Találatok a következő kifejezésre: A baba hogy kell (1048 db)

Tanulófogkrémet nem baj ha lenyeli a baba? Hogyan kell használni? Elvileg 6 hó-tól már használható.

Legjobb válasz: A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...

A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...
Egyetértek, csak akkor nyelje le a baba, ha fluorid nincs benne. Ezért: http://yamaguchy.netfirms.com/7897401/mullins/murder_05.html
decemberbe szültem.A taj kártyát hivatalból intézik kb 3 hét múlva küldték.Az adót a helyileg illetékes adóhivatalnál lehet intézni én postán adtam fel a hivatalból kaptam igénylõlapot!Anyasági és a családi kb 2-3 hét múlva kaptam meg de nekem közbe volt a karácsony.Én TGYS kapok amit a munkahelyemre kellett leadni a papírokat de ezekhez kell a taj kártyaszám én lefénymásoltam a születésivel együtt és így adtam fel minden papírt a munkahelyem adott/családi.anyasági-és és Tgys papírok/
5-ös válaszoló vagyok, az utolsónak van igaza. Nálunk legalábbis gyõrben nekünk kell a tb-nél intézni mindent.
Pontosan, az anyakönyvezésnél értesítik a hivatalokat.
a gyerek adatait kihagyod.ezt rosszul irtam.bocs.
érdeklõdd meg a kórházban, vagy a védõnõtõl.biztos meg tudják mondani, hogy ott hogy mûködik.mindenhol változó.nálunk is magunknak kell intézni.ha igy van, akkor a Mák honlapjáról le tudsz tölteni néhány igénylõlapot(anyasági, családi pótlék, gyes), és azért igy nem kell futkoznotok.amit ki tudsz rajta, azt kitöltöd, a gyerek adatait kitöltöd.igy aegyszerûbb az egész.a Tb kártyát a helyi Tb irodánál lehet igényelni, az Adókártyát az apehnál.remélem tudtam segiteni.
A taj és adókártyát intézték hivatalból. Az anyasági benyújtástól számított 1 hét alatt megjött, családi a köv. hónapban, a gyest nem tudom, mert tgyáson voltam.
A kérdező hozzászólása: Hm...akkor most hogy is van? Mert az elsõ azt írta, hogy hivatalból intézik, az utolsó meg hogy nekem kell. Nem mindegy..
Szia! A taj kártyát a tb nél kell kell intézni, nem automatikus. Mikor mész a tb-hez kell kitölteni papírokat a családi pótlékhoz, a gyeshez, és a tb kártyához is. Nekem a tb kártya kb 1 hét után lett kész, és én bementem érte, azt hiszem az egyszeri anyaságihoz ez elengedhetetlen, tehát a tb kártya a legfontosabb. Nekem a lányom aug 30-án született, és erre a 2 napra is teljes családi pótlékot kaptam a köv hónapban.
a GYES szerintem ugyanannyi idõ alatt bírálják el, mint a tgyás-t, anno a benyújtástól számított 3 héten belül érkezett nekem. A többit fent már megírta az elsõ Hozzászóló.
A kérdező hozzászólása: tehát a taj-t meg a baba adó kariját majd küldik postán, mert hivatalból értesülnek a pici születésérõl?
A kérdező hozzászólása: Oks. Én amúgy szegeden lakom, ha ez számít, mármint ha valaki írt onnan. De köszi a válaszokat, most már kicsit tisztább a kép:)


http://www.ciklus.hu itt részletesen le van írva, mikor várható
Sajnálom, hogy elment a baba. :-( Azt mondják, és így is van, hogy ki kell számolni mikorra várod, abból kivonsz 14-et, akkor van peteérés. Vagy figyeled a nyákod, amikor nyúlós és sok és tojásfehérjeszerû, akkor van peteérés.

Szülés után, aha megmutatják, hogyan kell mellre tenni a babát, utána sikerülni fog egyedül is? Hogyan van helyesen mellre téve a baba? Mire kell figyelni?

Véd?n?m azt mondta, hogy vigyek a kórházba bimbóvéd?t, mert a rossz szopizástól nagyon be tud gyulladni a mell.Nektek hogyan volt ez,volt rá szükség?

Legjobb válasz: Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :)). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!

Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :) ). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!
Amikor mellre teszed és nagyon fáj, akkor biztos, hogy rosszul van a szájában a bimbó. Ilyenkor ki kell venni és újra próbálni. Ha 38-szor, akkor 38-szor. Érezni fogod majd, ha jól van mellre téve, mert akkor csodálatosan masszírozza a nyelvével a bimbót, és nem fáj. Ha viszont rajtad hagyod, amikor rosszul kapta be, és tûröd a fájdalmat, akkor ezzel a kisebesedést és a szoptatás késõbbi sikerességét kockáztatod. Sok sikert!
Hónap végén 1 éves a fiam, még mindig szoptatom. Sosem használtam bimbóvédõt, állítólag nem jó, csak ha nagyon muszáj. Fájt eleinte amíg a bimbó kicsit megedzõdött, de kibírtuk, utána teljesen fájdalommentes lett. (nekem kb 2 hónap). A mellbimbó alsó holdudvarához kell tenni a baba alsó ajkát, ha a bimbóval megcirógatod a száját, kinyitja, határozottan jó mélyre betolod a mellbimbót, hogy szinte a teljes holdudvar a szájában legyen. Így nem dörzsöli a bimbó hegyét a szájpadlása, mert az hátrébb van. A Pampers csinált róla egy videoösszeállítást, nem tudom, le lehet-e tölteni valahonnan. Van benne egy animáció ami nagyon jól megmutatja. Sok sikert!
És a bibmóvédöd nehogy használd! Ostoba védönöd van, hogy ezt tanácsolta!
Nekem sose fájt a szoptatás! Már az elejétöl kezdve jól kapta be, ezért semmilyen fájdalmam nem volt! Arra figyelj, hogy az egész bimbóudvart is bekapja. És igen, ha érzed, hogy fáj, akkor ki kell venni a szájából és ujara próbálni, addig, amig már nem fáj. Nem is értem, hogy mások miért hagyják, hogy kisebesedjen a bimbó! Normális esetben ez nem következik be, ez rossz szopási technikára utal, amit nem szabadna hagyni! 1 éve szoptatok, csak akkor szokott fájni, amikor néha ráharap a fogaival, de még most se sebes és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindegyikõtöknek, remélem sikerül is szopiztatni a picit, és hamar belejövünk:) )
szí=szív
Cirógasd meg a baba szája körül a mellbimbóddal, ki fogja nyitni a száját és határozottan dugd be neki, amíg csak lehet. Minél jobban bekapja, annál jobb. Ha fáj, akkor nem jól kapta be, ha szépen van a szájában és rendesen szí is, azt rögtön érezni fogod a pocidban, mert a termelõdõ oxitocin egyrészt segítí a tej ürülését, másrészt viszont segít összehúzni a méhedet és az picit fájni fog. Ne kezd rögtön bimbóvédõvel és az elején ne szoptass túl sokáig, inkább többször tedd mellre. Én sajnos "okosabb" voltam a szülésznõknél és hiába mondták, hogy így az elején max 10 perc egy cici én még ráhúztam egy kicsit, annyira örültem az egésznek, így már másnap tiszta seb volt a mellem és elõ is kellett venni a bimbóvédõt :( Mondjuk nekem icipici mellbimbóm van, valószínûleg egyébként is ez lett volna belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mendkettõtöknek, sokat segítettetek:)
Talán azért "hagyják mások" , mert nincs olyan tökéletes mellük mint neked és egyébként sem oly tökéletesek mint te. De azért talán így is megérdemlik, hogy szoptassanak, nem?

Sokan azt állítják és mondják nekem hogy ha szilárd ételt eszik a baba ebédre, kell e utána még tápot adni? Anyum már kiabál velem hogy nemfejlodik a baba mert nemadok neki ebéd után tápszert.

Legjobb válasz: Nem kell neki utána tápszer, ha sokat eszik. És mi az, hogy nem fejlõdik? Veszített a súlyából? Két hónapja nem hízott egy grammot sem?

