Találatok a következő kifejezésre: A baba után, mennyi idő a szülés (13 db)

Ikres anyukák! Amikor szültetek (természetes szüléssel) az első baba után mennyi idővel született meg a második? Nehezebb volt a második baba születése?

Szülni már szültem kétszer is, de ikreket még soha :-) nem kicsit parázok milyen is lesz, birom-e majd er?vel stb. 33 hetes kismami

Legjobb válasz: 10 perc, tehát volt egy kis pihi. Ott már rögtön a tolófájások jönnek és ugye könnyebb kijönnie már neki, szóval sima ügy. Talán 1+0,05 szülésssel ér fel munkában, fájdalomban. De tényelg.

10 perc, tehát volt egy kis pihi. Ott már rögtön a tolófájások jönnek és ugye könnyebb kijönnie már neki, szóval sima ügy. Talán 1+0, 05 szülésssel ér fel munkában, fájdalomban. De tényelg.
Erre én is kíváncsi vagyok, 30 hetet töltöm én is ikrekkel vasárnap. Egyet már én is szültem, de kettõ biztosan más lesz. Bocs az off-ért. Egyébként hogy bírod?Méhszáj? Mit szedsz? (Nem akarok tolakodó lenni, bocs)
Sziasztok, én ikerpár vagyok, és én vagyok a B.magzat.A.magzat rendes(de nem túl nehéz)szülés tolásokkal.B. kb 5 perc múlva szinte csak kicsusszanva(az útat a tesókám elõkészítette!)37h.születtünk 2100, 2500gr és se inkubátor se semmi.Gratulálok az ikrekhez, én is reménykedtem de talán az unokák majd :) egy 22 hónapos kisfiú anyukája és 20h.kismama
NEm rosszabb, mint egyet megszülni. Nekem 6 perc telt el a két gyerek között.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: köszi, bár igy lenne - a környezetemben mindenki mást és mást mond, én hajlok, hogy a te válaszodra koncentráljak :-)Amúgy elég könnyen szültem mindkétszer - és nem is akarok császárt. Kedves második : üdv! Két hete vltam orvosnál, méhszáj akkor még zárt volt, ma délután megyek ismét - hát kiváncsi vagyok! Amúgy van mikor görcsöl, meg fáj a derekam/csipõm is - remélem semmi komoly, még szeretném ha bent maradnának 3 hetet min. MgB6-ot szedek 3x2, progeszteron tablettát (Arefam) és méhlazitót (Diazepam) - de lehet ezek a nevek nem mondanak semmit, mivel külfõldön élek. Meg az utóbbi 2 hétben hatalmas lett a hasam! És te hogy birod?
A másik ikerterhes vagyok. Nekem sajnos már az elejétõl puha volt a külsõ méhszáj, 26 hetesen 3100 lett, vagyis kinyílt a külsõ, most voltam kedden, 2100, de puha már a középsõ is. Így sok pihi van, amennyit csak enged a 19 hós lányom. És azon aggódom most a legjobban, hogy nehogy elõbb jöjjenek, még 6 hetet ki kéne bírni legalább, illetve ne kelljen befeküdnöm, ezt meg fõleg a lányom miatt lenne jó megúszni, mert nem tudnám nyugdot szívvel senkire bízni, míg apa dolgozik. Vagyis akire tudnám, az is dolgozik, aki meg otthon van, hát.... Nem szívesen. Attól csak ideges lennék, és azért szülnék elõbb. Szóval fetrendgés van, de érzem nem lesz baj. Nekem is nagyot nõtt az elmúlt 3 hétben a hasam, a kicsik 28 hetesen 1 kg voltak kb, ugyanúgy mint a lányom annak idején. :-) Amúgy minden értékem, eredményem jó, nem görcsölök, nem keményedek, csak néha fájogat a hasam alja. Nem kaptam semmit magnéziumon kívül, ezért is érdekelt hogy más mit kapott.
A kérdező hozzászólása: Igen, a pihenés az nagyon fontos - csak hát nekem is másfél éves a kisfiam, tudom mit jelent kisgyerek mellett pihenni. Én elég sokat görcsöltem, meg volt bevérzésem is, mivel egyikük egész lent tapadt meg - ezért is szedek ennyi bogyót - mert a másik lehetõség a kórház lenne (és tudod miért nem akarom ezt én is...)Nekem is 28.héten kb 1 kg, körül voltak mindketten, ami a doki szerint nagyon jó, szépen fejlõdnek. Kitartást Neked és könnyü szülést!

