Találatok a következő kifejezésre: A baba-mama mire (47 db)

Mire jók a baba-mama klubok?

tapasztalatcserére vagy babafoglalkoztatásra?

Legjobb válasz: szia mindkettõre és még sok minden másra is. a baba-és a mama is közösségbe mehet,a gyerek szocializálódik,fejlõdhet,ismerkedhet,tapasztalatot-és barátokat gyûjthet.te esetleg mozoghatsz,beszélgethetsz,nem kattansz be a 4 fal között-és a délelõtt vidáman telik mi nagyon szeretjük...

szia mindkettõre és még sok minden másra is. a baba-és a mama is közösségbe mehet, a gyerek szocializálódik, fejlõdhet, ismerkedhet, tapasztalatot-és barátokat gyûjthet.te esetleg mozoghatsz, beszélgethetsz, nem kattansz be a 4 fal között-és a délelõtt vidáman telik mi nagyon szeretjük...
A kérdező hozzászólása: És hány hónapos korától lehet vinni a babókat? Minden kerületben van ilyen Pesten?
elvileg 6 héttõl-én megvártam a 2 hónapot.nem tudom merre laktok, a mienket tudom ajánlani, ha van esetleg autód.... de szerintem sok helyen van-nézz körül a neten.ha nem találsz, szivesen megirom ezt.
A kérdező hozzászólása: Autó van, meg dugó is :D MI Pestszentlõrincen lakunk a 18.kerületben
húha.... akkor az messze van nektek.ez a XIV, kerületben lenne a Nagy Lajoson
15.38-as. Megírnád, hogy hol van a klub? Nekem nem lenne nagyon messze, és érdekelne. 6 hetes a babám, mikortól lehet oda menni?

Auchanban mikor lesz a Baba-Mama napok?

Ki mit tud, ált. tavasszal szokott lenni? Érdemes menni? Honnan lehet tudni előre, mikor lesz?

Legjobb válasz: Szerintem már volt úgy kb 2 hete,mert múlt héten csütörtökön kezdték elpakolni a baba dolgokat.Én nem nagyon néztem szét de sok minden volt az biztos.Én csak pelenkákat vettem. 39hkm

Szerintem már volt úgy kb 2 hete, mert múlt héten csütörtökön kezdték elpakolni a baba dolgokat.Én nem nagyon néztem szét de sok minden volt az biztos.Én csak pelenkákat vettem. 39hkm
A kérdező hozzászólása: Amit írsz, az szerintem a Cora. Ott volt most, és nem szokott egyszerre lenni, még csak egy hónapban sem. Mivel a Corásnak vége, azért kérdezem az Auchant.
Én is 2 hete vásároltam be az Auchanban ( nálunk nincs Cora ), sok ruha, pelenka, tartozék akciós volt. Minden a bejárathoz volt kipakolva, ahol az aktuális akciós, szezonális dolgok szoktak lenni... Lehet lesz külön ilyen baba-mama cuccos is, de most volt az tuti! Igaza van az elõttem szólónak!
Valóban volt az Auchan-ban nagy baba akció másfél het kb. - hogy most ez az volt-e amire te gondolsz nem tudom, de rengeteg babás dolog volt akciós ( bébiétel, pelus, bady-rugi , cumik....)
Tuti Auchan volt!Esetleg lehet hogy nem mindenütt ugyanakkor van.Én Kecskemétre járok hetente többször nst-re és utána szoktunk ott bemenni az Auchanban, rengeteg baba-mama dolog volt kipakolva középre és minden akciós volt, de én nem néztem meg mert már mindenünk meg van és nem akartam venni semmit.Múlt hét csütörtökön mikor bementem akkor kezdték elcsomagolni a baba cuccokat. 39hkm
A kérdező hozzászólása: De kár! Én is Kecsóra mentem volna az Auchanba, de mivel seholsem reklámozták, így Szolnokra mentem a Corába. Miért tartják egyszerre, affrancba! :(
Auchanban és Corában is volt babás akciós hét, kb február elején kezdõdött, már vége van sajnos.
Szia! én az Auchannál dolgozom. A "Baba operáció" valóban egy hete ért véget, de szinte minden terméke egy-két hónapos periódusban ismétlõdik az aktuális reklámújságban. Ahhoz, hogy ne maradj le az ilyen dolgokról, ajánlom a http://www.auchan.hu oldalt, a futó akciós újságok + csak interneten hirdetett akciókat mind megtalálod.


A baba-mama torna mire jo? Inkább közös program a bébivel vagy van jelentősége testedzésként is és lehet tőle fogyni?

Legjobb válasz: szerintem inkább stresszoldás, társas érintekzés, kimozdulni a 4 fal közül stb. mint torna. Bár lehet, van olyan aspektusa is, hogy megmozgat olyan izmokat, izomcsoportokat mind a babánál, mind a mamámál, amiket amúgy hanyagolnának. Fogyás szepontjából szerintem nem az a jó megoldás. De amíg szoptat az ember lánya addig ne nagyon fogyjon, mert árthat a tejtermelésnek, ha túl gyorsan csökken a testzsír mennyiség. (a természet ha tápanyaghiányt érzékel, akkor inkább beáldozza a babát, mert az anya túlélése fontosabb, mint a babáé, ugyanis a baba egyedül nem marad meg, az anyának viszont lehet még gyereke ha túlél)

szerintem inkább stresszoldás, társas érintekzés, kimozdulni a 4 fal közül stb. mint torna. Bár lehet, van olyan aspektusa is, hogy megmozgat olyan izmokat, izomcsoportokat mind a babánál, mind a mamámál, amiket amúgy hanyagolnának. Fogyás szepontjából szerintem nem az a jó megoldás. De amíg szoptat az ember lánya addig ne nagyon fogyjon, mert árthat a tejtermelésnek, ha túl gyorsan csökken a testzsír mennyiség. (a természet ha tápanyaghiányt érzékel, akkor inkább beáldozza a babát, mert az anya túlélése fontosabb, mint a babáé, ugyanis a baba egyedül nem marad meg, az anyának viszont lehet még gyereke ha túlél)
Egy ideig jártunk mi is, én nem nagyon szerettem, de szerintem azért, mert nem csípem a védõnõnket. Amúgy sokat fejleszt a kisbaba mozgásán, hasznos dolog. A mamatorna részét nem igazán szerettem, de azért, mert én baromi lusta vagyok, és tényleg jól meg lettünk mozgatva. Nekem amúgy ment le tõle a fenekemrõl valamennyi, de elég hamar abbahagytuk, és inkább itthon tornáztattam a fiam. Polly