Jaj, te jó ég! Hogy lenne már kevés a 1, 5 kg egy hónapban? Ne aggódj, anyukádnak meg mondd meg, hogy lazítson és játsszon az unokájával, a gondozása hadd legyen a te problémád. Ha eszik, iszik, kakil, pisil, jókedvû és még hízik is, akkor mi lehet még probléma?
Hát akkor tényleg felesleges adnod a tápszert:)
Nem írtad mekkora a súlya?Nem hízik eleget?mert ha így van akkor nyugodtan adhatsz Neki tápszert evés után!Miért ne adhatnál ha elfogadja, elvégre még csak 6 hónapos!
Ha sokat eszik, láthatóan teleteszi a pocakját, akkor már nem kell tápszer. Pont az a lényeg, hogy kiváltsuk szép lassan a tápszeres étkezést.
Nem kell neki utána tápszer, ha sokat eszik. És mi az, hogy nem fejlõdik? Veszített a súlyából? Két hónapja nem hízott egy grammot sem?
vidd magaddal anyukádat tanácsadásra vagy a gyerekorvoshoz, hátha az majd észhez téríti :) te jó ég, borzasztó lehet, hogy beleokoskodik, ne hagyd magad, mindent jól csinálsz!
"más baba helyesebb, nagyobb meg dundibb"szent ég mit szólna a lányomhoz?17 hós és még nincs 9 kg:D Milyen nagymama az ilyen?Sajnállak, ne is foglalkozz vele:S
elõször is ne engedd, hogy kiabáljon veled!!!Te vagy a baba édesanyja, Ö pedig (csak) a nagyija. Az én lányom 6 hós. Az elmúlt két hónapban 450-450 grammot hízott összesen. A doki és a védõnõ is elégedett vele. Most 6, 5kiló a lányom láthatóan jó húsban van:-)Szóval ne aggódj, 1-1, 5 kg hízás nagyon jó!!!!! Nem fognak titeket sehova küldeni kivizsgálásra!!!! És ahogy írták már, ha jó a kedve, van kaki és pisi, akkor MINDEN rendben!!! Bízz magadban és az anyai ösztöneidben. Kérlek, ne engedd az anyukádnak, hogy kikészítsen, még akkor sem ha szereted õt. Mindennek van határa...
Szia, a babám 3 hónapos kora óta tápszeres, most 12, 5 hónapos. Soha nem adtam neki az ebéd-uzsonna után tápszert! Úgy osztottam be, hogy ebéd amennyit kért és utána elõször gyömölcs. Aztán amikor nagyobb lett, akkor az ebédhez kis krémtúró, joghurt, tehát inkább könnyû tejtermékek és a gyümölcs az uzsonna lett gyakorlatilag, vagy tejpép és gyümölcs. Ha anyukád jobban belegondol nagy butaság is lenne ebéd után még a nagyon-nagyon tápláló tápszerrel is lenyomni a babád gyomrát, borzasztóan tömény lenne neki úgy az ebéd! A hízása pedig teljesen normális, szépen fejlõdik a kisbabád.
Ha már ennyire beléd ültette az aggódást, akkor vidd el tanácsadásra a gyerekorvoshoz, mondd el, mit mond anyukád és kérdezd meg, neki mi a véleménye errõl. Meglátod, ki fog nevetni, és akkor végre fellélegezhetsz és letromfolhatod anyukádat, végtére is az orvossal õ sem vitatkozhat. Ha az én családom jön mindenfélével, én mindig szakemberekre hivatkozok. Arra nem tudnak mit mondani.
A kérdező hozzászólása: az a probléma hogy oszerinte más baba helyesebb meg nagyobb és dundibb. az enyém meg alacsonyka. de az anyosom meg a férjem is ilyen tipusok. sajnos az anyosom már elhunyt 3 éve. anyum még azt is mondta hogy a doki majd elkuld mindenfele hogy nagyobb legyen. meghogy mi fogunk kikapni azért ha a baba nemfog most annyit hízni. higyjétek el, már totál kivagyok idegileg. légyszi írjatok
hány hós a babád?
A kérdező hozzászólása: nem 11 kilot hanem 1 vagy 1, 50 kg egy honap alatt
A kérdező hozzászólása: 6 honapos a kisfiam és kb 8.30 kilo ha nem tobb. jovohéten megyek vele a dokihoz megmérésre. az elozo honapokban 1 1, 50 kg hízott. már nehezebb is tartani a kicsit mert nehézkes.
A kérdező hozzászólása: a kisfiam elmult 6 honapos. a szilárd ételbol mindent eszik már. nagyon jo evo. sokat eszik
A kérdező hozzászólása: a kisfiam elmult 6 honapos. a szilárd ételbol mindent eszik már. nagyon jo evo. sokat eszik
A kérdező hozzászólása: ne gondold hogy nemszolna rá semmit amit a doki mond.Sokszor mondom az anyumnak hogy én jártam terhestanfolyamra még korházban is nagyon jol felvilágosítottak mindenrol, amit a babákrol tudnom kell. o meg a kedvenc keresztanyám mindig azt mondják hogy ok, mármint az orvosok nemértenek semmihez, nehallgassak rájuk.

Sony xperie u-ba hogyan kell betenni a SIM kártyát?

Vettem egy Xperia U-t minden stimmel, de a SIM kártyát nem tudom belerakni. Az ábra szerint az arany résznek kell lefele lenni és a levágott saroknak fent kell lennie. Nekem régi normál simem van és annak lent van levágva a sarka. Hogyan kell beketenni? Vagy microsim kell?

Legjobb válasz: Nem micro sim kell bele. Nekem is u m van és normálisan bement.. Az arany résznek felfele kell lennie..

Nem micro sim kell bele. Nekem is u m van és normálisan bement.. Az arany résznek felfele kell lennie..

Hányan jártatok ugy hogy megvettetek használtan egy amugy jó minőségű babakocsit, és nem volt jó? Mi volt a baja? Mire kell odafigyelni? Honnan lehet tudni hogy valami baja van a kocsinak?

