgyhogy repült is a hintõpor nagy ívben, és soha nem volt semmi gondja... Az olaj viszont jó szolgálatot tesz néha, a gyógyszertári a legjobb, az natur olaj, minden fölösleges adalék nélkül. Mellszívóból nekem Avent kézi volt, de a következõ babánál én biztos elektromosat veszek. Viszont mivel drága, és nem is biztos, hogy használni fogja az ember (ha nincs tej azért, ha meg beáll jól a kereslet-kínálat, akkor azért) ezért szerintem az ráér szülés után megvenni...
Bocsáss meg, nem láttam, hogy írtad :)
ha magasról kell lecipelni akkor olyan babakocsit vegyél ami könnyû és nem kell szerelni hanem csak simán kinyitod és bele a gyerek és kész pl ezért is volt fektethetõs sport kocsim egyik kézzel levittem a gyereket (télen a bundazsákban) a másikban a kocsi volt letettem a földre és felhúztam és már nyitva is volt :-) am mire költöztök addigra a bébi rész kinövi és bõven elég lesz a sport rész neki ..... esetleg próbáld meg azt h elsõre olyant veszel ami egy hordozó csak egy lábbal nekem ilyen hordózóm volt és ilyen picire összecsukható lábbal az egész nagyon könnyû ha kocsival mentünk valahova akkor simán elfért még a csomagtartóban ezer más cucc (pl egy nagy bevásárlás is :-D ) [link]


Akkor is nézegettétek a babaholmikat, amikor még nem voltatok terhesek?

Vagyis amíg csak készültetek rá? Ilyenekre gondolok, mint babakocsi, kiságy, ruhácskák stb.

Legjobb válasz: Igen, én nézegettem.

Igen, én nézegettem.
Igen már 20 évesen is amikor még nem is volt itt az ideje. De álmodoztam, azóta már lehetne de 4 éve várjuk a csodát.:(
Persze, sõt már akkor is, amikor még volt pár év a gyerekvállalásig. Párom férfi léttére el tudott idõzni a babarészlegen. Amikor eldöntöttük, hogy most már jöhet, akkor egybõl haza is hurcolt halom édes babaholmit.Pedig még fél évet kellett várni a teherbeesésre :)
Én csak ruhácskákat szoktam néha. :) De még odébb van a baba-dolog. :(
Amikor a férjemmel úgy éreztük, hogy most már jöhet a gyerek, vettünk egy 62-es kombidresszt, mert "olyan cuki" volt. Harmadik gyerekünk is használta. :o) Babakocsit, kiságyat, és majdnem mindent örököltünk, így ezeket nem kellett megvenni. De csak akkor kaptuk meg õket, amikor már terhes voltam.
Nézegettem, mert az unokaöcséimnek mindig vettem ezt-azt.:) Aztán besokalltam, mert sokat kellett várnunk a babára, és annyira vágytam már rá, hogy a saját gyerekemnek nézegethessem a babacuccokat, hogy egy idõben el kellett kerülnöm a babaosztályt, mert csak arra emlékeztetett, hogy nekünk miért nincs még.:( Azóta már van, és így a legjobb a babaholmikat nézegetni.:)

Mikor kezdjem el átnézni a babaholmikat, hogy mindennel időben elkészüljünk?

Második baba, tehát szinte alig kell vennünk egy-két dolgot. A többi holmi a padláson, a pincében és a nagyszül?knél van. Mikor érdemes el?venni ?ket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen rohangálnunk, ha valami mégis tönkrement az állásban? A szobát még festeni kell, amit január-február környékén szeretnénk megtenni. Most 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 28-30 hetesen szerintem bõven elég.