Ha azt mondja az orvos, hogy van esély a természetesre, de nagyobb biztonságban lenne a baba+mama a császárral, mit mondotok?

Nem vagyok ebben a helyzetben, de olyan sokszor olvasom, mennyire ragaszkodnak kismamák a természetes szüléshez... oké, hogy szép meg jó meg minden, de ha a doki nekem azt mondja, hogy csak 1%-al is, de biztonságosabb a császár, én nem próbálkoznék... Hallottam olyat is, hogy az egész kórház haptákban állt a szülőszoba előtt, hogy mikor kell rohanni, mert a kismama annyira a természeteshez ragaszkodott, de féltették, végül császár is lett belőle... Ha nektek azt mondja a doki, hogy "kismama, van esélye megszülni komplikációk nélkül a babát, de mindketten nagyobb biztonságban lennének császármetszéssel" - mit válaszolnátok??? Én lazán vállalnám a császárt, ha kicsit is biztonságosabbnak mondják...

Legjobb válasz: Hiába pontoztátok le a 3-ast van abban igazság, amit ír. Magyarországon normál esetben egy orvos nem mond ilyet. Nekem programozott császárom volt. Megbeszélte velem az orvos, elmondta, hogy ezért és ezért erre van szükség. Saját felelõsségre persze visszautasíthattam volna, de szó nincs ilyenrõl, hogy az anyukát kérdeznék meg, hogy mit választ az adott helyzetben.

