Találatok a következő kifejezésre: A baba után, mennyi (267 db)

Mennyire kell bejelentve lennem, hogy a baba után a maximális pénzeket kapjam?

Legjobb válasz: Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu,tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el,mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél,mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja ,de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek,tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni,mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly,na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni,mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged,tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel,mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok,hogy most én pl.pont azzal küszködöm,hogy egyáltalán kapjak gyedet,mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni,de dec végén mikor ezt mondták nekem,hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért ,hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem,tudta,hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be,ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled,hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos,hogy tudnak segíteni,hogy pontosan mennyit fogsz kapni,mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti,csak nem mindegy,hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai,mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni,hogy h,hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.

Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu, tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el, mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél, mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja , de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek, tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni, mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly, na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni, mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged, tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel, mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok, hogy most én pl.pont azzal küszködöm, hogy egyáltalán kapjak gyedet, mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni, de dec végén mikor ezt mondták nekem, hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért , hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem, tudta, hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be, ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled, hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos, hogy tudnak segíteni, hogy pontosan mennyit fogsz kapni, mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti, csak nem mindegy, hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai, mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni, hogy h, hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.
150 ezerre !
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! egyenlõre 90re vagyok. még csak épp hogy látszik az uh-on a bébi úgyh próbálok minél elõbb beszélni a fõnökömmel!
Az utolsó válaszoló vagyok...ha esetleg nem akarja feléemelni úgy tudom ha egy magasabb juttatást kapsz dec 31ig akkor az is beleszámít!!Esetleg kérd meg, hogy adjon egy magasabb összeget -ezek több száz ezres összegek, de te visszadod...legalább is nekem tavaly ezt javasolták még a tb-nél de erre is kérdezz rá.

Aki szült már a Debreceni klinikán leírná, hogy zajlik akár sima akár császáros (pl: egyből odaadják maszatosan vagy csak a vizsgálatok után)? Mennyibe kerül? Baba-mama szoba van vagy ahogy kérjük?

Legjobb válasz: Progis császárom volt tavaly.Megpuszilhattam,ahogy kivették,úgy maszatosan.Mennyibe kerül????MI??? Baba-mama szoba van.Tehát mindig veled a gyerkõc.

Progis császárom volt tavaly.Megpuszilhattam, ahogy kivették, úgy maszatosan.Mennyibe kerül????MI??? Baba-mama szoba van.Tehát mindig veled a gyerkõc.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül? = mennyit kérnek vagy adtatok a dokinak hazamenetkor?
fogadott dokim volt 50 ezret adtam ha nincs dokid, nem kérnek semmit
Nekem sima szülésem volt és úgy maszatosan a mellkasomra rakták. Aztán elvitték, megmosdatták, felöltöztették és adták is vissza. Elsõ éjszaka kivételével (akkor nagyon rosszul voltam) végig velem volt 24/24 órát. :) Imádtam!!! Ha nem akarsz többedmagaddal egy szobában lenni, akkor lehet kérni külön szobát, ha jól tudom 12.000, - Ft / éjszaka, de biztos találsz róla valami pontos infót a neten. Ügyeletes dokinál szültem és 30-at adtam neki, mivel amúgy õt szerettem volna felfogadni, de nem jött össze. :) Ha jól tudom, azért ha úgy érzed, hogy nem tudsz pihenni, vagy valami baj van, akkor oda tudod adni a csecsemõosztályra a babád, hogy ne legyen állandóan veled. Én nem bírtam volna egy percig sem, hogy nem nézegethetem. :)

Győri kórházban hogy zajlik a baba ellátása a szülés után? Mennyire hagyják a kontaktot baba és mama között? Mennyi időt kell különtölteni a babától?

Legjobb válasz: megszületik,ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán,akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)

megszületik, ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán, akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok a babához! :)
Meg tudom erõsíteni. Én is ott szültem fél éve. Amúgy ha nem mész a csecsemõs nõvérek után egyáltalán nem segítenek semmit. A szülõszobán maximális tisztelet a dolgozóknak!
az elõttem hozzászólóval maximálisan egyetértek. 36+3km Te mikorra várod a babádat?
Úgy van, ahogy az elsõ mondja. De aki este szül, annál elõfordulhat, hogy elviszik elsõ éjjelre a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Persze kérheted, hogy ne vigyék, velem ott maradt. Egyébként csak fürdetéskor és vizsgálatokkor nincs veled. Sztem ez tök jó. :)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nekem még van idõm, még csak 17 hetes vagyok! Csak próbálok minél több infót begyûjteni mire oda kerül a sor. :) Köszönöm a válaszokat!
Egy hete szültem, baba végig Veled van, csak a vizsgálatok alatt és fürdetésre viszik el, no meg amíg esetleg varrnak szülés után Téged a megfigyelõben. Kontakt amúgy nonstop. Csecsemõsök többsége baromi paraszt, mosolytalan bunkó, kettõ normálisat láttam a 4 nap alatt. Dokik, szülésznõk tökéletesek!

