Találatok a következő kifejezésre: A baba azt, hogy bal oldalt (16 db)

A baba okozhatja azt, hogy bal oldalt a bordámnál nyomást érzek?

Néha órákig eltart és akárhogy ülök, kényelmetlen. 18 hetes leszek, de még nem igazán érzem, hogy mozog. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szia én is 18 hetes vagyok és nekem meg bal oldalt a hátam fáj sokszor szerintem mindenkinek máshogy alakul hol itt fáj holl ott egyébként én sem érzem még a mozgását de biztos hogy õ ál a dolog háta mögöt de megbocsájtok neki ne és te ?:))))))

Szia én is 18 hetes vagyok és nekem meg bal oldalt a hátam fáj sokszor szerintem mindenkinek máshogy alakul hol itt fáj holl ott egyébként én sem érzem még a mozgását de biztos hogy õ ál a dolog háta mögöt de megbocsájtok neki ne és te ?:) )))))
Persze ezt simán okozhatja a Baba. Fokozatosan egyre kevesebb helye lesz majd. Sokszor egyél keveset és ha van rá lehetõséged felpócolt lábbal pihenj! Nemsokára megérzed majd hogy mozog felejthetetlen érzés!! Jó egészséget! 26 hetes kismama

Miert van az hogy a babamat csak jobb oldalon erzem mozgolodni? Nagyon ritkan erzem a bal oldalomon. Az szamit a baba novekedeseben hogy az anyuka menyit eszik?

34 hetes kis mama vagyok. en miota terhes vagyok eleg keveset eszek egyszeruen nem nagyon kivanok semmit.lehet hogy a baba enne mikor en nem vagyok ehes?lehet azert nem eleg nagy a babam amekkora kene legyen sujba mert en nem eszek?

Legjobb válasz: A baba elveszi, ami neki kell, max. a te szervezetedben lesz valamiféle hiány. A súlyát csak saccolják, sokszor minden rendeben, pedig kicsinek vagy éppen túl nagynak mérik. Azért érzed csak egyik oldalon, mert már kevés a helye és ha pl. jobb oldalon vak a kis teste, akkor csak a bal oldal irányába tud fészkelõdni. Nekem pl. a kis háta van "nekitámasztva" a pocim jobb oldalának. 33 hetes mami

A baba elveszi, ami neki kell, max. a te szervezetedben lesz valamiféle hiány. A súlyát csak saccolják, sokszor minden rendeben, pedig kicsinek vagy éppen túl nagynak mérik. Azért érzed csak egyik oldalon, mert már kevés a helye és ha pl. jobb oldalon vak a kis teste, akkor csak a bal oldal irányába tud fészkelõdni. Nekem pl. a kis háta van "nekitámasztva" a pocim jobb oldalának. 33 hetes mami
Hú, bocs: jobb oldalon van a kis teste.. :-))
Én is csak a bal oldalamon érzem leginkább, a jobb oldalon csak ha nyújtózik, vagy nyomakodik akkor dudurodik ki a pici háta :) És ez így megy már hosszú hetek óta... Szerintem teljesen normális, már nem tud forogni, csak mocorogni. 37 hetes kismama
Szia! Nálam is csak a jobb oldalon dudorodik ki a baba, igaz olyankor úgy nézek ki, mint akinak a hasa bal oldalát lecsapták, és ilyenkor úgy feszül, hogy majd beleõrülök. Még mindig nem fordult be, és orvosom is igen kevés esélyt lát rá, mivel elég nagy baba lesz. Már régóta én is csak falatokat kapok be, mert a baba feje annyira feltolja a gyomromat, hogy egy tányét étel is gondot okoz. Megenni megeszem, de gyakrabban jön vissza mint benn maradna. Ne aggódj, boldog babavárást. Egy 34. hetes kismami...
A kérdező hozzászólása: hat igen de sajnos en miota terhes vagyok nem eszem rendesen vagyis ugy ahogy eddig mert eddig egesz nap csak ettem minden felet egyfojtaba csak ragcsaltam.es sajnos a babam eleg kicsi 13-ikan voltam a no dokinal es akkor meg csak 1680 gram volt. meg o se tudta megmondani miert ijen kicsi mert o szerinte egeszseges. es most nagyon meg vagyunk ijedve a ferjemmel.jovo heten megyek egy masik dokihoz kivancsi vagyok mit fog mondani. nagyon aggodok.
A kérdező hozzászólása: a 34 hetes kis mamanak . nekem azt mondtak hogy ha meg nem lenne lefordulva ijen idosen a baba akkor segitsek neki ugy hogy aljak negykez labra es akkor tobb heje lesz megfordulni .hat nem tudom hogy igaz e vagy jo otlet de megkerdezheted a dokidtol meglatjuk mit fog mondani.
Szia 34-es kismami vagyok. Már próbáltam ezt a módszert, sõt a védõnõm ajánlotta, hogy pl. egy zseblámpával csalogassam lefelé, el is indult nagy nehezen, de félúton úgymond visszafordult. Már nem nagyon aggódom, õ úgy is tudja mi a legjobb neki, hogyan érzi jól magát. Ha nem akar befordulni, akkor úgy sem fog. A kevés evésre egy tanács, én a terhesség elõtt nem voltam valami jó evõ, de elkezdtem szedni az Elevitet(sajnos). Két hónap alatt csak úgy ragadtak rám a kilók, és annyit ettem egy nap mint azelõtt három alatt. De inkább abbahagytam, mert a kilenc hónap végére már csak egy elfolyt valami lettem volna. Próbád meg az elevitet, talán sikerül vele egy kis plusz étvágyat csinálnod. Üdv: Adri
A kérdező hozzászólása: szia adri.. sajnos szedem az elevitet mar kb otodik honaptol de ugy latszik nem segit.hetfon megyek a dokihoz es meglatom hogy nott e egy het alatt valamit. mar eszek ha ehes vagyok ha nem mar erzem hogy visza jon de megis nyomom magamba de szerencsere meg nem volt alkalom hogy viszajott volna. csak kicsit faj neha a gyomrom ., udv.

