Találatok a következő kifejezésre: A baba vizét fel kell forralni (3 db)

A baba fürdő vizét fel kell forralni?

Halottam másoktól,hogy ujszülöttnek és olyan babáknak akiknek érzékeny a b?rük nem árt fel-forralni a fürd?vizet mivel így a baktérium eltávozik bel?lle,és a víz keménysége is megváltozik? Nos nem tudom hogy ez igaz e? De ha felforralom akkor várjam meg még kih?l? utána megint melegítsem? :-) áh nem értem ezt.

Legjobb válasz: Nem kell forralni! csak amit megiszik. A csapvíz úgyis tiszta klór, abban biztos nincs baci. :)

Nem kell forralni! csak amit megiszik. A csapvíz úgyis tiszta klór, abban biztos nincs baci. :)
Csak azt kell felforralni, amit megiszik! Fürdés után pedig ajánlatos jó minõségû babaolajjal bekenegetni!
Én kammillás vízben fogom fürdetni, nálunk az egész család így csinálta anno, nagyim is meg anyum is...nagyim kicsi gyerekekkel foglalkozott és soha semmi bajunk nem volt.szépen megnyugtatta a bõrt...pelenka kiütés ellen is nagyon jó.Szval mondjon sztem bárki bármit azért ez a növény õsidõk óta gyógyít és gyulladást csökkent és külsõleg alkalmazva is nagyon sokat segít.FElforralni nem kell a vizet , csak az ivóvizet..., de vigyázz még a baba vizekre is rá van írva, hogy forrázni kell, kivéve a szt.királyira..ha esetleg adsz neki ilyet...
Szia! A kamillás vízhez annyit fûznék hozzá, hogy engem is abban fürdettek, nagyon bejött anyuáknak, de nekem nem vált be, mert eléggé szárít, és nagyon kiszárította a lányom bõrét. A pelenkakiütésrõ szerintem a mai pelenkák és krémek mellett pedig hallani se fogsz

Ha baba ásványvízbõl készítem a tápszert akkor is fel kell forralni a vizet, vagy csak elég felmelegíteni?

Legjobb válasz: Én 24 óra után sem forraltam, nem lesz annak semmi baja.

Én 24 óra után sem forraltam, nem lesz annak semmi baja.
A babavíznek az a lényege, hogy felbontás után nem kell forralni, hanem csak melegíteni. Nem tudom mennyi idõs a babád. Elvileg felbontás után 24 órával már forralni kell, de én sem tettem meg ezt soha, mondjuk csak a 7. hónaptól tápoztam a Manót.
bontás után azonnal forraltam 6 hónapig. mostmár egyátalán nem
Felbontástól számított 24 óráig nem, utána igen. Szerintem az ásványvízre is rá van ez írva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Az én kislányom sajnos már 1 hónaposan tápszert kapott és babavízzel készítettem neki és soha nem forraltam fel nem volt semmi baja sose most 11 hónapos.
nem kel fel fel foralni eleg fel melegiteni
....régen sem forraltuk fel a vizet. A fiam 38 éves...

Mi baja lehet a babának ha nem forraljuk fel egyszer-kétszer a vizet a tápszerhez? Miért kell forralni egyébként?

Legjobb válasz: Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos,de lehet baja a kicsinek.

Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos, de lehet baja a kicsinek.
Attól függ, mekkora a pici. Fél éves korig mindenképp kell forralni és fertõtleníteni, mert fejletlen az immunrendszerük és a vízben levõ, számunkra ártalmatlan kórokozók õket még nagyon megbetegíthetik, súlyos fertõzést okoznak. Én biztos, hogy még egy éves korig is forralni fogom. Ha nincs kéznél forralt víz, a Jana szénsavmentes ásványvíz bababarát, azt kaphat.
A vizet azért kell forralni, mert a nehézfémeket és az ásványi anyagot még nem tudja a kis veséje feldolgozni. Én a mai napig a Humana vizet használom. Mi is tápszeresek vagyunk. Amúgy 1 éves koráig kell forralni a vizet a picinek.
Szia! Ha nem akarsz vizet forralni vedd meg a Jana babavizet. 1 literes kiszerelésben árulják a spar-ban és azt nem kell forralni.
Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy nagyanyámnak még kézzel kellet mosni a pelenkákat, amihez elõször az udvarról hordta be a vizet, és a sparheldon forralta fel (amit persze szintén õ gyújtott be, és õ hordta be hozzá a fát). Nekem meg nehezemre, hogy fél liter vizet felforraljak a gázon?!
14:39-es! Jogos. De kérdem én, akkoriban forralták a vizet? Felnõttek a felmenõink is enélkül? Jó, természetesen tegyünk meg mindent a gyermekünk egészsége érdekében, de lehet, hogy azért vagyunk ilyen betegesek, mert túl sok bacit megvonunk magunktól. Bevallom, bort iszom és vizet prédikálok, ugyanis én Jana, vagy Hipp babavizet használok. Igazából csak egy elmélet, amit nem merek kipróbálni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!