Találatok a következő kifejezésre: A baba után milyen (87 db)

Akinek nagyon sokat mozgott pocakban a babája a születése után milyen baba lett? Van összefüggés? 28 hetes vagyok, és a babám egyfolytában mozog. Nem tudom mikor alszik egyáltalán. Mire számítsak a születése után?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy van-e összefüggés,de nekem mindkét kisfiam a 20.héttõl szinte mindennap majd' lerúgták a vesémet:) Az elsõ kisfiam,a mai napig nagyon ficánkoló típus,egyszer lemértem,kerek 5 percet tud megülni a seggén:)Õ 4 éves. A kisebb kisfiam még csak 3 hónapos,de nagyon nyugis baba:)

Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nekem mindkét kisfiam a 20.héttõl szinte mindennap majd' lerúgták a vesémet:) Az elsõ kisfiam, a mai napig nagyon ficánkoló típus, egyszer lemértem, kerek 5 percet tud megülni a seggén:) Õ 4 éves. A kisebb kisfiam még csak 3 hónapos, de nagyon nyugis baba:)
Nekem a középsõ babám volt ilyen , nagyon sokat mozgott a vége felé fordult be ráadásul 37.héten a közel 4 kilós súlyával (hát megéreztem...) 4300 grammal született. Na de a lényeg hogy nagyon jó baba volt, evett, aludt kb. A fiaim sokkal kevesebbet mozogtak odabent néha már aggódtam is, mégis sírós, hasfájósak voltak az elsõ 3 hónapban. Most is izgágábbak, mozgékonyabbak jóval, mint a lányom.
Az én lányom a hasamban szinte sosem aludt, állandóan mozgolódott, most sokat alszik, viszont ha fent van, kész kis sajtkukac.
Én úgy éreztem hogy sokat van ébren a lányom napközben a hasamban és ez születése után is így maradt. Éjjel viszont rendesen aludt szerencsére :-)))

6 hónap után milyen tápszert vettetek a babátoknak? A baba szereti? Milyen árú? Mert 6 hónap után már nem lehet receptre felíratni, és nekem a 3000Ft dobozonként sokba kerül.

Legjobb válasz: Miluma Milumil Ar-t eszik a lányom is, és arra van támogatás 1 éves korig. minden AR tápszerre 1 éves korig van támogatás

