Találatok a következő kifejezésre: A baba után mikor (453 db)

A tejpépet miért csak 3 hétig lehet felbontás után hsználni? Ha mégis kapott a baba belőle mi baja lehet tőle?

Legjobb válasz: Ezen én is meglepõdtem!Az igazat megvallva én adtam neki belõle késõbb is,mert nem nagyon akart fogyni és sajnáltam kidobni!Szerintem 1-2 hét nem sokat számít!Neki semmi baja nem lett tõle.Ráadásul elfelejtettem ráírni,hogy mikor bontottam fel.(az elsõnél)

Ezen én is meglepõdtem!Az igazat megvallva én adtam neki belõle késõbb is, mert nem nagyon akart fogyni és sajnáltam kidobni!Szerintem 1-2 hét nem sokat számít!Neki semmi baja nem lett tõle.Ráadásul elfelejtettem ráírni, hogy mikor bontottam fel.(az elsõnél)
Amíg nincs rossz szaga vagy íze addig nincs semmi baja. A gyártó nem hülye, hogy adjon rá fél év szavatossági idõt...

A vetélés után mikor lehet másik baba? Tényleg csak egy évmulva lehet másik baba?

Legjobb válasz: Az attól függ volt e mûtéti befejezés. Ha volt akkor fél évet kell várni, ha nem akkor 1 mensi is elég. Nálam igy volt és most vagyok 28 hetes. Sõt nekem azt mondták, ha nincs mûtét nem is kell várni. Nem is vártunk de egyszer még megjött azután sikerült.

Az attól függ volt e mûtéti befejezés. Ha volt akkor fél évet kell várni, ha nem akkor 1 mensi is elég. Nálam igy volt és most vagyok 28 hetes. Sõt nekem azt mondták, ha nincs mûtét nem is kell várni. Nem is vártunk de egyszer még megjött azután sikerült.
Spontán vetélésem volt mûtéti befejezéssel. A dokim 3 hónap szünetet javasolt, amit be is tartottunk. Utána azonnal teherbe is estem. Ma már 10 hónaposak az ikreink. :)
Szia! Spontán vetélésem volt 2002-ben, és 2009-ben lettem terhes újra.
Szia, nekem spontan vetelesem volt es azt mondta az orvosom, hogy egybol probalkozhatunk.
Mi a spontán vetélés után kb.fél évvel kezdtünk próbálkozni, úgy terveztük, hogy köv.év nyarán szülessen meg a baba, és elsõre össze jött. Amúgy sok dologtól függ, és orvosa is válogatja. Korai szakaszban, spontán vetélésnél pl:3 hónapot kellene várni.
Szia Nekem azt mondta a doki ha nem kell mûvi befejezést csinálni a köv. ciklus sokkal esélyesseb úgy hogy ezerrel húzzunk bele. Egyszer más sikerült dec. elment januárban megint terhes voltam remélem most is így lesz március elején ment el és tegnap már volt egy halvány + tesztem Remélem erõsõdik.:-) Sok sikert.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de én már nem értem. Nekem a 20. héten ment el a babám és mivel nem tudtam megszülni, mûszeresen fejezték be. És még is csak 3 hónapot javasoltak várni. Mi viszont nem kezdtünk hozzá a baba gyártásnak, megvárjuk a 6 hónapot, lehet még többet is.
Szia!Van akinek csak 3 hónapot kell várni van akinek fél évet, persze ha volt mûvi befejezés.6 hét után kell visszamenni kontrollra ott már megmondja a doki.Attól is függ menyi idõsen történt a vetélés.
Szia! Nekem mûtéti befejezés volt, az én orvosom azt mondta fél évet várjunk utána lehet megint próbálkozni.
Nekem spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel, és rá 9 hónapra jött a következõ. Amúgy a 6 hónapot javasolták, mi 3 hó után próbálkoztunk, de csak a 9. ben jött össze!

