Találatok a következő kifejezésre: A baba vizét (307 db)

Miért kell a baba vizet felforralni 24 óra után (felbontástól számítva)? Csak azzal lehet főzni? (én mindíg csapvizet használok)

Legjobb válasz: húú nagy kérdés ez a vízkérdés:-)) 4 hós koráig nem kellett, 5 hós koráig forraltam azóta szentkirályi mentes vizet kap. szerintem nyugodtan adhatod nem lesz baja. bár ezt mindenki másképp csinálja és nincs egyetértés:-)) (nem ér a lepontozás:-))

húú nagy kérdés ez a vízkérdés:-)) 4 hós koráig nem kellett, 5 hós koráig forraltam azóta szentkirályi mentes vizet kap. szerintem nyugodtan adhatod nem lesz baja. bár ezt mindenki másképp csinálja és nincs egyetértés:-)) (nem ér a lepontozás:-))
A babavíz csírátlanítva kerül forgalomba(elölik benne a kórokozókat). Ha felbontod újra belekerülnek, 24 óra múlva már annyira elszaporodhatnak, hogy forralni-azaz ismételten "fertõtleníteni" kell. Nagyon jó a csapvíz is, forralva ihatja, ha fõzöl akkor meg úgyis forr:) Ha nagyobb nincs szükség forralásra sem babavíz, sem csapvíz esetében.
Második vagyok: mármint, ha nagyobb a baba
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek

Hány hónapos koráig kell a babának forralni a vizet? Meddig kell neki a baba vizet adni?

Legjobb válasz: 8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk

8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk
Kisfiam 8 hónapos nem issza meg sem a babavizet, se a forraltvizet sima szénsavmentes ásványvizet iszik azzal készítem az ennivalóját is.

A baba vizet (Jana) felbontás után meddig adhatom a babának, ha fel van forralva (rá van írva hogy fel kell) és vissza van öntve a palackba?

Legjobb válasz: És akkor mit csináltok azzal a rengeteg maradékkal? Hiszen olyan keveset iszik meg egyszerre.

A kérdező hozzászólása: És akkor mit csináltok azzal a rengeteg maradékkal? Hiszen olyan keveset iszik meg egyszerre.
Szia ha jól tudom akkor 48 óráig.
Az elsõ 24 órában nem kell felforralni a vizet, csak a 24 óra elteltével. Van kisebb kiszerelésben is jana baby, én is azt vettem régen. Igaz, így drágább, de nem marad annyi forralni való. Egy pár hét után meguntam, és sima csapvizet adtam forralva.


Leöntöttem a netbookom vízzel. Mi baja?

Leöntöttem egy dell inspiron mini 1012est a billentyûzetnél egy pohár vízzel. A gép bekapcsológomb megnyomása után hetet pittyen nagyon hangosan és se kép se hang. Szét szedtem a winchester alatt nedves volt, de maga a hardver ép és tisztának tûnik. Minden tiszta amúgy az alaplapon is.

Legjobb válasz: Mi baja? :D hát az, hogy leöntötted vízzel, ami általában nem tesz jót egy árammal mûködõ készüléknek.. nyílván zárlatos lett amúgy

Mi baja? :D hát az, hogy leöntötted vízzel, ami általában nem tesz jót egy árammal mûködõ készüléknek.. nyílván zárlatos lett amúgy
A konkrét probléma az, hogy ott is folyt áram, ahol a tervezõk nem számítottak rá, hogy fog és ebbõl kifolyólag a hardver tönkrement.
azt is írtam bro :D és nem is csak én, más válaszban is ott van, hogy ZÁRLATOS LETT
A kérdező hozzászólása: Azért arra nem számítottam hogy gúnnyá teszitek a kérdésem. Hogy mi a baja az alatt nem az okot értem hanem konkrét problémát...de azért köszi a válaszokat
#5: mert nem öntötted le vízzel! ;D
Belerúgtam az asztalba, miért fáj a lábam?
Szerintem az okozza a problémát, hogy a szomszéd hentes felesége túl borsosra fõzte a cupákot. Komolyan: mivel beleöntés után kapcsolgattad valószínûleg annyi a masinának.
Zárlatos lett, tönkrement. Ilyenkor mindig az az elsõ, hogy áramtalanítod, szétszereled amennyire csak tudod, és hagyod, hogy száradjon. Aztán napok múltán megpróbálod bekapcsolni, és reménykedsz, hogy nem vágta haza - amire most sajnos nagy az esély, mert elsõ lépést nem tetted meg...
BIOS beep codes-nézz utána. Mi a baja? VIZES. Virtual mode exception error -AMI BIOS [link]
A baja az, hogy zárlatos és vizes. Most már tönkre is tetted, ezt maximum elviccelni lehet, mert amúgy elég szomorú.
Nem lesz semmi baja:)
NAgyon sokat igy csinálják, a viznek TERMÉSZETESEN nem lesz semmi baja a termoszban.
persze, nyugodtan adhatod.
Mi is igy szoktuk es nincs semmi baja a babanknak.
Tavaly bent voltunk a fertõzõ osztályon hasmenés miatt 3 napig. Én ugyanezt csináltam. Párommal hozattam be forralt melegvizet, és én csináltam meg a tápit.

