Találatok a következő kifejezésre: A baba utan a (1695 db)

Mennyire kell bejelentve lennem, hogy a baba után a maximális pénzeket kapjam?

Legjobb válasz: Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu,tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el,mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél,mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja ,de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek,tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni,mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly,na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni,mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged,tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel,mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok,hogy most én pl.pont azzal küszködöm,hogy egyáltalán kapjak gyedet,mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni,de dec végén mikor ezt mondták nekem,hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért ,hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem,tudta,hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be,ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled,hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos,hogy tudnak segíteni,hogy pontosan mennyit fogsz kapni,mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti,csak nem mindegy,hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai,mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni,hogy h,hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.

Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu, tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el, mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél, mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja , de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek, tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni, mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly, na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni, mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged, tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel, mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok, hogy most én pl.pont azzal küszködöm, hogy egyáltalán kapjak gyedet, mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni, de dec végén mikor ezt mondták nekem, hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért , hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem, tudta, hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be, ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled, hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos, hogy tudnak segíteni, hogy pontosan mennyit fogsz kapni, mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti, csak nem mindegy, hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai, mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni, hogy h, hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.
150 ezerre !
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! egyenlõre 90re vagyok. még csak épp hogy látszik az uh-on a bébi úgyh próbálok minél elõbb beszélni a fõnökömmel!
Az utolsó válaszoló vagyok...ha esetleg nem akarja feléemelni úgy tudom ha egy magasabb juttatást kapsz dec 31ig akkor az is beleszámít!!Esetleg kérd meg, hogy adjon egy magasabb összeget -ezek több száz ezres összegek, de te visszadod...legalább is nekem tavaly ezt javasolták még a tb-nél de erre is kérdezz rá.

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

A páromnál herevisszér tágulatot állapított meg az orvos, amit a spermavizsgálat is beigazolt. Az orvos műtétet javasolt. Sikerülhet a műtét után a baba?

Legjobb válasz: Szia, IGEN NAGYON NAGYON MEGSOKSZOROZÓDIK a BABA esély egy here-viszér mûtét után, ha ez volt a gond. Nálunk is ez volt a helyzet. Májusi mûtét => 3 hónap várakozás=> októberi fogantatás. vagyis megállapítottan 5 hetes 3 napos terhes vagyok már :) UH lelettel. azaz a mûtéti pihenõidõt és a spermák újratelmelõdését (3 hónap) követõen AZONNAL sikerült a babának megfogannia. nagyon sok sikert és babázást nemsokára.

Szia, IGEN NAGYON NAGYON MEGSOKSZOROZÓDIK a BABA esély egy here-viszér mûtét után, ha ez volt a gond. Nálunk is ez volt a helyzet. Májusi mûtét => 3 hónap várakozás=> októberi fogantatás. vagyis megállapítottan 5 hetes 3 napos terhes vagyok már :) UH lelettel. azaz a mûtéti pihenõidõt és a spermák újratelmelõdését (3 hónap) követõen AZONNAL sikerült a babának megfogannia. nagyon sok sikert és babázást nemsokára.
Persze, hogy sikerülhet utána is a baba.Bár minden mûtétnek van kockázata, de nem hiszem, hogy egy ilyen rutinmûtét közben valami koplikáció adódna.Gondolom lábadozás után nekiállhattok a "baba-gyártásnak"!Sok szerencsét!
Én is hallottam már olyan esetrõl, hogy megmûtötték a férfit, és rá egy-két hónapra jött is a babó! Nyugi! Minden rendben lesz! Addig örüljünk, amíg valamire van gyógymód!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Szia K!NE IDEGESKEDJ, A MÜTÉT UTÁN MEGSOKSZOROZÓDNAK TEHERBEESÉSI ESÉLYEID, KITARTÁS KIS BARÁTNÕM!
A kérdező hozzászólása: Szia, Az utolsó válaszolónak írnám, hogy köszönöm, ez megnyugtató. Gratulálok a babához, remélem nálunk is sikerülni fog. A férjemet ezen a héten mûtötték, már csak türelmesnek kell lennünk.
Én az utolsóelõtt iród vagyok:) remélem sejted kilétem.Nagyon szurkolok neked!Puszi.