Erdekelne hogy veteles utan mikor sikerult a baba es mit szedtetek?

Clostyt szedtem 1 honapig piheno honapban lettem babas de a 6. Heten gorcs es darabos verzesem lett pedig utrogestant szedtem.

Legjobb válasz: Nekem a vetélés után két hónappal sikerült teherbe esnem és nem szedtem semmit.Reménykedj,ne add fel és sikerülni fog neked is!Sok szerencsét.

Nekem a vetélés után két hónappal sikerült teherbe esnem és nem szedtem semmit.Reménykedj, ne add fel és sikerülni fog neked is!Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Koszi
Mi orvosi tanácsra 3 hót kihagytunk, és utána 4 hó alatt sikerült (elõzõ hóban volt egy biokémiai terhesség is). Én folsavat szedtem meg omega3 kapszulát.
Én februárba lettem terhes majd márciusban elvetéltem.Áprilisban volt mensim és májusban amikor meg kellett volna jönnie már pozitív volt a tesztem most (7 hetes). Tehát 1-1, 5 hónap


A kutyám (7 éves kan, kistermetű) a lepermetezett karalábé palántákba belerohant a labda után. :// Mit tegyek, nem lesz súlyos baja?

Legjobb válasz: Elsõ, gondolom nem a palántákat félti, hanem a kutyát...istenem... Kérdezõ, ha nem nyalt bele a kutya, akkor nem lesz baja. Fürdesd meg azért. A dobozát is elolvashatod, de szerintem ennyitõl tuti nem lesz baja. Ha félsz, vidd el dokihoz, kb. 500 Ft-ért ad egy tablettát neki, a mi cicánk is egyszer felnyalta a patkánymérget, és annyiba került egy tabletta...

Elsõ, gondolom nem a palántákat félti, hanem a kutyát...istenem... Kérdezõ, ha nem nyalt bele a kutya, akkor nem lesz baja. Fürdesd meg azért. A dobozát is elolvashatod, de szerintem ennyitõl tuti nem lesz baja. Ha félsz, vidd el dokihoz, kb. 500 Ft-ért ad egy tablettát neki, a mi cicánk is egyszer felnyalta a patkánymérget, és annyiba került egy tabletta...
Hát én azért megnézném a palántákat, mert egy 7 éves kan akármilyen fajta is könnyen letörheti a szárakat és így a termésnek annyi. Ja és a bundája is letörölhette a permetszert, szóval ahol végigtrappolt ott újrapermetezném. Remélem tudtam segíteni.:)
Simán csak fürdesd meg.Nem lessz semmi baja.A karalábékat meg sajnálom. 18/F
A kérdező hozzászólása: Nem konkrètan a palántákra gondoltam , hanem a kutyusra, h pl. fürdessem meg ? Vagy ilyesmi. De azèrt köszi ;-)
A kérdező hozzászólása: 19:48-as . es az utana kovetkezo , koszii :-) Most megnyugodtam azert :D.

Elhalt baba után mikor (hány hónap múlva) jöhet össze a következő egészséges baba?

Már két elhalt babánk volt minda kett? az 5. héten

Legjobb válasz: Elözször is nagyon sajnálom ami veled történt. az orvosod mit mond??? Nincsen valami proble´ma a méheddel??? 6 hetet mindenképpen várni kell,de azt mondják min. 3 hónap.mennyi idö volt a 2 terheséged között?? Szedtél vitamint??

