Találatok a következő kifejezésre: A baba alá nem (201 db)

Igen.Remélem össze vagy csomagolva!!
Szia én is 40. hetet taposom szerdára vagyok kiírva, az én babom sem ugra-bugrál, maximum kicsit meg meg moccan. Könnyû szülést mihamarabb!!
igen, ne aggódjatok, tényleg ennyire belassulnak, ez normális! Én 9 hete szültem, tehát az élmény még friss, nagyon sok erõt, gyors szülést kívánok! A legjobb tanácsom: sose hagyjátok abba a légzést!!! Bármennyire fáj is koncentráljatk a légzésre, esküszöm nagy fájdalmat lehet vele enyhíteni! Szép élmény, fogadjátok félelem nélkül!
A kérdező hozzászólása: nektek is könnyû szülést!! most kezdem kicsit érezni a hátam, na hátha!!! de tényleg szinte meg sem mozdul! az elsõnek , esetleg így indult a szülésed?? amúgy összepakoltam:)

A nyuszik alá tehetek macskaalmot? Nem lesz bajuk tőle?

Legjobb válasz: Szia! Nekem évek óta van nyulam, és én szoktam alá macskaalmot rakni, nincs tõle semmi baja. Nyugodtan rakhatsz alájuk.

Szia! Nekem évek óta van nyulam, és én szoktam alá macskaalmot rakni, nincs tõle semmi baja. Nyugodtan rakhatsz alájuk.
Nekünk egyszer elfogyott a forgács és azt tettünk alá, de inkább 1 napig nem pisilt-kakilt.
Tehetsz alá, de ne szilikonosat mert azt elõszeretettel rágcsálják szóval jobb a sima vagy az újrahasznosított papír alom :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ha olyan kavicsos macskaalomra gondolsz, akkor azt nagyon át kell szitálnod mielõtt a nyuszi alá rakod, mivel tüsszöghet a portól, és a tüdejének sem tesz jót. Nálunk a fapellet vált be, a nyuszis fórumokon is ezt ajánlják, mivel jól benntartja a szagokat, nagyon jó a nedvszívó hatása is, nagyon kevés kell belõle és természetes alapanyagú.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Fapelletet, hol lehet beszerezni?
A Fressnapfban a legolcsóbb, érdemes nagy kiszerelésben venni, bár nekünk az 5kilós csaknem egy évig kitartott és 1000ft alatt van.

Ha 2 hónapos babám nyalogatja az almát (nem a héját), attól lehet baja?

Ma nem birtam ki és kipróbáltam. Annyira nézte ahogy eszem az almát. Odatettem a szájához és belenyalt. Kicsit fintorgott..ezt szabad csinálni ilyen piciknél?

Legjobb válasz: Ennyitõl tényleg nem lesz baja, de azért túl sûrûn ne legyen ilyen. 4 hónapos koránál elõbb ne is adj neki enni semmit tápszeren kívül. Elsõ válaszoló! Jó, hogy nem egybõl a babád megszületése után adtál neki almát meg barackot! Szegény gyerek milyen anyával van megáldva!