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))
Ha 4x nem jelensz meg szülésig terhesgondozáson sztk-ba, akkor semmit. (Helyesírás egyes !)
Gondolom biztosításod sincs, akkor gyorsan be a NAV-hoz, mert a végén még a szülést is kifizettetik veled. Ui: 2.-os lányom helyesebben ír, mint te.
1. SZTK-ban. Egyébként az csak az egyszeri anyaságihoz kell.A gyest és csp-t(40ezer ca. alanyi jogon kap a kérdezõ! Nem a helyesírását kérte hogy firtassátok, hanem tanácsot kért.
Te jó ég, hogy lehet ilyen rosszul leírni az alapvetõ szavakat!!??
A gyes és csp messze nincs 40ezer.Egyedülállóként is 39ezer ft-nál kicsit több, de gondolom van párod, így 37ezer lesz kb a gyes+csp.
Látod, ugyanúgy mi sem kérdeztünk tõled semmit..., a választ pedig ki-ki saját tudása alapján megadta.
A kérdező hozzászólása: igen van párom.ö németországba dolgozik.tb van nekem.akinek nem tetszik a helyesirásom az ne válaszoljon...

1, 5 éve megszakították a terhességem, nem fejlődött ki a baba, csak a petezsák. Most sikerült ismét teherbe esnem, pénteken megyek először orvoshoz, de félek, hogy újra ezt a rossz hírt fogja közölni. Mi az esélye, hogy egymás után megismétlődik?

Legjobb válasz: Annyi az esélye mint az ikerszüléseknek./tehát kevés/az egy rossz pete volt rossz génekkel .Nézd úgy a dolgokat, hogy ez egy új lehetõség új baba, új pete új sperma.Minden pete és sperma más géneket hordoz magában azért különböznek még a 2 petéjû ikrek is.Milyen idõs volt az elõzõ baba amikor elment?Szerintem nyugodj meg, és vigyázz magadra...Boldog babavárást..

Annyi az esélye mint az ikerszüléseknek./tehát kevés/az egy rossz pete volt rossz génekkel .Nézd úgy a dolgokat, hogy ez egy új lehetõség új baba, új pete új sperma.Minden pete és sperma más géneket hordoz magában azért különböznek még a 2 petéjû ikrek is.Milyen idõs volt az elõzõ baba amikor elment?Szerintem nyugodj meg, és vigyázz magadra...Boldog babavárást..
és mennyi idõs volt a baba mikor megszakitották a terhességet?
Semmi, sajnos sokunknál elõfordul ilyen eset, de szerencsére nem ismétlõdik, vagy iszonyatosan kicsi az esélye.Sztem nincs m itõl félned, nem lesz baj.Tudod csak pozitivan, én is így voltam, most pedig egy csodálatos kisasszony ugrándozik a pocimban.Fel a fejjel, és gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: 9 hetesen még nem láttak életjelet! Most 7 hetes vagyok.
Én is így jártam, pont mint te. 9hetesen közölték, hogy nincs szívhang, borzasztó volt. Most újra babát várok, én is nagyon féltem nehogy megismétlõdjön a baj, de szerencsére nem így történt.Most 15 hetes kismami vagyok.
Mindig volt barnázás, de amikor terhes lettem, akkor nem!!!!!
ez gondolom a beágyazódási vérzés idõintervalluma.. nekem baba lett a barnázás után.
Nekem soha nem volt barnázásom, nem várt elõtt majdnem egy hétig barnáztam, aztán megjött :(
nekem soha nem volt barnázásom de most, hogy szeretnék babát, életembe elõször nekem is van, és fáj a hasam is, nem tudom mit jelenthet:S

Tegnap éjszaka váratlan dolog történt, amitől nagyon megijedtem. A baba után elkezdett rugdosni. Lehet ebből neki valami baja vagy érezhette ő ezt?

Legjobb válasz: Amikor a véredben megnõ az adrenalin hormon koncentrációja, az téged feszülté, idegessé tesz, majd szép lassan lebomlik kiürül a véredbõl a hormon, és te megnyugszol. Eközben a vérkeringésed elszállítja a méhlepényhez is az adrenalin dús vért, és a babát ugyanúgy nyugtalanná teszi az adrenalin mint téged. Megugrik a szívritmusa, rugdalni kezd. Semmi baja nem lesz tõle, ha nem vagy végig kórosan feszült állapotban a terhességed alatt. Nem véletlen mondják, hogy a sok stressz, árthat a terhességnek.

