Találatok a következő kifejezésre: A baba azt, hogy (3669 db)

Ha valakit császározni kell, mert nem fordul be a baba az hogyan működik?

Úgy értem akkor is beindul rendesen a szülés, fájások meg minden ha nincs befordulva? Ha nem akkor meddig várnak vele?

Legjobb válasz: A barátnõm nemrég szült és neki végig faros volt.A szülés elõtt pár héttel tapintás alapján azt mondta a doki,hogy már fejvégû a baba.A kiírt nap elõtt 9 nappal este szivárogni kezdett a vize,mire a kórházba ért fájásai is lettek.Egész éjszaka vajúdott és csak reggel szóltak a dokijának,aki akkor csinált egy UH-t,amin kiderült,hogy mégis csak a faros a baba és így végül reggel megcsászározták.

A barátnõm nemrég szült és neki végig faros volt.A szülés elõtt pár héttel tapintás alapján azt mondta a doki, hogy már fejvégû a baba.A kiírt nap elõtt 9 nappal este szivárogni kezdett a vize, mire a kórházba ért fájásai is lettek.Egész éjszaka vajúdott és csak reggel szóltak a dokijának, aki akkor csinált egy UH-t, amin kiderült, hogy mégis csak a faros a baba és így végül reggel megcsászározták.
Szia! Nekem õ lesz az elsõ babám. A 29. héten voltam UH-n és farfekvésben volt. Megkérdeztem a dokim, azt mondta mivel elsõ baba, farosan nem szülünk. Mivel ebben a helyzetben elõfordulhat, hogy beszorul. Azt mondta, hogyha a 37. hétig nem fordul meg akkor azon a héten megcsászároz, mivel annak oka van, hogy nem fordult be, pl. rövid a köldökzsinór, vagy rátekeredik, stb. Azt persze nem kérdeztem, hgy megindítják -e ilyenkor a szülést, hogy kell-e vajjúdni?
Programozott császárnál nem indítják be csak simán megcsinálják.
Bocs, de miért ne szülhetné meg, ha az arányok megfelelõek? Nekünk se lett semmi bajunk, és végig figyelték a szülést, nem egy orvos, hanem vagy hat. Attól, hogy te még nem tudtad megszülni, nem kell gyorsan másokat is császárra biztatni. Azért nem mindegy, hogy természetes úton születik, vagy császár lesz, sem a baba, sem a mama szempontjából.
Szia én 2.5hónapja szültem faros császárral.Nekem programozott volt, elvileg a kiírt idõben szültem volna, de mivel befektettek magas vérnyomással és másnap nem volt jó az uh..zavarosnak tûnt ezért 5nappal hamarabb lett meg a baba.Nekem azt mondta az orvosom ha semmi baj nincs akkor indokolatlan hamarabb kivenni, de túl nem lehet hordani mert a farosság miatt gond lenne.De normális körülmények között nem haggyák az embert vajúdni-elég lesz utánna átélni a dolgokat...szval farosan ne szüld meg, kérd a császárt, de egy jóra való doki nem is megy bele..amúgy az uh-n látniuk kell, hogy esetleg a bab nyakán van e a zsinór...
Nekem az elsõ farosan született, nem császároztak. Tehát nem feltétlenül kell császározni, de ehhez kell egy bizonyos testmagasság ill. csipõszélesség, meg egy nem túl nagy baba, meg egy csapat orvos...

Milyen idonbelul erzi a baba azt hogy edtem?

Ugy ertem,pl.ha deli 12 orakor ebedelek az mikor jut el a babahoz?rogton erzekeli hogy eszek?ill.a placenta es a koldokzsinor rogton juttatja a taplalekot?

Legjobb válasz: Kb fél óra.

Kb fél óra.
Edtem, ez aranyos :) nem, amint az elsõ is megírta, kb fél óra kell :)
tokmind1 hogy ki accountjaval lepsz be
Futtasd a játékot rendszergazdaként


A korombeileknek mi a bajuk azzal, hogy fiú vagyok, és tudok beszélgetni értelmesen egyes lányokkal, és nem piszkálom őket?

F/13 szinte teljesen kitagadnak, és nyilvánosan nem, de a hátam mögött melegnek hívnak, de nem vagyok az!

