Találatok a következő kifejezésre: A baba után meddig (27 db)

Mit csinálnak veled közvetlen a szülés után? Meddig kell feküdni utána? Veled lehet a baba?

Legjobb válasz: Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.

Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.
Ha szükséges varrnak, aztán fekszel a babával együtt a szülõszobán 2 órát, annyi a megfigyelés.
A kérdező hozzászólása: köszi. és ha apás szülés volt akkor bent maradhat veled a párod a megfigyelés alatt miután rendbe raktak stb?
Igen, velem végig bent volt!
Szülés után rád teszik egy picit, aztán mossák, öltöztetik, apgart csinálnak. Közben még meg kell szülni a méhlepényt. Utána megnézik, hogy minden oké -e bent, ha kell varrnak. Utána még 2 órát a szülõszobán kell tölteni, ha kell pl. mert nagyon vérzik a méhed, kapsz oxitocint. Velem ott volt végig a baba. Aztán a szülésznõ levisz a szobába. Általában ekkor elviszik a picit éjjelre, hogy tudj pihenni, de ha nagyon jó állapotban vagy és annyira nem vagy fáradt, akkor veled is maradhat, persze csak akkor ha neki sem lett semmi baja és nem kell inkubátorba tenni, vagy megfigyelni. Van olyan kórház, ahol szülés után pár órára inkubátorba teszik a babát és addig nem lehet veled.
Velem is bent volt a férjem a "rendbetétel" után a szülõszobán.
A kérdező hozzászólása: az jóó :) köszi
engem császároztak.amikor kivették a picit akkor egybõl elvitték lemérni aztán vissza hozták pár pillanatra még megnéztem. 13h-kor császároztak és 18h-kor vittek le a szülészetrõl és akkor hozták ki 1órára majd utána csak reggel és onnantól végig.

Oltás után mennyire lázasodhat be a baba? És meddig tart a láz?

2 hónapos oltás lesz, és kapja a pneumococcust is.

Legjobb válasz: 38 fölé szaladhat fõlleg éjjel! Adsz be neki lázcsillapitót azonnal lemegy!

38 fölé szaladhat fõlleg éjjel! Adsz be neki lázcsillapitót azonnal lemegy!
szia nekünk 39-ig szaladt fel, éjjel, hívtam is az ügyeletet mert megijedtem.de mondták ez normális, egy kúp és egy óra alatt lemegy.így lett.a picit szerencsére nem viselte meg, megette az adott adag tápszert is.
Szia! 2 hónaposan az én kislányom is kettõt kapott, utána dokinéni adott neki fél germicid kupot, itthon este beadtuk a másik felét. Szerencsére nem lázasodott be. Tegnap kapta a 3 hónapos oltást, szintén nem volt semmi problémánk. Jó egészséget!

Tényleg igaz, hogy szeretkezés után nem szabad zuhanyozni? Itt olvastam vhol, hogy akkor csökken az éltképes spermák száma. Lehet hogy ezért nem sikerül a baba? És meddig ne zuhanyozzak, egy-két órát várjak?

Legjobb válasz: Én mindig zuhanyzok, mégis 4 gyerekem van. Ami bejut, annak nagy része amúgy úgyis kifolyik..a lényeg meg elvileg elér a petesejtig. A sperma olyan messzire bekerül (spriccel), hogy onnan már nem is lehet kimosni.

Én mindig zuhanyzok, mégis 4 gyerekem van. Ami bejut, annak nagy része amúgy úgyis kifolyik..a lényeg meg elvileg elér a petesejtig. A sperma olyan messzire bekerül (spriccel), hogy onnan már nem is lehet kimosni.
Nem az életképes spermák száma csökken, hanem a gravitáció miatt könnyebben kifolyik, és az esély csökken ezáltal, hogy még ki is mosod õket vagy legalább is a nagyját! Kb 20 percet mindenképp feküdj és kb 1 óra múlva zuhanyozhatsz is. Én bevallom töredelmesen ha este csináljuk már fel sem kelek, csak reggel zuhanyzom le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, bár bevalom itt olvastam, hogy "megfõnek"" bennem ha zuhanyzok, kicsit hihetetlennek tünt, de gondoltam megkérdem, legfeljebb hülyének néznek. Amugy Én is csak akkor zuhanyozok ha éppen du van kedvünk, este már nem szoktam
Valóban volt egy ilyen kérdés, de abban arról volt szó, hogy a férfi spermák zuhanyzás elõtt meghalnak-e vagy sem.:)

Meddig normális a 2 honapos oltás után a nyügösség és meddig okozhat höemelkedést? Ti voltatok ugy hogy visszament az orvoshoz mert sokáig nyügös volt a baba az oltás után, mit csináltak vele?