Ennyitõl tényleg nem lesz baja, de azért túl sûrûn ne legyen ilyen. 4 hónapos koránál elõbb ne is adj neki enni semmit tápszeren kívül. Elsõ válaszoló! Jó, hogy nem egybõl a babád megszületése után adtál neki almát meg barackot! Szegény gyerek milyen anyával van megáldva!
A hozzátáplálásnak azért van meg a megfelelõ helye és ideje, mert a kicsi gyomra és emésztõ rendszere nem áll készen más táplálék befogadására. Az orvosok és normális szakemberek nem azért mondják hogy mikor-mit lehet enni, mert mások erre kérik õket, hanem mert értenek a saját szakmájukhoz. A falusi orvosláson felnõtt 100 éves sarlatánokra nem hallgatnék, akik szerint etesd csak, úgy sem lesz semmi baja! Miért nem elég egy 2 hónapos csecsemõnek az anyatej?? Attól, hogy az elsõ sonkás tojást ad neki pirítóssal reggelire még nem lesz normális.
"A falusi orvosláson felnõtt 100 éves sarlatánokra nem hallgatnék, akik szerint etesd csak, úgy sem lesz semmi baja!" Mi bajod van a falusiakkal??? Falusi sarlatán....Ész megáll.
Azt hozzá kell tennem hogy az én fiam, bukott nagyon nem fogadta be az anyatejet a gyomra, és a tápszert sem. nekem ezért is kellet korán hozzá táplálnom! való igaz mindennek megvan a maga ideje! de nem kell ockódni semmitõl!
1 hónapos kora óta adok neki almát és barackot. 4 hónapos kora óta tejet!igaz laktoz menteset. szerinted mi baja lehet tõle? megkérdeztem az orvosom, azt mondta csak azért mondják h csak szoptasanak az anyák mert ezt kérték tõlük! õ is a védõnöm is azt tanácsolta h minél elõbb álljunk neki a hozzátáplásással, hisz neki is jót teszel ezzel. a barátnõm 8 hónapos koráig nem adott a babának semmi! már másfél éves a gyerköc és csak szopni akar. amit leírtam azt nem neked céloztam. szóval nyugodtan adj neki elõször csak almalevet aztán 1-2 kanál reszelt almát és így tovább! ne félj tõle h baja lesz!
A kérdező hozzászólása: 2. Nem azt irtam, hogy almát adtam neki, hanem, hogy megnyalta. Én sem vagyok a túl kora hozzátáplálás hive. Amugy a babám tápszeres.
Szívbõl sajnálom az elsõ babáját :( Szegény Kicsike :(((((( On: egy nyalintástól nem lesz baja :)
Szia! Baja biztos nem lesz, ha megnyalja, én a helyedben minden zöldséget és gyümölcsöt az orrához dugnék, hogy megszagolgassa, és késõbb már ismerõs lesz neki, amikor eheti is.

Mennyire baj, ha 23-24 hetesen nem mozog sokat (alig-alig) a baba, és a hasam mérete sem valami nagy? Lehet összefüggés a kettő között?

Legjobb válasz: A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj,szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd,mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.

A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj, szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd, mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.
Szia! Nekem ebben az idõszakban nem nagyon mozgott a baba, és én is aggódtam. Viszont a szívhang és minden más rendben volt. Kinn sokkal mozgékonyabb lett:-) A 9 hónapban mutatta igazán meg magát a kisasszony, akkor viszont hullámzott a hasam. Elõtte meg semmi. A te babád is ilyen és ha minden rendben van a vizsgálatok során akkor nincs miért aggódni. Az én pocakom a 7. hónapban kezdett nõni.

Az amerikai buldogom megeszi a paprikát, narancsot, banánt, almát de még a hagymát is! Nem lehet tőle baja? Normális ez?

Legjobb válasz: Nem lesz tõle baja:o) Nekem mopszom van.Imádja a paprikát,almát,banánt,szõlõt,dinnyét.

Nem lesz tõle baja:o) Nekem mopszom van.Imádja a paprikát, almát, banánt, szõlõt, dinnyét.
Az én labradorom a barackot, dinnyét, papriká stb. szereti.Legalább kerül bele egy kis vitamin.
inkább örülj neki!! az állatnak is fontos a vitamin, sztem inkább szerencsés vagy:) az én kutyusom is minden zöldséget gyümölcsöt szinte megevett!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Elolvastam az utolsó linket! Nagyon hasznos! Köszönöm!

19 hetes vagyok és alul kicsit megnyomtam a hasam miközben elejtettem a morzsaszivót, ugye nem lesz baja a babámnak?

nagyon aggódom,segitsetek

Legjobb válasz: "Alul kicsit megnyomtam" - ne aggódj egy kis megnyomástól semmi baja nem lesz, pláne 19 hetesen. Minden jót :)

"Alul kicsit megnyomtam" - ne aggódj egy kis megnyomástól semmi baja nem lesz, pláne 19 hetesen. Minden jót :)
Szia, Szerintem se aggódj. Én már 34 hetes vagyok és a mai napig a gugolás helyett hajolok és érzem hogy öszenyomom a hasam (ráadásul elég nagy). Próbálok leszokni róla de mindig megfeledkezek magamról :( de a baba jól van, semmi baja. Bõséges védelemmel rendelkezik szerencsére :)
Dehogy lehet!!! De ezután inkább porszívózz!! :-D /Bocs nem hagyhattam ki.../
nyugi, semmi baj nem lesz! Én számtalanszor megnyomtam, sõt egyszer jól be is vertem a hasam a bevásárlókocsiba.Semmi baja a babámnak.
Nem, nem, nem lesz semmi baja. Védve van õ, jól be van bugyolálva, s még rengeteg helye van elmozdulni is onnan, ahonnan a nyomás érkezik. Nyugi, õ jól érzi magát! :)
ne aggódj a barátnöm 8 hónaposan leesett a csiga lépcsön és azt mondta <a doki ha érzi a babát és nem vérzik akkor nem is kell bemennnie. így is lett.

