Találatok a következő kifejezésre: A baba miatt érzem (19 db)

40 hetes terhes vagyok. Észre lehet venni ha a baba nem érzi jól magát túlhordás miatt? Miből fogom észrevenni, hogy mikor szülök? Normális hogy fél óránként járok pisilni? Ez szülés alatt is így lesz?

Legjobb válasz: szerintem ha már nem érzi jól magát akkor úgyis kibujik én mind a két lányommal 6 napot vittem rá, mert ciklusom 34 napos volt a szülés idõpontját pedig a 28 napos ciklushoz számolják, szülés közben nem kell sûrün pisilni menned, azt hogy mior jött le az idõ észre fogod venni én már teljesen nyogodt voltam hogy még nem szülök egyszer csak jöttek a fájások 10 perecenként meg iszonyatos hasmenésem volt, ezek már biztos jelek, a hasmenés már elõbb is jelentkezhet az is biztos jel önmagában is, remélem olyan szép szülésed lesz mint nekem, szorítok ha esetleg van kérdésed nagyon szívesen válaszolok rá írhatsz privit

szerintem ha már nem érzi jól magát akkor úgyis kibujik én mind a két lányommal 6 napot vittem rá, mert ciklusom 34 napos volt a szülés idõpontját pedig a 28 napos ciklushoz számolják, szülés közben nem kell sûrün pisilni menned, azt hogy mior jött le az idõ észre fogod venni én már teljesen nyogodt voltam hogy még nem szülök egyszer csak jöttek a fájások 10 perecenként meg iszonyatos hasmenésem volt, ezek már biztos jelek, a hasmenés már elõbb is jelentkezhet az is biztos jel önmagában is, remélem olyan szép szülésed lesz mint nekem, szorítok ha esetleg van kérdésed nagyon szívesen válaszolok rá írhatsz privit

Nagyon fájnak a melleim! Érzek bent csomokat! Tegnap volt egy minimális barnázásom! Mi lehet? Menjek orvoshoz vagy meg várjam az okt. elejére várható menzit? A csomok miatt agodom de zat is hallottam lehet a baba miatt is!

Legjobb válasz: Szia! A csomókat a mellben általában! két mensi között szokás érzékelni. Én szerintem minden képp menj el dokihoz, de legalább is konzultálj vele telefonon, hisz õ fog megnyugtatni, hogy nincsen semmi baj, és lehet hogy babuci van a dologban! Jó egészséget!

Szia! A csomókat a mellben általában! két mensi között szokás érzékelni. Én szerintem minden képp menj el dokihoz, de legalább is konzultálj vele telefonon, hisz õ fog megnyugtatni, hogy nincsen semmi baj, és lehet hogy babuci van a dologban! Jó egészséget!

Nem teljesen ide tartozik. De normális az, hogyha a baba miatt már most úgy érzem, ő lesz a kiskedvenc és engem majd le se sz*rnak?

14 éves vagyok.3 hugom van,most terhes anya öcsémmel.amikor a hugaim születtek,is azvolt hogy jaj istenem kicsi manó meg mittudomén,én meg hozzájuk se érhettem kb..az öcsémre sokat vártak,apa mindenképp akart egy fiút,most gondolom ezért még jobban el lesz kényeztetve hogy "jajj fiúú".mondta az egyik ismer?sünk,hogy jajj de jó anyának lesz segítsége,? erre persze majd még megis ölné nekem ezt a csodát...

Legjobb válasz: szegényke! pont a [email protected]@bb korban vagy. megértem, h így gondolod, de próbáld ennek a dolognak a pozitív oldalát nézni. tény, h nem volt kedves anyukád mondata, de hidd el, neki sem lehet könnyû. te leszel annak a csöppségnek a nagy és okos nõvére pár év múlva, és nagyon büszke leszel rá.

