Találatok a következő kifejezésre: A baba valamilyen (147 db)

Babaúszáson ha kap a baba valamilyen játékot, hogy viseli, ha el kell venni?

Ma volt egy feladat, és nagyon sírt a kicsikém, mikor le kellett rakni a játékot. Azt sem tudom, hogy tényleg ennyire akaratos, vagy csak a foga miatt akarta annyira (mert igazából rágta). Itthon nem szokott ilyen balhé lenni, igaz, itt érti is az okát (eszünk, megyünk aludni, stb.)

Legjobb válasz: Én kislányom szájában is van egész idõ alatt játék, de ha bármikor el kellett venni tõle sosem sírt érte. Még egyetlen úszáson sem sírt semmiért.

Én kislányom szájában is van egész idõ alatt játék, de ha bármikor el kellett venni tõle sosem sírt érte. Még egyetlen úszáson sem sírt semmiért.
mennyi idõs a picurkád? Lánykám 8 hónapos korától jár vizi gyógytornára. eddig még nem sírt a játékok után :)
A kérdező hozzászólása: 6 és fél hónapos. Mindig rágna, és úgy megörült, hogy kapott a kezébe valamit, amit rághat, és el kellett vennem. :( Megszakadt a szívem, olyan ritkán sír ennyire. Nem tudom, jövõhéten is így fog sírni? Lehet, kikészítem a cumiját a partra inkább. Vagy tanulja meg, hogy nem kapja meg mindig, amit akar? Nem kicsi még ehhez? Néha nem tudom eldönteni, hogy a foga miatt hisztizik, vagy azért, mert hisztis fiúcska. Én szerintem nem kényeztettem el jobban, mint más anyukák. De most elgondolkodtam ezen is.
na, éppen írni akartam hogy vidd el a cumiját neki. nálunk van olyan baba aki azzal tornázik a vízben :) nyugodtan add oda neki. õ még pici, nem érti meg hogy valamit vissza kell adni :)

Melyik babakocsiknak lehet úgy fordítani a sportrészét, hogy felém nézzen a baba? Valamilyen minőségi kocsit keresünk.

Legjobb válasz: Szia! Pierre cardin ps692 Mind két irányba behelyezhetõ a sport rész!

Szia! Pierre cardin ps692 Mind két irányba behelyezhetõ a sport rész!
nekem Pierre Cardin PS682 van (azt hiszem, ez a PS692 újabb változata), ebben magát a sportülést rakhatod fel a vázra akár feléd fordítva, akár másik irányban. ha hordozókát is veszel hozzá, azt is lehet mindkét irányba felrakni, csak a mózesrész "egyirányú". de ilyet csak akkor vegyél, ha jók a járdák felétek...
óóó, az Espiro Vector az álmom! :) ) A Symbaba is fordítható tolókaros. A többfunkciós kocsik egyetlen hátránya, hogy borzasztó nehezek (kivéve a Vectort). A Symbabám 12 kg volt üresen. Azóta Espiro Magic 3 sportunk van, mert az legalább könnyû. Ha több gyereket tervezel, gondold meg nagyon a súlyproblémát! Kislányom 10 kg, és újra babát várok...
Az Espiro Vector-t is olyan, mint amit az elõzõ írt.
azok a babakocsik jok amiknek két irányba lehet állitani a tolokart. nekünk is ilyen volt Bergon Cross és meg voltam vele elégedve. ujszülött kortol jo és sportkocsivá is alakithato, viszont nem lehet kicsire összecsukni.
http://www.bergon.hu/index.php?oldal=termek&p_id=14&level=4&.. elsõ válaszolo vagyok itt a link nekünk ilyen volt csak nem ebben a szinben
Nekünk Giraffe Club Travel System van, már újszülött korától ezt használjuk, most 1 éves. Van hozzá hordozó, ami dokkolható a kocsira és autósülés is. 2 irányban tolható, könnyü alu vázas, 4 pozicióban dönthetö ülés. Ez az: http://babyfun.axiomarket.hu/item/sh-269-es-travel-system--v..
http://bambino.hu/spd/A3-1/COLETTO_AUSTIN_3_kereku_multifunk.. Nekünk ilyen van és erre, mind a bébihordót, mind a mózest, és a sportot is mind a két irányból fel lehet tenni!!!!Nagyon könnyû kocsi és Én imádom!!!!
Tako Jumper X. minden tartozéka mindkét irányból rátehetõ. Nagyon igényes, masszív babakocsi. Imádom.