28-30 hetesen szerintem bõven elég.
Én kb 16 hetesen vettem elõ a régi kisruhákat, átnéztem hogy mi használható még és mi nem, külön dobozokba raktam a fiús és a lányos ruhákat, most a szoba egyik sarkában várnak arra hogy kimossam, vasaljam õket.Én már tudom hogy kisfiam lesz de azért még a lányos ruhákat sem teszem el.Kimosni csak a 30.hét környékén fogom. 23hkm
ja, és nekem is 2. baba
én a 12. héten kezdtem el, mégis messze vagyok még a végétõl. De nem a pénzt gyûjtögetem, hanem apránként vásárolgatok. A babaruhákból minden megvan, készen a plédek, takarók, textílpelus, törölközõk, cumisüveg kifõzve, fülbevaló készen, etetõcumit már vettem. Ami hiányzik (javarésze nem egy vagyon, de nem mindíg állunk úgy anyagilag, hogy 1-2 nap alatt megvegyem): - egy jó kézi mellszívó, betét, játszócumi, tejszaporító tea és homeós bogyó (nem tudtam szoptatni, de azért próbálkozunk), hordozó, bimbóvédõ, babaágy tartozékokkal, kapucnis törölközõ.
A kérdező hozzászólása: Elsõ babával 7. hónapban voltunk vásárolni. Egy nap alatt mindent megvettünk. Most nem kell ennyi mindent vennünk, csak ami esetleg tönkrement. Vagy még ruhákat, de azt szerintem nagyrészt vaterán, teszveszen veszek majd.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ fiú, most még nem tudjuk kukacos vagy nunis. :)
Én már elkezdeném, ha voltál már terhes, akkor tudod milyen nehéz a vége, örülsz, ha élsz, nemhogy boltokba járkálj vásárolni. Ráadásul egy nagyobb gyerek is nehezíti a pihenésedet, amíg van erõd, legyél túl rajta. Persze nem kell mosni, meg ilyenek, csak nézd át, dobozold be, válogasd külön a méreteket, hogy késõbb csak elõ kelljen venni. Mondjuk az nem derült ki milyen nemû a nagy, és a picit tudod-e már.. Már ha ez fontos a cuccok szempontjából.
Hát, én a 30. hét körül vettem elõ a ruhákat (szintén második baba) de közben rájöttem, hogy az új cuccokkal együtt nagyon nem is tudom hova rakni. Kimostam, kivasaltam mindent, aztán ment vissza a zacskóba:( Most remélem a napokban kész lesz a szekrényük, úgyhogy újramosok mindent. 36 hetes vagyok. A másik, úgy gondoltam alig kell majd venni valamit, hát...egyrészt a nagy fiú, a kicsi lány, rengeteg új ruhát szereztem neki, új hálózsákokat, bébijátékokat, pihenõszéket, új textilpelusokat, mert a régiek nagyon rondák már, szóval azért tényleg át kell nézni idõben a dolgokat. És hozzátenném, hogy még sehol sem tartunk a babaszobával:)
Nekünk az elsõ lesz. Mihelyst meg tudjuk, hogy mi lesz akkor már elkezdjük szép apránként megvenni.
Én 12. héttõl vásároltam, kaptunk ruhákat. Nekem már a 72-es méretik ki van vasalva mosva minden. Még a kórházi cuccokat mosom ki újra, még textilpelust kell venni, cumisüveget és amit a doki kiír, de ez még ráér:) 27hkm

Mennyit költöttél a babaholmikra?

(kiságy, babakocsi,ruhák stb...) Én most szeretnék elkezdeni vásárolgatni a picimnek, és kíváncsi vagyok mennyib?l lehet ezt megúszni.

Legjobb válasz: Nekem valahol 120 és 150 között mozog, bár én szinte mindenbõl használtat vettem, kivétel, amibõl nem egészséges.

