Találatok a következő kifejezésre: A baba után 1-2 (33 db)

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

Közvetlenül GYED-ről lehet táppénzre menni, ha jön a 2. baba (de már az első 2. szülinapja után 1-2 hónappal fog megszületni), vagy kötelező megkezdeni a GYES-t?

Sok szabim is van, esetleg azt vegyem ki és utána táppénz? Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.

Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.
A kérdező hozzászólása: tanár vagyok, így addig kb. 88 nap szabim lenne, ami elég. A lényeg, hogy nem muszáj GYES-re menni, mert az nagyon kevés. Köszönöm a választ!
Szerintem te nagyon jó helyzetben vagy! Szabi alatt már teljes fizetést kapsz, plusz jár a gyes is. Így nem kell aggódnod, ugyanannyi pénzt kapsz, vagy még többet, mint a mostani babáddal. Legalábbis ha jól értelmeztem a jogszabályt. Attól függ, hogy az évforduló milyen hónapban van, mert az elõzõ évet nézik Gyed szempontjából.
igényelje az apuka a gyest, amellett lehet dolgozni, neked meg szabi.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok!

A baba megszületése után 1-2 hétre hány kilót vesztünk a súlyunkból úgy átlagosan (fogyókúra nélkül)?

Legjobb válasz: Elvileg ez mindenkinél változó, de gondoljunk bele: a Bébi súlyát mindenképp meg a magzatvízét ami kb 1-1,5 kg szerintem, plussz még ha esetleg vizes is volt az anyuka állítolag az is hamar letisztul.

Elvileg ez mindenkinél változó, de gondoljunk bele: a Bébi súlyát mindenképp meg a magzatvízét ami kb 1-1, 5 kg szerintem, plussz még ha esetleg vizes is volt az anyuka állítolag az is hamar letisztul.
Elõzõ válaszadó mindent leirt, én csak saját példával szolgálhatok, ugyanis itt nincsenek átlagos adatok! 75kg-val szültem a lányom, szülés után közvetlenül 60kg lettem.Tehát a baba, a magzatviz, a lepény, a vér és a rajtam felgyülemlett viz mennyisége 15 kg volt!
Én 70 kg-val szültem, 64-gyel jöttem ki a kórházból, de ez sokáig megmaradt, mert a szoptatás miatt sokat ettem és mégtöbbet ittam.De a felhalmozódott víz mennyisége tényleg sokat számít, az hamarabb kiürül.
Nekem 4 gyermekem van, kettõvel 8 kilót kettõvel 12 híztam.A kórházból 5-6 kilóval kevesebbel jöttem haza.A babák 3 kiló körül voltak+a magzatvíz, a méhlepény.Persze aki 20 kiló körül szed fel az többet is ad le.Szóval olyan 5-10 kiló az átlag.
Én 15 kgot fogytam rögtön a szülés után és most 6 hét után kezdem a fogyókúrát mivel nem tudok szoptatni sajnos.

Milyen bevételre számíthatok, ha gyes lejárta után 1-2 hónappal születne a baba? Akkor gondolom az otthon töltött időben ki nem vett szabikról mennék szülni?

És ha véletlen gyesr?l mennék szülni?

Legjobb válasz: Mindegy honnan mész szülni, ha van folyamatos munkaviszonyod és ezek szerint van, ha szabit tudnál kivenni valahonnan.

Mindegy honnan mész szülni, ha van folyamatos munkaviszonyod és ezek szerint van, ha szabit tudnál kivenni valahonnan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Megosztanátok velem, aki volt a nem várt nap után 1-2 nappal, és csináltatott ultra hangot, hogy milyen vastag volt a méhnyálka hártya, hány mm? , és baba lett e belőle?

Érdekelne, mert szerdán megyek uh ra, és kíváncsi leszek mit mond az orvos.

