Találatok a következő kifejezésre: A baba azt, (9138 db)

Egy banknál van személyi kölcsönöm és folyószámla hitelem. Mivel megszűnt a munkahelyem, nincs elég fedezetem, így a bank az össz járulékomat (szoc. Járulék) fél évig akarja vonni. Megteheti-e, mivel más jövedelmem nincs? !

Legjobb válasz: A BANK hogyan vonhatná le a szoc.járulékokat (? egyáltanán, MI EZ?)... 8-o Talán az eü.járulékra gondolsz (4500 Ft/hó)??? Ehhez a banknak semmi köze, a bank ilyet nem vonhat le senkitõl, legfeljebb az APEH! Ha nincs elég jövedelmed a törlesztõrészleteidre, azt a bank nem a hiteleidbõl fogja levonni!... 8-o Bocs, de ez az egész nagyon zavaros! Szoc.járulékot KAPNI szoktak az emberek, nem tõlük VONJÁK!

A BANK hogyan vonhatná le a szoc.járulékokat (? egyáltanán, MI EZ?)... 8-o Talán az eü.járulékra gondolsz (4500 Ft/hó)??? Ehhez a banknak semmi köze, a bank ilyet nem vonhat le senkitõl, legfeljebb az APEH! Ha nincs elég jövedelmed a törlesztõrészleteidre, azt a bank nem a hiteleidbõl fogja levonni!... 8-o Bocs, de ez az egész nagyon zavaros! Szoc.járulékot KAPNI szoktak az emberek, nem tõlük VONJÁK!
A kérdező hozzászólása: Mivel csökkentett munkaképességû vagyk, így 27 ezer járulékot kapok, s nem nyugdíjat, nos a bank ezt akarja a folyószámlahitel végett
Sajnos igen, megteheti.Egy módon tudod kivédeni, ha nem számlára, hanem postán kéred. Csak egy idõ múlva a bank végrehajtást kér. Nem tudom mennyivel tartozol, de ilyenkor a Bank mindent vihet.
Elvileg nem tehetné meg, de gyakorlatilag megteszi!Velem is megtette, úgy, hogy nem tudtam teljes egészében fizetni egy részletemet, erre következõ hónapban az egész családipótlékomat zároltatták, egy filléremhez sem tudtam hozzáférni.Ezekhez a pénzekhez nem nyúlhatnának, de õk arra hivatkoznak, hogy a rendszer így van beállítva, csak az összeget nézik.A legjobb megoldás, ha másik folyószámlára utaltatod.A régire meg havonta átutaltatsz pld.5000Ft-ot, hogy a kamotokat le tudják vonni, és ne mondják fel a szerzõdésedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csekély vigasz, de azt hiszem van megoldás, ha nem is leszek tõle "milliomos", de ebben az ínséges idõkben minden fillér számít.

Mi a baja az egeremnek?

az a bajom h amikor eltolom jobbra a kurzort akkor nem áll meg a monitor jobb szélénél hanem megy tovább ki a "semmibe"

Legjobb válasz: Nem az egerednek van baja, 2 monitort állítottál be kijelzõnek. Jobb klikk az asztalon -> képernyõfelbontás és válaszd ki, hogy csak az 1. képernyõn jelenítse meg az asztalt. (ez Win7 alatt, de XP alatt is valami hasonló).

Nem az egerednek van baja, 2 monitort állítottál be kijelzõnek. Jobb klikk az asztalon -> képernyõfelbontás és válaszd ki, hogy csak az 1. képernyõn jelenítse meg az asztalt. (ez Win7 alatt, de XP alatt is valami hasonló).
A kérdező hozzászólása: köszönöm ez megoldotta a problémát :)

Mi a menete annak ha vissza akarom adni a banknak az autót? Sajnos nem tudjuk tovább törleszteni (svájci frankos).

Legjobb válasz: Miért a bank adott neked autót? Bank pénzt ad,õt nem érdekli az autó, neki pénzt kell visszafizetni. Próbáljátok meg eladni és abból visszatörleszteni.

