Találatok a következő kifejezésre: A baba milyen (1521 db)

Ma felvettem a telefont, és anyámat keresték, de nem volt otthon. Odaadtam apámnak a telefont és halottam, hogy a Raiffeisen bankhoz van tartozása muternek, valami 1 millió, ezért jelenti fel a bank. Milyen következmények lehetnek?

Legjobb válasz: Elsõ körben feljelenteni a bankot banktitok sértésért, mert csak az ügyfélnek adhatnak felvilágosítást. Ezzel meg is dõlt a történeted!

Elsõ körben feljelenteni a bankot banktitok sértésért, mert csak az ügyfélnek adhatnak felvilágosítást. Ezzel meg is dõlt a történeted!
Hoax.xD

22 hét környékén megkérdeztétek a dokitól, hogy a baba milyen hosszú lehet?

Nekem a 22 héten, mikor rákérdeztem, azt mondta a n?dokim, hogy 20-22 cm. hosszú lehet, és hogy az teljesen okés. De a neten olyanokat is olvastam már, hogy már 27 cm. olyankor, a kismama.hu-n azt írja, hogy a 22. héten 21 cm. a 25. héten már vagy 6 cm-vel hosszabb. Rákérdeztetek ilyesmire a dokinál?

Legjobb válasz: Szia én 18 hetesen voltam megkérdeztem 20 cm és 225 gr ha megyek 22 hetesen megkérdem ugyis megint és majd megirom neked. 20 hetesen megyek 4d re akkor is megirom mekkora a baba.

Szia én 18 hetesen voltam megkérdeztem 20 cm és 225 gr ha megyek 22 hetesen megkérdem ugyis megint és majd megirom neked. 20 hetesen megyek 4d re akkor is megirom mekkora a baba.
elõzõ vagyok bocsa véletlen elnyomtam. De nekem azt mondta a doki hogy minden ok. Gondolom neked is minden ok ha azt mondta de menj fel dr timmenramm honlapjára tök jól irja a méreteket meg ilyesmit.
elõzõek vagyok..:-)) et találtam neked!http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=22
A kérdező hozzászólása: köszi, ezt én is megtaláltam, éppen ez aggaszt. A bdp.52 mm, a fl. 37 volt, majdnem annyi, amennyit az általad küldött honlapon írt de a tiéden azt írja, hogy 28 cm! Nem 22!
Megint én . Sztem ezen ne aggodjunk gondolom ezek átlag adatok lehetnek nem? De gondolom 6 cm nem a világ a másik fele meg hogy el is mérhetik.vagy a másik ötletem hogy nem fiatalabb a baba mint ahogy ki vagy számolva? De sztem jobb nem rágódni ezeken az adatokon mert amennyi uh gép annyi adat...ls ahány netes oldal annyi adat valamelyik szerint ugysem jok ezek az értékek sõt seniké sem..Valamikor én is néztem mindig de leszoktam rola negogy felidegesitsem magam...sztem tedd Te is azt nem?:-))Ne aggodj a doki mondta volna ha baj van!Nekik is az az érdekük hogy egézséges babák szülessenek!

Kinek mennyi ido alatt jott ossze a baba? Milyen modszerrel, mit etettek, vitamint szedtettek? Elotte hogyan vedekeztettek es mennyire befolyasolta a teherbeesest?

Legjobb válasz: Elõtte óvszerrel védekeztünk. A férjemmel együtt multivitamint, C és D vitamint , valamint Omega 3-t szedtünk. Próbálkozás elõtt három hónappal én Elevitre váltottam. Nem eszünk fehér lisztet és finomított cukrot tartalmazó ételeket. Napi 5-6 x eszünk kis adagokban és heti 3-4x sportolunk. Elsõ hónapban sikerült a baba, most léptem a második trimeszterbe. 29 évesek vagyunk. Sok sikert nektek is! :)

