Találatok a következő kifejezésre: A baba-mama mire jo (2 db)

A baba-mama torna mire jo? Inkább közös program a bébivel vagy van jelentősége testedzésként is és lehet tőle fogyni?

Legjobb válasz: szerintem inkább stresszoldás, társas érintekzés, kimozdulni a 4 fal közül stb. mint torna. Bár lehet, van olyan aspektusa is, hogy megmozgat olyan izmokat, izomcsoportokat mind a babánál, mind a mamámál, amiket amúgy hanyagolnának. Fogyás szepontjából szerintem nem az a jó megoldás. De amíg szoptat az ember lánya addig ne nagyon fogyjon, mert árthat a tejtermelésnek, ha túl gyorsan csökken a testzsír mennyiség. (a természet ha tápanyaghiányt érzékel, akkor inkább beáldozza a babát, mert az anya túlélése fontosabb, mint a babáé, ugyanis a baba egyedül nem marad meg, az anyának viszont lehet még gyereke ha túlél)

szerintem inkább stresszoldás, társas érintekzés, kimozdulni a 4 fal közül stb. mint torna. Bár lehet, van olyan aspektusa is, hogy megmozgat olyan izmokat, izomcsoportokat mind a babánál, mind a mamámál, amiket amúgy hanyagolnának. Fogyás szepontjából szerintem nem az a jó megoldás. De amíg szoptat az ember lánya addig ne nagyon fogyjon, mert árthat a tejtermelésnek, ha túl gyorsan csökken a testzsír mennyiség. (a természet ha tápanyaghiányt érzékel, akkor inkább beáldozza a babát, mert az anya túlélése fontosabb, mint a babáé, ugyanis a baba egyedül nem marad meg, az anyának viszont lehet még gyereke ha túlél)
Egy ideig jártunk mi is, én nem nagyon szerettem, de szerintem azért, mert nem csípem a védõnõnket. Amúgy sokat fejleszt a kisbaba mozgásán, hasznos dolog. A mamatorna részét nem igazán szerettem, de azért, mert én baromi lusta vagyok, és tényleg jól meg lettünk mozgatva. Nekem amúgy ment le tõle a fenekemrõl valamennyi, de elég hamar abbahagytuk, és inkább itthon tornáztattam a fiam. Polly

SOS, mi a baja a mamámnak? Hogy segíthetnék? Mi lenne jó neki? nagyon rossz most neki!

mamám 65 éves:) és fáj nagyon a torka,de annyira hogy nem bír enni,mert nem bírja lenyelni,elment orvoshoz ,adott neki gyógyszert,de nem bírja lenyelni a gyógyszert se,ma voltam nála,azt mondta a reggelit amit nehezen evett meg,még most is a mellkasánál érzi,és nagyon fáj neki,a levest is ott hagyta ,mert egyszer?en annyira fáj neki,hogy nem bír enni,se inni. és a gyógyszert se,hiába vágja össze,nem tudja lenyelni,eszik szopogatós cukorkát,de nem használ,kb tegnap óta van neki ez,de ma nagyon fáj neki,és azt mondta "egész a mellkasomnál is fáj nyeléskor" nem tudom mi lehet,de ilyenkor mit tegyen? nagyon sajnálom,mert nagyon rossz lehet neki:(

Legjobb válasz: Ügyelet? Szurka?

Ügyelet? Szurka?
Hát legjobb volna ügyeletre menni, mert ha a vizet se tudja lenyelni az nagyon veszélyes ebben a melegben. Szólj a szüleidnek is és menjetek orvoshoz.
Én úgy csináltam hogy összetörtem totál porrá a gyógyszert és édes teába raktam majd elkortyolgattam.De ennek is szuri lett a vége.Vigyétek el ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: de nem akar menni:( és csak fekszik egész nap, miután megfõzött, mert fáj neki nagyon..de elég makacs, hiába mondtam énis, csak ide orvoshoz volt hajlandó menni, de õ gyógyszert adott és ennyi, megpróbálta összetörni, nembírta meginni:( köszi
Lehet ez pl. egy torokgyulladás. Az nagyon fájdalmas lehet, de elmúlik. A gyógyszert be kell szedni, bármennyire fáj ez. "ma nagyon fáj neki, és azt mondta "egész a mellkasomnál is fáj nyeléskor"" Ezt az orvosnak feltétlenül el kell mondani, mert inkább nyelõcsõproblémára utal, pl. achalasia, nyelõcsõgörcsök stb.
Torokgyulladás. Ne pánikolj. Gargalizáljon sós vízzel, gyakran. Max. 1-2 nap, és jobban lesz, ha megfelelõ antibiotikumot kapott. Próbáljátok hideg vagy meleg vizes ruhával borogatni a torkát, attól függõen, melyikkel érzi magát jobban. Ne beszéljen, ha lehet. Nagyon fontos, hogy sem hideget, sem forrót nem ihat, nem ehet. Az, hogy erre jó a forró tea, az nagyon nagy tévhit. Énekes vagyok, tudom. Próbáljon mézet enni magában, úgy nyelje le, hogy lassan, és próbálja szétkenni a nyelvével a torkán. Utána egy ideig ne igyon. Ez is sokat javíthat.
Megyóyult a mamád?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!