Legjobb válasz: Most még mekegnek tartanak, késõbb irigyelni fognak :)

Most még mekegnek tartanak, késõbb irigyelni fognak :)
A kérdező hozzászólása: De az ilyen "menõbb lányok" is kinevetnek és úgy hívnak, ezt kifelejtettem. Csak az értelmesebb réteg (1-2 ember) nem ilyen az osztályból.
Tehát csatlakozz az értelmesebb lányokhoz. Te is legyél értelmes, és mosolyogjál azokon, akik ilyeneket mondanak. Valószínüleg irigyelnek, és ezt leplezik, vagy kifejezik ezáltal. Maradj önmagad, ez a lényeg.
Állandóan a csajokkal vagy, és te vagy a meleg?:D Kaksizd le õket, azt javaslom!
Nálunk is van egy ilyen srác, szinte csak lányokkal lóg, és tök jó fej, mégsem meleg! Szerintem szimplán [email protected] le akik melegnek tartanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Na az ilyen pasiból kevés van... hidd el, pár év múlva irigyelni fognak, a csajok meg tapadni fognak rád :) Az én barátom is ilyen hogy nem csak úgy jön be, mint pasi, hanem õ a legjobb barátom, megbízhatok benne, mindig segít, lehet vele bármirõl beszélgetni, és soha nem cserélném le más pasira. Mindig több lány ismerõse volt mint fiú, de a csajok nem akartak vele összejönni... de már 2 éve együtt vagyunk :D

Ha vasszegény a baba azt, hogy veszem észre?

Legjobb válasz: Nekem 6 hetes kontrollon a doki ránézésre állapította meg, hogy elég sápadtka a babám és írt fel Maltoferr cseppet. Aztán késõbb (talán 1 hó múlva) a gyerekorvosnak említettem, õ elküldött vérvételre minket és azon már minden rendben volt. Elég fehérbõrû a fiam azóta is, ez igaz. :) A doki a szemét nézte még, de hogy otthon hogy lehet észrevenni, szerintem lutri, inkább orvosra bízd a dolgot!

Nekem 6 hetes kontrollon a doki ránézésre állapította meg, hogy elég sápadtka a babám és írt fel Maltoferr cseppet. Aztán késõbb (talán 1 hó múlva) a gyerekorvosnak említettem, õ elküldött vérvételre minket és azon már minden rendben volt. Elég fehérbõrû a fiam azóta is, ez igaz. :) A doki a szemét nézte még, de hogy otthon hogy lehet észrevenni, szerintem lutri, inkább orvosra bízd a dolgot!

Akinél úgy volt, hogy saját magát választotta el a baba, az hogy történt? És hány hós volt akkor a babó? Hozzátáplálásban hol tartottatok?

Legjobb válasz: A tényleges hozzátáplálást 6 hónapos korában kezdtem, elõtte kb. két héttel már uzsonnára adtam tejpépet, h' szokja a másfajta állagú ételt, és a kanalat. Az elsõ hónapban csak gyümölcsöt kapott (5-6 félét), 7 hónapos korától pedig zöldségeket is. Minden ebéd és uzsonna után szoptattam is, de kb. 7 hónaposan délben már nem kérte, és fokozatosan elutasította napközben is. Az esti, éjszakai és hajnali maradt meg a legtovább, de amikor már óránként kelt, mert félálomban nem szívott ki eleget, akkor áttértem az esti szoptatás + tápszer verzióra. 8 és fél hónaposan este sem akart már szopni, ezért nem nyûglõdtem vele tovább. Végül is már 8 foga volt akkor, kb. 15 féle kaját stabilan megevett, tápszert pedig a kezdetektõl használtunk minimális mennyiségben, ezért nem láttam értelmét tovább erõltetni.

A tényleges hozzátáplálást 6 hónapos korában kezdtem, elõtte kb. két héttel már uzsonnára adtam tejpépet, h' szokja a másfajta állagú ételt, és a kanalat. Az elsõ hónapban csak gyümölcsöt kapott (5-6 félét), 7 hónapos korától pedig zöldségeket is. Minden ebéd és uzsonna után szoptattam is, de kb. 7 hónaposan délben már nem kérte, és fokozatosan elutasította napközben is. Az esti, éjszakai és hajnali maradt meg a legtovább, de amikor már óránként kelt, mert félálomban nem szívott ki eleget, akkor áttértem az esti szoptatás + tápszer verzióra. 8 és fél hónaposan este sem akart már szopni, ezért nem nyûglõdtem vele tovább. Végül is már 8 foga volt akkor, kb. 15 féle kaját stabilan megevett, tápszert pedig a kezdetektõl használtunk minimális mennyiségben, ezért nem láttam értelmét tovább erõltetni.

