Találatok a következő kifejezésre: A baba után, (1695 db)

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Mennyire kell bejelentve lennem, hogy a baba után a maximális pénzeket kapjam?

Legjobb válasz: Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu,tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el,mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél,mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja ,de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek,tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni,mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly,na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni,mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged,tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel,mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok,hogy most én pl.pont azzal küszködöm,hogy egyáltalán kapjak gyedet,mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni,de dec végén mikor ezt mondták nekem,hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért ,hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem,tudta,hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be,ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled,hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos,hogy tudnak segíteni,hogy pontosan mennyit fogsz kapni,mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti,csak nem mindegy,hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai,mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni,hogy h,hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.

Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu, tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el, mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél, mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja , de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek, tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni, mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly, na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni, mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged, tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel, mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok, hogy most én pl.pont azzal küszködöm, hogy egyáltalán kapjak gyedet, mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni, de dec végén mikor ezt mondták nekem, hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért , hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem, tudta, hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be, ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled, hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos, hogy tudnak segíteni, hogy pontosan mennyit fogsz kapni, mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti, csak nem mindegy, hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai, mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni, hogy h, hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.
150 ezerre !
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! egyenlõre 90re vagyok. még csak épp hogy látszik az uh-on a bébi úgyh próbálok minél elõbb beszélni a fõnökömmel!
Az utolsó válaszoló vagyok...ha esetleg nem akarja feléemelni úgy tudom ha egy magasabb juttatást kapsz dec 31ig akkor az is beleszámít!!Esetleg kérd meg, hogy adjon egy magasabb összeget -ezek több száz ezres összegek, de te visszadod...legalább is nekem tavaly ezt javasolták még a tb-nél de erre is kérdezz rá.


Ha 4x nem jelensz meg szülésig terhesgondozáson sztk-ba, akkor semmit. (Helyesírás egyes !)
Gondolom biztosításod sincs, akkor gyorsan be a NAV-hoz, mert a végén még a szülést is kifizettetik veled. Ui: 2.-os lányom helyesebben ír, mint te.
1. SZTK-ban. Egyébként az csak az egyszeri anyaságihoz kell.A gyest és csp-t(40ezer ca. alanyi jogon kap a kérdezõ! Nem a helyesírását kérte hogy firtassátok, hanem tanácsot kért.
Te jó ég, hogy lehet ilyen rosszul leírni az alapvetõ szavakat!!??
A gyes és csp messze nincs 40ezer.Egyedülállóként is 39ezer ft-nál kicsit több, de gondolom van párod, így 37ezer lesz kb a gyes+csp.
Látod, ugyanúgy mi sem kérdeztünk tõled semmit..., a választ pedig ki-ki saját tudása alapján megadta.
A kérdező hozzászólása: igen van párom.ö németországba dolgozik.tb van nekem.akinek nem tetszik a helyesirásom az ne válaszoljon...

Tegnap éjszaka váratlan dolog történt, amitől nagyon megijedtem. A baba után elkezdett rugdosni. Lehet ebből neki valami baja vagy érezhette ő ezt?

Legjobb válasz: Amikor a véredben megnõ az adrenalin hormon koncentrációja, az téged feszülté, idegessé tesz, majd szép lassan lebomlik kiürül a véredbõl a hormon, és te megnyugszol. Eközben a vérkeringésed elszállítja a méhlepényhez is az adrenalin dús vért, és a babát ugyanúgy nyugtalanná teszi az adrenalin mint téged. Megugrik a szívritmusa, rugdalni kezd. Semmi baja nem lesz tõle, ha nem vagy végig kórosan feszült állapotban a terhességed alatt. Nem véletlen mondják, hogy a sok stressz, árthat a terhességnek.