Hiába pontoztátok le a 3-ast van abban igazság, amit ír. Magyarországon normál esetben egy orvos nem mond ilyet. Nekem programozott császárom volt. Megbeszélte velem az orvos, elmondta, hogy ezért és ezért erre van szükség. Saját felelõsségre persze visszautasíthattam volna, de szó nincs ilyenrõl, hogy az anyukát kérdeznék meg, hogy mit választ az adott helyzetben.
Én azt mondom, hogy õ az orvos, õ tudja. De az én esetem a következõ: Az elsõnél már elõre látta a dokim, hogy császár lesz, de mire hajlandóak voltak behívni, már 16 órája vajúdtam, tolófájásokkal vittek a mûtõbe. A másodiknál meg lehetett volna próbálni, de én féltem, és a dokim is inkább a császárt javasolta fõleg az elõzmények miatt. Ki voltam írva progira, de hazaküldtek, mert nem töltöttem be a 40. hetet. Erre a kiírás elõtt 5 nappal vérezni kezdtem, lepényleválás, sürgõsségi császár. Tehát ha tõlem valaha bárki megkérdezné, csakis a császár ezek után. De akinek az elsõ, honnan tudhatná? Azért van orvosa, hogy döntsön. Szerintem a legjobb megoldás, ha nincs teljesen kizárva a természetes szülés, engedni megpróbálni, de közbelépni idõben, ha szükséges.
Ahogy a 3. válaszoló írta, nálunk is az volt a helyzet, hogy a doki elmagyarázta, hogy még x idõt ad a babának beilleszkedni, aztán megyünk a mûtõbe, mindkettõnk érdekében. Ebbõl is lehet olyan sztorit kerekíteni, hogy "mindenki haptákban áll". Nekem addigra amúgy már kb mindegy volt hogyan, csak legyen már kinn az a gyerek :) . Utóbb mondta a szülésznõnk, hogy másik dokik nem adtak volna ennyi idõt, úgyhogy szerencsénk volt. Én bíztam a dokiban, de úgy voltam vele, hogy elsõre azért tegyünk meg mindent a természetes szülés érdekében, de ha bármi gond lett volna, akkor nem állok neki felülbírálni a doki döntését / szakértelmét. Utólag is nagyon hálás vagyok ezért, különben nem vállalhattam volna be a 3 bébit egymás után. Persze az adott pillanatban, ha az életünk / egészségünk múlt volna rajta, akkor nyilván annak örülnék :) .
Alapból feltételezzük, hogy Magyarországon él a kérdezõ. Én például Angliában, és itt egy nõnek joga van eldönteni, hogy simán vagy császárral szül(tehát ha simán is szülhetne, de õ jelzi, hogy császárral szeretne azt minden további nélkül teljesítik).
nekem császárom volt, és én kértem, és bizony van ilyen itthon is, külföldön meg sok országban megendedett, hogy a nõ maga döntse el, hogy akar szülni.
Nem mai kérdés de azért én is írok :) jól leírta a hármas DE nekem gerin mûtétem volt régebben amikro kiderült hogy terhes vagyok az ortopédián azt mondták hogy meg tudom szülni hüvelyi úton de a szülész is belefog ebbe méd szólni. A szülész azt mondta hogy a papiromon ugyan az van (az ortopédiain) hogy mehet a hüvelyi de õ nem ajánlja nagy a kockázata... kérdezte én mit szeretnék meg akarom- e probálni vagy legyen pro. császár? én a császárra voksoltam és nem is bántam meg .:)
Még nem vagyok ebben e helyzetben de a 2. babával lehet hogy ez lesz.Én bevállalnám a természetest, ha minden kötél szakad úgyis tolnak a mûtõbe mint az elsõnél.
A kérdező hozzászólása: ma 01:41 írtam, nem vagyok ebben a helyzetben. Nem megtörtént, nem valós szituáció, csak egy kérdés, elméleti síkon. Azt meg, hogy az orvos nem teheti meg... itthon legalábbis. Csak azt nem értem, hogy más országokban mást tanítanak az orvosoknak, vagy õk valami felettes lények, hogy ott pl. kérésre is csinálnak császárt (ahogy az egyik válaszadó írta)... lényeg a lényeg, a kérdés ELMÉLETI
Ha szükséges a császár, az orvos elrendeli és megcsinálják. Ha nem szükséges, csak menne haza tv-t nézni, vagy nyaralni, akkor meg ne mismásoljon! Ha a császármetszés adott helyzetben biztonágosabb, nincs választási lehetõsége a kismamának. Amíg az orvos nem ragaszkodik hozzá, addig meg hagyják természetesen szülni. Mert az a legjobb mindenkinek.
A 3 as teljesen jól leírta, nincs miért lepontoznotok! Ha olyan indok van ami császárra jogosít akkor nem kérdés hogy az lesz e, (pl. mélyen fekvõ lepény amivel esélytelen is megszülni vagy anyai betegség vagy bármi) ha pedig nincs ilyen indok akkor a vajúdás legelején ezt nem jelentheti ki egy orvos sem hogy biztonságosabb lenne császárral, ha vajúdás közben pedig gond merül fel (leesik a szívhang, több mint 24 órája elment a víz és nincsenek értékelhetõ fájások oxi ellenére sem, vagy nem tágul sehova a méhszáj) akkor nem kérdezik mit szeretnél, visznek a mûtõbe. És nincs épeszû anya aki ilyenkor nem ugyanezt szeretné.
Én viszont nem. Sajnos elég sok indokom van a császár ellen (elsõsorban az egészségügyi állapotomból adódóan, a szervezetemet jobban megviselné a császár, mint egy természetes szülés), szóval, ha a nõgyógyász nem azt mondja, hogy lehetetlen a természetes szülés, vagy biztosan komplikáció lenne, addig megpróbálnám. Természetesen, ha közben rosszul alakulnak a dolgok, nem ellenkeznék a mûtét ellen, de ameddig csak "kicsit biztonságosabb" a császár, addig inkább nem feküdnék mûtõasztalra... Más a felfogásunk, valaki kézzel-lábbal hadakozik a természetes szülés ellen, szerintem ez így van jól, csak nem kell teljesen szélsõségesnek lenni!
A 3-asnak teljesen igaza van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. 3 gyereket szültem, és nem én döntöttem el, hogyan szülök. Elõzetesen mindig volt egy-két tényezõ, amely miatt felmerült a császár lehetõsége is, de ahogy mondta az orvosom, a baba érdekét kell nézni, ha döntésre kerül a sor. Jó esetben az orvos tényleg, megfelelõen mérlegel és dönt, és csak indokolt esetben végez császárt, illetve fordítva is igaz, nem hagyja feleslegesen küszködni a kismamát, ha látja, hogy természetesen nem tudja megszülni a kisbabát. Én végigszenvedtem 3 vajúdást, nem hiszem el, hogy létezik olyan nõ, aki annyira ragaszkodna a természetes szüléshez, hogy mondjuk x óra hosszú vajúdás után vitatkozzon az orvossal, aki császármetszést akar végezni, hogy márpedig õ simán akar szülni!!!!!! Nekem a 3. indított volt túlhordás miatt. Még 8 óra elteltével is csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Akkor az orvos azt mondta, még 1 órát ad, ha nem történik semmi, akkor császár. Õ döntött. Az adott idõn belül beindult a dolog, így nem került sor császárra. De ha úgy lett volna, se bánnám, mert a lényeg, hogy a babának ne legyen semmi baja. Sokszor minden ott dõl el a szülõszobán. Akinek meg elõzetes okok miatt(pl. farfekvés) tervezett császárra van szüksége, azon sincs mit vitatkozni, az adott és kész. De ha minden rendben, nincs indok a császárra, akkor egy normális orvos nem fogja azt mondani, hogy jó legyen császár, mert azért több pénzt fog kapni.Aki igen, arról meg is van a véleményem...
Szia! Ha az orvos úgy látná, hogy biztonságosabb a császár, akkor csak azért nem választanám a természetes szülést, hogy elmondhassam, hogy simán szültem. Császár mellett döntenék ebben az esetben, akkor is, ha csak 1%-al biztonságosabb csak. De hála az égnek komplikációk nélkül szültem természetesen, nem volt szó császárról.
bocsi a hibákért este van és siettem is:)

Mi lehet a baja mamámnak? Nagyon fontos!

Mamám 74 éves és élete során már 3 féle m?téten átesett. Egyszer a húgyhólyagját m?tötték meg, pár évvel kés?bb egy mandula nagyságú epek?t szedtek ki bel?le, 3 éve pedig átesett egy vesek? m?téten mert veseköve volt. Ugyanis azel?tt mindig nagyon fájt a hasa, és utána jobb lett neki...egy darabig. Ugyanis tavaly szeptember óta nincs nagyon jól. :( Mindig fájdogált a hasa, olyakor olykor orvost kellett hozzá kihívatni, aki nem csinált vele semmit..étvágya is lecsökkent azóta...szépen folyamatosan..pedig régen farkasétvágya volt. Kb. 3 héttel ezel?tt fordult tragikusabbra a dolog, reggel bejött hozzánk és mondta, hogy rögtön hívassuk ki az ügyeletes orvost mert ? nincs jól..fáj a hasa, reszket, megy a hasa...egyszer?en el sem tudja mondani pontosan mi baja. De az orvos sem csinált vele semmit. Aztán elmentek anyával egy magánrendelésre, ahol beutalót kapott egy kivizsgálásokra (amiket már 1-2 évvel ezel?tt elvégeztek és nem találtak semmit) Elküldték vérvételre, hasi ultrahangra, gyomor és béltükrözésre..megviselte. És NEM TALÁLTAK SEMMIT. Nem tudják az orvosok se, miért nem hajlandó enni..úgy eszik h rossz nézni mert nekem is elmegy az étvágyam...az orvos semmi különöset nem mondott csak azt, hogy lehet h az idegességt?l nem tud enni. Nekem tegnapel?tt jött egy boríték a behívóval, hogy mikor fognak engem m?teni..engem is m?teni kell mert gerincferdülésem van..:S és azóta meg a jobb mellkasába szúr 2 napja..lehet ez is megviseli nemtudom..de ez így nem mehet tovább, szeptemberben 65kg volt, mostmár csak 55...és mondjuk neki, h egyen, mert legyengül, és akkor sem eszik pár falatnál többet..mit kéne tenni, nem akarom elveszíteni a mamám :'(