Multhét csütörtökön kaptuk meg az oltást és 2 napja beszéltem a dokival hogy nyügös a fiam azt mondta 5-6 napig is elhuzodhat az oltás hatása,de ma még mindig azt érezné mert tegnap már jobb volt kicsit de ma megint nyüglödik nehezen alszik el és 38,4 volt a höje posijában(-0.5 = 37,9)akkor ez még az oltástol van és meddig tartott nálatok mit lehet csinálni?Minden oltás utánn ez várhato?

Legjobb válasz: Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.

Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.
Az én babám a 2 hós oltás után egy hétig tiszta idegbeteg volt :(
Lehet az oltástól, de talán ennek ennyire nem szabad elhúzódni.Azért nem árt megnézetni.Talán most kezdõdik nála valami.Az oltáson más babákkal is találkoztatok, ezért amikor ilyen járványos idõszak van oda kell figyelni.Most volt beteg a kisfiam lázzal, hasmenéssel, torokfájással járó vírus garázdálkodik felénk.Tele volt a rendelõ.Mi idõben mentünk, mert láza az már 38.4 volt, de még csak picit volt piros a torka és hamar meggyógyult a sziruptól.Nem akartalak megrémíteni, ne vedd magatokra.Lehet csak a front hatása és pont rosszul jött ki az oltással kombinálva.Csak leírtam a mi bajunkat, hátha vkinek hasznos.:)

Hysteroscopia után meddig normális a vérzés? Akinek volt, annak mennyi idő múlva sikerült a baba?

Kedden volt a m?tétem és még ma véreztem egy kicsit. De gondolom ez még belefér. Vagy nem?

Legjobb válasz: Nem tudok válaszolni, de kérdezlek, bocsi! Miért csinálták neked és mit mondott a doki mikor lehet próbálkozni? Nekem jövõ héten valamikor csinálják, vagyis mensi után ami holnap jön... Amúgy azt mondta egy védõnõ, hogy kb addig vérzik az ember mint a HSG után, 1-2-3 napig, hiszen méhszájon keresztül mennek be a méh üregébe. Milyen volt, fájt? Ne hari tényleg hogy faggatlak, de félek kicsit mi lesz.

Nem tudok válaszolni, de kérdezlek, bocsi! Miért csinálták neked és mit mondott a doki mikor lehet próbálkozni? Nekem jövõ héten valamikor csinálják, vagyis mensi után ami holnap jön... Amúgy azt mondta egy védõnõ, hogy kb addig vérzik az ember mint a HSG után, 1-2-3 napig, hiszen méhszájon keresztül mennek be a méh üregébe. Milyen volt, fájt? Ne hari tényleg hogy faggatlak, de félek kicsit mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem fájt. Altatás után, mikor felébredtem akkor éreztem egy nagyon enyhe görcsöt egy kis ideig, mint mensikor. Azóta sem fáj csak még ma reggel is vérzek. Nem nagyon éppen csak kicsit, de van. Nekem azt mondta a doki, hogy 2 hét nemi élet tilalom, utána várjak meg egy rendes ciklust és lehet próbálkozni. Azt is mondta, hogy nem ehez a vérzéshez képest jön meg a mensi, hanem rendesen, mert nem a méhnyálkahártyát szedték le. Egyébként nekem szív alakú volt a méhem és nagyon mélyen benyúlott az a pöcök, szinte teljesen kettéosztotta a méh üregét. Volt már két vetélésem azért csinálták meg. Remélem segítettem, nem kell félned, nincs mitõl, de tényleg!!!
Köszi az infot! Edig hiába kérdeztem bárhol, senkinek nem volt ilyen beavatkozása. Nekem valami mioma vagy polip rajzolódott ki amikor a HSG-t csinálták és a doki szerint érdemes megnézni, hogy mi lehet ez odabent. Még nem beszéltem vele, de gondolom ha olyan amit lehet ott helyben "mûteni" meg is csinálják. Ez is megnyugtató, hogy nem kell hónapokig várni amig lehet próbálkozni. :) Neked beavatkoztak? Gondolom igen, hiszen ha ott volt az az összenövés szerû akkor azt helyrehozták. :)
A kérdező hozzászólása: Na mi az? Senki nem tudja, hogy mirõl "beszélek"?? Méhtükrözés??????
A kérdező hozzászólása: Neked miért kell?
A kérdező hozzászólása: Igen nekem meg is csinálták és szerintem neked is meg fogják. Bár én már eleve úgy mentem, hogy nem csak megnézi, hanem ki is veszi. Remélem most már sikerül végre a baba, mert már két éve próbálkozunk. Neked is sok sikert!!!

Meddig voltatok érzékenyebbek a baba születése után?