Elõtte óvszerrel védekeztünk. A férjemmel együtt multivitamint, C és D vitamint , valamint Omega 3-t szedtünk. Próbálkozás elõtt három hónappal én Elevitre váltottam. Nem eszünk fehér lisztet és finomított cukrot tartalmazó ételeket. Napi 5-6 x eszünk kis adagokban és heti 3-4x sportolunk. Elsõ hónapban sikerült a baba, most léptem a második trimeszterbe. 29 évesek vagyunk. Sok sikert nektek is! :)
gyógyszert szedtem, abbahagytam vártunk 3 hónapot és elsõre sikerült.
1 év után jött össze. Módszer? Szex! Elõtte fogamzásgátlót szedtem hosszú évekig. Fogantatás elõtt hébe-hóba bekaptam 1 kismamavitamint, de rendszeresen csak a pozitív teszt napjától szedtem az elején.
Óvszerrel védekeztünk. Én jobban odafigyeltem az étkezésemre és nem ittam alkoholt, csak alkalmanként fél puhár pezsgõt vagy bort. Semmilyen "praktikát" nem vetettünk be, nem számoltunk, nem hõmérõztem, nem naptáraztunk, nem teszteltem minden hónapban. A 7. hónapban nem jött meg, tehát a 6. próbálkozós hónapban fogant meg valamikor :-) Én 25 voltam, párom 27
óvszerrel védekeztünk, picit késõbbre terveztük még a babát, de nem voltgond, hogy jött, egyszer elkapott minket a hév, és nem védekeztünk:) utána, hátha, szedtem már folsavat, a párom és én is amúgy C-vitamint szoktunk csak, ill. ezelõtt
Nekünk elsõre összejött. Én már elõtte elkezdtem szedni a folsavat és odafigyeltem az étkezésre. Figyeltem a peteérésem (nekem kicsit fáj olyankor a hasam, onnan tudom mikor volt), elõtte is és aznap is szexeltünk, nekem már a 10. dpo-n kimutatta a 2 csíkot a teszt :) Sok siekrt!

Ha minden eredményem jó volt eddig (20 hét), akkor is fent áll a veszély, hogy elhalhat a baba? Milyen jelei vannak?

Legjobb válasz: Élvezd a terhességet, és ne ilyen hülyeségeken aggódj. Elsõ jele, hogy nem mozog a baba. Ha vannak, elmúlnak a tünetek, és az uh egyértelmûen halott magzatot mutat. De tényleg élvezd, mert hamar vége lesz!!

Élvezd a terhességet, és ne ilyen hülyeségeken aggódj. Elsõ jele, hogy nem mozog a baba. Ha vannak, elmúlnak a tünetek, és az uh egyértelmûen halott magzatot mutat. De tényleg élvezd, mert hamar vége lesz!!
Szia! Tényleg nem szabad ilyenen gondolkozni!!! Csak pozitívan! Ilyen alapon az egész életedet végigizgulhatnád, mivel a szülés körül is történhet bármi, majd a picivel is. Meg az anya izgul akárhány éves is a gyereke. Különben nálam is minden rendben volt, minden eredményem jó volt, s a 36 hetes, 3, 5kg-os babám halt meg. A szülés utáni vizsgálatok szerint teljesen egészséges volt. Már vannak gyerekeim, s most is babát várok, ilyenre nem gondolok!!! Élvezd a terhességedet, s azt, hogy nemsokára anya leszel!!! Boldog babavárást!

A bank milyen okból csökkentheti a folyószámlahitel-keretet?

Jött az sms, hogy lecsökkentették. Ezt így lehet?

Legjobb válasz: A ban bármikor csökkentheti és megszüntetheti a hitelkeretedet.Tesómnak tavaly novemberben jött egy sms ,hogy 20 ezer forinttal megemelték a hitelkeretét.Azután decemberben karácsony elõtt kapott egy másik sms-t,hogy lecsökkentik a hitelkeretét 100ezer forinttal.Ez pont a havi jövedelme amit januárban teljes mértékben zárolt a bank.

