Találatok a következő kifejezésre: A baba mozog (368 db)

Amíg a baba mozog tényleg nem esélyes a szülés megindulása?

Legjobb válasz: A baba sosem fog teljesen leállni a mozgással, csak picit kevesbedik a mozgással töltött idõ és nem fog úgy ficánkolni. Ha a baba egyáltalán nem mozog, az nem jó jel.

A baba sosem fog teljesen leállni a mozgással, csak picit kevesbedik a mozgással töltött idõ és nem fog úgy ficánkolni. Ha a baba egyáltalán nem mozog, az nem jó jel.
Nekem még a szülõszobán is mozgott mindkettõ :) De itt azt kell figyelni, hogy a kezdeti "sok" mozgás mikor "ritkul", ill. változik a jellege. Abba sosem fogják hagyni a mozgást /még jó...:) /, de pl. amikor már nagyon kevés a hely, nyilván nem tud megpördülni, inkább csak a lábikáival kalimpál.
Az én fiam vajúdás közben is ugyanúgy mozgott, mint elõtte.
Nekem is végig mocorgott a vajúdás alatt..
Az én Fiam is ugyanúgy szétrúgott belülrõl még a szülés napján is, mint a korábbi hónapokban.

16 hetes terhes vagyok. Elég gyakran érzem mintha a méhem feszülne, szinte ki lehet tapintani. Ilyenkor a baba mozog benne? Ez normális dolog?

Legjobb válasz: Persze hogy normális,ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog,van aki már ilyenkor érzi,lehet te is érzed.

Persze hogy normális, ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog, van aki már ilyenkor érzi, lehet te is érzed.
Szia! Már biztos, hogy a babát érzed! :) Még 1-2 hét és jobban fogod tudni, hogy õ az! :) Nagyon jó érzés!!!!!! :)
Szia. Ha körben kitudod tapitani ilyenkor a méhed, befeszül, akkor ez sajnos keményedés. Szedj rá magnéziumot. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-)

Szülés előtt és vajudás alatt érezni lehet még hogy a baba mozog? És ha elment a magzatviz?

Legjobb válasz: Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..

Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..
Nekem nem mozgott egyáltalán miután elment a víz ill. a vajúdás alatt sem. Lehet, hogy ez is gyerek és anyuka függõ.
En nem ereztem a babat mozogni. Lehet az is, hogy nagyon el voltam foglalva a fajdalommal, ki tudja.
Nekem sem vajúdás alatt, sem szülés alatt nem mozgott, pedig aktív volt már a pocóban is. Vagy csak nem figyeltem az fajdalom csillapító hiányában? Nem tudom.
3 gyermekem van, az elsõnél elfolyt a magzatvíz, azt biztosan észre lehet venni, utána 16 órát vajúdtam , de nem emlékszem, hogy mozgott volna a baba. A másik kettõnél fájásokkal indultam, másfél- 2 óra alatt megszülettek az elsõ fájástól, de nem emlékszem ott sem a mozgásra, pedig a pocakban mindegyik gyerek nagyon aktív volt. De tényleg lehet, hogy csak azért nem emlékszem, mert a fájdalom elnyomott minden érzést.

Két hetem van a szülésig normális dolog az hogy semmit nem érzek, nem vizesedek már josló fájásaim sincsennek csak nagyon ritkán jobban érzem magam mint eddig, csak a baba mozog kevesebbet ez normális?

A magzatviz elfolyása el?tt mit lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama

Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat!
ez elég értelmetlen volt...
A kérdező hozzászólása: 27 hkm voltam :) :(
A kérdező hozzászólása: hát ezen a regisztrációban nem nagyon találkoztam ilyennel ! talán azért , mert ez az oldal azért van hogy kérdezzünk ! Nyilván mivel nem úgy irtatok miért venném annak ? Nem értem de a helyes írásom hogy is jön , az én hasfájásom hoz? létszíves arra válaszoljatok . Aki nem érti , ne kommentáljon nem ennyi ! Köszönöm szépen! EZT NEM NEKTEK ÍRTAM EDDIGI VÁLASZOLÓK !
Jaj, hát ezt meg már én nem tudom hová tenni. De mindegy is, csak gondoltam írok egy kis segítséget ahhoz, hogy ne legyenek félreértések a késõbbiekben, hiszen elég sok kérdéseddel és válaszoddal lehet találkozni az utóbbi idõben az oldalon és már többen megjegyezték, hogy értelmetlenek. És azért tûnnek annak, mert csak úgy egymás mellé zúdítod a szavakat (sokszor helyesírási hibákkal) vesszõk nélkül. Ennyit akartam. És azért tettem hozzá, hogy nem bunkóskodás, hogy ne vedd zokon, ha valaki értelmetlen jelzõvel illeti az írásaid!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem bunkóskodni akar senki, csak már tettél fel pár kérdést és mindegyik kicsit kesze-kuszára sikeredett. Meg zavaró úgy olvasni, hogy hosszúak a mondataid és egyetlen vesszõt sem használsz. Valószínûleg ezért írják oda szinte minden kérdésedhez, hogy értelmetlen. ugy hogy ezt nem tudom hova tenni már leírtam van aki érti és annak szívesen olvasom a válaszát !
A kérdező hozzászólása: ez nem neked szól kedves utolsó :) le írtam értelmesebben :)
A kérdező hozzászólása: egyébkénk ki monda h itt búnkóskodik bárki is ?
én se bunkóskodni akartam természetesen de a kérdésedet fogalmazhattad volna érthetõbben ennyi :)
Szerintem nem bunkóskodni akar senki, csak már tettél fel pár kérdést és mindegyik kicsit kesze-kuszára sikeredett. Meg zavaró úgy olvasni, hogy hosszúak a mondataid és egyetlen vesszõt sem használsz. Valószínûleg ezért írják oda szinte minden kérdésedhez, hogy értelmetlen.
A kérdező hozzászólása: semmi értelmetlen nem volt ebben nyilván ha a kis fiam ról beszélek fiam lesz ! Meg hogy fája a hasam ha mozog és feszül és hiába simizem csak akkor nem mocorog úgy ha az apja simogassa beszél hozzá és puszilja a hasam ! Persze ha a párom mondja hogy rúgd meg anyát akkor jól megrugdoss. nem értem semmi értelmetlen nem volt ha meg nem érted akkor sajnálom :) van aki érti :) (persze nem bunóskodni akartam)
A kérdező hozzászólása: jaj az én kisfiamat én simizgethetem csak akkor van nyugi ha apa puszija simizi és beszél hozzá . örülök hogy ez természetes . köszönöm a válaszokat nektek : de mikor a párom szól h rúgd meg anyát természetesen megteszi a kis mazsola <3
Igen, a magzatmozgások járhatnak fájdalommal, keményedéssel. Simogasd meg, beszélj hozzá, próbálj relaxálni!
A kérdező hozzászólása: igen most hogy vissza olvastam rájöttem :) és az ugy mond a kötelezõ sétán vagyok , meg kell álljak mert beszúr a hasam , közben megfájdul a derekam ? Még jó hogy a võlegényem jön velem esténként sétálni mert belé tudok kapaszkodni !
Szia. Jól megcsûrted csavartad...:) Egyébként igen az a normális, az úgy jó.
A kérdező hozzászólása: utolsó köszönöm szépen :) igyekszem oda figyelni :) !

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.
Hányinger, szédülés, erõtlenség, meg sokszor a baba mozgása is fáj nálam is, meg még van sok egyéb.... 36 km :)
Én 38. hetet töltöm hétfõn! Én mostanában nem tudok aludni éjszaka, hiába próbálok nem megy!!! forgolódom, légszomjam is van, hányingerem is van + a babócám áttért az éjszakai életmódra és márcsak éjszaka mocorog rengeteget!!! :(
Elsõ uh óta a késõbbi idõpont van megadva.
-nekem is hasonló tüneteim voltak az utolsó hetekben :) -attól függ, az UH már kezdettõl a késõbbi idõpontot mondja? Akkor az az igazi, de ha csak menet közben változtattak, akkor lehet, hogy csak pici.
34hetes vagyok reggel fél 7kor arra ébredtem hogy a savam vissza jött és majd megfulladtam "kirohantam" 20percig hánytam, és ez nem az elsõ eset, majdnem minden reggel így kelek és fõleg az a rossz mikor fogat mosok, szinte minden éjjel ülve alszok, fáj a hátam görcsöl a hasam meg a derekam, fáj a hüvelyem és majd ki szakad a medencém.A kislányom meg majd ki ugrik, néha annyira kifeszíti magát hogy azt hiszem kiszakad a hasam.De imádom õt :) . Nekem nem korai még ez? Vagy a mensi alapján adott idõpont fog bejönni mert az alapján okt 30, de uh alapján meg nov 21-re vagyok kiirva. Bocs az off-ért de szerintetek melyiknek higgyek?
Ezeket én is érzem, ilyenkor már értelmet nyer a "terhesség" kifejezés. Lehajolok, a torkomban érzem a savamat, alig kapok levegõt, és néha olyan rosszul fekszik a kicsi, hogy nem bírok kiegyenesedni. És igen, szédülök, hányingerem van, állandóan aludnék... Arról nem is beszélve, hogy hetek óta annyira feszül a medence csontom, hogy lábra állni alig bírok :(
Nekem a szivem ver sokkal gyorsabban ës néha ugy érzem h megfulladok.meg persze van olyan is mikor elönt a melegség mintha 40 fokos lázam lenne.és persze egész nap tudnék aludni. 35 hkm=)
Szia! Igen, én is érzek ilyeneket... Ma vagyok 37 hetes, de már alig várjuk a párommal, hogy ezzel a kis manóval találkozzunk.... Kitartás mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nem örülök, de egy picit megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül. Nekem is kb. 2 hete jöttek elõ ezek a dolgok (most vagyok 38+2). Aki még érez hasonlókat, írjon!!! Az eddigieknek pedig köszönöm!
Gyomorégés...most azért írok épp ide, és nem alszom. Szívem szokott fájni, igen, és bizony sokszor olyat rúg, hogy a szemeim majd ki jönnek. Mégis hiányozni fog ez az érzés... 36 hetes.
minden tünet volt alig kaptam levegõt séta közben, és kívánós voltam végig. nem kaptam dinnyét 39 hetesen és meglett a baba