Nekem valahol 120 és 150 között mozog, bár én szinte mindenbõl használtat vettem, kivétel, amibõl nem egészséges.
Én le se merem írni menniybõl jöttem ki, de ne is az én példámat vedd figyelembe mert én megbolondultam a terhesség alatt:) Szinte mindenbõl a legdrágábbat és a legdesig-osabbat vettem mára már megbántam! Szerintem is amúgy ki lehet jönni 250.-300-ból attól függ mibõl milyet akarsz! Sok boldogságot a babyhez és jó vásárlást:) Egy vásárlás mániás L/25
Mi amit vettünk, azt használtan vettük kivéve a babakocsi és a hordozó(akciós volt).Kb.150 e költöttünk, de ebben minden benne volt, légzésfigyelõ, mellszívó, ruha...
Nekem sincs babás ismerõsöm, vagyis van, de az egyik most fog szülni, a másiknek pedig 3 hónapos a picurka. Semmit nem kaptunk, a vateráról és a teszveszrõl szereztünk be mindent. Idõigényes, mert meg kell találni, ami igazán jó és jó árban van, de megéri. Mi legalább 100ezret spóroltunk, ami valljuk be nem kis összeg.
Nálunk nem lesz 150000, mi kevesebbõl oldjuk meg.
Szia! Hát kb 200.000-250.000-bõl ki lehet jönni, ha nem újat veszel mindenbõl(babakocsi stb.)
Én 7 számjegyû összeget. De mi magunkra is sokat költünk.
Lepontoztátok a 15.05-ös de mi is 7 számjegyût költöttünk a baba érkezésére.Ki igy ki ugy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem én pontozlak le titeket, de szerintem senki nem foglalkozik ezzel. Egy kiságyat is találtunk a vaterán 4900 Ft-ért. úgyhogy szerintem nem fogok semmit újonnan venni.
Én is a Vateráról és a Teszveszrõl vásároltam, de nagyon megérte.Kocsi, ágy, ágynemûk, hordozó, ruhák, 500db.pelenka, cumisüvegek, pelenkázólap, textilpelusok, kozmetikumok 60000ft. volt.Féléves koráig elég minden.Legalább 200000 ft.-ot spóroltam ha nem többet.
Kiságyat mi is kaptunk. Babakocsit ujjat vettünk nem a legmenõbbet, de nagyon jó volt Pierre Garden 20000 forintért akciósan. Matrac és egyéb kellékek max 25-30 ezer forintért.
Szia Kiságyat kaptuk. Légzésfigyelõt nem vettem, a fejést kézzel oldottam meg, mérleget szintén nem vettem csak stresszeltem volna magam vele. Pici ruhákból keveset és fõleg akciósakat vettem , de csak újat.Mivel apránként vettem mindent így a végén azért úgy gondoltam kicsit elengedem magam és vettem szopipárnát, fejvédõt, falvédõt , párnát, takarót szettbe 24000-ért , de így is összességébe 100.000 ft-ból kijöttünk.
Ruhákat, légzésfigyelõt, kiságyat kaptuk. Vettem még pár kisruhát, a textilpelust, cumisüvet, orrszívót, ezeket újan. Használtan vateráról alig használt babakocsit 6500ft-ért, ágynemû garniturát 5000ért, babajátékokat 1600ft-ért. Ahogy számolgattam még 40ezer sem volt az egész amit költöttünk. Persze sokat számít, hogy kaptunk sok mindent.
Azért vigyázz, nehogy az legyen, hogy ami túl olcsó vaterán vagy teszen az xar is..:( Mi igy jártunk kétszer is egymás után. De ezt leszámítva nekünk is elsõ baba volt a fiam, nincs rokonság ahonnan kaphattunk volna ezt azt, de TUTI biztos vagyok benne hogy 100 ezer nél nem költöttünk többet!!! Rendkívül jó turkálókat lehet kifogni, teszen vaterán is gyönyörû kisruhákat lehet kifogni. Ikeában már 7900 ért van kiságy, kókuszmatracot is lehet kapni 5 ezerért is, szóval sztem a 250-300.ezer erõs túlzás...
A kérdező hozzászólása: csak kilencezerbe kerül, úgyhogy tényleg érdemes szétnézni. Köszzi::
Na látod! Érdemes szétnézni! :) jó sokat lehet spórolni és jobban is jársz vele, mint ha újonnan megvennéd a legolcsóbb gagyit! :) Sok sikert a keresgéléshez! (Utolsó elõtti)
A kérdező hozzászólása: Köszi! találtunk a vaterán egy jó kis babakocsit! Azt fogjuk megvenni, mert nincs túl sok pénzünk. Tényleg nem érné meg újat venni. Köszi mégegyszer.!
Ja, a légzésfigyelõt és a mellszívót is használtan vettük. Jó babázást! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!! Azt gondoltam nem kell ennyi minden a babának, de úgy látom hogy mégis... Úgy gondoltam a kérdést, hogy minden új. Mert nekünk sajnos nincsen "babás" ismerõsünk ezért újat kell venni mindenbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Hát kb. sejtettem hogy olyan 150-ezret fogtok írni.
A kérdező hozzászólása: Jöhetnek még válaszok!!