Amikor a véredben megnõ az adrenalin hormon koncentrációja, az téged feszülté, idegessé tesz, majd szép lassan lebomlik kiürül a véredbõl a hormon, és te megnyugszol. Eközben a vérkeringésed elszállítja a méhlepényhez is az adrenalin dús vért, és a babát ugyanúgy nyugtalanná teszi az adrenalin mint téged. Megugrik a szívritmusa, rugdalni kezd. Semmi baja nem lesz tõle, ha nem vagy végig kórosan feszült állapotban a terhességed alatt. Nem véletlen mondják, hogy a sok stressz, árthat a terhességnek.
Szerintem nem:) Én egész terhességem alatt nagyon ijedõs voltam, nem tudom miért...biztos a hormonok. Volt, h át akartam menni az úttesten és egy kamion dudált...akkorát ugrottam az ijedség mint egy kenguru... azt hittem ott helyben megszülök:D Szerencsére nem, most vagyok a 38.hétben. Szóval ne aggódj a babódnak semmi baja nem lesz..inkább az fordulhat elõ, hogy egy erõsebb ijedségtõl beindulhat a szülés. Hány hetes vagy?:)
Biztos, hogy õ is érzett valamit. Egy konkrét példa ezzel kapcsolatban: amikor eljött a szülés ideje, bementünk a kórházba, 8 perces fájásokkal. Rákötöttek a ctg-re, és párom is ott volt velem. A szülésznõ éppen közelített a karom felé egy tûvel, hogy megszúrjon, és érdekes módon azonnal megugrott a pici szívhangja. Pedig nem vagyok egy félõs típus, nem hat meg, ha vért vesznek tõlem, nem vagyok rosszul tõle, de mégis, ahogy azt néztem, hogy éppen közelít a karom felé a tû, adrenalin-löketet kapott a pici is tõlem, és azonnal reagált rá õ is. Szóval mindent éreznek õk odabent, de nem hiszem, hogy ez rossz dolog lenne...
Micsoda?
Nem érthetõ a kérdésed. Javítanál?
A kérdező hozzászólása: Leszakadt mellettem valami, amitõl nagyon megijedtem, kicsit besokolltam, mert abszolút nem számítottam rá. Amikor lefeküdtem a baba elkezdett rugdosni. Érezhette õ ezt az ijedtséget vagy lehetett ez rá valamilyen hatással? Vagy miért kezdett el hirtelen rugdosni, közvetlenül az ijedtség után?
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok. Csak arra gondoltam, hogy az ijedtség után azért kezdett el rugdosni, mert valamit õ is érzett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugodtam! Én is arra gondoltam, amit utolsó válaszoló írt, csak ilyenkor mindig kicsit stresszesebben fogja fel az ember az ilyen apró dolgokat is és ami máskor egyértelmû, ilyenkor nem. Fõleg elsõ babánál. Amúgy nem vagyok stresszes alkat és eddig nem is volt ilyen, ezért kicsit megijedtem, hogy árthat neki.

Lehet érezni ha a baba üti vagy rúgja a gyomrot?

Ittam sok vizet, egy helyben ülök, és olyan hang jön a gyomrom fel?l mint mikor sok víz ivás után mozogsz. :) Lehet hogy a baba ütögeti? Ma nagyon ficánkol. :) 30 hetes

Legjobb válasz: Hát szerintme ha a baba ütögeti vagy rugdalja, azt nem hanggal érzékeled, hanem eléggé szokott fájni. Nekem legalábbis úgy volt. :(

Hát szerintme ha a baba ütögeti vagy rugdalja, azt nem hanggal érzékeled, hanem eléggé szokott fájni. Nekem legalábbis úgy volt. :(
Nekem akkor szokott ilyen lenni, mikor kajcsizás után leülök és mély levegõt veszek. Nekem ilyenkor rendezõdnek odabent a dolgok, de nem a baba rugdossa. Szerintem sincs annak hangja ha rúgja a gyomrod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!