A ban bármikor csökkentheti és megszüntetheti a hitelkeretedet.Tesómnak tavaly novemberben jött egy sms , hogy 20 ezer forinttal megemelték a hitelkeretét.Azután decemberben karácsony elõtt kapott egy másik sms-t, hogy lecsökkentik a hitelkeretét 100ezer forinttal.Ez pont a havi jövedelme amit januárban teljes mértékben zárolt a bank.
Lehet. Fõleg akkor szokták ha csökken a rendszeres jóváírások összege.
A kérdező hozzászólása: Megszületett a 3. babánk, így a 26.600ft-os családi 48.000ft lett. A 88 eft-os gyedem, tgyás lett, 108 e ft/hó. Egyszeri anyasági is múlt hónapban került rá 64e ft. A kamat nem 31-én van rajta, hanem 2-án, amikor az 1-én utalt családi rákerül. Mégis lecsökkentették. E-bankingom van, rendszeres pénzmozgással. Senkinek nem tartozom, egyéb hitelem, köztartozásom, semmin nincs. Mindegy, legalább csökken a hitelállomány, de elég durvának tartom, hogy egyoldalúan így megváltoztatják, szó nélkül. Hm....
Én is pont tegnap kaptam smst. :) 120ezerrel csökkentik. A férjem fizuja tényleg nem a forint számlánkra jön december óta, így ott nem érzékeli, de a forintszámlához tartozó devizára sokkal több munkabér jön euroban, mint eddig. Mindegy legalább lefogy az is :) Nálad mondjuk nem értem, ha több pénz jön rá, akkor miért csökkentették?
Még utolsó vagyok. Az utolsó 3 hónapot nézi a rendszer. Valószínû akkor még nem ezeket a pénzeket kaptad. 3 hónap múlva felemelik Neked újra. Szerintem....
A kérdező hozzászólása: 2 éve ugyanannyit kaptam, most többet, mert több lett a családi és a tgyás is magasabb, mint a gyed. Mindegy. Csak elõzetes jelzés nélkül, egyoldalúan módosítani szerintem gusztustalan.

Akinek nem látszódott hasi uhn a baba, milyen oka volt neki?

Legjobb válasz: pl ha valakinek van jócskán felesleg a hasán azon is át nehezebben mutatható ki a baba.. vagy még nagyon pindurika és azért nem.. ezért szokták a terhesség elején 12 hétig, hüvelyi uh-megnézni a babát mert az jobb felbontást ad a babáról. 2éves kislány és 16 hetes pocaklakó anyukája

pl ha valakinek van jócskán felesleg a hasán azon is át nehezebben mutatható ki a baba.. vagy még nagyon pindurika és azért nem.. ezért szokták a terhesség elején 12 hétig, hüvelyi uh-megnézni a babát mert az jobb felbontást ad a babáról. 2éves kislány és 16 hetes pocaklakó anyukája
hány hetes vagy?én is ma írtam ki egy kérdést 7 hetes és 1 napos vagyok számításaim szerint de csak 2 mmes felritkulás látható.de nálam is hasit csinált.
A kérdező hozzászólása: 8 hetes, de nekem semmit sem lehetett látni. :( További vizsgálatra sem küldött el, bár + tesztem nincs is, csak a mensim nem jött meg.
ha nincs plusz teszted, es a doki se lat semmit, akkor nem vagy terhes!!!! miert ragaszkodsz ehhez ennyire?? inkabb egy hormonvizsgalatot kene elvegeztetni, mert a mensi nem csak terhesseg miatt maradhat ki!! 8 hetesen mar van boven szivhang is, azt nem.lehet osszeteveszteni semmivel, ugyhogy fogadd el hogy NEM VAGY TERHES!!
2.-ik vok, nekem full pozítív a tesztem vérzésem szerint 7 hetes vok és 1 napos.De nálam sem látott semmit, 15 mmes nyálkahártya benne 2 mmes felritkulás.

Akik anyóssal élnek együtt és jött a baba, milyen a helyzet nálatok?

Csak én vagyok aki egyre nehezebben tudja elviselni az anyósát? Miel?tt jött a baba nagyon jól megvoltunk, de amióta megszültem mindenbe beleszól. Esküszöm úgy viselkedik, mintha az övé lenne a gyerek.

Legjobb válasz: Közös lónak túrós a háta...ez az együttélés leginkább ismert mondása! Szerintem arról van szó,hogy õ már felnevelt egy(vagy több) gyermeket, úgy érzi, õ sokkal jobban el tudja látni a babát mint te.Ez egyfajta anyai újraéledés. Nem sok mindent tehetsz, csak azt, hogy a férjeddel egyetemben leültök a mamával és megbeszélitek mi az ami zavar téged, és mi az aminek örülsz ha segít. Be lehet osztani a baba körüli teendõket. Amíg ott laktok dûlõre kell jutnotok, mert elmérgesedik a helyzet...És ugye, ezt nem akarjátok?