Van olyan oldal ahol csere-berélni is lehet a felesleges a babaholmikat?

Legjobb válasz: igen pl babaszoba.hu csevegõ

igen pl babaszoba.hu csevegõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor már nézem is:)
cserebere.hu
A kérdező hozzászólása: de, jó azt is megnézem, habtapit szeretnék szerezni, cserélni.

Milyen mosóporral mostok és milyen öblítőt használtok a babaholmik mosásakor, hogy nagyon jó illatúak legyenek?

Nekem sosem sikerül, de kaptam már két ismer?st?l is nagyon illatos babaholmit. Mi a praktikája?

Legjobb válasz: Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.

Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.
A kérdező hozzászólása: Mármint a Gabi öblítõ illata marad meg a ruhákban:D
bonux amiben vízlágyító is van!nálunk nagyon kemény a víz, így ha nem ezt használnám törni lehetne a ruhákat:S!és lenor a kék vagy sárga vagy zöld vagy bármelyik!
tomi mosópor, sárga silan öblítõ
Tudom, nem kérdezted és ezért OFF leszek: az orvosok egyöntetûen mondják, hogy csecsemõknél, kisgyerekeknél ne használjunk öblítõt, nagyon irritatív az õ bõrüknek. Azt mondják, hogy még az is jobb, ha egyáltalán nem használsz öblítõszert és esetleg a mosószerbõl marad a ruha szálai közt, mint hogy az öblítõt használd. (A mi dokink nagyon figyel az ilyenekre pl.) Ezért én ecetet használok öblítésre. Kiöblíti, nem lesz ecet-illata a ruháknak, igaz, hogy szuper-baba-illata se lesz.
Én dreft babyt használok, öblítõt nem, de mivel van benne valami illatanyag, így nagyon illatosak lesznek a ruhái.
Tide Sensitív és Coccolino Sensitív nekünk ez jó! :D
Tomi kristály Tavaszi virágoskert és Lenor vagy Silan szenzitív öblítõ A babarucikban nekem benne marad, de a mi ruháinkba nem :(
A kérdező hozzászólása: Én most próbáltam ki a Gabi öblítõt, ami meg is marad a ruhákban vasalás után is, de csak akkor, ha nem tömöm tele a mosógépet. Ezt vettem most észre. Dehát ezt ki engedheti meg magának mostanság?? Olyan jó szagú volt a fiam tõle, hogy az apja megkérdezte fektetés elõtt, hogy buliba készül-e:D A mosóporom sima Tomi.
Ariel Gold, és Lenor Sensitive. El lehet ájulni a babaszagtól olyan illatosak a ruhák tõle. Isteni!

Van itt olyan aki januárra van kiírva? Hogy vagytok? Hogy álltok a babaholmikkal, szobával, kórházi csomaggal? Izgultok? Hol fogtok szülni? Mikorra vagytok kiírva?

Legjobb válasz: Szoba készen, szekrényben mosva vasalva sorakoznak a ruhák. Minden megvan, minden készen! Kórházi csomag megvan, de a kofferba még nem pakoltam be.