Miluma Milumil Ar-t eszik a lányom is, és arra van támogatás 1 éves korig. minden AR tápszerre 1 éves korig van támogatás
Nem nem kell az Ar-re, azt a gyerekorvos írja, ha sokat bukik a Baba. De nem hiszem, hogy most már fel fogja írni, hiszen mi van ha az OEP-nek feltûnik, hogy 6 hónapig nem volt gond és utána lett bukós.Hiszen 8 hónapos kor körül kezd el csökkeni a bukás. Az OEP sem hülye. Aki Bebát kapott az is szerintem gyógytápszert, mert azokat írják fel egy éves korig ( AR., allergiára való tápszer, tejérzékanyeknek való, laktózérzékenyeknek való) . Ezeket mind egy éves korig írják fel.
még mindig a 8-as vagyok. A Dm-es 1300 600gramm, meg a Mülleres is olcsóbb. Abból 1190 600gramm. Ha a Dm-ben vásárolsz és van kuponod, akkor olcsóbban meg tudod venni. A Milupa is 1700 ft 600 gramm. Szóval vannak olcsóbbak. A Beba és a milumil a legdrágábbak
Beba vagy milumil 600 gr 2300 ft ( dm-ben kuponnal veszem akkor olcsóbb) vagy még Bebevita 600 gr 1190ft
A fiam Beba HA Sensitive-t eszik, és ezt is felírják 1 éves korig. Egyébként a HA és AR tápszereket, HA tejpépeket, SInlacot, Milupa Sinemilt, Humana Baby Fit-et, Milupa Pepti 1 és 2 plusz-t felírják egy éves korig. Illetve még a Neocate tápszert szakorvosi javaslatra 1 éves korig, és a Sinlac is olcsóbb szakorvosi javaslatra. A sima Milumil Optimát csak 6 hós korig lehet felírni. De ezek szerint sima tápszert kapott eddig is, nem gyógytápszert, tehát akkor célszerû venni valami sajátmárkás tápszert a DM-ben, Rossmanban, Müllerben, mert ezek olcsóbbak, és ha nem ízlik neki, akkor próbálsz mást. Mielõtt betöltené a 6 hónapot írass fel több dobozzal és akkor még lesz egy darabig.
Olcsó: Bebivita (Müller)
A Humana baby fitt-et felírja az orvos 1 éves korig! Ez az egyetlen olyan tápszer (úgy tudom) amit a doki 1 éves korig felírhat és valami 500-600 ft. :)
Nálunk a HA és az AR tápszereket felírja az orvos receptre csak a többit nem. Mi egyébként Milupa 2 tápszert fogunk venni mert eddig ebbõl az egyest ette.Az egyes receptre 749 Ft volt a 900gramm a kettes már 1800 lesz.
Humana Baby Fit, a 13 hónapos fiamnak még mindig felírják receptre! Viszont a tavalyi 630 ft helyett most 990-et fizettem. Megemelték az árát, vagy azért kaptam drágábban, mert már elmúlt 1 éves? Egyébként közgyógyos, szóval mindenképpen felíratnám, mert így kvázi "ingyen" van. Egyébként a kérdésedre ezt találtam a neten: "Fél éves korig az anyatejpótló tápszerek támogatással felírhatók. Az orvosnak nem érdeke felírható gyógyszert, tápszert nem felírni. ½ éves kor után egészséges csecsemõnek tápszer nem írható fel támogatással. Amennyiben a csecsemõnél ill. a családban tejallergia ill. allergiás betegségek elõfordulnak 1 éves korig a HA-hypoallergén tápszer támogatással felírható."
A Beba HA start-ot is felírják receptre 1éves korig.Mi ezt használjuk születése óta.Receptre:2200Ft, recept nélkül:2970Ft.
Humana baby fit, receptre 6oo ft és adható 6 hó fölött is, vagyis jó akkor is. Amúgy 3ooo-ért milyet veszel? Mert mifelénk a legdrábább hipp tápszer is csak 23oo ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Milumil AR-t eszik (korábban nem ezt kapta), mert erre van támogatás.
Ezt már sokszor hallottam, de ez nem igaz!!!! Humana Ha 2 Plust kap a fiam, és felírja a doki. Árat nem tudok sajna, a két doboz majdnem 4000 azt hiszem.
Azt csak fél éves korig írják fel:(
A kérdező hozzászólása: Milumil optima-t használunk, azért érdeklõdtem volna. Minden válaszolónak köszönöm a segítséget.
Hûha. 6 hónap után nincs recept?? Mi Milupa Milumil AR-t eszünk, az r*hadt drága recept nélkül... Szóval ez engem is érdekel.
Nekünk még 6 hónapos kora után is felírta a doktornõnk receptre.Az én kislányom Bebát kapott, a vége felé tértünk át a Mildibére.Ez nem tudom pontosan 2000Ft körül van 1 doboz.De nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a patikába és az orvos asszisztenst, de mindenütt azt mondták, hogy 6.hónap után nem lehet receptre kiíratni.A számítógépükben megnézték, de ott konkrétan nincs feltüntetve, hogy meddig íratható fel.Az orvos sem volt okosabb.
Az orvos nem tudja?? Akkor írja fel. Ha õ felírta, akkor meg kiadják. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az AR tápszerre kell valahonnan igazolás, hogy arra van szükséged?
utolsó vagyok. most milyen tápszert kap?
16.56 vagyok Én írtam hogy bebát kapott a kislányom Nem gyógytápszert kapott.Nem volt bukós se semmi.Nálunk egyszerûen csak felírják.
Igen Bebát felírják, de támogatás nélkül kapod. támogatás nélkül 2000 körül van, támogatással 832 lenne.
bármit felírnak receptre, de az nem jelenti azt, hogy támogatés is van rajta.
A kérdező hozzászólása: Milupa1-nél maradtunk, mert az 900g-os, a többi meg 600g-os v. 350g-os.

A második baba után milyen állami anyagi juttatásokat igényelhetek majd?

2,4 év lesz a két gyermek közt tehát a Gyes-be szülök bele gondolom ez számít!Amugy munkahelyemen be vagyok jelentve!

Legjobb válasz: Amiket az elsõ után is igényelhettél.

Amiket az elsõ után is igényelhettél.
Tgyás, Gyed, családi pótlék és egyszeri anyasági segély


Oroszban a "B" után milyen eset áll, ha -BA jelentésű, és ha -BAN jelentésű?

Legjobb válasz: Ha -ba, akkor tárgyeset, a -ban, akkor elöljárós/prepozíciós eset.

Ha -ba, akkor tárgyeset, a -ban, akkor elöljárós/prepozíciós eset.

Linkelnétek a hasatokról képet hogy milyen most a baba után?

Köszönöm

Legjobb válasz: Nem. Nagy és lóg a bõr. 3 gyerekem van.