Legjobb válasz: Veletek él ezek szerint. Mióta? mert lehet a környezet változás is megviseli, a meleg stb..illetve bocs hogy ezt mondom de lehet készül elmenni. Nem tudatosan.

Veletek él ezek szerint. Mióta? mert lehet a környezet változás is megviseli, a meleg stb..illetve bocs hogy ezt mondom de lehet készül elmenni. Nem tudatosan.
A kérdező hozzászólása: hát...szomorú történetek ezek:( de am. mondták a mamámnak h semmilyen kóros elváltozást/rákot nem találtak.
Nem akarlak megijeszteni de a tatámmal ugyanez volt.ugyanezek a tünetek.azt hitték h valami bélbetegsége volt..de kiderült hogy nagyon durva rákja van.megis halt már azóta.nem biztos hogy a mamádnak is ez a baja de sajnos megvan rá az esély.
sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak. úgy látszik kifogtatok egy "csalót" vagy nem is tudom, vissza kéne adni a papírjait mert alkalmatlan a feladatára. sajnos a mai világban már semmit és senkit nem lehet elhinni. olyat keressetek akit mások ajánlanak, aki járt már az illetõnél és aki bizonyosan segített. vannak gyógyítók, látók is akik szintén segíthetnek (bár nem tudom mennyire hiszel bennük). neten nagyon sok minden fent van, de óvatosan. kérjél segítséget és találkozni fogsz azzal a személlyel, dologgal ami a segítségetekre lehet.
A kérdező hozzászólása: volt neki gyomortükrözés, semmi baja...természetgyógyászokat hagyjuk...roha.dékok...mi oda mentünk mert énis 13 évesen 26kg-ra lefogytam és diiétáztatott!!! 80ezer ft-ot kidobtunk neki és még jobban lefogytam..akasztanivalók fúú de haragszok rájuk!!
Szia. Természetgyógyásznál már próbálkoztatok? Az én mamámat kihozta a rákból, pedig az orvosok már úgymond lemondtak "róla", de most jobb formában van, mint volt. És persze a hit is nagyon fontos, hogy higgyen(testileg, lelkileg, szellemileg) a gyógyulásában és ne hagyja el magát. írja ki egy papírra amit minden nap lát, és minden nap hangosan elolvas, hogy : egyre jobban vagyok, napról napra erõsebb vagyok, visszatér az étvágyam, ..... stb. A gondolatnak teremtõ ereje van. Bár az orvosok nem hisznek az ilyenekben, sõt, inkább ellenzik, de sokszor hatásosabbnak bizonyul a fejlett technikájuknál.
Gyomortükrözést végeztek nála? Így ki tudják mutatni az esetleges felmaródásokat a gyomorban, netán daganatot. Refluxra is fényderülhet, mert az attól még lehet, ha nem is érzi. Kívánja gyankra a kekszet, száraz dolgokat? Sava rendben van? Remélem minden rendben lesz!
bocsi azt lehagytam, h ha nem eszik szinte semmit ilyen hosszú ideje, és rohamosan fogy, akkor már ezért is végére kell járni, mert ha majd 40kilósan menni nem lesz ereje, és a legyengülés vonzza a többi gondot már nehezebb lesz segíteni
ha pánikbeteg vagy hipochonder akkor is beteg, a pszichés eredetû fájdalom is fájdalom, amit gyógyítani kell.
Ne haragudj, hogy ezt mondom de mamád pánik beteg vagy hipokonder.
én azt tanácsolom, h ha kell kenjétek meg a dokit, h valamivel utalja be megfelelõ osztályra ahol mindenre (lelki részére is) kiterjedõ kivizsgálással végére járhattok.( nekem is mindenféle vizsgálat után hónapok múlva egy ct-n derült ki, mi az igazi bajom, amit én kértem, addig mindig elküldtek, h nincs semmi baj. hát van). kapna infúziót, megerõsödne, persze amikor lehet látogassátok, apró meglepik, ilyesmi. ha tényleg -csak- pszichés baj derül ki, az is betegség, amire van gyógyszer, plusz akkor erejéhez mérten közös programot csinálhattok, kérd meg tanítson meg valamire (süti, kötés, bármi amiben profi), és vond be amibe csak lehet.
Ja és persze ez nem azt jelenti, hogy mamádnál is tuti pszichés oka van a tüneteknek, csak leírtam, hátha hasonló. Az én mamámnál valószínûleg az elsõ vesemûtét váltotta ezt ki, nem volt képes belenyugodni, hogy sikeresen meggyógyult, állandóan újabb betegségeket keresett magán, de ez tényleg nem azt jelenti, hogy nálatok is ez van, hiszen ezer oka lehet a dolognak. Mesélek valamit, ami talán kicsit megnyugtat és jobb kedvre derít. Dédimamám szívbeteg, 40 éve azt mondták az orvosok a családnak, hogy akármikor meghalhat, készüljünk fel, nincs sok neki hátra. Ez 40 éve volt, és a mai napig tökéletesen van :) Pedig én már felnõtt nõ vagyok :) Nem sokan mondhatják el magukról az én koromban, hogy van dédszülõjük még.
Szia! Szerintem az ok pszichés lehet, ha nem találtak semmit. Az én mamám is ilyen, megmûtötték epekõvel, vesekõvel, méhtestrákkal (ami kialakulófélben volt, tehát hála istennek nem okozott problémákat) és jelenleg is erõs fájdalmakra panaszkodik, õ sem eszik, állítása szerint soha nem éhes. 20 éve ezt csinálja így már mi is rájöttünk, hogy valószínûleg pszichés oka van a tüneteinek, hiszen egyetlen orvos sem talál semmit, volt pszichológusnál is, elolvastam a leletét, amelyben az állt, hogy morbusra fókuszált (betegségre fókuszált), és ennek lelki okai vannak nála, nem hajlandó kimozdulni a házból, pedig régen nagyon életvidám volt és észrevettem azt is, hogy amikor ott van valaki akkor mindig eltúlozva meséli el mennyire beteg, de hála a jó istennek semmi baja. Elképzelhetõ, hogy mamádnál is hasonló, ez esetben azt mondom nyugodj meg, mert hidd el, ez ezerszer jobb, mintha ténylegesen lenne valami baj. A helyedben természetgyógyászt keresnék fel, õk nagyon nagyon jók, sokan azt hiszik semmirevaló szakma, pedig hatalmasat tévednek, a legszebb gyógyulási eredmények nagy része természetgyógyászati munka. Mielõbbi felépülést kívánok!
Jó gyerek vagy, szívbéli érzelmekkel. Elég nagy baj, hogy mûteni kell téged is. Nézd, én hívõ vagyok, csak ezt tudom tovább adni: "Bízd az Úrra a dolgaidat, majd õ elrendezi." Küldök egy dalszöveget: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Spirit..
A kérdező hozzászólása: 16 éve lakunk együtt...jaj ilyet ne mondj h készül elmenni mert mindjárt rosszul leszek :S
az én édesapám nem volt rákos. mégis elment. még élhetett volna.