egyetlen gyereke a férjed? Nem lehetne "lepasszolni" valamelyik rokonhoz?
Közös lónak túrós a háta...ez az együttélés leginkább ismert mondása! Szerintem arról van szó, hogy õ már felnevelt egy(vagy több) gyermeket, úgy érzi, õ sokkal jobban el tudja látni a babát mint te.Ez egyfajta anyai újraéledés. Nem sok mindent tehetsz, csak azt, hogy a férjeddel egyetemben leültök a mamával és megbeszélitek mi az ami zavar téged, és mi az aminek örülsz ha segít. Be lehet osztani a baba körüli teendõket. Amíg ott laktok dûlõre kell jutnotok, mert elmérgesedik a helyzet...És ugye, ezt nem akarjátok?
Hát a megoldás, hogy nem ott laktok...de gondolom azért vagytok ott mert nincs más lehetõség. Sajnos minden fiús anya/anyós ilyen, én még nem szültem, de már most tervezget......persze leállítottuk. Itt a párotoknak kell a sarkára állnia, mert az õ anyja, és ha ti szóltok rá erõsebben akkor balhé lesz....az is nehezíti a helyzetet , hogy nála laktok...nehéz ügy.
Na, akkor biztos nem fognám vissza magam, és elküldeném a búsba. Mi nem lakunk vele együtt, de volt róla szó, hogy ideköltözik hozzánk (a házat én örököltem) Ilyen esetben én biztos leültetném a mamát, és elmondanám a véleményem. Mennyi idõs a baba? A férjed mit szól a dolgaihoz?
Mintha én írtam volna.Hiába kérjük(kéri a férjem), hogy ne most pótolja az õ nevelését, falra hányt borsó.Elõtte semmi gondunk nem volt egymással, azóta meg elment az esze.Bármit csinálok rossz, de bezzeg amit õ, pff... Nem tudom mi lenne a megoldás.
Nekem is még pocakban a baba, de engem nagyon nem szeret(csak azért nem, mert nem öltem meg az unokáját és mert elvett feleségül a fia) és persze mindent jobban tud nálam. Az orvosom azt mondta, hogy befektet a kórházba, õ meg megmagyarázza, hogy nem kell, mert mindenki görcsöl... Pfff.. Persze a párom meg mindenben neki hisz, és k*rvára nem érdekel senkit, hogy itt szülök meg mindjárt és még csak 28 hetes vagyok, más meg nem tud elvinni.. Na mind1. Bocsánat a csúnya szavakért...
Na, ezért nem költöznék a büdös életbe anyósékhoz! Fõleg nem szülnék oda gyereket. Nekem senki ne mondhassa többé az "Amíg nálam élsz..." kezdetû mondatot!
Ha nála laktok és nem tetszik, hogy mindenbe beleszól el kell költözni.
ha velem szemben ezt megengedné magának a kedves anyós, leütném.
Nagyon rendes párod van, hogy nem hagyta magára az édesanyját. Ha a gyereketek abba nõ fel, hogy gondoskodni kell az idõsekrõl, akkor ha majd ti kerültök oda, õ is gondoskodni fog rólatok. A példamutatás nagyon fontos. A párod biztos nem véletlenül ragaszkodik az édesanyjához -és te is szeretted- biztos nagyon rendes néni. A baba még csak 3 hónapos igy nem tudod, hogy milyen nagy segítség ha néha csak pár percre is rálehet valakire bizni a gyereket. De ennek ára van! Mi lenne ha bizonyos dolgokat rá hagyná: pl. jó mama majd legközelebb a másik ruhát adom a babára, vagy persze amig kicsi nem nyulhat a cicához stb. Aztán legközelebb lehet mondani, hogy már kinõtte a ruhát, vagy már elég nagy hogy megsimogassa a cicát, akkor ha te is ott vagy stb. Hidd el nem olyan nagy problémát ezek, csak egy kis megértés kell. Kívánok sok türelmet neked!
Hát ilyen esetben , hogy nálatok lakik ne dirigáljon már, örüljön, hogy befogadtátok. Lehet , hogy jót akar, de akkor ne így fogalmazza már meg ahogy, mondjuk megkérdne , hogy ne engedd a macskához ezért meg azért....hálásnak kéne lennie, hogy nem bedugta a fia egy otthonba...sokan ezt teszik, de nem, még beleszól. Szerintem még most le kéne ülni vele beszélni, mert lehet, hogy csak segíteni akar tényleg, csak rosszul adja elõ magát, bár te ismered jobban, innen csak az jön le hogy õ a gonosz....
uhh, a mama nem engedi :D mint ha õ lenne a fõ aki megmondja....
A kérdező hozzászólása: Nem. 6 gyereke van, de vagy messze élnek vagy rossz anyagi körülményük van.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy anyós lakik NÁLUNK! 70 éves és a párom nem akarta egyedül hagyni, mert minden baja van már. Így azért már más a helyzet egy kicsit...
Hát. Énis igy voltam vele de hamar megoldást találtam a Desert Eagle-ben.