Nem. Nagy és lóg a bõr. 3 gyerekem van.
nem, pedig nincs takargatni valóm, de ez az oldal nem erre való
A google képkeresõ lehetõsége a te barátod is... ott nézegethetsz képeket.
?!!
Ikreket szültem akik 3 kiló felett voltak úgyhogy gondolhatod.
A kérdező hozzászólása: Én tök vékony vok pl de még így is van egy kis úszógumim, ami ha állok nincs is csak ha leülök akkor észrevehetõ...
Nekem egy kis haj van rajta (3 kiloval vagyok tobb mint terhesseg elott es most 7, 5 honapos a kisfiam). De igy 32 evesen mar nem is varok tobbet. :)
Nekem terhesség elõtt is szép, lapos, izmos hasam volt, és szülés után is az. Se bõr, se hurka, se háj.
Az enyén ugyan olyan, mint szülés elõtt, bár én már 10 hónapja szültem. Egyedül a barna csík maradt meg középen.
Ha gondolod elküldöm priviben... 4hónapos a babám és semmi nem látszik, egy másodpercet se tornáztam, de a szoptatással lement minden plusz és már a bõröm is visszahúzódott:)
A kérdező hozzászólása: Igazából az érdekelne hogy maradt-e vkinek teljesen ugyan olyan szép, hibátlan, nem lógó hasa mint szülés elõtt? hogy létezik ilyen? h vkinek kicsi úszógumija sincs?
Sportoltam mindkét gyerekem után mindkét terhességemnél 10-12 kilót híztam, kentem a bõröm mindenfélével, mindhiába. Visszafogytam de a hasam csíkos, és lóg és rosszul vagyok ha csak eszembe jut. A barátnõim nem tornáznak, nem fogytak vissza még szülés óta igazán vagy aki visszafogyott annak is, szép maradt a hasuk, ugyanolyan a bõr is mint volt. Én cak azt mondom erre: hogy GENETIKA, meg hogy nincs igazság a földön:) )
A kérdező hozzászólása: akkor csak az írjon aki akar küldeni (PL AKINEK SZÉP MARADT ÉS BÜSZKÉLKEDNE..VAGY SZÍVESSEN MEGMUTATNÁ)....köszi..
Küldeni nem tudok. De már 3 hét után a régi ruháimat hordtam. Nincs csík, nem lóg a bõr. 19 hónapja szoptatok, 5-6 kg-val vagyok kevesebb mint terhesség elõtt. Még híznom is kellene.

Milyen támogatásokat kapok a baba után, ha: 2007. májusban érettségiztem, elvileg szeptemberig volt még biztosításom, utána 4hónap kimaradt és januártól lettem megint biztosított és azóta folyamatosan(jah és nem dolgozom/dolgoztam)?

Úgy tudom, hogy ilyen esetben mivel szülés elötti 2évben 180napon belül biztosított voltam és a szülés napján is az leszek, így az Egyszeri anyasági, a Családi pótlék és a Gyes jár!

Legjobb válasz: http://csaladinet.hu/szakertok/1760/faq/ Itt van egy szakértõ ebben a témában, írjál neki!nekem is segítette!:) Sok sikert!

http://csaladinet.hu/szakertok/1760/faq/ Itt van egy szakértõ ebben a témában, írjál neki!nekem is segítette!:) Sok sikert!

Anyukák, akiknek a terhesség alatt csak későn vagy csak a szülés után derült ki a baba neme, milyen nemű babátok lett?

Ma voltam a 26 hetes uh-n és a kicsi most is gondosan takargatta magát, pedig az orvos többször megpróbálta megleseni. :)

Legjobb válasz: Igen, tisztában vagyok vele, hogy nincs összefüggés, de kérdezni, kíváncsiskodni szabad. Vagy nem?