27 hetes kismama vagyok azt hallottam, hogy bal oldalon nem jo aludni, mert a baba nem kap elég oxigént? Ez igaz?

Legjobb válasz: Megnézném én azt a kismamát, aki be tudja tartani, hgoy csak egy oldalán feküdjön, aludjon!!! Nekem a dokim annyit mondott, hogy majd készüljek fel, háton nemsokáig fogok tudni aludni, mert nem fogok levegõt kapni. De semmi olyanról nem beszélt, hogy ilyen vagy olyan pozícióban bármi baj lenne. Sõt arra szoktam felébredni, hogy háton fekszem, rádásul kinyújtott lábbal. Azt mondják ez a legrosszabb. Na, de nem tehetek róla, alvás közben nem tudom befolyásolni, hogy feküdjek. Örülök, ha tudok aludni.

Megnézném én azt a kismamát, aki be tudja tartani, hgoy csak egy oldalán feküdjön, aludjon!!! Nekem a dokim annyit mondott, hogy majd készüljek fel, háton nemsokáig fogok tudni aludni, mert nem fogok levegõt kapni. De semmi olyanról nem beszélt, hogy ilyen vagy olyan pozícióban bármi baj lenne. Sõt arra szoktam felébredni, hogy háton fekszem, rádásul kinyújtott lábbal. Azt mondják ez a legrosszabb. Na, de nem tehetek róla, alvás közben nem tudom befolyásolni, hogy feküdjek. Örülök, ha tudok aludni.
Szia!Én 35 hetes vagyok, és csak a bal felemen tudok aludni.Én úgy tudom, hogy az a legjobb.
Bárhogy szabad aludni, ez hülyeség h nem szabad!!Én bárhogy aludtam ahogy kényelmes volt!
Ha a babádnak kényelmetlen, jelzi. Az utolsó hetekben az ember örül, ha alszik, nem tud figyelni arra, hogy milyen pozitúrában teszi. Mivel a szív a bal oldalon van, így ha azon az oldaladon alszol, nagyobb munkát kell végeznie. A háton alvást az utolsó hetekben azért nem szokták tanácsolni, mert a baba már elég nehéz és egy nagyobb eret nyomhat. Én is igyekeztem úgy aludni, ahogy tanácsolták, de legtöbbször reggelre a bal oldalamon, vagy háton fekve ébredtem. Mind a 4 gyerekem egészségesen született és most is az.
én csak bal oldalamon tudtam aludni. a jobbra fordultam manóm egybõl méltatlankodott a hasamban, és jól megrugott...Neki az a póz nem volt megfelelõ. Hanyatt meg szintén.
Én is pont úgy tudom, hogy háton kap kevesebb oxigént a magzatod. Asszem a Kismamában olvastam.
Én is úgy tudom, hogy a bal oldalon tanácsosabb aludni. Na most ezt magyarázza meg valaki az én kisfiamnak, mikor bal oldalamon fekszem és majdnem kibújik a pocimon keresztül! Én úgy vagyok vele, hogy úgy alszom, ahogy nekem és a picúrkámnak is megfelel! 29 hetes kismami
Egy idõ után örültem, ha egyáltalán tudtam aludni valamelyik oldalamon. Háton meg azért nem aludtam, mert úgy éreztem, hogy megfulladok.
Én pont az ellenkezõjét hallottam, hogy jobb oldalon nem jó, mert elszorulhat a nyaki ütõered. Én bármelyik oldalon alszok, sokszor teljesen lezsibbadva ébredek, meg bal oldalon sokszor a szivem nyomódik és nehezebben kapok levegõt. Úgy aludj, ahogy neked kényelmes! Én egész éjjel forgolódok :(
Szia!Jobb oldalon, és háton nem szabad aludni.
Szia! Én jobb oldalon szoktam kezdeni az alvást és éjszaka a hátamra fordulok mert elhal a lábam mert szopi párnát rakok a lábam közé. Megyek pisilni akkor a szopi párnát a fejem alá teszem plusz egy kis párnát és félig ülve alszom. Van amikor bal oldalra fekszek így jobban kapok levegõt de a pocakomnak nem kényelmes. Kabaré ez az éjszakai alvás! :-) Holnap leszünk 40 hetesek! :-) Kitartást mindenkinek!
Ha már a vége felé jársz és befordult akkor igen, csuklik :)
A kérdező hozzászólása: és azt jelenti, hogy fejvégû?
Szerintem fejvégû, hiszen máskülönben fönt éreznéd. Én is lent érzem a csuklását, és tuti fejvégû a fekvése. 36 hkm