Legjobb válasz: Túl sok mindent nem fog mondani. Nekem nem mondta, hogy hány mm, csak, hogy meg van vastagodva.Azt hiszem, 18 mm körüli már jó, de abból is lehet még menzesz is. Én méhen kívüli gyanúja miatt négy hetesen kerültem kórházba, tehát pár napot késett csak a menzeszem, de nagyon görcsöltem. Hál'Istennek nem lett baj, de semmit nem tudtak mondani a dokik. Tényleg bántás nélkül, kérdezem, mert csak érdekelne, hogy miért mész ilyen korán dokihoz? :) Panaszod van esetleg? Bár, ha nagyon szeretnél gyereket már régóta, akkor megértem, hogy kicsit türelmetlen az ember, de nagy dolgokat tényleg ne várj! :) Teszteltél már amúgy? A doki elsõ kérdése az lesz, hogy pozitív lett-e a teszt :)Drukkolok nagyon!

Túl sok mindent nem fog mondani. Nekem nem mondta, hogy hány mm, csak, hogy meg van vastagodva.Azt hiszem, 18 mm körüli már jó, de abból is lehet még menzesz is. Én méhen kívüli gyanúja miatt négy hetesen kerültem kórházba, tehát pár napot késett csak a menzeszem, de nagyon görcsöltem. Hál'Istennek nem lett baj, de semmit nem tudtak mondani a dokik. Tényleg bántás nélkül, kérdezem, mert csak érdekelne, hogy miért mész ilyen korán dokihoz? :) Panaszod van esetleg? Bár, ha nagyon szeretnél gyereket már régóta, akkor megértem, hogy kicsit türelmetlen az ember, de nagy dolgokat tényleg ne várj! :) Teszteltél már amúgy? A doki elsõ kérdése az lesz, hogy pozitív lett-e a teszt :) Drukkolok nagyon!
Én az elsõvel rohantam el ilyen korán és nem látott a doki semmit, visszarendelt késõbb és még akkor se volt szívhang így mehettem harmadjára is, ja és a 2. alkalommal még azzal is "megfenyegettek+, hogy nem fejlõdik rendesen és el fog menni. Szerencsére nem így történt. Most nekem 6.-án kellett volna megjönnie és 20.-án megyek dokihoz és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz és lesz szívhang. Szerintem ennyire korán nagyon felesleges elmenni, de persze te tudod.
Szia, en kb. a nemvart napjan voltam dokinal vagy dlotte egy-ket nappal. Nem emiatt mentem el, hanem az evi szuresre es ha mar ott voltam, akkor megemlitettem neki, hogy amugy tegnap teszteltem egy pozit. Mondta, hogy meg biztosan nem lat semmit, de azert megnez. 12 mm megvastagodott mehnyalkahartyat latott. Most vagyok 6 hetes ey jovoheten kell vissza mennem, mert elozo hetsn csak szabalyos petezsakot latott benne egy szikholyaggal. Remelem segitettem :D szurkolok

Mensi elmúlása után 1-2 nappal összejöhet a baba?

Legjobb válasz: Van rá esély, ha nem is sok. Minél több napig tart a vérzésed, annál inkább. Tehát kérdés, hogy hány naposak a ciklusaid, illetve a ciklus hányadik napján volt az együttlét.

Van rá esély, ha nem is sok. Minél több napig tart a vérzésed, annál inkább. Tehát kérdés, hogy hány naposak a ciklusaid, illetve a ciklus hányadik napján volt az együttlét.
Igen, esélyes. nekem a mensim elmúlása után pár nap a ciklus 8. napját jelentette, ekkor lettem terhes :)
nekem is úgy sikerült teherbe esnem
A kérdező hozzászólása: 27 naposak a ciklusaim. A 7. napon voltunk együtt. Van már egy kisfiunk, most még nem is tervezünk tesót, de akkor valahogy elfeledkeztünk magunkról.. Szóval félre ne értsetek, ha jönni akar hát jöjjön, de azért örülnék ha még váratna magára :) Ma vagyok a 16. ciklusnapon, fájdogál a derekam, mint ovukor szokott. A 7. nap óta nem voltunk együtt. Reménykedhetek h nincs baba? Vagy ez nem jelent semmit?
Nekünk a ciklus 7. napján "készült" a harmadik gyerekünk, 30-32 napos ciklusok mellett, pedig 8 évet hõmérõztem, és a ciklus 13. napjánál korábban SOHA nem volt peteérésem, az is csak egyszer, különben mindig késõbb. Szóval van némi esély. :) elsõ

Ha peteérés után 1-2 nappal fáj a derekam és a mellbimbóm érzékeny, ez minek a jele? Ilyen hamar lehetnek tünetek, ha összejött a baba, vagy ezek csak a peteérés utóhatásai?