Hogyan közöljük a szüleinkkel és a családdal a baba érkezést? Mivel szüleim 41 évesek mit szolnak majd a mama megszólításhoz? ! Ebben szeretném tanácsotokat kérni hogy ennek mi a formalitása?

Legjobb válasz: Szia! Nem az a gáz hogy õk 41 évesek!Te hány éves vagy? HA nem nagyon fiatal biztos megértik! Persze ha tartós a kapcsolatod!Sok sikert:)!

Szia! Nem az a gáz hogy õk 41 évesek!Te hány éves vagy? HA nem nagyon fiatal biztos megértik! Persze ha tartós a kapcsolatod!Sok sikert:) !
Mi vittünk egy pár kis tipegöt(mamuszt), és az ebéd utáni beszélgetést ugy tereltük hogy szobakerült a gyerek téma és akkor elövettük a kis tipegöt és odadtuk.Meglepödtek de örültek a hirnek elsö unoka lett, 52évesek voltak a szülök.Probáljátok viccesen elöadni hogy mi lenne ha ezután mamának szpolitanának, meg ilyenek.
Valóban, a lényeg inkább a Te életkorod... Nem õk lennének az elsõk és nem is az utolsók, akik ilyen fiatalon lesznek nagyszülõk.
1 vagyok. Én is a tipegõt választottam csak hogy én 30 éves vagyok!!
Anyukám 44 évesen lett nagymama, és egyáltalán nem bánja, hogy ilyen fiatal. Amúgy manapság sajnos nagyon kevés a nyugdíjas nagyszülõ, olyan késõn kerülnek nyugdíjba, szóval ilyen szempontból mindegy. Anyukám maminak hívatja magát az unokájával, és imádja :)
Szerintem nincs különösebb "hivatalos" formalitása. Ha már szerettek volna nagyszülõk lenni, akkor már alig várják, hogy valaki mamának szólítsa õket. Az én anyukám 47 évesen lett nagyi és már nagyon várta, a párom anyukájáról nem is beszélve, mivel õ már 60-on felül van. Mi karácsonykor jelentettük be, mintegy ajándékként, hogy útban van a bébi! Mindenki nagyon boldog volt, ez az élet rendje! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat amugy én 21 éves vagyok a párom meg 22 és 3 éve leszünk lassan együtt
Szia. Az én anyukám 38 éves volt mikor nagymama lett, én (20-21)mi az ultrahangos képet vittük akkor (10éve). Most a 2.dik terhességemet nem is tõlünk tudta meg (4hós) :( Minden jót, boldog baba várást :)

Mi a véleményetek errõl a baba-mama úszógumiról? Vennétek ilyet?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: [link]

