Találatok a következő kifejezésre: A baba 21 (150 db)

Szerintetek korai a baba 21 évesen?

Pár hónap híjján 21 éves vagyok. A párom 32. Én nemsokára befejezem az iskolát amit elkezdtem a középiskola után, a páromnak biztos állása van. A történetünkhöz hozzátartozik, hogy van a páromnak háza, autója. Szóval biztos anyagi háttér (hiszen ez is fontos).5 éve vagyunk együtt, volt eljegyzés is, az esküv?t nyárra terveztük. Tudom iszonyatosan fiatal vagyok még, de már most nagyon szeretnék babát. Vágyom rá. A nagyokosok azt mondják akkor van itt az "ideje" a babának ha vágyunk rá. Én hónapok óta gondolkozom ezen.Szerintetek ami a koromat illeti korai lenne még?

Legjobb válasz: Én 11 éves koromban eldöntöttem, hogy 20 éves koromra már lesz gyerekem. 14 éves koromban megismertem a nagy szerelmem, aki a 18. szülinapomon eljegyzett. Vele már sokkal korábban beszélgettünk arról, hogy késõbb mi, meg hogy, és szerencsére ugyanazt szerette volna, amit én. Amikor befejeztem az iskolát(5 éves), már terhes voltam. 19 és fél éves koromban született meg az elsõ kisbabám. A második 21 éves koromban, a harmadik pedig nemrég, 24 éves koromban. Még sosem dolgoztam, kivéve a gyakorlatot, amit az iskola miatt kellett csinálnom. De meg van a szakmám, mint cukrász, ezért mikor a kisfiam is betölti a 3mat, megyek dolgozni. Én mindig így szerettem volna, és sosem bántam meg. :) 25N