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Császáros anyukák az első szülés után mennyi idő múlva jött a második baba? Mondott konkrét időt az orvos hogy teljen el?

A 2.szülés is császár lett? Ti mit szerettetek volna? Az orvos felajánlotta a hüvelyi szülést,vagy rögtön császár?

Legjobb válasz: Nekem biztos, hogy minden szülésem császár lesz (elvileg). Még csak 1 volt. Azt mondta az orvosom, hogy a két mûtét között jó lenne, ha 2 év eltelne.

Nekem biztos, hogy minden szülésem császár lesz (elvileg). Még csak 1 volt. Azt mondta az orvosom, hogy a két mûtét között jó lenne, ha 2 év eltelne.
Sziasztok! Nekem is azt mondta a dokim, hogy min.2 év legyen a korkülönbség a gyerkõcök között. Olvasom, hogy ketten is irtok a hegszétválásról: a ti esetekben az orvosotok mit mondott, vállalhattok még 3. császárt? Nekem is szétvált a hegem a nélkül, hogy egy percig is vajúdtam volna.
3 év van a két fiam közt.Elsõ császár, második hüvelyi szülés volt.2-3 évet mondott az orvos hogy annyi teljen el a két teresség közt.Alapból sima szülésbõl indult ki a doki.Most is 12 évvel a második szülés után simán szültem.Egyik gyermekemnél sem szerette volna császárt.Elsõ sem annak indult.
Mi most várjuk a tesót 6 hetes terhes vagyok.Az orvosom nem zárkózik el a hüvelyi szüléstõl, de én már nem minden áron akarom. A két gyerek között pár hónap híján 3 év lesz. Azt mondta az orvosom, ha végén szépen bírja a hegem magától indul meg a baba és a terhesség alatt sem volt gond akkor meg lehet próbálni a hüvelyi szülést de 50% annak az esélye, hogy ismét az lesz. Szeretnék normál úton szülni de nem minden áron.
Nekem 21 hónap lesz a gyerekek között, az elsõ császár volt, azt mondta a dokim, a második nem feltétlen lesz az. Mondjuk én császárt szeretnék mindenképp, fõleg így, hogy még 2 év sem lesz köztünk. Majd kiderül, júliusra várjuk a tesót.
2 év 8 hónap van a gyerekeim között, elsõ program császár volt téraránytalanság miatt, a másodiknál mondta a doki, hogy nem kell feltétlenül császár, várjuk meg míg beindul a szülés, aztán meglátjuk, hogy alakul. Végül a második is császár lett, be sem indult a szülés, mert annyira elvékonyodott a hegem, hogy a doki uh-ról egybõl a mûtõbe tolt, azt mondta egy közepes fájást sem bírt volna ki és szétvált volna. Egyébként nekem is 2 évet javasoltak, hogy annyi teljen el két mûtét között.
2 évet mondott az orvosom, ha lesz is második, tuti császárt szeretnék.
Az elsõ lányom 2009.november.3-án született császárral, a második lányom 2012.október.7-én született szintén császárral.Megpróbáltam a term.szülést, nem sikerült, nem tágultam.
2, 5 év van közöttük, a második is császár lett. Sima szülésre készültünk, de szétvált a hegem. Azt mondta a dokim, hogy 1 év elteltével már próbálkozhatunk, kb. 2 év legyen a két szülés között.
3 év van a két szülés között , elsõ császár, második sima.Anno az orvos azt mondta hogy jó ha 2, 5 -3 év van a két szülés közt.Alapból hüvelyi szülésbõl indultak ki.
Nekem 20hónap van a kettõ között.Nem mondta a doki, hogy mennyit várjak. A második is császáros lett, megpróbálhattam volna simán, de nem akartam.
Kedves utolsó! Igen, lehetne harmadik baba. A dokim szépen rendbe hozta a heget. Persze az már programozott császár lenne.

A székesfehérvári kórházban mennyi idő után indítják a szülést? Ma vagyok 40 hetes. és teljesen zárt a méhszáj. Lehet ebből még 'magától' is baba?

Legjobb válasz: Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.

Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.
Én is ott szültem. 1 hét után indítanak.De fõorvosi bemutatás van elötte.
Ne is mondd... 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják.... Én vasárnap leszek 40 hetes, de nekem is tök zárt a méhszáj egyelõre... Szintén Fehérváron fogok szülni.

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám el?re be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismer?se meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a f?tött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szül? szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.

Legjobb válasz: Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!
Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Fõz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésrõl! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan... Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelõtt jöjjön át fõzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az elsõ néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek. Sok sikert! Szorítok!
Szia! Biztos azért ilyen, mert az elsõ unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, õ már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket. Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk õ jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni. Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne. Már most vannak viták, mi lesz késõbb??? A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom. Sokat fog segíteni neked.
Szia! Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tõle hogy milyen érzés és hogy mivel õ már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak õ csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így mûködik és ezt sûrgõsen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Õ is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nõni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet. 30 heteske
Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezõen. Ez jár nekik. Erre az idõre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod fõzni akkor még jobb. A védõnõd és a gyerekorvos az elsõ napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak. Sok sikert neked. Mikor jön a manótok? 30 heteske
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, elsõ unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nõ, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, õ az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(õ már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele. Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek. Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetembõl. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.
A terhestornász nõ azt javasolta, hogy még a látogatást is idézõjelesen tiltsuk meg az elsõ 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az elõttem szólók már leírták hogy fõzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védõnõt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnõmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni õt.Lehet hogy lesz sértõdés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

Győri kórházban hogy zajlik a baba ellátása a szülés után? Mennyire hagyják a kontaktot baba és mama között? Mennyi időt kell különtölteni a babától?

Legjobb válasz: megszületik,ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán,akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)

megszületik, ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán, akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok a babához! :)
Meg tudom erõsíteni. Én is ott szültem fél éve. Amúgy ha nem mész a csecsemõs nõvérek után egyáltalán nem segítenek semmit. A szülõszobán maximális tisztelet a dolgozóknak!
az elõttem hozzászólóval maximálisan egyetértek. 36+3km Te mikorra várod a babádat?
Úgy van, ahogy az elsõ mondja. De aki este szül, annál elõfordulhat, hogy elviszik elsõ éjjelre a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Persze kérheted, hogy ne vigyék, velem ott maradt. Egyébként csak fürdetéskor és vizsgálatokkor nincs veled. Sztem ez tök jó. :)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nekem még van idõm, még csak 17 hetes vagyok! Csak próbálok minél több infót begyûjteni mire oda kerül a sor. :) Köszönöm a válaszokat!
Egy hete szültem, baba végig Veled van, csak a vizsgálatok alatt és fürdetésre viszik el, no meg amíg esetleg varrnak szülés után Téged a megfigyelõben. Kontakt amúgy nonstop. Csecsemõsök többsége baromi paraszt, mosolytalan bunkó, kettõ normálisat láttam a 4 nap alatt. Dokik, szülésznõk tökéletesek!

A baba befordulása után, mennyi idő a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a 33. héten fordult fejre, és a37. hét utolsó napján indult meg a szülés.

Nekem a 33. héten fordult fejre, és a37. hét utolsó napján indult meg a szülés.

Akinél szülés után alakult ki pajzsmirigy-alulműködés, mennyi idő alatt jött össze a következő baba?

Legjobb válasz: Nekem elötte de nem mérvadó. beállitják a hormonszintedet és kb. negyed év - két három hónapot kell várni és jöhet a baba. Aztán hogy utánna hány ciklus kell hogy valóban várandós legyen az anyuka már egyéni kérdés. De ha valóban ez volt az ok akkor talán elsõre.

Nekem elötte de nem mérvadó. beállitják a hormonszintedet és kb. negyed év - két három hónapot kell várni és jöhet a baba. Aztán hogy utánna hány ciklus kell hogy valóban várandós legyen az anyuka már egyéni kérdés. De ha valóban ez volt az ok akkor talán elsõre.
Szia! Mióta kiírtad a kérdést, folyamatosan figyelem, hátha jön rá segítõ válasz, mert akár én is írhattam volna, engem is érdekelne más tapasztalata, ugyanebben a cipõben járok. Remélem kapunk választ! Üdv.
Szia!Nekem terhesség elõtt alakult ki és 5 év után sikerült teherbe esni!Most 11 hetes a kislányom!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!