Hány hetes/hónapos korig nem érheti víz a baba fülét fürdésnél?

A köldökét mikor érheti a víz? A köldökcsonk a 10. napon leesett, azóta váladékos, de nem nyálkás, száraz, amit alkohollal törölgetek ki, és hint?porozom. 18 napos a babám.

Legjobb válasz: Bármikortól érheti a víz a fülét. Mi van azokkal a babákkal, akiket a babaúszáson a víz alá nyomnak!? A lányommal születése óta a nagy kádban pancsolunk, és minden nap belemegy a víz a fülébe. Semmi baja, 6 hónapos.

Bármikortól érheti a víz a fülét. Mi van azokkal a babákkal, akiket a babaúszáson a víz alá nyomnak!? A lányommal születése óta a nagy kádban pancsolunk, és minden nap belemegy a víz a fülébe. Semmi baja, 6 hónapos.
nyugadtan belemehet a viz! egy fülész anyukám én már csak tudom:) a köldökét minden nap jol fertõtelnitsd alkohollal, hintõporral!
nyugi, belemehet a víz , nekünk is az elejétõl víz megy bele , járunk babauszira is és semmi gond nincs.Nem kell annyira félteni õket , mert annál betegesebbek lesznek!:)
En nem is tudtam, hogy a fulet nem erheti viz. Az elso naptol kezdve ugy furosztottem, hogy a feje is beleert a vizbe es szerintem a fule is kicsit. Nem lett semmi baja, sot, most volt hallasvizsgalaton (6 honapos), es minden OK. A koldoket csak akkor erheti viz, ha mar leszaradt a csonk, es nem is valadekozik.
Nekünk a doktorbácsi azt mondta, hogy a köldökét csak akkor érheti víz, ha 110%-os! a fülével kapcsolatban vannak kételyek, hiszen 9 hónapig víz alatt volt jószerivel :) mi ma vagyunk 21 hetesek, de a fülét még mindig óvom, ha tehetem, de ha belemegy a víz, nem ijedünk meg. Jó babázást :)

Lesz valami baja a tápszernek ha előre be keverem és ha éhes a baba csak forralt vizet öntök hozzá hogy pont elég meleg legyen? Sajnos nagyon türelmetlen a gyerek és nagyon nehezen várja ki mire kihűl!

Legjobb válasz: Én így csinálom, nagyon gyors megoldás számunkra: Kiadagolom a tápszert és külön a Jana babavizet. Be a vizet a mikróba, aztán rá a tápszer. Alig egy percet vesz igénybe. Vagy még ennyit sem, mert elõre ki szoktam mérni a vizet és a tápszert is. Mikró után jól össze kell rázni, még alaposabban!

Én így csinálom, nagyon gyors megoldás számunkra: Kiadagolom a tápszert és külön a Jana babavizet. Be a vizet a mikróba, aztán rá a tápszer. Alig egy percet vesz igénybe. Vagy még ennyit sem, mert elõre ki szoktam mérni a vizet és a tápszert is. Mikró után jól össze kell rázni, még alaposabban!
Forral fel vizet, annyit amennyi több étkezésre is elég. amikor éhes a baba, akkor tedd a vizet a cumisüvegbe, mikorózhatod, és már mehet is a tápszer bele. nem kell várni mig kihül.
Én is úgy csinálom, ahogy a második válaszoló! Nem kell hûtögetni, seperc alatt megvan a hami, és már lehet is enni. Ki fogod úgy is tapasztalni hogy hány másodpercre kell betenni a cumisüveget(+víz) a mikróba, hogy ne legyen forró a babának! Erre figyelj! Bele a tápi, felrázni, csuklópróba, és nyammmmmm!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miért is jó a terhes vízi torna? Mit érez belőle a baba?