Elözször is nagyon sajnálom ami veled történt. az orvosod mit mond??? Nincsen valami proble´ma a méheddel??? 6 hetet mindenképpen várni kell, de azt mondják min. 3 hónap.mennyi idö volt a 2 terheséged között?? Szedtél vitamint??
A kérdező hozzászólása: szia már van két kislányom így a méhemmel minden rendben valószínûleg, A doki nem mondott semmit csak hogy próbálkozzunk hátha a következõ sikerül amúgy 3 hónap volt a kettõ között és magzatvédõ vitamint szedtem béres gravidát
Szia. Nekem 10 hetesen halt el a babám, és mûszeresen fejezték be. A doki 3 hónap szünetet javasolt. Mi szépen kivártuk, és szinte az elsõ együttlétbõl összehoztuk. Sajnálom ami veled történt. Mielõbbi babázást kívánok. Üdv, 39 hetes kismama
én pont most tartok 1 évnél :( jövõhéten kéne megjönnie valószínû meg is fog sajnos!.... én is 5 hetes voltam. KITARTÁS!
Ha 4x nem jelensz meg szülésig terhesgondozáson sztk-ba, akkor semmit. (Helyesírás egyes !)
Gondolom biztosításod sincs, akkor gyorsan be a NAV-hoz, mert a végén még a szülést is kifizettetik veled. Ui: 2.-os lányom helyesebben ír, mint te.
1. SZTK-ban. Egyébként az csak az egyszeri anyaságihoz kell.A gyest és csp-t(40ezer ca. alanyi jogon kap a kérdezõ! Nem a helyesírását kérte hogy firtassátok, hanem tanácsot kért.
Te jó ég, hogy lehet ilyen rosszul leírni az alapvetõ szavakat!!??
A gyes és csp messze nincs 40ezer.Egyedülállóként is 39ezer ft-nál kicsit több, de gondolom van párod, így 37ezer lesz kb a gyes+csp.
Látod, ugyanúgy mi sem kérdeztünk tõled semmit..., a választ pedig ki-ki saját tudása alapján megadta.
A kérdező hozzászólása: igen van párom.ö németországba dolgozik.tb van nekem.akinek nem tetszik a helyesirásom az ne válaszoljon...

Lombikosok, hány baba maradt meg a beültetés után? Mi a gyakoribb 1 vagy 2?

...illetve akiknek több petesejtet ültettek be, azoknak 3-4?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsömnek elõször 3-at ültettek be - abból 2 maradt meg (egy kisfiú és egy kislány). Vállaltak második beültetést is, akkor 2petesejtet ültettek be, abból pedig egy maradt meg nekik. Tehát mindkét esetben nekik egy baba szívódott fel. Sok sikert!

Az egyik ismerõsömnek elõször 3-at ültettek be - abból 2 maradt meg (egy kisfiú és egy kislány). Vállaltak második beültetést is, akkor 2petesejtet ültettek be, abból pedig egy maradt meg nekik. Tehát mindkét esetben nekik egy baba szívódott fel. Sok sikert!
Nekem 3 sejtet adtak vissza, egy maradt meg, most már hét hetes a kislányom és makk egészséges. Többségében egy szokott megtapadni, nekem legalábbis ezt mondta a dokim anno.
Nekem 2-õt ültettek be, és egy maradt meg. Bíztam a kettõben, de egynek is nagyon örültünk. 25 hetes kismama
Négyet ültettek be, hármasikreim születtek.

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

Németországba költöznék a férjem után az 1 éves kisfiúnkkal. , Jelenleg GYED-en vagyok. Természetesen Mo-on visszamondanám a Gyed-et, ha kint élünk. Ott mire vagyok jogosult a baba után?

Úgy gondolom, hogy ilyen pici baba mellett nem tudnék még dolgozni. Óvoda ott is 3 éves kortól van?

Legjobb válasz: Itt nincs gyed/gyes, csah Erziehungsgeld a gyerek egy éves koráig, viszont Kindergeld jár (ez a családi pótléknak felel meg). Olyan nincs, hogy dolgoznod kell gyerek mellett (csak a saját anyiagi helyzeted miatt), viszont nem is kapsz semmit. Óvoda van, oda már 2 és fél évesen is be lehet adni a gyereket, viszont elöre be kell jelenetkezni, hogy legyen hely, mert nem "jár". Az óvodát viszont fizetni kell, ez elég változó, óvodánként más, fögg attól is, hogy a gyerek hány éves, ott ebédel, vagy csak félnapos, attól, hogy mennyire telitett az óvoda. Ellenben a szülök anyagi helyzete NEM számit, ettöl független. Munkát találni nem könnyü, föként gyerek mellett.