Amikor a véredben megnõ az adrenalin hormon koncentrációja, az téged feszülté, idegessé tesz, majd szép lassan lebomlik kiürül a véredbõl a hormon, és te megnyugszol. Eközben a vérkeringésed elszállítja a méhlepényhez is az adrenalin dús vért, és a babát ugyanúgy nyugtalanná teszi az adrenalin mint téged. Megugrik a szívritmusa, rugdalni kezd. Semmi baja nem lesz tõle, ha nem vagy végig kórosan feszült állapotban a terhességed alatt. Nem véletlen mondják, hogy a sok stressz, árthat a terhességnek.
Szerintem nem:) Én egész terhességem alatt nagyon ijedõs voltam, nem tudom miért...biztos a hormonok. Volt, h át akartam menni az úttesten és egy kamion dudált...akkorát ugrottam az ijedség mint egy kenguru... azt hittem ott helyben megszülök:D Szerencsére nem, most vagyok a 38.hétben. Szóval ne aggódj a babódnak semmi baja nem lesz..inkább az fordulhat elõ, hogy egy erõsebb ijedségtõl beindulhat a szülés. Hány hetes vagy?:)
Biztos, hogy õ is érzett valamit. Egy konkrét példa ezzel kapcsolatban: amikor eljött a szülés ideje, bementünk a kórházba, 8 perces fájásokkal. Rákötöttek a ctg-re, és párom is ott volt velem. A szülésznõ éppen közelített a karom felé egy tûvel, hogy megszúrjon, és érdekes módon azonnal megugrott a pici szívhangja. Pedig nem vagyok egy félõs típus, nem hat meg, ha vért vesznek tõlem, nem vagyok rosszul tõle, de mégis, ahogy azt néztem, hogy éppen közelít a karom felé a tû, adrenalin-löketet kapott a pici is tõlem, és azonnal reagált rá õ is. Szóval mindent éreznek õk odabent, de nem hiszem, hogy ez rossz dolog lenne...
Micsoda?
Nem érthetõ a kérdésed. Javítanál?
A kérdező hozzászólása: Leszakadt mellettem valami, amitõl nagyon megijedtem, kicsit besokolltam, mert abszolút nem számítottam rá. Amikor lefeküdtem a baba elkezdett rugdosni. Érezhette õ ezt az ijedtséget vagy lehetett ez rá valamilyen hatással? Vagy miért kezdett el hirtelen rugdosni, közvetlenül az ijedtség után?
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok. Csak arra gondoltam, hogy az ijedtség után azért kezdett el rugdosni, mert valamit õ is érzett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugodtam! Én is arra gondoltam, amit utolsó válaszoló írt, csak ilyenkor mindig kicsit stresszesebben fogja fel az ember az ilyen apró dolgokat is és ami máskor egyértelmû, ilyenkor nem. Fõleg elsõ babánál. Amúgy nem vagyok stresszes alkat és eddig nem is volt ilyen, ezért kicsit megijedtem, hogy árthat neki.

Lehet érezni ha a baba üti vagy rúgja a gyomrot?

Ittam sok vizet, egy helyben ülök, és olyan hang jön a gyomrom fel?l mint mikor sok víz ivás után mozogsz. :) Lehet hogy a baba ütögeti? Ma nagyon ficánkol. :) 30 hetes

Legjobb válasz: Hát szerintme ha a baba ütögeti vagy rugdalja, azt nem hanggal érzékeled, hanem eléggé szokott fájni. Nekem legalábbis úgy volt. :(

Hát szerintme ha a baba ütögeti vagy rugdalja, azt nem hanggal érzékeled, hanem eléggé szokott fájni. Nekem legalábbis úgy volt. :(
Nekem akkor szokott ilyen lenni, mikor kajcsizás után leülök és mély levegõt veszek. Nekem ilyenkor rendezõdnek odabent a dolgok, de nem a baba rugdossa. Szerintem sincs annak hangja ha rúgja a gyomrod.

Kisbabát várunk, a baba apukája igényelheti az adókedvezményt a baba után?

Egy munkahelyen dolgoztunk,míg nem lettem állapotos most táppénzen vagyok.A munkahelyünkön azt mondták a páromnak,hogy ő nem veheti igénybe az adókedvezményt a baba után,mert nem vagyunk összeházasodva.Most akkor igénybe veheti vagy sem?

Legjobb válasz: A várandósság alatt valóban csak akkor veheti igénybe, ha össze vagytok házasodva. Ha nem, akkor csak te veheted igénybe. Ha jövõre kéritek vissza bevalláskor, akkor kérheti a párod is.

A várandósság alatt valóban csak akkor veheti igénybe, ha össze vagytok házasodva. Ha nem, akkor csak te veheted igénybe. Ha jövõre kéritek vissza bevalláskor, akkor kérheti a párod is.
Igy van, ahogy az elso valaszolo irta. Nalunk is igy volt.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha egy összegben kérjük vissza az adóbevalláskor, akkor kérheti õ is?Egyébként mennyiben befolyásolja a visszatérített összeget, hogy ugyebár õ többet keres mint én táppénz alatt. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha én igényelem akkor mennyivel kapok kevesebbet mint ha õ igényli akár egy összegben is adóbevalláskor?
Ez jövedelemfüggõ, mivel az adókedvezmény adott - 62500Ft-al csökkenthetõ így az adóalap. Ha neked nincs ennyi a bruttód, akkor értelemszerûen nem tudod teljesen kihasználni. Ha ennél több, akkor teljes mértékben kihasználható. Az mindegy, hogy 600 ezer a bruttó, vagy 100 ezer, a kedvezmény mértéke nem változik. És ha te nem tudod teljes mértékben kihasználni, akkor meg is oszthatjátok, a maradékot is kérheti a párod a bevallásnál.
A kérdező hozzászólása: És ha adóbevallásnál szeretnénk kérni vagyis õ?Akkor mi a teendõ?És akkor az ha jól számolom 120.000ft lenne, és ebbõl már nem vonnak adót ugye?
Nem. Az adókedvezménynek az a lényege, hogy a kedvezmény mértékének megfelelõ adót kapsz vissza:) Adóból meg (még:() nem vonnak adót:)
És ha bevallásnál kéri vissza, akkor majd jövõre, amikor készíti a bevallását, akkor be kell írnia, hogy kéri vissza az adókedvezményt egy összegben (külön lap van hozzá a bevalláson)
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm szépen.Akkor egyben lesz a legegyszerûbb kérnünk azt hiszem.