Milyen eltérés van, az között hogy menyire becsülte a bank az ingatlant vagy hogy mennyiért lehet eladni?

Legjobb válasz: A bank csak a saját értékbecslõje által közölt "forgalmi értéket" fogadja el igaznak. Ami általában valamivel kevesebb, mint a tényleges forgalmi érték. A bank úgy gondolkodik: - ha a jelenlegi (valós) forgalmi érték 25 millió, akkor az õ értékbecslõje felértékeli 20 millióra - a 20 milliónak kb. 70-75 %-át adja hitelként = 14-15 millió + kamat Ebben az esetben "kellõképpen" bebiztosította magát arra az esetre, ha az adós nem fizet, és az ingatlant árverezik, mert úgyis el fogja tudni adni annyiért, hogy az általa "kölcsönadott" pénze visszajöjjön. Tehát ha "gond van", célszerûbb eladni még mielõtt a bank megindítaná az árverezést.

A bank csak a saját értékbecslõje által közölt "forgalmi értéket" fogadja el igaznak. Ami általában valamivel kevesebb, mint a tényleges forgalmi érték. A bank úgy gondolkodik: - ha a jelenlegi (valós) forgalmi érték 25 millió, akkor az õ értékbecslõje felértékeli 20 millióra - a 20 milliónak kb. 70-75 %-át adja hitelként = 14-15 millió + kamat Ebben az esetben "kellõképpen" bebiztosította magát arra az esetre, ha az adós nem fizet, és az ingatlant árverezik, mert úgyis el fogja tudni adni annyiért, hogy az általa "kölcsönadott" pénze visszajöjjön. Tehát ha "gond van", célszerûbb eladni még mielõtt a bank megindítaná az árverezést.
Kivétel, ha a bank több hitelt szeretne kihelyezni, ezért felülértékeli az ingatlant. Illetve kivétel, ha az értékbecslõnek belenyomsz egy húszezrest a zsebébe, hogy 1 millióval többre becsülje az ingatlant (igen, kb 5 éve mi így becsültettük fel az ingatlanunkat). A becsült érték és az eladási érték között nincs egyértelmû reláció. Lehet, hogy jóval kevesebbért tudják eladni, mint a becsült érték, de akár drágábban is mehet.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomtam a markába senkinek pénzt de ahogy a hasonló ingatlanok árát nézem a neten jóval többre becsülték. Vagy elrontotta vagy kamu hirdetéseket találtam.
10, 49-es vagyok! Persze, a bank igyekszik lefelé nyomni az értékét, mert ha baj van, neki biztosabb, hogy visszajön a pénze, mert a tényleges piaci érték magasabb, mint amire õ értékeli.

Nem ertem, nagyon sok anyuka irja azt hogy harom nyomasra meglett a baba, meg hogy negy nyomasra meglett a baba, letezik ilyen? Olyan nincs hogy valaki orakat szenvedett, kemenyen nyomott, es csak nehezen jott a baba?

Vagy csak en vagyok ennyire bena? Nekem ko kemeny harom oras melo volt kitolni a fiamat...majdnem beleszakadtam. Van meg ilyen kismami itt?

Legjobb válasz: Arra nem emlékszem, hogy hányszor nyomtam, de több mint egy órán át tartott. Szóval tuti nem 3-4 volt. Ez nem bénaság kérdése, hanem tényleg a szülésznõre és a dokira kell hallgatni. Neked ennyi, másnak annyi.

