Találatok a következő kifejezésre: A baba mozog ha (103 db)

Ha úgy érzem, hogy mozog a baba, akkor ha hasamra teszem a kezem, úgy is érezhetem, hogy tényleg ő mozog?

Legjobb válasz: Hát próbáld ki!!!Ha érzed úgy is,h ráteszed a kezed akkor õ mozog,bár ez csak akkor érezhetõ inkább ha már rúg is!!!

Hát próbáld ki!!!Ha érzed úgy is, h ráteszed a kezed akkor õ mozog, bár ez csak akkor érezhetõ inkább ha már rúg is!!!
Attól függ hanyadik hétben vagy!Ha nagyon az elején, akkor még csak belülrõl érzed.

Szülés előtt és vajudás alatt érezni lehet még hogy a baba mozog? És ha elment a magzatviz?

Legjobb válasz: Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..

Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..
Nekem nem mozgott egyáltalán miután elment a víz ill. a vajúdás alatt sem. Lehet, hogy ez is gyerek és anyuka függõ.
En nem ereztem a babat mozogni. Lehet az is, hogy nagyon el voltam foglalva a fajdalommal, ki tudja.
Nekem sem vajúdás alatt, sem szülés alatt nem mozgott, pedig aktív volt már a pocóban is. Vagy csak nem figyeltem az fajdalom csillapító hiányában? Nem tudom.
3 gyermekem van, az elsõnél elfolyt a magzatvíz, azt biztosan észre lehet venni, utána 16 órát vajúdtam , de nem emlékszem, hogy mozgott volna a baba. A másik kettõnél fájásokkal indultam, másfél- 2 óra alatt megszülettek az elsõ fájástól, de nem emlékszem ott sem a mozgásra, pedig a pocakban mindegyik gyerek nagyon aktív volt. De tényleg lehet, hogy csak azért nem emlékszem, mert a fájdalom elnyomott minden érzést.

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.

Ma vagyok 26+2 és 4D mozira megyünk, mi a jobb ha mozog sokat a baba vagy ha nyugisabb?

Arra gondolok,hogy én tudom mit tehetek azért hoyg izgága legyen, de biztos jó az? Úgy értem hogy ha nagyon mozog nem tudják esetleg megmérni és nem tudnak jó képet csinálni. De ha meg túlságosan nyugodt és esetleg éppen rossz pózban fekszik vagy teljesen hátat fordít akkor meg nem létunk semmit... Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Ha mozog, az jobb. Elõtte közvetlen enni-inni. De nem szabad sokat a babamozitól várni, mert a babák nagy részét zavarja, és hamar bebújnak a méhlepényhez, ill. takarni kezdik az arcukat a kezükkel. Nem okoz bajt az uh, csak zavarja õket a rezgés. De azért mindenképp "élmény" benézni hozzá, és megnézni mit is csinál odabent:)