Mindenen elsírom magam mások előtt is,és sok minden zavar,ami a családban történik. Ingerlékenyebb vagyok,8 hónapos babám van és még szoptatom..Kicsit ciki,mert a gyerek is látja ezeket,és nem tudom később,mivel magyarázom neki,ha eltörik a mécses,a köztudatban ez a gyengeség jele..De annyi minden rámszakad,és mindenki érezteti,rossz anya vagyok,(amúgy belül nem érzem)főleg a párom családja..

Legjobb válasz: Szia! szülés után van egy Baby bluse nevezetû depresszió amibe én is beleestem mert detto ugyanez volt, nekem szeret hiány volt ,semmi nem volt jó, sírtam még egy reklámon is, a gyerek ha úgy nézett rám elsírtam magam!! fõleg ha a tükörbe néztem na akkor tomboltam!Nem vagy rossz anya ilyen eszedbe se jusson! De hála már minden okés jelenleg holnap ünnepeljük kislányom elsõ szülinapját:)

Szia! szülés után van egy Baby bluse nevezetû depresszió amibe én is beleestem mert detto ugyanez volt, nekem szeret hiány volt , semmi nem volt jó, sírtam még egy reklámon is, a gyerek ha úgy nézett rám elsírtam magam!! fõleg ha a tükörbe néztem na akkor tomboltam!Nem vagy rossz anya ilyen eszedbe se jusson! De hála már minden okés jelenleg holnap ünnepeljük kislányom elsõ szülinapját:)
sajnálom, ha azt éreztetik veled, hogy rossz anya vagy, de lehet, hogy csat te érzed ezt, ha nagyon elhatalmasodik rajtad a depresszió akkor nem cikik segítséget kérni. Viszont a mindenen sírás nálam pl nem múlt el, pedig a nagy 6 a kicsi 3 igaz megint terhes vagyok így fokozottan elõtör...de elõtte is tudtam sírni bármin. Persze csak ha magamban vagyok, nyilvánosan nem szeretek sírni. Nem azért, hogy gyengének gondolnának, hanem valahogy nem szeretek.

Ovuláció után meddig marad fenn a hő ha nincs baba? Csütörtökön volt az ovulációm, azóta 36, 8 a hőm.

Legjobb válasz: Nekem a menzesz elõtt 1-2nappal esett le. Ebbõl tudtam, hogy nincs baba. Amikor terhes lettem, végig fennmaradt a hõm.

Nekem a menzesz elõtt 1-2nappal esett le. Ebbõl tudtam, hogy nincs baba. Amikor terhes lettem, végig fennmaradt a hõm.
A kérdező hozzászólása: és az baj, hogy épp a kontroll vonal fölött van?
Amikor megjön aznap, vagy elõtte nap visszaesik a hõ... ha a következõ menzesz dátuma után is fent van még akkor érdemes tesztelni...
Nekem csak a mensi 3.napján esik le.

A Dentinox fogzásgél használata után meddig nem ehet/ihat a baba? Van egyáltalán ilyen szabály?

A használati utasításban nincs err?l szó, csak hogy napi max. 3x lehet bekenni a kis ínyét. Egy órája bekentem úgy látom már hat, de most evett is. Nem "mosódik" le a gél?

Legjobb válasz: Azt írja kaja után kell kenni. Napi 2-3 alkalom. Ha lehet alvás elött. Ivás lemossa és a kaja sem jó rá, azonkivül ha elzsibad baleset is történhet.

Azt írja kaja után kell kenni. Napi 2-3 alkalom. Ha lehet alvás elött. Ivás lemossa és a kaja sem jó rá, azonkivül ha elzsibad baleset is történhet.
Nem tom, h miért írnak mások ieneket, én közvetlenûl megkérdeztem az gyerek orvosunkat, és és a patikust is, hogy ehet közen és ihat közben is a baba! mert ha valaki nem tudná, ez megtapad erõsen a fogon és se a kaja se a viz nemszedí le.egyébként is bele ivódik annyi akis baba ínyébe amennyire szükség van.lehet hogy a receptbe 2-3 alkalom van de adjál neki nyugodtan többször, nem lesz semmi baja.egyéblént van Dentinox csepp is, amit korlátlanúl adhatsz a babádnak, mert ezek kamilla kivónatuak, teljesen csak gyógynövényekbõl áll.

Meddig lehet igényelni visszamenõleg Gyes-t a baba születése után?

Jelenleg a Tgyás-t intézem de lehet , hogy el fogjak utasitani.(az én esetemben az ügyintézési, elbírálási idõ eltarthat 2-3 hónapig) A gyermek születése után mennyi idõvel van lehetõség visszamenõleg igényelni a Gyes-t , ha esetleg elutasítanák a Tgyás igénylésemet?

