Találatok a következő kifejezésre: A baba hogy kell tisztítani, (3 db)

Hogyan kell tisztítani egy pár hetes baba fülét, fülkagylóját, nyakát ( a redők miatt állandóan megtapad a kosz rajta) hajlatok?

köszi

Legjobb válasz: Babaolajjal. Vattakorongra teszel babaolajat, finoman széthúzod a bõrt, és áttörlöd a redõket, hajlatokat. Fürdetéskor meg óvatosan át/leöblíted.

Babaolajjal. Vattakorongra teszel babaolajat, finoman széthúzod a bõrt, és áttörlöd a redõket, hajlatokat. Fürdetéskor meg óvatosan át/leöblíted.
9 hetes a kisfiam, de én olajozni csak a buksiját szoktam, mert onnan könnyen le is tudom mosni. Ha a bõrérõl nincs jól lemosva akkor az viszkethet. Én a nyakánál is hónaljánál is szépen megmosom a fürdetõkrémes vizzel, aztán óvatosan szárazra törlöm. Aztán jöhet a hintõpor. A fülét is óvatosan fültisztítóval. Semmi extra. Szép tiszta a babám, és nem is tapad meg a kosz a hajlatoknál sem.
Fürdésnél óvatosan megmosom a fülét a habfürdõs vízzel, aztán szárazra törlöm és babafültisztót is használok, persze azt is óvatosan, a kis "gyûrõdésekbe" a fulcimpájában, ahova esetleg nem fér be a törölközõ, meg a lyukba is. Ha fürdés közben kicsit hátrabillented a fejét (persze csak picit és óvatosan)akkor elõtûnik a nyaka és jól meg lehet mosni a tedõk között is. Ugyanezt kell csinálni törlésnél is.
A többiek jól leírták! Én csak a fültisztítással kapcsolatban tanácsolnám, hogy a hallójáratot nem szabad fültisztítóval takarítani...kizárólag a fülkagylót töröljük ki!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Fültisztítóval én is csak hátul a kis redõknél és a fülkagylót szoktam. Olvastam, hogy felnõtteknél se túl egészséges dolog minden nap fültisztítót használni, inkább csak a törülközõ végével megtörülni.

A baba szemét hogy kell tisztítani, ha váladékos? Kívülről a szemzug felé v. fordítva?

Legjobb válasz: belülrõl kifelé, h ne kenj bele a szemébe semmi nem odavalót

belülrõl kifelé, h ne kenj bele a szemébe semmi nem odavalót
Szia! Nekem a kórházban a csecsemõs nõvér mutatta meg, szemzugtól kifelé, desztillált vízzel. Amúgy szerintem is ez a logikus
bizony bizony, belülrõl kifelé, pont azért amit te is írtál!!
kívülrõl belülre (tehát az orr felé)
szegénykém, ez ténlyeg vicces, h ennyire eltérõek a válaszok:) én sem igazodom ki, végülis mindkettõben van igazság.. vmi... dehát mit mondott az orvos?? inkább higgyj neki, h eloszlasd a kételyeid...
A kérdező hozzászólása: Hát ez tök jó! Hárman mondják azt, hogy belülrõl kifelé, ketten pedig, hogy kívülrõl az orr felé..., mostmár teljesen elvesztem a válaszok között, de azért mindenkinek köszi, aki írt. Azt hittem csak nekem nem egyértelmû, de úgy látom nem vagyok egyedül.:-)
Komolyan, honan veszel desztilált vizet? én olyt még csak a benzinkúton láttam. De azzan nem törölgetném a gyerekemet.
Hát szerintem tiszta, akkor bárhogyan! De ha váladékos, akkor csakis KÍVÜLRÕL BEFELÉ az orr felé! ugyanis, ha jobban megnézed a szemét, ott nyílik a könnycsatorna, amibe ha kifelé rörlöd (tehát az orrtól a füle felé) akkor el is dugíthatod a könnycsatornát, ami csúnyán begyulladhat a bele került gennyes váladéktól. MInden törléshez külön vatta/géz, még ugyanazon a szemen is! Nem szabad spórolni ezen. forralt (lehûtött) vízzel, vagy kamillás vízzel. (nekem annó a védõnõ az egyiket monda, a doki a másikat) De a törlés irányában nagy volt az egyetértés! Jobbulást a picinek!
A kérdező hozzászólása: Na, pont ez a bajom..., eddig kívülrõl töröltem az orr felé, mert a védõnõ ezt mondta, de valaki az egyik kérdésre azt írta, hogy ne a szemzug felé, mert belemehet a trugyi, ami viszont logikusan hangzik. És itt a 2 egymásnak ellentmondó válasz..., akkor mostmár végképp elbizonytalanodtam...
Hát igen, inkább az orvos, mint 5 névtelen hozzászóló (köztük én is "kivülrõl befelé"), én is inkább az orvosra halgattam annak idején!

Milyen gyakran kell tisztítani az újszülött baba fülét és hogyan? Meddig érheti a fülüket víz?

Az én lányom 4 hónapos, eddig szinte minden fürdetésnél a törölköz?vel töröltük szárazra. Most viszont olajos fülpálcával takarítottam ki a fül peremét és tömérdek mennyiség? lerakódást távolítottam el. (nem nyúltam a füllyukba, hanem körkörösen csak a fülkagylóban). Kicsit megijedtem..

Legjobb válasz: Szia.Nem kell megijedni nem lessz semmi baja.Törölgetni és tisztogatni mindig csak a külsõhallójáratot szabad belenyúlni nem szabad.

Szia.Nem kell megijedni nem lessz semmi baja.Törölgetni és tisztogatni mindig csak a külsõhallójáratot szabad belenyúlni nem szabad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!