Ha mozog, az jobb. Elõtte közvetlen enni-inni. De nem szabad sokat a babamozitól várni, mert a babák nagy részét zavarja, és hamar bebújnak a méhlepényhez, ill. takarni kezdik az arcukat a kezükkel. Nem okoz bajt az uh, csak zavarja õket a rezgés. De azért mindenképp "élmény" benézni hozzá, és megnézni mit is csinál odabent:)
Nem, ilyenkor már nem véznák, kis husis pofijuk van. Én a 27. hétben voltam mindkettõnél, nagyon szép, hörcsögpofis képeket kaptunk. Egyébként az jobb ha mozog. Az elsõ aludt, amikor mentünk, befúrta az arcát a lepénybe, a világ összes kincséért nem mozdult volna, vissza kellett menni egy másik idõpontban újra próbálni. A másodiknál a szitu ugyanaz volt, csak õ nagyon ficánkolt, így rögtön készültek jó képek is.
Ja, a méretezés miatt meg ne aggódj, elkapnak egy jó pillanatot, amikor szépen látszik az adott testrész és úgy mérik le.
Én 26+5napos eszek amikor megyek majd a jövõ héten. :) Voltam már 17hetesen is és akkor mondták nekem is, hogy olyan 25 és 30 hét között a legjobb menni mert akkor még egész jól látni is viszont már babás. Nekem Õ a 2.babám lesz, az elsõvel csak 32 hetesen voltam. Akkor már jó nagyon volt és tényleg nem lehetett olyan jól látni már nem is sikerült jó képet csinálni róla meg bújkált a méhlepénybe. Remélem most jobb lesz. Õ kisfiú lesz talán bátrabb és megmutogatja magát. :)
nem kukkolni, én elhiszem hogy élmény meg minden de olyan kis véznák még ilyenkor nem??
A kérdező hozzászólása: Nem. Utána érdeklõdtünk, és a 24-30 hét között ideális a babamozi. A leges legjjobb idõszak pedig a 26-28 hét közé tehetõ, mert még jól látszik van elég helye, éde már nem vézna mert felszed egy kicsit magára. Mindemellett amúgy is mennék UH-ra, mert a dokim gépe nem túl profi, és legutóbbi mérésen 2 héttel ezelõtt túl kicsinek mérte a fiamat - tudnom kell hogy õ tévedett vagy tényleg gond lehet...
Ne aggodj, semmi baja nem lett a babádnak! Olyan tompitva van minden ütés, hogy lehet meg sem érezte
Meg sem érezte!Védi a hasadon lédõ bõr, hús, izom, a méh fal, lepény( ha mellsõ falon van) , és a víz!Nagyon kicsi az esélye hogy bármit is észrevett volna belõle!Én anno 38 hetesen csúsztam el a jégen, egyenesen hasra!Persze bepánikoltam, irány a nõgyógyászom.Õ mondta hogy semmit nem érez ilyenõl a baba!Meg ultrahangozott, semmi baja nem lett!
Ha úgy megütöd a babát, hogy baja lesz, akkor betojsz a fájdalomtól. Amíg neked nem fáj, addig neki sem.
Azt megéreznéd sztem azonnal jelezne, h vmi nem okés pl vérzéssel, magzatvíz szivárgással, görccsel, sok mocorgással v épp nem mocorgással... most figyeld a magzatmozgásokat! Egyébként mikor terhes voltam tavaly én este pisi után a sötétben nekimentem az ajtófélfának, de semmi nem törntént, én is paráztam egész éjszaka nem tudtam aludni!

Hogyan szokás érezni, ha a baba mozog?

17 hetes vagyok és 4 napja érzek olyan fura tompa "ütést" a hasamban ott ahol a méhem feszes. Sajnos fel vagyok mostanában puffadva és néha nem tudom eldönteni, hogy a baba mozog vagy a beleim viccelnek meg. Mindenesetre nem gondolnám, hogy a beleim, mert ezek olyan fura érzések. Írnátok pár élményt, ki mit érzett az elején!

Legjobb válasz: Nos,elõször is hallgass az ösztöneidre.Azt mondják,hogy a baba az...akkor valószínûleg õ az.Amúgy én már 15 hetesen éreztem a kicsit,amikor fekve tanultam,õ meg cápásat játszott,és nagyon mozgolódott..Aztán a pici kaparászások egyre erõteljesebbek lettek,és a 22.héten már a párom is érezte.

Nos, elõször is hallgass az ösztöneidre.Azt mondják, hogy a baba az...akkor valószínûleg õ az.Amúgy én már 15 hetesen éreztem a kicsit, amikor fekve tanultam, õ meg cápásat játszott, és nagyon mozgolódott..Aztán a pici kaparászások egyre erõteljesebbek lettek, és a 22.héten már a párom is érezte.
21hetes kismama vagyok. Én is fekve tv nézés közbe éreztem elöször 18hetesen. A köldökömre tettem a kezem és olyan volt mintha bugyborékolna a hasam. Mostmár erössebben mozog föleg este. Persze már joval elöbb is ereztem öt, de énsem tudtam pontosan, hogy ö e. Majd te magad fogsz rájönni, hogy ö az. Csodálatos érzés, boldog bent
biztos lehetsz benne, hogy a baba az......nem a hasad...