24 hetesen mennyit mozog a baba? Milyen gyakran lehet érezni a kis pocaklakót? Néhány napja elég keveset érzem a babucit és aggódok hogy esetleg gond van a pociba...

Legjobb válasz: Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama

Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama
Nekem ilyen idõsen elég keveset mocorgott, de ez nagyon változó. A lényeg, hogy minden nap érezd , hogy mocorog. Biztos nincs semmi baj. Az idõjárástól is lehet, hogy egy picit lustább.És persze attól, hogy nem érzed még nem jelenti azt, hogy nem is mozog. Ne agggódj!
Nekem is változó, néha szinte egész nap érzem, néha meg csak keveset. Ha minden nap érzed legalább egy keveset, akkor nincs baj! 26 hetes kismami
nálam is így volt, egy-két napig aktív volt nagyon, aztán egy napig aludt, nem is éreztem, volt, h egyáltalán, dehát a nagy "munkában" õ is elfárad ám, ilyenkor pihen, mozog, csak olyan piciket, h nem lehet észrevenni, de ahogy telnek a hetek, hááát, hûha:) ) most meg olyan mint a búgócsiga:) ), néha majd fel borít, akkorát tud rúgni:) )majd meglátod te is:) ) addig is további kellemes babavárást:) 36 hetes kismami
Ilyen idõben ne csodálkozz, nagyon frontos idõ van, már hetek óta. A babák ezt nem szeretik, általában ilyenkor nyugodtabbak. nekem is vannak napok, mikor meg sem áll, van amikor alig érzem. A lényeg, hogy 24 óra alatt legalább 1X érezd, amúgy nincs baj:-) De lassan mész uhra, az biztos megnyugtat majd.-)

Ha az anya barna szemu es az apa kek szemu, akkor a baba milyen szemu lesz nagyobb valoszinuseggel?

Legjobb válasz: Nekün így van, és mindkét gyerek barna szemû.