Miért a bank adott neked autót? Bank pénzt ad, õt nem érdekli az autó, neki pénzt kell visszafizetni. Próbáljátok meg eladni és abból visszatörleszteni.
Ahogy az elsõ mondja... próbálj rá vevõt találni.
Lehet ilyet csinálni, persze. Ha a banknak adod vissza azzal sokkal rosszabbul jársz, mert a 800e-t érõ autót õk kb. 500e-ért fogják elárvereztetni, rádverik az árverezés költségét és továbbra is tartozni fogsz a különbözettel.
Akkor eladjátok 800 ezerért a maradékot meg törlesztitek nélküle ha lehet egyáltalán ilyent csinálni.
A csillogás meg a flanc sok pénzbe kerül!Most meg isszátok a levét!Nem lett volna jobb egy öreg autó?
A kérdező hozzászólása: Már 2 millát letörlesztettünk még 1, 3 milla hátra van. Viszont az autó már csak 800 ezret ér. Már 9 éves :S
Mennyit vettél fel hitelben? 9 év alatt 2m törlesztés nagyon karcsú, én 1, 1m hitelre fizettem vissza 4 év alatt 3, 8m-ot. Szintén frank gebasz, 2, 3%-os kedvezményes hitelemet elsõ alkalommal felnyomták 12, 5%-ra, erre jött a frank magas repülése, 30e-es törlesztõ felment 65-85e-re. Tehát a szerzõdés, részletfizetési kalkuláció szerint 1, 1m-re fizettem volna 4 év alatt 1, 44m-ot ezzel szemben fizettem 3, 8m-ot. Ez barátok között is 3, 45x-ös visszafizetés! Most gondoljunk bele akinek volt pl. 15m lakáshitele annak 51 750 000-et kell visszafizetnie ilyen feltételekkel 4 év alatt! Ezért szálltak el sokan a hitellel...


Milyen eltérés van, az között hogy menyire becsülte a bank az ingatlant vagy hogy mennyiért lehet eladni?

Legjobb válasz: A bank csak a saját értékbecslõje által közölt "forgalmi értéket" fogadja el igaznak. Ami általában valamivel kevesebb, mint a tényleges forgalmi érték. A bank úgy gondolkodik: - ha a jelenlegi (valós) forgalmi érték 25 millió, akkor az õ értékbecslõje felértékeli 20 millióra - a 20 milliónak kb. 70-75 %-át adja hitelként = 14-15 millió + kamat Ebben az esetben "kellõképpen" bebiztosította magát arra az esetre, ha az adós nem fizet, és az ingatlant árverezik, mert úgyis el fogja tudni adni annyiért, hogy az általa "kölcsönadott" pénze visszajöjjön. Tehát ha "gond van", célszerûbb eladni még mielõtt a bank megindítaná az árverezést.

A bank csak a saját értékbecslõje által közölt "forgalmi értéket" fogadja el igaznak. Ami általában valamivel kevesebb, mint a tényleges forgalmi érték. A bank úgy gondolkodik: - ha a jelenlegi (valós) forgalmi érték 25 millió, akkor az õ értékbecslõje felértékeli 20 millióra - a 20 milliónak kb. 70-75 %-át adja hitelként = 14-15 millió + kamat Ebben az esetben "kellõképpen" bebiztosította magát arra az esetre, ha az adós nem fizet, és az ingatlant árverezik, mert úgyis el fogja tudni adni annyiért, hogy az általa "kölcsönadott" pénze visszajöjjön. Tehát ha "gond van", célszerûbb eladni még mielõtt a bank megindítaná az árverezést.
Kivétel, ha a bank több hitelt szeretne kihelyezni, ezért felülértékeli az ingatlant. Illetve kivétel, ha az értékbecslõnek belenyomsz egy húszezrest a zsebébe, hogy 1 millióval többre becsülje az ingatlant (igen, kb 5 éve mi így becsültettük fel az ingatlanunkat). A becsült érték és az eladási érték között nincs egyértelmû reláció. Lehet, hogy jóval kevesebbért tudják eladni, mint a becsült érték, de akár drágábban is mehet.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomtam a markába senkinek pénzt de ahogy a hasonló ingatlanok árát nézem a neten jóval többre becsülték. Vagy elrontotta vagy kamu hirdetéseket találtam.
10, 49-es vagyok! Persze, a bank igyekszik lefelé nyomni az értékét, mert ha baj van, neki biztosabb, hogy visszajön a pénze, mert a tényleges piaci érték magasabb, mint amire õ értékeli.

Mi lehet a baja az mp3 lejátszómnak? Folyton ki be kapcsol!?

van egy mp3 playerem, ami a bekapcsoló gomb nyomásakor bekapcsol ugyan, de egyb?l kikapcsol. ha bedugom gépbe, akkor folyamatosan ki-be kapcsolgat, a gép sem érzékeli. van rajta reset gomb, de akárhogy, akármeddig nyomom, nem csinál semmit.

