Találatok a következő kifejezésre: A baba után 1-2 hétre (8 db)

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

A baba megszületése után 1-2 hétre hány kilót vesztünk a súlyunkból úgy átlagosan (fogyókúra nélkül)?

Legjobb válasz: Elvileg ez mindenkinél változó, de gondoljunk bele: a Bébi súlyát mindenképp meg a magzatvízét ami kb 1-1,5 kg szerintem, plussz még ha esetleg vizes is volt az anyuka állítolag az is hamar letisztul.

Elvileg ez mindenkinél változó, de gondoljunk bele: a Bébi súlyát mindenképp meg a magzatvízét ami kb 1-1, 5 kg szerintem, plussz még ha esetleg vizes is volt az anyuka állítolag az is hamar letisztul.
Elõzõ válaszadó mindent leirt, én csak saját példával szolgálhatok, ugyanis itt nincsenek átlagos adatok! 75kg-val szültem a lányom, szülés után közvetlenül 60kg lettem.Tehát a baba, a magzatviz, a lepény, a vér és a rajtam felgyülemlett viz mennyisége 15 kg volt!
Én 70 kg-val szültem, 64-gyel jöttem ki a kórházból, de ez sokáig megmaradt, mert a szoptatás miatt sokat ettem és mégtöbbet ittam.De a felhalmozódott víz mennyisége tényleg sokat számít, az hamarabb kiürül.
Nekem 4 gyermekem van, kettõvel 8 kilót kettõvel 12 híztam.A kórházból 5-6 kilóval kevesebbel jöttem haza.A babák 3 kiló körül voltak+a magzatvíz, a méhlepény.Persze aki 20 kiló körül szed fel az többet is ad le.Szóval olyan 5-10 kiló az átlag.
Én 15 kgot fogytam rögtön a szülés után és most 6 hét után kezdem a fogyókúrát mivel nem tudok szoptatni sajnos.

Allitolag a 24 heten (kb.1-2 hetig kell figyelni) alakul ki a baba alvasi es ebrenleti rendje, amit ugye szuletes utan is tartanak. Ez tenyleg igy van?

Orvostol hallottam ......

Legjobb válasz: hát én is remélem h ez nem így van..mert akkor mi este 10-tõl nem alszunk hajnal 3-ig :( Én azt olvastam h amikor mozog a mama (sétál,otthon tesz vesz) akkor alszik a baba (mivel az a ritmusos mozgás elringatja õt) amikor a mama alszik akkor a nyugira felkel a baba.

hát én is remélem h ez nem így van..mert akkor mi este 10-tõl nem alszunk hajnal 3-ig :( Én azt olvastam h amikor mozog a mama (sétál, otthon tesz vesz) akkor alszik a baba (mivel az a ritmusos mozgás elringatja õt) amikor a mama alszik akkor a nyugira felkel a baba.
Errol en is hallottam, de csak azt tudom mondani, hogy a 24 heten nekem meg teljesen mas ritmust kovetett a babam, mint most, a 36. heten. Biztosan van benne valami, de en inkabb ugy gondolom, hogy a baba alvasi es ebrenleti rendjet a szulok alakitjak ki a baba szuletese utan.
A kérdező hozzászólása: :) Bizom benne, h. mi alakitjuk ki, kulonben en kb. hajnal 2 es 7 kozott nem fogok aludni :) . koszi a valaszt!
Lehet, hogy akkor alakul ki, de a születés után nem tartják ezt szerencsére.Legalábbis nálunk nem így történt.Most 7 hónapos a kisfiam és szerencsére éjszaka alszik többet, de az elejeén is evett-aludt.
1 hónapos a kislányom, én nem vettem észre, hogy úgy lenne ébren, ahogy a pockomban volt. Teljesen más, azért a pocakban nem érik õt olyan ingerek, mint itt kint. A pocakban jóformán mindig ugyanolyan neki. Itt kint pedig eszik, alszik, hideg van, meleg van, fürdik, pelenkázzák, tüsszög, félrenyel, sír, nevet, fogdossák, rázogatják, stb, stb... Viszont az feltûnt, hogy amikor itthon voltam a terhesség utolsó hónapjában, sok Johnny Cash-t hallgattam, és most is, mióta megszültem, és ha sír, és bekapcsolom, akkor elhallgat :) :) Jó hatással van rá :)
Nálunk (két hónapos a baba) pontosan követi még a pocakbeli saját ritmusát, így aztán este tizenegytõl hajnal kettõig általában nincs alvás.:) Hiába minden...talán majd késõbb sikerül megszoktatni.