A kérdező hozzászólása: Igen, tisztában vagyok vele, hogy nincs összefüggés, de kérdezni, kíváncsiskodni szabad. Vagy nem?
Sziasztok! :) Nekem a 23. héten, igazából ma derült ki, hogy kislányom lesz! :) Magzatvízvételbõl derült ki, úgyhogy ez 100%! Amúgy eddig egy orvosnak sem mutatta meg a nunust és kitudja meddig nem tudtuk volna meg. :) 23 hetes kismama! Boldog babavárást!
Mégis szerinted mi az összefüggés? Szerintem az ég világon semmi.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltunk a 30 hetes uh-n és most sem mutatott semmit... :) Már van egy kisfiunk és igazából mindegy is, hogy fiú vagy lány lesz a picuri, de azért nem bántam volna, ha leleplezi a nagy titkot.
A fiam nagyon hamar megmutatta magát, de a lányom végig titkolta, csak szülés után derült fény a titkára. / Szerintem így izgisebb is volt/ A testvéremnek lánya lett, de õk sem tudták, hogy mi lesz, nem mutatta meg magát.
31 hetesen mondta az orvos, szerinte kislány, de nem biztos. Az lett. :) A kisfiam 18 hetesen egyértelmûen megmutatta magát. Általában (nem mindig, de az esetek többségében) a lányok a titkolózósabbak.
Nekem a kislányom 30 hetesen mutatta magát:)
A barátnõm babája végig dugdosta a micsodáját! Nemtudták mire számítsanak! Csak szüléskor derült ki. Kisfiú lett!
Persze, hogy szabad. Én még nem szültem, elsõ baba, de eddig mindig szégyenlõs volt. Remélem a 26. héten már kiderül százra, hogy kislány-e vagy kisfiú. Amúgy szerintem a lányok jobban tudják takarni magukat, a fiúknak azért árulkódó lehet egy kis kidudorodás a lábak között. Ti mit szeretnétek? Rózsaszínt, vagy kéket? Szép babavárást!
szia, 6 hete szültem, végig takargatta magát, kisfiú lett:)

2. babámmal vagyok terhes, augusztus közepére vagyok kiírva. A munkahelyem május végén megszűnik. Milyen juttatást fogok így a baba után kapni?

Mit tudok tenni, hogy a biztosítási jogviszonyom ne szűnjön meg? Mi alapján fogják majd a gyedemet kiszámolni?

Legjobb válasz: Szerintem lépjél hamar az ügyben, beszéld meg a nõgyógyásszal írjon ki táppénzre, mielõtt megszûnik a munkahelyed...

Szerintem lépjél hamar az ügyben, beszéld meg a nõgyógyásszal írjon ki táppénzre, mielõtt megszûnik a munkahelyed...
Utolsónak igaza van, ha NEM lesz munkahelye, NEM is lehet táppénzen. Menj utána munkanélkülire, mást nem tehetsz, egyébként ugyanúgy lesz tgyás+gyed neked.
Ha megszûnik a munkahelyed, akkor egyértelmû hogy a táppénzt sem tudod honnan igényelni, így az is csak addig áll fent míg a munkahelyed meg van.Ha megszûnik a munkád, utána irány a munkanélküli, és három hónapi lehetsz, vagyis még a szüléskor is az leszel, és így úgy tudom hogy jár minden ugyanúgy.Minden ledolgozott 10 nap után jár 1 munkanélküli nap.Mennyit dolgoztál?Úgy lenne jó, ha kijárná a szülésig a munkanélkülid.Addig érdeklõdj egy könyvelõtõl, hogy mi és hogyan célszerû.
+ ha táppénzen vagy, nem mehetsz álláskeresésire.
Én is így tudom, mint az utolsó. Ha táppénzem vagy, akkor azt a TB fizeti onnantól, nem a céged. Ha meg is szûnik a melód, a TB fizet neked tovább.
Szerintem onnantól, hogy táppénzen vagy meg van oldva a TB. Annyira nem értek hozzá, de én így tudom.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok elmenni pl. álláskeresésire 7 hónapos terhesen?
A kérdező hozzászólása: De attól még a tb-t nem fogja utánam senki fizetni 2, 5 hónapig, nem?
Így van! Írasd ki magad minél hamarabb táppénzre!
A kérdező hozzászólása: Amellett viszont már az elõzõ gyerek utáni gyes nem jár, ugye?

Tapasztalatokat szeretnek azoktol, akiknek a parjanal spermaszam gondok voltak, mennyi ido utan jott ossze a baba es milyen modszerekkel? Mi mar lassan 3 eve probalkozunk!

Legjobb válasz: Akiknél a sperma számánál van a gond, inszeminációt javasolnak vagy a párod kap egy 3 hónapos kúrát, vagy a végsõ megoldás a herebiopsia.

Akiknél a sperma számánál van a gond, inszeminációt javasolnak vagy a párod kap egy 3 hónapos kúrát, vagy a végsõ megoldás a herebiopsia.
Elõzõ vagyok: de ne keseregj mindenre van megoldás! Nálunk is hasonló a helyzet, nekem most volt inszemináció, holnap reggel kell tesztelnem, akkor kiderül milyen sikerrel. Kitartás, és a reményt soha ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Naltaok milye eredmenyek voltak a ferjednel? Nalunk 8 millios a spermaszam, most kell majd egy injekcio kurat csinalnia, mert nala hormon problemak vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!