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám el?re be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismer?se meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a f?tött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szül? szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.

Legjobb válasz: Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!
Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Fõz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésrõl! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan... Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelõtt jöjjön át fõzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az elsõ néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek. Sok sikert! Szorítok!
Szia! Biztos azért ilyen, mert az elsõ unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, õ már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket. Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk õ jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni. Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne. Már most vannak viták, mi lesz késõbb??? A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom. Sokat fog segíteni neked.
Szia! Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tõle hogy milyen érzés és hogy mivel õ már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak õ csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így mûködik és ezt sûrgõsen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Õ is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nõni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet. 30 heteske
Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezõen. Ez jár nekik. Erre az idõre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod fõzni akkor még jobb. A védõnõd és a gyerekorvos az elsõ napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak. Sok sikert neked. Mikor jön a manótok? 30 heteske
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, elsõ unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nõ, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, õ az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(õ már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele. Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek. Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetembõl. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.
A terhestornász nõ azt javasolta, hogy még a látogatást is idézõjelesen tiltsuk meg az elsõ 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az elõttem szólók már leírták hogy fõzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védõnõt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnõmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni õt.Lehet hogy lesz sértõdés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Második baba után mennyi a tgyás/gyed/gyes összege, ha? Bővebben lent.

Novemberben jár le a gyesem és nemsokkal utána megszületik a kistesó.

Legjobb válasz: Én úgy tudom ha a baba születése napján nincs munka jogviszonyod akkor csak gyesre vagy jogosult, de kérdezz meg tb tanácsadót, vagy az oep-et, ott biztos meg tudják mondani. Lehet, hogy érdemes lenne bejelentkezned munkanélkülire, akkor talán jár tgyás és gyed.

Én úgy tudom ha a baba születése napján nincs munka jogviszonyod akkor csak gyesre vagy jogosult, de kérdezz meg tb tanácsadót, vagy az oep-et, ott biztos meg tudják mondani. Lehet, hogy érdemes lenne bejelentkezned munkanélkülire, akkor talán jár tgyás és gyed.
Következõt tudod tenni, hogy kapj a ketteskével is tgyást/gyedet: Be kell menned a munkanélküli központba és ha az elmúlt 4 évbõl van 365 biztosítotti napod (2010. dec-ig van), akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra. Ha az álláskeresési járadék kitart a szülésig (ill. elõtte 28 napig), akkor jogosult vagy tgyásra. Ha lejár a tgyás vissza kell menned pár nap járadékra, utána kell gyedet igényelned. Csak így járhat neked tgyás és gyed vagy úgy ha bejelented valahova magad.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! És most a gyes mellett vagy majd ha lejár akkor kell elintéznem? sajnos a munkaerõ kölcsönzõ akinél állományban voltam elköltözött Pestre és így ebben a megyében nem tud munkát biztosítani már tovább így fel kellett bontanunk a szerzõdést..Eddig sajnos nem találtam munkát és ha találnék is akkor sem tudnám megoldani mert sajnos annyira nagy a túljelentkezés a bölcsikbe hogy nem vették be a kislányom!
6 hét
Szia! Nekem 9 hetesen kellett Missed Ab.-ra mennem :( A mûtét után a 3. hónapban lett pozitív a tesztem. Most már 9 hónapos nagyfiú :)

Ikres anyukák! Amikor szültetek (természetes szüléssel) az első baba után mennyi idővel született meg a második? Nehezebb volt a második baba születése?

Szülni már szültem kétszer is, de ikreket még soha :-) nem kicsit parázok milyen is lesz, birom-e majd er?vel stb. 33 hetes kismami

Legjobb válasz: 10 perc, tehát volt egy kis pihi. Ott már rögtön a tolófájások jönnek és ugye könnyebb kijönnie már neki, szóval sima ügy. Talán 1+0,05 szülésssel ér fel munkában, fájdalomban. De tényelg.