Uh szerint nincs baba. Junius 15 az utolsó menszim de van 1, 21X31 mm-es tüszöm. Azt javasolta hogy csináljak ovu tesztet és utána 2 hétre rá terhességi tesztet. Szexstopot mondott de az ovu teszt eredménye mikor jó? Mikor kell akciózni a teszt után?

Legjobb válasz: Már akkor, amikor pozitív. ( a szakirodalom szerint) A másnap csak a biztonság kedvéért, mert azt írja, hogy az ovuláció elõtti 24-36 órában válik pozitívvá. Ha elkezded a teszteket, látni fogod, ahogy erõsödik a csík. Akkor pozitív, ha min. uolyan, vagy erõsebb, mint a kontroll. Ne izgulj, látni fogod. :) Sok sikert!

Remélem nem jóstesztet akar veled csináltatni egy orvos! :)
Már akkor, amikor pozitív. ( a szakirodalom szerint) A másnap csak a biztonság kedvéért, mert azt írja, hogy az ovuláció elõtti 24-36 órában válik pozitívvá. Ha elkezded a teszteket, látni fogod, ahogy erõsödik a csík. Akkor pozitív, ha min. uolyan, vagy erõsebb, mint a kontroll. Ne izgulj, látni fogod. :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: bocsi 2 hétre rá. De annyi idõ alatt meg ki se mutatná a teszt nem? De mindenesetre köszi hogy ezt a joslótesztet irtad lehet tényleg van benne valami.
Elvileg igen.
A kérdező hozzászólása: Rendben megirom mi lett a teszt eredménye , mert már nagyon izgulok. Igaz lehet van benne valmi mert a doki azt irta ovu teszt után csináljak egy terhességi tesztet kb 1, 5 hétre rá.
De kimutatja, ha ovulációnál megfogan.
A kérdező hozzászólása: Csináltam terhességi tesztet ami sajnos negativ. Ma a 3. napja pozitiv az óvu tesztem. Probálkoztunk ebben az idõszakban akkor lehet baba ha nem volt mensim ? De peteérés ezek szerint igen .
Akkor, amikor pozitív. És másnap is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap csináltam terhességi tesztet ami nagyon halvány csíkot mutatott, de mutatott. A héten csinálok mégegyet.
A kérdező hozzászólása: Ma csináltam még egyet pozitív lett ::)
Tudtam!:) Nagyon örülök, gratulálok!
Hát, lehet, hogy így tényleg jelent valamit, bár az uh-n látni kellett volna. Most már nagyon kíváncsi vagyok. Lehet, hogy pénzkidobás, de én most csinálnék egy terhességi tesztet. Akkor kiderül, a pé miatt volt-e poz. az ovuteszt.
A kérdező hozzászólása: Értem én ezt. Csak azt nem hogy lehet 1 hónapban kétszer ovuláció menszi nélkül. Lehet mégse értem . De nem baj a lényeg hogy van pé-sem. Reménykedek hogy összejön a baba
A kérdező hozzászólása: Tehát kétszer egymás utáni napon kell csinálni tesztet és ha azután negativ két pozitiv után akkor kell akciózni? köszönöm a segítséget
A kérdező hozzászólása: Nagyon -nagyon szépen köszönöm. Imádom az ilyen segítõkész embereket mint amilyen te is vagy! Tényleg köszönöm. Sokat segítettél.
Nagyon szívesen!
Csak azt nem értem, ha szexstop van, minek az ovuteszt?
A kérdező hozzászólása: Az meg micsoda az a jósteszt? Az ovulációig van szexstpot hogy a kiskatonák aktívabbak legyenek.elvileg
Ja persze, értem. A jósteszt szerintem (!) egy hülyeség. Állítólag azovuteszt elõbb kimutatja a terhességet, mint a terhességi teszt, mert a két hormon hasonló. Itt is sokan írják, utána is néztem, tényleg csak "jóslásra" jó. Csak vicceltem vele.
A kérdező hozzászólása: Szuper lenne ha terhességet is kimutatná mert POZITIV lett az ovuteszt .
De ez most csak a pé. miatt pozitív, és az normális. A jóstesztelést csak beágyazódás után lehet elkezdeni. Ami min. 7 nap a megtermékenyüléstõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Kaáliba hiv vizsgálat eredménye érdekében a 9. ker gyáli ut 2-6 ba is lehet menni? Elfogadják? Az ingyenes ahogy olvastam és 1 hét alatt megvan.