SOS! Mitől nyilal bele a fájdalom a keresztcsontomba és a lábamba? Nyomhat a baba valamilyen ideget?

34 hetes terhes vagyok, megrövidült méhnyakkal, de a méhszájam teljesen zárt. (2 napja nézte a doki.) 2 órája alig bírok menni, mert ha felállok, vagy elindulok, a keresztcsontom bal oldalába belenyilal a fájdalom, ami a combom tövébe is kisugárzik. Ez mit?l lehet? Csak azért ijedtem meg, mert olvastam, hogy a vajúdás is kezd?dhet derékfájással, de nekem csak akkor fáj, ha mozgok. Volt valakinél hasonló?

Legjobb válasz: Igen volt ilyen, volt hogy séta közben nyilallt, majd' összeestem, és olyankor nem is tudtam továbbmenni. Az utolsó 2 hónapom így telt. Elvileg ez a terhesség velejárója, valakinek elõjön, valakinek nem, de nem jelent egybõl rosszat. Persze ha szörnyû fájdalmaid vannak, akkor irány a doki.

Igen volt ilyen, volt hogy séta közben nyilallt, majd' összeestem, és olyankor nem is tudtam továbbmenni. Az utolsó 2 hónapom így telt. Elvileg ez a terhesség velejárója, valakinek elõjön, valakinek nem, de nem jelent egybõl rosszat. Persze ha szörnyû fájdalmaid vannak, akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: Ó, nagyon köszönöm a gyors választ! nem elviselhetetlen a fájdalom, csak meglepõdtem, mert eddig még nem volt ilyen.
Nekem is volt, nagyon fájdalmas volt! S igen, ijesztõ is volt elsõre, de nekem is többször elõjött a terhesség utolsó heteiben. Nekem a doki azt mondta, hogy ez "egyszerûen" azért van, mert átalakult a testem, nagy nyomás és sok inger éri, úgyhogy maga a terhesség okozza. Nekem is mozgáskor jött el, néha menni se tudtam.

Van olyan anyuka, akinek egy vizsgálat után azt mondták, hogy a baba valamilyen születési rendellenességgel, betegséggel jön a világra, s abortusz javasoltak neki? De megtagadta, és megszülte a gyermekét?

Nincs gyermekem, de ha ebbe a helyzetbe kerülnék, én nem vetetném el, s szeretném tudni, hogy volt-e olyanra példa, hogy egy ilyen anyuka megszülte a babáját, és annak nem volt,vagy nem volt olyan baja, amilyent "megjósoltak" az orvosok.

Legjobb válasz: Miért ebbe a témakörbe raktad fel ezt a kérdést? Talán a Terhesség témakörben többen tudnának rá válaszolni, mert vannak olyanok (néha én is) akik csak egy-két témakörben válaszolgatnak. Én már hallottam ilyenrõl, de már régen. Vannak csodák, az orvosok meg nem istenek, õk is tévedhetnek.

Miért ebbe a témakörbe raktad fel ezt a kérdést? Talán a Terhesség témakörben többen tudnának rá válaszolni, mert vannak olyanok (néha én is) akik csak egy-két témakörben válaszolgatnak. Én már hallottam ilyenrõl, de már régen. Vannak csodák, az orvosok meg nem istenek, õk is tévedhetnek.
Van ismerõsöm, igen. A kisfia kb 7 éves és minden szempontból súlyos fogyatékos. Nyúlszáj, farkastorok, vak, középsúlyos értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott (renyhe izomzattal született) plusz autista. Egész nap üvölt artikulátlanul, nem ismeri fel a saját szüleit sem, beszélni, rágni nem tud. Amikor az orvosok javasolják, hogy ne, annak meg van az oka. Azonban egy vélemény nem vélemény, ilyenkor több fórumon utána kell az abortusz elõtt járni a dolgoknak. Gyógypedagógus vagyok, biztos elvetetném, eleget látok ha lehet így fogalmazni. Egyrészt nem csak a gyereknek teszi tönkre a felelõtlen anyuka az életét, hanem a magáét és a környezetéét is. Kinek szüli azt a picit? Mert ha õ nem lesz akkor ki fogja gondozni, nevelni? Az állam, vagy valamelyik tesó? Megszakadna a szívem, de nem tartanám meg, biztosan.
Én sem tartanám meg, mert nekem se lenne jó és a gyereknek sem.
Sajnos én rosszabb esetet tudok :( Nõvérem barátnõje terhes volt, és utólag mondták neki, hogy olyan injekciót adtak be neki (akkor vmi vitamininjekciónak mondták), ami megölte a babát, mert Dawn-kóros lett volna a pici... Szerencsére túl jutott rajta, és most van egy egészséges babájuk, több mint féléves, de nem csodálom, hogy nem mert elmenni vizsgálatokra. Így már én is félek a vizsgálatoktól... Nem ijesztgetni akarok, de nagyon nézzétek meg, hogy milyen orvoshoz mentek, és mit ír fel...
A kérdező hozzászólása: Ez szomorú. Nem lehet akárkiben megbízni. Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Utólag már rájöttem, hogy rossz helyre tettem a kérdést. Nem figyeltem eléggé. Az utolsó hozzászólónak: részben igazad van, de nem lehetek gyilkos. Én így gondolom. De szíve joga mindenkinek saját maga döntetni. Tudom, hogy nagyon nehéz egy ilyen születésû ember élete, és a szüleié is. De a hívõ lelkemmel meg vagyok róla gyõzõdve, hogy nem tehetem. Köszönöm.