Tényleg lehet látni kívülről ha a baba mozog a pocakban?

Erről van szó:

Legjobb válasz: persze hogy valós :) bizony ennyire lehet látni, meg még cifrábban is :)

persze hogy valós :) bizony ennyire lehet látni, meg még cifrábban is :)
Én egy váróteremben ültem, amikor vagy hatan meredtek a gömbölyû pocakomra, úgy néztem ki, mint a Nyolcadik utas a halál filmben, mintha a gyerek a hasamon keresztül próbálna kimászni. Egyszer meg a hallgatózó apukát rúgta képen.
Igen nagyon durva tud lenni:D Kétlányos 32hkm.
igen, a végén nekem is ár látszott...:-)) kicsit horroros, de nagyon jó érzés...:-)) Láttam sokszor az UH-on, hogy az ott a babánk, de amikor ezek történtek a pocakomal, akkor hittem el igazából, hogy tényleg van ott valaki..:-))) pláne, hogy még reagál is a hangodra olyakor ha nevetsz, vagy vmi..:-))) annyira cuki..
A kérdező hozzászólása: Alig várom :)
A kérdező hozzászólása: komolyan? olyan hihetetlen...akkor nekem is így fog mozogni? :)
A kérdező hozzászólása: :) )) jújj ez de jó! :DDD tényleg vicces lehetett :)
A kérdező hozzászólása: Ja és mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Ez durvább: http://www.youtube.com/watch?v=YLHP0y8vR-w Amúgy én is várom, hogy valamikor, valaha érezzem :) Körül tudnátok írni milyen érzés?
A kérdező hozzászólása: Hú ez tényleg durvább :) annyira fura ez nekem! és ez nem kellemetlen vagy nem fáj?

Ha sokat mozog a pocakban a baba, akkor ha megszületik is ilyen elven lesz?

35+4 hetes vagyok! Az én pici fiam non stop, éjjel nappal rúgkapál a pocimban, szinte alig áll meg pár órára! Mindenki azzal rémisztget hogy kössem föl a gatyám, mert akkor ha megszületik is ilyen lesz majd!

Legjobb válasz: Szia!Az én kislányom is nagyon aktív volt,most meg már ezt hiperaktívnak nevezném.:) Egész nap jár keze-lába jó 1,5 hónapos kora óta,most 3,5 hónapos:) Az én példámból kiindulva készülõdhetsz .... Az a lényeg h egészséges,én örülök h ilyen:)Imádom! Kellemes ünnepeket! 14 hetes anyuka

