Találatok a következő kifejezésre: A baba alá kell (36 db)

4 körül megyünk sétálni 11 hónapos babámmal. Mit adjak rá? Ülni fog a babakocsiban. A babakocsiban kell még a baba alá pléd?

Legjobb válasz: Akár milyen meleg volt én mindig tettem a még járni nem tudó babám alá vékony pamut vagy cérna plédet vagy textil pelust,a babakocsik vastag mûszálasok.Az én babám már 14 hónapos,szaladgál és ez volt rajta: rövidu.body,vékony hosszúu.poló,vékony melegítõ alsó-felsõ,vékony sapi.

Akár milyen meleg volt én mindig tettem a még járni nem tudó babám alá vékony pamut vagy cérna plédet vagy textil pelust, a babakocsik vastag mûszálasok.Az én babám már 14 hónapos, szaladgál és ez volt rajta: rövidu.body, vékony hosszúu.poló, vékony melegítõ alsó-felsõ, vékony sapi.
5 hetes (!) babámat bodyban, rugiban vittem sétálni, vékony horgolt takarót terítettem rá, és vékony cérnasapi volt a fején. Nem tettem alá plédet. Még így is megizzadt rendesen.
Szia. Szerintem nem kell mert nagyon meleg van!!Kis kalap mindenképp egy vékonyabb!Én egy bodyban és egy kis pulcsiban viszem le du. Igaz õ már 8, 5 hós.
egy vékony réteggel kell rá több, mint Rád.
Szia! Mi most jöttünk meg.Volt babámon (7, 5 hónapos) body pulcsi, pluszi kismellény.Na, az utóbbit le kellett venni útközben, mert majd megsült szegény.Vékony sapi volt a fején, mert kiskendõnk sajna nincs.Szélvédett helyen egy kicsit azt is levettem róla.Egy nagyon vékony pléd volt alatta.Nem gondoltam, hogy ennyire meleg van kint.
Kedves Kérdezõ! Én mindig is csapvízzel locsoltam az orchideáim!
Nem tudom aktuális e még, de én is csapvízzel locsolom és semmi baja, a lényeg az, hogy hagyni kell a vizet kicsit leülepedni, pár nappal vagy órával a locsolás elõtt egy üvegbe (vagy amibõl locsolni szoktál) töltöd a vizet és minden rendbe lesz. Ja meg nem szabad túl hideg vízzel locsolni mert megfáznak a gyökerei

Mit raktok a baba alá, ha mondjuk vendégségben vagytok vagy úton, bevásárláson és pelenkázni kell?

mert ugye otthon van pelenkázó,de amúgy mit vigyek magammal,ha menni kell valahova?egy kis pléd elég egy textil pelenkával?

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
tökéletes!
Nálunk a pelenkázótáska része egy pelenkázóalátét, azt használom. De lehet venni is egyszer használatos alátétet, ha nincs lehetõség plédre vagy törülközõre.
Ez is hasznos: Libero pelenkázó alátét http://www.argep.hu/main.asp?suche=libero+Pelenk%E1z%F3+al%E..
Nekem van egy viaszosvászon szerû alátétem, azt viszem mindenhová.
Ehhez hasonlót vettem ajándékba. http://www.meska.hu/ProductView/index/445578
Az én táskámban mindig van legalább két textilpelus. Egyet csak arra használok, hogy ha valahol tisztába kell tenni, akkor azt rakom alá!
Eldobható alátétet vettem. 10 db-os a csomag és lehet használni többször is. Akkor szoktam lecserélni, ha piszkos lesz. De van nálam is mindig 1 textilpelus is, az másra is jó.
Pelenkázó táskámon volt lecsatolható alátét, és mindig volt benne textilpelus, aztán a szomszédasszony adott 2 db lemosható DM-s alátétet, azontúl azt használtam. A fiam már két éves és szobatiszta pár hónapja, de ha tanácsadásra viszem mindig teszek alá, fõleg a mérlegen. Ne üljön sehol puci popóval.


Ti hogy szoptattok? Reszleteznetek? Aki fekve, a baba is fekve van? Kell a fejecskeje ala vmi?

Legjobb válasz: Egymással szemben fekszünk, az oldalunkon, a baba hátát megtámasztva, hogy ne forduljon a hátára. Az õ feje alá semmi nem kell, csak az enyém alá egy nagyon kényelmes párna, hogy a hosszú szopi alatt se zsibbadjon el a fülem. :) Esetleg textilpelust lehet teríteni a baba feje alá, az esetleges tejcsöpögés vagy büfi miatt.