Palacsinta kóstoltatás után mennyi idővel lehet észrevenni (és mit), hogy ha allergiás valamilyen összetevőre a baba?

Legjobb válasz: Dehát megkaptad a választ.Ha az összetevõket már kóstoltattad külön (és írtad,hogy tudod,hogy így kell),akkor gondolom azért adtál neki palancsitát,mert tudtad,hogy semmi baja az összetevõktõl,tehát ha együtt kapja sem lesz baja.Egyébként másnapra legkésõbb kijön rajta az allergia.Bár nekem gyanus,hogy még nem kapott az összetevõkbõl külö-kölün,mert akkor nem kérdezted volna ezt meg...

Dehát megkaptad a választ.Ha az összetevõket már kóstoltattad külön (és írtad, hogy tudod, hogy így kell), akkor gondolom azért adtál neki palancsitát, mert tudtad, hogy semmi baja az összetevõktõl, tehát ha együtt kapja sem lesz baja.Egyébként másnapra legkésõbb kijön rajta az allergia.Bár nekem gyanus, hogy még nem kapott az összetevõkbõl külö-kölün, mert akkor nem kérdezted volna ezt meg...
Ha te is tudod, akkor minek kérdezel hülyeséget.
Hát szerintem az az alap, hogy kap külön tejet, meg tojást, és ha tudod, hogy egyikre sem allergiás, akkor kaphat palacsintát. Ha alergiás reakció lép fel, honnan tudod majd, hogy a kettõ közül melyik allergén okozta a bajt? Egyébként a reakció ideje változó, szinte azonnaltól az órákig.
Így van! Mielõtt palacsintát adsz neki, elõtteeleve érdemes külön bevezetni a lisztet, tjet, tojást, hogy tudd, ezek nem okoznak-e gondot. Ha külön-külön nem tapasztaltál semmi különöset, akkor valószínû, hogy együtt sem fognak.
A kérdező hozzászólása: nagyon okosak vagytok :) mintha ezt más nem tudná :) a kérdésre kértem választ, nem okoskodást, köszi :)
Ha allergiás reakciója lesz, akkor köhögés-fulladás, hányás, hasmenés, kiütések lehetnek. Konkrétan palacsinta evés után pár órára tuti jelentkeznek a tünetek.
9 hósan kapott a kislányom elöszõr palacsintát.Nem kostóltattam az összetevõket külön.Nem lett semmi baja hiszen csak pár falatott evett.Még a hasa se ment.Szerintem pár óra alatt elõjön ha allergiás lenne valamira pl:hasmenés, kiütések

Valamilyen házi praktika, van, ha jön a baba foga?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseriteni, de nem hiszem hogy sokminden segit. Persze biztos baba valogatja. A hideg ragokarikat tudom javasolni, esetleg menta vagy borsmenta az inyere dörzsölve. Persze csak ovatosan. Meg sok szeretgetes. Sok sikert :)

Nem akarlak elkeseriteni, de nem hiszem hogy sokminden segit. Persze biztos baba valogatja. A hideg ragokarikat tudom javasolni, esetleg menta vagy borsmenta az inyere dörzsölve. Persze csak ovatosan. Meg sok szeretgetes. Sok sikert :)
Nálunk 2 dolog van használatban: mélyhûtõben jegelt rágóka (ez lejegeli a fájdalmat, és utána órákig nincs is gond :D), meg a borostyánkõ nyaklánc. Eddig 5 fogunk van és egyetlen álmatlan éjszakánk sem volt! (lekopogom :D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Igaz az hogy ha háton alszok akkor a baba elnyomhat valamilyen eret? És ha igen akkor lehet baja tőle?