Arra nem emlékszem, hogy hányszor nyomtam, de több mint egy órán át tartott. Szóval tuti nem 3-4 volt. Ez nem bénaság kérdése, hanem tényleg a szülésznõre és a dokira kell hallgatni. Neked ennyi, másnak annyi.
Szia!Igen, létezik :) Ha jól emlékszem, 4-5 nyomás után bújt ki a kisfiam.De azért nem ennyire "egyszerû" a történet, mert a doki személyében kaptam segítséget is.Egy jól megtermett, 190 cm magas, izmos férfi teljes erejével a gyomromban feküdt és tolta le a babámat a "kijárat" felé.Minden egyes tolófájást nagyon éreztem, azaz mindent éreztem, mert olyan gyorsan zajlott az egész, hogy nem adtak fájdalomcsillapítót.A szülés után 3 hétig véraláfutásos volt a cicim alatti rész, a bordáim meg úgy fájtak, hogy csuda!Nem tudom, hogy nélküle meddig tartott volna... El sem tudom képzelni, hogy milyen szenvedés órákig tolni :( de gondolom most már mindegy neked is! :)
Attól függ, hogy egyrészt elõtte mynnyire tágultál, másrészt, hogy a tolófájásokat mennyire "kezelted", tehát visszafogtad, e ha mondták, hogy csinálja a baba önállóan (pl. befordulás). Azt hiszem a legnehezebb nem a tolás, hanem az, amikor nem szabad tolni, mert azzal csak szorítod be a babát, "magától" gyorsabban jönne. Tehát hallgatni kell a szülésznõre, ha azt mondja, hogy most nem tol, akkor nem szabad.
Azt olvastam, hogy az gyakori eset, hogy nyomás után vissza-visszacsúszik a baba, nem kell elkeseredni emiatt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat mindenkinek. En 2ora 49 percig nyomtam, nem engedtem hogy csipesszel vagy vakummal vegyek ki a kicsit, mert baratnomnek csipesszel vettek ki a babat, es eltortek a kulcscsontjat, es felsertettek a fejet.
Szia, nekem azt mondták már csak rajtam múlik mikor lesz meg a kicsi, 1 órán keresztül nyomtam-nyomtam, mindig mondták hogy milyen ügyes vagyok, és hogy mindjárt mindjárt... de csak nem jött ki a babuci, úgyhogy császárra vittek. mikor készítettek császárra jött még nagyon sok toló fájás de vissza kellett tartanom - na hát az volt a legfájdalmasabb, mert a fájást a nyomással mégcsak-csak el lehet viselni, borzasztó volt hogy tudtam nem fogom tudni megszülni.. szerencsére azóta egészséges 3 hónapos nagylány:) ) és imádom!
Mindenkinél más. Nekem 3 fájásra volt kint a kislányom, de azt nem tudom, hány nyomásra (majd megkérdem a férjemet). Az segít, ha hallgatsz a dokira és szülésznõre, és ne fogd vissza a fájást, hanem engedd el magad alul, hadd menjen ki az a kis (nem is olyan kicsi) test. Ha laza vagy, könnyebb. És ne szorítsd össze a fogad, mert nem tudsz úgy ellazulni. Nekem ezek a tapasztalataim.
Nem vagy béna. Függ sok mindentõl h ki hogyan szül. Nekem is kb 5-6 nyomásból lett meg a kisfiam. 15:30-tól vajúdtam, 19:50-kor szóltak az orvosnak kb 5 perc és ott volt. 20:20-kor meg lett a fiam. Igaz h utána 21:00-ig varrtak mert repedtem rendesen. Sõt sok mûlik az orvoson is sõt a szülésznõn is.
Dehogy vagy béna!!! :D Csak van aki ilyen szerencsés volt és van aki nem... Meg szerintem, de ez tényleg csak az én elméletem, hogy talán nem mindenki ugyanattól a pillanattól számolja a nyomásokat. Egyik ismerõsöm úgy ért be a kórházba, hogy iszonyatosan ki volt már tágulva, na, nála 3 nyomásra kint volt a baba (elsõ). Mikor én szültem emlékszem, mikor mondta a doki, hogy mostmár ha úgy érzem nyomjak, gáztól elég kába voltam, a kemény része a dolognak kb. 2 óra hossza volt, a babám keze a feje mellett maradt, így eléggé megszorult. Arra is kristálytisztán emlékszem, hogy mikor már azt mondtam nem bírom, nincs több erõm mondta a doki, hogy még 6 nyomás és kint van a baba... szóval nyugi, nem vagy egyedül a szenvedéssel, csak mi nem tartozunk a szerencsésebbek közé, ennyi! :D Boldog babázást!
Szia! Én is úgy emlékszem, hogy kb. 4 vagy 5 nyomással kint volt a kisfiam, de elõtte többször úgy éreztem, hogy most tuti kijön nyomtam aztán nem sikerült. Ilyenkor otthagytak, hogy mászkáljak majd akkor szóljak, ha már úgy érzem, hogy tényleg jön a baba. Szóval én is többször próbáltam, mire végre megszületett a babám. Üdv 4 hós fiúcska anyukája
Szia! Én úgy látszik a szerencsések közé tartoztam. A fiammal reggel 6 órakor mentem be, mert elfolyt a magzatvizem. Semmi fájás, tényleg semmi. 6.40kor megszületett. Ez nem bénaság, alkati dolog. A doki is sokat tud segíteni, ha akar.