A kérdező hozzászólása: [link]
Ez egy baromság. Akármi van, te se tudsz rendesen mozogni, meg a gyereket sem tudod mozgatni. Nem csak ha hirtelen kell, hanem úgy általában is nagyon rossz találmány szerintem! Eleve nem kell a szülõknek úszógumi. De ha olyan vízbe mennek, ahol mégis kell, oda legyenek szívesek és inkább ne vigyék a babát megukkal mindenki érdekében!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elõbb láttam meg a facebook-on egyik ismerõsöm osztotta meg. Sajnos én hajlamos vagyok bedõlni a sok reklámnak/reklámfogásoknak. A teleshoposok is behülyítettek 2 alkalommal is.
Apám, hogy miket kitalálnak....még nem láttam ilyet, nem is hallottam róla. Nem érzem szükségesnek.
Biztos, hogy nem vennék...
Hátha anyuka sem tud úszni akkor nem árthat mondjuk, de akkor meg ne vigye vízbe a gyerekét.
Nyitott a szülõnek keszült része, igy nagyobb méretû felnott is belefér.... De akkor is értelmetlen.
nem, mert te sem tudsz benne normálisan mozogni. ez max erre a fotóerejére volt elég, de majd ott jönnek, ugrálnak stb. nem fogsz tudni mozogni így és még a babádat is benne tartani. nekünk bevált a karúszó és persze fogjuk. amúgy még az a beleülõs úszógumi is jó, olyan mint amit belinkeltél, de csak a baba része van meg, anyukán nincs úszógumi.
Baromsag.
Én nem fürdök úszógumiban, a lányunknak van saját, baba. De õ is jobban szereti, ha a kezünkben van. Nem vennénk.
A kérdező hozzászólása: Elõször nekem is ez fordult meg a fejemben, hogy mi van ha anyuka 80-90 kg-os? Ja, az apukákról nem is beszélve.
Szerintem felesleges a mama úszúgumi rész. Én úgy gondolom elég egy sima beülõs úszógumi és a szülõ úgy is fogja a gyereket.. Legalábbis én úgy érzem biztonságban a fiamat.
Nem. Nekem nem kell úszógumi, a fiam pedig nagyon élvezi, amikor magunk elõtt toljuk, és süvít a vízen. Arról nem is beszélve, hogy a férjem bele sem férne az úszógumiba, már pedig õ is legalább annyit fürdik vele mint én.
Kitalálták, de semmire sem jó. És ráadásul mint majdnem minden strandjáték, kínai bóvli. Nem kéne megvenni, ez egy vacak. A kicsinek inkább a biztonságos beülõs, sokrekeszes bébiúsztató való.

Mi a véleményetek a baba-mama barát kórházról? Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: A bababarát (sajnos) nem egyenlõ a mamabaráttal. Azt jelenti, hogy a kicsi végig Veled van, és nagyon támogatják a szoptatást. Sok helyen állítólag akkor sem adnak pótlást, ha a kicsi ordít az éhségtõl, én az Istvánban szültem, ott adnak anyatejet kiskanállal. Tilos a cumisüveg, a cumi és bármilyen pótlás, és ha valamiért mégis elviszik a babát, éjjel is 3 óránként át kell menni szoptatni. Kicsit fárasztó volt, de örülök, hogy ilyen helyen szültem, mert jórészt ennek és az igény szerinti szoptatás "nyomatásának" köszönhetõ, hogy tudtam szoptatni. A gyerekorvos itthon ugyanis ragaszkodott a 3 óránkénti etetéshez, amitõl folyton sírt a babám, a tejem csökkent, a védõnõ meg 2 hetesen már tápszert akart íratni. Akkor visszatértem a kórházi gyakorlathoz, és pár nap alatt megoldódott a probléma. Úgyhogy szerintem összességében megéri. :)