Én 11 éves koromban eldöntöttem, hogy 20 éves koromra már lesz gyerekem. 14 éves koromban megismertem a nagy szerelmem, aki a 18. szülinapomon eljegyzett. Vele már sokkal korábban beszélgettünk arról, hogy késõbb mi, meg hogy, és szerencsére ugyanazt szerette volna, amit én. Amikor befejeztem az iskolát(5 éves), már terhes voltam. 19 és fél éves koromban született meg az elsõ kisbabám. A második 21 éves koromban, a harmadik pedig nemrég, 24 éves koromban. Még sosem dolgoztam, kivéve a gyakorlatot, amit az iskola miatt kellett csinálnom. De meg van a szakmám, mint cukrász, ezért mikor a kisfiam is betölti a 3mat, megyek dolgozni. Én mindig így szerettem volna, és sosem bántam meg. :) 25N
Szia! én is ennyi idõs vagyok, mint TE, és mi már a párommal 1 éve próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül. Nekünk nincsenek annyira jó anyagi körülményeink, párom közalkalmazott, albérletben vagyunk, én meg csak most kezdtem az egyetemet. Sokan próbáltak lebeszélni róla, de szerintem nem az a fontos, hogy ki mit mondd, hanem az, amit MI szeretnénk!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi elõre is!
Ha úgy érzitek, szeretnétek babát, hajrá.:-)Én is nagyon szeretnék már, jövõre tervezzük. 7 éve vagyunk együtt, másfél éve házasok, van lakásunk, állásunk, csak a lakáshitel miatt várunk még, kicsit össze akarjuk szedni magunkat.
Szia! Mindenki saját maga érzi, hogy mikor jön el az idõ. Van aki már a 20-as évei elején vágyik rá, van aki a 30-as éveinek közepén sem. Plusz még ami befolyásol, az anyagiak, azok pedig nálatok megvannak. Én a 30 éves voltam mikor megszületett a kisfiam, de már évek óta vágytam rá, plusz 2 évbe került összehozni. Azért kezdtük a 20-as éveink végén mert ekkora sikerült megteremteni a háttért, mert szeretnék neki mindent megadni, így sem könnyû, de szeretném ha kaphatna a ruha mellé játékot is, valamint az egyetem mellett éreztem, hogy nem menne, vagy a suli vagy a gyerek megsinylené. Ha úgy érzed erre vágy és nem korlátként éled meg a gyereket akkor boldog lesz bármilyen idõs is vagy. Ha anyagilak is meg tudjátok oldani, akkor mindent bele, lehet hogy 1 évig is eltart amíg összejönn, hiszen a gyógyszernek is ki kell ürülnie.
Hali. ha úgy érzed h. eljött az idõ a babázásnak akkor hajrá. mivel még nem dolgoztál/dolgozol igy csak gyest, családi pótlékot, és az egyszeri anyasági segélyt tudod igényelni. én 19 évesen szültem az elsõ babámat, a másodikat 23 évesen. nem bántam meg. jöhet a karrier! :)
A kérdező hozzászólása: 18:54 :) Köszike. Mindenképpen irok majd, addig még vár ránk egy pár átbeszélgetett óra.
Nem döntheti el a családod, ha a párod melletted áll és megvannak az anyagiak és az akarat is, akkor mire vársz? Hagyd abba a bogyit, ez az a döntés, amit nem bánsz meg sosem, ha ránézel az eredményre! :) Majd azért írj pár hónap múlva, hogy mi lett! 26L, 21 hetes kmama
A kérdező hozzászólása: 15:07 Gratulálok! Nos igen, ez sem utolsó szempont. Én egész kislányként, meg fiatal tiniként is úgy gondoltam h a 20as éveim elején szeretnék gyereket. Anya engem is 20évesen szült. Több szempontból is jobb. Csak nem tudom a családom mit szólna hozzá.
Én 29 vagyok, 3 gyermekem van. Az elsõ 21 éves koromban született, a második 23, a 3. egy éve. Jó érzés, hogy mindenki megdícsér, hogy milyen csini, fiatal anyuka vagyok. És a legjobb, hogy a gyerekekkel is jól megértjük egymást, hiszen nem rég voltam én is gyerek...
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem mert Én is szakmás suliba jártam, tehát gyakorlatra jártam.
A kérdező hozzászólása: 13:36 Had kérdezzem meg a sulis gyakorlati idõd beleszámított a munkaviszonyba? Mert Én úgy hallottam h igen.
A kérdező hozzászólása: 13:39 Igen, sok minden befolyásolja a dolgokat. Nekünk lekopogom akármikor jöhetne akár véletlenül is, bár gyógyszert szedek úgyh nincs rá nagy esély. Szóval Én is azt gondolom h a legfontosabb amit mi érzünk. A párom fél attól h már öreg. Gondolkoztam azon h elmegyek egy évet dolgozni stb. de õ attól tart h akkor még késõbb lesz és õ kifut az idõbõl.
Szia! Megbeszéltétek? Jöhet a bébi? Én most 23 vagyok, férjem 31. 17 voltam mikor megismerkedtünk, 20, mikor elvett, és 21 mikor kisbabánk lett. Én suli mellett csináltam ezt végig, két hét múlva államvizsgázom:) . Nálunk is minden adott volt anyagilag, így nem igazán gondolkodtunk;). Annyit tanácsolnék csak, hogy a sulit fejezd be elõtte, mert bevallom nem sok kedvem volt 2 szoptatás között vizsgára rohanni:S:D. Nekem is sokan mondták, hogy oda lesz a fiatalságom, de ez hülyeség! Én egy idõre kibuliztam magam, és ha akarnék most is mehetnék (barátnõzni járok pl.). Gyerek mellett az ember nem azért partyizik feltétlenül kevesebbet, mert nem teheti meg, hogy elmenjen, hanem mert nem akar, mert az a kis csoda a világ legjobb bulija;)

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Az normális hogy nagyokat rúg a baba 21 hetessen? ( lassan kirúgja a hasamat)

Legjobb válasz: Teljesen normális! Sõt olyanokat is ad ami már fájó:) Én szerettem nézni ahogyan hullámzott a pocakom tõle.:) Mindig babalesen voltunk és ha rúgdosott az éppen mellettem lévõnek riadóztattam, hogy na most megtekintheti, hogy milyen:) Most viszont idekint látni mégjobban imádom:)

