Találatok a következő kifejezésre: A baba 21 hetes (63 db)

Ha sok tejet vagy tejes kaját eszek pl (babapiskótát tejbe vagy kenyeret beleaprítva nem lesz tejérzékeny a baba? 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: nem ez csak a szoptatásra vonatkzik, most még a te szervezetd bontja teljesen, de ha meglesz max 1 csészényi tejnek megfelelõ tejtermék naponta, különben baj lesz, de addig élvezd ki, hogy még ihatsz/ehetsz. a súlyod nem vészes ennyi finomság miatt, én alig merek egy kis salát enni, nemhogy ilyen kondis kajákat...., de lehet, hogy te mázlista vagy és nem hízol :-)

nem ez csak a szoptatásra vonatkzik, most még a te szervezetd bontja teljesen, de ha meglesz max 1 csészényi tejnek megfelelõ tejtermék naponta, különben baj lesz, de addig élvezd ki, hogy még ihatsz/ehetsz. a súlyod nem vészes ennyi finomság miatt, én alig merek egy kis salát enni, nemhogy ilyen kondis kajákat...., de lehet, hogy te mázlista vagy és nem hízol :-)
A kérdező hozzászólása: 4kg-ot híztam eddig szerencsére csak cicire meg pocira na meg kicsit a pofimra is.Mindegy mit eszem de ezt nagyon imádom.Köszi az elõzõre a választ:)

A menzeszem utolsó napjától számolva 9 hetes vagyok, de a fogantatástól számítva a baba 7 hetes. Most akkor a könyvekben, neten... A 9 vagy a 7 hetes magzat leírása vonatkozik rám? A babám mérete most 21 mm.

Legjobb válasz: Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Ezzel én is bajban vagyok, mert a mensi utolsó napõjától számítva 16 hetes vagyok, fogantatás szerint viszont 14. És a mérete is napra pontosan ennek felel meg minden uh-on. És a vizsgálatokat is e szetint végzik, a nyaki redõ szûrést is fogantatástól számolt kor szerint nézték, és az AFP- is így fogják.
9 hetes terhesség, azt veszik figyelembe a könyvek, net... stb mert az általános. A dokid ettõl személyre szabottan eltérhet.
Szia! Hivatalosan 9 hetesnek számítasz! Elvileg mindenhol (kórházakban) az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet. Szerintem azért is, mert így tudnak még egy viszonylag fix viszonyítási alapot alkalmazni....Persze egyértelmû, hogy a baba kb 2 héttel rá fogant, de a könyvek, dokik a menstruációtól számolnak!!!!

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Amikor mozog a baba, az olyan mintha lüktetne a hasam? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!

Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!
Igen én is érzem néha szabálytatlanul lüktetni, de inkább olyasmi érzés mintha a hasamban csuklanék. Többször elõfordult már, hogy látszott is a hasamon kívülrõl is.
Szia! Én úgy tudom, hogy az egyenletes lüktetés az inkább a hasi fõütõér. A babát nem egyenletesen, hanem egyenetlenül :-) lehet érezni. Nekem olyan érzés volt eleinte, mintha apró buborék pukkanna ki a hasamban. Most már érzek erõsebb lökéseket is :-). Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Igen! Én minden esetben lüktetést érzek, amikor mocorog. Kicsit fura, de amikor így "lejelentkezik", legalább tudom, hogy minden oké:)

Baj, ha nem beszélek sokat a babához? 21 hetes vagyok, még nem érzem azt, hogy beszélnem kellene neki. Rossz anya leszek? Első baba.

Legjobb válasz: Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.

Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.
Szia!Nem leszel rossz anya!Minden kismamának meg kell barátkozni a gondollattal, hogy babát vár híszen nagy változáson megy-mész keresztûl.Majd eljõn ez a pillanat is mikor beszélni fogol vele , gondolkodni fogol a neveken, milyen ruhácskát vegyél neki ez mind-mind jó érzéssel fog eltelni.Sok sikert!
bocs, "már én is rajta"
Szia.Én 20 hetes vagyok, és én sem beszélek hozzá.Egyszerûen nem tudok mit mondani.Többször gondolkodtam már is rajta, hogy ez baj-e, de szerintem nem ezen múlik, hogy vki jó vagy rossz anya lesz.Nálunk is az elsõ baba.
Szia! Attól, hogy nem beszélgetsz még a babával még nem leszel rossz anya!Én most 31 hetes vagyok és csak akkor kezdtem el vele beszélgetni, mikor elkezdett mocorogni! Az kb: a 23 hét körül volt! Nyugi! Ettõl még jó anya leszel! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Persze, nagyon vigyázok, imádom, nagyon szeretjük õt, és alig várjuk már, hogy megszülessen!
Ha megszületik a baba akkor majd beszélsz hozzá eleget.3 gyerekem van nem beszéltem egyikhez se (de mégi , a vége felé hogy ne nyomjon annyira mert fáj! :) ) .Énekelgetni szoktam de inkább saját magam miatt.viszont zenét sokat hallgattam , meg sétáltam meg minden. Szép babavárást! Anyósod meg szüljön magának ha akar , aztán ahhoz annyit beszélhet amennyit akar...(nem bírom az okoskodó tanácsokat, mindig szidott anyám , hogy szerinte nem jól csinálom ezt vagy azt, aztán olvasott valami cikket ahol azt írták amit én csináltam addig is , akkor meg jött hogy õ milyen felvilágosult ......)
majd a vége fele, biztos lesz egy-két dolog amit megbeszélsz vele :D én legalábbis így vagyok. én se nagyon beszéltem hozzá, most vagyok 37hetes egyre több mondanivalóm van a számára. boldog babavárást

Lehet valami baja a babámnak a hányásos vírustól? 21 hetes vagyok.

Tegnap este kezd?dött h?emelkedéssel, végtagfájdalommal. Ma délel?tt 1X hánytam, de nem merek semmit enni, csak banánt + teát ittam azóta. A doki csak B6 vitamint írt. Volt már valaki köztetek hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Én az elsõ terhességemnél kaptam el ezt nagyon csúnyán, véres hasmenésem is volt, 22 hetes voltam, Lászlóba kerûltem, én is b6-ot kaptam, diétáztam és nem lett semmi baja a gyerkõcnek. Ezen a héten szintén benyeltem valamit, ráhúzodott a beleimre is. Van ez a lactiv nevû készítmény, az ampullás változatát kell napi 1x meginni. Annyira jó, hogy nekem 2n ap alatt helyrerakta a hasamat. Már csak a nátha, meg a torokfájás maradt. Vegyél feltétlenûl Lactivot, azt terhesek is szedhetik. Üdv: 21 hetes kismami

Szia! Én az elsõ terhességemnél kaptam el ezt nagyon csúnyán, véres hasmenésem is volt, 22 hetes voltam, Lászlóba kerûltem, én is b6-ot kaptam, diétáztam és nem lett semmi baja a gyerkõcnek. Ezen a héten szintén benyeltem valamit, ráhúzodott a beleimre is. Van ez a lactiv nevû készítmény, az ampullás változatát kell napi 1x meginni. Annyira jó, hogy nekem 2n ap alatt helyrerakta a hasamat. Már csak a nátha, meg a torokfájás maradt. Vegyél feltétlenûl Lactivot, azt terhesek is szedhetik. Üdv: 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, ez tényleg jó lehet!! Remélem nekem is használni fog!
Nekem 3 hete volt hasmenéses vírusom, a doki azt mondta, hogy pótolni kell a folyadékot és akkor semmit nem érez belõle a baba.

Jövő héten megyek 4D-s ultrahangra, dvd felvétel is lesz.21 hetes leszek akkor. Mit lehet látni ebben a hétben? Milyen élmény? Ki van már ekkor valamelyest fejlődve a baba?

Legjobb válasz: Én is 21 hetesen voltam elösször.Fantasztikus volt. Ez attol is függ , hogy hova mentek!? Az enyémnél teljesen jól létszódott a kis pofija és a nunikája.30. hetesen voltam másodjára de akkor már nem látszódott minden olyan tisztán. Ez az idõszal a legjobb, szerintem. 33 hetes kismama

Én is 21 hetesen voltam elösször.Fantasztikus volt. Ez attol is függ , hogy hova mentek!? Az enyémnél teljesen jól létszódott a kis pofija és a nunikája.30. hetesen voltam másodjára de akkor már nem látszódott minden olyan tisztán. Ez az idõszal a legjobb, szerintem. 33 hetes kismama
Én is 21 hetesen voltam és fantasztikus volt! Már ilyenkor nagyon szép a kis pofija, mosolyogni is tud, és mindenét jól lehet látni. Hatalmas élmény! A legjobb idõben mentek szerintem!
Szia EN 18 hetesen voltam, de nekem az is olyan elmeny volt, h el sem tudom mondani. Kerdeztem ott az uh-s holgytol, h mikor erdemes meg elmenni, es O azt mondta, h 26-28 heten.De szeritnem mar most is akkora elmeny lesz neked is, h lathatod ahogy mocorog, latod a pofijat, ahogy cumizik stb, szoval szeritnem igen erdemes elmenned, max majd elmesz kesobb is, ha ugy gondolod. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama

21 hetesen fogok menni UH-ra, rendes UH lesz, csak 2D. Valoszinu hogy mar megallapithato lesz a baba neme?