A 21. napon szúrt a bal oldalam, majd másnap este barna folyásom volt és a 23. napon szex után azt vettem észre, hogy "pirosas folyásom" van. Mitől lehet ez? Ha elmegy a baba azt miből veszem észre?

Azt hittem ennyivel hamarabb megjött, de utána már nem volt.Nem szexeltünk olyan vadul, hogy véreznem kellet volna,szerintem. aciklusaim 28-29 naposak és a 12. napon a doki látott az uh-n egy 24 mm-es tüsz?t.

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Voltam az orvosomnál és azt mondta, hogy a bal oldalon van most peteérésem, és hogy oda koncentráljunk. Ez úgy lehetséges, hogy aktus után a bal oldalamra fekszem és párnát rakok a fenekem alá? így könnyebben sikerülhet a baba?

egyébként 2 éve próbálkozunk a baba projektben a férjemmel, de még nem jött össze.. kedden megyek vissza az orvosomhoz, hogy megreped e a tüsző..

Legjobb válasz: Szerintem igen. Sok sikert nektek!

Szerintem igen. Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: köszönjük! Gondolom ilyen módon lehet csak oda "koncentrálni" mert ugye ha csak szimplán oda koncentrálunk az kevés.. :) bár elõször nem értettem amikor az orvosom ezt mondta.. :D nem tudtam mire vélni.. :DD
egyszer nekem valaki azt írta, hogy a testünk "tudja", hogy melyik oldalon van peteérés, és az a vezeték szippantja be jobban a spermiumokat. Ki tudja? Lehet, hogy így van. :)
Szia mi eloszor 1 utana 2 evet probalkoztunk. Nekem azt mindtak higy szex utan egy csepp se menjen karba parom segitsen gyertya allasba feltartani a labaimat es 5 percig minimum ne engedjem le. Mind a ketszer bejott amint megvolt az elso peteeres :) most 9-10 hetes vagyok.. A gyertya utan nekem is arra az oldalra kellett fekudni ahol a tuszo volt. Tovabbi 1 ora fekves.
A kérdező hozzászólása: Ó hát mi már ezen túl vagyunk, pár hónapot én is csináltam a gyertyaállást úgy, hogy a férjem is segített benne, de nem jött be ez se sajnos.. volt amikor minden aktus után vagy 2 órát fekve maradtam, párna a fenekem alá stb. ez se jött be. Nem tudom mi lehet a baj, de voltam az orvosomnál, és ugye azt mondta, hogy van peteérésem a bal oldalon, utána vissza mentem, hogy megreped e a tüszõ, és azt mondta , hogy igen, nézte a monitort miközben ultrahangozott és megkérdezte, hogy "volt otthon akció?" a válaszom az volt, hogy igen, akkor azt mondta, hogy ha szerencséjük van sikerült... mert ugye ahogy megtudtam, hogy bal oldalon van a peteérésem akkor minden aktus után a bal oldalamra feküdtem. és az orvos ezt írta a papíromra: " B.o. ov-ban szabálytalan corpus hemorrhagicumak imponáló képlet." pontosan nem tudom ez mit jelenthet, de próbáltunk utána járni a neten és valami olyasmit olvastunk, hogy amikor peteérés van és oda megy a spermium tehát pont a jó helyre akkor valami elkezdõdik ott benne és ha szerencsénk van megtermékenyül ha nem akkor távozik a menstruációkor.. lehet, hogy kicsit érthetetlenül írtam le.. :D szóval valaki esetleg tudja, hogy mit jelenthet ez konkrétabban?