A bababarát (sajnos) nem egyenlõ a mamabaráttal. Azt jelenti, hogy a kicsi végig Veled van, és nagyon támogatják a szoptatást. Sok helyen állítólag akkor sem adnak pótlást, ha a kicsi ordít az éhségtõl, én az Istvánban szültem, ott adnak anyatejet kiskanállal. Tilos a cumisüveg, a cumi és bármilyen pótlás, és ha valamiért mégis elviszik a babát, éjjel is 3 óránként át kell menni szoptatni. Kicsit fárasztó volt, de örülök, hogy ilyen helyen szültem, mert jórészt ennek és az igény szerinti szoptatás "nyomatásának" köszönhetõ, hogy tudtam szoptatni. A gyerekorvos itthon ugyanis ragaszkodott a 3 óránkénti etetéshez, amitõl folyton sírt a babám, a tejem csökkent, a védõnõ meg 2 hetesen már tápszert akart íratni. Akkor visszatértem a kórházi gyakorlathoz, és pár nap alatt megoldódott a probléma. Úgyhogy szerintem összességében megéri. :)
Az a tapasztalat, hogy a fele sem igaz annak, amiket magukról állítanak! Olvastam (magukról írták) szép dolgokat, kár, hogy nem úgy történtek :( Miskolc Semmelweis
Én a Bajcsy-ban szültem 2010-ben. Szerintem az a kórház arany középút, mert nem "kell", hogy veled legyen napi 24 órában a kisbabád, bármikor visszatolhatod a csecsemõsökhöz, éjszakára is beadhatod. Alá kell írnod, hogy ha beadod éjszakára, akkor õk pótlást adnak neki. Persze a csecsemõsök is azt preferálják, hogy minél többet legyen az anyukával a baba. De semmi hátrányát nem éreztem, hogy éjjelre visszavittem a kisbabámat hozzájuk. Valószínûleg a 2. babával már napi 24-ben leszek együtt, de elsõ babásként 0 tapasztalattal nekem megnyugtató volt, hogy éjjel én is tudtam pihenni egy kicsit, és a kisbabámat is jó kezekben tudtam. 16 hónapos, még mindig szopizik esténként, szóval a szoptatással sem volt gond, bár a kórházban nem nyomatták a témát.
Én ilyen kórházban szültem (most már) tavaly júliusban. Õszinte leszek hozzád, nekem volt benne jó is és rossz is. Mondjuk inkább rossz! Ugyebár 0-24-ig ott volt a gyermekünk velünk. Díjaztam szülés után, mikor magamhoz tértem a sürgõsségi császárból. Csak egy volt a bibi ... a csecsemõs nõvérke sehol nem volt és ott hagyták mellettünk a mûtõs szobában az újszülötteket. Azon kívül, hogy nem mozdulhattunk és mindent segítséggel, fájdalmak kellõs közepén kellett átélnünk, nos .. nekem így elég nehezére sikeredett a szoptatás és az elsõ találkozások. Néha bejött a csecsemõs, ránk rakta a gyerekünket és elment. Nem tudtam hogy kell fogni, nem láttam semmit. Nekem nagyon rossz volt, hogy lényegében senki nem jöhetett be hozzánk. Egy üvegkalitkán keresztül beszélgethettünk. Úgy engedtek ki, hogy beöltöztettek teljesen: kesztyû, maszk az arcon, köpeny... borzasztó volt! Állítólag azért kellett, mert fertõzés volt az egyik kórteremben. Nem tudom, hogy az meddig tartott, mert most Novemberben mentünk 'látogatóba' az egyik barátnõmhöz, aki szintén ott szült, ahol én és õket is csak így engedték ki. Szó sem volt arról, hogy a párom hozzáérjen a lányunkhoz. Láttam az elkeseredését az arcán. Elsõ nap úgy ment haza tõlünk, hogy sírt a fájdalomtól. Nagyon csalódott és dühös voltam magamra, hogy ilyen kórházat választottam. A csecsemõsök nálunk senkivel sem törõdtek. A gyermekágyas nõvérke rohant a lányommal, mikor bekékült. A csecsemõs annyit mondott, hogy majd jön a fõnõvér és megnézi... Össze vissza beszéltek! Mikor kérdeztem, hogy mégis hogyan, milyen idõk között szoptassam a gyermekem, mindig mást mondtak. Végül felhívtam a védõnõm. Õ a 2-3 órát javasolta és, hogy pihenjek sokat. Aludjak, ha a lányom is. Megfogadtam és így csináltam. Nálunk reggel 6 és du. 6-kor voltak a nõvér váltók. Az egyik lese szrt, a másik 30 percenként jött, hogy szoptassunk. már a végén megmutattam neki, hogy hol a szoba ajtó, merre kell kimenni. Bimbóvédõvel tudtam csak szoptatni, erre hamar 'rájöttünk' az egyik csecsemõs nõvérrel, aki az értelemhez tartozott (sajnos nem sok volt!). Majd másnap elakarta vinni az egyik nõvérke, mondván tanuljak meg nélküle is... Mellszívót behozta a párom, mert 3. nap iszonyat bedurrant a mellem, elkezdtem használni és minimálisan letudtam fejni a tejet. Erre azt is elakarták venni, mondván tanuljak meg kézzel fejni.. Nálunk a kulcsszó a csecsemõsökhöz az volt, hogy: 'Betegjogi képviselõ'. Amint meghallották, egybõl normálisak lettek. Egyik hölgy, aki velem volt egy kórterembe, õ panaszt is tett. A higiénia, az nálunk katasztrófa. A fürdõben kisebb véres Balaton állt. Egy mosóvízzel mossák fel az egész osztályt. Császárom közben pl. azt hallgattam az orvosomtól, hogy: "Siessünk, mert 35 °C-ban leáll a mûtõ!" Minden percben nézték a hõfokot. Amikor ez elhangzott a szájából, akkor kezdték még csak beadni az érzéstelenítõt, és akkor már 28 °C volt! Tudnék még mit írni, de nekem ezek nagyon bennem vannak! Következõ szülésemnél vagy magánkórházba megyek vagy nagyon körbejárom a témát, hogy hol érdemes szülni! Lényegében azon kívül, hogy a gyermeked egész nap veled van, semmiben sem jobb, mint egy sima mezei kórház! Az a baj, hogy a baba-mama kórház tágabb értelemben MO-n egyik intézetre sem igaz. Ja és, mikor mûtét után 4 órával megkértem a csecsemõst, hogy vigyék ki a lányomat a megõrzõbe, mert a korlátaim miatt nem tudok vele foglalkozni és figyelni rá, annyi volt a válasz, hogy: "Anyuka! Otthon sem lesz senki, aki figyelne a gyerekére, amíg maga lábadozik bármi miatt is!"
Ja, és nálunk a látogatók is jöhettek és maradhattak amikor és ameddig akartak. Természetesen az ember saját magától is betartja, hogy nem éjjel jönnek hozzá. Én külön szobát kértem, ott nagyon jó volt, hogy egész nap babázhattunk anyukámmal és a férjemmel. (3. voltam)
Hû, nem semmi.... Elvileg a mi kórházunk is baba barát kórház, de nálunk nem voltak ilyen drasztikus dolgok. Nálunk csak annyi volt rossz, hogy nekem is behozták a picit fél óra után úgy hogy elõtte 3-szor elájultam, sok vért vesztettem szülés közben. De utána nagyon kedvesek voltak, még a doki is segített, hogy próbáljam szoptatni, meg a nõvérek is tanítottak. Este 10 kor elvitték a kicsiket és reggel 4-kor hozták be õket.A családba nálunk senki nem tudott 1 hónapnál tovább szoptatni, kivéve én ennek köszönhetõen 5 hónapig szoptattam. Nekem is befelé forduló volt a bimbóm, de annyi volt a szerencsém, hogy a kislányom elfogadta a bimbóvédõt.Azóta a kislányom 22 hónapos, de évente csak 1-2-szer beteg, szerintem ez annak is köszönhetõ hogy kicsit tovább kapott anyatejet. Sajnos nekem se volt annyi hogy elég legyen, mindig pótoltuk tápszerrel, de minden nap kapott.Most a másodikat várjuk, de én azt szeretném, hogy éjszaka is szóljanak akár hogy tudjam szoptatni, meg én lássam el ne a nõvérek tegyék tisztába...stb.Remélem minden rendben lesz a szüléssel és velem lehet a kicsi egész nap... :)
A kérdező hozzászólása: Én nagyon örültem, milyen jó lesz nem adnak egybõl cumisüveget neki és tápszert, hanem próbálkoznak, de nem vették észre, hogy csináltak nekem egy idegroncs gyereket. Olyan rosszul érzem magam mikor mások elõtt sír és én nem tudom megnyugtatni. A kórházban is ez volt, mindenkinél megnyugodott csak nálam nem. Nem tudom meddig tart ez a sírásos idõszak, de kezdek kikészülni. 5 nap alatt a kórházban elrontottak mindent. Lehetett volna egy nyugodt babám, ha adnak neki enni, és nem hagyják éhezni és sírni.
Szent Imrében szültem. Ha elég erõszakos vagy, éjszakára vigyáznak a babádra, tápszert is kapsz, legalábbis én 2X kaptam, mert nem volt tejem. Apuka nem jöhet be, majd beleõrült, nagyon rossz volt neki!
Miskolc Semmelweisben szültem. SOHA többé a lábamat sem oda, de még csak szülészetre sem teszem be. Bababarát, meglehet, de, hogy nem anyabarát az 'hót ziher'. Majd meghaltam szülés után, katéter, szétszakadt méh, szétszakadt húgyhólyag, derékig felrepedt gátmetszés, azt sem tudtam, hogy fiú vagyok e vagy lány, beadták a gyereket, és mindenki eltûnt. Azt sem tudtam, hogy kezdõdik a gyerek. Hogy kell szoptatni, semmit. Néha valaki bejött, megbökött, hogy élek e még. Nõvér úgy cserélte ki alattam a véres lepedõt, hogy kirántotta alólam, mert nem voltam elég gyors. Õ szerinte. Õ nem ér rá megvárni amig én összevakarom magam. Megértem. Siet. Nem tudtam felkászálódni az ágyból, amikor sírt a gyerekem, tudtam, hogy meg kellene etetnem, de nem bírtam, sírtam, mert hiába hívtam a nõvért, jött és annyit mondott oldjam meg, kelljek fel, hiába mondtam, hogy nem tudom kiemelni a gyereket, mert egyik kézzel a katéteremet kellett tartanom, egy kézzel meg nem tudtam kivenni a gyereket a "ketrecbõl". LESZARTA. Semmit nem aludtam, könyörögtem, hogy vigyék ki a gyerekemet legalább 1 órára, hogy tudjak aludni. Kiröhögött a nõvér, hogy otthon sem fogja senki kivinni, TÛRJEM, é szokjam meg a kimerültséget.Egy futóbolond nõvérke egy császárosnak szánt injekciót NEKEM ADOTT BE VÉLETLENÜL, amit persze az orvos elõtt letagadott. De vissza somfordált késõbb, hogy nyugodjak meg, nem lesz tõle baja a babának. Na jó [email protected], és nekem lesz bajom tõle? Bocsánatot kért, 4 hónapig, nem hazudok, 4 hónapig nem éreztem azt a részt ahova beadta a szurit. Olyan volt mint egy kiképzõtábor. Egyszerûen azon voltam, hogy túl kellene élnem valahogy ezt a pár napot. A katéter kivételét már le sem írnám....a mai napig nem tudok rendesen szexuális életet élni! Utálom az egészet, komolyan csak jól be kellene perelni õket. És egy vicc a végére: 1000 forintért elvitték a gyereket mésfél órára, mikor már könyörögtem sírva, és boldog boldogtalannak, dugdostam a pénzt a zsebükbe. Undorító az egész. A fogadott orvosomról sajnos ugyanígy tudnék nyilatkozni:-(
István kh-ban szültek, programozott császáral. Nagyon örülök, hogy így volt, a baba 2400-al született máshol ilyenkor tápszert kap itt pár korty nõi tejet kapott míg nem indult be a tejem amiben segítettek. Mikor kértem vigyáztak is a babára, bár én csak 1x igényeltem. Az orvosokkal is maximálisan meg voltam elégedve. Császár 13 órakor volt és éjjel 1-2 körül kaptam meg a babám addig inkubátorban melegedett, de 1x csak nagyon sírt ezért elhozták és amíg nem jöttünk haza egy hangja nem volt. Ha újra szülnék ismét oda mennék.