Legjobb válasz: Hát ha megakarja mutatni magát a babó akkor a doki megfogja tudni mondani, nekem már 18 hetesen pont a névnapomon mutatta meg a nuniját a kis drágám, ezt kaptam tõlle ajándékba:) Sok sikert biztos megmutatja majd magát, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:)

Hát ha megakarja mutatni magát a babó akkor a doki megfogja tudni mondani, nekem már 18 hetesen pont a névnapomon mutatta meg a nuniját a kis drágám, ezt kaptam tõlle ajándékba:) Sok sikert biztos megmutatja majd magát, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: koszi. igen, abban az esetben gondoltam ha nem lesz szegyenlos:) azert kerdezem mivel mikor utoljara voltam UH-on, 11+5 hetesen kerdeztem a dokit h. kb. mikorra allapithato meg a neme, es megdobbentett amit mondott:28 hetesen!én ezt nem hiszem el
Szia!Nekem mar a 12.heten megmutatta a kis kukijat!:)
A kérdező hozzászólása: az jo! szerintem a mi esetunkben is kukis lesz a kismanom:) gratula
Szia, nekem 19 hetes sima 2d uh megmondta a doki hogy kislány, egyébként 16-17.héttõl látszik ha megmutatja, és nem fordul el! Jó szemû doki kell hozzá! Üdv: 31 hetes kismama

21 hetesen kijött rajtam valami csúnya hüvelyfertőzés. Lesz baja a babának, ha csak jövő szerdán megyek az orvoshoz?

Véd?n? szabadságon van, a dokihoz pedig szerdára kaptam leghamarabb id?pontot.

Legjobb válasz: Hát ezt így nem lehet tudni, de jobb lenne, ha akkor elmennél az SZTK-ba, mert ha olyan fertõzés, akkor tud csúnyákat csinálni szerintem.. Ne várj szerdáig, az még majdnem 1 hét... Jobbulást! 38 hetes

Hát ezt így nem lehet tudni, de jobb lenne, ha akkor elmennél az SZTK-ba, mert ha olyan fertõzés, akkor tud csúnyákat csinálni szerintem.. Ne várj szerdáig, az még majdnem 1 hét... Jobbulást! 38 hetes
Szerintem ne várj, nekem is fertõzés miatt lett koraszülött a babám. Bár én nem tudtam róla, mert nem éreztem semmit, de szerintem ne kockáztass, ha megvan a dokid száma hívd fel, hátha soron kívül bemehetsz hozzá.
Semmiképpen se várj szerdáig!Én a helyedben, vagy elmennék egy akármilyen nõgyógyászhoz, akihez nem kell idõpont, de minimum egy Canesten Combit vennék, ha már muszáj szerdáig várni.De nem muszáj, Sztk. mindenhol van, és a gyerekedrõl van szó!!!

21. hetesen jól lehet már látni a babát 4d-s ultrahangon? Most mikor időpontot kértem, azt mondta a nő, várjak még 3 hetet, mert 24 hetesen már kövérebb s szebb a baba.

Legjobb válasz: Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!

Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!
Mi 21 hetesen voltunk 4D-s uh-on, jól látszódott mindene, bár még elég kis csontosak ilyenkor az tény, de nekem nagy élmény volt. Ezért voltunk a 31.héten is, na akkor már igazi babaformája volt, kis husis arca van meg mindene sokkal aribb, mint 10 héttel azelõtt. Ha van rá lehetõségetek menjetek el 2-3x szerintem, legalábbis nálunk így is volt tervezve. Ha csak 1x szeretnél menni akkor még várj a 30.hétig mert akkor már tényleg nagyon szépek, jobban látszik a kis arca meg mindene. Nekünk kinyújtotta a nyelvét is.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, úgy gondoltam elmegyek már most, mert igen kiváncsi vagyok rá, meg majd késõbb megint. Már alig várom hogy lássam :) Minden jót nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!