Akiknel beinditottak a szülest! Megirnatok nekem, hogyan zajlott, mennyi idö mulva született meg a babatok? Gyors ez az eljaras? Kenyszernek eli meg vajon a baba az oxitocint?

Mennyire erzitek utolag is jo megoldasnak, stb.? Minden erdekel, amit erröl gondoltok, ereztek.

Legjobb válasz: Nekem a beindítás elõtti napon volt egy vizsgálatom délelõtt. Reggel 6-ra hívtak be, de a gyerek este 5-kor úgy döntött, hogy világra akar jönni, így megindultak a fájásaim. Reggel 1/2 6-ra értünk be a korházba, mert addig nem sûrûsödött be a fájásaim csak 15 percesek voltak, de amint elindultunk 5 percesek lettek. Ahogy beértünk 20 perc ctg, aztán borotválás, beöntés. Ezt követõen kaptam meg az oxitocint, kb reggel 1/2 8-kor mert még továbbra sem sûrûsödtek a fájások. egy óra múlva burkot repesztettek, 1/2 12-kor kaptam EDA-t, így ez teljesen kitartott a baba megszületéséig negyed 2-ig. 3 tolásra kint volt a baba. Nem tudom, hogy kényszernek éli-e meg a baba a szülésindítást, de én nem bánom, hogy be volt tervezve az indítás, mert az én babám megilyesztette, és elindult magától, aztán mégis kellett segíteni neki. Szerintem ha beindítanak, akkor gyorsan túl leszel a vajúdáson és a szülésen is.