Legjobb válasz: sok ilyen Mi lehet a baja ... kezdetü kérdés van mostanság , de nem lehet ezeket a filléres mp3 lejátszókat megjavíttatni, kidobhatod a kukába ha valami baja van .

sok ilyen Mi lehet a baja ... kezdetü kérdés van mostanság , de nem lehet ezeket a filléres mp3 lejátszókat megjavíttatni, kidobhatod a kukába ha valami baja van .

Mi lehet a baja az aranyhalamnak?

4db aranyhalam, az egyik reggel arra keltem,hogy az egyik hal az akvárium bal alsó sarkában van a köveken.Nagyon megijedtem azt hittem ,hogy meghalt mivel nem is mozgott de mikor megkocogtattam az akváriumot elkezdett úszkálni mint akinek semmi baja.Mire hazaértem az iskolából újra ez történt..a köveken "feküdt", megkocogtattam, úszkált!! Kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Csak az egyiknek van baja a többi jól van.De a hasa nincs felpuffadva,levegõztetõ van,napi 1-szer kapnak kaját,és 2-3 hetente teljes vízcsere!Eddig még nem volt semmi bajuk és már 1 éve megvannak körülbelül!

A kérdező hozzászólása: Csak az egyiknek van baja a többi jól van.De a hasa nincs felpuffadva, levegõztetõ van, napi 1-szer kapnak kaját, és 2-3 hetente teljes vízcsere!Eddig még nem volt semmi bajuk és már 1 éve megvannak körülbelül!
A kérdező hozzászólása: * 4db aranyhalam van.
Hasuk nincs felpuffadva? Víz milyen? Szûrõ/levegõztetõ van bent? Mennyi kaját adsz nekik? Vízcsere mennyi idõközönként van és mennyi? Mivel etetszM
az M az ? akart lenni bocsi :)
A kérdező hozzászólása: ja és szúnyoglárva
Hasvízkórra tippeltem, én halaimon is végigment most, úszórothadás utóhatással...most kupálódnak ki :) Sajnos nincs ötletem akkor! Remélem rendbe jön a halacskád :)
Teljes vízcsere?! Ne már, feleslegesen stresszeled õket hetente, 30% elég. A másik, hogy ne csak szúnyoglárvával etess, hanem jó minõségû fagyasztottal vagy élõvel, természetes eleségekkel. Mondjuk a vízcserét nem tudom, hogy oldod meg, 4 aranyhalnak már minimum 80-100 literes akvárium kell erõs szûréssel, de sejtésem szerint neked közel sincs ekkora...
A kérdező hozzászólása: 50 literes az akvárium! Köszönöm a válaszokat!

Ha refluxos lenne a baba, az hány hetes kortol jelentkezhet? Mert a fiam 4 honapos, eddig nem volt semmi baja, de pár napja sokat bukik, és csuklik?

Legjobb válasz: 2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.

2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.
A kérdező hozzászólása: nekünk ilyen nem volt.
A kötelezõ hasi uh ezek szerint nem mindenhol kötelezõ, mert nálunk sem volt. Voltunk uh-n, 1, 5 hónaposan, de nem mondta senki, hogy ezt nézhetik, vagy néznék. Válaszolni sajna nem tudok neked, csak annyi, hogy nálunk is ugyanez volt a helyzet. Én betudtam annak, hogy kb. akkor kezdett a fiam mozogni, kalimpálni, lábat emelgetni stb. Mostmár forog, de a bukás idõszak elmúlt (persze hasonfekve még mindig jön) Szóval néha én is megijedtem, hogy hány e, vagy csak bukott, nade ennyit... mostanra normalizálódott, remélem nálatok is rendbejön majd.

Akiknel beinditottak a szülest! Megirnatok nekem, hogyan zajlott, mennyi idö mulva született meg a babatok? Gyors ez az eljaras? Kenyszernek eli meg vajon a baba az oxitocint?

Mennyire erzitek utolag is jo megoldasnak, stb.? Minden erdekel, amit erröl gondoltok, ereztek.