szegényke! pont a [email protected]@bb korban vagy. megértem, h így gondolod, de próbáld ennek a dolognak a pozitív oldalát nézni. tény, h nem volt kedves anyukád mondata, de hidd el, neki sem lehet könnyû. te leszel annak a csöppségnek a nagy és okos nõvére pár év múlva, és nagyon büszke leszel rá.
Te is probálj hizelegni , és ne add föl!! Légy anyukád legjobb barátnöje! Kitartás hosszú ídõ , de belehet hízelegni anyu-apu szívébe!Ne légy makacs , inkább segítö, oda figyelõ , puszilgatós , figyeld a szüleid vágyait!Észre fogod venni hogy ha közel kerülsz hozzájuk milyen jó érzés lesz mindenkinek!Simogasd anyu pociját , feküdj be az ágyába, beszélgess sokat anyuval esetleg kérdez érdekes dolgokat!Kérdezd meg hogy be-e kisérd a szülöszobába!!!!!!Jól fog esni neki és közel enged magához.
Amikor megszülettél, te is egy kicsi manó voltál. :) Éjszaka többször felkeltek hozzád, dajkáltak, ha nyûgösködtél, énekeltek neked, letörölték a kakit a popódról, kétségbeesetten rohantak veled a dokihoz, ha csak egy kis hõemelkedésed volt. Hidd el, most sem szeretnek kevésbé, csak egy kamasz másféle törõdést igényel, mint egy kisbaba. Az nem kényeztetés, hogy egy kicsivel többet foglalkoznak, hiszen így tanul meg szeretni, beszélni, bilizni, stb. Nekem három hete született meg a legkisebb gyermekem, nálunk is elõfordult, hogy a legnagyobb, 17 éves lányom elhanyagolva érezte magát, de sokat beszélgettünk az õ babakoráról, és hamar megértette, hogy nem szeretjük õt kevésbé.
Megmondom neked õszintén, én nem irigyellek. 3 lány utáni fiú, hallgathatod majd az ömlengéseket(: De a kisfiút sem irigylem, az ilyenekbõl nevelnek elkényeztetett kis majd nagy szörnyetegeket. Nézd a jó oldalát, még pár év, és elkerülsz, anyukádék meg imádhatják a kis fiacskájukat kedvükre. Neked meg lesz saját családod, akik szeretni fognak, és nem mondanak rád ilyeneket, mint az édesanyád.


A baba növekedése miatt érzem a hasamon ezeket a fura dolgokat?

16 hetes két napos kismama vagyok és néhány napja érzem, hogy feszül a b?röm a derekam táján oldalt, és nagyon ki is szárad, pedig minden este olajozom is.Talán most hirtelen megn??

Legjobb válasz: Igen, ez a baba miatt van. Ha ilyen száradásra hajlamos vagy, figyelj oda a bõrödre, mert a vizesedés miatt egyre szárazabb lesz. Nekem pl. az oldalt fekvés miatt a combom két oldalán is kiszáradt és kiütéses lett. Kenegesd :)

Igen, ez a baba miatt van. Ha ilyen száradásra hajlamos vagy, figyelj oda a bõrödre, mert a vizesedés miatt egyre szárazabb lesz. Nekem pl. az oldalt fekvés miatt a combom két oldalán is kiszáradt és kiütéses lett. Kenegesd :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is jelentkeznek néha pici piros kiütések a hasamon a kiszáradt területen, de ha bekenem rögtön elmúlik. Valakivel elõfordult még ilyen?

Holnap töltöm a 23. hetet. De úgy érzem, mintha a babám az utóbbi 2napban keveset mozog? Mitől van ez? Lehet baja a kisbabámnak? Vagy csak a meleg miatt van ez?

Legjobb válasz: Szia!Én is 23 hetes kismama vagyok,és tegnap óta én is keveset érzem a pici mozgását!Biztos nincs semmi bajuk,hanem szerintem az idõ is megzavarja õket,és picit lehet lustibbak.Ne aggódj.Én is nagyon aggódtam tegnap,de megnyugtattak,hogy szokott ilyen lenni.Nem mindig lehet elemében,mondjuk én jobban örülnék ha állandóan mozogna,legalább én is nyugodt lennék,mert tudnám hogy jól van.

Szia!Én is 23 hetes kismama vagyok, és tegnap óta én is keveset érzem a pici mozgását!Biztos nincs semmi bajuk, hanem szerintem az idõ is megzavarja õket, és picit lehet lustibbak.Ne aggódj.Én is nagyon aggódtam tegnap, de megnyugtattak, hogy szokott ilyen lenni.Nem mindig lehet elemében, mondjuk én jobban örülnék ha állandóan mozogna, legalább én is nyugodt lennék, mert tudnám hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. Igazából én is jobban örülnék, ha sûrûbben, és erõteljesebben jelentkezne be a kisfiam. Boldog babavárást kívánok neked!
Szia én is pont a 23. hétbe léptem, nekem pl. tegnap szinte egész nap mozgott a babó, ma pedig tegnapihoz képest jóval lustibb! A múlt hét elején nagyon sokat éreztem a mozgást és a hét közepétõl a hét végéig szinte alig, már könyörögtem neki :) mert úgy meg voltam ijedve, hogy már a dokit akartam hivni, szóval ilyenek a kis édesek néha nagyon ktivak, néha pedig úgy kell rájuk "parancsolni"! :)
Sziasztok! Én 25 hetes vagyok, és napközben abszolút nem érzem, hogy mozog. Este otthon, ha lepihizek, akkor érzem a mozgólódást, de még nem erõteljes. Szerintem biztosan jól vannak a picik! Az idõ biztosan ki hat rájuk is.
Én 27 hetes terhes vagyok és hála Istennek nálam nagyon aktiv a kisbabám! Reggelente addig nem kelek fel, amig nem érzem, hogy megmozdul! De ha nem akar megmozdulni mindig simogatom a pocimat és beszélek hozzá! Ilyenkor tuti a siker nálunk! Boldog baba várást!