Görnyedve járok, nem tudok kiegyenesedni, iszonyatosan fáj a bal oldalam, és ilyen érdekes szúró fájdalmat érzek. Az orvos szerint nincs szervi baj, a baba is jól van. Lehetséges, hogy ennyire nyomná valamimet?

Legjobb válasz: Szerintem járj addig utána, amíg meg nem találod az okát. Nem hiszem, hogy ez az állapot hosszú távon fenntartható. Menj urológushoz, belgyógyászhoz akár még ideggyógyászhoz és sebészhez is. Valami oka kell legyen a fájdalomnak. (bár nekem is van egy be nem azonosított fájdlamam a bal oldalamon, de változó intenzitással fáj)

Szerintem járj addig utána, amíg meg nem találod az okát. Nem hiszem, hogy ez az állapot hosszú távon fenntartható. Menj urológushoz, belgyógyászhoz akár még ideggyógyászhoz és sebészhez is. Valami oka kell legyen a fájdalomnak. (bár nekem is van egy be nem azonosított fájdlamam a bal oldalamon, de változó intenzitással fáj)
Az is lehet hogy a méhtartó szallagok nyúlnak de az is ha pl. vesefertõzésed van! Nekem mindkét "jelenség" volt a tágulás még mindig. Sztem azért járj utánna! 12hetes kismama
Szia!Nálam is hasonlóak a tünetek, csak annyiban különböznek, hogy a jobb oldalon szúrkál.De már olyannyira, hogy a bordáimba is belehasított a fájdalomtól, annyira kisugárzott oda.Azt hitték (meg mi is), hogy vakbélgyulladás lehet, de voltam laborban, sebészeten, nõgyógyásznál, UH-n, akik azt mondták nincs gond, valószínûleg csak a méhem "tágul"!

31 hetes vagyok és az éjszaka a bal oldalam lent görcsölt. Nem enyhén de nem is erősen. Mitől lehetett ez? Lehet hogy csak rajta volt a baba mert egy idő után elmúltak a görcsök.

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló tünet,ha az oldalamon feküdtem. Ilyenkor a petefészkemet éreztem (azt hiszem; vagy környékét). Mikor éreztem, hogy picit fáj (de nekem nem görcsölt), akkor átfordultam a másik oldalra, ha ott is elkezdõdött ugyanez, akkor maradt a hanyattfekvés. :) Szerintem ez a babától volt, ahogy "odacsúszott", hiszen amelyik oldalamra feküdtem, az az oldal fájt. Én ezt kb a 25. héttõl éreztem...a 32. hétig; addig nem sokat aludtam éjjelente. Gondolom, ill. remélem, hogy nálad sincs semmi baj, de ha úgy érzed, említsd meg az orvosodnak! Kitartás! És boldog babavárást kívánok!

Nekem is volt hasonló tünet, ha az oldalamon feküdtem. Ilyenkor a petefészkemet éreztem (azt hiszem; vagy környékét). Mikor éreztem, hogy picit fáj (de nekem nem görcsölt), akkor átfordultam a másik oldalra, ha ott is elkezdõdött ugyanez, akkor maradt a hanyattfekvés. :) Szerintem ez a babától volt, ahogy "odacsúszott", hiszen amelyik oldalamra feküdtem, az az oldal fájt. Én ezt kb a 25. héttõl éreztem...a 32. hétig; addig nem sokat aludtam éjjelente. Gondolom, ill. remélem, hogy nálad sincs semmi baj, de ha úgy érzed, említsd meg az orvosodnak! Kitartás! És boldog babavárást kívánok!

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!