Mostanában arra kelek hogy akartomon kívül a hátamon vagyok.Van olyan is hogy a hátfekvésb?l az oldalrafordulás egy kissé fájdalmas.Nemtudom hogy ett?l van e csak eszembe jutott hogy hallottam err?l hogy a baba eltud nyomni egy eret.De ilyenkor pl. amikor azt sem tudom meddig alszom úgy és tényleg nyom egy eret akkor a babócának mi baja lehet?Vagyis lehet baja?Ha nem kap elég vérellátást valami károsodás éri?Annyit jár mostanában ezen az agyam.Ugye nem lesz baja?

Legjobb válasz: Szia! A vesédben is kialakulhat pangás, ha háton fekszel, és a baba nyom egy húgyvezetéket. Plusz nyomhat egy olyan eret is, ami a lepény rossz vérellátását is okozhatja arra az idõre. Nekem a jobb vesém eleve pang, terhesen csak rosszabbodott a helyzet. És emiatt a doki bal oldali alvást írt elõ. Hát nem könnyû... Sokszor ébredek háton, vagy jobb oldalon. Elõzõ terhességnél is így jártam, de érdekes módon sokat aludtam háton a végefelé, metr csak úgy volt kényelmes, és semmi bajunk nem lett.

Szia! A vesédben is kialakulhat pangás, ha háton fekszel, és a baba nyom egy húgyvezetéket. Plusz nyomhat egy olyan eret is, ami a lepény rossz vérellátását is okozhatja arra az idõre. Nekem a jobb vesém eleve pang, terhesen csak rosszabbodott a helyzet. És emiatt a doki bal oldali alvást írt elõ. Hát nem könnyû... Sokszor ébredek háton, vagy jobb oldalon. Elõzõ terhességnél is így jártam, de érdekes módon sokat aludtam háton a végefelé, metr csak úgy volt kényelmes, és semmi bajunk nem lett.
Szia! Elvileg igaz.A baba súlya a 20. héttõl már akkora, hogy elnyomhat egy eret.Ez a te vérellátásodat biztosítja, ha szédülsz hanyatt fekve, vagy hirtelen melegség tör rád, akkor nyomja az eret a baba.Próbálj meg félig ülõ helyzetben aludni.Én kismama párnán alszok, amire rakok még párnákat, és nagyon kényelmes.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál! Akkor a babának nem lehet baja? És a terhespárna valóban jó?Már gondolkodtunk rajta a férjemmel hogy vegyünk e.Hol vetted és mennyibe kerül?
Ezt ajánlom, nagyon jó! http://www.pocifix.hu/ Szoptatásnál is(fekve fõleg) szükséged lesz mindig a hát megtámasztására! Egyébként fõleg neked rossz ha ráfekszik egy érre, én utolsó héten olyan rosszul lettem, mint mikor valakinek leesik a cukorszintje. Régen olvastam valahol, hoyg neki is okozhat valami bajt, de nem emlékszem, hogy naaaagy veszélyt emlegettek volna.
Hát nem tudom... én az utolsó napig háton aludtam!Oldalt fekve nem volt jó, nekem sem és a babám is tiltakozásul addig rugdosott ameddig a hátamra nem fordultam.Én sosem szédültem vagy voltam rosszul emiatt! 3 hetes baba anyukája
Én egy sima kispárnát tettem a lábam közé oldalt fekvésben, jó volt. Szoptatni mindig fekve szoptattam, ne hiányzott a terhes -szoptatós párna, de jól ki lehet használni amúgy. Igen, elnyomhatja a hasi ütõeret a baba, ha úgy fekszik, de a tied már akkora, hogy iszonyat rugdosna, ha nem tetszene neki valami. Nyilván ha álmodban hanyatt fordulsz, nem tudod ezt kikerülni, de a babád szólna, ha nem tetszene neki valami:-)
Szia! Az õ oxigén ellátása nem lesz jó, ha nyomja az eret ami a lepényt táolálja, az meg õt. Amennyire tudod, próbáld kerülni. Tudom, a végén már sehogy nem jó. Valahogy ki kell bírni, jobb félni mint megijedni. Minden jót nektek! Boldog babavárást.! 1 éves anyukája
Én is gyakran ébredek arra, hogy hanyatt fekszem, fõleg mióta nagy a pocakom. Mondjuk én sok párnával alszom, mert teljesen hanyatt nem is tudnék.Úgy tudom, hogy ha nyomja azt a bizonyos eret, akkor annyira kellemetlen, hogy felkelsz, mert rosszul vagy és ha a babának nem jó, akkor úgyis rúgdos.Mondjuk a biztonság kedvéért, ha hanyatt ébredek oldalra fordulok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! Ha fölébredek és tudatosul bennem hogy épp hanyatt vagyok akkor én is oldalra fordulok, csak ugye ma reggel is így ébredtem és ezért kezdett foglalkoztatni hogy vajon mióta aludhattam úgy és hogy lesz e baja a kicsikémnek.De remélem nem.Nagyon köszi mégegyszer!!