Szoba készen, szekrényben mosva vasalva sorakoznak a ruhák. Minden megvan, minden készen! Kórházi csomag megvan, de a kofferba még nem pakoltam be.
Január 6ra vagyok kiírva, a kislányom 2, 5 éves. Sok mindent nem kell venni, de még semmit nem vettem, még a kórházi cucc sincs összepakolva. A gyerekruhák nincsenek kimosva. Én ilyen ráérõs vagyok.
Második vagyok Az elsõ babánál a 32. hétre minden kész volt. A másodiknál 38 hetesen álltam neki, és most a harmadiknál sem sietem el.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szoba 90%-ban kész, még dekorálni kell, hogy kicsit babás legyen. A babaholmik megvannak, a fehérek kimosva, félig kivasalva, a világoskékek most száradnak, a többi szín vár. A kórházi csomag félig táskában, mert vennem kell még hálóinget és egy vékony köntöst, mert ami itthon van, elfoglalná a táska felét. Az ÁEK-ben fogok szülni (legalábbis remélem, hogy beérünk, nem lesz nagy hó, ónos esõ, influenza járvány, autópályazár, ufótámadás...). Izgulni nem izgulok, már szültem egyszer, a doki remek, megbízható és megígérte, hogy nem fog januárban ivós-berugós összejövetelre menni. :D Január 26 a céldátum, de a fiam is két héttel korábban jött. Mivel terhességi diabéteszem van, az elõzõ szülés császárral végzõdött, így valószínûbb a császár, de meglátjuk, mi lesz a vége. A lényeg, hogy egészségesen megszülessen a kicsi. És hogy vagyok? Mióta betöltöttem a 32. hetet, nagyon érzem, hogy terhes vagyok. Sokat fáj a derekam, nem tudok sokat állni (ezért is halad csigatempóban a vasalás), gyorsan fáradok, néha keményedik a pocakom, és most már fájdalmas, ha a baba kinyomja magát. Sokat járok éjszaka pisilni, nehezen alszom vissza, reggel persze durmolnék, át tudnám aludni a délelõttöt. Legalább a cukrom és a vérnyomásom rendben van.
Január 22, elsõ baba, kislány. Fáj a hátam és már unok bemenni dolgozni. Unom a sok pisilést, azt, hogy nem alszom jól. Babaholmik nagyjából meg vannak, mama még kötöget igazán egyedi, cuki rucikat. :) Mosás, vasalásnak neki sem álltam még. Kórházi csomag még csak fejben van meg, de hamarosan összepakolom. Elvileg az I. nõi klinikán, de inkább a Szent Imrében szeretnék. ( nincs fogadott doki, se szülésznõ) Nagyon félek, szeretnék már túl lenni rajta. :) Nagyon várom a lányomat:)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszi a válaszokat! Második: Hát én se siettem el nagyon, mi most hétvégén fogjuk elkezdeni festeni a szobát meg rendbe rakni mindent a házban. Így még nem álltam neki a ruhácskáinak :D Negyedik: Messzirõl jöttök majd a kórházba??? Nekünk is az a lényeg, hogy egészséges legyen! Jó hallani, hogy nem csak én vagyok úgy hogy délelõtt aludnék, este viszont nem vagyis nagyon nehezen, meg sûrûn kelek fel. Ötödik: Nekünk is elsõ baba és kislány :D Én is félek kicsit és már jó lenne nagyon ha a kezembe legyen :D Továbbiakra mindenkinek boldog napokat :D Egészséges pici manókat :D
január 1-re vagyok kiírva. Elsõ baba és kislány. Babaruhák szekrénybe vasalva. Kórházi csomag hiányos még de alakul. Még veszek 1 csomag pelust mert tuti nem lesz kedvem szaladgálni semerre. Nekem szopis melltartót majd netrõl rendelek meg ami még kell. Izgulni izgulok mert már várom a napot, de félni nem félek! :) Pécsen fogok szülni. Tegnaphoz képest nagyon jól vagyok nem fáj semmim mintha könnyebb lenne a mozgás. Kicsit vizesedek de annyira nem vészes. Alvás problémáim vannak 3 napig alig aludtam összesen 8 órát de mára bepótoltam. :)

19. hetes várandós vagyok iker babákkal. Vettetek már ennyi idősen babaholmikat a születendő picurnak/roknak?