Késett a menstruációm 6napot, teszteltem halvány+ lett. Aztán megjött, rettenetesen görcsöltem (soha nm szoktam) és nem rendes vér volt hanem véresfolyás 1napig, éjszaka nagyon megindult azóta alig alig van (4. napja ma). Most akkor baba vagy nem?

Előtte szúrkált az alhasam, szédültem nagyon fáj a mellem, gyakran járok a wc-re ingerültebb és érzékenyebb lettem. Most akkor mi lehet ez?

Legjobb válasz: orvosnál nem voltál még????

orvosnál nem voltál még????
nagyon sajnálom.de a dokihoz mindenképpen menj el.tudom hogy most nagyon szomorú vagy, de hidd el hamarosan megint sikerülni fog a baba és remélem akkor már minden a legnagyobb rendben lesz
Sajnálom :((((((
A kérdező hozzászólása: ugynézki negativ:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen akkor most meg is csinálom! :) Nemsokára írom az eredményt! JAjjj csak pozi legyen!!!!!
szerintem is megcsinálhatod.De ennyi késõs után már bármikor megcsinálhatod.Ha jól számolom a rendes mensid már 10 napja nem jött meg.Én tuti nem bírnám ki holnapig. :) Drukkolok, hogy baba legyen
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor reggel megcsinálok egyet mert 2darabos és a következõt majd máskor :) Bárcsak baba lenne!
Nyugodtan megcsinálhatod, a vér nem befolyásolja az értéket.
A kérdező hozzászólása: Én csináltam Lilly-t és Clearblue-t is most pedig Apothekers tesztem van. Mivel külföldön élek és itt nincs Lilly és Gabriel általában azt használtam otthon.
A kérdező hozzászólása: Mi is ugyan így vagyunk. Én sem beszéltem be a tüneteket, mivel mi sem vagyunk úgy rágörcsölve. Sosem védekezünk úgyhogy bármikor megeshetek. De most úgy beleéltük magunkat, hogy összejött aztán csalódás mikor "megjött". :(
milyen tesztet csináltál?
A kérdező hozzászólása: Rendben, mindenképpen el megyek! A párommal folyamatosan próbálkozunk. Ilyenkor nem érdemes még tesztelni ugye? Itt a fiókomban a teszt és nagyon megszeretném már csinálni, de várnom kellene még elmúlik ugye?Ha várnom kell mennyi idõ után csináljam meg?
Majd nem ugyanigy vagyok :/ halvany pozi tesztem volt (ami egybol megjelent) cicik fajtak, poci huzodott, apro gorcsok szedules, hanyinger...24.napon csinaltam 28napos a ciklusom.. Erre 26an este elkezdett megjonni ilyen rozsaszines vmi volt majd masnap egesznap barna ejjel mint aki disznoolesben volt most meg csillapodott :/ nem ertem... Tervezzuk a kistesot de nem vagyunk ragorcsolve h most aztan azonnal igy nem hinnem h bebeszeltem a tuneteket.. Most is iszonyat gorcsolok, cicik is szetdurranak... Gondoltam csinalok tesztet negativ.. Ha elmulik megyek dokihoz :/
Ha nagyon véreztél valószínû, hogy elment a baba. Gyakran megesik ez, ne aggódj. azért orvoshoz menj el, hogy megnézze, teljesen kitisztultál-e, vagy szükséges-e kaparás. Sõt, kicsi az esély, de még az is lehet, hogy megmaradt a baba, csak valami más miatt véreztél.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még, úgy gondoltam várok még megszûnik ez csinálok egy újabb tesztet és ha pozi ha nega rögtön elmegyek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és az együttérzést! Mindenképpen elmegyek! Igen most nagyon nehéz, nagyon sziven ütött de majd legközelebb sikerül!

Holnap nem kéne megjönnie, de már napok óta fáj a hasam alul és a derekam is főleg reggel. A hőm lement 36.4-rekét mapig de tegnap és ma reggelre vissza ugrott 36.9-37re. Talán még lehet baba a dologban?