10 perc, tehát volt egy kis pihi. Ott már rögtön a tolófájások jönnek és ugye könnyebb kijönnie már neki, szóval sima ügy. Talán 1+0, 05 szülésssel ér fel munkában, fájdalomban. De tényelg.
Erre én is kíváncsi vagyok, 30 hetet töltöm én is ikrekkel vasárnap. Egyet már én is szültem, de kettõ biztosan más lesz. Bocs az off-ért. Egyébként hogy bírod?Méhszáj? Mit szedsz? (Nem akarok tolakodó lenni, bocs)
Sziasztok, én ikerpár vagyok, és én vagyok a B.magzat.A.magzat rendes(de nem túl nehéz)szülés tolásokkal.B. kb 5 perc múlva szinte csak kicsusszanva(az útat a tesókám elõkészítette!)37h.születtünk 2100, 2500gr és se inkubátor se semmi.Gratulálok az ikrekhez, én is reménykedtem de talán az unokák majd :) egy 22 hónapos kisfiú anyukája és 20h.kismama
NEm rosszabb, mint egyet megszülni. Nekem 6 perc telt el a két gyerek között.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: köszi, bár igy lenne - a környezetemben mindenki mást és mást mond, én hajlok, hogy a te válaszodra koncentráljak :-)Amúgy elég könnyen szültem mindkétszer - és nem is akarok császárt. Kedves második : üdv! Két hete vltam orvosnál, méhszáj akkor még zárt volt, ma délután megyek ismét - hát kiváncsi vagyok! Amúgy van mikor görcsöl, meg fáj a derekam/csipõm is - remélem semmi komoly, még szeretném ha bent maradnának 3 hetet min. MgB6-ot szedek 3x2, progeszteron tablettát (Arefam) és méhlazitót (Diazepam) - de lehet ezek a nevek nem mondanak semmit, mivel külfõldön élek. Meg az utóbbi 2 hétben hatalmas lett a hasam! És te hogy birod?
A másik ikerterhes vagyok. Nekem sajnos már az elejétõl puha volt a külsõ méhszáj, 26 hetesen 3100 lett, vagyis kinyílt a külsõ, most voltam kedden, 2100, de puha már a középsõ is. Így sok pihi van, amennyit csak enged a 19 hós lányom. És azon aggódom most a legjobban, hogy nehogy elõbb jöjjenek, még 6 hetet ki kéne bírni legalább, illetve ne kelljen befeküdnöm, ezt meg fõleg a lányom miatt lenne jó megúszni, mert nem tudnám nyugdot szívvel senkire bízni, míg apa dolgozik. Vagyis akire tudnám, az is dolgozik, aki meg otthon van, hát.... Nem szívesen. Attól csak ideges lennék, és azért szülnék elõbb. Szóval fetrendgés van, de érzem nem lesz baj. Nekem is nagyot nõtt az elmúlt 3 hétben a hasam, a kicsik 28 hetesen 1 kg voltak kb, ugyanúgy mint a lányom annak idején. :-) Amúgy minden értékem, eredményem jó, nem görcsölök, nem keményedek, csak néha fájogat a hasam alja. Nem kaptam semmit magnéziumon kívül, ezért is érdekelt hogy más mit kapott.
A kérdező hozzászólása: Igen, a pihenés az nagyon fontos - csak hát nekem is másfél éves a kisfiam, tudom mit jelent kisgyerek mellett pihenni. Én elég sokat görcsöltem, meg volt bevérzésem is, mivel egyikük egész lent tapadt meg - ezért is szedek ennyi bogyót - mert a másik lehetõség a kórház lenne (és tudod miért nem akarom ezt én is...)Nekem is 28.héten kb 1 kg, körül voltak mindketten, ami a doki szerint nagyon jó, szépen fejlõdnek. Kitartást Neked és könnyü szülést!

Mennyi pénzt fogok kapni a baba után? Lényefes lenne, a különköltözés miatt.

19 éves vagyok,júniusban fejeztem be a sulit,szakiskolát,még nem találtam munkát,így beiratkoztam a múlt héten esti gimibe,hogy letehessem az érettségit.8hetes terhes vagyok,az érdekelne,hogy így mennyi témogatást fogunk kapni havonta?A családit a suli miatt kapom magam után is?Vagy csak a csp a kisbaba után és a gyes?Ezt tudja valaki?Fontos lenne tudnom,sajnos még nem találtam rá sehol pontos választ.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: szerintem Te onnantól végképp nagykorúvá, eltartóvá válsz, úgyhogy csak a gyerek után kapod majd ez így lenne logikus tehát 1 csp, egy gyes

szerintem Te onnantól végképp nagykorúvá, eltartóvá válsz, úgyhogy csak a gyerek után kapod majd ez így lenne logikus tehát 1 csp, egy gyes
A kérdező hozzászólása: Szia!A gyõri Révainak és a Kazinczynak is van estije.És a Révaiba iratkoztam be.
Melyik suli az?Én is szeretnék majd jelentkezni még 2 évem hiányzik. Köszi
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem, itt így kezdõdött.Évközben is be lehet iratkozni.Én is furcsáltam, de így volt.
Megkérdezhetem, hogy hogy iratkozhattál be múlt héten? Nem csak szeptemberben lehet évet kezdeni?
Estire nem jár családi.
20 éves korig jár, úgyhogy ha kapsz is magad után, messzire nem mész vele. 12200 a családi és 25 ezer a GYES- ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
nem, van saját jogú családi pótlék is, amit magad után kapsz viszont csak akkor, ha jársz suliba és nem szakítod meg vagy magántanulói státuszod lesz. úgy kaphatod mindkettõt - legalábbis nekem ez a logikus de a védõnõ biztos tudja a választ :)
Akkor ez engem nem érint, én budapesti vagyok. azért köszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!