Nekem a beindítás elõtti napon volt egy vizsgálatom délelõtt. Reggel 6-ra hívtak be, de a gyerek este 5-kor úgy döntött, hogy világra akar jönni, így megindultak a fájásaim. Reggel 1/2 6-ra értünk be a korházba, mert addig nem sûrûsödött be a fájásaim csak 15 percesek voltak, de amint elindultunk 5 percesek lettek. Ahogy beértünk 20 perc ctg, aztán borotválás, beöntés. Ezt követõen kaptam meg az oxitocint, kb reggel 1/2 8-kor mert még továbbra sem sûrûsödtek a fájások. egy óra múlva burkot repesztettek, 1/2 12-kor kaptam EDA-t, így ez teljesen kitartott a baba megszületéséig negyed 2-ig. 3 tolásra kint volt a baba. Nem tudom, hogy kényszernek éli-e meg a baba a szülésindítást, de én nem bánom, hogy be volt tervezve az indítás, mert az én babám megilyesztette, és elindult magától, aztán mégis kellett segíteni neki. Szerintem ha beindítanak, akkor gyorsan túl leszel a vajúdáson és a szülésen is.
Szia. Engem is indítottak, bár nem oxitocinnal, hanem burokrepesztéssel. mivel én már 2héttel túlhordtam. Reggel 3/4 9kor volt a burokrepesztés, utána beöntés, délután fél2 körül indultak a fájások, amik még gyengék voltak, fél5körül erõsödtek, és negyed 6ra lett mag a kislányom, 3 nyomásra. Szóval majdnem 4óra volt a vajúdás, ami elsõ szülésnél nagyon jó. Viszont volt 1 szobatársam, aki szintén túlhordta már, együtt volt a burokrepesztés reggel, õ kapott oxitocint is, azt hiszem nem is egyet, és neki éjfélre lett meg a babája, több mint 8óra vajúdás után. Bár neki a 2. babája volt.
NYILAS - alapvetõen nyugodt természetû!
Kisfiam 6 hónapos, halak. Nagyon nyugodt és békés baba.
10 hónapos mérleg kislányom nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba születése pillanatától. Idegenek (kórházban) is rácsodálkoznak milyen kiegyensúlyozott, stabil gyerek. Viszont a legapróbb hangulatváltozásomat is megérzi, úgyhogy vigyáznom kell.:-) Vagy ez minden picivel így van?
Az én fiam is halak. Õ is nyugodt és szerintem lusta is. De kis, okos, értelmes, érdeklõdõ. És mindig jó kedvü gyerek. Most 17 hónapos.
Nekem 3 bak jegyû gyerekem van (kos ascendenssel), és egészen mások. A középsõ fiú, õ hisztis, igazi hangulatember, és õ a legbújósabb. A legnagyobb lány, õ pajkos, mozgékony, folyton ugrál, pörög, de ugyanakkor nagyon ügyes, rajzol, énekel, mondókázik. A legkisebb lány Teréz anya típus, gondoskodó, segítõkész, õ a legnyugodtabb. Ami közös, hogy mindhárman elég érzékenyek, és viszonylag csendesek, kezelhetõek. Nagy az alvásigényük.
Nyilas kisfiú, 8, 5 hónapos. 6 hós koráig alig sírt. Azóta viszont nagyon hisztis, nyafis kisgyerek lett, viszont nagyon mosolygós is, örökmozgó, meg sem áll, de gondolom ez midnen ilyenkorúval így van.
Nyilas kislány oroszlán aszcendenssel...jól kifogtuk :) 9 hónapos, eddig semmi problémám vele, nyitott, barátkozó, nagyon mosolygós baba. Örökmozgó, kíváncsi és már kezd megmutatkozni az akarata. Szerintem csak nagyobb korában lesz jobban szembetûnõ a különbség a csillagjegyek közt.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, az én kislányom is nyilas és oroszlán az aszcendense. Már 4 éves egyébként, és nagyon kedves, barátságos, cserfes kislány, mindenkit az ujja köré csavar. Amit imádok benne, hogy mindig jókedvû, mosolygós. Na, azért tud akaratos lenni, ha valamit nem sikerül elérnie, akkor megpróbálkozik a hisztivel, de elég jól tudjuk kezelni. Köszi mindenkinek a választ!
19-es vagyok Kérdezõ, a dackorszak nálatok mennyire volt vészes? Én ettõl félek igazán, a nyilas és az oroszlán se az az irányítható típus... Ráadásul és és a férjem is tûz jegyûek vagyunk, tehát akaratosságot biztosan örökölt jókora adagot. Voltak nálatok kirívó esetek, mikor a hajad tépted volna (pl. földhöz vágja magát az utcán és hasonlók)?
A kérdező hozzászólása: Próbálkozott a dackorszakban, de ez idõszakonként 1-1 hét "dilit" jelentett. Tény, hogy nagyon oda kell figyelni a nevelésénél, rettentõ fontos a következetesség, a határok egyértelmû kijelölése, és a jutalmazás mellett a büntetés is. Mivel nagyon okos, ezért sok mindent meg lehet magyarázni neki. Viszont hajlamos a füllentésre, már most megpróbál minket átverni. Szerintem ami még gond, hogy nem igazán akarja semmiért vállalni a felelõsséget, ha bajt csinál. De alapvetõen kezelhetõ, bár szerintem szigorúbb szülõket igényel.
Kisfiam skorpió, oroszlán ascendenssel. Még csak 10 hónapos, de már most eléri amit akar. :)
Skorpió fiam nagyon akaratos, örökmozgó és eleven.
4, 5 hós kos. már most látszik milyen akaratos lesz.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is nyilas, és nagyon nyugodt baba volt. Fél éves koráig még sírni is alig hallottunk.
a lányom ikrek (nyugodt, bár akaratos) a fiam szintén ikrek skorpió aszcendessel hát õ elég eleven, és akaratos, örökmozgó :D
3, 5 éves kos. Elsõ pillanattól kezdve egy akaratos, céltudatos kis energiabomba.
Szûz lányomon már babakorában meglátszott, hogy eleven lesz, az is lett. Oroszlán lányom egy angyal, alig sír, végtelenül nyugodt bébi.
Szintén nyilas kiscsaj, nem sírós, de meg nem áll, jön-megy, pakol, dumál. :) amikor a kórházban voltunk csak akkor sírt amikor átpelenkáztam meg amikor fürdették. Amúgy átaludta a három napot, éhesen is inkább csak méltatlankodott de nem üvöltött mint a legtöbb újszülött. Most már kicsit nyafisabb, és úgy tud sírni utánam, h megszakad a szívem. :)
Szûz fiú - egyértelmûen eleven, mozgékony baba, de a jobbik, kezelhetõ fajtából :)
vízöntõ kis csaj, szófogadó eleven gyerek. rák kis csaj, "szófogadatlan" eleven abszolút nem nyugis :)
Szûz kisfiú. Nagyon vidám és nyugodt baba, csak akkor sír ha tényleg baj van (kaki, éhes stb).
Köszi a használati útmutatót :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!