A mellem is két napja kezdett el annyira fájni,hogy alig birom ki míg ferlveszem reggel a meltartót!

Legjobb válasz: Szia! A mellfeszülés akkor jelenthet szerintem babát, ha máskor nem szokott fájni. Nekem például minden mensi elõtt fáj, duzzadt. Amióta nem szedek bogyót, azóta hetekkel mensi elõtt fáj. :-( alig van pár jó napom! :-) De, persze lehet baba a dologban. Holnap reggel elsõ vizeletbõl tesztelj 10-es érzékenységû tesztel. Qupido, vagy Acon teszt a jó. Az már kimutatja elvileg. Sok sikert! Szorítok! :-)

Szia! A mellfeszülés akkor jelenthet szerintem babát, ha máskor nem szokott fájni. Nekem például minden mensi elõtt fáj, duzzadt. Amióta nem szedek bogyót, azóta hetekkel mensi elõtt fáj. :-( alig van pár jó napom! :-) De, persze lehet baba a dologban. Holnap reggel elsõ vizeletbõl tesztelj 10-es érzékenységû tesztel. Qupido, vagy Acon teszt a jó. Az már kimutatja elvileg. Sok sikert! Szorítok! :-)

Ha csak a hasam alja, a köldököm alatti rész feszül ill. keményebb, az a baba lehet vagy keményedik a hasam? Nem fájdalmas, és csak néhány mp-ig tart.30 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen, a baba. De azt érezned is kell hogy mocorog. Minden esetre figyelj oda rá, mert ha nem a baba mozgását érzed akkor is lehet kemény a has meg feszülõ érzés, mert nekem is ilyen volt de nekem fájt meg húzódott kórház lett belõle. De ha neked nem fáj akkor biztos a baba nekifeszül a hasadnak, nyújtózkodik. Azért ha mész kontrollra mondd el a dokinak, nem harapja le a fejed. De te legalább megnyúgszol, hogy minden rendben. Jó babavárást! :)

Igen, a baba. De azt érezned is kell hogy mocorog. Minden esetre figyelj oda rá, mert ha nem a baba mozgását érzed akkor is lehet kemény a has meg feszülõ érzés, mert nekem is ilyen volt de nekem fájt meg húzódott kórház lett belõle. De ha neked nem fáj akkor biztos a baba nekifeszül a hasadnak, nyújtózkodik. Azért ha mész kontrollra mondd el a dokinak, nem harapja le a fejed. De te legalább megnyúgszol, hogy minden rendben. Jó babavárást! :)
Nekem farfekvéses a babám és a köldököm alatt szokta kinyomni magát. Tisztára megkeményedik. De a gyomromnál nem is érzek mozgást(mármint köldök felett). Nem ijesztgetésnek szánom. Csak lehet ez is egy lehetõség. 29 éves kismama

A baba feje alá nem szabad párnát tenni a születéstől kezdve? Meddig?

Egy tapasztalatlan kismama...

Legjobb válasz: én egy ruha pelust tettem a feje alá,de ne hajstd össze,az azért jó,hogy ott van,ha bukik a pici!talán 1-1,5éves volt,mikor az elsö párnát a feje alá tettem,de az is gyerek párna,és nagyon lapos!mindenki másképp gondolja,én féltem a gerincferdüléstöl!jo egészséget!

én egy ruha pelust tettem a feje alá, de ne hajstd össze, az azért jó, hogy ott van, ha bukik a pici!talán 1-1, 5éves volt, mikor az elsö párnát a feje alá tettem, de az is gyerek párna, és nagyon lapos!mindenki másképp gondolja, én féltem a gerincferdüléstöl!jo egészséget!
Nem szabad!!!!! Egy textilpelus a bukás miatt legyen a feje alatt, de más ne! És nemcsak a gerince miatt, hanem a bölcsõhalál veszélye miatt is! Ha hason alszik (ezt sem javasolják, ugyanezért!) , érdemesebb egy tetra fürdõlepedõt rakni a feje alá, azt kétoldalt be tudod tûrni a matrac alá, így feszes lesz és biztosan nem tud a szája-orra elé gyûrõdni.
Szia! Nem szabad mivel bele fulladhat ha puha a párna. Nekem van a fejel alatt egy nagyon vékony párna, de olyan mintha nem is lenne annyira vékony. Abba nem tud belefulladni. Azt mondják addig nem szabad, amig önállóan nem tud forgolódni és emelni a fejét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!