Legjobb válasz: Hát, szerintem a baba nem sokat :) neked viszont jót tesz, mert a vízben a felhajtóerõ miatt leveszi a víz a terhet az izmaidról- magyarul sokkal könnyebbnek érzed a testedet. Meg nem utolsó sorban, nem árt a mozgás, sokkal könnyebb a terhesség fitten. Én a 7. hónap végéig hetente 3x jártam úszni, sosem kaptam el semmilyen fertõzést és tényleg jól esett. ha teheted, én mindenképpen javaslom, próbáld ki, max. nem jön majd be a dolog. Üdv: 3 hetes kislány anyukája

Hát, szerintem a baba nem sokat :) neked viszont jót tesz, mert a vízben a felhajtóerõ miatt leveszi a víz a terhet az izmaidról- magyarul sokkal könnyebbnek érzed a testedet. Meg nem utolsó sorban, nem árt a mozgás, sokkal könnyebb a terhesség fitten. Én a 7. hónap végéig hetente 3x jártam úszni, sosem kaptam el semmilyen fertõzést és tényleg jól esett. ha teheted, én mindenképpen javaslom, próbáld ki, max. nem jön majd be a dolog. Üdv: 3 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi. Tegnap voltunk már. Nekem túl laza volt a fogllkozás, úgyhogy én ott maradtam után néhány hosszt úszni még, hogy érezzem, csináltam valmit. Szerintem végig járok majd "ez is több mint a semmi" alpon.
Mérgezés. A vízzel lehet valami gond. Szûrésedrõl akvárium méretérõl írsz?
A kérdező hozzászólása: 50literes eheim 2010 es szürõ.
A kérdező hozzászólása: de a többinek semmi baja
A páncélosok idõnként levegõt nyelnek, mivel béllégzõk. Nem lehet, hogy ezt látod?
A kérdező hozzászólása: nem

Meddig adtok a gyerekeiteknek baba vizet ill. tehéntejet?

Az én gyerekem 2 éves és kap már bolti dobozos tejet. Vagy még korai? Mikor térjek át csapvízre?

Legjobb válasz: baba vizet- ja-a márkájút kapott - 9 hós koráig utánna gyenge hippes granulátum teákat ekkor már forraltam a csapvizet mert nyár volt és sokat ivott -igy gazdaságosabb volt. tehéntejet egy éves v. 13 hós volt amikor kapott elõször reggelihez egy kicsit kb. egy decit és megszerette manapság már négy decit is megiszik. szerintem egy éves korától már adhatsz csapvizet.

baba vizet- ja-a márkájút kapott - 9 hós koráig utánna gyenge hippes granulátum teákat ekkor már forraltam a csapvizet mert nyár volt és sokat ivott -igy gazdaságosabb volt. tehéntejet egy éves v. 13 hós volt amikor kapott elõször reggelihez egy kicsit kb. egy decit és megszerette manapság már négy decit is megiszik. szerintem egy éves korától már adhatsz csapvizet.
Tejet már 4-5 hónaposan kapott. Csapvizet kb.egyévesen.
15 hónapos a kislányom. Babavizet adok neki és még nem kapott tejet. De gondolom már lehet elõbb is, csak én így tartottam jónak.
Babavizet sosem kapott, szerintem az csak egy jó üzlet.... Sima csapvizet forralva majd lehûtve, egy éves koráig. Azóta vagy mentes á.vizet, vagy sima csapvizet iszik. Néha limonádét csiálok neki, házi szörpöt, teát. Bolti tejet 15hónapos kora óta kap.
Második válaszadó:ennyivel veszélyesebb a csapvíz mint a tehéntej? vicces
Szia! Én kb. 15 hós koráig adtam forralt, lehûtött csapvizet (babavizet csak ha séta közben vennem kellett, Jana-t vettem - 3 dl-est), azóta már a tápszert is sima csapvízzel csinálom, inni is azt kap. Tehéntejet 18 hósan kezdtük de nem itta meg, most 22 hónapos, 3 hete iszik 3, 6-os tejet forralva hûtve kb. napi 2-3 dl-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!