Legjobb válasz: Szia! Mi a Kaáliba csináltattuk,de szerintem elfogadják az is!De szerintem kizárt,hogy egy hét alatt megvan!A Kaáliban is 2 hét volt,pedig,ott hamar megvannak a véreredmények!

Szia! Mi a Kaáliba csináltattuk, de szerintem elfogadják az is!De szerintem kizárt, hogy egy hét alatt megvan!A Kaáliban is 2 hét volt, pedig, ott hamar megvannak a véreredmények!
A kérdező hozzászólása: köszi az oldalukon irja h 1 hét de ha 2 az sem baj
Én a nõdokimnál voltam, õ küldte tovább a megfelelõ helyre, és hozzá mentem az eredményért. Elfogadnak a Kaáliban hozott leletet is. :-)

36hetes vagyok! 1. gyermekem fiú, 3éves lesz, pont40. hétre jött, császárral! Most is kisfiam lesz! Kinek milyen tapasztalata van? Elöbb jön, tényleg nagyobb a 2. baba? S téraránytalanság után megint várható, hogy nem lesz elegendö tágulás?

Legjobb válasz: téraránytalanság miatt született császárral? Nekem az elsõ azért lett császár, mert beletekergõzött a köldökzsinórba. A második babó egy kilóval volt nagyobb, mint az elsõ. Megint császár lett. A baba buksija fogja eldönteni, hogy bevállalják-e a sima szülést, de nagy átlagban azért nagyobbak valamivel a második babócák. Az elsõ babó 40+5 napra született a második 39+6 napra. Az a szülõszobán derül ki, hogy (ha engedik a sima szülést) mennyire és hogyan tágulsz. Boldog babavárást! :-)

téraránytalanság miatt született császárral? Nekem az elsõ azért lett császár, mert beletekergõzött a köldökzsinórba. A második babó egy kilóval volt nagyobb, mint az elsõ. Megint császár lett. A baba buksija fogja eldönteni, hogy bevállalják-e a sima szülést, de nagy átlagban azért nagyobbak valamivel a második babócák. Az elsõ babó 40+5 napra született a második 39+6 napra. Az a szülõszobán derül ki, hogy (ha engedik a sima szülést) mennyire és hogyan tágulsz. Boldog babavárást! :-)
nekem elsõ lány, második fiú-azt mondják a fiúk nagyobbak, nekem totál egyformák voltak, 3, 8 kg. és ugyanannyi centik, és mindketten a 41+0 -án születtek. minden statisztikát megcáfoltam. :D sosem lehet tudni mit hoz a sors. :)
1. vagyok: elsõ gyermek lány, a második fiú, ez lemaradt :-)
A kérdező hozzászólása: 48ora vajudas utan is oxitocinnal csak4ujjnyira tagultam..szerintem megint ez lesz, s megint csaszi lesz..nekem mindegy csak ne legyen baj, mert az elsö bebit at kellett vinni a Gyekbe, mert fertõzödõtt 48ora alatt nem csodalom...szegeny, 10nap utan hozhattam haza, s remelem most ilyen nem lesz, mert velem nem volt ott a gyerekem, mint mas anyanak a gyermekagyas osztalyon..:(
szia.nekem 5éve volt az elsõ, császár volt, téraránytalanság, fájásgyengeség miatt, most múlt héten született a második babóm, nem volt eldöntve hogyan, de amikor megvizsgáltak a szülõszobán és megnézték az utolsó uh-m, meg kérdeztek az elsõrõl azonnal mondták, hogy császár!Ja egyébként az 5éves fiam nagyobb volt mint a kisasszony, de a fejkörfogat ugyanannyi. :)
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a válaszod.. jelenleg 39hetes leszek holnap, ugyhogy már nem sok van hátra.. s én is valószinûnek tartom azóta a császárt, mert az én 37hetes uh adataim megegyeznek az egyik ismerõsöm 38!hetes adataival, s õ 9-én megszült, 40.hétre, simán, s a gyereke 3850g 57cm, 35ös fejjel, szóval, nálunk is ilyesmi várható, vagy nagyobb.. s a doki is mondta ha akkora lesz mint az elsõ, akkor inkább császár lesz.. (hát akkora vagy még nagyobb :) ugyanis a fiam is ezekkel a paraméterekkel született, csak 36os fejjel..
van valami újság azóta?

