Találatok a következő kifejezésre: A baba valamilyen ételre, (3 db)

Hogyan lehet észrevenni, ha a baba allergiás valamilyen ételre?

Legjobb válasz: Attól fögg, hogy az az étel milyen alergiás reakciót vált ki nálla, bármilyen tünetei lehetnek: pl:kiütések,hasmenés,feldagad az arca, orrfolyás..ilyenek

Attól fögg, hogy az az étel milyen alergiás reakciót vált ki nálla, bármilyen tünetei lehetnek: pl:kiütések, hasmenés, feldagad az arca, orrfolyás..ilyenek
A hasmenést, feldagadást nyilván észre fogod venni, de inkább ne legyen. A kiütések meg általában a pocakon szoktak megjelenni.

Mikortól van hogy a baba nem szeret/nem eszik meg valamilyen ételt?

7 hós babám eddig mindig mindent jóíz?en megevett-f?zelék,gyümi-sokfélét,de gondolom ez nem marad így...

Legjobb válasz: Nálunk ez most jött el. Most volt 1 éves a kisfiam s alig akar valamit megenni.Elsõsorban fõzeléket s húst nem akar.Minden más jöhet pl.virsli, kenyér, felvágott, joghurt, gyümölcs... stb.Fõtt ételt egyszerûen nem lehet beletuszkolni... :(( remélem nem tart sokáig.

Nálunk ez most jött el. Most volt 1 éves a kisfiam s alig akar valamit megenni.Elsõsorban fõzeléket s húst nem akar.Minden más jöhet pl.virsli, kenyér, felvágott, joghurt, gyümölcs... stb.Fõtt ételt egyszerûen nem lehet beletuszkolni... :(( remélem nem tart sokáig.
Nálunk 1éves kora után kezdett el válogatni, pedig szuper evõ volt, most is elég jó evõ, de nem mindegy mit. Kiválasztott kedvenceket is, a gyümik minden mennyiségben (szerencsére:) , meg a sajt amit imád.
Nálunk 13 hónapos a kislányom és most kezdõdik. Idáig nem volt olyan étel amit ne evett volna meg. Például: ha evett egy szelet kenyeret, ette a héjját is szó nélkül. Most addig forgatja a kezem még oda nem érünk ahol csak a bele van. De ez sajna sok minden mással is így van.
De jó Nektek!!!! Kislányom 7 hónapos, és elkezdett "tudatosan" étkezni. Egyértelmûen elutasít bizonyos ételeket, és ha olyanja van, hogy nem eszik ebédidõben (pedig, elvileg meg kéne éheznie), akkor egyszerûen nem eszik, és kész. Hihetetlen....

A baba allergiás valamilyen ételre, mennyi idő múlva jelentkeznek a tünetek?

Legjobb válasz: Az allergia tünetei viszonylag gyorsan jelentkeznek. Vannak bõrtünetek, ezek kiütések , ekcéma ami ált 24 óra alatt vagy múlva jelentkeznek. Vannak légúti tünetek, köhögés, nátha szerû dolgok, ezek kb 72 óra vagy hosszabb idõ. S vannak a hirtelen reakciók ödéma, légzési nehézséget gyors fulladást okozó gége ödéma rekedtség stb. Szóval lehet gyors is és viszonylag lassú is.

Az allergia tünetei viszonylag gyorsan jelentkeznek. Vannak bõrtünetek, ezek kiütések , ekcéma ami ált 24 óra alatt vagy múlva jelentkeznek. Vannak légúti tünetek, köhögés, nátha szerû dolgok, ezek kb 72 óra vagy hosszabb idõ. S vannak a hirtelen reakciók ödéma, légzési nehézséget gyors fulladást okozó gége ödéma rekedtség stb. Szóval lehet gyors is és viszonylag lassú is.
Jó lenne tudni hogy mit értesz ez alatt és hogy menyi idõs a babád? Valamint hogy szoptatod-e? Mert ha szopizik akkor az is lehet hogy te eszel olyasmit amitõl neki okozol allergiát.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos, tápszeres és most kezdtem a hozzátáplálást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!