Itt nincs gyed/gyes, csah Erziehungsgeld a gyerek egy éves koráig, viszont Kindergeld jár (ez a családi pótléknak felel meg). Olyan nincs, hogy dolgoznod kell gyerek mellett (csak a saját anyiagi helyzeted miatt), viszont nem is kapsz semmit. Óvoda van, oda már 2 és fél évesen is be lehet adni a gyereket, viszont elöre be kell jelenetkezni, hogy legyen hely, mert nem "jár". Az óvodát viszont fizetni kell, ez elég változó, óvodánként más, fögg attól is, hogy a gyerek hány éves, ott ebédel, vagy csak félnapos, attól, hogy mennyire telitett az óvoda. Ellenben a szülök anyagi helyzete NEM számit, ettöl független. Munkát találni nem könnyü, föként gyerek mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az anyagi helyzetünk miatt kellene dolgoznom. A német nõk hogy oldják meg a baba felügyeletét, ha vissza kell menniük dolgozni és nem jár oviba a gyerkõc, és, ha a nagyszülõk is dolgoznak még . Úgy láttam, jelenleg 184 Euro jár 1 gyerek után. Apukának igen jól kell keresnie, ha anyuka otthon marad. Vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Hát, ha elképzelem a férjem egy adag zöldséglevessel és egy tál salátával.. :) Igen, a magyar gyomor máshoz van szokva. Úgy látom, ott sem egyszerû baba mellet. Nekem furcsa így elsõ olvasatra, hogy idegen anyuka vigyázzon a babámra. Eddig csak nagyszülõvel volt rajtunk kívül. Tudom, hogy az óvónõk is idegenek, csak mi ahhoz vagyunk szokva, meg éppen ismerõs is lehet az az anyuka, aki vigyáz a másik babájára. Más ország, más szokások. Remélem, sikerül majd megszokni.
A kérdező hozzászólása: Igen, mint írtam is, az ovi inkább csak megszokott nálunk. Valójában csak "elsõ olvasásra" volt furcsa, hogy másik anyuka vigyáz a babámra, de teljesen egyetértek az általad leírtakkal. Kevesebb gyerek, jobban oda lehet figyelni rájuk, stb. Lehet valamit tudni az óradíjról, napi díjról, stb. ? Gondolom, jobbára megegyezés kérdése. Szerencsére a férjem most is megeszi a salátákat, zöldségeket...a hús mellé. :)
Az városi ovóda díjja a férjed keresetétöl és a családtagok számától függ.Kiszámolják az egy före esö jövedelmet. Ès nem a jelenlegi hanem jól emlékszem a 2 évvel elötti papirokat kérik. Nekünk szerencsénk volt akkor még föiskolás volt így csak az ebéd került volna pénzbe mivel én otthon vagyok igy 12-kor hazahozom, itthon ebédel. Mi nem vagyunk a felsöbb 10.000-be de eszünk mindennap húst jó nem úgy mint anno otthon kiló számra. Másban viszont spórolunk de mivel nem járok dolgozni ráérek elmenni egy messzebb lévö olcsó üzletbe bevásárolni.Nem fogok azért másnak fizetni, hogy elrohanjak dolgozni és ö töltse a gyerekemmel azt az idöt ami nem jön vissza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én is úgy gondoltam/gondolom, hogy amíg óvodás nem lesz a pici, addig itthon maradnék vele. Csak az a kérdés, hogy a férjem keresetébõl meg tudunk-e élni kint. Ezért próbálok informálódni. Aki kint él, azért jobban rálát olyan dolgokra, amit az itthon élõk nem is gondolnának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!