Egymással szemben fekszünk, az oldalunkon, a baba hátát megtámasztva, hogy ne forduljon a hátára. Az õ feje alá semmi nem kell, csak az enyém alá egy nagyon kényelmes párna, hogy a hosszú szopi alatt se zsibbadjon el a fülem. :) Esetleg textilpelust lehet teríteni a baba feje alá, az esetleges tejcsöpögés vagy büfi miatt.
míg pici volt, simán ülve keresztbe fordítottam a hasamon, arccal fölfelé, cici lefelé. így jobban jön a tej. ha netán túl erõsen jönne a tejed, pont fordítva kell: te hanyatt, baba arccal lefelé rajtad. 5 hós kora körül már ficergett a karjaimban, így leraktam hanyatt az ágyra, én meg ráhajoltam.
nincs nagy mellem igy nekem csak igy kènyelmes:èn ulve/szèk, àgy a falnak dolve/o az olemben, cicivel szemben.èn semmit nem rakok alà, probàltam pàrnàval, de az nekunk nem vàlt be.
oldalt fekve mint az elsõ ha otthon vagyunk vagy olyan helyen ahol meg lehet oldani székben a karfán a kezem azon a baba a másikkal átölelem h ne guruljon le
Én csak és kizárólag törökülésben, a baba alatt kispárnával tudtam szoptatni. Így a baba kicsit bedõlt felém, és a hatalmasra püffedt cicimet csak C formában fogtam, hogy ne fulladjon meg tõle. Nappal hamar végzett mindig, de éjjel így szörnyûûû!!!! 9hós kislány anyukája

Miért nem kaphatja meg a baba a gyümölcsöt magostúl? Arra gondolok h a paradicsom magját ki kell szedni, meg a cukkini belét. Akkor szinte alig marad belőle vmi. MIért kell igy tenni? 9 hónapos

Legjobb válasz: Szerintem felesleges. Soha nem csináltam, semmi bajuk nem volt. A magokat még a felnõtt is nehezebben emészti, tulajdonképp csak végigmegy az emésztõcsatornán, lehet, hogy hasfájós, gyengébb babáknál számít. De egészséges gyereknél szerintem nem.

Szerintem felesleges. Soha nem csináltam, semmi bajuk nem volt. A magokat még a felnõtt is nehezebben emészti, tulajdonképp csak végigmegy az emésztõcsatornán, lehet, hogy hasfájós, gyengébb babáknál számít. De egészséges gyereknél szerintem nem.
Én sem szedem ki se a cukkini, se a paradicsom magját. Cukkinit már evett párszor, paradicsomot egyszer, 8 hónapos és nem lett semmi baja. Én 6 hónapig csak szoptattam, most is csak ebédre kap mást, a többi cici, de már a tököm tele van ezekkel a hüyleségekkel, amiket kitalálnak ott fent. Mostanában a "em lehet banánt adni 1 éves korig", én adtam elsõk között. De már nem tudom, hogy tejterméket (túró, natúr joghurt, glutént mikor adjak. Szóval kezdek besokallni.
Én úgy tudom, hogy csak a kismagos gyümiket nem okos dolog odaadni (málna, eper, ilyenek), mert nem tudják megemészteni azokat a pici magokat. Paradicsomról, cukkinirõl még nem hallottam ilyet.

Allitolag a 24 heten (kb.1-2 hetig kell figyelni) alakul ki a baba alvasi es ebrenleti rendje, amit ugye szuletes utan is tartanak. Ez tenyleg igy van?

Orvostol hallottam ......

Legjobb válasz: hát én is remélem h ez nem így van..mert akkor mi este 10-tõl nem alszunk hajnal 3-ig :( Én azt olvastam h amikor mozog a mama (sétál,otthon tesz vesz) akkor alszik a baba (mivel az a ritmusos mozgás elringatja õt) amikor a mama alszik akkor a nyugira felkel a baba.

hát én is remélem h ez nem így van..mert akkor mi este 10-tõl nem alszunk hajnal 3-ig :( Én azt olvastam h amikor mozog a mama (sétál, otthon tesz vesz) akkor alszik a baba (mivel az a ritmusos mozgás elringatja õt) amikor a mama alszik akkor a nyugira felkel a baba.
Errol en is hallottam, de csak azt tudom mondani, hogy a 24 heten nekem meg teljesen mas ritmust kovetett a babam, mint most, a 36. heten. Biztosan van benne valami, de en inkabb ugy gondolom, hogy a baba alvasi es ebrenleti rendjet a szulok alakitjak ki a baba szuletese utan.
A kérdező hozzászólása: :) Bizom benne, h. mi alakitjuk ki, kulonben en kb. hajnal 2 es 7 kozott nem fogok aludni :) . koszi a valaszt!
Lehet, hogy akkor alakul ki, de a születés után nem tartják ezt szerencsére.Legalábbis nálunk nem így történt.Most 7 hónapos a kisfiam és szerencsére éjszaka alszik többet, de az elejeén is evett-aludt.
1 hónapos a kislányom, én nem vettem észre, hogy úgy lenne ébren, ahogy a pockomban volt. Teljesen más, azért a pocakban nem érik õt olyan ingerek, mint itt kint. A pocakban jóformán mindig ugyanolyan neki. Itt kint pedig eszik, alszik, hideg van, meleg van, fürdik, pelenkázzák, tüsszög, félrenyel, sír, nevet, fogdossák, rázogatják, stb, stb... Viszont az feltûnt, hogy amikor itthon voltam a terhesség utolsó hónapjában, sok Johnny Cash-t hallgattam, és most is, mióta megszültem, és ha sír, és bekapcsolom, akkor elhallgat :) :) Jó hatással van rá :)
Nálunk (két hónapos a baba) pontosan követi még a pocakbeli saját ritmusát, így aztán este tizenegytõl hajnal kettõig általában nincs alvás.:) Hiába minden...talán majd késõbb sikerül megszoktatni.