Legjobb válasz: Én is :) Azaz mostanra 20 hetes lettem. Venni még nem veszek, de gondolkodom azon, hogy a padlásról lehozok ráp zsákot, amíg még tudok mozogni, és keresek elõ lány ruhákat, amik a lányomé voltak. Hogy vagy?

Én is :) Azaz mostanra 20 hetes lettem. Venni még nem veszek, de gondolkodom azon, hogy a padlásról lehozok ráp zsákot, amíg még tudok mozogni, és keresek elõ lány ruhákat, amik a lányomé voltak. Hogy vagy?
Elõször is gratulálok! :) Másodszor, szerintem nyugodtan kezdj el vásárolgatni. Amúgy is nagy kiadás egy újszölött, ha nem kaptok mindent ajándékba, avagy nem az elsõ babák. Ha ketten vannak az még egy kicsit nagyobb összeg. Nem azt mondom, hogy menj el a boltba és azonnal vegyél meg mindent, de szépen sorjában lehet. Egyik héten egy fürdetõ kádat, kövtkezõn néhány ruhát, aztán kiságyakat, pelenkázót, bútorokat és a vége felé jöhetnek már cumik, meg az egyéb szükséges dolgok, szüléshez bepakolni a táskát. Szerintem ez egyfajta lelki felkészülés is. :) Nincs gond azzal, ha ezt azt megveszel már most.
Én anno a babakocsit és a kiságyakat a 20. héten vettük meg. Mivel szerettem volna személyesen megnézni, kiválasztani. Mert ugye benne van a pakliban hogy hamarabb be kell feküdni, van ikres aki hónapokkal elõtte már kórházban van sajnos. A vásárlás közben nézegettem persze a kisruhákat, hazahozós holmit, stb, és a férjem bememorizálta ezért a végén már rá tudtam bízni mert tudta milyet szeretnék.:) Aztán szerencsémre nem kellett befeküdnöm, viszont a 36.héten születtek. de én már 30 héttõl nagyon nehezen mozogtam a visszereim miatt, nem volt kedvem boltról boltra járkálni. Akkor már csak az otthoni kis rendezgetésben segítettem, ruhácskák mosásában, vasalásában. Jó egészséget, boldog babavárást!
Nem. Teljesen felesleges, elég, ha a 30. hét után, mert ha kimosod, ott fog porosodni a szekrényben. Én is ikres vagyok, de volt már egy ikerterhességem, akkor is csak a 32. hétre lett meg minden.
Én inkább folyamatosan vásároltam jobban jártam így....
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, én is ma fordulok a 20. hétbe. Mi még nem vettünk meg semmit, de mivel az ikreknél nem ritka, hogy hamarabb érkeznek valamivel, ezért most úgy gondolom, hogy olyan okt. végén, november elején majd beszerezgetem a cuccokat, és berendezgetem a szobát. Már alig várom! .-) Ti mikorra vagytok kiírva?
Én mindkét gyereknél a 16. hét körüli vizsgálatok után kezdtem el vásárlolni. Elsõnél különösen jól tettem, mert a végén feküdnöm kellett. Ikreknél meg pláne nem várnám meg a végét, fõleg ha elsõ babák!
Én vagyok a 20 hetes ikres. Január 11-re vagyok kiírva. De kisfiam is 38 hétre jött, meg mivel ikrek, én december közepével számolok. Nekem cuccokat nagyon nem kell venni, meg igazán elõszedni sem, mivel a kisfiam 1 éves és 4 hónapos, és még minden használatban van. (kiságy, pelenkázó). Viszont most úgy néz ki, 2 kislány lesz, ezért szeretném átnézni a padláson levõ gyerekruhákat, kiszedni a fiús zsákból a lányosakat, meg a lányom régi ruhái közül is a rózsaszíneket, amiket a kisfiamnál fent hagytam. Neked mik lesznek? 1 vagy 2 petéjûek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!