Legjobb válasz: Én Gracot vettem használtan, de tökéletes állapotban. Jó eladót keresek (vatera, teszvesz ellenõriz nagyjából), és nézem a képek minõségét. Ha tök homály a fotó, nem látszik semmi a kocsiból, akkor köszi, de nem kell. De ez nem csak babakocsira igaz, hanem mindenre.

Én Gracot vettem használtan, de tökéletes állapotban. Jó eladót keresek (vatera, teszvesz ellenõriz nagyjából), és nézem a képek minõségét. Ha tök homály a fotó, nem látszik semmi a kocsiból, akkor köszi, de nem kell. De ez nem csak babakocsira igaz, hanem mindenre.
Kedves Kérdezõ :) ne haragudj, hogy ide pofátlankodok, de ez engem is érdekel!!! Nem tudok egyszerûen semmi normális és ugye a használtnak az lenne a lényege h, olcsó cumót venni. Kiságyat nézegettünk használtan, ^normális minõségût, 10ezer plusz postaköltség...Hááát nem tudom, 15etertõl már vannak nem használt, kiváló minõségû ágyak! nem értem hol lehet találni, egyszerûen nem akadok rá :/ Mi baba kocsit is horror árakon találtunk :/ Gyûjtögettünk és ezt vettük meg, házhoz szállítás sem volt, és nem használta senki. erre van 1 év garancia, így használtan meg arra sincs h, egyáltalán az van a képen amiért fizetek, vagy h, elküldik e tényleg...Nem tudom hol lehet jó cuccokat vásárolni olcsón :/ Jah, ez az a babkocsi... http://www.grando.hu/kunert-vip-2013-barna-mintas-babahordoz..
Szia! Én elõször egy használt qunny babakocsit vettem, nem interneten, hanem ismerõstõl szépen ki volt vixolva meg minden, el is hoztuk 2 funkciós.Aztán megszültem, és észrevettem a hibákat , is meg nem is tetszett már annyira. Fõleg az bántott, hogy az én gyermekemnek használt van.Szóval vettem egy második babakocsit, (újat)és azt imádom.Mindent kipróbáltam a boltban rajta, az eladó megmutatta a funkciókat és még színválaszték is volt. Amikor vettem a használtat és meg is néztem , sok hibát észre sem vettem akkor ott rajta. Szerintem a neten nagyon nehéz vásárolni.És mi lesz ha nem tetszik egy használt, visszaküldeni gondolom nem lehet. Esetleg nézz újat, kicsit olcsóbb kategóriába. Szerencsés vásárlást kívánok neked!
Én is így jártam.14 hetes kismama voltam amikor megvettük.Csak használatnál derültek ki a hibák...Gyorsan túl is adtam rajta.

Hogyan kell átutalni, ATM-en keresztül nem lehet? Nem néznek hülyének a bankban, hogy 100 Ft-ot akarok átutalni a vaterának?

Legjobb válasz: Csak az a vicc az egészben, hogy ha bemész a bankba és elutalsz 100 Ft-ot, azért 250 Ft-ot kell fizetned, csak magáért az utalásért!

Csak az a vicc az egészben, hogy ha bemész a bankba és elutalsz 100 Ft-ot, azért 250 Ft-ot kell fizetned, csak magáért az utalásért!
Úgy látszik ez nagyon változó. Nekem CIBEZZ számlám van, ott ingyenes az utalás. Van amikor megkérem a barátnõimet, hogy a tartozásukat ne kp-ben adják ide, hanem rakják fel a számlámra, s az is ingyenes.
Ha van Internet Bankod, akkor ott megtehetnek. ATM-en keresztül nem tudsz utalni. Nem, dehogy miért néznének hülyének?
Attól függ melyik bankban...
Hát ezt a saját bankodtól kéne megkérdezni, hogy internet bankod ha van, azon mennyi az átutalás, és hogy ennyi összegnél mennyi. De ez a díjcsomagtól is függ, melyikben van és az mit tartalmaz. Saját bankodban érdeklõdj!
az elõbb lemaradt, interneten keresztül 60 Ft az utalás:)
De biztos, hogy nem papír alapon ingyenes az átutalás... CIB akkor ingyenes, ha interneten keresztül indítja. Már ha telebankon, azért is fizethet. Lépj be az internetbankodba, és indítsd el onnan!
CIB-es folyószámlám van és tételenként 60 Ft szokott lenni az átutalás más bank folyószámlájára.
CIB-nél ingyenes átutalás van.
A kérdező hozzászólása: Miért a CIB bankban mennyibe kerül az átutalás?
Utalás helyett én inkább kp.-ban fizetek be a vaterás partner bankszámlájára - fõleg ilyen kis összegnél. Az semmibe sem kerül, max. egy kis sorbanállás... Persze, más a helyzet, ha a kedvezményezett bankja a Csajágaröcsögei Addideapénzed Takarékszövetkezet :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!