Mennyi pénzt fogok kapni a baba után? Lényefes lenne, a különköltözés miatt.

19 éves vagyok,júniusban fejeztem be a sulit,szakiskolát,még nem találtam munkát,így beiratkoztam a múlt héten esti gimibe,hogy letehessem az érettségit.8hetes terhes vagyok,az érdekelne,hogy így mennyi témogatást fogunk kapni havonta?A családit a suli miatt kapom magam után is?Vagy csak a csp a kisbaba után és a gyes?Ezt tudja valaki?Fontos lenne tudnom,sajnos még nem találtam rá sehol pontos választ.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: szerintem Te onnantól végképp nagykorúvá, eltartóvá válsz, úgyhogy csak a gyerek után kapod majd ez így lenne logikus tehát 1 csp, egy gyes

szerintem Te onnantól végképp nagykorúvá, eltartóvá válsz, úgyhogy csak a gyerek után kapod majd ez így lenne logikus tehát 1 csp, egy gyes
A kérdező hozzászólása: Szia!A gyõri Révainak és a Kazinczynak is van estije.És a Révaiba iratkoztam be.
Melyik suli az?Én is szeretnék majd jelentkezni még 2 évem hiányzik. Köszi
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem, itt így kezdõdött.Évközben is be lehet iratkozni.Én is furcsáltam, de így volt.
Megkérdezhetem, hogy hogy iratkozhattál be múlt héten? Nem csak szeptemberben lehet évet kezdeni?
Estire nem jár családi.
20 éves korig jár, úgyhogy ha kapsz is magad után, messzire nem mész vele. 12200 a családi és 25 ezer a GYES- ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
nem, van saját jogú családi pótlék is, amit magad után kapsz viszont csak akkor, ha jársz suliba és nem szakítod meg vagy magántanulói státuszod lesz. úgy kaphatod mindkettõt - legalábbis nekem ez a logikus de a védõnõ biztos tudja a választ :)
Akkor ez engem nem érint, én budapesti vagyok. azért köszi.

20 éves vagyok, 21 évesen fogok szülni. Érettségim van, de eddig még nem dolgoztam. Mit kapok a baba után?

A v?legényem dolgozik.Csak érdekelne,hogy én is kapok-e valami pénzt.

Legjobb válasz: Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.

Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.
Elsõ: mi van??? Ez hogy jött össze? :-)
Az elsõ válaszolótól kérdezte, hogy neki hogy jött ki az az összeg. :) Szerintem. Amúgy gratulálok! :) 22 hkm (szintén 20 éves)
Ja bocsánat :) ))) Két gyerekem van és két családi pótlékot számoltam....
Gyest és családi pótlékot.Össz: 51-52ezer forint
A kérdező hozzászólása: Szetettünk volna, és összejött :)
A kérdező hozzászólása: igen 1. baba

Ha nincs meg az 1 év munkaviszonyom akkor pontosan mennyi pénzt kapok a baba után havonta?

3 éve dolgoztam 1 évet, de ugye az nem számít bele mert 2 éven belül kell meglennie a szolgálati id?nek, most épp újra dolgozom de csak 5 hónapot, január végén jövök el a munkahelyemr?l.

Legjobb válasz: Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.

Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.
Ha 4 éven belül megvan a 365 nap munkaviszony, akkor jogosult lehetsz álláskeresési támogatásra. Ha megkapod, és kitart a szülésig, akkor akár a tgyás gyed jogosultságod is meglehet, mert az álláskeresési ideje is beleszámít. Érdemes lenne megkérdezni egy munkaügyi központban, mert az álláskeresési max. 270 napra járhat, de az 5 hónap munkaviszonyoddal meglehet a 365 nap. Kérdezz rá, mert ha jár, akkor jóval több pénzt kaphatsz, mint a gyes. Elsõ voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!