Nekün így van, és mindkét gyerek barna szemû.
A barna dominánsabb.Viszont olyat is láttam már, hogy mindkét szülõ barna szemû, az egyik nagypapa kék szemû és a baba azt örökölte :)
A férjemé zöldeskék, az enyém világosbarna. Nagyszülõk mind barnák, de a dédszülõk között volt kék szemû. A lányomnak szürkébarna lett a szeme (kb 1 évesen), de nálunk is úgy van, ahogy a 8-s válaszolónál. Még most is megfigyelhetõ, hogy változik a színe, inkább a zöldesbarna árnyalatba megy el. Most 3 éves.
Tudtommal a nagyszülõk szemszíne is befolyásolja.Férjem kék, én sötét barna, kislányunk szeme kék. Apukám kék, anyu barna, férjemnek anyukája kék, apukája barna.
Attól függ milyen színû a barna szemû szülõ szüleinek a szeme, ha az egyik nagyszülõ kék szemû, akkor pont 50% az esély, ha mindkettõ barna, akkor nem lehet tudni, hanem tovább kell menni a dédszülõk felé. (Tehát attól függ, hogy van-e recesszív kék génje a barna szemû szülõnek, ha van, akkor 50% az esély, ha nincs akkor 100% hogy barna szemû lesz, a kék szemûek csak kék gént hordoznak, így csak kéket örökíthetnek.)
Nekem barátnõmék vannak ugyanilyen felállásban. Apuka szõke hajú, kék szemû, anyuka sötétbarna hajú, barna szemû. A két kisfiú szõke hajú, barna szemû, a kislány pedig sötétbarna hajú, kék szemû lett. Érdekes dolgok ezek. :)
A párom szeme az apukám szeme (tenger kék) az én szemem az anyukámé barna a kislányunk szeme meg barnás pici zöldes beütéssel.
Nálunk nekem zöld, páromnak világos barna szeme van. Kisfiunknak majdnem fekete (apai nagypapa), kislányunknak kék (apai nagymama) szeme lett. :)
szüleim barna ill. kék szemûek, ketten barnák lettünk, a tesónk kék :)
Nalunk anyukam barna szemu, apukame kek volt. Nagyszuleim kozul mindenkinek kek szeme volt anyai nagymamamat kiveve. En sotetzold szemu lettem, hugom meg barna. A mostani felallas is ez csak parom kek szemu, az o csaladjaban meg mindenki vilagoszold es vilagoskek szemu. Nagyon remelem hogy most a gyerekunk kek vagy zold szemu lesz. Elozo hazassagombol a lanyom szinte fekete szemu mert az exferjem is az es siman elnyomta a zoldet :-(
Nézd a nagyszülõk szemét is! Nálunk apa barna (apai nagypapa kék, nagymama barna), anya zöld (anyai nagyapa zöld, nagymama kék) és a kislány barna szemû lett! A barna a domináns, utána a kék, aztán a zöld a legritkább. Tehát ha két barna gén találkozik, barna lesz, ha barna meg kék vagy zöld találkozik, akkor is barna lesz. Viszont ha egy zöld meg kék, akkor kék. Zöld csak akkor lesz, ha a négy nagyszülõ felmenõi között volt zöld szemû, és az az éppen találkozó két gén mindkettõ zöld szemû tulajdonságot hordoz. A ti esetetekben sokkal valószínûbb a barna, mint a kék, de mondom, a nagyszülõk szemszíne is sokat nyom a latban, nem csak a szülõké.
Apué kék, anyué barna. Az én szemem zöldeskék, egyik hugomnak barna, a másiknak kék :) Ahány gyerek, annyi szemszín.
Nálunk is igy van és égszinkék szeme lett a fiamnak.
nálunk apa zöldes-barna szemû, én kék szemû vagyok, kisfiúnk szintén kék szemû
A barna szemû dominánsabb...nálunk a párom kék szemû én barna 4 gyerekünk van egyiküknek lett zöldes-kékes a szeme :)
Nekem barna szemem van, apának kék, kisfiunk szeme kék lett. Valamikor régen iskolában tanultunk errõl, de sajnos már nem emlékszem.
A barna szín dominál, ezért valószínûbb, hogy az lesz. De azért ott az a kis kék is.
A barna szín a dominánsabb, ahogy sokan írták. Nagyon leegyszerûsítve kb. 25% esélye van a kék szemnek és 75% a barnának. Persze, ez csak a leegyszerûsített verzió :) Simán bejöhet a kék, csak a barnára több az esély. *minden kisbaba kékes szemmel születik, a végleges szemszín kialakulásához hosszú hónapok kellenek. Ezért azonnal nem derül ki, kék vagy barna lesz-e :)
Nálunk pont így van. A fiunknak olyan barna szeme lett, mint az enyém.
[link] A barna mindig dominánsabb, de attól is függ, milyen színû a nagyszülõk szeme. Nálunk fordítva van a felálllás. A gyerek szeme még most 3 és fél évesen is sokat barnult, vagyis szürkészöldbõl zöldesbarna lett.
A férjemnek beteg az egyik szeme. Felkeresett anno egy genetikust, mert tudni akart mennyi esélye van hogy a gyereke örökölje a szeme betegséét. A genetikus elmondta hogy ha kék vagy zöld szemû az anya akkor sok eséllyes örökölheti a baba is. De ha az anya barna szemû akkor az egészséges barna szem elnyomja az õ beteg barna szemét. Tudom nem a kérdésre válaszoltam, de hasonló a helyzet itt is. Lényeg hogy abarna szem a dominánsabb. Éna most így is lett. Barna szemû vagyok és az addig ok hogy az egészséges szemet örökölte a kislányunk, de független attól hogy mndketten barna szemûek vagyunk, kislányunknak ragyogó kékek :) a nagypap szemét kapta :D Csak azért irtam le hogy a természetet nem.lehet kiszámolni
Férjem kék én barna szemû vagyok. Kisfiunk szeme majdnem fekete, 2 kislányunké barna.
Nekem és az apának is barna szemünk van, 3, 5 éves kislányunknak mégis kékes-szürke szeme van :-). Elvileg a barna a domináns, de nálunk mégis az apai nagypapa volt a domináns.
A kérdező hozzászólása: Kislanyom lett, gyonyoru sotet barna szemekkel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!