Teljesen normális! Sõt olyanokat is ad ami már fájó:) Én szerettem nézni ahogyan hullámzott a pocakom tõle.:) Mindig babalesen voltunk és ha rúgdosott az éppen mellettem lévõnek riadóztattam, hogy na most megtekintheti, hogy milyen:) Most viszont idekint látni mégjobban imádom:)
12 hetes koruktól csuklanak a tankönyvek szerint, ha ennyire érzed, akkor akár azt is érezheted, de csak arra írtam, hogy én azt szeretem legjobban. :)
A kérdező hozzászólása: Szép neve van :) . és ha épp alszik akkor mivan? Multhét kedden is aludt az UH-n méghozzá hason pedig olyan kiváncsi vagyok hogy fiú-e vagy lány :) .
Az Nst-n egy kis tappancsot kell zselével tartanod a pocakodhoz a másik kezeddel nyomnod egy gombot amikor rúgást érzel. A lányom neve Tiara:)
A kérdező hozzászólása: De 21 hetesen nem hinném hogy csuklana
Ó, nekem is olyanokat rúgott 20 hetesen, hogy apuja is megdöbbent. Most 24 hetesen meg aztán már... :) Az a legjobb, amikor csuklik.:) )))
A kérdező hozzászólása: NST-n még nem voltam azt se tudom mit csinálnak ott , de hát van ilyen. Mi a baba neve?
4 hónapos:) Nagyon nyugodt baba és a sok horrorisztikus szüléssztorival szemben pozitív élményem volt. Pedig orvosi szempontból nehéz szülésem volt. Mégsem kellet kiabálnom vagy ordítani. Beszélgettem a szülésznõmmel minden hülyeségrõl, hogy eltereljem a figyelemmet és próbáltam minél higgattabb maradni. Bármikor újracsinálnám:) ;) Ne izgulj! amikor egymás után ütemesen sokszor rángatózik akkor csuklik odabent.:) Mikor elõször mentem NST-re akkor nem tudtam, hogy innivalót szokás ilyenkor magunkkal vini, hogy ha csuklik akkor megszüntesse... nem is gondoltam, hogy ilyesmit csinálhat belülrõl:)
A kérdező hozzászólása: Ugy én is örülök neki inkább mocorogjon meg rugdosson minthogy valami baj legyen. Nappal én is elnézem ahogy a hasam mozog de éjjel sötétbe nem látok semmit :) . Mennyi idös a babád?
A kérdező hozzászólása: Jah értem. Anyósom nagyon ki tud akasztani :S


Ha sok tejet vagy tejes kaját eszek pl (babapiskótát tejbe vagy kenyeret beleaprítva nem lesz tejérzékeny a baba? 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: nem ez csak a szoptatásra vonatkzik, most még a te szervezetd bontja teljesen, de ha meglesz max 1 csészényi tejnek megfelelõ tejtermék naponta, különben baj lesz, de addig élvezd ki, hogy még ihatsz/ehetsz. a súlyod nem vészes ennyi finomság miatt, én alig merek egy kis salát enni, nemhogy ilyen kondis kajákat...., de lehet, hogy te mázlista vagy és nem hízol :-)

nem ez csak a szoptatásra vonatkzik, most még a te szervezetd bontja teljesen, de ha meglesz max 1 csészényi tejnek megfelelõ tejtermék naponta, különben baj lesz, de addig élvezd ki, hogy még ihatsz/ehetsz. a súlyod nem vészes ennyi finomság miatt, én alig merek egy kis salát enni, nemhogy ilyen kondis kajákat...., de lehet, hogy te mázlista vagy és nem hízol :-)
A kérdező hozzászólása: 4kg-ot híztam eddig szerencsére csak cicire meg pocira na meg kicsit a pofimra is.Mindegy mit eszem de ezt nagyon imádom.Köszi az elõzõre a választ:)

21. hetben mennyi a baba sulya?

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=21 Kb 400 gr.

Nekünk 45 dkg volt 21 hetesen és 5 naposan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat, nagyon szepen.Ma voltam ultrahangon es a babam 508-g es 22, 10mm. A sulyahoz kepest nem kicsi?

A ciklusom 21. napján vagyok. A melleim nagyon fájnak, mintha kövek húznák lefelé, meg vannak duzzadva, érzékenyek még a mellbimbóim is! A mensim előtt is szokott ilyen lenni. De most olyan más érzés! Mi lehet: közelgő mensi, vagy baba?

Legjobb válasz: Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.

Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.
Igaza van az elsõ válaszadónak. Ilyen korán még nem lehetnek terhes tüneteid, inkább a mensire tippelnék. :(
Én pedig a legelsõ válaszoló vagyok. Engem is áltattak már ezen az oldalon azzal, hogy tuti terhes vagyok, ez babás görbe. Nem voltam az, megjött. Én nem akarok másokat áltatni, hamis illúzióba kergetni. Jó lenne már a nemvárt elõtt tudni, hogy baba lesz-e vagy sem, de nem tudhatjuk biztosan, sajnos. A közelgõ menszesz tünetei pontosan megegyeznek a terhesség korai tüneteivel, ráadásul nõrõl nõre változnak. (Nekem pl csak menszesz közben fájnak a melleim, és akkor se nagyon.) Ezért írtam, amit írtam: ez vagy menszesz, vagy baba. Ilyenkor még nem lehet tudni.
Nekem ugyanez volt, a 21napon kezdödött mellfájdalom+mindjárt megjön érzés most a 31.napon vagyok és 3 napja késik :) Holnap szerintem már tezstelek bár hihetetlen még számomra de kezdem elhinni hogy valószínûleg kismama vagyok:) )
Én akkor is szurkolok Neked és mondom nekem ugyanigy kezdödött:)
A kérdező hozzászólása: A SZURKOLÓ leendõ kismamának köszönöm a biztatást! :) Nagyon jó ez akkor, amikor pici babát szertne valaki a párjával... A többieknek is köszönöm, még ha nyersen õszinték voltak is!
Szia! Ma 20. nap vagyok, nekem mindig fáj már ilyenkorra a mellem, De most a mellfájdalom helyett: furcsa mintha mindjárt megjönne érzésem van, és a folyásom 2. napja olyan mint még soha: testápoló szerû. Szerintem reménykedhetünk, ha nem a szokásosak a tünetek:) ) Drukkolok Neked!!
A kérdező hozzászólása: Igazad van és köszönöm, hogy õszinte voltál, hisz ennek az oldalank tényleg ez a célja, talán én vagyok túl érzékeny ebben a témában!Talán nem kellen minden tünetet lesnem magamon, lazítanom kellene azt hiszem...
Bizony, bizony lazítanod kellene, de tudom sajna, hogy ez nagyon nehezen megy. Pláne a peteérés utáni idõszak. A legrosszabb. Mert reménykedik az ember, hogy talán most, aztán, ha nem akkor nagyot csalódik. Ezért is írtam azt, hogy ne éld bele magad, mert rosszabb lesz. Ezért is rossz az, ha valaki belédbeszéli, hogy ez már biztosan terhesség. Próbálok én is türelmes lenni, de néha(mindig) nagyon nehéz. Még akkor sem tud lazítani az ember, ha megbeszéled magaddal, mert tudat alatt mindig ott van. DE bizakodjunk. Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény. :) SZurkolok!!!! :) )

Milyen progeszteron értéktől tud beágyazódni a baba? 31napos ciklusom van. A 21. napon 8, 9, a 23. napon 15, 0 és a 25napon 19, 9ng/mL volt az értékem. Ezekkel van esetleg esély a megtapadásra?

Legjobb válasz: Nekem is 31 napos a ciklusom. A 21. napon nekem 36 volt és ez az érték már megfelelt volna egy elsõ trimeszterben lévõ kismama értékének is. Ezek után nagyon-nagyon reménykedtünk, de persze baba nem volt sehol. Én valahogy egyáltalán nem úgy mûködök, mint a többi ember.

Nekem is 31 napos a ciklusom. A 21. napon nekem 36 volt és ez az érték már megfelelt volna egy elsõ trimeszterben lévõ kismama értékének is. Ezek után nagyon-nagyon reménykedtünk, de persze baba nem volt sehol. Én valahogy egyáltalán nem úgy mûködök, mint a többi ember.
Figyelj, nekem a 21. napon 0.9 volt ez az érték, és néhány napja pozit teszteltem. Szerintem ne görcsölj erre, nem mindenkinél ettõl függ. Az én értékeimmel kész csoda!:)
Nekem a 12napos progi szintem 0.7 volt, also ertekhatar 1, a 21 napos proi szintem meg 17.4 volt also hatar 20, es tegnap reggel pozit teszteltem, raadasul nem is elso reggeli pisibol, clear blue digital-al. Az orvosom azt mondta h teherbe lehet esni alacsony progival, csak a terhesseg fejlodeset befolyasolja az elso trimeszterben. Most kaptam ra gyogyszert remelhetoleg megjon a mail-ben mama, es azt kell szednem h novelje a progiszintet h a baby rendesen tudjon fejlodni.