30 hetes vagyok és tegnap hátamra, fenekemre estem. Érezhette-e a baba is? Van rá valamilyen negatív hatással?

Sajnos néhány hete folyamatosan fáj a jobb oldali fenékcsontom és azóta elég nehézen mozgok.

Legjobb válasz: Én is zakóztam egyet 29 hetesen, pedig már vagy 20 éve nem estem el. Másnap egész nap a dokikat jártuk. Sebészet, nõgyógyászat, ultrahang, stb. Hál Istennek a Babának nem lett semmi baja, és legalább megnyugodtam. Ha fáj, mindenképpen menj el orvoshoz, ha másért nem is, legalább megnyugszol, ha nincs semmi baj. A fenékre esés még rosszabb, mint a hasraesés, de a Baba védve van a magzatvíz által.

Én is zakóztam egyet 29 hetesen, pedig már vagy 20 éve nem estem el. Másnap egész nap a dokikat jártuk. Sebészet, nõgyógyászat, ultrahang, stb. Hál Istennek a Babának nem lett semmi baja, és legalább megnyugodtam. Ha fáj, mindenképpen menj el orvoshoz, ha másért nem is, legalább megnyugszol, ha nincs semmi baj. A fenékre esés még rosszabb, mint a hasraesés, de a Baba védve van a magzatvíz által.
Biztos hogy érezte a baba! max egy nagyot ugrott! De szerintem menj el orvoshoz!!! Nem szabad játszani az ilyennel, vagyis én nem mernék, még akkor sem ha mindent oknak éreznék. Remélem nincs gnd! ;)

A babának lehet baja, valamilyen gyógyszerektől amit a kismama szed?

Legjobb válasz: Lehet rengeteg fele baja rengeteg fele gyogyszertol, de ha a kismama közli az orvossal, hogy kismama, akkor az orvos olyan gyógyszert fog fel írni, ami nem árt a babanak.

Lehet rengeteg fele baja rengeteg fele gyogyszertol, de ha a kismama közli az orvossal, hogy kismama, akkor az orvos olyan gyógyszert fog fel írni, ami nem árt a babanak.
A terhesség alatt nagyon nagyon vigyázni kell és meg kell nézni minden gyógyszert.BÁRMIT amit a magzatvédõn kívül be akarsz szedni meg a magnéziumon kívül, kérdezd meg az orvosod!
Lehet sajnos :( Ha konkrét kérdésed van, keresd meg a teratológia tanácsadást.
A kérdező hozzászólása: igazából nem rólam, hanem nõvéremrõl volt szó. Gyógyszert szed 1 baba élte túl.
Milyen gyógyszert szed és mit jelent, hogy egy baba élte túl? :(
A kérdező hozzászólása: volt a tesomnak 6 terhesége, 1 baba lett egészséges csak. többibõl vetélés lett.
Még a csapból is az folyik, hogy egy kismama ne szedjen gyógyszert, kivéve ha az orvos írja elõ. Minden betegtájékoztatón rajta van, hogy kismama csak orvosi felügyelettel szedheti. Kicsit túl van lihegve a gyógyszerektõl való félelem, mert valójában csak 4-5 tartósan szedett (epilepszia gyógyszer és depresszió elleni gyógyszer ) az ami kimutatottan fejlõdési rendellenességhez vezet, a többi "csak" okozHAT esetleg rendellenességet. De minden gyógyszerrõl még a vény nélkülirõl is, és szerintem még a homeos gyógyszerekrõl, gyógyteákról is érdemes az orvost tájékoztatni és segítséget kérni. http://www.youtube.com/watch?v=3z8jowF9kCU


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!