Szoptatási idő alatt meg kell pucolni az almát, ha enni szeretnék? Bánthatja a baba pocakját a héj?

Legjobb válasz: Én nem szoktam megpucolni,nem bántja a baba pocakját.

Én nem szoktam megpucolni, nem bántja a baba pocakját.

Nekem már kb 5 napja olyan gyengén nyilallik alul a hasam tegnap szédültem. Talán kicsit fáradtabb vagyok mint szoktam lenni. Mensinek 11-én kell megjönnie. Lehet ez a baba jele?

Legjobb válasz: Ebbõl elég nehéz megállapítani. Mind a kettõnek lehet a jele. Fáradtság lehet az idõjárástól is. De szurkolok,hogy baba legyen.

Ebbõl elég nehéz megállapítani. Mind a kettõnek lehet a jele. Fáradtság lehet az idõjárástól is. De szurkolok, hogy baba legyen.

A kiscicám mostanában gyakran hány, alig eszik. Mi lehet a baja és hogy mit kell neki adni hogy meggyógyuljon? Vigyem orvoshoz? Amugy a kedélyállapota jó lehet hogy gyomorrontása van?

Legjobb válasz: Gratulálok neked, újabb felelõs állattartó barátom. Ülj csak nyugodtan a gép elõtt a továbbiakban is, nyilván itt meg fogják tudni neked mondani, mi baja a macskádnak, jobban, mintha állatorvoshoz vinnéd.

Gratulálok neked, újabb felelõs állattartó barátom. Ülj csak nyugodtan a gép elõtt a továbbiakban is, nyilván itt meg fogják tudni neked mondani, mi baja a macskádnak, jobban, mintha állatorvoshoz vinnéd.
Igen, vidd orvoshoz. Van egy paszta (doki adta), amit hasmenõs-hányós cicáknak szoktak adni, nekünk mindig van itthon, és ha nem vészes a helyzet, azt kapják a cicáim. Ha naponta többször is hánynak, akkor viszont orvos!
Megsem fordulna a fejemben ez a kérdés! ÁLLATORVOS!
Az enyém a múlt héten hányt, egy nap kétszer. Délután már vittem is az orvoshoz. Kiderült, hogy komoly gyomorrontása és szorulás van (több cica van, nem tünt fel, hogy egy nem piszkított valószínûleg 1-2 napja az alomba). Naponta kapott szurit és infúziót is, hogy beinduljon a bélmûködése. 3 nap után tudott elõször kakilni! A macska nem mutatja ki a fájdalmát, nehéz észrevenni hogy beteg.Az enyémen is csak annyi látszott, hogy kevesebbet rohangált, kevesebbet evett, de nem tûnt igazán betegnek. Én a helyedben rögtön megnézetném. Fõleg, ha nem hányós fajta.
Vidd el állatorvoshoz, õ megmondja mi baja.

Mikortól kell párna a baba feje alá alváshoz?

13 hónapos a kislányom még nem adtam a feje alá kispárnát, de azt vettem észre szeret rajta feküdni mert elalvás el?tt apával és velem fekszik az ágyon és bújik apa párnájához, és látszik, hogy jól esik neki ráhajtani a kis fejét.

Legjobb válasz: Igazából nem kell párna, szerintem jobb, ha párna nélkül alszanak. Én egy nagyon vékony párnácskán alszom, lehet, ezért gondolom így. Én nem is szeretnék adni neki évekig még párnát. Most 2 évs a lányom.

Igazából nem kell párna, szerintem jobb, ha párna nélkül alszanak. Én egy nagyon vékony párnácskán alszom, lehet, ezért gondolom így. Én nem is szeretnék adni neki évekig még párnát. Most 2 évs a lányom.
Szia! Az a legjobb, ha semmilyen párnán nem alszik. Mi vettünk neki egy kis fodrosszélû (párnát) kb 1 cm vastag, de neki az már párna :) ezen alszik, így meg is nyugodott, hogy neki is van párnája :) - a gerincének nem tesz jót, ha magasabban van a feje. Én 2 kispárnán aludtam, állandóan fájt a nyakam, hátam, mióta csak egy kispárnán alszok semmi bajom.
Soha. Teljesen egészségtelen szokás, neki úgy lesz jó aludni, amihez szoktatod. Ha párna nélkül szoktatod, akkor úgy fog szeretni.
két éves múlt a fiam, de még nem adunk neki párnát. Szerintem sem kell elkapkodni!
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval nincs szükség rá, hát akkor nem is adok neki párnát, köszönöm a válaszokat minden jót:)
Szerintem egy vékonyabb párnát adhatsz a feje alá, aztán majd õ eldönti kell e neki, vagy nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!