Szia!Az én kislányom is nagyon aktív volt, most meg már ezt hiperaktívnak nevezném.:) Egész nap jár keze-lába jó 1, 5 hónapos kora óta, most 3, 5 hónapos:) Az én példámból kiindulva készülõdhetsz .... Az a lényeg h egészséges, én örülök h ilyen:) Imádom! Kellemes ünnepeket! 14 hetes anyuka
hajaj :D az én kicsikém a pociban 24órából 22órát mocorgott. most 4, 5hós idekinn is folytatja tevékenyséégét :) sok boldogságot kellemes ünnepeket
Csatlakozom, az én lányom is 24 órázott a pocakban, és most is azt csinálja. 7 hónapos, az éjjel óránként keltünk, és ez szinte mindennapos.:( De tündéri, mosolygós és gyönyörû:) )) Szerintem is készülhetsz! Boldog Karácsonyt!
Szia! Igen, van benne valami.Kérdeztem a dokim hogy ilyen aktiv lesz kint is-azt felelte ne tudjam meg.Majd csak még kint kezdödik a buli... A kicsi lányom is aktiv volt, maradt is.De az éjszakát 2 hetes kora óta átalussza.... kellemes ünnepeket, boldog babavárást, egészséges babócit kivánok neked!!!
Akkor az én fiam az ellenpélda. Legalábbis még eddig. Igaz, mi még csak három és fél hetesek vagyunk, de nagyon nyugodt baba. A pocakban pedig õ sem állt meg, egész nap éreztem a mocorgását itt-ott, nem tudtam elképzelni, hogy mikor alszik. Csak szülés elõtt egy-két héttel volt lassabb, miután leszállt a pocakom. Kint viszont nagyon jó baba, nyugodt. Elég sokat alszik, de amikor ébren van, akkor is csak nézelõdik, nagyon keveset sír. Le is kopogom gyorsan. Egyedül az éhség az, ami nagy úr, az az egyetlen dolog, amire felemeli a hangját. Jah, és amikor alszik sokkal többet mozog, mint amikor ébren van, ugyanis alvás közben folyamatosan jár a keze és a lába, többet vannak a végtagjai a levegõben, mint a matracon. Szóval már tudom, hogy a pocakban is így aludhatott.
Szia, egyenlõre csak magammal és a húgommal tudok példálózni.. Folyton rúgkapáltam max addig maradtam "mozdulatlan" míg aludhattam... Születésem után pedig bepótoltam az elvesztegetett alvást. Húgom pedig ellenkezõleg, nyugi volt a pociban, de kint... Hogy a babócám milyen lesz( egyenlõre nagyon aktív bent a pociban)...
Szia, az öcsém kislánya is aktív pocaklakó volt.Aztán mikor megszületett nyugodt baba volt, most múlt 2 éves és ha tudna még a csillárra is fölkapaszkodna!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy látszik mindenkinél másként alakultak a dolgok! Ezek szerint babafüggõ a dolog! :) Remélem nyugodt kisbaba lesz amikor majd megszületik! :)

16 hetes terhes vagyok. A párom ha hallgatja a hasam akkor valami bugyborékolást hall. Az lehet, hogy a baba mozog?

Legjobb válasz: Szia! Én is 16 hetes terhes vagyok vagyok és az én párom is ezt hallja esténként! :-)

Szia! Én is 16 hetes terhes vagyok vagyok és az én párom is ezt hallja esténként! :-)
Én azt olvastam, hogy ha nagyon csönd van , akkor hallhatja a baba szívverését. A párom-igaz én csak 9 hetes vagyok- csak a bélmozgásom hallja. Ha megmozdult a babád, és érzed, és párodnak "ügyes" füle van , akár hallhatja is:-)
igen a babat hallja, en a vege fele mikor aludt azon paraztam miert nem mozog, ilyenkor a ferjem meghallgatta hogy ver e a szive.en a tesomnak szoktam hallgatni igen jol kilehet venni, foleg mikor csuklik.majd ha nagyobb lesz erezni fogod a ritmikus osszerandulasokat, ilyenkor a magzatvizbol nyel es aztan csuklik, jo moka

Ha már beindult a szülés és fájások, méhösszehúzódások vannak akkor a baba mozog vagy nem, és a has be keményedik fájásnál vagy nem?

Legjobb válasz: Nálam mozgot mindkettõ gyerek. Még a szülõ ágyon is õrületes mocorgásban volt az egyik, a másik nem annyira. Bocs,de haskeményedésre nem emlékszem fájáskor...

Nálam mozgot mindkettõ gyerek. Még a szülõ ágyon is õrületes mocorgásban volt az egyik, a másik nem annyira. Bocs, de haskeményedésre nem emlékszem fájáskor...
Tapasztalatom szerint ez baba függõ. A barátnõmé pl. még egy jó nagyot rúgott rajta mielõtt elment a magzatvize, aztán meg se moccant. Az én fiam végig parádézta :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!