Legjobb válasz: Az igénylés beadásától visszamenõleg 2 hónapra igényelhetõ

Az igénylés beadásától visszamenõleg 2 hónapra igényelhetõ
Visszamenõleg legfeljebb 2 hónapra lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a baba egy éves kora után már nem tudok szoptatni, tápszereznem kell? És meddig? Mikortól adható rendes tej?

Legalább másfél éves koráig szerettem volna szoptatni a babámat. Azonban egy műtét miatt félek, hogy elapad a tejem. Min. 4 napig nem fogok tudni szoptatni. És nem tudom hogyan lesz tovább? Sosem tápszereztem, nem is értek hozzá. Próbálok előre fejni, meg majd a kórházi tartózkodás alatt is, de már nem igen sikerül. Ami tejem van, azt megeszi a baba. Régóta nem mérem, nem tudom mennyi lehet. Elkelne a biztatás...

Legjobb válasz: 1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is,nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.

1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is, nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.
Igen, tejital:) ) Nem jutott eszembe a neve:)
Nyugodtan mehet neki tejital, nem kell most már tápszert elkezdeni ezért.
Már rendes tejet is adhatsz neki, én azt adtam. De még szopizik is, 17 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtok, minden válasszal egy kicsit felkészültebbnek érzem magam. Mint korábban írtam, két napja elkezdtem fejni. Reggel 10-20 ml, este alig sikerül. Tegnap beiktattam egyet délután 2 körülre is, akkor lejött úgy 40 ml. Apránként talán összejön annyi, hogy elég legyen neki. Van rá kb. két hetem. Most már csak azért kell izgulni, hogy el ne apadjon a kórházban a többi.
ja és a tejital is egyfajta tápszer
adj neki rendes tejet! Ha idegenkedsz a boltitól vegyetek forralós házi tejet, attól nincs jobb! 1 éves kor fölött már lehet. De ha félsz a tehéntejtõl, adj neki savanyított tejtermékeket, túrót, joghurtot, sajtot, a lényeg, h napi fél liternyi tejnek megefelõl mennyiséget fogyasszon el minden nap a kellõ Ca bevitel érdekében. Ez joghurt, kefír esetén 1:1, túrónál, sajtnál kb 10 deka fele meg fél liter tejnek
A kérdező hozzászólása: Tudom- tudom, hogy így is nagy eredmény, hogy idáig eljutottunk. Csak azért bánt, mert nagyon sokáig szenvedtem érte. Az elején több mint egy hétig egy csepp nemsok, annyi tejem sem volt. Mindegy, ez egy másik sztori.. Ami még most aggaszt (ha nem untok még nagyon), hogy a babám sajnos kizárólag cicin, vagy babakocsiban alszik. Önállóan soha. Lehet azon filozofálgatni, hogy ez milyen borzalmas, hogy szoktathattam így, stb. De ez most nem segít, már így van. Nem tudom apa egyedül hogy fog boldogulni esténként cici nélkül. Persze próbáljuk szoktatni (születése óta), most meg még intenzívebben, de borzalmasan nehéz, és elég sikertelen.
Szerintem egy éves kora után már ne stresszelj ezen ennyire. Lehet, hogy így tervezted, de most máshogy alakul, fogadd el: semmi baja nem lesz a babádnak most már, ha azt a két etetést nem a tejedbõl kapja. Persze nem azt mondom, hogy ne fejj azok alatt a napok alatt (akkor fejj, amikor szoptatnál, szóval reggel este). Ha nem apad el, akkor jó, ha elapad, akkor szerintem már ne erõltesd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit nyugodtabb vagyok, de azért még számtalan kérdés kering bennem. Pl., hogy azért addig próbáljak, napközben fejni, hogy felhozzam a tejem mennyiségét? Vagy az ilyenkor már nem nagyon segít? Kezdjek el megint Motherlove MOre Milk kapszulát szedni, mert az az elején is bevált? Illetve mi van, ha mondjuk annyira nem érzem jól magam a mûtét után, hogy napokig nem tudok fejni? Akkor ott a vége? Vagy mennyi napig fordítható vissza a folyamat és nem apad el végleg a "forrás"?
A kérdező hozzászólása: És igen, reggel és este kap, na meg éjszaka is idõnként, ha nem boldogulok másként az altatással.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdés, de mi az a babatej? Amit pl. a DM- ben lehet kapni, és Nestlé tejital van ráírva?
13-as válaszoló, mintha magamat olvasnám. Nekem sem volt hajlandó semmi ilyesmit meginni a fiam, de egyébként meg is értem. Borzalmas az ízük... Tehéntejet nyugdtan lehet már neki adni, és legalább nem ilyen mû dolog, hanem természetes, és attól nincs jobb, ez már jópárszor bebizonyosodott!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!