Mostanában a meleg miatt elég sokszor vagyok rosszul (leesik a vérnyomásom) a meleg miatt, pedig nem mozdulok ki itthonról és megy a ventilátor is! MEnnyire érzi meg ezt a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

Az orvosom szerint a frontok miatt lehet előbb jön a baba (38 hetes vagyok) , mert nagyon lent van a baba feje. Méhösszehúzódásaim eddig is voltak, azok nem mérvadók, én meg úgy érzem itt nem lesz semmi hetekig. Lehetséges?

Viszont csak egy újjnyira vagyok nyitva, a bels? mszáj meg zárt teljesen. Lehet hogy tényleg el?bb jön,egyszer csak hirtelen beindul?

Legjobb válasz: Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)

Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)

Volt diabeteses kismamák! Volt vki akinek a diéta miatt pici babája született? Én 20. hét óta vagyok 160 ch-on, és mostanában állandóan éhes vagyok. Remélem a baba ezt nem érzi.32 h km

Legjobb válasz: Egyáltalán ne aggódj, nem lesz semmi baja, a babó elveszi ami kell neki. Én végig 5.héttõl (mert pco-s vagyok) 160 Ch-n voltam, fogytam összesen a terhesség alatt 15 kg-t és egy gyönyörû 3600 g 52 cm-nel született kisfickó boldog anyukája vagyok. Én is éhes voltam az elején, aztán szépen beállt...néha éjjel arra ébredtem, h most megeszem a vakolatot a falról:-) végülis abban nincs CH:-) szval nem lesz semmi gond:-) boldog további babavárást...ha nagyon éhes vagy egyél egy kis sajtot, túrót, nekem az sokszor segített, szinte semmi CH nincs bennük...vagy husit

Egyáltalán ne aggódj, nem lesz semmi baja, a babó elveszi ami kell neki. Én végig 5.héttõl (mert pco-s vagyok) 160 Ch-n voltam, fogytam összesen a terhesség alatt 15 kg-t és egy gyönyörû 3600 g 52 cm-nel született kisfickó boldog anyukája vagyok. Én is éhes voltam az elején, aztán szépen beállt...néha éjjel arra ébredtem, h most megeszem a vakolatot a falról:-) végülis abban nincs CH:-) szval nem lesz semmi gond:-) boldog további babavárást...ha nagyon éhes vagy egyél egy kis sajtot, túrót, nekem az sokszor segített, szinte semmi CH nincs bennük...vagy husit
Nekem nagy (négy kilón felüli) babáim születtek, de ez lehet genetika is. Ha éhes vagy, egyél olyat, amiben nincs szénhidrát, pl húsfélék. Nem szabad éhezni.
Én cukorbeteg voltam a terhességem elõtt is. És cukorbetegen hordtam ki a gyermekemet. Természetes szüléssel szültem. Ötször étkeztem keveset, de amikor nagyon éhes voltam dióbelet ettem. Az nagyon tápláló! Tévhit, hogy duplán kell enni egy kismamának ha terhes. Nagyon figyelj magadra, és is maximalista voltam, és megérte. 3, 45 kg-os gyermeket hoztam a világra. Viszont a mellettem fekvõ hölgy is cukorbeteg volt és állandóan evett, de szószerint. 6 kilós babája született. A cukorbeteg anyáknál jellemzõbb hogy nagyobb a gyerek súlya, de csak abban az esetben, ha az anya mértéktelen kajálásba kezd. Légy nyugodt, és tartsd be a napi öt étkezést, és nem lesz semmi baj.
24. héttõl voltam 160g-os ch diétán. Néha kicsiket bûnöztem. (Naponta ettem 10óraira 1 Norbis és 1 pirospöttyös túrórudit) 3060 g-mal született a babám teljesen egészségesen és az én cukrom is visszaállt. Tarts ki és ne aggódj!! Sok boldogságot! 3, 5 hónapos baba anyucija
Szólj a dietetikusnak, hogy éhes vagy. Tõlem kérdezte mindig, hogy nem érzem-e magam éhesnek? Amúgy a babát ne féltsd, õ elveszi, ami neki kell. Én a 26. héttõl diétáztam (vagyis csak jobban odafigyeltem, de nem számolgattam) és 3330 raal született elsõ lányom. Most 33 hetes vagyok, d e a 2000 gr átlag helyett 2431 gr a lányom, a doki kérdezte is, hogy diétázok -e, de msot rendben van a cukrom és nem diétázok.
Szigorúan vettem nagyon a diétát, mind a három terhességnél, és így "átlagos" babák lettek, 3, 55, 3, 6 és 3, 65 kg voltak, emellett közel 60 cm mindhárom. Az elsõnél én is mindig éhes voltam. Szerintem ha többet ettem volna, bõven 4 kiló fölé mentek volna. A szülés után minden rendben volt velük, és szépen gyarapodtak. Ne félj.
Nem kell éhezni! Sajtot, húst, paprikát és hasonlót nyugodtan ehetsz a két étkezés között, nekem ezt mondták és így soha nem éheztem! Valamint nasinak tökmagot rágtam néha abban nagyon nagyon kevés a ch!