A köldökömnél olyan furcsát érzek? Olyan mintha piszkálnák belülről, nem fáj, de nem is kellemes. Elképzelhető hogy a baba mozog? Másnál ilyen? 20 km

Legjobb válasz: Mindenki mást érez elõször, lehet hogy ez is a baba volt.20hetesen én már azt mondanám hogy valószínû

Mindenki mást érez elõször, lehet hogy ez is a baba volt.20hetesen én már azt mondanám hogy valószínû
Én is 20 hetes vagyok és hasonlóképpen érzem. Õ már a baba az biztos.Néha én is megijedek mert olyan hirtelen jön. Persze hogy furcsa még eddig ilyet nem érezhettünk:) Szerintem viszont nagyon jó. Én imádom érezni:)
Én 15hetes vagyok és már most érzem hogy csikál belülrõl ahogy mozog.Imádom ezt az érzést és megnyugszom ha érzem:)

9 hetes terhes vagyok és naponta legalább 2-szer érzek bugyborékolást vagy olyat mintha valami buborék lenne a hasamban, ez reggel és délután van. Ilyenkor létezik hogy már a baba mozog és esetleg azt érzem?

Legjobb válasz: Nem hiszem h a baba mozogna.Vagyis mocorog már õ de te azt nem érez heted.Még várni rá egy kicsit :) de ne aggódj már nem sokat!

Nem hiszem h a baba mozogna.Vagyis mocorog már õ de te azt nem érez heted.Még várni rá egy kicsit :) de ne aggódj már nem sokat!
még nem érezheted õt. nekem is van, de terhesség elõtt is volt hasonló érzésem. tényleg olyan mintha õ lenne, mert nagyom lent érzem, de biztos, hogy még nem õ. 8+2 hetes
Annyira kicsi még. Az elsõ törpét 13hetesen éreztem elsõre, de a 20.hétig volt, hogy napokra eltûnt, nagyon picikék még, most a másodikat is rendesen meg kell piszkálni egy kis csokival, hogy mozgásra bírjam, mert lusti, pedig lassan 20hetes vagyok.
Én is kizártnak tartom! Az elsõt 20 hetesen éreztem, most a másodikat 14 hetesen és azon is meglepõdtem, sõt napokig nem is voltam biztos benne! Még várnod kell pár hetet!
Én is szoktam ilyet érezni, de kizárt, hogy a picit érezzük! Inkább tartom valószínûbbnek, hogy a megváltozott emésztés és hasonlók miatt lehet!
Igen, lehet. Mennyi idõs a baba?
A kérdező hozzászólása: 15 hetes
Gratulálok! Valószínûleg Õ volt :)
szerintem a babád volt.az én kisfiam is így kezdte, bökdösött belülrõl.
A kérdező hozzászólása: Aléig akartam elhinni:$. MIndenütt azt olvastam, hogy még nagyon korai..meg, hogy buborék meg pillangó...Pedig ez nem bélmozgás meg semmi olyasmi nem volt. Ezek szerint Ficánka tologatja a bútorokat odabent:) Köszi
Én is ilyen bökdöséseket érzek a 16.hét óta. Gratula.
Gratula! Ez tuti a baba! :) ) Én 14 hetesen éreztem, és elsõ baba. Semmi fura nincs ebben. A te babád a te babád, nem baj, ha nem a nagy átlagba tartozik, akit a 18. hét után érezni csak. :) Figyeld kitartóan, mert mostantól akkor 2-3-4 naponta bejelentkezik majd, vagyis olyan sûrûn érzed kb, de egyre gyakrabban és egyre erõsebben... 30 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Az anyásodás miatt vanlehet, de a kismamák olyan jófejek:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!