Én is vettem fel a Raiffeisen banktól frank hitelt. A THM 21, 66%-ba határozta meg. Aki ért hozzá, segítsen, hogy mit jelent a THM? A "teljes" hiteldíj mutató miért részmutató?

Konkrétabban: 4,960,95 CHF t?ke 1,074,64 CHF THF Eddig visszafizettem 1,634,01 CHT kamatot,, ami a felvett t?ke 65,89%-a. Még a t?kéb?l van fizetend? 2,311,11 CHF tartozásom, melyre még fogok rendesen fizetni kamatot. Hogy is van ez? Mennyi kamatot kell még fizetnem?

Legjobb válasz: A THM azt jelenti, hogy valamennyi költséget beleszámítva mennyit kell visszafizetned. Ha felveszel 100 frankot egy évre, és mindennel együtt 121 frankot kell visszafizetned egy év múlva, akkor a THM 21%. De ez általában nem ilyen egyszerû, hiszen jellemzõen havonta kell fizetni, bizonyos költségeket pedig már a legelején. Kamatot mindig az éppen aktuális tõke után kell fizetni, jelen esetben a 2311 CHF kamatozik a banknak. Következõ hónapban tehát 2311 CHF + annak egyhavi kamata lesz a tartozásod. De lehet még kezelési költség is. Nem egyszerû...

A THM azt jelenti, hogy valamennyi költséget beleszámítva mennyit kell visszafizetned. Ha felveszel 100 frankot egy évre, és mindennel együtt 121 frankot kell visszafizetned egy év múlva, akkor a THM 21%. De ez általában nem ilyen egyszerû, hiszen jellemzõen havonta kell fizetni, bizonyos költségeket pedig már a legelején. Kamatot mindig az éppen aktuális tõke után kell fizetni, jelen esetben a 2311 CHF kamatozik a banknak. Következõ hónapban tehát 2311 CHF + annak egyhavi kamata lesz a tartozásod. De lehet még kezelési költség is. Nem egyszerû...
A kérdező hozzászólása: Nekem a "teljes" hiteldíj mutató azt jelenti, hogy a hitel felvételétõl, az utolsó részlet visszafizetéséig, mindenféle költséget tartalmaz. A teljes az teljes, és nem havi, nem éves, nem rész. Miért csapnak be, vezetnek félre bennünket tudatosan?
Persze, becsaptak a bankok, mi??? A THM-rõl: http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/iranytu_jobbmenu/thm De a THM egy egyértelmûen definiált fogalom, nem igaz, hogy nem bírtál elõtte utánajárni. Az meg hogy CHF hitelre 21, 66% THM nagyon durva, gondolom valami személyi kölcsön lehetett.
Ja és a THM-ben a teljes az azt jelenti, hogy tartalmazza többek között a kezelési költséget is. Azért volt szükség a THM bevezetésére, mert a bankok úgy akarták átverni az ügyfeleket a reklámjaikkal, hogy mondjuk azt hirdették 6% hitelkamat, közben meg ott volt még ezen felül 6% kezelési költség. Tehát a teljesben ezek már mind benne vannak. De nem azt jelenti a teljes, hogy a teljes futamidõre, hanem 1 évre vonatkozik!

20-21 hetes terhes vagyok, és csak nagyon ritkán érzem, hogy mozog a baba, eddig minden vizsgálat eredménye teljesen jó volt! Normális, hogy nem érzem még a mozgását?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet,hogy a babád befelé van fordulva,azért nem érzed annyira,vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj,minden rendben van.

Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet, hogy a babád befelé van fordulva, azért nem érzed annyira, vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj, minden rendben van.
Azért ha legközelebb találkozol a védõnõvel, akkor említsd meg neki ezt a dolgot.De ha minden nap érzed a mozgást csak nem sokat, akkor nem hiszem, h baj van.Ilyentájt kell rendszeressé válni az észlelésnek.De tény, h vannak aktívabb babák is.Az én leányom, nagyon mocorgós, és nagyon gyakran rugdos.Viszont nem minden nap egyformán aktív.Szerintem nem lehet baj.
Tudom hogy nem kéne, de nemtudom megállni hogy egyek egy kis csokit... Néha szoktam pici colát is inni. Szerintem emiatt, nekem nagyon aktiv a a babám. Próbáld ki! De csak mértékkel!!! 25 hetes kismama
Szia! Én most vagyok 26 hetes és úgy a 22-23. héten kezdett igazából mocorogni, és teljesen parában voltam mert elõtte nem igazán mocorgott (nem éreztem, úgy mint te), de azóta beindult. Szerintem ne izgul, biztos a tied is csak pár hét múlva fog jobban mozgolódni.De a ritka mozgás is nagyon jó, csak mozogjon az a lényeg, állítólag akkor van baj, ha napokig semmit sem mozog, de ez nálad nem áll fenn!!!! Jó babavárást.
Semmi baj, nem vagyunk egyformák . nekem is tegnap pl sokat mozgott a babám, ma alig. Nem egyforma. VAn, hogy pihen van , hogy aktív, megérzi a frontot, sokmindent. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj.)
22 hetes vagyok és az én babám a mellsõ hasfalon tapadt meg. Érzem a mozgolódását, de csak ha nyugodtan ülök kicsit hátradölve. Amúgy ha rúg, akkor befelé rugdossa a szerveimet, kifejezetten szereti a hólyagomat.:)

21 hetes terhes vagyok és eddig 14 kg-ot híztam. Igaz, még a baba előtt cigiztem, ettől híztam ennyit, hogy leszoktam, de félek, hogy valami baja lesz a bébikémnek. Mennyi a normális hízás?

Szülés után mennyi marad meg bel?le?

Legjobb válasz: Függ az alkatodtól is természetesen, de azért próbálj odafigyelni, magaddal szúrsz ki elsõsorban és a babának se jó a nagy túlsúly. Ne aggódj, baja nem lesz, de késõbb hajlamosabb lehet a hízásra... Majdnem 10 kiló le tud jönni rögtön szüléskor (baba, víz, lepény, összehúzódik a méh) de ha szoptatni fogsz, nehogy akkor kezdj diétázni! Fokozatosan le fog menni a fölösleg, de csak akkor, ha nem eszel többet a szükségesnél. Kerüld a tésztákat, zsírokat, édességeket, egyél naponta többször könnyût, keveset. Jó babavárást és vigyázz magatokra!

Függ az alkatodtól is természetesen, de azért próbálj odafigyelni, magaddal szúrsz ki elsõsorban és a babának se jó a nagy túlsúly. Ne aggódj, baja nem lesz, de késõbb hajlamosabb lehet a hízásra... Majdnem 10 kiló le tud jönni rögtön szüléskor (baba, víz, lepény, összehúzódik a méh) de ha szoptatni fogsz, nehogy akkor kezdj diétázni! Fokozatosan le fog menni a fölösleg, de csak akkor, ha nem eszel többet a szükségesnél. Kerüld a tésztákat, zsírokat, édességeket, egyél naponta többször könnyût, keveset. Jó babavárást és vigyázz magatokra!
Szia. A papírforma szerint a 20. hétig 4 kg a "normális", ha soványabb voltál akkor egy kicsit több, de van aki még ennyit sem hízik, mert pld. sokat hányt, stb. A 20. hét után azt írják akár heti fél kiló is feljöhet és emiatt nem kell izgulni. Ha még nem szólt az orvosod, vagy a védõnõ nincs baj, de azt hallottam, hogy a hirtelen túl sok hízás árthat a babának. Lehetséges, hogy diétára fognak. Ne aggódj, nem hagyják, hogy bajotok essen.
Jelenleg a 13 kg-ot tartják a nagy átlagnak a terhesség alatt. De nem kell kétségbe esni, ham ár több van rajtad, az majd szüléssel lemegy. Fõleg akkor ne izgulj, ha nincs eü problémád és a baba is jól van. Figyelj oda mit eszel, és ahogy szervezeted engedi, mozogj. Sétállj sokat, tornázz. Ne parázz, én is azt mondtam, mindegy mennyit hízok, akkor is boldog leszek!:)
Én a 21. héten már 18 kilót szedtem fel. Én is cigiztem. Most a 32. hétben vagyok és kb 25 kiló van rajtam. 158/55-tel indultam. Nem vagyok szép látvány, de majd lemegy. A védõnõvel nem foglalkozom már.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!