Találatok a következő kifejezésre: A baba után mikor (466 db)

A tejpépet miért csak 3 hétig lehet felbontás után hsználni? Ha mégis kapott a baba belőle mi baja lehet tőle?

Legjobb válasz: Ezen én is meglepõdtem!Az igazat megvallva én adtam neki belõle késõbb is,mert nem nagyon akart fogyni és sajnáltam kidobni!Szerintem 1-2 hét nem sokat számít!Neki semmi baja nem lett tõle.Ráadásul elfelejtettem ráírni,hogy mikor bontottam fel.(az elsõnél)

Ezen én is meglepõdtem!Az igazat megvallva én adtam neki belõle késõbb is, mert nem nagyon akart fogyni és sajnáltam kidobni!Szerintem 1-2 hét nem sokat számít!Neki semmi baja nem lett tõle.Ráadásul elfelejtettem ráírni, hogy mikor bontottam fel.(az elsõnél)
Amíg nincs rossz szaga vagy íze addig nincs semmi baja. A gyártó nem hülye, hogy adjon rá fél év szavatossági idõt...

A vetélés után mikor lehet másik baba? Tényleg csak egy évmulva lehet másik baba?

Legjobb válasz: Az attól függ volt e mûtéti befejezés. Ha volt akkor fél évet kell várni, ha nem akkor 1 mensi is elég. Nálam igy volt és most vagyok 28 hetes. Sõt nekem azt mondták, ha nincs mûtét nem is kell várni. Nem is vártunk de egyszer még megjött azután sikerült.

Az attól függ volt e mûtéti befejezés. Ha volt akkor fél évet kell várni, ha nem akkor 1 mensi is elég. Nálam igy volt és most vagyok 28 hetes. Sõt nekem azt mondták, ha nincs mûtét nem is kell várni. Nem is vártunk de egyszer még megjött azután sikerült.
Spontán vetélésem volt mûtéti befejezéssel. A dokim 3 hónap szünetet javasolt, amit be is tartottunk. Utána azonnal teherbe is estem. Ma már 10 hónaposak az ikreink. :)
Szia! Spontán vetélésem volt 2002-ben, és 2009-ben lettem terhes újra.
Szia, nekem spontan vetelesem volt es azt mondta az orvosom, hogy egybol probalkozhatunk.
Mi a spontán vetélés után kb.fél évvel kezdtünk próbálkozni, úgy terveztük, hogy köv.év nyarán szülessen meg a baba, és elsõre össze jött. Amúgy sok dologtól függ, és orvosa is válogatja. Korai szakaszban, spontán vetélésnél pl:3 hónapot kellene várni.
Szia Nekem azt mondta a doki ha nem kell mûvi befejezést csinálni a köv. ciklus sokkal esélyesseb úgy hogy ezerrel húzzunk bele. Egyszer más sikerült dec. elment januárban megint terhes voltam remélem most is így lesz március elején ment el és tegnap már volt egy halvány + tesztem Remélem erõsõdik.:-) Sok sikert.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de én már nem értem. Nekem a 20. héten ment el a babám és mivel nem tudtam megszülni, mûszeresen fejezték be. És még is csak 3 hónapot javasoltak várni. Mi viszont nem kezdtünk hozzá a baba gyártásnak, megvárjuk a 6 hónapot, lehet még többet is.
Szia!Van akinek csak 3 hónapot kell várni van akinek fél évet, persze ha volt mûvi befejezés.6 hét után kell visszamenni kontrollra ott már megmondja a doki.Attól is függ menyi idõsen történt a vetélés.
Szia! Nekem mûtéti befejezés volt, az én orvosom azt mondta fél évet várjunk utána lehet megint próbálkozni.
Nekem spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel, és rá 9 hónapra jött a következõ. Amúgy a 6 hónapot javasolták, mi 3 hó után próbálkoztunk, de csak a 9. ben jött össze!

Erdekelne hogy veteles utan mikor sikerult a baba es mit szedtetek?

Clostyt szedtem 1 honapig piheno honapban lettem babas de a 6. Heten gorcs es darabos verzesem lett pedig utrogestant szedtem.

Legjobb válasz: Nekem a vetélés után két hónappal sikerült teherbe esnem és nem szedtem semmit.Reménykedj,ne add fel és sikerülni fog neked is!Sok szerencsét.

Nekem a vetélés után két hónappal sikerült teherbe esnem és nem szedtem semmit.Reménykedj, ne add fel és sikerülni fog neked is!Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Koszi
Mi orvosi tanácsra 3 hót kihagytunk, és utána 4 hó alatt sikerült (elõzõ hóban volt egy biokémiai terhesség is). Én folsavat szedtem meg omega3 kapszulát.
Én februárba lettem terhes majd márciusban elvetéltem.Áprilisban volt mensim és májusban amikor meg kellett volna jönnie már pozitív volt a tesztem most (7 hetes). Tehát 1-1, 5 hónap


A kutyám (7 éves kan, kistermetű) a lepermetezett karalábé palántákba belerohant a labda után. :// Mit tegyek, nem lesz súlyos baja?

Legjobb válasz: Elsõ, gondolom nem a palántákat félti, hanem a kutyát...istenem... Kérdezõ, ha nem nyalt bele a kutya, akkor nem lesz baja. Fürdesd meg azért. A dobozát is elolvashatod, de szerintem ennyitõl tuti nem lesz baja. Ha félsz, vidd el dokihoz, kb. 500 Ft-ért ad egy tablettát neki, a mi cicánk is egyszer felnyalta a patkánymérget, és annyiba került egy tabletta...