24-én kellene megjönnie mensimnek. Már 1 hete fáj a mellem, 2 napja reggelenként enyhe, nagyon világos barnázásom van. A hőm tegnap reggel, meg ma reggel 37.2 volt, az eddigi 36.7-36.8 után. Lehet baba?

Nagyon szeretnénk már.. Mire számitsak? mikor teszteljek? Köszi!

Legjobb válasz: Ha nem jön meg,30.-a körül tesztelj,hogy biztos legyen.Reggeli vizeletbõl érdemesebb.Lehetsz terhes, de ne éld bele magad a teszt eredményéig.Drukk neked!

Ha nem jön meg, 30.-a körül tesztelj, hogy biztos legyen.Reggeli vizeletbõl érdemesebb.Lehetsz terhes, de ne éld bele magad a teszt eredményéig.Drukk neked!

Lehetséges hogy a Gabriel 1 hét késés után negatív? Azt tudom hogy később volt pé-m. Egy másik tesztem már 2 csíkos volt, de a Gabriel még mindíg negatív. Most van baba vagy nincs?

Legjobb válasz: Szia! A Gabriel tesztet nem ismerem, én Clearbluet használtam és a nem várt mensi napján már kimutatta a terhességet. Vegyél egy ilyen tesztet, vagy keresd fel a dokidat az UH-on minden kiderül. Sok sikert.

Szia! A Gabriel tesztet nem ismerem, én Clearbluet használtam és a nem várt mensi napján már kimutatta a terhességet. Vegyél egy ilyen tesztet, vagy keresd fel a dokidat az UH-on minden kiderül. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Mégegy Clearblue-t csináltam halványan de pozitív!
A kérdező hozzászólása: Ma veszek tesztet és megcsinálom, aztán megírom. Én is úgy olvastam ha van + akkor ott van valami, mert magától nem lesz pozitív (gyógyszert nem szedek). Azt tudom hogy késõbb volt pé-m, lehet hogy ezért nem mutatta ki, mert ahhoz még kevés a hcg-m fõleg hogy du-án csináltam. De a másik +!!!!
Én is arra reagálok, aki azt mondta, hogy ha halvány, akkor nincs. Ha kicsit utánanézel a neten, láthatod, hogy mindenki azt mondja, ha nega a teszt, tévedhet, de a bármlyen halványan pozitív, ott bizony valami van. Nem én mondtam.
én ezt csak arra irtam hogy neki volt negativ tesztje is. és ha a pozitiv tesztje halvány akkor nembaba. de ha erõs baba. és nemáltalában isrtam hanem a negativ tesztre.szoval nemmindenesetre gondoltam. félreértettél
utolsó válaszolónak!hogy lehet ilyen hülyeséget írni hogy ha halvány a csík akkor nincs baba ha erõs a csík akkor van??????jézusom!!!!! Nekem volt halvány csíkos tesztem és most mégis itt van a 2 éves kisfiam:)
ha halványat teszteltél akkor nincs baba de ha erõs volt akkor van
Attól is függ, mikor csinálod a tesztet, ill. hogy a szervezeted milyen mennyiségben termeli a HCG. Én a Gabrielt nem ismerem jól, de ha másik teszted pozitiv lett, akkor elõfordulhat ilyen... Mennyi idõ telt el a két teszt között? mindkettõt reggel csináltad? Nekem már hamarabb is kimutatta teszt a babát, bár dokinál még nem voltam, mivel kb most leszek 4 hetes. A doki állítólag ilyenkor már látja a petezsák kezdeményét, de én mégis azt mondom egy kicsit érdemes várni, mert úgy láttam ismerõsi körben, hogy ha látja is a doki uh-n a babát, megijeszthet azzal, hogy nem biztos. hogy megmarad a pici.
Egy hét késés után már megtudja állapítani a doki, hogy van -e a méhe olyan felritkult terület, ahol valószínû a terhesség kezdete..ilyenkor mindig a pozitív tesztet kell figyelembe venni és bejelentkezni vizsgálatra, mert ha meg is jön attól még lehetséges a terhesség. Drukkolok neked, mielõbb menj dokihoz, mert sajnos azért más miatt is késhet, és a tesztek többsége akár cisztátá is kimutathat, de ezt nem ijesztgetésképpen írom, hanem mert így van, a használati útmutatón is rajt van. Sok sikert!
Csak hcg-re színezõdik el, akármilyen halványan is, hcg viszont 99%-ban terhesség miatt van a szervezetben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!