Legjobb válasz: Én a beágyazódást már éreztem, de szerintem nem garantált, hogy te is azt érzed. Ilyenkor még nem tudni, hogy hormonális hatás ez, vagy kisbaba. :(

Én a beágyazódást már éreztem, de szerintem nem garantált, hogy te is azt érzed. Ilyenkor még nem tudni, hogy hormonális hatás ez, vagy kisbaba. :(

IGN 12HRDN1 Inverteres klímám 2 perc hűtés után lekapcsol, majd 10-15 perc után bekapcsol ismét 2 percre és így tovább. Felmennek a hűtési fokozatok/ 5 fokozat/ ebből is csak 4-ig kis idő múlva/1 perc/ lekapcsol és sima levegőt fúj. Mi lehet a baja?

B? 2 éves, gáz van benne, most lett leellen?rizve. Talán valami h?kioldó állítja le a szerkezetet?

Legjobb válasz: Nem egyszerû hibát beazonosítani egy inverteres készüléknél,ez a jelenség sok mindenre utalhat.Leggyakrabban a visszatérõ gáz hõmérsékletével szokott baja lenni (túl magas vagy túl alacsony)de ezt csinálja ha a kompresszor áramfelvétele nem megfelelõ meg még egy csomó esetben is.

Nem egyszerû hibát beazonosítani egy inverteres készüléknél, ez a jelenség sok mindenre utalhat.Leggyakrabban a visszatérõ gáz hõmérsékletével szokott baja lenni (túl magas vagy túl alacsony)de ezt csinálja ha a kompresszor áramfelvétele nem megfelelõ meg még egy csomó esetben is.
A kérdező hozzászólása: Ha a visszatérõ gáz hõmérséklete nem megfelelõ akkor hogyan tudom bemérni, mit kell cserélni benne?Olvastam olyat is hogy a kompresszor kondija is meg szokta magát adni, ez így van az invertereseknél is?Hõfok szenzort érzékelõt kell cserélnem a külsõ egységben?Hol található?Van egy régi vill.szerelõ ismerõsöm aki nagyon sok mindenhez ért, sok mindent ki tud mérni de klímát még nem javított.Ha tudnánk hogy mit érdemes nézni, ellenõrizni akkor lehet sikerülne megjavítani egy kis segítséggel.Pl: meg tudja mérni a kompresszor hõjét valami infra mûszerrel...., a kondi értékét hogy valóban jó-e és még sok mindent.Ha tudna segíteni egy két ötlettel megköszönném.Köszönettel:Tibor

Mitől bukik a baba? És miért bukik 1-2 órával az étkezés után is?

Túl sokat eszik és a felesleg jön fel? Mi a különbség, ha friss tej jön vissza, vagy ha félig emésztett?

Legjobb válasz: Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.

Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.
nem mindig a felesleg jön fel, van amikor levegõbubi jönne fel, de felette van a tej, így a tej is jön. állítólag jobb lesz, ha ül a baba, de 1 éves koráig simán elõfordulhat. szerintem már akkor jobb lesz-remélem, ha megtanul büfögni magától.
Valószínû a levegõ a ludas, a félig emésztett bukásban. Az én babám kb. 5-ször böfizik minden evés után, de nem azonnal, hanem felébred és nyüszög amikor kell neki. Ilyenkor felveszem, és tud böfögni. Persze ha nem érek oda rögtön, akkor bukás lesz belõle. Remélem elmúlik ez az állapot!
42 évesen még szülni akarsz? :O
A kérdező hozzászólása: nem én lennék sem az elsõ sem az utolsó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!