Mostanában nagyon szomorú vagyok és sokat sírok egy haláleset és egy betegség miatt. A baba is ugyanezt érzi, lehet ebből késöbb baja? Mit lehet tenni a sok pihenésen kívül?

22 hetes kismama

Legjobb válasz: Igyál sok finom mézes nyugtató teát, relaxálj, lazulj el! Próbáld vmivel elfoglalni magad, pl olvassál, a neten keresgessél beszélgetõs fórumokat, vagy a terhességrõl szóló oldalakat, stb! Ne legyél szomorú, koncentrálj a kis babóra! Sok sikert, ügyesen! Kitartás! :))

Igyál sok finom mézes nyugtató teát, relaxálj, lazulj el! Próbáld vmivel elfoglalni magad, pl olvassál, a neten keresgessél beszélgetõs fórumokat, vagy a terhességrõl szóló oldalakat, stb! Ne legyél szomorú, koncentrálj a kis babóra! Sok sikert, ügyesen! Kitartás! :) )
Részvétem és sajnálom. Fizikális baja nem lesz, csak õ is szomorú, mint te. Természetesen meg kéne nyugodnod, és nem szomorúnak lenni. Ha a család, barátok kevés ehhez, vagy jobban félted a kicsit, kérd pszichológus segítségét.
Részvétem ismeretlenül is. Sajnos én is hasonlóképpen voltam elsõ terhességem idején. Én 27 hetes voltam, amikor két egymást követõ napon meghalt a nagypapám, utána pedig a nagymamám. Nagyon nehéz idõszak ez, mert az érzéseinket nem lehet elfojtani, nem is szabad! Az orvosom szerint ebben az idõben már olyan nagy volt a baba, hogy nem lehet benne kárt tenni, te se tarts ettõl. Egészséges és szép lett az én gyermekem is, neked is az lesz. Talán egy kis citromfû tea segíthet, hogy megnyugodj egy picit. Kívánok minden jót és sok pozitív élményt a babához. 14 hetes kismama (második csemete)

Szerintetek az időváltozás miatt nem érzem a baba mozgását annyira mint eddig? (erősen) 32 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha eddig erõsen érezted, most meg alig, akkor nem ártana minnél elöbb egy uh, hátha rátekeredett a zsinór és az tartja vissza.

Ha eddig erõsen érezted, most meg alig, akkor nem ártana minnél elöbb egy uh, hátha rátekeredett a zsinór és az tartja vissza.
Nekem sem olyan erõsen mozog ma... Szerintem nem kell ilyesztgetni a másikat... Üdv: 30 hetes kismama
31 hetes vagyok, nekem 2 napja hogy nem mozog erõsebben. Néha-néha kinyomja magát itt-ott, de inkább olyan lustán. Holnap megyek dokihoz, azért megemlítem, de nem hinném hogy ez gond.:)
Én nem ilyesztgetek senkit. Csak sajnos hallottam már ilyenrõl.
Igen, lehet. Sokszor a borongós idõben egés nap alszanak a babák!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltatok, nekem is estére kinyomja magát , csak úgy feszíti a hasam , Most kedden voltam Uh és ott mindne rendbe volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!