Elsõ, gondolom nem a palántákat félti, hanem a kutyát...istenem... Kérdezõ, ha nem nyalt bele a kutya, akkor nem lesz baja. Fürdesd meg azért. A dobozát is elolvashatod, de szerintem ennyitõl tuti nem lesz baja. Ha félsz, vidd el dokihoz, kb. 500 Ft-ért ad egy tablettát neki, a mi cicánk is egyszer felnyalta a patkánymérget, és annyiba került egy tabletta...
Hát én azért megnézném a palántákat, mert egy 7 éves kan akármilyen fajta is könnyen letörheti a szárakat és így a termésnek annyi. Ja és a bundája is letörölhette a permetszert, szóval ahol végigtrappolt ott újrapermetezném. Remélem tudtam segíteni.:)
Simán csak fürdesd meg.Nem lessz semmi baja.A karalábékat meg sajnálom. 18/F
A kérdező hozzászólása: Nem konkrètan a palántákra gondoltam , hanem a kutyusra, h pl. fürdessem meg ? Vagy ilyesmi. De azèrt köszi ;-)
A kérdező hozzászólása: 19:48-as . es az utana kovetkezo , koszii :-) Most megnyugodtam azert :D.

Elhalt baba után mikor (hány hónap múlva) jöhet össze a következő egészséges baba?

Már két elhalt babánk volt minda kett? az 5. héten

Legjobb válasz: Elözször is nagyon sajnálom ami veled történt. az orvosod mit mond??? Nincsen valami proble´ma a méheddel??? 6 hetet mindenképpen várni kell,de azt mondják min. 3 hónap.mennyi idö volt a 2 terheséged között?? Szedtél vitamint??

Elözször is nagyon sajnálom ami veled történt. az orvosod mit mond??? Nincsen valami proble´ma a méheddel??? 6 hetet mindenképpen várni kell, de azt mondják min. 3 hónap.mennyi idö volt a 2 terheséged között?? Szedtél vitamint??
A kérdező hozzászólása: szia már van két kislányom így a méhemmel minden rendben valószínûleg, A doki nem mondott semmit csak hogy próbálkozzunk hátha a következõ sikerül amúgy 3 hónap volt a kettõ között és magzatvédõ vitamint szedtem béres gravidát
Szia. Nekem 10 hetesen halt el a babám, és mûszeresen fejezték be. A doki 3 hónap szünetet javasolt. Mi szépen kivártuk, és szinte az elsõ együttlétbõl összehoztuk. Sajnálom ami veled történt. Mielõbbi babázást kívánok. Üdv, 39 hetes kismama
én pont most tartok 1 évnél :( jövõhéten kéne megjönnie valószínû meg is fog sajnos!.... én is 5 hetes voltam. KITARTÁS!
Ha 4x nem jelensz meg szülésig terhesgondozáson sztk-ba, akkor semmit. (Helyesírás egyes !)
Gondolom biztosításod sincs, akkor gyorsan be a NAV-hoz, mert a végén még a szülést is kifizettetik veled. Ui: 2.-os lányom helyesebben ír, mint te.
1. SZTK-ban. Egyébként az csak az egyszeri anyaságihoz kell.A gyest és csp-t(40ezer ca. alanyi jogon kap a kérdezõ! Nem a helyesírását kérte hogy firtassátok, hanem tanácsot kért.
Te jó ég, hogy lehet ilyen rosszul leírni az alapvetõ szavakat!!??
A gyes és csp messze nincs 40ezer.Egyedülállóként is 39ezer ft-nál kicsit több, de gondolom van párod, így 37ezer lesz kb a gyes+csp.
Látod, ugyanúgy mi sem kérdeztünk tõled semmit..., a választ pedig ki-ki saját tudása alapján megadta.
A kérdező hozzászólása: igen van párom.ö németországba dolgozik.tb van nekem.akinek nem tetszik a helyesirásom az ne válaszoljon...

Lombikosok, hány baba maradt meg a beültetés után? Mi a gyakoribb 1 vagy 2?

...illetve akiknek több petesejtet ültettek be, azoknak 3-4?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsömnek elõször 3-at ültettek be - abból 2 maradt meg (egy kisfiú és egy kislány). Vállaltak második beültetést is, akkor 2petesejtet ültettek be, abból pedig egy maradt meg nekik. Tehát mindkét esetben nekik egy baba szívódott fel. Sok sikert!

Az egyik ismerõsömnek elõször 3-at ültettek be - abból 2 maradt meg (egy kisfiú és egy kislány). Vállaltak második beültetést is, akkor 2petesejtet ültettek be, abból pedig egy maradt meg nekik. Tehát mindkét esetben nekik egy baba szívódott fel. Sok sikert!
Nekem 3 sejtet adtak vissza, egy maradt meg, most már hét hetes a kislányom és makk egészséges. Többségében egy szokott megtapadni, nekem legalábbis ezt mondta a dokim anno.
Nekem 2-õt ültettek be, és egy maradt meg. Bíztam a kettõben, de egynek is nagyon örültünk. 25 hetes kismama
Négyet ültettek be, hármasikreim születtek.

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

20 éves vagyok, 21 évesen fogok szülni. Érettségim van, de eddig még nem dolgoztam. Mit kapok a baba után?

A v?legényem dolgozik.Csak érdekelne,hogy én is kapok-e valami pénzt.

Legjobb válasz: Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.

Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.
Elsõ: mi van??? Ez hogy jött össze? :-)
Az elsõ válaszolótól kérdezte, hogy neki hogy jött ki az az összeg. :) Szerintem. Amúgy gratulálok! :) 22 hkm (szintén 20 éves)
Ja bocsánat :) ))) Két gyerekem van és két családi pótlékot számoltam....
Gyest és családi pótlékot.Össz: 51-52ezer forint
A kérdező hozzászólása: Szetettünk volna, és összejött :)
A kérdező hozzászólása: igen 1. baba


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!