Hogyan zajlik településeteken a Baba-Mama klub (ha van)? Mi történik, mennyi idős korosztálynak szól? Ki tartja? Stb.

Legjobb válasz: A védõnõ hozta életre. Havonta egyszer van, minden hó utolsó keddjén. A korosztály nincs megszabva, de a legidõsebbek 2-2,5 évesek. Sokan eljönnek még igen picivel is, és mindenki jól érzi magát. Mindig van valami foglalkozás, vagy elõadás. volt már állatorvos-gyerekek és állatok témában. volt Hipp-es elõadó, a bébiételekrõl. volt babatorna volt zenés-táncos mûsor mindig van mikulásünnepség volt szoptatás világnapja ha meg épp nincs semmi-nagyon ritkán, akkor csak összeülünk, vannak játékok, és a kicsik játszanak, anyák meg beszélgetnek. Én nagyon örülök neki, hogy van, ha lenne, sûrûbben is mennék. A babatorna elindult, de sajna nem jött össze az állandó 5 fõ, így nem lett belõle semmi. Most elindul a zenés-táncos mulatság, 2 hetente lesz, elvileg itt leszünk 8-an...

A védõnõ hozta életre. Havonta egyszer van, minden hó utolsó keddjén. A korosztály nincs megszabva, de a legidõsebbek 2-2, 5 évesek. Sokan eljönnek még igen picivel is, és mindenki jól érzi magát. Mindig van valami foglalkozás, vagy elõadás. volt már állatorvos-gyerekek és állatok témában. volt Hipp-es elõadó, a bébiételekrõl. volt babatorna volt zenés-táncos mûsor mindig van mikulásünnepség volt szoptatás világnapja ha meg épp nincs semmi-nagyon ritkán, akkor csak összeülünk, vannak játékok, és a kicsik játszanak, anyák meg beszélgetnek. Én nagyon örülök neki, hogy van, ha lenne, sûrûbben is mennék. A babatorna elindult, de sajna nem jött össze az állandó 5 fõ, így nem lett belõle semmi. Most elindul a zenés-táncos mulatság, 2 hetente lesz, elvileg itt leszünk 8-an...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!