Legjobb válasz: Nekem a beindítás elõtti napon volt egy vizsgálatom délelõtt. Reggel 6-ra hívtak be, de a gyerek este 5-kor úgy döntött, hogy világra akar jönni, így megindultak a fájásaim. Reggel 1/2 6-ra értünk be a korházba, mert addig nem sûrûsödött be a fájásaim csak 15 percesek voltak, de amint elindultunk 5 percesek lettek. Ahogy beértünk 20 perc ctg, aztán borotválás, beöntés. Ezt követõen kaptam meg az oxitocint, kb reggel 1/2 8-kor mert még továbbra sem sûrûsödtek a fájások. egy óra múlva burkot repesztettek, 1/2 12-kor kaptam EDA-t, így ez teljesen kitartott a baba megszületéséig negyed 2-ig. 3 tolásra kint volt a baba. Nem tudom, hogy kényszernek éli-e meg a baba a szülésindítást, de én nem bánom, hogy be volt tervezve az indítás, mert az én babám megilyesztette, és elindult magától, aztán mégis kellett segíteni neki. Szerintem ha beindítanak, akkor gyorsan túl leszel a vajúdáson és a szülésen is.

Nekem a beindítás elõtti napon volt egy vizsgálatom délelõtt. Reggel 6-ra hívtak be, de a gyerek este 5-kor úgy döntött, hogy világra akar jönni, így megindultak a fájásaim. Reggel 1/2 6-ra értünk be a korházba, mert addig nem sûrûsödött be a fájásaim csak 15 percesek voltak, de amint elindultunk 5 percesek lettek. Ahogy beértünk 20 perc ctg, aztán borotválás, beöntés. Ezt követõen kaptam meg az oxitocint, kb reggel 1/2 8-kor mert még továbbra sem sûrûsödtek a fájások. egy óra múlva burkot repesztettek, 1/2 12-kor kaptam EDA-t, így ez teljesen kitartott a baba megszületéséig negyed 2-ig. 3 tolásra kint volt a baba. Nem tudom, hogy kényszernek éli-e meg a baba a szülésindítást, de én nem bánom, hogy be volt tervezve az indítás, mert az én babám megilyesztette, és elindult magától, aztán mégis kellett segíteni neki. Szerintem ha beindítanak, akkor gyorsan túl leszel a vajúdáson és a szülésen is.
Szia. Engem is indítottak, bár nem oxitocinnal, hanem burokrepesztéssel. mivel én már 2héttel túlhordtam. Reggel 3/4 9kor volt a burokrepesztés, utána beöntés, délután fél2 körül indultak a fájások, amik még gyengék voltak, fél5körül erõsödtek, és negyed 6ra lett mag a kislányom, 3 nyomásra. Szóval majdnem 4óra volt a vajúdás, ami elsõ szülésnél nagyon jó. Viszont volt 1 szobatársam, aki szintén túlhordta már, együtt volt a burokrepesztés reggel, õ kapott oxitocint is, azt hiszem nem is egyet, és neki éjfélre lett meg a babája, több mint 8óra vajúdás után. Bár neki a 2. babája volt.

Beváltja még a bank az 1 és 2 forintosokat?

Legjobb válasz: A Nemzeti Bank honlapjáról: "A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013. február 28-ig névértéken váltja át törvényes fizetõeszközre a 10/2007. (X. 1.) MNB rendelettel bevont 1 és 2 forintos címletû érméket." Szóval igen :)

A Nemzeti Bank honlapjáról: "A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013. február 28-ig névértéken váltja át törvényes fizetõeszközre a 10/2007. (X. 1.) MNB rendelettel bevont 1 és 2 forintos címletû érméket." Szóval igen :)
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm:)

Terhesen horror filmet nézni? Ti mit gondoltok? A baba az ilyesfajta érzelmeket, izgalmakat is érzi?

Legjobb válasz: Én nagyon szeretem az ilyesfajta filmeket, de amikor kismama voltam (és most is az vagyok), olyankor inkább kerülöm. Nem gondolnám, hogy a baba érzi, de ebben az állapotban én sem akarok izgulni, legalább is nem az ilyen filmeken.:)

Én nagyon szeretem az ilyesfajta filmeket, de amikor kismama voltam (és most is az vagyok), olyankor inkább kerülöm. Nem gondolnám, hogy a baba érzi, de ebben az állapotban én sem akarok izgulni, legalább is nem az ilyen filmeken.:)
A pulzusod emelkedését tapasztalja igen, de szerintem mást nem. Ha nem moziban nézed, a hang sem igen jut be, minimálisan.
Én 39hetesen voltam moziban, 3d zombi horrort néztem...nem volt túl izgi, de hangos volt, a babó rugdosódott rendesen...:P
Biztos, hogy érzi minden rezdülésed -> ami neked jó élmény, neki is valószínûleg az
Igen hangokat hallja a baba, meg reagálhat is rá meg szív verésedet hangulatodat érzi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!